Dodaj do ulubionych

Obsesje kosmetyczne

IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 19.10.04, 08:39
Czy macie jakiś kosmetyk, który kupujecie w hurtowych ilościach, którego
nowości zawsze musicie od razu sprawdzić i wypróbować, którego kupno sprawia
Wam największą przyjemność? Chodzi nie o firmę, ale rodzaj kosmetyku (balsam,
szminka, perfumki...).
Obserwuj wątek
    • iselle Re: Obsesje kosmetyczne 19.10.04, 19:38
      Każdy kolor działa na mnie jak jakiś nie wiem.. afrodyzjak.. :) Czy to cień czy
      szminka, jak zobaczę coś nowego, czego jeszcze nie mam.. muszę mieć. Zwłaszcza
      odcienie fioletu - zawsze znajdzie się taki jakiego jeszcze nie mam :) Z perfum
      to próbki - wystarczy na wiele użyć, ale liczy się różnorodność. Co ciekawsze -
      nie mam w zwyczaju drugi raz kupić coś w tym samym odcieniu/zapachu tej samej
      firmy.
      • Gość: dalloway Re: Obsesje kosmetyczne IP: *.chello.pl 19.10.04, 19:41
        dla mnie obsesja to bardziej ze strachu nz dla przyjemności i ja tak właśnie mam
        po pierwsze demakijaż, zawsze, nawet gdy umieram ze zmęczenia i to bardzo
        starannie
        po drugie kremy pod oczy, ciągle chodze do lustra i sprawdzam, czy nie widać
        zmarszczek a kremów mam mnóstwo i wsmarowuję właśnie obsesyjnie
        • Gość: Lenka Re: Obsesje kosmetyczne IP: *.chello.pl 19.10.04, 19:47
          Tusz do rzęs.Jakoś mam do niego słabość.Zdarza się że mam kilka w kosmetyczce.
          A ostatnio szminki(lub błyszczyki)i nie ważne że wszystkie są w jednym kolorze-
          jasny,delikatny róż.
    • madzia773 Re: Obsesje kosmetyczne 19.10.04, 19:50
      1.szampony-zawsze wierze w reklamy że po tym będę mieć błyszcające a po tamtym
      w ogóle się przestana przetłuszczać:)
      2.balsamy do ciała I ŻELE POd prysznic pachnące "kuchnią" czyli waniliowo,
      cynamonowo, kokosowo, figowo, pomarańczowo itd
      3. kremy do rąk
      4.szminki

a w hurtowych ilościach mam pomadkę z wiesiołka Oeparol, której musiała zużyć
      kilka ton pewnie bo od liceum jestem jej wierna
    • Gość: balbina_alexandra Re: Obsesje kosmetyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 20:37
      Chyba moją obsesją największą jest demakijaż - mam mnóstwo mleczek, zawsze
      kilka żeli do mycia, ze 3 toniki, płyn micelarny itd. Oprócz tego cały arsenał
      glinek, błotek oraz peelingów.
      Po wtóre - perfumy - szkoda gadać, a liczyć nawet nie próbuję, bo się już
      załamię do końca...
      Po trzecie - dobre kremy nawilżające, kremy z filtrami.
      Po ostatnie - z kolorówki zdecydowanie podkłady oraz szminki - aaaaa! Mam już
      kilka róznych podkładów i mam ochotę na coś nowego :(
      • Gość: magda Re: Obsesje kosmetyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.04, 21:03
        Witam,
        a może polecisz mi jakiś dobry krem nawilżający?:)
        na noc używam effaklaru k, od kilku miesięcy więc na dzień przydałoby się coś
        nawilżającego, porządnego.
        Mam cerę mieszaną i co kilka dni jakieś niespodzianki, ale czuję, że po
        effaklarze zaczyna mnie trochę suszyć :)
        będę wdzięczna za ewentualne sugestie
        pozdrawiam
    • Gość: Felicity Re: Obsesje kosmetyczne IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 19.10.04, 21:01
      Moja obsesja to blyszczeki. Mam spora ilosc i zawsze jestem gotowa kupic
      nastepny:) Kolezanki twierdza, ze to jedyna rzecz, ktorej nigdy nie zapomne ze
      soba zabrac, gdziekolwiek sie wybieram:) Kiedys wscieklam sie na najblizsza
      przyjaciolke, bo stwierdzila, ze mam wszystkie pomadki i blyszczyki w tym samym
      kolorze, tylko kazda z innej firmy. Po kilku dniach cos mnie podkusilo,
      wyrzucilam wszystkie z torby i innych zakamarkow na lozko i ... No coz,
      wszystkie mialy ten sam odcien:) Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z obsesjami;)
      • vanillka Re: Obsesje kosmetyczne 20.10.04, 00:32
        a ja co wypatrzę jakiś puder brazujący to nachodzi mnie na niego ochota -
        nieważne, że mam już 3 i zajmie mi trochę czasu zużycie ich
        i jeszcze oczywiście błyszczyki - całe mnóstwo
        i pomadki ochronne nivea i babe - w każdej torebce, w szlafroku, w koszyczku w
        łazience - są wszędzie!
        to jakiś obłęd
        poza tym mam już 3 podkłady, ale koleżanka sprawiła sobie właśnie nowy no i...
        chyba zwariuję sama ze sobą!
    • Gość: Jasna Re: Obsesje kosmetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 00:40
      Jeśli miałaby to być jedna rzecz - to balsamy do ciała, fiuuuuuu fiuuu i fiuuu
      i jeszcze więcej.
      Kremy na noc, pod oczy...
    • Gość: kragmel Re: Obsesje kosmetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 01:13
      ja to sknerus jestem. raczej wszystkiego mam w rozsądnych ilościach. oprócz:
      - specyfików do włosów, aktualnie 3 szampony (czwarty się skończył niedawno) i
      jeszcze jeden na basen, yyy 6 odżywek, no i mleczko Sunsilk to fioletowe, serum
      Avonu na końcówki, pianka (drugą mamie oddałam), żel, lakier
      - pomadek ochronnych, mam teraz bardzo mało, bo tylko dwie bebe, jedną nivea,
      dwa smarowidła w tubkach i przymierzam się do neutrogeny ;)
    • Gość: Aga Re: Obsesje kosmetyczne IP: *.tnt8.nyc9.da.uu.net 20.10.04, 02:37
      Skoro mowa o obsesjach....moja obsesja sa perfumy...jak to moj malzonek
      mowi "..polki uginaja mi sie" od przeroznych flakonikow,buteleczek ....a ja i
      tak dalej zakupuje nowe perfumy....na szczescie nie wszystkie nowosci rynkowe
      przypadaja mi do gustu ,tyle dobrze bo w przeciwnym razie wydalabym majatek....

Mam rowniez malego "swira" odnosnie kremow do twarzy jak i balsamow do
      ciala....tych na szczescie nie kupuje w takich ilosciach jak perfumy.
    • colleen_1 Re: Obsesje kosmetyczne 20.10.04, 10:35
      Kiedys mialam cos takiego, ze wchodzilam do sklepu i nie wazne bylo, ze mam
      jakiegos produktu juz 3 sztuki, musialam kupic nastepny. W ten sposob
      kosmetykow tego samego rodzaju mialam po kilka sztuk. Pewnego dnia postanowilam
      ze nie kupie np kremu jesli wczesniej nie zuzyje poprzdniego. W ten sposob
      teraz mam o wiele mniejszy balagan w kosmetykach. :)
      Staram sie pilnowac, do szklepu chodze z lista. Jednak blyszczykow mam w tej
      chwili chyba 5 i ciagle mam ochote na nowe. Perfum tez mam wiecej niz 1
      butelke. Pewnie gdyby nie to, ze mam malo kasy i na kolejna wode musze zbierac
      dosc dlugo mialabym ich jeszcze wiecej.
    • Gość: madusiak Re: Obsesje kosmetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 12:37
      chyba balsamy do ciala...używam w tej chwili-zaraz niech policze-4 ...brazujacy
      na noc, ujedrniajacy na tylek i biust, na dzien kakaowy Ziaji-bo go kocham
      wrecz, raz na jakis czas na wieksze wyjscie kokosowy z Bath&body niestety
      konczy sie juz...teraz mam juz ochote na cos nowego...
      • kct Re: Obsesje kosmetyczne 21.10.04, 02:15
        jaki balsam brazujacy mozesz polecic?
        • Gość: madusiak Re: Obsesje kosmetyczne IP: *.aster.pl 21.10.04, 20:24
          powiem tak poki co żaden mi nie pasował-zachwalany na Wizazu Kolastyny jak dla
          mnie jest koszmarny-słabo sie rozprowadza i koszmarnie śmierdzi na skórze
          zjełczałym tłuszczem(smrod samoopalacza to nic prz tym). Wczesniej miałam
          Bielende-konsystencja ok, ładnie sie rozprowadzał, nawilżał i odżywiał, ale po
          jakims czasie i tak jedzie samoopalaczem, na dodatek mimo ze smarowalam sie na
          noc to jak nast dnia zalozylam biala bielizne zostawały ślady. Teraz zamierzam
          kupic Soraye, ma niezłe recenzje, zobaczymy...
    • oleena Re: Obsesje kosmetyczne 20.10.04, 12:55
      żele pod prysznic- różnych firm, o różnych zapachach, kolorach
      maseczki- oczyszczające i nawilżające
    • justa_79 Re: Obsesje kosmetyczne 20.10.04, 13:14
      ja to mam ogólną obsesję na punkcie kosmetyków :( jak mi się coś spodoba, to
      nie mogę się powstrzymać. w porównaniu z niektórymi forumowiczkami to może nie
      jest ze mną aż tak źle, bo nie mam np. kilkunastu balsamów czy kilku podkładów,
      ale 2 czy 3 balsamy czekające w kolejce już wygladają dla mnie podejrzanie ;)
      no i jak sobie pomyślę, ile pieniędzy na to wydaję i na co innego mogłabym je
      przeznaczyć, to robi mi się słabo ;)
      • Gość: Irish Re: Obsesje kosmetyczne IP: *.gdynia.mm.pl 20.10.04, 19:57
        na szczescie moja studencka kieszen na za wiele nie wystarcza, ale wlasciwie
        moje kosmetykowe obsesje są raczej w normie-tzn kupuje nowe jak zużyję stare
        (aczkolwiek jak mnie cos wyjatkowo skusi to sie nie opieram..)natomiast mam
        obsesję...majtkową..(dwie szuflady -i wszystkie są moje ulubione...) im się nie
        umiem oprzeć =)
        • Gość: Aga Re: Obsesje kosmetyczne IP: *.chrzastkowice.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 20:03
          1.kremy do twarzy (wszystkie-nawilżające, natłuszczające, regenerujące, na
          wypryski, przebarwienia, wygładzające, witaminowe, itd)
          2. podkłady
          • Gość: Akne Re: Obsesje kosmetyczne IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 21.10.04, 20:48
            Moja obsesja jest... ogladanie. Gdy jestem we Wroclawiu godzinami chadzam po
            Douglasie lub Sephorze - u nas w Jeleniej Gorze nie ma takich cudnych
            sklepikow :( Zawsze ochroniarze zaczynaja w koncu chodzic za mna krok w krok.
            Kupuje niewiele, raz zaszalalam i mialam w domku trzy podklady , ale to
            dlatego,ze na 2 z nich buzia reagowala zle. Teraz juz wybralam firme i bede
            eksperymentowac w jej obrebie. Uwielbiam natomiast patrzec - na kolorowe
            pudeleczka, buteleczki, pachnidelka, czuje sie troche jak mala dziewczynka w
            krainie czarow. Mam znakomity wech - jak ogar ( w nastepnym zyciu chce
            byc "nosem" i komponowac perfumy ;) ), wiec patrze i wacham po prostu wszystko.
            W domku moim obsesyjnie i wrecz ekstatycznie powtarzanym zabiegiem jest
            nakladanie kremow: Aqua Beauty i D'Energie. Moj nos, nie zas cera, najbardziej
            ich potrzebuje :) Kocham szminki i blyszczyki, ale jestem zadziwiajaco rozsadna
            i mam ich niewiele. Nieslychanie duzo pieniedzy wydaje natomiast na ksiazki -
            niemal koniecznie w twardych oprawach i szyte - a zatem 3 razy drozsze.
    • klg777 Re: Obsesje kosmetyczne 21.10.04, 20:38
      błyszczyki i pomadki. mam tego mnóstwo, na pewno jeden wielki kuferek stoi w
      lazience, a w etui na komórkę noszę błyszczyki podręczne ;)) i niestety ciągle
      mam ochote na nowe. na szczęscie kolorami się różnią między sobą.
      oprócz tego mam fioła na punkcie moich włosów - nie to że używam mnóstwo
      kosmetyków do włosów, ale dobieram je niezwykle starannie. jak tylko coś mi
      nieodpowiada w szamponie to odstawiam na półkę.. tym samym półka jest już pełna
      różnych "cudowności" która miały wzmocnić, nabłyszczyć, poprawić puszystość,
      kolor itp itd. ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka