Dodaj do ulubionych

City Mat - Privi

• zoee5 Re: City Mat - Privi 29.11.04, 08:21
      ja też kupiłam ten podkład i na razie mam z nim problem. mam skórę mieszną z
      tendencją do suchej i ten podkład podkreśla suchość skóry. jaką macie cerę i
      jakie kremy stosujecie pod ten podkład. pomóżcie jak sobie z tym poradzić?
      • magda-fl Re: City Mat - Privi 17.12.04, 15:46
        A może ktoś mi porównać ten podkład z Personal Match Avonu lub Colour Adapt Max
        Factora??
        • Gość: zuziarozia Re: City Mat - Privi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 16:15
          Miałam tylko próbkę podkładu w płynie avonu i mogę powiedzieć, że City Mat jest
          zupełnie inny tz. konsystenję ma gęstą, kremową. Bardziej kryje niż avon,
          szybko zastyga na twarzy, ładniej wygładza twarz, lepiej matuje , jest trwalszy
          i zasadnicza różnica ładnie pachnie, a avon śmierdzi.
    • Gość: Tonia Re: City Mat - Privi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 10:34
      A ja kupiłam i jestem zawiedziona - głównie odcieniem. Mam 206, wybrałam go,
      porównując jego "ciemność" z poprzednim podkładem. Jak się po nim obejrzałam w
      lustrze, to zobaczyłam... żółtą Chinkę. Moż spróbuję jeszcze 205.
      • Gość: konim691 Trwałość IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.12.04, 13:08
        A jak radzicie sobie z jego trwałością na pyszczku? Tzn.czy macie jakieś
        triki,żeby dłużej się trzymał,bo poza tym jest ok.A mam 206:)pozdr
        • pumisia Re: pytanko 02.12.04, 13:24
          powiedzcie mi czy on się nadaje do suchej cery? na termal S2 vichy na przykład?
          baardzo mi się ten podkładzik podoba,kolorek sobie dobrałam ale ciągle się waham...
          • justa_79 Re: pytanko 02.12.04, 14:04
            każdy podkład matujący ma prawo wysuszać cerę suchą. do suchej są podkłady
            nawilżające.
    • smee Re: City Mat - Privi 02.12.04, 19:15
      W związku z ochami i achami na temat City Mat, zakupiłam go i ja. Oto moje
      wrażenia:
      - ma być matująco-wygładzający. I tak, wygładzający jest faktycznie, buźka jak
      aksamit. Co do efektu matującego, to przez pierwszą godzinę jest OK, potem
      trochę zaczyna się błyszczeć. Ale powiem szczerze, że nie wierzę w matowanie
      przez 5-6 godzin non-stop (ale mogę błądzić ;D)
      - mam cerę mieszaną (chya), tzn. syche policzki z widocznymi porami i
      błyszczącą strefę T (bez wyprysków), ogólnie cera wrażliwa i skłonna do
      wysuszania (o dziwo nawet w strefie T). Podkład pory jakoś zmniejszył, nie
      czuję wysuszania ani ściągania.
      - cena - bomba!! W Galerii centrum w Wa-wie 21.90, ale już pod Rotundą 19.90 (a
      jakże!)
      - zapach - koszmarny niestety. Ale szybko się na szczęście ulatnia.
      - ocena końcowa: 4+, albo nawet 5-
      - powiem szczerze, że gdyby nie Forumowiczki, nawet przez myśl by mi nie
      przeszło, żeby zainteresować się marką Privi (nie wiem czemu). A tak - mam
      fajowy podkład za śmiesznie niską cenę. Dzięki dziewczyny!!! Pozdrawiam!
      • Gość: Ewa Re: City Mat - Privi IP: *.wpiszu.pl / 217.98.64.* 02.12.04, 21:47
        Ja rownież zakupiłam go pod wpływem Waszych recenzji i dziś po raz pierwszy
        nałożyłam go z rana,teraz jest juz prawie godz 22 ,a ja pomimo,że mam cerę
        mieszaną i tłustą w strefie T to twarz jest całkowicie matowa :) Tyle godzin !!
        Jestem bardzo zadowolona z niego.Co prawda pod niego wcześniej posmarowałam
        się kremem Matis do cery mieszanej i tłustej i to zmatowienie jest takie samo
        od rana,a twarz gładziutka :)
        Wielkie dzięki :)
        Pozdrawiam
        • Gość: milcia Re: City Mat - Privi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 09:02
          Niestety nie mam okazji zobaczenia tego podkładu na żywo ( u mnie w mieście
          jest tylko w jednym sklepie na drugim końcu miasta , a ja nie mam możliwości
          tam pojechac)i dlatego proszę powidzcie jak wygląda kolor 207 beige. Może
          któras z was go probowała, czy bardzo ciemny. Jakoś boję się tego sand, że
          bedzie za zółty. Mam cere śniadą ale też nie bardzo ciemną. Chcę go zamówić w
          necie ale trochę mam obawy co do koloru.
          Dziekuje.
          • malpatak1 Re: City Mat - Privi 05.12.04, 14:05
            Ja chyba tż się skusze w poniedziałek lecę do sklepu.. powiedcie jaki krem pod
            dniego stosujecie. Teraz jest zima czy pułtłsty jest odpowiedni i jaki ???
            Proszę o odpowiedź bo nie moge znaleźć idealnego zwłaszcza teraz w zimie.
            szukam takiego żeby nie pozostawiał tłustej powłoki, nie świecił się i nie
            wałkował pod podkładem oraz żeby nie tworzył maski razem z podkładem. A czy ten
            Biodermine nadaje się na zimę, nie łuszczy się po nim skóra i nadaje się pod
            podkład na zimę ???? Prosże odpiszcie
    • ivetkaa Re: City Mat - Privi 05.12.04, 14:16
      Słuchajcie dziewczyny! Zamiast privi kupcie sobie fluid Lirene matujący, też z
      erisa, efekt jest taki sam, wiem bo sama wypróbowałam te dwa podkłady i nie
      widzę żadnej różnicy, natomiast różnica jest w cenie, privi 20 zł, lirene 10,
      tak więc po co przepłacać? Ja jestem z niego bardzo zadowolona, buźka jest tak
      niesamowicie wygładzona, pierwszy podkład który spełnił moje oczekiwania w 100%
      i nie zamienię go na żaden inny. Tak łatwo się rozprowadza i tak ładnie matuje,
      po prostu cudo. Są 4 odcienie, ja znalazłam swój, jest to cappucino, ładnie
      stapia się z odcieniem skóry, pod ten podkład używam kremu rozświetlająco -
      brązującego Sorayi. Moja buzia wygląda jak naturalnie opalona, lekki efekt
      brązujący. Pozdr.
    • myshen82 Re: City Mat - Privi 11.12.04, 13:15
      dołączam do zachwytów na temat privi citi matt: jest świetny - dobrze się
      rozprowadza, trzyma i nie tworzy na twarzy maski. I nie kosztuje fortuny:)
      • Gość: dominiqa Re: City Mat - Privi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 19:19
        ja tez dołączam swój głos zachwytu, City matt jest rewelacyjny. teraz mam takie
        dwa Loreala Translucide i ten Privi. Super, bo udało mi się dobrać idealne
        odcienie do bardzo jasnej karnacji.
        • Gość: miczka Re: City Mat - Privi IP: *.tebo.net / 195.116.90.* 17.12.04, 18:02
          Wiecie co,dziewczyny...
          Naczytałam się,naczytałam jak durna. Potem napaliłam się... i poszłam i
          kupiłam. I co??? I nic. Po tyg stosowania zrobiło mi się na twarzy mnóstwo
          zaskórników i skóra jest jakaś inna (spierzchnięta?. No dzieki wielkie. mam
          nadzieję że doświąt mi to zejdzie a ja wracam do mojego ulubionego Natural
          Sensation z Rimmel. Kosztuje ciut więcej bo 30zł ale jest od lat super.

Pozdrawiam
          • Gość: monia Re: City Mat - Privi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 23:03
            a w gc w wawie juz sie skonczyly te podklady- tzn niezupelnie:)zostaly tylko
            208 i baba powiedziala ze nie wie kiedy beda- chyba wszystkie forumowiczki go
            wykupily hihi pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka