Dodaj do ulubionych

kolczyk-pomocy - ropieje

18.08.04, 15:46
co mam zrobic jak moj kolczyk w pepku od wczoraj non stop ropieje(3 miesiace
po przekluciu).Do tej pory nie mialam takiego problemu z nim. Dzis jak
wyjelam go i probowalam wlozyc po 5 min to juz sie nie dalo , musialam zrobic
to przy pomocy sily i przebic ponownie. Prosze co robic...\?????????
Obserwuj wątek
    • takandrynka Re: kolczyk-pomocy - ropieje 18.08.04, 15:53
      Sprobuj polac miejsce przekucia i kolczyk woda utleniona...tak kilka razy
      dziennie. Moja kosmetycznapoleca taki sposob i jak na razie dla mnie jest on
      skuteczny (bedzie sie pienilo:) ).
      • Gość: Ania* Re: kolczyk-pomocy - ropieje IP: *.one.pl / *.one.pl 18.08.04, 16:19
        ten temat juz byl poruszany:) poszukaj w wyszukiwarce, ja stosowalam tribiotic
        w saszetce - kup w aptece- pieknie mi sie zagoil i mam go juz 2 latka wyjmuje i
        zakladam i wszystko jest oki :):)
    • Gość: kk niedobrze IP: *.jci.com 18.08.04, 21:15
      ze przebilas ponownie, przez zakazona i ropiejaca tkanke. jakby sie zaczelo
      bardziej babrac to do lekarza, w knocu to nie ucho lecz brzuch!
    • Gość: Emi Re: kolczyk-pomocy - ropieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 22:06
      Miałam tak, Najpierw długoi nie chciało sie zagoic (masc która kazał mi kupic
      facet kóry go zajkładał była tylko na recepte) i ogónie nie wyglądało to za
      dobrze, w koncu dermatolog przepisał mi masc i zagoiło sie. 2,5 lata po
      przekuciu nagle zaczelo sie paprac i bardzo bolec (kłóć), wiec wyjełam, kiedy
      przestało i chciałm włozyc kolczyk ponownie, przebiłam sie wiec wyjełam go od
      razu i odczekłam kolejny dzien nic nie robiąc, oczywisci dziurka zarosła. Wtedy
      poszłam do salonu (innego) i przekłułam jeszcze raz (przez zrost - bolało
      niemiłosiernie z 5 razy bardziej niz za pierwsym razem). Dziewczyna (robi
      piersing, tauaze, makijaz i jest kosmetyczka ogolnie ma tych dyplomów róznych
      troche). Poradziła zeby co jakis czas wyjąc kolczyk i dokładnie przemyc go
      czysta woda i odpukac od 3,5 roku nic sie nie dzieje.
      pozdrawiam
      emi
      • Gość: eternity Re: kolczyk-pomocy - ropieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 07:30
        Mnie na ropiejaca ranke, będącą efektem przebicia pępka, pomógł
        preparat "Octenisept". Kosztuje ok. 28 złotych i generalnie stosuje się go do
        odkażania ran. Mnie rana nie chciała się zagoić przez 3 miesiące od przekłócia,
        pomimo iż czyściłam ją 2 razy dziennie woda utlenioną. DOpiero zastosowanie
        Octeniseptu rozwiązało problem. Po 2 dygodniach ranka pięknie zagojona.
        Polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka