Gość: Marta Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.acn.waw.pl 30.09.04, 21:23 Hej! Szukam kremu na dzień i na noc z "wyższej półki". Mam cerę raczej normalną ale ze skłonnością zarówno do przesuszania ( o dziwo głównie czoło) ale i świecenia. Mam prawie 30 lat. Co mogłabyś polecić? Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 12:25 Mysle ze na dzien smialo moglabys stosowac Hydra Genius H.R (nawilza,zluszca,odzywia i roswietla,usuwajac pierwsze zmarszki).Na noc natomist (jesli zalezy Ci na pielegnacji "anti-age"-Repeirwea Clinique,albo (jesli nie chcesz kuracji "anti-age") Hydra zen nuit lancom-oba sprawdzone i godne polecenia. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka TRUTH'A EWELA gdzie dostane ck TRUTH body oil? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 08:44 jak w tytule i bede bardzo wdzieczna za namiary :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: EWELA gdzie dostane ck TRUTH body oil? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 12:23 napewno w Sephorze na Jubilerskiej (Goclaw-Wawa). pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brendastar Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 62.29.137.* 01.10.04, 12:46 Ewelka, A dobry krem pod oczy? Naprawdę dobry, wart swojej ceny, nieprzereklamowany, działający przede wszystkim na cienie? Poradzisz coś, bardzo proszę? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 12:47 Hmmm...mysle ze powinnas sprobowac Hydra-detox yeux Biothermu albo Eye soothera z Shiseido.Ja sam uzywam teraz(ale zelu) Ysl Contour del'olel i jestem bardzo zadowolona. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimu Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.dclient.hispeed.ch 01.10.04, 12:54 witam, watek sie rozrasta w zastraszajacym tempie :-)) Jaki puder w kompakcie polecilabys dla 28-latki z mieszana cera? Moze byc z drozszych (moze Double Perfection) i w zimnym odcieniu. Co sadzisz o creme puff max factora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 12:59 Chanel jak najbardziej polecam(ale upewnij sie czy odcien w swietle dziennym jest taki jakbys chciala).Godne polecenia sa tez kompakty YSL(2 lub 3). Cream puff jest najlepiej sprzedajacym sie produktem MF-wiec samo mowi za sibie czy sie podoba kobietom-jest malo efektowny i srednio pachnie-ale utrzymuje sie dlugo na buzi a kolejne nakladane przy poprawkach wartsy nie scieraja sie :0 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimu Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.dclient.hispeed.ch 01.10.04, 13:02 dziekuje za odpowiedz :-) Wlasnie zawsze mam problem z doborem koloru. Jak najlepiej sprawdzic na dodatek w oswietleniu perfumeryjnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 13:09 Najlepiej jak nalozysz go na buzie lub reke i ...poprostu wyjdziesz na dwor i obejrzysz sie w lusterku.Chyba ze Centrum handlkowe ma oszklony dach wtedy wystarczy wyjsc jak najblizej dziennego swiatla. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Do kaloo,Kasi i wszystkich forumowiczek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 12:51 Witam Wybaczcie mi chwilowa "nieaktywacje" ale wypoczywalam nad morzem(noooo:) Teraz juz jestem cala do Waszej dyspozycji:) Kaloo?Wpadasz dzisiaj do GM?;) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Do kaloo,Kasi i wszystkich forumowiczek 01.10.04, 13:10 no ewela,ma sie rozumieć,że wpadam!!!;) Jeśli nie zdążę dziś-bo muszę po pracy jechać do dermatologa troszkę pod Warszawę-to na pewno następnym razem.Ale wpadnę na pewno!;)Zwłaszcza,że muszę poradzić się w kilku kwestiach...;) ps.będziesz miała jakąś plakietke,żeby Cię poznać?;) pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Do kaloo,Kasi i wszystkich forumowiczek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 13:16 No...mam nadzieje ze wpadniesz dzisiaj bo niewykluczone ze zmieniam branze na cos zupelnie innego i bede chyba tylko dzisiaj:( albo jutro.Plakietek tam chyba nie maja zadnych ale daj znac czy uda Ci sie wpasc-dla Ciebie napewno przyjde:). buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaloo Re: Do kaloo,Kasi i wszystkich forumowiczek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 14:05 no nie no,jak to zmieniasz branżę??? na jaką-pozwalam tylko na ewntualny awans..!!;) a macie tam w Douglasie te pudry? bedziesz dzs ok.18?pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Do kaloo,Kasi i wszystkich forumowiczek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 14:09 Na odziezowa:))).Jesli bedziesz to ja tez obiecuje ze bede .18 moze byc:)? mamy pudry. buzka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaloo dzis 18!;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 14:17 no to do zobaczenia! Z wszystkich sił postaram sie zdążyć!!! A jakbym nie dała rady to dam Ci znać na forum i przełożymy na sobotę. Co będziesz działać w odzieżowej-czemu zmieniasz??Takich specjalistów szkoda przeszkalac w innej branży...;( pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: dzis 18!;) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 14:22 droga kallo:) a jak sadzisz z jakich wzgledow zmienia sie prace("jest mi zle i nikt mnie nie doceinia:() nie wiem czy bede w sobote. chyba ze jakos sie umowimy na porade "prywatna;)" buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
kiddo Re: poradze...pracuje w "tym":) 01.10.04, 13:34 A, skopiuje moje zapytanie jeszcze do tego wątku, bardz zależy mi na odpowiedzi.. Za którą z góry dziękuje! Myślę o kupnie pudru sypkiego Estee Lauder Amber Bronze, z tej serii która została nagrodzona w tym roku przez Twój Styl Doskonałością Roku. Czy polecasz ten puder? Chodzi mi o coś, co będzie nadawało twarzy zdrowy, promienny, opalony wygląd. Wiem, że ten puderek jest b.drogi - prawie 200pln, dlatego chciałabym spytać, czy jest wart swojej ceny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 13:43 Puder jest bardzo fajny i wydajny-ale nie wiem czy mialas okazje testowanai go na skorze.Kiedy nakladasz go on zmienia sie w "chlodna wode"(dlatego byl hitem na lato).Nie wiem jak ten "efekt specjalny" bedzie wychodzil przy uzyciu pedzla..ale mysle ze kolory sa bardzo naturalne wiec swietnie bedzie sie nadawal na jesien(tylko nie wybieraj najciemniejszego odcienia). pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka_jm Re: poradze...pracuje w "tym":) 01.10.04, 13:49 Ewelko! to znowu ja kobietja :) Cię nekam.. mam cerę suchą 32 lata obecnie używam podkładu Clinique Dewy ...ale juz sie kończy i myślałam o jakieś zmianie pani w sklepie polecała mi na jesień i zime do mojej cery Kanebo Cream Finish co o myślisz o tym podkładzie w moim przypadku ? wart swojej ceny czy może zaproponujesz coś innego ? Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela zmieniamy tytul:)? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 13:54 Mysle ze bedzie troszke za ciezki dla Ciebie-chyba ze takie lubisz.Wyprobuj koniecznie Teint Renergie Lift Lancome albo Cream foundation Shiseido-ten drugi bardzo sobie chwala Panie z przesuszona,odwodniona skora a na buzi wyglada bardzo ladnie.Mysle zo oba Ci sie spodobaja:) buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka_jm Re: zmieniamy tytul:)? 01.10.04, 14:00 Ewelko a Kanebo Liquid Finish ? Lancome mnie uczula...już parę podejsć miałam pod tę firme i :((( o Sisheido oczywiście pomyślę wielkie dzięki Joanan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelka Re: zmieniamy tytul:)? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 14:05 Liquid Finish jak najbardziej polecam...dobry podklad w kazdym tego slowa znaczeniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 01.10.04, 14:00 ewelo jak pisałam w wątku poniżej gdzieś...:)kiedyś kupowałam w Baltonie tylko,perfumy w takiej samej butelce jak KOBAKO tylko że z czarna nakrętką, nie pamietam nazwy ale być moze'" de paris"lub nazwa związana z francją coś:) siostra rónież przywozila takie ze stanów ponoc dawno je wycofali ale może znasz coś podobnego?były sliczne prosze odpowiedz mi koniecznie pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 14:06 Niestety nie umiem pomoc bo nie kojarze takiego zapachu..gdybys cos podpowiedziala...to moze bys ie udalo ale tak to nic nie dam rady wymyslec.... Odpowiedz Link Zgłoś
pocztufka Re: poradze...pracuje w "tym":) 01.10.04, 14:33 Ewelo, po prostu nie mogę nie zapytać czytając Twoje fachowe porady. Gratuluje wiedzy i doświadczenia. Jestem nieugięta w poszukiwaniu podkładu idealnego:) Kiedys b. długo używałam Maybeline (juz wycofany), potem MF Lasting Performance nr 102 (tylko zimą i nie potrzebuję juz tak mocnego krycia); podkład Revlona Colorstay nie sprawdził sie - wysuszał cere. Wypróbowałam 1 raz HR Double Agent nr G01 - trochę ciężki. Co mogłabys polecić: trwałego, matującego, ale jednoczesnie bez efektu maski i dajacego efekty wypoczetej, rozswietlonej twarzy. Mam alergię (małe zaczerwienienia)i drobne przebarwienia, które chciałabym ukryć. Mogą być rózne propozycje: średnio i gónopółkowe.Bede wdzieczna za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 14:40 Mysle ze powinnas wyprobowac np.Teint enrgie YSL(spelnia wszystkie Twoje oczekiwania"podkładu idealnego").Bardzo ladnie wyglada na buzi rowniez podklad Diorskin Dior'a-ze srednio polkowych....hmmmm....moze Visible Lift L'oreala albo Hypersmooth Max'a Factora9ladnie wyglada na twarzy i ladnie kryje). pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
pocztufka Re: poradze...pracuje w "tym":) 01.10.04, 14:46 Ewelo - bardzo dziekuję za błyskawiczną odpowiedź. Visible Lift próbowałam - dwa podejscia, własnie niedawno wróciłam do niego, ale mam wrażenie że sie szybko starzeje...Być może na mojej skórze...A czy Clinique miałaby coś w swojej ofercie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 15:00 Tak.Najlepszy dla Ciebie bylby chyba Dewy Smooth(nawilza,redukuje optycznie zmarszki,rozswietla) albo perfect real make-up(delikatny ale kryjacy-twz 'druga skora").W ostatecznosci moglby byc Superfit(matujacy,dlugotrwaly) ale umiescilabym go na koncu kolejki odpowiednich dla Ciebie z oferty tej marki. pzdr.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela zbliza sie 17..do kaloo:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 15:12 Kaloo nie wiem czy wybierac sie do pracy czy nie..Twoja osobka by mnie zmotywowala:) buzka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: zbliza sie 17..do kaloo:) IP: *.naenxx9.adsl-dhcp.tele.dk 01.10.04, 15:18 A ja juz po pracy i wpadam tylko z pozdrowieniami ;)) Kasia p.s. dziekuje za odp. odnosnie Lift Minceur Visage Clarinsa... moze sie skusze (chyba, ze to tylko dla "starszych pan") ;)) K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: zbliza sie 17..do kaloo:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 15:20 Kasiu Nic bardziej mylnego-masz problem z "opadajacym konturem" i stosujesz.Nie wypali Ci skory...:).Jak najbardziej polecam.Szkoda ze juz lecisz..A kiedy Ty do mnie wpadniesz?;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: zbliza sie 17..do kaloo:) IP: *.naenxx9.adsl-dhcp.tele.dk 01.10.04, 15:29 Oj nie wiem, nie wiem.... a bardzo bym chciala :))) Buziaki :*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: zbliza sie 17..do kaloo:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 15:30 No!Ja mam nadzieje:) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaloo Re: zbliza sie 17..do kaloo:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 15:53 no to do zobaczenia!!!;) muszę jeszcze skoczyć w jedno miejsce i potem jade do Galerii! do zoba! pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaloo będę będę!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 15:23 BĘDĘ!!!Choćby nie wiem co!!!;) Chociaż na chwilę,bo będę sie spieszyć,ale przygotuj Clinique'i i L'oreale!!!;) pzdr! i do zobaczenia!!!;* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: będę będę!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 15:27 No to sie bardzo ciesze-dla Ciebie przyjde:) A wiesz chociaz jak mam na imie i o kogo pytac?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaloo Re: będę będę!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 15:31 no właśnie nie wiem,a baaardzo bym chciała,żeby nie wyjść na idiotkę szepcząc do każdej sprzedawczyni konspiracyjnie:ewela?ewela?...?;) no to jak? Ja o 16 wychodzę i w Galerii będę ok.18.Pasuje? pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: będę będę!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 15:34 pasuje,pasuje:)mam nadzieje ze mi szybko nie uciekniesz.mam na imie ania i wystarczy jak sie o mnie spytasz.Jestem "nowa":). do zobaczyska:) pa,pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda podklad do zadan specjalnych IP: *.idea.pl 01.10.04, 15:50 Ewelo! jestem pania 35 letnia z tlusta cera z problemami i wrazliwa bardzo. Teraz uzywam LaROche Posaya ale wydaje mi sie za suchy, gesty - podkreslajacy pory i tak dalej. Fajny byl, przed laty Teint Idole (w tubce) ale tego w buteleczkach lekko sie boje. Inne proby wypadaly tak sobie, Kanebo i Shiseido jakos jeszcze sie mialy. Clinique z alkoholem - zupelnie odpadaja. Czy cos nowego, kryjacego, a lekkiego, nie wysuszajacego, ale i nietlustego sie znajdzie? Parwdziwe wyzwanie dla kosmetologow to ja! M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: podklad do zadan specjalnych IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.04, 10:07 Mysle ze smialo mozesz sprobowac Teint Idole -naprawde warty polecenia.Ladnie kryje i wyglada na twarzy Color Clone H.R.Mysle ze powinnas zobaczyc rowniez So inginous Lauder i Diorskin Diora.Jednak najlepszymi opcjami na Twoje oczekiwania i problemy bedzie albo Teint idole albo So ingenious. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.smstv.pl / 213.25.48.* 01.10.04, 15:37 hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.04, 15:40 co Cie tak rozsmieszylo?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meteorytka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 01.10.04, 16:18 Ewelko...bardzo prosze abys napisala swoja opinie dotyczaca fluidu guerlain divinora ultra fluid foundation oil-free.Juz od tygodnia,kiwam sie nad nim'.Dostalam do wyprobowania mala probeczke .Zagladam,ogladam,wacham....bardzo mnie kusi,ale odstrasza cena.Zwlaszcza przy moim uzaleznieniu od markowych kosmetykow.Czy faktycznie jest taki fantastyczny?Czy podejsc do kupna z dystansem?Bardzo prosze o rade. Pozdrawiam cieplutko i z gory dziekuje za odpowiedz Ps,Jestem pelna podziwu dla Twojej kosmetycznej wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.04, 10:00 Mi sie osobiscie ten podklad nie podoba...ale tylko dlatego ze ..tak intensywnie pachnie.Jego cala reszta wartosci jest jak najbardziej do pochwalenie-jednak powiem Ci ze przez to iz podklad ten ma "bardzo plynna " kosystencje szybko go zuzyjesz a jesli masz skore sklonna do luszczenie i podraznien -moze on to nasilic.Jesli nie jestes do konca pewna-popros o jeszcze jedna probke:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.anon-online.org 01.10.04, 15:59 Ewelo, nasza ekspertko! Za kilka dni kończę 31 lat i chciałam się"dopieścić" jakimś kosmetykiem, rozważam kupno Shiseido Luminizing color Powder L2, lub nową pryzmę Givenchy Kolor Crazy Pink, dodam że mam ciemniejsza karnację, cerę mieszaną. Który z tych kosmetyków byś poleciła???? Pozdrawiam i zyczę powodzenia w nowej pracy. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
kjkk NOWE TUSZE 01.10.04, 18:09 witaj rEwelko! :) co sadzisz o 2 tuszowych nowosciach: Lash XL i Lash Queen? High Impact nie bardzo mi podszedl, na dodatek za szybko zasechl, szukam czegos, co daje efekt spektakularny! na rzesach dosc gestych ale "rozczochranych", prostych i niezbyt dlugich! Hypnose? Diorshow? Faux Cils YSL? Odpowiedz Link Zgłoś
pipi11 Konturówka do powiek 01.10.04, 18:23 Droga Ewelo, ponawiam swoje pytanie o dobrą konturówkę do powiek. Dobrą tzn. trwałą a równocześnie miękką. Na wizażu chwalą Lancoma, ale jestem ciekawa, co Ty polecasz. Pozdrawiam i żałuję, że nie mieszkam w stolicy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Konturówka do powiek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.04, 09:58 Witaj. Co do kontorowek to Lancom nie jest moim faworytem. Z "drozszej polki" polecic warto Artistic Eye Pencil E.Lauder lub (bezkonkurencyjne ) kontorowki Chanel. Z "nizszej polki" zdecydowanie najbardziej polecam Bourjoise i IsaDor'e pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: NOWE TUSZE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.04, 10:03 lash queen polecam,polecam!!!Naprawde tusz spelnia wszystkie obietnice producenta i wyglada super.Lash XL...tez jest fajny ale ja spektakularnego rezultatu nie widzialam jakos.Hypnos jest fajnym tuszem ...i jesli naprawde masz krociutkie i "niewidoczne " rzesy to on sie jak najbardziej sprawdzi.Diorshow i YSl odradzam...poprostu:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.04, 10:05 Mysle ze powinnas sie skusic na Shiseido.Po pierwsze wyglada duzo bardziej naturalnie na buzi a przez to ze jest to polaczenie trzech bardzo naturalnych kolorow-mozesz modelowac nim twarz a najciemniejszego uzywac nawet jako rozu (!!).Efektu tego nie da sie powtorzyc z kolorami pryzmy:). pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meteorytka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 03.10.04, 11:52 Ewelko....wielkie dzieki za opinie dotyczace fluidu Guerlaina,bardzo pomocne spostrzezenia.Z pewnoscia wezme je sobie do serca i raz jeszcze przeanalizuje zakup.Mam jeszcze jedno pytanie dotyczace pomadek.Bardzo mnie interesuje co sadzisz o pomadkach natluszczajacych(Guerlain,Chanel,Dior,H.R).Ktore z nich zaproonowalabys mi jako najlepsze,oraz ktory z delikatniejszej gamy kolorystycznej polecilabys mi kolorek.Interesuja mnie subtelne roze,roze z domieszka bezu.Z cala ufnoscia dostosuje sie do Twych wskazowek.Czekam z utesknieniem na odpowiedz. Goraco pozdrawiam zyczac wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 10:04 Polecam Ci srdecznie pomadki Aqualumiers Chanel-szeroka gama kolorow,cudowny blask na ustach .nawilzenie -no i ten efekt:) Bardzo lubbie rowniez pomadki HR-Velvet pulse(idealne -trzymaja sie naprawde osiem godzin nie wysuszajac)i Stellars'y (polaczenie blyszczyka z pomadka- prawdziwy efekt Glamour).Najlepiej bedzie jak kolory bedziesz testowac na skorzeponizej wewnetrznej strony dloni-tam skora jest tak delikatna i cienka jak na ustach. Z w/w sa odpowiadajace Ci kolory wiec mysle ze napewno cos sobie znajdziesz:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanillka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.smrw.lodz.pl 01.10.04, 19:44 Ewela! Pomocy!!! Chyba jestem ostatnią idiotką - zakupiłam meteoryty i za cholerę nie mogę ich otworzyć!! Prosze pomóż. Pudełko jest szczelnie zamkniete i nijak nie mogę się do niego dobrać! Buuuuuuuuuuuuuuu............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.04, 09:56 :) A wiec okakowanie meteorytow otwiera sie tak ze musisz zlapac za wieczko i pociagnac do gory(a jak nie idzie to pokrecic troche w ta strone troche w ta).Czasami ciezko sie otwiera bo powietrze w srodku zasysa sie. Mam nadzieje ze dasz sobie rade:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
fiolka44 Re: poradze...pracuje w "tym":) 01.10.04, 21:49 mogłabyś powiedzieć mi jakie perfumy mają zapach piżmowy albo migdałowy? uwielbiam te zapachy, wAchałam kiedyś takie perfumy ale niestety nie pamiętam nazwy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.04, 09:54 Napewno migdalowo pachnie Sensi-Armaniego, L'feu de Issey Miyake.Natomist pizmem Cinem YSL,Obssesion C.K... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Modzelek Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.ols.vectranet.pl 07.10.04, 11:14 Chciałabym się dowiedzieć czy są w sprzedaży pudry sypkie Gentle Light?Bardzo często je polecasz,ale słyszałam,że są one już wycofane ze sprzedaży,dowiadywałam się w sklepach,gdyż planowałam sobie kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basik Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.229-201-80.adsl.skynet.be 01.10.04, 22:29 Witam i jak wiekszosc mam do Ciebie prosbe.Moglabys polecic mi jakis dobry krem na przebarwienia.Niestety po intensywnym opalaniu zostala mi pamiatka na czole i nie wiem jak sie jej pozbyc.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.04, 09:53 Najlepiej bedzie jak bedziesz stosowala albo Force C premium H.R(z wyciagiem z hibiscusa i wit.C) ktory rozjasni plamy,lub Advanced stop signs (Anti- spot).Jako uzupelnienie kuracji mozesz zakupic "korektor" w kulce(bezbarwny plyn do stosowania miejscowego) Chanel Anti-tacjes corrector.I pamietej ze nie istnieje cos takiego jak krem wybielajacy do twarzy-kosmetyk pomoze Ci je jedynie maksymalnie rosjasnic. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basik Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.241.81.adsl.skynet.be 02.10.04, 12:25 Bardzo dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.04, 15:58 Nie ma za co:).Chetnie pomagam... Odpowiedz Link Zgłoś
winogronka Re: poradze...pracuje w "tym":) 02.10.04, 10:13 Witam! Wybieram się dziś na zakupy i chcę kupić tusz do rzęs. Prosze o radę: potrzebuję tuszu, ktory pogrubi, wydłuży, chcę by był efekt(sztucznych rzęs)!!! Maja być bardzo widoczne, miałam kiedyś YSL ale teraz chcę coś z nizszej półki (max factor, loreal czy bourjois..) Pozdrawiam PS Super jesteś!! Przeczytałam wszystkie Twoje posty - rady :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.04, 10:15 Zdecydowanie powinnas sprobwac More Lashes Maxa Factora labo Turbo Boost Maybelline.Oba sprawdzone o baaaardzo dobre(ale sklanialabym sie do tuszu nr.1:)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalloway Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.chello.pl 02.10.04, 10:45 Ja mam dwa pytania. Pierwsze dla siebie - poszukuje bezskutecznie kremu matującego, a chętniej - regulującego tzn. bez nadmiary glnek czy innych pochłaniaczy do odwodnionej cery bardzo błyszczącej. I jeszcze musi mieć perfekcyjny skład, bo mam wielką skłonność do zapychania porów - a więc żadnych staearynianw, isopropoyli itp. Pytanie drugie: czy kremy sisleya są warte swojej ceny? Moja mama wpadła ostatnio w szpony pani konsultantki i na razie kupiła krem na noc z kolagenem i malwą, z którego jest zadowolona i w aha się czy uzpełniać linię. Te kremy są droższe niż chanele, lancomy i cliniqui, których używałado tej pory i pytanie czy warto? Mama ma cerę mieszaną w kierunku suchej, dużo zmarszczek mimicznych, ale prawie wcale takich "starczych", ma 51 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.04, 11:07 Mysle ze dla Ciebie najlepsza bedzie emulsja Total tournoround(oil-free) z Clinique albo Clear Difference z Lauder.Jesli chodzi o Twoja Mame to jesli odpowiada jej jeden kosmetyk z Sisleya to mysle ze spodoba sie jej cała seria bo wszystkie robione sa na tym samym "spodzie" a dokladane sa do nich poprostu inne skladniki aktywne-bardzo drogie i cenione w kosmetyce.tak wiec polecam serdecznie ale radze narazie Twojej Mamie nie korzystac z rzadnego serum(jesli nie ma "glebokich zmarszczek" a tym bardziej z serii Sileya("zlotej"). pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: poradze...pracuje w "tym":) 02.10.04, 11:14 ewela, kurcze, masz tu z nami sporo roboty:) jestes wielka, ze tak ci sie chce:)) no to teraz ja:) lubie orientalne zapachy (zwlaszcza teraz, jesienia), snadalowe, korzenne, nie znosze kwiatowych, chociaz moga byc jakies troche slodkie; uzywam np Obession, Angel, ostatnio Attraction Lancome (super, tylko szybko wietrzeje:( ); no ale chcialabym cos nowego i nie wiem co... Za duzy wybor jest zawsze i nim dojde do polowy sklepu to juz poczatku nie pamietam:) licze na Twoja rade pozdrowionka Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.04, 11:29 Mysle ze powinnas zapoznac sie z nowosciami(!!!)np.Ysl Cinema(to bedzie chyba dla Ciebie).,nowy zapach Oscara de la Rent'y.Moze Burrbery London albo Amor,Amor (jest slodziutki ale o niebo lepszy niz Angel). Zawsze testuj zapachy na skorze:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: poradze...pracuje w "tym":) 02.10.04, 11:44 dzieki:))) testuje na skorze, bo wiem, ze papierek, to... papierek:) i pachnie inaczej na kazdym... i wykorzystam tez chyba twoja rade dla poprzedniej forumowiczki - bo tez bezskutecznie poszukuje czegos, co nawilzy moja wiecznie spragniona skore buzki a jednoczesnie bedzie choc troche zapobiegac swieceniu_jak_latarnia_morska pozdrowionka P. Odpowiedz Link Zgłoś
winogronka Re: poradze...pracuje w "tym":) 03.10.04, 07:37 :)) Tak jak radziłaś kupiłam Max Factora more lashes :)) Bardzo dziekuje za radę i pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
ryjek1 Re: poradze...pracuje w "tym":) 13.10.04, 22:21 Hej, chcialabym wrocic do tematu probek. Kiedys wspomnialas, ze mozna poprosic o zrobienie probki. Czy dotyczy to rowniez perfum w sklepach Sephora? Przyznam, ze zawsze wstydze sie poprosic o probke perfum do wyprobowania. Zawsze place i wychodze a to co czasem dostane to bardzo mnie cieszy. Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 22:29 No jasne ze mozesz prosic o probke!!!Po to sa testery zeby z nich korzystali klienci:).Owszem mozesz poprosic o zrobienie probki perfum...I nie wstydz sie bo ubiegna sie te co sie nie wstydza:).Idz smialo jutro i daj znac co dostalas:). pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
ryjek1 Re: poradze...pracuje w "tym":) 14.10.04, 09:25 Bardzo Ci dziekuje, Poczekan tylko az mi przysla 10% znizke za punkty i biegne kupic sobie ZEN Shiseido. Mam nadzieje, ze wstyd o poproszenie testera wybranych perfum mnie nie pokona. (a jak oni robia tester perfum?) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 13:39 :) Sa takie malutkie lejki i malutkie fiolki i...poprostu przesikuje sie z testera do probka odpowiedni zapach zakreca filke i wrecza klientowie:). pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anja Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 193.151.48.* 02.10.04, 19:39 droga ewelo, podziwiam twoja wytrwalosc. ja spasowalam przy poscie nr 120! dlatego jesli moje pytanie sie powtorzy to z gory przepraszam ;) chcialabym zainwestowac w baze pod fluid. mam 24 lata, troche rozszerzone pory na nosie, skore delikatna o odcieniu rozowym (niestety). chcialabym zeby moja skora byla gladka no i zeby mozna bylo ja ochronic przed zimnem, bo ostatnio pekaja mi naczynka. da sie to jakos polaczyc? jaki kolor bary powinnam wybrac? pzdr goraco p.s. jesli moglabys jeszcze podac orientacyjnie ceny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.10.04, 20:06 Jesli chcesz ukryc naczynka,lub zaczerwienienie cery powinnas siegnac po baze w kolorze zielonym.Jesli jednak chcesz ukryc "rozwa skore" baza powinna byc w odcieniu pomaranczy lub poporstu biala.Zielonne bazy pod makijaz ...trudno bedzie Ci cos takiego znalesc(o ile wiem to Artdeco taka mialo).Z baz bialych zdecydowanie najlepsza jest baza Shiseido-make-up base(ok.160zl) bardzo wydajna- nie zatyka ani nie podkresla rozszezonych porow-bomba!Lub nowa baza Lancome (odcien nr.2 ok.140zl)-jedynym jej minusem jest to ze...brzydko pachnie.Z baz rozowych zdecydowanie najlepsza jest baza YSL(Base Teint ok.160zl).Jesli wolisz cos z "nizszej polki" to bedzie chyba problem bo niestety nie wiele firm z tej grupy cenowej posiada w swojej ofercie bazy pod makijaz-godne polecenia:).Mozesz wyprobowac wygladzajaca baze Sephory(ok40zl). pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia :))) Witam w niedziele :)) IP: *.naenxx9.adsl-dhcp.tele.dk 03.10.04, 09:24 Aniu vel Ewelko! Po pierwsze dzien dobry! Jaki z Ciebie ranny ptaszek! :)) Po drugie - czytam sobie wlasnie roznosci nt nowych kosmetykow - tak z pielegnacji jak i kolorowki + zapachy i mam pare pytan ;)) Czy mialas juz okazje zapoznac sie z nowym zapachem Diora? Czy rzeczywiscie jest taki uwodzicielski? Ja zima uzywam Angel - na mojej skorze pachnie baaardzo cieplo i przeslicznie sie rozwija, nie bedac przy tym agresywnym, czasem skrapiam sie tez Christobal Balenciaga, ale moze pojawi sie teraz cos nowego??? Spotkalam sie z roznymi opiniami nt Expressionist HR - jedna mowi, ze od 25.r.z., a druga, ze po trzydziestce. Wiem, ze skora skorze nie rowna ale do ktorej opinii TY bys sie przychylala? Jak oceniasz nowe kremy/linie nawilzajace Estee Lauder i Lancome? Czy wspominany juz przez NAS ;)) nie raz Age Fitness na noc (rzecz jasne wersja normalna/mieszana) nie przetlusci mi skory? Probka jest dosc "gesta"... Kiedys mialam Biopur KREM NA NOC, swietnie matowal, ale juz go nie ma, ja tym czasem skonczylam 26 lat i moze czas uderzyc w cos silniejszego :)) No i na koniec napisze tylko tyle, ze jutro bede buszowac po najwiekszych salonach kosmetycznych Kopenhagi - raj na ziemi :))))))))), z pewnoscia bede miala okazje poprosic o probki - na co szczegolnie zwrocic uwage, co CIEBIE ostatnimi czasy zainteresowalo? No i kupie Lift Minceur Visage ;))) Mam nadzieje, ze nie za wiele tych pytan:)) Caluski Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Witam w niedziele :)) IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 11:10 Droga Ewelko, w związku ze niezwykle lubię Chanel chęnie zapoznałabym się z opinią profesjonalistki na temat tej firmy. Interesuje mnie co myślisz o jej kolorówce jak i kosmetykach pielęgnacyjnych - na jaki produkt tej firmy warto zwrócić szczególną uwagę? Co myślisz o jej bazach pod podkład - zarówno białej jak i rozświetlającej, o podkładzie DP, pudrze sypkim, kompakcie DP? Do jakich cer adresowane są te kosmetyki? A co z kremem na noc Age Delay i serum Age Delay? Mam cerę mieszaną z rozszerzonymi porami - tendencja do przesuszania jak i wściekłego wydzielania sebum - mam ponad 30 lat i żadnych zmarszczek poza towarzyszącymi mi przez całe zycie zmarszczkami mimicznymi. Czy dobrą firmę kosmetyczną wybrałam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Witam w niedziele :)) IP: *.naenxx9.adsl-dhcp.tele.dk 03.10.04, 19:05 oooooooooooooooooooooooj :(( Nie ma Ani :(( Mam nadzieje, ze choc niedziela mija Ci przyjemnie Ewelko :)) pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Witam w niedziele :)) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 10:06 Kasiu objadalam sie za wsystkie czasy i taaak wylenilam ze nie wiem co:) ale dzis juz jestem:))) buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Witam w niedziele :)) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 09:56 1.dzien dobry rowniez:) 2.Tak Dior jest naprawde kuszacy i taaak uwodzicielki jak pisza w gazetach,ale proponuje Ci abys powachala sobie rowniez nowa Lacoste Pink i nowy zapach Oscara dela Renty(suuper) 3.Zdecydowanie 25-35 to grupa docelowa dla tej linni(napewno nie zaszkodzi a z pewnosci a bedziesz widziala rezultaty) 4.Nowy krem lauder to wbrew pozorom istne cudenko w nawilzaniu(szczegolni etn dla skory normalnej/mieszanaej)Natomist lancom sprawdza sie dobrze ale skora z tendencja do przetluszczania sie (mowimy o Impactive?) moze czuc dyskomfort-wic polecam z tej serii fluid. 5.Napeno nie przetlusci jej a co lepsze po pewnym czasie zauwazysz ze "cudowny wyciag z lisci oliwnych" dodatkowo delikatnie zwezi pory a skora bedzie naprawde odzywiona,nawilzona i zregenerowana bez najmniejszego "przeciazenia" 6.Popros koniecznie o probke o peelingu rozgrzewajaco-oczyszcajacego do twarzy z serii Shiseido.A i moje ostatnie odkrycie-krem-zel pod oczy Happylogy - Guerlain. Zycze udanych zakupkow:))) pozdrowionka a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Witam w niedziele :)) IP: *.naenxx9.adsl-dhcp.tele.dk 04.10.04, 12:35 Dziekuje Ewelko! Zaraz mam samolot a z lotniska pedze prosto do sklepow. Zastanawiam sie, ze moze Happylogy zamiast Age fitness pod oczy??? Hmmm... Powacham tez nowosci, zaopatrze sie w probki kremow Estee Lauder i HR, zobacze jakie sa oferty (tam sie zawsze roi od ofert wiec pewnie na "patrzeniu" sie nie skonczy ;)) ) Pozdrawiam, dam znac jak poszly "lowy" ;)) Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Witam w niedziele :)) IP: *.naenxx9.adsl-dhcp.tele.dk 04.10.04, 12:43 Acha, a propos Lancome to chodzilo mi o Aqua Fusion :)) www2.lancome.com/_int/_en/skincare/animations/aquafusion/index.aspx? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Witam w niedziele :)) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 17:15 W Polsce jeszcze bedziemy musialy poczekac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anja Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 193.151.48.* 03.10.04, 10:52 pieknie dziekuje za porade! mam jeszcze pytania co do tej bazy: 1.czy ta biala baza nie doda mojej skorze bladosci(juz jestem wystarczajaco blada ;)? nigdy wczesniej nie mialam takiego kosmetyku wiec moja wiedza w tym zakresie rowna jest zeru. 2.czy w sephorze albo douglasie moge poprosic o probke, nawet jesli nie odrazu zrobie tam zakupy? 3.czy fluid nakladany na baze powinien miec jakies dodatkowe wlasciwosci np. kryjace? ja lubie takie lzejsze formy tego kosmetku, ale jak trzeba zmienic to nie ma sprawy. zalezy mi tylko na bardzo naturalnym, a jednoczesnie aksamitnym wygladzie buzki. 4.poszukuje jeszcze korektora pod oczy (moze w plynie?). niestety czesto niedosypiam i czasami sama boje sie wlasnego porannego odbicia w lustrze ;) bo mam since pod oczami albo worki. przypomne ci moj wiek - 24 lata pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meteorytka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 03.10.04, 11:53 -------------------------------------------------------------------------------- Ewelko....wielkie dzieki za opinie dotyczace fluidu Guerlaina,bardzo pomocne spostrzezenia.Z pewnoscia wezme je sobie do serca i raz jeszcze przeanalizuje zakup.Mam jeszcze jedno pytanie dotyczace pomadek.Bardzo mnie interesuje co sadzisz o pomadkach natluszczajacych(Guerlain,Chanel,Dior,H.R).Ktore z nich zaproonowalabys mi jako najlepsze,oraz ktory z delikatniejszej gamy kolorystycznej polecilabys mi kolorek.Interesuja mnie subtelne roze,roze z domieszka bezu.Z cala ufnoscia dostosuje sie do Twych wskazowek.Czekam z utesknieniem na odpowiedz. Goraco pozdrawiam zyczac wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: locia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 13:11 wow jestem pod wrazeniem:)chyba wiesz wszystko:)a ja mam takie pytanie,czy znasz moze tusz isa dory pogrubiajacy i chyba tez wydluzajacy(tak bylo napisane na opakowaniu chociaz nazwa na to nie wskazuje) ktory sie nazywa:build up extra volume maskara?czy rzeczywiscie ladnie wydluza i pogrubia rzesy i jest trwaly? a moze jest jakis inny lepszy tusz tej firmy?bardzo lubie isa dore ale nie wiem jakiej jakosci sa ich tusze dlatego chcialam zasiegnac porady:)pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
madzia773 Ewelo-jaki mam kupić tuszu do rzęs 03.10.04, 20:15 Ewelo do tej pory używalam tylko tuszy Bourjois -moj ulubiony to ten fioletowy - stara wersja, ostatnio go nie widzialam więc nie jestem pewna czy go jeszcze dostanę oraz mam ten oberżynowowy. Oba mi się kończa i musze kupić nowy. Moj nowy tusz musi spełnić dwa warunki mieć większą szczoteczkę i kolor typu fiolet-oberżyna-brudna wiśnia. (Problem w tym że nie umiem się malowac maymi szczoteczkami -typu panoranic curl Loreala.) Ostatnio widziałam zdjęcie w gazecie szczoteczki HR Lask Óueen i wydaje mi się że byłaby dobra ale nawet nie znam ceny ani nie wiem jakie mają kolorki. Kiedyś miałam też "efekt sztucznych rzęs" YSL chyba albo Guerlaina-nie pamiętam- nr 5 w złotym opakowaniu i był to idealny kolor tuszu-piękna jeżynka!!! Ale tego tuszu już nie ma w Sephorze a poza tym za bardzo pogrubiał rzędy. (Dodam że moje rzęsy sa ok więc tusz nie musi miec genialnych właściwości). Ewelo, czy pracujesz już w Gal Mokotów w Douglasie??? Chętnie się wybiorę tam po ten tusz:)))) Czy Douglas ma jakieś karty dla stałych klientek tak jak Sephora??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia krem pod oczy dla 35-latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 22:45 czy mogłabyś polecić mi jakis dobry krem pod oczy? mam 35 lat, cerę raczej suchą, do tego naczynkową, no i nie mam specjalnie zmarszczek :) Od 10 lat sysyematycznie testuję różne kremy pod oczy, raczej te ze średniej półki, ale chętnie posłucham opinii profesjonalistki także co do półki wysokiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: krem pod oczy dla 35-latki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 10:12 Z polki nizszej-sredniej zdecydowanie polecam Ci revitalift L'oreala albo krem "z wisniowej serii" Garniera(naprawde super). Z wyzsej polki mysle ze najlepszym kremem dla Ciebie bedzie Baume conture des yeux Clarinsa(ok.140zl)-bardzo dobry krem,lub np.Capture Diora(ladnie nawilza,napina ,regeneruje).Na noc(jelsli oczywiscie dzioelisz pielegnacje okolic oczu na dzienna i nocna) zdecydowanie polecam Advanced nigdt repeir E.Lauder. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela. Re: Ewelo-jaki mam kupić tuszu do rzęs IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 10:09 Z tuszy o kolorze jakim myslisz napewno dostaniesz tusze z Lancome (Amplicils,Flextencils(ok.115zl).H.R owszem ma taki kolorek w swojej ofercie- kosztuje duzo ok130 zl,ale...pogrubia rzesy x6 i wydluza o 60% wiec nie wiem czy chcialabys uzyskac...taki efekt.:).Bourjoise jest nadal dostepny-pewnie chwilowo go nie bylo.... Tak Douglas posiada karty dla klientow-jeszcze nie znajdziesz mnie w pracy ale dam znac kiedy sie pojawie:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela. Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 10:05 Trudno mi powiedziec cos interesujacego na temat ISADORY bo poprosu nie znam dobrze tej marki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 10:01 1.Baza biala ma za zadanie ROZSWIETLIC skore a nie nadac jej efekt "maki"(oczywiscie zalezy ile specyfiku nalozysz na buzie:)) 2.pros jak najbardziej o probki-nie tlumacz sie po co za co i wogole tylko powiedz "Ze masz ochote to wyprobowac i prosisz o probke"-tyle:) 3Kieruje do odp.nr.1-mozesz smialo uzywac podkladu takiego jaki lubisz-baza naprawde daje polprzezroczyste krycie wiec kazdy-nawet najdelikatniejszy fluid ja "przykryje"-zastosuj dodatkowo puder sypki lub delikatnie brazujacy. 4.Polecam serdecznie korektory w pedzelku-najlepsze pod oczy-masz do wyboru 5 firm:YSL(ok.140zl),Clarins(ok.120zl),Clinique(ok.90),Sephora (ok.40zl).Zdecydownaie wybieraj odcienie najjasniejsze i nie sugeruj sie tym ze sa blade lub rozowe.Tak poprostu musi byc jesli chcesz co nieco ukryc:) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek11 Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.uz.zgora.pl 04.10.04, 08:55 mam pytanie odnośnie perfum ze śrdenij półki. Chciałabym coś zakupić ale zupełnie nie wiem który wybrac. Chodzi mi o perfumy do 100 złotych. Takie które dlugo trzymałyby się. W zapachy podobne do miracle lub coś w tym rodzaju. Delikatne ale o charakterystyznym zapachy. Żebym nie przeszła niezauważona. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 10:13 Polecam gabriele sabatini private edition(ceny od 49zl do 99zl),Sergio Tacchini Donna(od89zl)..no i moj ulubiony Sunset Naomi Cmpbell(pd.69 zl do 149zl) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.citicorp.com 04.10.04, 10:18 Ewelo, Czytam Twoje wszystkie niezwykle profesjonalne posty i oczywiście sama chciałabym także zasięgnąć Twojej opinii. Mam 37 lat, bardzo mało zmarszczek (tylko mimicznych,)skórę dobrą (choć wrażliwą), raczej normalną, na policzkach bardziej suchą, w strefie T bardziej tłustą, kilka pękniętych naczynek, których nie moge się pozbyć :( Szukam: 1/. dobrego kremu, ale trochę mocniej działającego, niż te "od 25 roku życia", które są mi zawsze polecane. Ostatnio wypróbowałam "Collagenist" HR, efekt świetny po jednym zastosowaniu, ale skóra trochę mnie piekła (nie bardzo, ale jednak). 2/. fluidu - używam od kilku lat "Divinora" Guerlain, nr 02 beige clair lub 04 (latem, lub gdy nie mogę dostać 02), bardzo go sobie chwalę, ale może czas zmienić. Powinien być lekki, trochę kryjący, no i jasny. Czy mogłabyś mi coś poradzić? Poza tym chciałabym spytać, jaką masz opinię na temat kremów na dzień i na noc, czy naprawdę stosowanie obu aż tak pomaga skórze, czy np. ten na dzień stosowany także na noc nie wystarczy? Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 10:31 Witaj 1.Powinas wyprobowac krem Chanel Ultracorrection lub DensiteLift Biothermu- bardzo dobry krem,mysle ze nie podrazni Twojej skory a napewno ja wzmocni (naczynka) i odzywi dodatkowo nie przetluszcajac. 2.Polecam nowy podklad Diora Diorskin(chyba 010) albo Equalizer Lauder(szeroka gama jasnych kolorow).Godny polecenia jest tez podklad Clarinsa Teint Satin(ale jest dosc mocno nawilzajacy wiec musisz go wybrobowac). 3.Krem na dzien i na noc to uzupelniajaca sie pilegnacja0Kremu na dzien raczej nie powinno sie stosoac jako pielegnacje nocna-chyba ze taka informacje umiescil producent.W kremach na dzien jest malo skladnikow aktywnych,wiecje ochronnych no i filtru.W kremie na noc znjadziesz duzo skladnikow ktore ulegly bu rozkladowi w kontakcie z e sloncem-zreszta buzia najlepiej chlonie substancje odzywcze kiedy jest oczyszczona i wypoczeat(spi:)).Jak najbardziej po 30 roku zycia powinno sie stosowac kremy z calej gamy(pod ocy na noc,na dzien +serum jesli masz taka potrzebe) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 192.193.221.* 04.10.04, 10:44 Wielkie dzięki za odpowiedź! Biotherm i Lauder średnio lubię, ale pozostałe na pewno wypróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaloo Do eweli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 12:43 Byłam u ciebie w piątek o 17:50-nie było Cię... Pytałam o Clinique jakąś wysoką babkę z czerwonym krawatem-i ona też powiedziała,że są dwie nowe Anie itd. No nie wiem,w każdym razie Clinique w Douglasie w GM nie ma... pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meteorytka Do Ewelki....pytanie o pomadki IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 04.10.04, 13:19 -------------------------------------------------------------------------------- Ewelko....wielkie dzieki za opinie dotyczace fluidu Guerlaina,bardzo pomocne spostrzezenia.Z pewnoscia wezme je sobie do serca i raz jeszcze przeanalizuje zakup.Mam jeszcze jedno pytanie dotyczace pomadek.Bardzo mnie interesuje co sadzisz o pomadkach natluszczajacych(Guerlain,Chanel,Dior,H.R).Ktore z nich zaproonowalabys mi jako najlepsze,oraz ktory z delikatniejszej gamy kolorystycznej polecilabys mi kolorek.Interesuja mnie subtelne roze,roze z domieszka bezu.Z cala ufnoscia dostosuje sie do Twych wskazowek.Czekam z utesknieniem na odpowiedz. Goraco pozdrawiam zyczac wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Do eweli IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 17:16 Kaloo:) Bylam,bylam ale siedzialam w papierach:) Hmmm....rzeczywiscie nie ma Clinique. Podaj mi konkretny numer a ja Ci zalatwie(tzn.dowiem sie gdzie ejst):)) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.wl.e-wro.net 04.10.04, 13:22 A TEŻ, JA TEŻ!!! Ewela, przede wszystkim wielki ukłon i wyrazy uznania za ciepliwość i fachowość -jestem pod wrażeniem. Moje pytania: 1. Poprosze o sugestię co do zapachu dla dojrzałego mężczyzny, nosi golfy i dzinsy, lubił Opium i Basale. Chcialabym, aby byly zmysłowe, ale nie duszace (to ma byc prezent). Podoba mu się "platynowy egoista", ale to nie strzał w 10. 2. Perfumy dla mnie na zimę; lubie Hypnotic Poison, kiedys Angel, Nu, na być otylajacy, ale słodycz musi byc czymś złamana. Chodze koło Kaszmiru DK, ale nie moge sie przelamać. 3. Dobry krem matujący do cery mieszanej - dla mnie. Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie z Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 17:21 Witaj:) 1.Z cala pewnosci apowinnas mu kupic Essenze(E.Zegna),Herrera for men albo Cerutti Si. 2.Dla Ciebie-???Mysle ze spodoba Ci sie np.Verry Irresistible-Givenchy,Lasota Pink albo Mania Armaniego(nowa).Cashmer jak najbardziej...ale na wieczor:). 3.Jesli chodzi o kremik to z fluidow jak najbardziej godny polecenia jest Pore Focus Lancome albo Mat specjalist H.Rubinstein.Z kremow polecam kremo-zel z serii Purness Shiseido. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 14:52 Ewelko, chciałabym poznać Twoją opinię - zamierzam kupić krem nawilżający pod makijaż, mam cerę mieszaną - czy Hydra Genius ten do cery mieszanej będzie się nadawał, warto inwestować czy lepiej poszukać coś innego? A co Ty byś doradzała? Myślę ze warto dodać ze lubię używać podkładów matujących i raczej nie kryjących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniegotka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 04.10.04, 16:42 Ewelo - ile kosztuje srednio zapach Tom Tailor (meski). Czy to srednia czy wyzsza polka????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 17:23 Sniegotko... Nie wiem ile moze on kosztowac i gdzie go mozesz kupic,ale wydaje mi sie ze to srednia polka(ok.200zl) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniegotka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 04.10.04, 17:36 Ewelo, dziekuje za odpowiedz, wlasnie mam ten zapach i nie wiem czy "wypada" dac go na prezent facetowi ktory ceni sobie kosmetyki "wysokopolkowe" - jesli piszesz ze ok. 200 to chyba wyzsza polka, prawda? Dzieki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 17:46 jak najbardziej wypada:).200zl to cena orientacyjna ale przedzial moze byc rozny (np.100 moze kosztowac nawet 300:)) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniegotka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 04.10.04, 17:49 Dzieki raz jeszcze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 17:22 Hydra Genius polecam jak najbardziej-super krem a ma tyle dodatkowych wlasciwosci ze nie powinnas zalowac tych 200zl ktore na niego wydasz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 04.10.04, 17:04 Witam! Moze i mnie moglabys cos poradzic:) Jesli oczywiscie znajdziesz tego posta w tym "tlumie"! Rozwazam zakup eyelinera i zastanawiam sie czy wybrac L'oreala (super liner) czy Bourjois (Liner Pinceau)...Czy orientujesz sie ktorey z nich jest lepszy?? Oraz czy wiesz moze gdzie dostac(jakby co :) )linery bourjois,ale w kolorze grafitu lub fioletu?W sephorze sprawdzalam ale maja tylko czarne,a L'oreala nie maja w ogole(przynajmniej tam gdzie bylam). Dziekuje za odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 17:25 Polecam L'oreala-jest ogolnie dostaepny w wiekszosci perfumerii(maja bodajze 3 kolory).Bourjoise ma kolory w swojej ofercie o ktore pytalas ale zdecydowanie lepiej sie sprawdza(i uzywa:))L'oreala.Jest bardzo wydajny..i nie uczula. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meteorytka Ewelko...pytanie o pomadki IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 04.10.04, 17:55 -------------------------------------------------------------------------------- Ewelko....wielkie dzieki za opinie dotyczace fluidu Guerlaina,bardzo pomocne spostrzezenia.Z pewnoscia wezme je sobie do serca i raz jeszcze przeanalizuje zakup.Mam jeszcze jedno pytanie dotyczace pomadek.Bardzo mnie interesuje co sadzisz o pomadkach natluszczajacych(Guerlain,Chanel,Dior,H.R).Ktore z nich zaproonowalabys mi jako najlepsze,oraz ktory z delikatniejszej gamy kolorystycznej polecilabys mi kolorek.Interesuja mnie subtelne roze,roze z domieszka bezu.Z cala ufnoscia dostosuje sie do Twych wskazowek.Czekam z utesknieniem na odpowiedz. Goraco pozdrawiam zyczac wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Ewelko...pytanie o pomadki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 17:58 Polecam Ci srdecznie pomadki Aqualumiers Chanel-szeroka gama kolorow,cudowny blask na ustach .nawilzenie -no i ten efekt:) Bardzo lubbie rowniez pomadki HR-Velvet pulse(idealne -trzymaja sie naprawde osiem godzin nie wysuszajac)i Stellars'y (polaczenie blyszczyka z pomadka- prawdziwy efekt Glamour).Najlepiej bedzie jak kolory bedziesz testowac na skorzeponizej wewnetrznej strony dloni-tam skora jest tak delikatna i cienka jak na ustach. Z w/w sa odpowiadajace Ci kolory wiec mysle ze napewno cos sobie znajdziesz:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5h5 Do Eweli IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 18:07 a ja mam bardziej osobiste dla Ciebie pytanie, mianowicie interesuje mnie czego TY uzywasz do pielegnacji swojej skory.Jestes na bierzaco ze wszystkimi nowosciami, masz duze doswiadczenie, wiec napewno wybralas cos najlepszego z oferty. Zdradzisz co to?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Do Eweli IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.10.04, 18:13 Ja???:) A wiec : Mam cere mieszana,raczej sklonna do "wytwarzania wypryskow" ale jednoczesnie wrazliwa.Stosuje wiec zel do mycia twarzy Garnier czysta skora(najlepsze co moze byc uwierzcie!),tonik(na zmiane Pore Controle Lancome i Biopur Biothermu).Krem-na dzien: HydraGenius badz Repeirwear day Clinique ,pod oczy Haute fermete YSL-na noc:krem total tournoraund Clinique(oil skin) albo Age Fitness Niut,pod oczy Happylogy eye Guerlain. Do ciala uzywam:peelingu z serii art of spa H.R,Serum na cellulitis z Lancome,Abdo i Celluli choc z Biothermu,oraz Balsamu Lait Corpoler Hydratant Clarinsa.Sporadycznie -jako kuracje-np.w zimie stosuje krem do ciala Shiseido. Jesli masz jeszcze jakies pytania to sluze:( pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa23 Re: Do Eweli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 21:55 Witam. Mam pytanie dotyczące firmy shiseido. Czy znasz podkład w kompakcie Compact Foundation? Podobno jest dobry, ale czy nie tworzy maski? A co sądzisz o Luminizing Color Powder - to puder, ale czy kryje choć trochę (na tyle zeby podkład nie byl potrzebny)? A może polecisz mi cos innego - mam 23 lata i delikatną cerę mieszaną, na której prawie wszystkie podkłady są widoczne. Potrzebuję czegoś co wyrówna mi koloryt i zmatowi czoło, ale bedzie niewidoczne. No i wolałabym kompakt, żeby do minimum ograniczyć kosmetyki nakładane na twarz ;))) Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Do Eweli IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.10.04, 17:32 Witaj Compact Shiseido niestety jest widoczny na buzi i nie wyglada najlepiej.Zdecydowanie duzo bardziej poelcam Ci kompakt tej samej firmy:Liquidhydro Compact.Jesli chodzi o puder Luminazin to typowy kosmetyk "wokonczeniowy"-rozswietla,delikatnie matuje nadajac aksamitne wykonczenie.Jesli naprawde masz idealna cere-wystarczy.Z kompaktow polecam Ci rowniz superbalanced compact Clinique i Diorskin Diora(ten drugi jest bardziej pudrowy i mniej kryjacy. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eviolini Re: Do Eweli-pytanie z innej paki IP: 81.56.69.* 05.10.04, 16:57 Droga Ewelu, czytalam kilka postow i widze, ze sie nie mozesz odgonic od potrzebujacych porad. chyba powinnas brac procent od sprzedazy kosmetykow... a ja mam do ciebie pytanie odnosnie dystrybucji kosmetykow w Polsce 1. czy moglabys mi podac nazwy firm zajmujacych sie dystrybuja kosmetykow w Polsce (tych najwiekszych) 2. czy firmy takie jak Dior, Chanel, same robia szkolenia i dogladaja od czasu swoich stoisk, czy jest to w zakresie obowiazkow dystrybutora? 3. czy markowe kosmetyki maja jakies swoje przedstawicielstwa w Polsce. PS. jesli nie chcesz poruszac tych tematow na formu, to prosze o maila na ewel_g@hotmail.com bardzo zalezy mi na odpowiedzi. serdeczni edziekuje za pomoc. eviolini Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Do Eweli-pytanie z innej paki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.10.04, 17:38 przesylam maila:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eviolini Re: Do Eweli-pytanie z innej paki IP: 81.56.69.* 05.10.04, 19:03 czekam na maila. i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eviolini Re: Do Eweli-pytanie z innej paki IP: *.fbx.proxad.net 06.10.04, 17:25 Ewela, nie wiem czy do mnie wyslalas maila, ale ja nic nie dostalam...:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Do Eweli IP: 80.50.177.* 13.10.04, 13:58 Mam 31 lat i chyba "skomplikowaną”cerę. 1. Na czole i brodzie grudki, sporadycznie pojedyncze wypryski. 2. Pod oczami skóra jest tak cienka i sucha, że w efekcie mam drobne zmarszczki i wiecznie podkrążone oczy. 3. Na skrzydełkach nosa tendencję do łuszczenia i pękania naczynek. Oczyszczam twarz raz na 4 miesiące, ale po zabiegu bardzo długo (nawet miesiąc) goją mi się ranki, a nawet w tych miejscach zostają mi ciemniejsze plamki. Efekt wizualnie mierny. Jedynie kiedy jestem trochę opalona moja twarz prezentuje się korzystniej ale muszę uważać na plamki i skórę pod oczami. Ewelko proszę cię o dobór kosmetyków dla mojej cery. Napisz na mój adres: joanna.f@gazeta.pl Dzięki, dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
ninet Re: poradze...pracuje w "tym":) 05.10.04, 09:58 mam problem z tzw. podkówkami pod oczami, wszystkie dotychczas stosowane korektory były dość nietrwałe i po 3-4 godzinach znów miałam podkrążone oczy, czy jesteś w stanie polecić jakiś w miarę trwały i niedrogi korektor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eviolini Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 81.56.69.* 05.10.04, 16:47 czesc Ninet, chcialam Ci polecic takie cudenko z firmy Yves Saint Laurent, ktore sie nazywa touche d'eclat. istenia dwa odcienie, jansny i nieco ciemniejszy, musisz dobrac do odcieniu skory. konsystencja fluidu, rozprowadza sie pedzelkiem. bardzo czsto stosowny na wybiegach dla modelek. mam nadzieje, ze to rozwiaze twoj problem:-) pozdrawiam eviolini Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.10.04, 17:34 mysle ze dobrze sprawdzilby sie u Ciebie korektor L'oreala Visible Lift-jest trawly i doskonale rozswietla i ukrywa podkowki,godny poelcenia-ale bardziej plynny i co sie z tym wiaze-trwaly-jest korektor w pedzelku Bourjoise. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek11 Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.uz.zgora.pl 05.10.04, 13:57 Ile kosztuje 30 ml wody perfumowanej Eclat d'Arpege Lanvin. I czy to jest taka okrągła buteleczka fioletowa? A może to ta woda fioletowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 14:49 Witam:) Ja przymierzam sie do kupna perfumu. Z tych co znam bardzo mi odpowiada Miracle, Light Blue, Issey Miyake. Szczegolnie ten ostatni mi bardzo przypadl do gustu, wiem ze jest dosyc drogi, czy sa moze jakies promocje odnosnie tego perfumu albo jakis tanszy odpowiednik? I czy z tych trzech wymienionych Issey jest najtrwalszy? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.10.04, 17:36 Trudno jest okreslic ktory bedzie najtrwalszy-wszystko zlezy od skory:).Miyake dostepny jest w dwoch wersjach-woda perfumowana i toaletowa(zapach ten sam roznia sie trwaloscia).Ceny od 180 do 330 za toaletowa i od 260 do 420 za perfumowana.Mozesz jeszcze dostac w niektorych perfumeriach zestawy z gratisowym mleczkiem do ciala(30ml) ale nie potrafie dokladnie powiedziec gdzie. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.10.04, 17:32 Woda jest fioletowa :) i kosztuje 160zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.dsl.pipex.com 05.10.04, 18:52 Witaj, guru;) Jakie odzywki do rzes polecasz? Chodzi mi raczej o sredniopolkowe, widzialam jakas Rimmel'a. W sumie z wyzszej polki tez moze byc, jesli daje naprawde dobre efekty. Mam wrazenie, ze rzesy ciut mi sie zniszczyly (makijaz, demakijaz...) i chcialabym je podratowac, hihi, mysle juz o sylwestrze;)) Jesli moglabys, napisz prosze orientacyjne ceny i na ile wystarcza opakowanie takiej odzywki. Jeszcze jedno pytanie: nigdy nie uzywalam rozu, a mysle ze czas zaczac, zwlaszcza ze mam manie na punkcie idealnie gladkiej cery, a kryjacy podklad + kryjacy puder daja niestety efekt plaskiej twarzy. Nie mam pojecia, jaki roz wybrac, do tego nie wiem, co z kolorem - mam cere bardzo jasna, ale zoltawa, wiec problemy z doborem podkladu (wszystkie typu porcelain sa za rozowe, a beige i natural za ciemne), a roz to juz w ogole czarna magia. Zastanawialam sie nad Maybelline na poczatek, podoba mi sie pudelko z pedzelkiem;) no i nie jest drogi. Co o tym myslisz? A moze powinnam pomyslec raczej nad pudrem typu Amber Bronze lub ta slynna 'pryzma'? A moze Extrait de Vie Lancome? Sama nie wiem. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.10.04, 19:47 Kasiu Poelcam jak najbardziej odzywke Rimmel'a.Z gornej polki godne polecenia sa odzywki Lauder lash primer(ok100zl) ale warte swojej ceny. Jesli chodzi o roz to zdecydowanie polecam Blush delicieux loreal'a.Sa poltransparentne wiec nie zrobisz sobie nimi "krzywdy".Jesli jestes blondynka polecam odcien 1 lub 2 a jesli masz ciemne wlosy to 3lub4.Maja lusterko i pedzelek i sa bardzo wydajne(ok45zl).Zdecydowanie odradzam Ci eksperymenty z innymi konsystencjami niz pudrowa(w kremie,sztyfcie,plynne w "papierkach",stempelki)-bo efekt moze byc oplakany.zobacz tez nowe roze YSl z letniego look'u-sa bardzo fajne i maja super aplikator(sa w pudrze).jesli chodzi o kolor to zdecydowanie odradzam pomarancze,fiolety odcienie wina-mocno nasycone-bedziesz wygladac staro;P. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.dsl.pipex.com 05.10.04, 19:57 O, to kupie Rimmela na razie. Uwielbiam tusze tej firmy, jak na razie nie uzywalam zadnego lepszego, nawet Hypnose mnie fatalnie rozczarowalo. Wiec bede miala odzywke do kompletu. No, Rimmel Rimmelem, a co sadzisz o tuszach 'dwufazowych'? Bo w sumie moze kiedys uda mi sie trafic na 'moj' innej firmy. Marzy mi sie dosc mocny efekt. Moze Bourjoise? Takie ma ladne opakowanie;) Jesli chodzi o roz to chyba w takim razie kupie Loreal'a, dzieki wielkie. Maybelline w ogole nie lubie, po prostu widzialam, ze roz fajnie wyglada i jest malutki, a to tez istotne. Wlosy mam ciemne. Dziekuje bardzo i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.10.04, 20:01 tusze dwu-fazowe sa jak najbardziej ok.Szczegolnie polecam Ci ...wlasnie Bourjoise(mozesz nie zalowac bialej bazy-wydluza rzesy w nieeeeeeeeeeeeskonczonosc).Odradzam L'oreala:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
naila Re: poradze...pracuje w "tym":) 21.10.04, 10:24 Tez mam bardzo jasna cere i ciemne wlosy. Kupilam roz L'oreala Blush Delicieux numer 5 i jestem nim zachwycona. Zarówno odcieniem, jak i delikatnym podkreśleniem 'rumieńca' na twarzy. Polecam bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.dsl.pipex.com 05.10.04, 20:02 I jeszcze jedno pytanko: chodzi za mna ostatnio jakas paletka z cieniami, ew. rowniez blyszczykiem. Musi spelniac kilka wymogow, a to: - cienie trwale, kolory szaro-dymne i fiolety - aplikatory - lusterko - pudelko w miare mozliwosci plaskie i wytrzymale!!! Kiedys Lancome mial idealne, ale dawno to bylo, i teraz nie ma na pewno. Ostatnio zrobilam rundke poszukiwawcza i znalazlam tylko 5 cieni Diora. W sumie mi odpowiadaja, ale zastanawiam sie, bo dla mnie jednak jest to wydatek, a nigdy nie mialam cieni tej firmy. Warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.10.04, 22:12 Warto,warto.Z tanszych nic takiego nie znajdziesz(no chyba ze IsaDor ale jak juz mowilam nie znam tej marki i trudno mi cos blizej powiedziec).Fajne paletki ma Sephora(ale bez lusterka)-reszta sie zgadza.Zerknij tez na cienie Shiseido i Chanel(wydatek duzy ale beda Ci naprawde sluzyly dlugo...a wybor odcieni jest bardzo duzy). pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.naenxx9.adsl-dhcp.tele.dk 06.10.04, 11:52 A propos cieni to przychylam sie do rady Eweli pt. poczworne cienie Chanel - sa lepsze i trwalsze od diora - wiem, bo mam jedne i drugie. No i sa "nie do zdarcia", a kombinacji setki ;)) Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nat Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 06.10.04, 07:41 Ewelo, mam nastepujące pytania: 1. Ile kosztuje krem Perfect Future E.L.? 2. Czy juz jest promocyjna sprzedaż kosmetyków E.L. z kosmetyczkami? 3. Który podkład lepszy do dojrzałej (nawet bardzo), mieszanej cery: Kanebo czy liftingujacy z Lancoma? Odpowiedz Link Zgłoś
madzia773 znowu tusz i cienie 06.10.04, 07:58 Witaj Ewelo, chodze za tym tuszem fioletowym Bourjois, tym "starym" i nadal go nie ma. Moze tam gdzie pracujesz (no właśnie byłam pewna że w GM, ale sama pisałas że jednak nie) go mają. Drugie pytanie dotyczy cieni poczwórnych Lancome. Wczoraj widziałam ale tylko jeden odcień-czy jest więcej, jakie są kolorki? POtrzebne mi coś khaki-fiolet- szarośc-rozbielony brudny róż-brudna wiśnia itd. Co myslisz o cieniach Isa Dora? Mają piękną paletę ale miałam kiedyś poczwórne i się osypywały:( Nie mogłam ich zużyć, dałam mamie i jej też się osypywały. Pod tym wgzlędem lepsze są dużo tańsze Ingloty. Ale Ty pewnie wiesz co myślą klientki o Isa Dora? A w ogóle z takiej palety barw jak napisałam to jakie cienie byś mi poleciła? Te Lancome kosztują 135zł, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: znowu tusz i cienie IP: *.icpnet.pl 13.10.04, 22:39 Hej, Madzia! Może powrócisz na nasz wątek ,,Free, Kaloo.."? Kiedyś chciałaś jakieś cienie ode mnie, czyż nie? Jaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.10.04, 18:01 Witaj 1.Ok.260zl 2.W perfumeriach prywatnych juz tak-w sieciach za ok.10dni 3.zdecydowanie polecam lancome. Odpowiedz Link Zgłoś
hratli !!!!!!!!!!!!!! 06.10.04, 10:45 droga ewelo! przywracasz wiare w fachowosc pan z perumerii. to jest niebywale - przeczytalam jednym tchem caly watek. jak powiesc :) wpisalam do wyszukiwarki tusz i natrafilam na twoj watek. jak piorun z jasnego nieba :) poszukuje maskary wydluzajacej i pogrubiajacej - przeanalizowalam twoje rady i kupie HR. czy to jest rafny wybor? czy jest cos bardziej skutecznego na slabe rzesy! pozdrawiam cie serdecznie i musze pokazac ten watek mezowi - niech zobaczy jak mozna przebierac w kosmetykach:)))) -- pozdrowki :D ewa mama 9 m. urwiska JASIEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: !!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.10.04, 18:06 Hej Ciesze sie ze moge pomoc:) Zdecydowanie mysle ze powinnas wybran HR-Lashqueen to naprawde rewelacyjny tusz,nieprzereklamowany i trwaly.Mysle ze bedziesz zadowolona.z innej bajki (tzn.nizszej polki) polecam Ci volume glamour Bourjoise(najlepszy w tej grupie cenowej).Jesli jednak Twoje rzesy sa naprawde bardzo zniszczone i slabe to zobacz More than mascara E.Lauder-moze nie wydluzy i nie pogrubi tak bardzo jak HR ale dzieki odzywce i witaminom szybciutko przywroci Twoim rzesom piekny wyglad. Pozdrawiam i gratuluje pociechy...z Jasia:) Odpowiedz Link Zgłoś
lulalulu Re: poradze...pracuje w "tym":) 06.10.04, 12:23 słuchaj,a co może być fajnego do cery mieszanej,w miarę odżywczego-ale nie za bardzo tłustego? ps. W końcu gdzie Cię można zastać-jesteś w tym Douglasie w Galerii Mokotów czy nie?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.10.04, 18:08 Zdecydowanie polecam9jak zwykle:) Repierwear Clinique0naprawde doprowadzil moja skore do porzadku-jest gladziutka i wogole super-napeweno nie bedzie za silny dla Ciebie wiec smialo mozesz wyprobowac(popros o probke).Nie zatyka porow i szybko sie wchlania. z przykroscia musze poinformowac ze w branzy kosmetycznej narazie sie nie zaczepilam... Pozdrowionka:))) Odpowiedz Link Zgłoś