Gość: Gośka IP: 213.25.206.* 11.10.04, 13:29 Są nowe fluidy matujące Privi - City Mat. Czy któraś je używa? Zależy mi na waszej opinii zanim go kupię!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gośka Re: City Mat - Privi IP: 213.25.206.* 12.10.04, 10:38 Podtrzymuję pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
medycynka Re: City Mat - Privi 12.10.04, 11:06 Ja uzywam. Podklad dobrze matuje, naprawde. Jest sredniokryjacy ale w strone dobrego krycia, ma przyjemny zapach i bardzo ladne kolory. Jego atutem jest cena - ok. 20zl. Jestem z niego b. zadowolona a uzywalam podkladow zarowno tych b. drogich ( Givenchy, Clinique, Helena R) jak i tych tanszych : Max Factor, Revlon, AA,Loreal). Polecam go z calego serca. Jedyna wada to po ok. 8 godz. zaczyna znikac, ale tak ma wiekszosc podkladow. Pozdrawiam Medycyna loreal. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: City Mat - Privi 12.10.04, 11:09 ja go sobie zamówiłam w eris,jutro odbieram paczke to napisze jak działa;) ale wydaje mi się ok,bo jak sprawdzałam kolor na żywo to mi sie podobał i wydawał się ok. pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magia Re:do Kalooo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.04, 11:21 co to znaczy zamówić w eris? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaloo Re:do Kalooo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 11:41 to znaczy zamówić przez internet. pzdr! ps. www.eris.pl/sklep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magia Re:do Kalooo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.04, 17:18 człowiek to jest niemądry ,oczywiście zamówić przez internet i co jest taniej? Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re:do Kalooo 14.10.04, 12:22 Hej,dopiero zauważyłam Twoja wiadomość,sorry za zwłokę;) Czy jest taniej to w sumie kwestia względna,bo na niektórych promocjach w supermarketach itp. można niektóre rzeczy kupić taniej(np.żele pod prysznic),ale jak robisz zamówienie za 200zł to nie doliczją opłaty pocztowej,co jest opłacalne przy np.zamawianiu całej serii do pielęgnacji twarzy itp. Natomiast jest dużo korzystniej pod względem różnego rodzaju promocji,bo często są łączone-np.ostatnio był żel antycellulitowy+serum za 20zł razem,więc nawet z opłatą wychodzi taniej.Ja jakis czas temu kupiłam w ten sposób Privi szminkę,konturówkę i błyszczyk beżowy za ok.30 zł chyba.;) I często jak zamawiasz np.2 produktyz jakiejś serii to dostajesz jakiś 3-ci gratis. No i plus za szybkie posiadanie nowości.;) Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Jest ŚWIETNY!!! 18.10.04, 12:23 No więc odebrałam już kosmetyki i powiem szczerze że po wypróbowaniu go jestem wprost zachwycona!!Jest naprawdę genialny,nie spodziewałam się czegoś takiego!!! Brawa dla Eris,mimo że zapach prawdę mówiąc nieszczególny IMHO,ale da nie to jest najważniejsze.Pięknie upiększa twarz i wygląda potem bardzo świeżo i powiem szczerze,że właśnie o taki mat mi chodziło-świeży,nie siermiężny,delikatny,bez maski,wygładzający i w ogóle-no cud,miód i orzeszki!!!;) Najlepsze jest to,że mój mężczyzna był zachwycony moją cerą,nawet w ciągu dnia mi to 3 razy powtarzał i jest to o tyle znaczące,że akurat czy jestem umalowana czy nie to raczej na to nie zwraca swej uwagi,a tu proszę-aż byłam w szoku i powiem szczerze,że dziękuje Eris za naprawdę fajny produkt.;) Ja osobiście polecam,zwłaszcza,że to bodaj pierwszy fluid ,który idealnie jest dobrany do mojego odcienia karnacji.A kupowałam przez internet,czyli w sumie w ciemno...;) Odpowiedz Link Zgłoś
asia23bb Re: Jest ŚWIETNY!!! 18.10.04, 15:04 Ale czy nadaje sie do cery tlustej? Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Jest ŚWIETNY!!! 18.10.04, 16:27 Myślę,że do bardzo tłustej cery nie będzie wystarczający,ale w połączeniu z Biodermine daję radę. Moim zdaniem nie ma absolutnie matujących fluidów,a ten daję bardzo miłe dla oka takie lekko satynowe wykończenie i po prostu buźka bardzo świeżo wygląda;) Tak jak mówiłam-mój mężczyzna co nałozyłam ten fluid pytał się co zrobiłam,że taka ładną cerę mam...;) Myślę,że za tą cenę jest warty spróbowania,mi pasuje.Jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha221 Re: Jest ŚWIETNY!!! IP: *.icpnet.pl 18.10.04, 17:11 o jezu!! ale to zachęcająco piszesz!!!!! chyba to bedzie moj nastepny zakup fluidowy. a jaki masz odcień i jaką karnacje, bo ja potrzebuje czegos dosc jasnego, a sa tylko 4 odcienie.. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Jest ŚWIETNY!!! 18.10.04, 21:39 Ja mam odcień 206-sand,jest to taki jasny beż,ale właśnie przyczaiłam że na zakrętce jest naklejka,że sie dopasowuje do karnacji,więc myślę że będzie ok.Ja też jestem raczej białas i wybierałam taki w miarę jasny i ten jest ok. Ma dozownik,jak najbardziej,hehe-też sie nad tym zastanawiałam;) Aha,no i zapomniałam też o tym napisać-że dozownik wyciska dokładnie taka ilość fluidu,jaka jest potrzebana do pokrycia buzi-w sam raz,nie za dużo,nie za mało! Bardzo pozytywne rozwiązanie;) Jak na razie jestem z niego baaardzo zadowolona,w przeciwieństwie do nowego Astor,teoretycznie właśnie dopasowującego sie do karnacji,a okazał sie jednym z najgorszych jeśli nie najgorzym kitem świata-spływa,waży się,ciemnieje w ciągu dnia,zatyka pory i w dodatku ani odrobiny nawet nie matuje...;/ Wrrr... Mam nadzieję,że ten Privi będzie komuś też pasował tak jak mi;) Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: Jest ŚWIETNY!!! 18.10.04, 21:49 dzięki za info:-) jak mozesz to napisz za jakis czas, czy dalej masz takie pozytywne wrażenia. czy np. nie zacząl wysuszac itd. pozdrawiam i pa!! Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Jest ŚWIETNY!!! 18.10.04, 21:54 ok,w miarę użytkowania będę sukcesywnie pisać;) ps.mam nadzieję,że nie będzie nic wysuszał itp,bo nie chcę się znowu rozczarować...;) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re: 207 Beige 05.11.04, 22:14 Ktos ma ten odcień? zastanawiam sie czy nie będzie za ciemny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha221 Re: Jest ŚWIETNY!!! IP: *.icpnet.pl 18.10.04, 17:12 czy fluid ma dozownik? bo na zdjeciach jest zamknięty, wiec nie widac:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen Re: Jest ŚWIETNY!!! IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.verizone.com.pl 19.10.04, 12:03 ma pompkę Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik citi matt 19.10.04, 14:54 Przez was też kupiłam. Sądzę, że polecam :) Za 21.90 zł to jest fajna rzecz. Niemniej jednak ma minusy. Pamiętacie może, że kiedyś na podkłady mówiono "puder w kremie"? No więc to jest właśnie puder w kremie. Po "wyjściu" z pompki ma to konsystencję gęstego kremu, natomiast na twarzy rozsmarowuje się i znika. Efekt - twarz delikatnie przyprószona transparentnym pudrem. Nic nie ukrywa, nawet zaczerwienień. Po 4 godzinach już mi zszedł z nosa i czubek nosa świeci mi się jak latarnia. Efekt szalenie naturalny, jakbym w ogóle nic nie miała na twarzy. Dosyć podobny do Color Adapt Max Factora. Acha - mam cerę mieszaną, pod podkładem zwykły krem nawilżający (nie matujący). Podkład raczej nie wysusza, ale "wypił" mi ten film, który zostaje po wchłonięciu się kremu. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re: Jest ŚWIETNY!!! 04.11.04, 16:59 Biodermine a co to takiego? Jaki jest koszt przesylki przy zakupie przez internet? Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Jest ŚWIETNY!!! 04.11.04, 18:58 Koszty przesyłki w zależności od formy dostawy są doliczane-od 7zł za przelew,do 23 za Masterlink,ale nie jestem pewna,szczegóły są na ich stronie. Ja zawsze biorę za pobraniem i płacę 9,5zł. Biodermine to krem matujący-najlepiej chyba z wszystkich matuje,mimo,że nie ma tego w nazwie..;) Szczegóły znajdziesz w wyszukiwarce forumowej,wielokrotnie o tym było.Z tym fluidem bardzo ładnie się łączy. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re: Jest ŚWIETNY!!! 08.11.04, 15:24 A czym smarujesz twarz na noc jak w dzień tym biodermine? Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Jest ŚWIETNY!!! 08.11.04, 15:40 Ja smaruje na noc Skinorenem,albo L'orealem Pure Zone.Ale Skinoren jest OK,bardzo fajnie buźka wygląda z rana,ale to zalecenie dermatologa,nie wiem czy do każdej cery sie nada,bo ja na przykład mogę go używać tylko 1 raz dziennie,bo bym na wiór wyschła;)Mam wersje kremową. Ale jest OK. ps.Po jakimś już czasie używania tego fluidu stwierdzam ponownie:JEST ŚWIETNY!;) Nic a nic nie wysusza,jest naprawdę super! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re: Jest ŚWIETNY!!! 08.11.04, 16:33 Chętnie bym go kupiła tylko o cholerki jasnej nie iwem gzie. Wczoraj babka w drogerii stweirdziła, "nie każy może tym hanlować, a poza tym to bardzo drogi kosmetyk". Jak jej mówie ze ok 22 zł kosztuje to ona się mnie pyta czy to w jakiejś reklamie w gazecie wyczytałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re: Jest ŚWIETNY!!! 09.11.04, 09:54 Czy Biodermine ma jakies właściwości nawilżające, nie masz zbyt wysuszonej cery jednoczesnie stosując skinoren? Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Jest ŚWIETNY!!! 09.11.04, 10:00 nie,biodermine wręcz jakby "odżywia" skórę.Jest bardzo przyjemny w stosowaniu.Na początku może przeszkadzać zapach-mi on przypomina krem nivea (granatowy) zmieszany z drożdżami,ale można sie przyzwyczić.;)Bywają gorsze mankamenty;) Natomiast z ewentualnym przesuszeniem staram się ratować maseczkami nawilżającymi,ale to nie jest właściwie konieczne,bo nic mi nie wysusza aż tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gio Re: Jest ŚWIETNY!!! IP: *.um.krakow.pl 15.11.04, 10:55 napisz proszę gdzie można kupić ten krem biodermine - tzn. w aptece czy sklepie kosmetycznym i jaka jest mniej więcej jego cena? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Biodermine 15.11.04, 11:28 W aptece,cena ok.20zł.Bez recepty. W wyszukiwarce więcej info o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gio Re: Biodermine IP: *.um.krakow.pl 15.11.04, 12:13 wielkie dzięki - zaraz będę szukać, bo z tego co pisałaś to wygląda zachęcająco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: City Mat - Privi IP: 213.25.206.* 19.10.04, 17:01 Dzięki. Tak zachwalacie, że pędzę go kupić! Jeszcze raz wielkie dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen Re: City Mat - Privi IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.verizone.com.pl 19.10.04, 23:48 czesc,tez "przez Was"kupiłam ten podkład,bardzo naturalny efekt,skóra wydaje mi sie gładziutka,mi sie wydaje,ze nie kryje najgorzej,mam cerę tłusta i mi pasuje,jedyne co mi przeszkadza to zapach,troszke za "pudrowy" jak dla mnie i dosyc długo go czuje po nalozeniu podkładu na twarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magia Re:a gdzie w wawie można go kupić???????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.10.04, 09:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gokia Re:a gdzie w wawie można go kupić???????? IP: *.tele2.pl 20.10.04, 10:49 w Galerii Centrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re:a gdzie w wawie można go kupić???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 07:58 Ja też skusiłam się na ten podkład. Moim zdaniem jest b.dobry.Plus za to, że w ogóle nie widać go na twarzy(faktycznie stapia się z kolorem cery)mimo, iż jak dla mnie jest dość kryjący. Ma kremową konsystencję i tak jakby troszke się wchłania w skórę, łatwo się rozsmarowuje. Nie matuje na długo ale cera wygląda ładnie przez cały dzień. Jak dotąd to zdaje się najlepszy podkład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m@giczna Re:a gdzie w wawie można go kupić???????? IP: *.pentacomp.com.pl 05.11.04, 10:12 Ja też niedawno skusiłam się na ten podkład. I jestem baaaardzo zadowolona. O to właśnie mi chodziło. Nie robi maski i jest dość kryjący. Według mnie jest zdecydowanie lepszy niż Unifiance no i o wiele tańszy :) Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re:a gdzie w wawie można go kupić???????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 13:03 a jaki odcień masz??, ja mam jasną cerę probowałam 205 ivory i wydaje mi sie za żołty, z kolei 206 sand za ciemny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re:a gdzie w wawie można go kupić???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.04, 14:27 Ja mam odcień sand 206. Obawiałam się, ze będzie za jasny (ale kolorystycznie ten 206 mi najbardziej odpowiadał)ale okazał się trafiony. Po nalożeniu zaraz stopił się z kolorem mojej cery, więc śmiało możesz wybrać ten jaśniejszy. Dopasuje się do koloru cery. Odpowiedz Link Zgłoś
eclat Re:a gdzie w wawie można go kupić???????? 05.11.04, 15:29 ten podkład jest świetny,chyba wszystko zostało o nim napisane,więc ja tylko dołączę do entuzjastek.;) Naprawdę warto! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re:a gdzie w wawie można go kupić???????? IP: 80.51.254.* 05.11.04, 21:43 kurcze, a ja pytalam o niego w sklepie i babka tylko oczy zrobila, i mowi ze ona o takiej nowosci jeszcze nie slyszala,nie widziala,i nie zamowila....ciekawe ile jeszcze sklepow bede musiala obskoczyc za nim go znajde...a moze ktos wie gdzie w Tychach ,lub Katowicach go mozna dostac??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blada A brudzi? IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.11.04, 22:07 jw.i czy na bladą cerę pomoże tzn.doda troszke kolorytu? Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re:a gdzie w wawie można go kupić???????? 06.11.04, 14:54 marka PRIVI jest zawsze w Galeriach Centrum, ale widze ,ze te sa tylko w bielsku Bialej i Opolu - to daleko troche. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 adresy sklepow z Privi 06.11.04, 16:17 na stronie privi sa podane adresy sklpow, w ktorych te kosmetyki sa dostepne. Nie wiem na ile to jest prawdziwe i aktualne ale moze warto poszukac:-) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re: adresy sklepow z Privi 06.11.04, 21:05 Byłam dziś w dwóch sklepach w Wwie z listy na strnie erisa i podkładu nie dostałam :( Czy któraś z Was kupiła go gdzieś w Wwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneczek Re: adresy sklepow z Privi IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.11.04, 22:38 We Wrocku dostaniecie go w Carrefourze,obok pasaży pani ma stoisko,wychodząc od kas na pewno zauwazycie.Cena:20,99zł.pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: adresy sklepow z Privi 07.11.04, 17:07 jest w galerii centrum na marszałkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: adresy sklepow z Privi 20.01.05, 12:38 w DC nie mają uzupełnienia od jakiegoś czasu - ja go znalazłam w podziemiach przy Dworcu Centralnym - sklepik naprzeciwko MC Donaldsa, bardzo miła pani :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: adresy sklepow z Privi IP: *.chello.pl 15.11.04, 16:10 Możesz mi podać tą stronę. tez byłabym zainteresowana kupnem tego fluidu,. Na stronie eris znalazłam tylko 2 fluidy . już sama nie wiem czy chodzi o eris? monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re:a gdzie w wawie można go kupić???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 19:49 ten podkład jest dostępny w Katowicach na ul. Wojewódzkiej(prostopadła do Francuskiej); jest tam taka drogeria (nie pamietam dokładnie nazwy) ale jest na 100% (byłam tam w zeszłym tygodniu i nawet sie nad tym pudrem zastanawiałam). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re:mam 09.11.04, 09:22 Mam go nareszcie, ale jaki jest to jescze powiedziec nie mogę bo kupilam za jasny i na razie mi się nie pooba:) 205 Ivory- taki kolor kazalam kupic mężowi bo to on po niego pojechal o Galerii Centrum, mam kare za lenistwo:) Napewno jest lekki i ma fajna konsystencje. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re:mam 09.11.04, 09:24 On się w sumie dopasowuje do karnacji,może nie będzie widać różnicy?Poza tym lepiej troszkę jaśniejszy mieć niż za ciemny.;) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re:mam 09.11.04, 10:24 Naprawe sie dopasowuje, nie mam "maski" na twarzy. Jeszcze nie robiłam kompletnego makijazu , zaraz oko podmaluje, troszke puru w kulkach brązujacego i zobaczymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
juliette79 a kraków???gdzie??? 11.11.04, 15:21 bardzo chce kupic to cudo-ale nie wiem gdzie w krakowie????w paru sklepach nie ma...(tam gdzie oczywiscie byłam..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: a kraków???gdzie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 19:00 wczoraj widziałam go w galerii centrum. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: City Mat - Privi IP: *.e-nterart.pl 07.11.04, 17:29 Swietny fluid..mam go od niedawna , odcień sand - myslalam ze bedzie troche za zółty ale swietnie stapia sie z kolorem mojej cery, uzywam go razem z bazą pod makijaz Lumene i efekt jest naprawde niezły. Troche zrazilam sie do fluidów tej firmy kiedy nabyla taki matujący w tubce - byl koszmarny a tu mile rozczarowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
roxi_hart Re: City Mat - Privi - swietny 08.11.04, 20:11 To naprawde swietny fluid.Kosztuje 21,90 - koniec dnia a buzia ciagle gladka i matowa. Warto go kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: City Mat - Privi - swietny 11.11.04, 15:10 Po przestudiowaniu opinni z forum - tez nabylam. Nie mam porownania z tzw. gorna polka - bo nei uzywalam, ale jak za 21 zl bo za tyle nabylam uwazam ze jest swietny. Wygodne opakowanie z pompka, kolory co prawda tylko 4- ale ja sie wpasowalam idealnie od razu ( zaczelam od najjasniejszego), niezle matuje i wygladza a co dla mnie najwazniejsze mimo stosunkowo lekkiej konsystencji ladnie przykryl i zatuszowal liczne rozszerzone pory na nosie i co prawda male i plaskie ale jednak blizny po tradziku. Jestem bardzo zadowolona, a to dzieki wam dziewczyny:) Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
nana76 Re: City Mat - Privi - swietny 11.11.04, 18:52 Dzieki za ten watek-kupiłam i jes świetny! aż sama nie wierze...Wybrałam najjasniejszy,ale ma ciut ziemisty kolor.chyba spróbuje jeszcze sand. Odpowiedz Link Zgłoś
maga102 Re: City Mat - Privi - swietny 11.11.04, 21:11 Ja równiez zachęcona opiniami na forum kupiłam, zastosowałam i ....qrczę...jestem dość zadowolona...kolor niezły, stapia się ze skóra, konsystencja niezła, zapach może ciut za duszacy, ale ta cena.....:)))) ja zapłaciłam 18.50:))))). Odpowiedz Link Zgłoś
niunka20 Re: City Mat - Privi - swietny 14.11.04, 14:30 A jak ten podkład wypada w porównaniu do Natural Match Avonu? Może któraś z Was miała oba i może powiedzieć, który lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
guadalahara Re: City Mat - Privi 14.11.04, 21:12 Pomóżcie - bo nie rozumiem: co ma wspólnego privi z erisem ? Pogubiłam się całkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiM Re: City Mat - Privi IP: *.azory.net.pl 15.11.04, 08:32 Dziękuję Wam bardzo, bo gdyby nie Wasze opinie, to sama, po doświadczeniach z poprzednimi fluidami Privi, nigdy bym po niego nie sięgnęła :( A teraz mam świetny podkład,który dorównuje tym z "górnej półki" ( a niektre nawet przebija) a cena kilkakrotnie niższa. Chyba pierwszy mój podkład, który idealnie stapia sie ze skórą,nie jest widoczny, nie tworzy maski, a jednoczesnie świetnie kryje i matuje, daje zdrowy wygląd :) Dla mnie super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszencja Re: City Mat - Privi IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 15.11.04, 10:25 ja koncze wlasnie Giordani Oriflame- od dlugiego czasu moj idealny podklad i mimo ze jest teraz w promocji to zachecona Waszymi opiniami chyba siegne po ten Privi.....Kobieta zmienna jest:) mam nadzieje, ze nie bede zalowac.... Odpowiedz Link Zgłoś
alexf1 Re: City Mat - Privi 15.11.04, 15:31 czy nadaje się do suchej i wrażliwej cery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonia Re: City Mat - Privi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 15:42 Dziewczyny, a jak z zostawianiem śladów na ciuchach? I czy ktoś wie, gdzie to można dostać w Poznaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: City Mat - Privi IP: *.icpnet.pl 16.11.04, 17:29 Ja też chciałabym sie dowiedzieć gdzie to cudo dostać w Ponaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
karina555 Re: City Mat - Privi 16.11.04, 18:45 Kupiłam dziś i nie wiem, czy to zasługa idealnie dopasowanego koloru czy właściwości, ale jest rewelacyjny! Idealna buźka, nie kryje perfekcyjnie, ale pięknie wyrównuje koloryt i cera jest taka aksamitna, nie widać go a buzia taka super! Polecam, ja jestem w połowie DP Chanel i z ręką na sercu mogę powiedzieć, że City Mat jest duużo lepszy. Polecam z czystym sumieniem Kobitki. Ja jestem bladziochem straszym i mam nr 206 Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 w Poznaniu 16.11.04, 23:27 dziewczynki zajrzyjcie na strone www.privi.pl sa na niej adresy sklepow w calej Polsce gdzie mozna go kupic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonia Re: City Mat - Privi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 08:29 Dzięki, weszłam na stronę i już wiem, gdzie mam się udać. Jeszcze tylko proszę, żebyście odpowiedziały na pytanie o brudzenie ciuchów przez ten fluid. Nie znoszę śladów na całym kołnierzyku bluzki. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: City Mat - Privi 17.11.04, 10:45 a macie może porównanie tego podkładu City Mat z Velour Mat? który lepszy, lepiej matuje? i co jeszcze polecacie z Privi (tusze?)? Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: City Mat - Privi 17.11.04, 11:51 w porównaniu z velour mat ten jest rewelacyjny,natomiast ten drugi poprzedni jest też fajny,lubie go ale wole teraz city mat.Z privi dobre sa też lakiery do paznokci-dostały teraz nawet Doskonałośc Twojego Stylu i niezłe sa też szminki,ale te to akurat w normie.Aha-najważniejsze!!SUPER są cienie do powiek- używam praktycznie tylko ich,bo to jedyne(naprawdę jedyne jak dla mnie),które nie zbijają sie w załamaniach powiek,a jak schodzą to bardzo równomiernie,ale nie ma tych okropnych "wałeczków"-świetne są!!!Ja bardzo je lubie i są szalenie wydajne,mam nadzieje że eris nie wpadnie na pomysł 'udoskonalania' ich...;/ Jedyny mankament to kiepskie kolory,ale ja mam brązowy,fioletowy,rózowy,beżowy i perłowo jasny i z tej kombinacji wychodzą spokojnie różne odcienie.;) Dla mnie są rewelacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: City Mat - Privi 17.11.04, 11:55 widzę, że mamy podobne upodobania kolorystyczne ;) mi też czasami zbierają się cienie w załamaniach powiek, ale na szczęście tylko takie kombinowane typu w sztyfcie/płynie/kredce itp., a kamieniu raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: City Mat - Privi 17.11.04, 12:16 ;) Dokładnie-te wszystkie cienie o "mokrej" konsystencji nagminnie się zbijają,a te w kamieniu nie tak bardzo,choć muszę przyznać,że te Privi to było moje największe odkrycie-znalazłam je zupełnie przez przypadek i kupiłam na próbę,zwłaszcza,że kosztowały 21,50zł.Cena mogłaby byc spokojnie 2 razy wyższa,ale mam nadzieję,że nikt z Erisa tu nie zagląda;) Okazały sie rewelacyjne i dokupiłam resztę;) No w każdym razie dla mnie są cudowne jako cienie i ich nie zmienię,chyba że wycofaja...;( Oj,wtedy to się wściekne!;/ Odpowiedz Link Zgłoś
alexf1 Re: City Mat - Privi 17.11.04, 15:19 czy można gdzies dostać próbkę tego podkłady, np. w którymś czasopismie? Odpowiedz Link Zgłoś
zoee5 Re: City Mat - Privi 25.11.04, 08:12 chciałam zapytać, bo w sobote planuje zakupić, czy dalej jesteście zadowolone? i czy nie zaczał wysuszać. Ile godzin sie trzyma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: City Mat - Privi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 09:43 ja zakupilam to 'cudo' kilka dni temu i niestety nie moge powiedziec, zebym byla zadowolona. nie mam tlustej, czy nawet mieszanej cery, po prostu normalna. na zime chcialam lekko matujacy, wiec zakupilam ten, skoro taki cudowny. ale po kilku dniach wielke rozczarowanie. pierwsze kolor: mam jasniutka cere, wiec i wzielam najjasniejszy 205 ivory. porazka jak do mojej cery w ogole sie nie dopasowywuje, ta zolta poswiate widac z daleka. a nie nakladam zadnej grubej warstwy. po drugie pompka dozuje taka porcje podkladu, ze mozna by nia z 5osob obdzilic. a najgorsze, ze ani nie matuje ani nie nawilza: policzki strasznie przesuszone, mimo uzywania pod dobrego nawilzajacego kremu. poza tym szybko sie sciera. ma za to sliczny zapach. A cena owszem atrakcyjna, ale jak dla mnie to niestety nie to i go nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: City Mat - Privi 25.11.04, 09:53 No proszę jak rózne moga być opinie-mi akurat tylko zapach właśnie nie podpasował,a ilość z pomki jest idealna IMHO,zwłaszcza,że można ją regulować- nie trzeba do końca dociskać,a taki sposób aplikacji jest bardzo higieniczny,bo powietrze nie dostaje się do środka. Co do wysuszania-mi absolutnie nic nie wysusza,nie ściąga jak niektóre matujące,a twarz po prostu wydaje się bardzo świeża i po prostu ładna. Jak za taką cenę to naprawdę ewenement.;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: City Mat - Privi IP: *.icpnet.pl 17.11.04, 17:45 Czy byłaby któraś tak uprzejma i na stronie www.privi.pl/adresy.php kliknęła w Poznań i przekleiła adresy sklepów ? Bo tan link u mnie nie chodzi :( (za to chodzi Lublin i Szczecin ale to jakoś nie po drodze :( ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: City Mat - Privi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 18:05 prosze bardzo *KOSMETYKI* Libelta 1a 61-706 POZNAŃ 0-61/851-03-70 Drogeria Zeylanda 12 60-808 Poznań 0-61 848-35-31 Perfumeria Angel Gwarna 9 A 61-702 Poznań 061 855-75-04 Perfumeria Angel Św. Marcin 24 box 24 61-805 Poznań Rafał Marcin Ławniczak Garbary 35 61-866 POZNAŃ Salon Chantal Padarewskiego 11 61-770 Poznań 0-61/851-95-67 Salon Fryzjersko-Kosmetyczny *SALOME* Jolanta Socha Bliźniąt 13b 61-244 POZNAŃ 0-61/874-95-81 Sklep Prusa 1 60-820 Poznań 0-61 843-62-30 Sklep kosmetyczno-chemiczny Rynek Łazarski 8 60-731 Poznań 0-602 371-045 Sklep kosmetyczny os.Stefana Batorego 18 60-687 Poznań 061 821-89-05 Sklep kosmetyczny Sienkiewicza 13/1 60-818 Poznań 061 848-36-74 Sklep kosmetyczny os.Bolesława Chrobrego 101/15 60-681 Poznań Sklep kosmetyczny os.Czecha 96 A 61-245 Poznań 502 618-213 Sklep kosmetyczny Plac Wolności 8 61-738 Poznań 061 851-90-43 Sklep M&M os.Kosmonautów 104 box 8 61-642 Poznań Studio Bona Dea Głogowska 83 B 60-739 Poznań 0-602 271-954 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: City Mat - Privi IP: *.icpnet.pl 17.11.04, 20:57 Gracias dobra kobieto :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: City Mat - Privi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.11.04, 13:24 Zachęcona waszymi opiniami kupiłam ten podkład i nie żałuję, jest świetny! mam odcień 205 i na początku wydawał mi się za żołty, ale po nałożeniu na twarz zmienił kolor i idealnie się dopasował, wcale nie odrożnia się od koloru szyi. Dobrze matuje więc nie używam już pudru sypkiego, mam raczej suchą skorę ktora się nie świeci. Kryje średnio, ale dla mnie wystarczająco chociaż mam blizny po trądziku. Utrzymuje się ponad 6 godz. z czasem niestety ściera się. Jedyny minus to taki perfumowany zapach. Ogolnie jestem bardzo zadowolona! jest o wiele lepszy od Loreala Ideal Balance, a cena jest 2 razy niższa! no i świetne opakowanie z pompką !! polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konim691 Re: City Mat - Privi IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.11.04, 14:41 Ponawiam pytanie o zostawianie śladów.Bo jestem już jedną nogą w sklepie..;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irish Re: City Mat - Privi IP: *.gdynia.mm.pl 22.11.04, 18:12 kupilam go i jest świetny! chyba najlepszy jaki dotad mialam. dziewczyny w szkole pytaly co z cerą zrobilam ze taka ładna... ;) chyba jutro kupię drugi w razie gdyby cala gdynia chciala sie w niego zaopatrzyc na zime... :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominiqa Re: City Mat - Privi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 18:49 ja tez się zastanawiam nad kupnem po tych wszystkich achach i ochach. dziewczyny, mam jedno pytanie - do bardzo jasnej cery, to który odcień polecacie? teraz uzywam 15 Translucide Loreala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irish Re: City Mat - Privi IP: *.gdynia.mm.pl 22.11.04, 21:04 spokojnie możesz wybrać 205 ivory, to jest ten najjaśniejszy. ja tez mam ten, jestem bialasem :) choć w sklepie wydawal mi sie lekko żółtawy - na buzi calkowicie sie dopasował.fajny jest,choc to na pewno po częsci subiektywna ocena. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka jak puder 22.11.04, 21:42 Jak puder potem na to używacie?, po moim zauważylam ze szybciej mi sie buzia świeci niz bez pudru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominiqa Re: jak puder IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 16:31 Dzięki Irish, jutro sie zaopatrzę w ivory. Już wyczaiłam, w której drogerii w moim miescie kupię Privi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty 205 ciemniejszy od 206...? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 25.11.04, 10:45 Bo tak ze zdjęcia wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
konim691 Kupiłam:) 25.11.04, 15:44 W ciemno,sugerowana jedynie opinią jednej z forumowiczek,że jest blada i ma nr 206.No wiec pognalam do skelpu i zamowilam,bo nie bylo na składzie.No i okazał sie trafiony!!!Rewelacyjnie sie rozprowadza,balam sie że bedzie tworzył maskę ale nic z tych rzeczy,no i jak wzięlam troszkę na ręke poraził mnie intensywny zapach(mimo że łady;),po nałożeniu na twarz jednak go nie czuć!!I ta moja bużka jakaś taka ładniejsza...?Jednym słowem:polecam!!pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
weronka79 Re: City Mat - Privi 25.11.04, 18:30 Jejku, ja też kupiłam! Całkiem milutki podkład za całkiem miłą cenę. Super, bo nie mam maski nia twarzy, która mi się regularnie pojawia po użyciu perfect balance l'oreala. I do tego dwa razy tańszy.... DZIĘKI DZIEWCZYNY! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka po kilku dniach 25.11.04, 19:55 Uzywam go juz kilka dni więc mogę się teraz wypowiedzieć na jego temat. Matowienie- po 3 godzinach świecę się bardzo ale wystarczy bikułka i znowu wyglądam świezo, krycie- powieziałabym ze znacznych nieoskonałośc to on nie zatuszuje ani zaczerwienien, ale za to rozszerzonych porów nie wiać, kolor - kupiłam 205 i naal utrzymuje ze jest on la mnie orobinke za jasny ale opasowuje sie o buźki, efekt ogólny- buzi wygląda łanie i świezo. Naprawę czuję sie jakas łaniejsza jak patrze na siebie w lustrze, więc chyba warto go kupić.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalique privi city mat - kupiła. DZIĘKI WAM FORUMOWICZKI!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:58 Kupiłam, bo tak go zachwalacie na forum. I rzeczywiście! Wart jest samych pochwał. To najlepszy podkład jaki miałam, a miałam ich wiele - droższych i tańszych oraz niezliczone ilości próbek. Privi jest cudowny. Gęsty, ja go nakładam wklepując go leciutko opuszkami. Mam po nim buzię jak z obrazka, pięknie wyrównuje koloryt, jest zupełnie niewidoczny. Nakładam go na krem biotermine i mat utrzymuje się przez cały dzień. Zachwyciłam się już w drogerii, gdy nałożyłam kilka plamek koloru na rękę, a po chwili w czarodziejski sposób wtopiły się w skórę, pozostawiając delikatną pudrową powłoczkę... Do tego malutka cena i wygodne opakowanie z pompką, chociaż mogłoby być ciut ładniejsze, bardziej kobiece, bo wygląda tak hmm... topornie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: privi city mat - kupiła. DZIĘKI WAM FORUMOWIC IP: 213.25.30.* 26.11.04, 00:51 mam pytanko czy privi używacie jako fluidu, czyli tak najpierw krem i na to privi i to wszystko, czy mogę stosować privi na twarz bez kremu? Odpowiedz Link Zgłoś
hopik Re: privi city mat - kupiła. DZIĘKI WAM FORUMOWIC 26.11.04, 07:56 ZAWSZE krem przed podkladem, chyba ze uzywam kremu koloryzujacego, ktory pełni jednoczesnie role i kremu i fluidu. ja wczoraj weszlam w posiadanie tego cuda droga kupna i na poczatek powiem, ze faktycznie ladnie sie rozprowadza, stapia z cera idealnie. zobaczymy pod wieczor, ale jestem pewna, ze bedzie dobrze. dzieki dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mf69 Re: privi city mat - kupiła. DZIĘKI WAM FORUMOWIC IP: 213.25.30.* 26.11.04, 22:46 Byłam dziś w drogerii i wysmarowałam się na próbę kolorem 206 dla mnie rewelacja jutro lecę go kupić mam na buzi od 14 i ciągle jest ok SUPER !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: City Mat - Privi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 12:41 Kupiałam dziś dzięki wam drogie forumowiczik, no i rewelacja, mam kolor 206, bardzo ładnie stapia się ze skórą, pozostawiając ją wygładzoną i rozświetloną.Cena tez bardzo przystępna- ja zapłaciłam 18zł, ale pani w drogerii mówiła że to cena przejściowa i w rzeczywistości ma kosztować około 35zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapil City Mat - Privi - sto!!! 27.11.04, 12:52 Pięknie cera po nim wygląda. Bardzo udany produkt. W dodatku polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meganka A mi nie pasuje :-((( IP: *.crowley.pl 29.11.04, 09:24 Hej, Zachęcona waszymi opiniami też go kupiłam i ... ROZCZAROWANIE :-(. 1. Jest żółty (odcień 206) i w żaden sposób nie dopasowuje się do koloru mojej cery, która z żółtym nie ma nic wspólnego. 2. Koszmarnie pachnie. 3. Niezbyt dobrze pokrywa przebarwienia i nierówności. 4. Niespecjalnie dobrze się rozprowadza - pozostają zacieki. 5. Po 2 godzinach się świecę! (pod nim mam krem Biodermine, więc mat powinien się trzymać!). Cóż, liczyłam na cud a jak się okazało nie można mieć cudu za 20 zł. A szkoda :-((( Pozostanę przy Colorstay Revlonu - o niebo lepszy. A tym, którym Citi Mat pasuje - pozazdrościć.... Odpowiedz Link Zgłoś