Dodaj do ulubionych

Krem pod oczy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 15:41
dziewczyny proszę podajcie propzycje kremów pod oczy.Najlepiej niedrogich
skutecznych i wypróbowanych .A moze jakieś domowe sposoby na wygładzenie
zmarszczek?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: Krem pod oczy 17.08.04, 10:33
      do jakiego wieku? trochę więcej szczegółów... i polecam wyszukiwarkę, temat był
      wałkowany nie raz.
      • Gość: renia 68 Re: Krem pod oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 14:24
        Witam i dziękuję za odpowiedz.Wiek mlody (35 lat) bardzo sucha skóra.
    • anna361 Re: Krem pod oczy 17.08.04, 12:43
      Witaj Reniu! Jesli dobrze się domyslam to "68" w Twoim nicku oznacza rok
      urodzenia. ja również jestem z "68".
      Mogę polecic zel ze świetlika pod oczy, ja go kupuje w aptece, i smaruję
      okolice oczu wieczorem.Jest naprawdę bardzo godny polecenia.Moje oczy są
      wrażliwe i nie tolerują byle jakich kosmetyków, ten żel działa wygładzajaco i
      kojąco zarazem.
      oprócz tego ostatnio akurat dostałam próbkę kremu pod oczy z japońskiej
      firmy "Kanebo", moge tylko powiedzieć, że jest CUDOWNY! ale wiem, że ta firma
      to kosmetyki z górnej półki i chyba nie będę mogła sobie na taki luxus pozwolić.
      pozdrawiam
      • Gość: renia68 Re: Krem pod oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 14:22
        Cześc Aniu !Już widzę w Tobie bratnią duszę skad wiedziałaś co oznaczaja te
        dwie cyferki?dziękuje za porade na pewno skorzystam .pozdrawiam
        • anna361 Re: Krem pod oczy-do Reni 17.08.04, 15:01
          Reniu, ja poprostu NIESTETY!!! ostatnio zauważyłam tzw. znaki czasu.Noo, moze
          jeszcze nie az takie duze znaki ale psychicznie jestem nastawiona na kontratak.
          A tak zupełnie na serio, to wiem, że jest bardzo duzo ponoć super kremów, i
          chodzi mi tutaj nie tylko o te pod oczy, ale tak często się zastanawiam ile w
          tym prawdy a ile chemii...?
          Staram się więc uzywac tych mniej skomplikowanych w składzie.
          Serdecznie pozdrawiam
          Ach! te dwie cyferki, pytasz skąd wiedziałam? bo są mi bliskie i tak mi się
          jakoś wydawalo, że jesteś moja koleżanką z tego samego wiekowego "przedszkola"
      • justa_79 Re: Krem pod oczy 17.08.04, 14:29
        w tym wieku żel ze świetlika ma coś zdziałać? ciekawe... ;)
        • klara-klara Re: Krem pod oczy 17.08.04, 14:36
          To samo pomyślałam.Przeciez jak sie ma już oponad 30 lat to jest to ostatni dzownek na traktowanie skóry kremami przeciwzmarszkowymi.
          • Gość: Klarysa Re: Krem pod oczy IP: *.devs.futuro.pl 17.08.04, 14:40
            To jest zupełna nieprawda...po prostu są ludzie, którzy mają pierwsze
            zmarszczki po 23 roku życia i tacy, u których takowe pojawiają się grubo po 32-
            gim roku życia :)) Ale reklama robi swoje i wszyscy naiwnie wierzą, że stan ich
            skóry zależy tylko i wyłącznie od kremów...
            • justa_79 Re: Krem pod oczy 17.08.04, 14:44
              niekoniecznie. ja np. zdaję sobie sprawę, że komórki mojej skóry nie składają
              się z tego, co w nie wklepię od zewnątrz - tylko ze składników z pożywienia.
              ale jednak mimo nawet racjonalnej diety, bogatej w antyutleniacze i inne cenne
              dla skóry składniki - nie wyobrażam sobie zostawić skóry na pastwę losu ;)
              przecież żele ze świetlika nawet filtrów nie mają. i jakoś nie wierzę po
              prostu, że w wieku 36 lat ktoś ma pierwsze! zmarszczki. chyba, że po prostu
              jest z nimi pogodzony i dobre kremy uważa za zbędny wydatek.
              • Gość: Klarysa Re: Krem pod oczy IP: *.devs.futuro.pl 17.08.04, 14:49
                Oczywiście masz rację, ale geny sporo robią za nas lub przeciw nam:)))))))
                Szczerze, to moja matka, ponad 50-cio letnia kobieta, ma skórę fanomenalnie
                piękną ,jędrną , napiętą i prawie bez zmarszek!!! Ludzie zawsze ja pytali, co
                robi, aby to osiągnąć, a ona po prostu nie pali, smaruje się kremem nivea i
                naprawdę nic ponad to...Też bym nie wierzyła, gdybym nie mogła tego
                sprawdzić:))))))
                • justa_79 Re: Krem pod oczy 17.08.04, 14:53
                  oczywiście, geny robią sporo. to jst fakt. ale są osoby, których skóra jest po
                  prostu zadbana albo nie i to widać.
                • Gość: monias1 Re: Krem pod oczy IP: 217.97.133.* 17.08.04, 15:04
                  W pelni sie zgadzam z just_79. Klaryso ty tez po czesci masz racje, bo moja
                  mama tez ma ponad 50 latek, sucha skore i jedynie 2 male zmarszczki pod
                  oczami!! to niesamowite!! NIejedna 40-latka ma o wiele gorsza skore pod oczami.
                  Nie stosowala drogich kremow i w ogole pod oczy. Jedynie ten sam krem ktory
                  uzywala do twarzy kladla pod oczy. A ze ja nie uczulily?? dziw nad dziwy. NO
                  tak w przypadku skory suchej i wrazliwej moze to przejdzie, ale juz nie dla
                  normalne, mieszanej i tlustej.

Wedlug mnie dziewczyna ma juz zmarszczki bo pisze jak je wygladzic, co zreszta
                  jest naturalne, chociaz nie wiem jak drogich kremow pod oczy bysmy nie
                  stosowaly to i tak one sie kiedys zrobia, u innych szybciej u drugich wolniej,
                  to jest sprawa genow, odzywiania, higieny no i mimiki twarzy. Juz w tym wieku
                  (35 latek) taki zel nic nie zdziala. Polecam wydac raz na kilka miesiecy 200 zl
                  i kupic porzadny krem pod oczy, np. Anti-gravity Clinique, PowerA Heleny
                  Rubinstein. Z tanszych, polskich polecam Krem-maska pod oczy z platkow roz
                  Dermiki i Extremale Dermiki, maseczke pod oczy AA Oceanic, platki pod oczy
                  Soraya. Stosowac przynajmniej co drugi dzien np. przez 2 tygodnie, krem
                  wklepywac 2 x dziennie, gwarantuje ze zobaczysz efekty. Ale zadne zele!!! Zele
                  sa dla dwudziestolatek, moga jedynie lekko nawilzyc i przyniesc ulge zmeczonym
                  oczkom, i tyle. Nie odzywia skory tak jak krem.
              • anna361 Re: Krem pod oczy 17.08.04, 15:05
                kochana! a po co mi filtr jeżeli ja uzywam tego świetlika na NOC???
                • Gość: monias1 Re: Krem pod oczy IP: 217.97.133.* 17.08.04, 15:09
                  To w takim razie jakiego kremu uzywasz na noc??
                  • anna361 Re: Krem pod oczy 17.08.04, 15:11
                    pisałam juz wcześniej, że oprócz żelu także krem z firmy "Kanebo", zawsze pod
                    makijaż oraz na wieczór
                  • Gość: monias1 Re: Krem pod oczy IP: 217.97.133.* 17.08.04, 15:12
                    sorry,
                    chcialam sie zapytac jakiego kremu uzywasz na dzien??
                    Wedlug mnie taki zeli nie odzywia skory w ciagu nocy. Jedynie przynosi ulge
                    zmeczonym oczkom i lekko nawilza. Moze czas na zmiane?
                    • anna361 Re: Krem pod oczy 17.08.04, 15:16
                      ale dlaczego mam cokolwiek zmieniac?hmmm? bo to modne?
                      skoro taki żel własnie tak jak piszesz nawilża i 'relaksuje'oczy i skóre, a
                      krem którego uzywam robi swoje, to co mam zmieniać?
                      na razie jest ok
                      • justa_79 Re: Krem pod oczy 17.08.04, 15:32
                        anna361 napisała:
                        > ale dlaczego mam cokolwiek zmieniac?hmmm? bo to modne?

nie, nie dlatego, że modne. chociażby dlatego, że skóra po pewnym czasie się
                        przyzwyczaja do danych składników i efekty nie są już tak dobre. dlatego zaleca
                        się zmieniać kremy co kilka miesięcy. no, ale po tym ze świetlika i tak pewnie
                        nie ma żadnych efektów, więc może faktycznie nie ma sensu zmieniać.

cóż, każdy ma własną teorię nt. pielęgnacji - a rezultaty potem można poglądać
                        na skórze. pytanie o krem i odpowiedź na nie bez żadnych szczegółów odnośnie
                        stanu skóry, co ten krem ma robić itd... to rzeczywiście można polecić
                        wszystko, nawet żel ze świetlika ;)
    • Gość: wiruska Re: Krem pod oczy IP: *.futuro.pl 17.08.04, 15:11
      Ja mam ten sam problem tzn. po solarium, po słońcu zrobiła mi się b.sucha skóra
      pod oczami. Na reszcie twarzy za to mam łojotok. Coś okropnego.

Ja pod oczy używam kremu "Kozie mleko". Zobaczymy co będzie dalej.
      • Gość: monias1 Re: Krem pod oczy IP: 217.97.133.* 17.08.04, 15:16
        dzieki, myslalam ze masz tylka probke na kilka razy. Kremy Kanebo sa b. drogie
        ale naprawde skuteczne. Warto zaufac japonskim firma jedna z nich jest tez
        Shiseido, rownie dobra i skuteczna jak Kanebo. Warto zainwestowac te pieniadze
        choc zdaje sobie sprawe ze jest to bardzo duzo.
        • anna361 Re: Krem pod oczy 17.08.04, 15:19
          to prawda mam tak zwane próbki, tylko, że ,mam ich kilkanaście słoiczków.
          Tej drugiej firmy uzywa moja szwagierka i jest bardzoooo!!! zadowolona.
          Och! a ma ona juz 52 lata.
          • Gość: monias1 Re: Krem pod oczy IP: 217.97.133.* 17.08.04, 15:34
            Sama widzisz Aniu, naprawde warto zainwestowac w dobry krem. Ja robie wszystko
            zeby odlozyc kase i co kilka miesiecy kupic dobry i skuteczny krem. Moim
            faworytem jest Anti-gravity Clinique (145 zl), na pewno tanszy od Kanebo i
            Shiseido, choc te 2 firmy sa niesamowite. Z polskich, tanszych obstawalabym
            przy Dermice.
            Pozdrawiam
            • anna361 Re: Krem pod oczy 18.08.04, 09:54
              Witaj monias1!
              Mam akurat z firmy Clinigue cienie do powiek, dwa kolory; brąz i taki niby róż
              niby łosoś,oraz pomadkę są naprawdę niesamowite, i mogę polecić jako
              sprawdzone. Myślę, że i kremy tej firmy będą całkiem exclusiv.
              a czy uzywałas serie drI.Eris? jesli tak to napisz słówko jak ma się do Dermici.
              Będę wdzięczna.
              pozdrawiam
              • Gość: monias1 Re: Krem pod oczy IP: 217.97.133.* 18.08.04, 10:12
                Witaj Aniu,
                nie wiem jak inne kosmetyki pielegnacyjne Clinique, opinie sa rowne. Ale
                zapewniam ze cala seria Anti-gravity jest godna polecenia. Wiecej opinii
                znajdziesz na wizazu (rowniez kremiku pod oczka z tej serii).
                Niestety nie uzywalam kremow pod oczy firmy Eris, ostatnio spotykam sie z
                opiniami moich kolezanek ktore twierdza ze kosmetyki tej firmy znacznie sie
                pogorszyly. O wiele bardziej skuteczne sa kremy pod oczy Dermiki z platkow roz
                lub extremale i Eris tu wypada bardzo kiepsko. Jesli juz Eris to moze z serii z
                folacyna??(duzo opini na wizazu).
                Niestety ja jestem zdania, ze skuteczny (ktory dobrze nawilzy, odzywi i
                wygladzi niewielkie zmarszczki) krem pod oczy musi byc drogi. Nie wierze w
                dzialanie przeciwzmarczkowe kremu, ktory kosztuje 10-20 zl (taki kremik moze
                jedynie lekko nawilzyc skore ale to wszystko)i jest dobry ale dla
                dwudziestolatki. Ale oczywiscie jest to moje zdanie ktorego nie zmienie, bo
                wyprobowalam na wlasnej skorze.
                Pozdrawiam
                Monika
                • anna361 Re: Krem pod oczy 18.08.04, 10:21
                  Dziękuję Moniko za informacje.
                  pytałam tylko dlatego o Eris ponieważ słyszałam, że Dermika często lubi
                  uczulać.
                  a ja mam z tym problem.Już nachorowałam się po seri AA, akurat nie po kremie(bo
                  nie uzywałam)ale po dezodorancie.
                  Zdaję sobie sprawę, że trudno komukolwiek jednoznacznie doradzić bo reakcje są
                  często tak różne, że trzeba brać poprawkę.
                  pozdrawiam
              • Gość: Klarysa Re: Krem pod oczy IP: *.devs.futuro.pl 18.08.04, 10:21
                Ja używałam tej tzw. ekskluzywnej serii Erisu +35 przeciwzmarszczkowy
                Opticeramid (nie jest to najgorszy krem, ale raczej za drogi na swoje
                działanie, no i niezupełnie o to mi chodzi - ma upierdliwą cechę kremów pod
                oczy, maskuje( ma zieloną barwę) , zamiast pomagać) Dermika pod oczy pouczulała
                mnie tak prawie jak koszmarna Polska firma chemiczno- utylizacyjnoodpadkowa
                czyli Ziaja ;///////// Nie wiem o co w tym chodzi, ale kremy pod oczy w polskim
                wydaniu są naprawdę kiepskie...
                • Gość: monias1 Re: Krem pod oczy IP: 217.97.133.* 18.08.04, 10:50
                  Niestety, pozostaje tylko "zebrac" (och, jak ja tego nie lubie robic, ale robie
                  bo uwazam ze mi sie nalezy, poza tym nie wyrzuce kasy w bloto bo co zrobie z
                  kremem ktory mnie np. uczuli? choc z tym nie mam zadnego problemu).
                  Wyprobowalam juz wiele roznych kremow pod oczy i zaden mnie nie uczulil.
                  Wiem, ze z Dermiki bedzie problem z probkami, ale moze napisac do producenta z
                  prosba o przeslanie lub pojsc do Instytutu Dermiki moze tam dadza?
                  Jednak wydaje mi sie ze seria z platkow roz jest przeznaczona dla cer
                  wrazliwych wiec kremik nie powinien uczulic.
                  Klaryso, a tak nawiasem mowiac to z jakiej serii uczulil cie krem pod oczy
                  Dermiki?
    • hennessy1 Re: Krem pod oczy 18.08.04, 12:49
      Jeśli chodzi o kremy pod oczy Eris i Dermika to płaczę po nich jak bóbr. Moim
      ostatnim odkryciem jest DermaCos Farmony - seria do cery wrażliwej i
      naczynkowej. Kremy na dzień i na noc są świetne, a kremik pod oczy mnie nie
      uczulił. Nie wiem czy bedzie działał na moje podkrążone oczka, bo używam go
      dopiero 2 tyg. ale nawilżył mi skórę pod oczami (wysuszoną ciągłym tuszowaniem
      cieni korektorami) i wchłania się rewelacyjnie. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka