Gość: eewcia IP: 212.244.37.* 02.04.02, 10:05 Chodzi mi przede wszytskim o preparaty multiwitaminowe, wzmacniające i poprawiające nie tylko humor, ale i wpływające na poprawę stanu skóry. Macie cos sprawdzonego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marta Re: witaminki-co polecacie? IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 02.04.02, 12:23 Gość portalu: eewcia napisał(a): > Chodzi mi przede wszytskim o preparaty multiwitaminowe, wzmacniające i > poprawiające nie tylko humor, ale i wpływające na poprawę stanu skóry. Macie > cos sprawdzonego? --------------------------------------- Ja biorę zawsze Multi-Tabs z karotenem- bardzo poprawia wygląd cery, koloryt , działa również na włosy i paznokcie.Ponadto polecam także wit.A+E czyli Capivit. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_citroni Re: witaminki-co polecacie? 02.04.02, 13:01 Ja przez jakis czas (ok3m-cy) bralam kapsulki Oeparol, (jest to olej z wiesiolka) oraz rownoczesnie tabletki Humanvit(wyciag z drozdzy). Dodatkowo z powodu wady wzroku zazywalam Strix lub jego polski odpowiednik (Klarin? nie moge zapamietac nazwy;-). Ten drugi jest o tyle lepszy ze ma witaminke E oraz betakaroten. A teraz do rzeczy-wzmocnily mi sie paznokcie. Polepszenia wygladu skory ani wlosow nie zauwazylam, ale nie mialam z nimi problemow+krotko stosowalam te preparaty. Mowie "stosowalam" poniewaz gdy chcialam uzupelnic zapasy w aptece, mila magister odradzila mi zazywanie takich srodkow. 1. latwo przedawkowac (gdy mialam dzienna dawke wit E w Klarinie, musialam uwazac na sklad innych specyfikow) 2. wszystkie te rzeczy, nawet olej z wiesiolka, sa przetworzone 3. lepiej wzbogacic swoja diete niz brac tabletki. Pani zalecila mi uzywanie oliwy z oliwek lub oleju z winogron(np do salatek) zamiast wiesiolka; wiecej buleczek drozdzowych zamiast wyciagu z drozdzy ;-) ; jedzenie czosnku, ktory swietnie odtruwa organizm (polecam, sama go uwielbiam i nigdy nie choruje); picie skrzypu. Jesli jest to zbyt czasochlonne, to jednak polecam Oeparol(dziewczyny zachwalaly go na forum) lub np. Merz Special albo inne witaminki :-) pozdrawiam moni_cit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: witaminki-co polecacie? IP: *.plusgsm.pl 02.04.02, 19:24 Ja także popieram moni i wolę popijać wprawdzie niesmaczne ale skuteczne herbatki ziołowe. Moim stałym faworytem są "ZIOŁA PRZECIWTRĄDZIKOWE" Fito-Mix z Herbopolu wspaniale oczyszczają organizm i po zalecanej tygodniowej kuracji moja cera wygląda cudownie świeżo!! Serdecznie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dafne Re: witaminki-co polecacie? IP: *.dami-rz.pl 02.04.02, 19:41 Polecam zdecydowanie Dromin preparat oparty na drożdżach z wit. z grupy B(cera!) i minerałami.Ogólnie wzmacnia organizm po zimie i korzystnie wpływa na wygląd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiulek Re: witaminki-co polecacie? IP: 195.145.215.* 02.04.02, 23:45 A ja jestem maniaczka roznych preparatow multiwitaminowych i mineralnych i takich tam. Ale raz na jakis czas robie sobie przerwy, bo nie wiem jak one mga wplywac na watrobe. Stosowalam juz chyba wszystko. Ostatnio uzywalam Merz Hautrein (nie wiem czy w Polsce jest odpowiednik, na pewno sa Merz Spezial Dragees, ale one sa paznokcie i wlosy, podczas gdy 'moj' Hautrein glownie na cere - rzeczywiscie mi sie poprawila. A teraz 'napalilam' sie na Spiruline - wyciag z jakichs wodorostow, ponoc doskonaly. A na pewno drogi:))) Dam znac za jakis czas o efektach! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: witaminki-co polecacie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 04:38 Na humor i więcej energii na prawdę świetny jest Bodymax (żeń- szeń+witaminy+minerały, wszystko w sporych dawkach). Natomiast na skórę (paznokcie i włosy też) polecam Salfazin firmy Puritan's Pride. Zawiera cynk, wit. C, B6, A, E. (1 opakowanie starcza na 3 miesiące). Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś