Dodaj do ulubionych

Przetłuszczające się siano....

IP: *.bmj.net.pl 01.04.02, 18:08
Moje włosy są dziwne i irytujące. Dość szybko się przetłuszczają. Już po jednym
dniu nie są świeże. A do tego po umyciu i wysuszeniu przypominają siano. Unoszą
się, ale nie jest to zdrowa puszystość tylko ...... sianowatość. Jak ich nie
wysuszę to wyglądają jeszcze bardziej sianowato. Względnie fajnie wyglądają
dopiero na drugi dzień, są takie gładsze, ale jak wcześniej wspominałam, nie są
już świeże i znowu muszę je umyć. Czy jest coś co mogłoby usunąć tą
sianowatość, bo mnie szlag trafia jak mi te włosy się unoszą. Dziękuję z góry
za pomoć.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewelina Re: Przetłuszczające się siano.... IP: *.bmj.net.pl 01.04.02, 18:10
      To znowu ja, zapomniałam dodać, że stosowanie odżywek i środków do stylizacji
      niczego do tej pory nie zmieniło, ale może robiłam coś nie tak, albo kupowałam
      coś nieodpowiedniego.
      • Gość: daggy Re: Przetłuszczające się siano.... IP: *.chello.pl 01.04.02, 20:40
        Narzekałam na tym forum parę razy na Avon, ale uwielbiam szampony Advance tej
        firmy i serum do końcówek. Wygładza włosy i likwiduje "sianowatość", a że nie
        nakładam jej na całe włosy, nie obciąża ich przy skórze i nie przetłuszczają
        się tak szybko.
    • Gość: myrka Re: Przetłuszczające się siano.... IP: 217.8.161.* 02.04.02, 15:15
      moze powinnas wyprobowac specjalne szampony przeznaczone do wlosow
      przetluszczajacych sie u nasady i suchych koncowkach: Timotei (winogronowy)
      albo Fructis;
      co do szybkiego przetluszczania sie: mam taki sam problem, wlosy tez mi sie
      bardzo szybko przetluszczaja, ale chyba najlepiej sie z tym pogodzic; od wielu
      lat myje wlosy codziennie rano i nie zajmuje mi to duzo czasu: nalozenie
      odzywki oraz pianki i wymodelowanie to ok. 15 minut dziennie; chyba warto wstac
      15 minut wczesniej, zeby miec przez caly czas swieze, pachnace i puszyste
      wlosy; oczywiscie wbrew obiegowym opiniom codzinne mycie przetluszczajacych sie
      wlosow nie powoduje, ze szybciej sie przetluszczaja
      • Gość: aga71 Re: Przetłuszczające się siano.... IP: *.MAN.atcom.net.pl 03.04.02, 08:32
        Mam podobne wlosy do Twoich. U mnie sprawdza sie:
        1. trwala - zapobiega elektryzowaniu sie wlosow

2. odzywka Revlon professional 2-Phase condotioner, w sprayu - stosowac trzeba w miare oszczednie, nie obciaza wlosow, ale jak sie za duzo nalozy to szybciej sie przetluszcza/brudza

3. zel do prostowania wlosow Rene Furterer Fioravanti - konsystencja galaretki, lekka, nie natluszcza, nie powoduje lepkosci, zapobiega elektryzowaniu sie wlosow, bardzo wydajna.

4. Do tego polecilabym szampon Citrus CR L'Oreala - wlosy faktycznie sa dluzej swieze, lekkie, nie odarte z naturalnej ochrony, nie "lapia" kurzu. Szampony do wl. mieszanych u mnie niespecjalnie sie sprawdzaja - sa jednak zbyt obciazajace (uzywalam takiego szamponu firmy L'Oreal Kerastase) i jakas odzywke (np. Henna Wax - stosowana od pol. dlugosci wlosow)

Aga
    • Gość: Milka Seboradin IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 03.04.02, 11:02
      Ja sama mam takie włosy. Nie eksperymentowałabym z szamponami Fructis, L"Oreal
      itp. bo można się do tego nabawiać jeszcze łupieżu, przynajmniej u mnie tak
      było.
      POLECAM natomiast przejście się do apteki lub zielarskiego i zakupienie
      szamponu lub odżywki SEBORADIN Niger - ja używam szamponu, włosy są bardziej
      lśniące i mniej się przetłuszczają i nie przylegają tak bardzo do głowy.
      Poza tym na przetłuszczające się włosy szybciej znajdzie się coś w aptece niż
      drogerii.
      • Gość: daggy Re: Seboradin IP: 192.168.0.* 03.04.02, 12:15
        Fakt, ja o odżywce Citrus L'oreala pisałam w bublach kosmetycznych (matowe,
        plączące się włosy, koszmar). Od Timoteia do włosów tłustych przy skórze i
        suchych na końcach (winogronowy) dostałam strasznego łupieżu i skończyło się na
        kuracji Nizoralem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka