Dodaj do ulubionych

Domowe sposoby na wypryski

03.10.04, 15:56
Macie jakieś "chałupnicze" sposoby na pryszcze?
Obserwuj wątek
    • ruda_80 Re: Domowe sposoby na wypryski 03.10.04, 17:44
      Maseczka z drożdży (pół kostki drożdzy, kilka kropli soku z cytryny rozmieszne
      na papkę po dodaniu wody lub mleka) i drożdże do picia.
      • asiek_asiekowaty Re: Domowe sposoby na wypryski 03.10.04, 18:44
        Pasta Lassara puniotowo - rewelacyjnie wysusza i goi.
        • Gość: littlefrog Re: Domowe sposoby na wypryski IP: *.tvkgsm.net / 195.205.187.* 03.10.04, 19:17
          Pasta do zębów na noc i rano po krostce ani śladu:)
          • Gość: troll Re: Domowe sposoby na wypryski IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.10.04, 20:21
            Czyli jednak ta pasta jest skuteczna, bo kiedyś słyszałam, że go glupota?
            • asiek_asiekowaty Re: Domowe sposoby na wypryski 03.10.04, 20:31
              Czemu głupota? Pasta do zębów bardzo wysusza, bardzo - dlatego naprawde tylko
              punktowo.
              • Gość: troll Re: Domowe sposoby na wypryski IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.10.04, 20:34
                No nie wiem. Tak się słyszało od paru osób, ale z chęcią wypróbuję.
                Pozdrawiam
                • Gość: Ness Re: Domowe sposoby na wypryski IP: *.acn.waw.pl 03.10.04, 20:38
                  ZTCW, nie może to być tylko pasta do zębów wybielająca, bo jest zbyt 'żrąca' i
                  bardzo podrażnia.
                  • Gość: magdaa4 Re: Domowe sposoby na wypryski IP: *.gorzow.mm.pl 03.10.04, 21:13
                    punktowo-glinka zielona
                    albo wacik nasaczony olejkiem lawendowym tylko trzeba delikatnie przylozyc na
                    pare chwil :) i pomaga
                    • Gość: Ness Re: Domowe sposoby na wypryski IP: *.acn.waw.pl 03.10.04, 21:27
                      Olejek lawendowy to jest GENIALNY na oparzenia. Wystarczy posmarować
                      nierozcieńczonym i za kilka chwil mija ból, a na drugi dzień zostaje tylko
                      nieprzyjemne wspomnienie! ;)

W swoim dłuuugim wątku Genetica-kosmetyczka poleca miksturę z wody, octu i soku
                      z cytryny jako 'domową terapię kwasami' - warto zajrzeć.
                      • Gość: troll Re: Domowe sposoby na wypryski IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.10.04, 08:33
                        w ogole mi nic po pascie nie przeszlo, tylko sie zaczerwienilo bardziej i boli.
                        Pasta nie byla wybielajaca. Herbal ziołowa :-(
                        • Gość: asiek_asiekowaty Re: Domowe sposoby na wypryski IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 04.10.04, 08:43
                          No to jak pisałam: kup pastę Lassara.
    • justa_79 Re: Domowe sposoby na wypryski 04.10.04, 12:03
      olejek herbaciany
    • saiss Re: Domowe sposoby na wypryski 04.10.04, 13:48
      Chodzi mi właśnie o dorażne sposoby...biorę antybiotyk i wyskoczyła mi przez to
      masa pryszczy - gigantów.
      Będe próbowała po kolei :)
      Pozdrawiam!
    • Gość: laleczka Re: Domowe sposoby na wypryski IP: 193.30.160.* 04.10.04, 15:54
      ja "wypalam" punktowo spirytusem salicylowym , mój chłopak używa w tym celu
      tzw. Sudocrem (w aptekach) ale wg mnie to wyciąga...

• Gość: troll Re: Domowe sposoby na wypryski IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.10.04, 20:26
        Ja też używam sudocrem i powiem Wam,że jest on dość skuteczny. Przynajmniej mi
        pomaga. Można go również zakupić w Rossmanie i nie kosztuje więcej niż 10zł
        małe opakowanie. Mam już ponad rok i jeszcze połowę, a używam codziennie.
        • Gość: asiek_asiekowaty Re: Domowe sposoby na wypryski IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 04.10.04, 20:32
          Tomoże w twoim Rossmannie ejst taniej, bo u mnie małe opakowanie ksoztuje 11,90
          zł. Ale racja, jest skuteczny, ale raczej na większa powierzchnię się świetnie
          sprawdza, natomiast szybko i skutecznie punktowo lepsza pasta Lassara. No i ile
          tańsza.
          • Gość: troll Re: Domowe sposoby na wypryski IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.10.04, 20:35
            A ile ta pasta kosztuje i gdzie mogę ją kupić?
            No, mój rossman pod tym tylko względem jest porządny. Cała reszta do kitu.
            • Gość: asiek_asiekowaty Re: Domowe sposoby na wypryski IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 04.10.04, 21:22
              Ja kupiłam swoją za 1,85 w aptece. To jest pasta cynkowa z kwasem salicylowym
              (podaję, co to, bo na prośbę o pastę Lassara młody farmaceuta spytał "Lassar to
              firma?" :P)
              • Gość: asia Re: Domowe sposoby na wypryski IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 05.10.04, 14:17
                Asiu gdzie mozna nabyć paste o której piszesz i czy naprawde jest skuteczna?
                pozdrawiam
                • Gość: asiek_asiekowaty Re: Domowe sposoby na wypryski IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 05.10.04, 21:14
                  Napisałam: w aptece. Dla mnie ejst bardzo skuteczna, super wysusza, sprawia, że
                  wszelkie krostki znikają (najpierw maleją, stają się mniej widoczne i czerwone).
    • lola211 Re: Domowe sposoby na wypryski 05.10.04, 23:28
      ktos tu kiedys pisal o okladach z sody oczyszczonej
      • Gość: troll Re: Domowe sposoby na wypryski IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.10.04, 12:41
        A jak się czyta nazwę tej pasty? calkiem normalnie Lassera?
        • Gość: dos gardenias Re: Domowe sposoby na wypryski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 13:02
          pasta jest rewelacyjna!!!!choc wg mnie najpierw "wyciaga"zawartosc wulkanu,a
          dopiero potem wysusza.3eba tylko pamietac o nawilzaniu!!!
    • Gość: Maeli Re: Domowe sposoby na wypryski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.10.04, 15:59
      ja używam aloes> taki prosto z doniczki :0)
      • Gość: troll Re: Domowe sposoby na wypryski IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.10.04, 18:33
        Ja też używałam, ale ponieważ nic mi nie pomógł, to zaprzestałam. I też był
        prosto z doniczki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka