Dodaj do ulubionych

świąteczne zapachy

05.11.04, 14:55
wiem, że dopiero początek listopada ;) ale... widziałam grudniowy katalog
Oriflame i rzuciły mi się w oczy kosmetyki pachnące świątecznie:
zestaw mydełek o zapachu migdałowym i goździkowym
krem do rąk z mirrą
balsam do ciała z jemiołą
czy ktoś zna już te kosmetyki, czy one rzeczywiście ładnie pachną, czy to
tylko nazwa?
a może znacie inne kosmetyki o podobnych zapachach?
Obserwuj wątek
    • kalooo mmmmm...;) 05.11.04, 14:59
      mydełka migdałowe,ojej...;)))
      Ja też chcę wiedzieć,rany,ale fajnie...;D
      A jaka cena będzie tych mydełek?
      A tak a propos świąt,to nie wiem dlaczego ale ja dzisiaj czuję taką atmosferę
      świąteczną.Nie wiem czemu,pewnie przez tą pogodę...W każdym razie ja lubię i
      już nie moge się doczekac świąt!;) Chociaż najbliższe to będzie
      Niepodległości,ale co tam...;)
      • justa_79 Re: mmmmm...;) 08.11.04, 15:24
        ceny:
        zestaw mydełek o zapachu migdałowym i goździkowym 12,90
        krem do rąk z mirrą 12,90
        balsam do ciała z jemiołą 15,90
        ja też uwielbiam Święta, zwłaszcza Boże Narodzenie... właśnie ze względu na
        atmosferę... no a Niepodległości niestety w pracy spędzę :(
        • kalooo Re: mmmmm...;) 08.11.04, 15:34
          > ja też uwielbiam Święta, zwłaszcza Boże Narodzenie... właśnie ze względu na
          > atmosferę... no a Niepodległości niestety w pracy spędzę :(

A ja sie sprytnie wymigałam i jadziem w Polskie!!!;)Hurrra,jezu jak się
          cieszę!;D jeszcze tylko jutro i pojutrze i WOLNEEE!!!!!!!;)
        • Gość: agni Re: mmmmm...;) IP: *.tele2.pl 08.11.04, 15:38
          brzmi smakowicie, ale goździkowe pewnie uczulają...
          mnie najbardziej ze świętami kojarzy sie zapach skórki mandarynki...jakaś
          zaszłość z czasów, kiedy takie rzeczy tylko na święta rzucali... i nie ma to
          znaczenia, że teraz cytrusy są pospolite jak ziemniaki - mam to tak wdrukowane,
          ze obieram mandarynkę i czuję się jakby były święta, niezależnie od pory roku i
          pogody. a może to dlatego, że przecież wiosną latem i ciepłą jesienią to i tak
          jem inne owoce, a o cytrusach sobie przypominam właśnie jakoś w listopadzie...
          i zawsze ta pierwsza mandarynka po długiej przerwie to takie uczucie, jak w
          dzieciństwie przy choince... bo przecież wtedy głównie w swięta to było
          dostępne. pozdr.
          • kragmel Re: mmmmm...;) 08.11.04, 15:50
            Gość portalu: agni napisał(a):

> mnie najbardziej ze świętami kojarzy sie zapach skórki mandarynki...
            mnie podobnie. obieram, zapach ulatuje i szukam wzrokiem choinki ;)

> a o cytrusach sobie przypominam właśnie jakoś w listopadzie...
            i dobrze, bo teraz sezon na nie :)

z pachnących świętami lubię takie różniaste rzeczy pachnące piernikowo,
            przyprawowo. żółte les belles de ricci tak pachnie. w zeszłym roku YR też miał
            coś takiego, chyba nawet serię z żelem pod prysznic (ale nie dam sobie nic za
            to uciąć).
            a w mydlarnii cynamonowo, tej netowej, są świeczki o zapachu świeżego chleba i
            ciasta z jabłkami. chyba je sobie kupię w końcu :)
            • kalooo Re: mmmmm...;) 08.11.04, 15:58
              > a w mydlarnii cynamonowo, tej netowej, są świeczki o zapachu świeżego chleba
              > i ciasta z jabłkami.

Jeeeeeezzzzzuuuuuuuu!!!no cos podobnego!!!;D
              Ja tam normalnie zaraz zaklikam,świeczka o zapachu chleba!!!;) A arbuza nikt mi
              nie chce zrobić...;(

A tak poza tym to właśnie pochłonęłam mandarynki 2!!;)
              A ten balsam z YR jest suuuper!też go mam i on jest o zapachu kandyzowanej
              mandarynki i to była seria limitowana,ciekawe czy w tym roku też coś takiego
              zapodadzą...;)
              • kragmel Re: mmmmm...;) 08.11.04, 16:03
                kalooo napisała:
                > Ja tam normalnie zaraz zaklikam,świeczka o zapachu chleba!!!;)
                hicior jak dla mnie :))
                była też goździkowa myjka, ale się skończyła i <KasiuR, nie czytaj ;)> moja
                bratowa jej nie dostanie.

> A ten balsam z YR jest suuuper!też go mam i on jest o zapachu kandyzowanej
                > mandarynki i to była seria limitowana,ciekawe czy w tym roku też coś takiego
                > zapodadzą...;)
                ja strasznie CHCĘ. bo w zeszłym roku jakoś nie zdążyłam kupić :(
            • Gość: agni żółte les belles? hmmm IP: *.tele2.pl 08.11.04, 16:05
              dobrze wiedzieć, sprawdzę, kocham korzenne perfumy, chociaż nie mam do nich
              szczęścia, niestety...
              pewnie będę musiała się pozbyć nowego nabytku - przepięknego hermesa, takiego
              właśnie lekko korzennego... może by mi te w zamian pasowały...
              jeden peeling cukrowy (a raczej "cukrowo-solny") do ciała pachnie bardzo
              świątecznie, stwierdziłyśmy to komisyjnie w sklepie z Free i kaloo - ale
              zabijcie, nie pamietam firmy, tu niech się kaloo wypowie (Ziaja czy Bielenda,
              albo jeszcze inna, nie pamiętam niestety, ale zapach smakowity, skórka
              pomarańczowa smażona w cukrze i trochę korzeni)
              • kalooo Re: żółte les belles? hmmm 08.11.04, 16:07
                Bielenda;)

Ale cukrowy jest tylko z nazwy,bo to co cukrem byc miało,koło cukru nawet nie
                stało!!!bo to CZYSTA SÓL jest!!!I kaloo się wściekła!;/
                Bo szczypie ten cały słony cukrowy peeling..;(
                • kragmel Re: żółte les belles? hmmm 08.11.04, 16:19
                  kalooo napisała:

> Bielenda;)
                  >

a to z tej serii cynamonowej anty-cellu?
                  co to ja mam z niej termoaktywny żel, który ma mnie 2cm wyszczuplić hihi
                  bo żel wcale nie pachnie, kolor ma cynamonowo-wściekle-pomarańczowy ;)
              • justa_79 Re: żółte les belles? hmmm 08.11.04, 16:14
                o, muszę sobie ten peeling cukrowo-solny powąchać ;) a na razie najsmaczniejszy
                jest dla mnie z brązowym cukrem z Avonu.
    • justa_79 Re: świąteczne zapachy 08.11.04, 16:04
      apropos 11.11, to ja też się już zdążyłam nacieszyć, że będę znów miałą długi
      weekend, bo jak czwartek, to pewnie i piątek wolny nam zrobią... a tu mówią, że
      sorry, ale trzeba i w czwartek przyjść (tzn. będzie to mile widziane, czytaj:
      spróbuj nie przyjść ;)).

mandarynki też mi się kojarzą... dostawałam zawsze na święta mandarynki i
      orzechy... ale sam zapach mandarynek to nie bardzo lubię w kosmetykach. a
      jeszcze te pierniki i cynamon...
    • kragmel Re: świąteczne zapachy 10.11.04, 09:30
      wyciągam wątek z otchłani, żeby się podzielić informacją, że w mydlarni
      cynamonowo pojawiło się mydło o zapachu piernika :)
      • kalooo Re: świąteczne zapachy 10.11.04, 09:31
        heh! A ja właśnie chciałam napisać,że ciekawe czy wprowadzą cos
        piernikowego...;)
        • Gość: Emilk@ Re: świąteczne zapachy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 09:35
          jezeli to ten sam balsam jemiołowy jaki był ze 2 lata temu to pachnie bardzo
          ladnie ic ieplutko.... coa mi sie z angelem kojarzylo ( ale bardzo odlegle echa
          tego zapachu)... dzialanie ok... bez szkod ale i bez rewelacji... pamietam ze
          maialm 2 opakowania, wiec chyba byl ok;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka