Dodaj do ulubionych

Gabinet YR i ...

23.04.02, 16:19
Byłam dziś na depilacji bikini i łydek w Katowicach. Pani nie dała mi majteczek
a tylko chusteczki do zabezpieczenia bielizny :-( Depilacja była błyskawiczna
(łydki bolały bardziej niż bikini ! ;-) a cena niewysoka (bikini-23zl, łydki
38zł).
Zdenerwowało mnie jednak to, że kosmetyczka zrobiła to niedokładnie !
Na łydkach zostały włoski (więcej niż kilka), a bikini zrobiła tylko do pewnej
lini i ani milimetra dalej..."Resztę może sobie pani ogolić"..
Poprosiłam ją potem o diagnozę dotyczącą mojej cery -> poświeciła mi przez
sekundę w twarz i stwierdziła że mam cerę mieszaną, na co wskazują
zaskórniki..Kurcze, sama mogę postawić taką diagnozę, bo codziennie patrzę w
lustro ! ;-)

Byłam wczoraj na badaniu skóry u konsultantki AVENE... tragedia..skóra bardzo
sucha, odwodniona i super wrażliwa... chyba się zabiję ;) Skąd więc bierze się
ten połysk na czole , nosie i brodzie ??? I zaskórniki....

pozdrawiam
moni_cit
Obserwuj wątek
    • Gość: renia Re: Gabinet YR i ... IP: *.radio.com.pl 23.04.02, 19:00
      Ja tez nie jestem zachwycona gabinetem YR. Byłam dwa razy na oczyszczeniu
      twarzy i miałam potem przez kilka dni pizzę na buzi - niedokładnie usunięte
      kaszaki i opuchliznę, bo paniusia nakłuła mnie po kilka razy w to samo miejsce.
      Części nie usunęła w ogóle, bo jak powiedziała - trzeba dać im urosnąć. I
      wyszłam z gabinetu ubozsza o 100 złotych, a twarz - znowu nadaje się do
      czyszcenia. Dobre nie??? Taki chwyt marketingowy...
    • kasiulek Re: Gabinet YR i ... 23.04.02, 19:27
      A ja chce napisac cos wrecz przeciwnego.
      Kiedy mieszkalam w Polsce, bardzo lubilam warszawski gabinet kosmetyczny Yves
      Rocher w Klifie, a szczegolnie dobra jest tam (mam nadzieje, ze jeszcze coagle
      jest) pani Ania. Bardzo dokladnie i jednoczesnie delikatnie oczyszcza cere,
      inne zabiegi typu nawilzanie czy maseczki robi bardzo profesjonalnie, a przede
      wszystkim doskonale reguluje brwi. Nikt wczesniej i nikt pozniej nie zrobil
      tego tak dobrze! A poza tym nie gada jak najeta o roznosciach, ktore
      niekoniecznie musza mnie interesowac, w ogole nie jest nachalna i puszcza
      zawsze jakas taka mila muzyke w tle - niby takie nic, a relaksuje bardzo
      dobrze. Raz jej nawet prawie usnelam na lozeczku:-)
      Polecam Pania Anie z Yves Rocher w Klifie, ale trzeba duzo wczesniej sie do
      niej zapisywac.
      Pozdrawiam!:-)))
    • Gość: Basia Re: Gabinet YR i ... IP: *.rasserver.net 23.04.02, 21:18
      Moni, chciałam się podzielić moją uwagą na temat konsultantek Avene, to nie
      tak, że podważam ich diagnozy, ale jestem trochę podejrzliwa czy można tak
      dokońca wierzyć w te diagnozy przeprowadzane przez różne firmy, może dużo
      zalezy od aparatu jego satnu i samej Paniktóar to przeprowadza. Sama też sobie
      keidyś robiłam taką diagnozę u konsultantki z Avene, pierwsze co to chciałam
      wiedzieć na jakiej zasadzie działa ten aparat, Pani jednak nie miała pojęcia,
      na podstawie analizy wyszło, że moja skóra to pwysuszona pustynia, a podobnie
      jak ty mam raczej cerę mieszaną. Pani oczywiście polecała mi kosmetyki Avene,
      a najbardziej kremu Hydrance Riche, który jak zapewniała w krótkim czasei
      poprawi stan nawilżenia , a co śmieszne właśnie używałam od pewnego czasu tego
      kremu nawilżającego, o czym powiadomiłam Panią, na to ona odpowiedziała , że
      pewnie używam go samodzielnie bez maseczki, a tylko w takim połączeniu
      zadziałają, co było dla mnie już zupełną reklamą i marketingiem a nie pomocą.
      Za mną moja koleżanka poddała się analizie, wynik był prawie taki sam. Gdzieś
      za ok. tydzień trafiłam na analizę przeprowazaną przez firmę Eris, wynik, jak
      najlepszy, czyli skóra dobrze nawilżona i nawet lekko przetłuszczająca się w
      środkowej partii, czyli analiza pokrywała się z moimi odczuciami. Jaki z tego
      wniosek? Co do kosmetyków Avene to nie mogłabym powiedzieć złego zdania,
      bardzo je sobie cenię, nie musiałam słuchać zachęceń tej Pani bo już dawno
      sama (wczytując się w ich skład)się do nich przekonałam, ale nie wiem czy to
      ja miałam takiego pecha czy też te całe analizy to tak naprawdę reklama by
      przekonać nas, że nasza skóra jest w bardzo złym stanie i tylko kremy Avene
      potrafią jej pomóc. I komu tu wierzyć??
      • Gość: katrina Re: Gabinet YR i ... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 21:27
        to może w Katowicach. W Krakowie gabinet YR w Geant jest ok, a pani Iwona po
        prostu fantastyczna.
      • Gość: Acqua Re: o Avene IP: *.provider.pl / *.provider.pl 23.04.02, 23:46
        Basiu, to bardzo ciekawe co piszesz i zastanawiam się przypadkiem czy nie masz
        racji..Otoż sama robiłam taką analizę skory u konsultanki z Avene. Okazało się (
        szczerze mowiąc ku mojemu zdziwieniu ) że skora jest sucha- miejscami
        odtluszczona i przesuszona. Zawsze myślałam że jest mieszana. Na moje pytanie
        dlaczego więc się swieci na nosie i są tam ( prawie zawsze ) małe zaskorniki,
        konsulatanka powiedziała, że to "nie ma nic do rzeczy"."Skora jest sucha i
        tyle".Przyznam,że przejełam się nawet tą analizą i przeszłam na kosmetyki do
        suchej skory- niekoniecznie Avene- chcociaz te sa moim zdaniem całkiem dobre.
        Po twoim poscie zastanawiam się czy przypadkiem nie dałam się zrobić..?
        Ponieważ na tamtym badaniu byłam ponad 4 m-ce temu, chcę znowu je zrobić (
        koniecznie Avene) i przekonać się czy moja kuracja nawilżająca i stosowanie się
        do zaleceń konsultanki dało jakieś efekty. Jedyne co widać gołym okiem to to, że
        nie mam żadnych wypryskow, naweyt alergicznych, ktore do tej pory się zdarzały..

A co do badań stanu skory, czy ktoś wie może,ktore firmy i gdzie ( np. we
        Wrocławiu ) przeprowadzają takie badania nieodpłatnie?Obawiam się że kosmetyczka
        może tylko określić rodzaj skory , a nie jej wewnętrzny stan..Ale może się mylę?

Pozdrawiam

acqua
        • Gość: basia Re: o Avene IP: *.rasserver.net 24.04.02, 00:03
          Aqua, ja swoją diagnozę robiłam w Lublinie, ty prawdopodobnie robiłaś to w
          innym mieście, ale skoro pani na twoje pytanie potrafiła odpowiedzieć "sucha i
          tyle" to jakoś nie wskazuje to na jej kompetencję czyli to nie tylko ja miałam
          pecha. Zapomniałam dodać, że ja podobnie jak ty po czasie to było po ok 1,5
          miesiąca postanowiłam ponownie poddać się takiej analizie, już bardziej z
          ciekawości i zbiegiem okoliczności trafiłam na tą samą Panią, niestety, bo
          wynik okazał się identyczny, czyli żadnej poprawy mimo, że w ciagu tego czasu
          zwracałam jeszcze większą niż do tej pory uwagę na nawilżenie skóry. No cóż
          mam nadzieję, że ty będziesz mieć więcej szczęcia niż ja i trafisz na bardziej
          wykwalfikowaną konsultantkę:)) Nie mam pewności co na ten temat sądzić,
          chciałam się tylko podzielić moimi wątpliwościami, w swoją drogą ciekawe jakie
          są doświadczenia innych dziewczyn???
          • Gość: koralik Re: o Avene IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 24.04.02, 09:07
            Ja swoja analize u konsultantki AVENE robilam prawie rok temu w Poznaniu i tez
            wyszlo mi, ze mam odwodniona bardzo wrazliwa cere (mimo ze pryszczata)i
            koniecznie musze kupic sobie wode termalna w sprayu i krem Skin Recovery Cream,
            co oczywiscie uczynilam. Zabralam sie tez solidnie za nawilzanie skory. Widze
            sama, ze im wiecej ja nawilzam, tym mniej mam wagrow i pryszczy. To byl moj
            najwiekszy problem, ze ja ciagle wysuszalam pryszcze preparatami na tradzik, a
            o nawilzaniu i odzywianiu (mam 27lat i powinnam tez to robic) nikt mi nie
            powiedzial. Miesiac temu bylam na konsultacji ERISu i wyszlo mi, ze mam
            wrazliwa, odwodniona na policzkach, pryszczata cere!!! no i ze mam zmarszczki
            pod oczami. Pani z Erisu nie potrafila dobrac dla mnie zadnych kosmetykow
            pielegnujacych, jedynie polecila mi pewnego dermatologa (chyba najlepszego w
            Poznaniu), u ktorego mialam juz przyjemnosc (???) sie leczyc.
            Metoda prob i bledow znalazlam 2 kremy dla siebie: HydranceLegere AVENE i
            nawilzajaco matujacy ERIS forte 25+. Chialabym cos bardziej odzywczego na noc,
            ale jakos nie moge znalezc :-(((
            A co do cen w salonie YR, to hmmmm... ja w "zwyklym" salonie za bikini place
            8zl, a gdy umowilam sie z kosmetyczka prywatnie, to za bikini, lydki, epilacje
            i henne brwi zaplacilam 30zl.
            Pozdrawiam, Koralik
            • moni_citroni Re: o Avene 24.04.02, 13:41
              Dzięki za reakcje :-) Ja też trochę się zdziwiłam wynikami tej konsultacji, bo
              mam co prawda suchą skórę na policzkach, ale nie jest to "pustynia" ! I nie
              dowiedziałam się od konsultantki skąd na mojej buzi ten okropny połysk...
              Od tej pory na depilacją będę chodzić do małego gabinetu koło mojego domu - tam
              nikt się nie spieszy i nie zostawia włosków...

postanowiłam na jakiś czas zrezygnować z używania podkładów, bo zauważyłam , że
              buzia bardziej mi się po nich świeci...

pozdrawiam
              moni_cit
              • agus7 Re: o Avene 24.04.02, 14:08
                Mi też wyszła "pustynia" na twarzy, ale po badaniu przez konsultantkę Lancome,
                więc tu efekt może być bardziej zbliżony do faktycznego, bo przecież mają w
                swojej ofercie kosmetyki do każdego rodzaju cery, więc pani nie powinno chyba
                zależeć na takim wyniku? Ale trochę mnie pocieszyłyście, że to może nie do
                końca prawda... Mimo to kontynuuje intensywne nawilżanie - to chyba nie
                zaszkodzi...
                Pozdrawiam!
    • ptasia Re: Gabinet YR i ... 24.04.02, 19:47
      co do YR: byłam tylko w salonie na Chmielnej i pani nr 1, nie pamiętam imienia,
      była dość opryskliwa i niekomunikatywna, nr 2 - rok później, miła, sympatyczn,a
      nie narzucała na siłę kosmetyków YR, z oczyszczania z masażem byłam zadowolona.
      co do oceny cery przez konsultantki konkr. firm, to zawsze mam co do tego
      wątpliwości (=marketin bezpośredni) i niestety moje obawy potwierdziłyście...
      • Gość: Monczus Konsultantki itp. IP: *.nas22.new-york1.ny.us.da.qwest.net 25.04.02, 02:02
        Ja bylam bardzo zdziwiona, gdy kosmetyczka stwierdzila, ze mam bardzo,bardzo
        wrazliwa skore, w dodatku mieszana (ale to wiedzialam akurat). Kilka dni
        pozniej poszlam na konsultacje do dziewczyny z Avene i ona raczej potwierdzila
        te diagnoze. A w dodatku na moje pytania na temat tradziku rozowatego (u mamy)
        udzielila dosc dokladnych odpowiedzi i polecila linie Avene Tolerance Extreme,
        ktora naprawde swietnie sie u mamy sprawdzila.
        A jesli chodzi o podklady i pudry, ktore sa niby matujace, ale przetluszczaja
        cere, to mam podobne wrazenia. Kupilam Clear Skin Almay i Mattique L'Oreal (to
        w Stanach) i naprawde swiece sie podwojnie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka