zoee5 Re: City Mat - Privi 29.11.04, 08:21 ja też kupiłam ten podkład i na razie mam z nim problem. mam skórę mieszną z tendencją do suchej i ten podkład podkreśla suchość skóry. jaką macie cerę i jakie kremy stosujecie pod ten podkład. pomóżcie jak sobie z tym poradzić? Odpowiedz Link Zgłoś
magda-fl Re: City Mat - Privi 17.12.04, 15:46 A może ktoś mi porównać ten podkład z Personal Match Avonu lub Colour Adapt Max Factora?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuziarozia Re: City Mat - Privi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 16:15 Miałam tylko próbkę podkładu w płynie avonu i mogę powiedzieć, że City Mat jest zupełnie inny tz. konsystenję ma gęstą, kremową. Bardziej kryje niż avon, szybko zastyga na twarzy, ładniej wygładza twarz, lepiej matuje , jest trwalszy i zasadnicza różnica ładnie pachnie, a avon śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonia Re: City Mat - Privi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 10:34 A ja kupiłam i jestem zawiedziona - głównie odcieniem. Mam 206, wybrałam go, porównując jego "ciemność" z poprzednim podkładem. Jak się po nim obejrzałam w lustrze, to zobaczyłam... żółtą Chinkę. Moż spróbuję jeszcze 205. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konim691 Trwałość IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.12.04, 13:08 A jak radzicie sobie z jego trwałością na pyszczku? Tzn.czy macie jakieś triki,żeby dłużej się trzymał,bo poza tym jest ok.A mam 206:)pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
pumisia Re: pytanko 02.12.04, 13:24 powiedzcie mi czy on się nadaje do suchej cery? na termal S2 vichy na przykład? baardzo mi się ten podkładzik podoba,kolorek sobie dobrałam ale ciągle się waham... Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: pytanko 02.12.04, 14:04 każdy podkład matujący ma prawo wysuszać cerę suchą. do suchej są podkłady nawilżające. Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: City Mat - Privi 02.12.04, 19:15 W związku z ochami i achami na temat City Mat, zakupiłam go i ja. Oto moje wrażenia: - ma być matująco-wygładzający. I tak, wygładzający jest faktycznie, buźka jak aksamit. Co do efektu matującego, to przez pierwszą godzinę jest OK, potem trochę zaczyna się błyszczeć. Ale powiem szczerze, że nie wierzę w matowanie przez 5-6 godzin non-stop (ale mogę błądzić ;D) - mam cerę mieszaną (chya), tzn. syche policzki z widocznymi porami i błyszczącą strefę T (bez wyprysków), ogólnie cera wrażliwa i skłonna do wysuszania (o dziwo nawet w strefie T). Podkład pory jakoś zmniejszył, nie czuję wysuszania ani ściągania. - cena - bomba!! W Galerii centrum w Wa-wie 21.90, ale już pod Rotundą 19.90 (a jakże!) - zapach - koszmarny niestety. Ale szybko się na szczęście ulatnia. - ocena końcowa: 4+, albo nawet 5- - powiem szczerze, że gdyby nie Forumowiczki, nawet przez myśl by mi nie przeszło, żeby zainteresować się marką Privi (nie wiem czemu). A tak - mam fajowy podkład za śmiesznie niską cenę. Dzięki dziewczyny!!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: City Mat - Privi IP: *.wpiszu.pl / 217.98.64.* 02.12.04, 21:47 Ja rownież zakupiłam go pod wpływem Waszych recenzji i dziś po raz pierwszy nałożyłam go z rana,teraz jest juz prawie godz 22 ,a ja pomimo,że mam cerę mieszaną i tłustą w strefie T to twarz jest całkowicie matowa :) Tyle godzin !! Jestem bardzo zadowolona z niego.Co prawda pod niego wcześniej posmarowałam się kremem Matis do cery mieszanej i tłustej i to zmatowienie jest takie samo od rana,a twarz gładziutka :) Wielkie dzięki :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milcia Re: City Mat - Privi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 09:02 Niestety nie mam okazji zobaczenia tego podkładu na żywo ( u mnie w mieście jest tylko w jednym sklepie na drugim końcu miasta , a ja nie mam możliwości tam pojechac)i dlatego proszę powidzcie jak wygląda kolor 207 beige. Może któras z was go probowała, czy bardzo ciemny. Jakoś boję się tego sand, że bedzie za zółty. Mam cere śniadą ale też nie bardzo ciemną. Chcę go zamówić w necie ale trochę mam obawy co do koloru. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
malpatak1 Re: City Mat - Privi 05.12.04, 14:05 Ja chyba tż się skusze w poniedziałek lecę do sklepu.. powiedcie jaki krem pod dniego stosujecie. Teraz jest zima czy pułtłsty jest odpowiedni i jaki ??? Proszę o odpowiedź bo nie moge znaleźć idealnego zwłaszcza teraz w zimie. szukam takiego żeby nie pozostawiał tłustej powłoki, nie świecił się i nie wałkował pod podkładem oraz żeby nie tworzył maski razem z podkładem. A czy ten Biodermine nadaje się na zimę, nie łuszczy się po nim skóra i nadaje się pod podkład na zimę ???? Prosże odpiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
ivetkaa Re: City Mat - Privi 05.12.04, 14:16 Słuchajcie dziewczyny! Zamiast privi kupcie sobie fluid Lirene matujący, też z erisa, efekt jest taki sam, wiem bo sama wypróbowałam te dwa podkłady i nie widzę żadnej różnicy, natomiast różnica jest w cenie, privi 20 zł, lirene 10, tak więc po co przepłacać? Ja jestem z niego bardzo zadowolona, buźka jest tak niesamowicie wygładzona, pierwszy podkład który spełnił moje oczekiwania w 100% i nie zamienię go na żaden inny. Tak łatwo się rozprowadza i tak ładnie matuje, po prostu cudo. Są 4 odcienie, ja znalazłam swój, jest to cappucino, ładnie stapia się z odcieniem skóry, pod ten podkład używam kremu rozświetlająco - brązującego Sorayi. Moja buzia wygląda jak naturalnie opalona, lekki efekt brązujący. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: City Mat - Privi 11.12.04, 13:15 dołączam do zachwytów na temat privi citi matt: jest świetny - dobrze się rozprowadza, trzyma i nie tworzy na twarzy maski. I nie kosztuje fortuny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominiqa Re: City Mat - Privi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 19:19 ja tez dołączam swój głos zachwytu, City matt jest rewelacyjny. teraz mam takie dwa Loreala Translucide i ten Privi. Super, bo udało mi się dobrać idealne odcienie do bardzo jasnej karnacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miczka Re: City Mat - Privi IP: *.tebo.net / 195.116.90.* 17.12.04, 18:02 Wiecie co,dziewczyny... Naczytałam się,naczytałam jak durna. Potem napaliłam się... i poszłam i kupiłam. I co??? I nic. Po tyg stosowania zrobiło mi się na twarzy mnóstwo zaskórników i skóra jest jakaś inna (spierzchnięta?. No dzieki wielkie. mam nadzieję że doświąt mi to zejdzie a ja wracam do mojego ulubionego Natural Sensation z Rimmel. Kosztuje ciut więcej bo 30zł ale jest od lat super. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: City Mat - Privi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 23:03 a w gc w wawie juz sie skonczyly te podklady- tzn niezupelnie:)zostaly tylko 208 i baba powiedziala ze nie wie kiedy beda- chyba wszystkie forumowiczki go wykupily hihi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś