Gość: sylwia IP: *.alaska.ds.polsl.gliwice.pl 06.04.02, 17:05 czy ktoś stosował Effaclar k firmy La Roche Posay? jesli tak to z jakim efektem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sonique Re: effaclar k -OPINIE IP: 217.98.105.* 06.04.02, 17:19 Było już tutaj kilka wątków na ten temat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: effaclar k -OPINIE IP: *.kielce.com.pl 10.04.02, 14:40 Witam, Faktycznie o Effeclar K zostalo juz sporo na tym forum napisane. Visit www.gazeta.pl/alfa/home.jsp? dzial=0511&forum=211&wid=1051110&aut=+silie&aid=1051110 Znajdziesz tam duzo informacji i ciekawych opini na temat Effeclar k La Roche Posay) No to powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotekk Re: effaclar k -OPINIE IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 19:29 Zużyłam dwa opakowanie przez okres trzech miesięcy, jestem zadowolona i będę stosowała go nadal dla podtrzymania efektów. W między czasie badałam też poziom nawilżenia skóry - wynik to 40%, więc chyba nieźle. Mam cerę mieszaną i stosowałam go na całą twarz z wyjątkiem okolic oczu i ust - napewno nie wysusza, wręcz przeciwnie. Polecam Ci artykuł na wizaz.pl na temat preparatów a kwasami bha i aha. Odpowiedz Link Zgłoś
bisou Re: effaclar k -OPINIE 10.04.02, 20:21 ostatnio kupiłam właśnie serię effaclaru- żel do mycia twarzy i krem- teraz akurat jestem chora i siedzę w domciu, więc spokojnie bez makijażu całodziennego ;) mogę poddać moją skórę obserwacji. Po pierwszym zastosowaniu od razu jest wygładzona, miła w dotyku i wydaje się, że bez skazy :) ale to tylko do momentu, kiedy stanie się przed lustrem- mam na twarzy drobne zaczerwienienia i bardzo płyciutkie blizny po trądziku, których gołym okiem nie widać, ale pomimo wszystko chciałabym je zlikwidować. dzis juz jest drugi dzień stosowania, cera jest lekko zaróżowiona, przebarwienia jakby zbladły. Będę informować dalej o moich postępach- mam nadzieje że jak po chorobie wrócę do szkoły i do pracy to wszyscy chórem oświadczą, żem wypiękniała :))) Pozdrawiam gorąco (z gorączką :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: effaclar k -OPINIE IP: *.alaska.ds.polsl.gliwice.pl 11.04.02, 00:54 bardzo dziękuję za wszystkie opinie i czekam z niecierpliwościa na dalsze rezultaty. mam nadzieje że dostane jeszcze jakies informacje na ten temat.bisou licze na ciebie! tak jak ty mam drobne blizny po trądziku i czasami coś mi jeszcze wyskoczy a słyszałam że ten krem można stosować przy łagodnych dolegliwościach skórnych. właśnie mam zamiar kupić ten preparat ale chciałam najpierw wysłuchac opini osób stosujących go wcześniaj. pozdrawiam i czekam....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: effaclar k -OPINIE IP: 212.244.37.* 11.04.02, 10:52 Czy mozna sie opalac, stosujac Effaclar K na noc? Czy nie ma ryzyka poparzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bisou Re: effaclar k -OPINIE IP: *.pl 11.04.02, 11:51 raczej nie- ani przy kuracji kwasami, ani retinoidami nie wolno wystawiać twarzy na nadmierną ekspozycję. Wydaje mi się , że przeczytałam to na wizaz.pl - jeżeli bardzo Ci zależy na tej informacji, to możesz tam poszukać- w artykule dot. kwasów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myrka Re: effaclar k -OPINIE IP: 217.8.161.* 11.04.02, 11:39 uzywam Effaklar K od miesiaca w celu zmatowienia cery i zmniejszenia porow; o ile pory rzeczywiscie sie troszke zwezyly to nie zauwazylam, zeby cera mi sie mniej przetluszczala; uzywam go dwa razy dziennie a dodatkowo jeszcze Effidrate, ktory nosi miano kremu matujacego, co wg mnie jest znacznym naduzyciem, bo po nalozeniu twarz swieci mi sie bardziej niz przed :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: effaclar k -OPINIE IP: 195.117.149.* 23.04.02, 16:45 Gość portalu: myrka napisał(a): > uzywam Effaklar K od miesiaca w celu zmatowienia cery i zmniejszenia porow; o > ile pory rzeczywiscie sie troszke zwezyly to nie zauwazylam, zeby cera mi sie > mniej przetluszczala; uzywam go dwa razy dziennie a dodatkowo jeszcze > Effidrate, ktory nosi miano kremu matujacego, co wg mnie jest znacznym > naduzyciem, bo po nalozeniu twarz swieci mi sie bardziej niz przed :( no właśnie ja go stosuje juz połtora miesiaca,przebarwienia zniknęły ale nadal się świece i pory jakie były takiesą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: effaclar k -OPINIE IP: 62.99.160.* 23.04.02, 17:42 No wlasnie. U mnie natomiast pory sie zdecydowanie zmniejszyly, natomiast przebarwienia nie! Stosuje juz 6 tygodni i to na zmiane z TT Clinique, wiec juz sama nie wiem co o tym myslec. O zmatowieniu cery tez nie ma mowy. Rozmawialam na ten temat z kosmetyczka i dermatologiem. Obydwie panie stwierdzily, ze pewnie to juz jest taki rodzaj skory i na wiecej nie powinnam liczyc - skuteczniejszych kosmetykow na te problemy nie ma, wiec jedynym radykalnym rozwiazaniem jest glebokie zluszczanie. Troche sie boje, ale chyba sie w koncu zdecyduje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: effaclar k -OPINIE IP: *.provider.pl / *.ost-poland.com.pl 23.04.02, 17:46 Tez uzywam EffaclaraK, koncze druga tube. Ten preparat nie ma dzialania matujacego ani zmniejszajacego wydzielanie sebum, tylko ma oczyszczac pory z tego, co juz sie nawydziela. Przynajmniej ja tak to rozumiem. Powinien wiec zmniejszac liczbe tworzacych sie zaskorniakow i wypryskow. Dla zmatowienia cery firma proponuje zdaje sie Effidrate. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: effaclar k -OPINIE IP: *.rasserver.net 23.04.02, 19:44 To prawda, kremy z kwasami nie mają na celu matowienia, ale ich zadaniem jest złuszczenie martwego naskórka a w przypadku kwasów BHA pomoc w odblokowaniu porów, natowmiast nie mają one wpływu na wydzielanie sebum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: effaclar k -OPINIE IP: 217.98.124.* 24.04.02, 12:10 EK użuwam od miesiące i jestem bardzo zadowolana.Mam raczej suchą skórę i trochę się bałam efektów przesuszenia ale zgodnie z radami z forum po pół godzinie nakładałam krem lub maseczkę nawilżającą.Moja skóra potzrebowała ujednolicenia i zwężenia porów ,takie rezultaty osiągnęłam i teraz kupuję sobie TT dla odmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
rossa_ Re: effaclar k -OPINIE 24.04.02, 18:29 Ja również po lekturze forum kupiłam sobie effaclar-k i zasadniczo jestem zadowolona, moja twarz "pojasniała", ale mam wrażenie, że ten specyfik jest mimo wszystko dla mnie troche za słaby. Przez pierwsze 2 tygodnie używałam do na dzień i na noc i nawet nie poczułam pieczenia, ani nie miałam żadnego zaczerwienienia, nie obserwuję żadnego złuszczania. Czy w aptekach/u kosmetyczek można dostać jakiś silniejszy preparat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: effaclar k -OPINIE IP: *.atlantic.net 24.04.02, 18:44 Zachęcam cię do poczytania tekstu na temat kwasów AHA i BHA na stronie www.wizaz.pl To, że krem ten nie spowodował u ciebie zadnych efektów ubocznych to twoje szczęście,i jest to mylnie odbierane, że krem jest słaby i nie działa, on działa na pewno zresztą jak sama zauważyłaś. Poszczególne osoby różnie reagują na kosmetyki oparte na kwasach, są osoby które ich wogóle nie tolerują bo odczuwają nadmierne szczypanie, pieczenie i podrażenie, inne odczuwają lekkie szczypanie a inne nie odczuwają nic, ale to nie ma nic wspólnego z działaniem kwasów. Odpowiedz Link Zgłoś
rossa_ Re: effaclar k -OPINIE 25.04.02, 09:36 Dziękuję Basiu. Oczywiście przed zakupem poczytałam sobie o AHA i BHA na wizaż.pl i najbardziej spodobał mi się Effalpha, no ale juz jest nie do nabycia. Zależy mi głównie na usunięciu przebarwień, więc jeśli effaclar-k nie pomoże, udam się jesienią na głębsze złuszczanie do dermatologa, bo teraz za bardzo obawiam się słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga71 Re: effaclar k -OPINIE IP: *.MAN.atcom.net.pl 25.04.02, 09:57 Moje dosw. z effaclar K: Mam cere dosc specyficzna, mieszana, ale coraz bardziej sklaniajaca sie ku suchej, do tego plytko unaczyniona. Kupilam effaklara w celu niwelacji krostek pojawiajacych sie na podbrodku. OK, zdaje sobie sprawe, ze takie krostki sa powodowane raczej hormonami (nasilaja sie przed miesiaczka), ale postanowilam dac szanse EK. Uzywalam wiec produktu tylko na podbrodku i ew. (ale nie co dzien) na czole. na podbrodek tylko Effaclar, na czolo nakladalam tez krem nawilz. Effaclar pozwolil sprawil, ze gleboko umiejscowione i czesto bolace krostki "wyszly na powierzchnie", po czym moglam je usunac. Niestety, preparat z przebarwieniami u mnie kompletnie sobie nie radzi - nie widze zadnej roznicy, a uzywam go juz od kilku miesiecy. W tej chwili nie mam problemow z wypryskami, ale mysle, ze zasluga jest ciaza - po prostu hormony ciazowe zdaja sie lepiej sluzyc mojej skorze niz burza hormonalna przed miesiaczka. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia21 Re: effaclar k -za ile i gdzie? 26.04.02, 14:17 Ile kosztuje ten krem i gdzie w Warszawie mozna go kupic? Odpowiedz Link Zgłoś
rossa_ Re: effaclar k -za ile i gdzie? 26.04.02, 14:23 W każdej aptece, która prowadzi markę La Roche Posay, za około 40 zł. Odpowiedz Link Zgłoś