Dodaj do ulubionych

Allegro - czy to oryginal???

IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 29.10.04, 16:55
Musze pilnie kupic perfumy na prezent - w Sephorze sprawdzalam Chanel Chance -
ale cena troche za wysoka 410 zl :(( Na allegro sa oczywiscie podroby z napisem
"Oryginal" za 50 zl, mnie chodzi o ORYGINAL mniej wiecej w tej cenie co
ponizej. Doradzcie - czy nie kupie podroby????

onet.allegro.pl/show_item.php?item=33675625

Obserwuj wątek
    • Gość: sniegotka Re: Allegro - czy to oryginal??? IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 29.10.04, 17:46
      Nikt nie wie??
    • hratli Re: Allegro - czy to oryginal??? 29.10.04, 19:07
      wiesz, zdrowy rozsadek podpowiada, ze to sa jednak podroby. popatrz ile
      sprzedajacy jeszcze na tym musi zarobic. za ile on je w takim razie kupuje.
      odradzam
      • Gość: ola Re: Allegro - czy to oryginal??? IP: *.acn.waw.pl 29.10.04, 19:22
        aa tam..nie wiadomo..na stadionie w wawie chodzi facet ktory sprzedaje
        kradzione perfumy za ok50zl -taki rumun:)i na bank sa orginalne:)wiem z pewego
        zrodla:)wiec wszystko jest mozliwe!!!
    • gocha221 Re: Allegro - czy to oryginal??? 29.10.04, 19:28
      SNIEGOTKO!
      MOZE ZOBACZ TA AUKCJE
      onet.allegro.pl/show_item.php?item=33782692
      ten sprzedajacy jest b. często polecany
      o tym, ktorego aukcje pokazalas nie slyszalam, ale to tez supersprzedawca.
    • gocha221 Re: Allegro - czy to oryginal??? 29.10.04, 19:31
      i jeszcze jedna aukcja
      onet.allegro.pl/show_item.php?item=33614925
      tu już cena bardziej zblizona do tej sklpeowej, jesli przyjac cene jako
      kryterium oryginalnosci, to tu niby pewniej.
      na dionecie 100 ml kosztuje 312zl.
    • hratli Re: Allegro - czy to oryginal??? 29.10.04, 20:16
      slyszalam o tym ,ze czasami ludzie wysylaja maile do sprzedawcow z zapytaniem o
      oryginalnosc :) a ci dopiero w mailu mowia jak faktycznie jest , tlumaczac sie,
      ze musieli napisac ze oryginalne, aby byc zgodnym z regulaminem. lipne
      podejscie - coz moze sprobuj. spytaj sie moze co pisze na blaszce, ktora jest
      przymocowana na dnie flakonu po zewnetrznej stronie. sprawdze ci na swoich
      perfumach, ktore mam z perfumerii. zobaczymy jak to jest
      • Gość: Ania Re: Allegro - czy to oryginal??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 20:24
        Podrobka za 230 zl ? No nie wydaje mi sie,wg mnie to orginal,moze jestem naiwna
        • hratli Re: Allegro - czy to oryginal??? 29.10.04, 20:27
          no ale w perfumeriach 410 zl = troche razi roznica. na pewno perfumeria nie
          bierze 100% wartosci.
          • Gość: sara Re: Allegro - czy to oryginal??? IP: *.neonet.gliwice.pl 29.10.04, 21:14
            A dlaczego wg Ciebie nie bierze tyle? Ja uważam, że jak najbardziej może brać.
            • Gość: sissie Re: Allegro - czy to oryginal??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 21:34
              zgadzam się z Sarą!
              • Gość: tralaalala Re: Allegro - czy to oryginal??? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 29.10.04, 21:48
                a czemu chesz ryzykowac pieniadze i kupowac zapach na allegro? przecieaz nie
                musisz kupowac tak drogiego prezentu, chyba bedzie kicha jak dasz komus podrobe
                prawda?

co do oryginalnosci perfum, wod i tym podobnych za 60 zl .. coz... chyba sobie
                sama mozesz odpowiedziec an to pytanie. ja bym nie zaufala, sa ludzie ktorzy
                sprzdaja wszystko, lod eskimosom takze hehe a podrobe mozna tez sprzedac za
                300zl, czemu nie? jak sie ktos da wrobic..
                ja bym nie ryzykowala, ale zrobisz jak uwazasz.
                • Gość: sara Re: Allegro - czy to oryginal??? IP: *.neonet.gliwice.pl 29.10.04, 22:00
                  Kupując u Mateusza (wyżej jest link) to żadne ryzyko - gość sprzedaje
                  oryginały. Cena 228 zł za 100 ml. Nad czym się tu zastanawiać?? Prawie 200 zł w
                  kieszeni... Ja polecam Mateusza - kupowałam u niego i nie ma wątpliwości -
                  sprzedaje oryginały.
                  • gocha221 Re: Allegro - czy to oryginal??? 29.10.04, 22:15
                    wlasnie dlatego wkleilam link do aukcji mateusza, bo same dobre opinie o nim
                    czytałam, wiec ryzyko chyba wielkie nie jest.
          • Gość: ziereal Re: Allegro - czy to oryginal???do hratii IP: *.cf.pl / 80.55.131.* 29.10.04, 22:14
            jak bedziesz miala okazje-wpadnij do perfumerii, chcoiazby Douglasa w
            Niemczech:). U nas Chanel Allure, 100ml-kosztuje ok 400zł, u nich 50 euro.:)
            Naprawde uwazasz, ze Nasze "kochane" polskie perfumerie nie moga brac 100%?..Ja
            po zobaczeniu cen w innych zakatkach europy jestem innego zdania.

ps-polecam mateusza124.
            • hratli Re: Allegro - czy to oryginal???do hratii 29.10.04, 22:26
              ciesze sie, ze macie takie mozliwosci. ja po prostu boje sie wywalac pieniadze.
              sama kupilam kilka razy na allegro. rowniez od polecanych sprzedawcow za 200
              zl. watpliwosci co do niektorych z nich niestety okazaly sie prawdziwe. no i
              kilkaset zlotych w kieszeni super sprzedawcy. nawet gdy kosztuja 50 euro - to
              taki sprzedawca na allegro mialby zarabiac zaledwie pare zlociszow? no nie
              wiem. kiedys smialo kupowalam - teraz juz wole odwiedzac perfumerie. ten od
              kogo kupowalam perfumy tez jest slawnym sprzedawca - nie ma negatywow. no coz
              niekogo nie bede obwiniac za zakupy na allegro. po prostu pisze o swoich
              wlasnych doswiadczeniach, gdyz sporo kupuje perfum. moim zdaniem 200 za chance
              to jest podejrzanie - zdania nie zmienie.
              • Gość: ziereal re:do hratii IP: *.cf.pl / 80.55.131.* 29.10.04, 22:35
                Ale ja mowie o cenie w perfumerii:), a nie bezcłowce, a tam ceny sa jeszcze
                nizsze (niby zniesione, ale dalej mozna kupowac taniej), poza tym wejdz sobie
                np na strone www.perfumebay.com,mozna tam np kupic testery:), podejrzewam ze
                wielu sprzedawcow z allegro jes stamtad sprowadzaja.
                i badz tak dobra i napisz ktory to sprzedawca Cie oszukal, co kupowalas-by
                ostrzec innych, bedziemy wdzieczne.
                Ja kupowalam u mateusza124, u jarekmiki, u gregorydka i wszystkich ich moge z
                czystym sumieniem polecic:).
                • Gość: sara Re: re:do hratii IP: *.neonet.gliwice.pl 29.10.04, 22:39
                  Absolutnie zgadzam się z Ziereal:)
                  Wystarczy jechać np. do Czech i zobaczyć ile kosztują tam kosmetyki.
                  Na szmince Rimmel, która u nas kosztuje 29 zł oszczędzam ok. 14 zł!!!
          • pauli7 Re: Allegro - czy to oryginal??? 29.10.04, 23:38
            obawiam sie, ze perfumerie biora nie 100% ale ponad 100... oczywiscie nie
            wszystkie, ale czytalam co-nieco o marzach w galeriach handlowych....

Pauli
      • Gość: ewa Re: Allegro - czy to oryginal??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 22:26
        nie masz co sprawdzać, bo pisze dokładnie to samo. tylko, że na podróbie
        czcionka jest bardziej powierzchowna, a na oryginale jakby głębiej wbita. a
        poza tym widać na podróbach minimalne niedociągnięcia, np. blaszka poniżej
        korka jest jest nie dopasowana tak jak w oryginale
    • Gość: Mona Re: Allegro - czy to oryginal??? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.10.04, 23:47
      Nie daj sie nabrac- 200 zl roznicy? Troche duzo. Wiekszosc perfum na allegro to
      perfekcyjnie zrobione podrobki.
      • ziereal Do Mony.. 29.10.04, 23:56
        czytaj tez prosze, to co inni pisza:). 200zł to tylko roznica pomiedzy Cena W
        POLSCE,a konkretnie w polskich perfumeriach sieciowych typu Douglas czy
        Sephora.Pomiedzy niemieckimi to juz tylko np 80-100zł.
        pzd
    • Gość: allegrowicz Re: Allegro - czy to oryginal??? IP: *.chello.pl 29.10.04, 23:49
      Nie wiem jak inni, za nich się nie wypowiem,mogę jedynie za siebie,
      mój brat ponad pół roku mieszka w Londynie, uczy się i pracuje, niedawno
      natomiast zajął się sprzedażą m.in. kosmetyków na Allegro...a wygląda to tak:
      objeżdża dosłownie całe miasto, dobre, uznane perfumerie i wyszukuje wyprzedaże
      wyłącznie znanych, drogich marek (Gucci, E.Arden., Lanvin, itp.). To są nie
      wyprzedaże, które my znamy z marketów-5, 10% taniej, to są upusty w wysokości
      50-70% ceny! Wtedy flakon 100ml kosztuje ok 90zł,więc naprawdę jest to okazja.
      Potem wystawia na aukcji i nawet po dodaniu zarobku, kosztu transportu i
      wysyłki do kupującego to wciąż jest to atrakcyjna oferta za oryginalnie
      zapakowane, markowe perfumy.

pozdrawiam
      • charade Re: Allegro - czy to oryginal??? 29.10.04, 23:58
        Kupowałam już wiele razy od sprawdzonych sprzedawców na Allegro i nigdy się nie
        nacięłam na żadną podróbę. Co do cen zagranicą, to ja się mogę wypowiedzieć o
        Holandii. XS Paco Rabanne 50 ml. - 80 zł., Dune Diora 30 ml. - 65 zł. Takie tam
        są ceny w renomowanych perfumeriach.
        • ziereal Re: Allegro - czy to oryginal??? 30.10.04, 00:00
          tez bylam w Holandii..przechodzac ulicami przemknela mi przed nosem perfumeria,
          a na wystawie wypisane % obnizki. Niestety nie moglam wstapic, bo nie bylam tam
          sama (bylam zalezna od wspoltowarzyszy), ale przeceny byly naprawde ogromne:( i
          troche zaluje:(.
          • kruszynka301 Re: Allegro - czy to oryginal??? 30.10.04, 10:38
            Mogę tylko potwierdzić, że nasze perfumierie dorzucają więcej niż 100% marży - kolega był dostawcą perfum, to samo dotyczy np ciuchów:(
            • Gość: sniegotka Re: Allegro - czy to oryginal??? IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 30.10.04, 10:47
              Gosiu - bardzo, bardzo dziekuje! Kupilam te ktore polecalas - u Mateusza za 228
              zl. Jakos umknal mi on w natloku Chaneli Chance, kiedys od niego juz kupowalam i
              na moj nos to byl oryginal.
              Tez boje sie tak ryzykowac, ale wiem, ze moja mama kocha te perfumy, ponad 400 zl
              nie mam niestey, a chcialabym jej sprawic przyjemnosc.
              Dzieki wszystkim za opinie.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka