Dodaj do ulubionych

PROBLEMY Z WŁOSAMI

11.04.14, 20:16
Ponieważ skończyły mi się już pomysły co mam zrobić z moimi włosami, szukam kogokolwiek kto mógłby mi cokolwiek doradzić.

Generalnie moje włosy nigdy nie były specjalnie rewelacyjne, średniej grubości, miękkie, ale lśniące i pięknie falowały się same zwłaszcza gdy była wilgoć w powietrzu. Ok 2009 zaczęły mi się strasznie przesuszać i być sinowate, straciły połysk i fale zniknęły na rzecz wysuszonych lekkich strąków. W 2010 zgłosiłam się do dermatologa, ponieważ przy każdy dotknięciu głowy włosy spadały wszędzie. Lekarz zalecił mi witaminy Merz Specjal i ogólnie osłabienie było spowodowane niby wiosną. Wiosna minęła, ba nawet i lato i zima...a włosów jakby ubyło. Stały się poszarpane i trudne w czesaniu. Nawet fryzjer stwierdził, że niezwykle plączą się. Badania krwi w normie, badanie tarczycy w normie, włosy z miesiąca na miesiąc mizerniały, wyglądają jak pióra u wyskubanej kury, kilka strąków wisi do łopatek a te krótsze leciutkie kleją się do głowy lub unoszą elektryzując się. Podnosząc kosmyki nie odpadaj w dół tylko sterczą do góry. Są bardzo lekkie, miękkie i cienkie, nadal przy myciu dużo ich ubywa. Czasami budzę się w nocy nerwowo, bo śni mi się że jestem już łysa, dotykam włosy a one są takie suche i martwe. Wypadają z cebulkami. 2013 założyłam dopinki. Było wspaniale przez rok czasu w ogóle nie myślałam o problemie z włosami aż do lutego tego roku, kiedy zaczęły mnie strasznie boleć włosy u nasady. Bolą przy każdym dotknięciu i są bardzo słabej kondycji. Jestem gotowa ściąć włosy na krótko mimo iż całe życie miałam długie włosy, niestety nie mogę patrzeć w lustro ponieważ przez te wiszące pozostałości po włosach widać wszystko co jest po drugiej stronie :(. Czy ma ktoś podobny problem??
Obserwuj wątek
    • rhaenys Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 17.04.14, 21:14
      A czy rozjaśniasz włosy lub często prostujesz? To może być powód ich osłabienia. Nie powinnaś nosić dopinek skoro wypadają Ci włosy, ponieważ one ciągną za włosy, cebulka się osłabia i włos wypada. Ja na porost włosów (sama mam z natury cieńkie i jeszcze je rozjaśniam) używam wcierek Jantar, robię różne maski z miodu, olejuję włosy. Zrezygnowałam z szamponów z detergentem SLS (Sodium Laureth Sulfate, Sodium Myleth Sulfate). Nie chcę robić reklamy, ale bardzo ale to bardzo pomogła mi strona takiej włosomaniaczki. www.anwen.pl
      W ogóle przeglądaj blogi włosomaniaczek, one zawsze dają super rady.
    • olwin Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 23.04.14, 12:48
      Ja też miałam problem z wypadającymi włosami. Długo stosowałam witaminy ze skrzypu i innych specyfików i używałam specjalnych szamponów. Nic nie pomagało. Więc po prostu podcinałam włosy, aż wróciły do naturalnego koloru i teraz niczym nie maluje. Może to istotne, ale staram się nie czesać ich zbyt często. Najlepiej kupić jedwab do włosów i nie czesać ich wcale i nie wiązać! Wtedy nie łamią się :-)

olwin.pl/
    • 3kalafior Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 30.04.14, 11:25
      wystarczy po prostu zastosowac vichy decros - teraz o wiele nizsza cena bo daja 14 ampulek gratis ;) serdecznie polecam Vichy Decros
    • xenia123321 Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 12.05.14, 16:32
      Olejowanie włosów, polecam!!! Tanio skutecznie rosną nowe włosy i odżywione, te co masz na głowie dodatkowo są odżywianie. Poza tym herbata z pokrzywy a najlepiej sok z pokrzywy!!! Działa naprawdę polecam, mam mnóstwo nowych włosów a swoich nie ścinałam od pół roku i nie są rozdwojone. Nie ma co przepłacać, naturalne sposoby są często bardzo efektywne :)
      • liveyourdreams Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 04.07.14, 16:21
        ale na czym to polega na Boga? Trzeba sobie polać włosy olejem? tak po prostu? Jak to później zmyć?? Na hasło "olejowanie włosów" myślę - będą kłopoty :D Możesz opisać o co chodzi?
        • xenia123321 Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 06.07.14, 16:19
          W internecie opisanych jest killa sposobów na nakładanie oleju, ja nakładam olej na suche włosy. Najpierw wlewasz do miseczki kilka łyżek oleju. Ja używam łopianowego, rycynowego w proporcji 8:2 bo rycynowy jest gesty bardzo. Zamachach palce w oleju i wycierasz w skore głowy, pozniej na włosy az po końcówki i trzymasz min 2 godz a najlepeij zawin w ręcznik i na cała noc. Zmywasz dwa razy szamponem najlepiej bez sls i nakladasz odżywkę :) jest wiele rodzajów oleju i nie każdy sie nadaje bo mi kokosowy nie służy np.
    • ol_a_9 Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 06.07.14, 19:35
      Może spróbuj czego ze skrzypem polnym? Ja od niedawna biorę skrzypolen z biotyną i włosy mniej wypadają, są mocniejsze, bardziej lśniące
      • artiste-5 Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 18.09.14, 13:06
        Ja polecam preparat Bionil Man! Po regularnym stosowaniu odżywki włosy są mocne, widocznie zregenerowane i miękkie w dotyku. I nie wypadają:) Odżywkę znajdziecie w internecie: www.luxurycosmetic.pl/ udana inwestycja!
    • lek_ko Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 27.09.14, 23:30
      Według mnie typ pielęgnacji zależy od rodzaju włosów, np olejowanie jest super dla włosów suchych i matowych, ale włosom z tendencją do przetłuszczenia lub łupieżem nie będzie służyć.
      --------------------------------
      lekko.blogujaca.pl
      • soldier-girl Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 15.10.14, 15:14
        hej, znam ten problem, bo mam slabe wlosy i jeszcze nie chca sie ulozyc. Po przeszukaniu internetu i wypytaniu kolazanek poszlam na zabieg do lekarza. Zrobil mi mezoterapie osoczem bogatoplytkowym. Na poczatku nie widzialam efektow, ale po 2 tygodniach wlosy pieknie sie blyszcza i nie wypadaja. Ja bylam u doktora stycznia w warszawie.
    • mtrrr Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 24.10.14, 11:18
      Wracaj do dermatologa, ale to szybko, najlepiej jakiegos dobregeo a nie takiego ktory przepisze ci witaminy, ja przy podobnym problemie pojechałam az do szczecina do naowczesnej kliniki medycyny estetycznej www.laserclinic.pl/ zeby ratowac to co zostało mi na głowie, długotrwałe leczenie pomogło, ale nadal nie jest to taki efekt jak kiedys, u ciebie to cos znacznie powazniejszego
    • wioletta.mm sok z żyworódki 27.10.14, 19:28
      Mi pomógł kupiony w sklepie zielarskim sok z żyworódki. Wcierałam prawie codziennie w skórę głowy i nastawiałam się na długą walkę a nawet nie wykończyłam połowy 250ml buteleczki bo problem zniknął w przeciągu 2-3 tygodni. Nie zauważyłam niestety wysypu babyhair.

Sama nie stosowałam ale dziewczyny na blogach polecają też kozieradkę, drożdże i wspomniane już pokrzywę i siemię lniane. Siemię stosuję czasem jako nawilżacz ale wpływu na wypadanie nie odnotowałam.
    • ania8-1 Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 03.11.14, 21:01
      A próbowałaś olejowania włosów? Jak to robić można znaleźć na różnych blogach, słyszałam że dobrze się sprawdza olejek argonowy albo olej kokosowy. Ponoć trzeba niewielką ilość oleju wmasować w skórę głowy i włosy na 20 minut przed myciem.
    • qrysiak Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 15.11.14, 16:41
      Zapraszam do polubienia fanpage na fb
      Przedłużanie włosów
      Profil stworzony dla wszystkich, którzy chcieliby podzielić się doświadczeniem z zabiegiem przedłużania włosów.
      Opinie, sugestie i porady.
      Czekamy na wasze opinie :)
      tnij.org/99hlwy6
      Sprawdź koniecznie!
      Informacje i konkursy! ? Bądź na bieżąco :)
      • eleonorkaa Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 23.01.15, 15:18
        Ja ostatnio natknęłam się na szwajcarskie produkty marki evenswiss. . Mają w ofercie produkt zatrzymujący wypadanie włosów.Otrzymałam próbkę tego specyfiku od znajomej. Serum stosowałam pięć dni wieczorem. Rano myłam głowę pozostawiając serum na całą noc. Lekko sceptycznie przyglądałam się swoim włosom. Już po drugim dniu zaobserwowałem poprawę, włosy łatwiej się rozczesywały, stały się miękkie i było ich coraz mnie przy modelowaniu. Mogę śmiało stwierdzić, że serum odżywia włosy i wspomaga ich wzrost.
    • marek_doch Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 22.04.15, 10:10
      Moja żona miała problem z wypadającymi i słabymi włosami , koleżanka znalazła poradę , grzebienlaserowy.pl/jak-wzmocnic-wlosy/ , sposób okazał się skuteczny .
      • ennka Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 26.04.15, 23:19
        Napisałam to w wątku wyżej.Przekopiuje jeszcze tu.Może komuś się przyda.

Przyczyny wypadania włosów są różne.U mnie problem ciągnie się od lat ,a przyczyny są złożone .Nie będę tu wymieniać, bo to nie jest istotne.Miałam już takie rzadkie włosy ,że zaczęłam rozglądać się za dobrą peruką.
        Stosowałam wszelkie możliwe szampony,odżywki, balsamy,leki doustne,łącznie z Loxonem.
        Efekt prawie żaden.Włosy sypały mi się garściami.
        Poszłam kolejny raz do dermatologa i lekarka zaproponowała mi mezoterapię igłową własnym osoczem krwi.
        Metoda polega na pobraniu krwi z żyły,odwirowaniu jej i wstrzyknięciu w skórę głowy.
        Nie jest to przyjemny zabieg ,bo tych wstrzyknięć jest kilkadziesiąt przy każdym zabiegu.
        Można 30 min. przed zabiegiem posmarować głowę Emlą.
        Efekt rewelacyjny.
        Włosy mam wprawdzie nie za gęste,ale mam pokrytą cała głowę.
        Byłoby dużo lepiej ,gdybym zaczęła taką kuracje wcześniej.
        To działa tylko na cebulki żywe.Te które już zaniknęły nie odżyją ,niestety.
        Metoda ma tylko jedna wadę ,jest kosztowna.
        W Warszawie średnia cena jednego zabiegu 1000-1200 zł.
        Czasami można trafić na niższą cenę,częściej na wyższą.
        Ilość zabiegów i ich częstotliwość zależy od stanu włosów.
        Ja jestem po 4-tym - pierwszy w listopadzie, drugi w grudniu ,trzeci w lutym, czwarty teraz.
        Następny za 3 miesiące i potem przerwa około pół roku.
        Sporo to kosztuje ,ale nie żałuję.Mogę mieć zmarszczki, ale łysą głowę niekoniecznie.
        Nie kupuje żadnych ciuchów , butów,nie szaleję z przyjaciółkami ,tylko oszczędzam na zabiegi.
        Warto.
    • kasojan Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 16.06.15, 21:24

Przedłużanie włosów

Profil stworzony dla wszystkich, którzy chcieliby podzielić się doświadczeniem z zabiegiem przedłużania włosów.

www.facebook.com/pages/Przed%C5%82u%C5%BCanie-w%C5%82os%C3%B3w/551006111585042

Sprawdź koniecznie!

• kasojan Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 15.10.15, 20:11
      Polecam zagęszczanie włosów. Myślałam, że już nic nie poprawi mojego wyglądu a jednak!
      Poszłam z przypadku na bezpłatną konsultację do Kliniki Włosów w Krakowie. Nie wiedziałam, jak się to odbywa ale usłyszałam, że można przyjść i wypytać o wszystko.

Wreszcie nie wstydzę się swoich rzadkich włosów .
      Efekt natychmiastowy!

Są to tzw systemy integracyjne, metody specjalnie przystosowane dla osób z problemami łysienia, hormonalnymi i osłabionymi włosami. Mam teraz burzę włosów na głowie! :)

Bardzo dyskretne, idealne ;) I nie widać, że miałam kiedyś problemy! Znajome mnie nie poznają :)

Zajrzyj na internet , tam mają wszystko opisane na ich stronie Beauty for You.

jakby coś to podpowiem, napisz prywatną wiadomość

Cena ? rozsądna, ale efekt jest tego warty!
      Pozdrawiam
    • ermirka873 Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 27.10.15, 14:24
      myślę, że jeśli tak dosyc nagle zaczęły Ci wypadać mocno włosy, to może być objaw jakiejś choroby albo po prostu brakuje Ci jakiś witamin. Moje włosy poprawiły się po odstawieniu prostownicy. Mysle, ze warto żebyś pomyślała o suplementach i jakiś dobrych tabletkach, to powinno pomóc bardziej niż drogie kosmetyki.
      • kasojan Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 16.11.15, 15:25
        Polecam zagęszczanie włosów. Myślałam, że już nic nie poprawi mojego wyglądu a jednak!
        Poszłam z przypadku na bezpłatną konsultację do Kliniki Włosów w Krakowie. Nie wiedziałam, jak się to odbywa ale usłyszałam, że można przyjść i wypytać o wszystko.

Wreszcie nie wstydzę się swoich rzadkich włosów .
        Efekt natychmiastowy!

Są to tzw systemy integracyjne, metody specjalnie przystosowane dla osób z problemami łysienia, hormonalnymi i osłabionymi włosami. Mam teraz burzę włosów na głowie! :)

Bardzo dyskretne, idealne ;) I nie widać, że miałam kiedyś problemy! Znajome mnie nie poznają :)

Zajrzyj na internet , tam mają wszystko opisane na ich stronie Beauty for You.

jakby coś to podpowiem, napisz prywatną wiadomość

Cena ? rozsądna, ale efekt jest tego warty!
        Pozdrawiam
    • kasojan Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 16.12.15, 16:36
      Przedłużanie włosów
      tnij.org/99hlwy6
      Sprawdź koniecznie!
      • wieblonka Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 17.12.15, 17:18
        Wszyscy radzą "bierz witaminy" a ja myślę, że lepiej najpierw zrobić jakieś podstawowe badania. Też miałam taki przejściowy problem. Włosy mi garściami wychodziły (tak zareagował mój organizm na narkozę) i strasznie mi się wtedy przerzedziły. Znajoma pielęgniarka dopiero doradziła mi stosowanie drhair.de/. To super kosmetyk, którym wystarczy spryskać włosy aby uzyskać efekt ich zagęszczenia i pogrubienia.
    • wieblonka Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 18.12.15, 08:25
      Wszyscy radzą "bierz witaminy" a ja myślę, że lepiej najpierw zrobić jakieś podstawowe badania. Też miałam taki przejściowy problem. Włosy mi garściami wychodziły (tak zareagował mój organizm na narkozę) i strasznie mi się wtedy przerzedziły. Znajoma pielęgniarka dopiero doradziła mi stosowanie drhair.de/. To super kosmetyk, którym wystarczy spryskać włosy aby uzyskać efekt ich zagęszczenia i pogrubienia.
    • martyna_1980 Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 21.12.15, 22:30
      Ja polecam olejowanie. Działa wyśmienicie! Więcej info na: www.eco-vit.pl/olejowanie-wlosow-co-musisz-o-tym-wiedziec/
    • pokrzepol_do_wlosow Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 28.12.15, 15:59
      Polecam odżywkę do włosów Pokrzepol, której skład oparty jest na ekstrakcie ze skrzypu polnego. Zawiera on dużo potasu i łatwo przyswajalnej krzemionki, które wzmacniają i uelastyczniają strukturę włosa, hamując jego wypadanie i rozdwajanie się końcówek. Krzem ponadto pełni ważną rolę w procesie tworzenia tkanki łącznej, keratyny i kolagenu, czyli istotnych składników włosów. Odżywka uzupełniona jest o wyciąg z brzozy, pszenicy, kiełków soi i pszenicy, a także o pantenol.
    • kasojan Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 16.01.16, 12:35
      Witam, ja noszę włosy słowiańskie jasny ciepły blond i regularnie je podciągam.

W włosach słowiańskich naturalnych ekstra jest to, że po 2-3 miesiącach gdy Twoje naturalne odrosną - zdejmują je i odnawiają a potem ponownie zakładają i tak można nosić długo - oczywiście należy odpowiednio dbać.

Więcej można poczytać tutaj - tam moja fryzjerska się zaopatrza we włosy beauty-for-you.com.pl

Mam nadzieję, że nieco wyjaśniłam i pomogłam - oczywiście możesz napisać prywatną wiadomość :)
    • taminka27 Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 26.01.16, 20:22
      Ja mam grube, ciężkie i falowane włosy. Przez całezycie nie wiedziałam co z nimi zrobić. Wiązałam w kucyk i tyle. Za dużo roboty przy lokówkce, po prostowaniu marny efekt. Od mamy dostałam termoloki z babyliss. Szybko się nakłada, ładny skręt loków i długo się trzymają. A mąż mówi, że wyglądam seksownie.
    • anetka0412 Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 02.02.16, 15:50
      moim problemem były wypadające i cienkie włosy, wiec skusiłam się na mezoterapię skóry głowy bo naczytałam się wielu pozytywnych opinii, moja też jest pozytywna, jestem po 3 zbiegach wykonanych w bytomskiej klinice Amaryllis, włosy już nie wypadają, są w lepszej kondycji, lśniące i tak mi się wydaje że troszkę grubsze, polecam
      • nika036 Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 15.02.16, 00:45
        Myślę, że tu podstawą jest właściwa pielęgnacja włosów (dobrze dobrany szampon), unikanie stresu i zdrowa dieta. banał, ale prawdziwy.
    • poranka833 Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 14.08.16, 21:38
      według mnie na problemy z włosami najlepszy jest trycholog i nikt mnie nie przekona inaczej :) sama byłam miesiąc temu na wizycie w hair medica - mają teraz darmowe badania trychologiczne - i rady jakie dostałam dotyczące pielęgnacji świetnie się sprawdzają. Także wszystkim którzy chcą mieć piękne włosy zalecam trychologa w pierwszej kolejności ;)
    • karminakarmina Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 15.08.16, 18:42
      zgadzam się z osobami, które polecają badania trychologiczne. To jest najszybszy i najlepszy sposób na dojście "do ładu" z włosami. Ja jeszcze niedawno miałam straszne problemy z włosami: wypadały garściami, były suche, kołtuniły się a do tego matowe, takie bez życia. Znajoma mi powiedziała właśnie o klinice hair medica i trychologu. Okazało się, że wizyta była darmowe, wiele terminów do wyboru. Wizyta przebiegła bardzo sprawnie, dowiedziałam się o konkretach jeśli chodzi o pielęgnacje, do tego musiałam zrobić dodatkowe badania... generalnie długo by opowiadać. Ale ostatecznie jestem teraz w trakcie leczenia i kuracji i widzę różnicę jeśli chodzi o włosy
    • marchewson12 Re: PROBLEMY Z WŁOSAMI 14.09.16, 20:32
      ja byłam u trychologa w hair medica w czerwcu 2016. I od tamtej pory za sprawą właśnie wskazówek pani trycholog moje włosy zmieniły się o 180 stopni. Już tak nie wypadają, są błyszczące i nie puszą się. Przyznam, że nie spodziewałam się aż tak pozytywnej zmiany i podchodziłam sceptycznie do wizyty - jak się okazało niepotrzebnie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka