Dodaj do ulubionych

Peeling myjący do twarzy

IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 20:19
Potrzebuję peelingu do twarzy, który będzie jednocześnie myjący (nie chodzi
mi o żele do codziennego stosowania z drobinkami ściernymi, ale normalny
peeling), ponieważ nie lubię myć specjalnie twarzy przed wykonaniem peelingu.
Obserwuj wątek
    • Gość: lalique Re: Peeling myjący do twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 21:35
      Stosuję peeling w żelu Erisa, którego kresem przeznaczenia powinna być...
      skórka pomarańczowa. Drobinki to żadne tam lipne kuleczki, ale ostre o
      niezidentyfikowanym kształcie kryształki (wyglądają jak pokruszony lód). O
      dziwo nie podrażniają skóry, ale do cna zmiatają cmentarzysko martwych komórek
      naskórka, zostawiając skórę gładką jak pupcia niemowlaka. Po miesiącu
      stosowania takiego peelingu muszę swierdzić redukcję zaskórników. Brawo!!! O to
      właśnie chodziło. Podobnie jak Ty Asiu, chciałam mieć produkt 2 w 1 i produkt
      Erisa spisał się na piątkę. Do tego tuba jest wielka, a sam żel orzeźwia
      zapachem pomarańczy.
      Peelingi w kremie o zwykle mikrej pojemnoścido dla mnie strata piniędzy. Pa!
      • Gość: manga Re: Peeling myjący do twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 23:15
        nie boisz sie twarzy traktowac kosmetykami na cellu??
        • Gość: asiek_asiekowaty Re: Peeling myjący do twarzy IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 23:23
          Raczej twarzy nie wyszczupli. ;)

Szczerze mówiąc mam ten peeling, do ciała uzywam go rzadko, bo w ogóle rzadko
          peelinguję ciało, a ponadto do ciała ejst super niewydajny. Zapach mnie powala,
          dlatego... też już kilka razy użyłam go do twarzy. :P Delikatnie czy mocno, to
          już zależy od tarcia. Drapie w twarz i mam po użyciu buźę zaczerwienioną, ale
          to mija, a buzia gładka faktycznie. :) Tylko tez jakoś mam obiekcje co do
          stosowania tego do twarzy... Poza tym wydaje mi się, że ma słabe właściwości
          pieniące i myjące, fajnie byłoby duuuużo piany z duuuużą ilością małych
          drapków. :) Kiedyś mieszałam krem do mycia twarzy z pellingiem Avony i było
          cuuudownie. :)
          • Gość: manga Re: Peeling myjący do twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 23:27
            ja uzywam peelingu clean&clear, jak dla mnie miodzio (ale on jest chyba
            oczyszczajacy...nie pamietam;) - a czasem sobie sama cukrowy zrobie - zel do
            mycia twarzy+cukier=> tez fajne ;D
            • Gość: asiek_asiekowaty Re: Peeling myjący do twarzy IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 23:36
              Ja nawet ostatnio próbowałam z kawy do twarzy - i oczywiście idealnie gładka
              buźka! Tylko że ja mam coś takiego, że lubię używać wszytskiego zgodnie z
              przeznaczeniem, że lubię rzeczy praktyczne - robienie za każdym razem domowych
              maseczem czy parzenie kawy na peeling to jakoś nie ma uroku, jak się weźmie
              peeling w ładnym opakowaniu, z napisaem "peeling" i wie się, że to peeling i w
              tym celu się używa. :P Podobnie nie lubię np. używać różu do policzek czy pudru
              brązującego jako cienia do powiek, choć efekt jest śliczny - chodzi o samą
              czynność użycia czegoś zgodnie z rpzezxnaczeniem, nie wiem, to chyba takie
              psychiczne poczucie komfortu. No nie wiem, jak to wyjaśnic. :P
              • Gość: manga Re: Peeling myjący do twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 23:55
                hehehe - ja z kolei lubie z tym kombinowac - kolorowka juz wybitnie ;D

btw parzysz kawe do peelingu??
                gdzies tu czytalam ze sie nie powinno parzyc zeby cennych substancji nie
                stracila, a w innym poscie ze powinno zeby te substancje wlasnie uwolnic...?

ja do tej pory nie parzylam...chociaz...moze sie powinno??
                (tak mi sie przypomnialo teraz...no i sama nie wiem jak bedzie lepiej)

pozdrawiam
                • Gość: asiek_asiekowaty Re: Peeling myjący do twarzy IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.11.04, 00:00
                  Jak czytałam topiki, to zawsze był rpzepis fusy z kawy, czyli zaparzone. Chyba
                  wtedy są miększe, nawilgnięte itd. i przez to lepsze, milsze, delikatniejsze w
                  uzyciu i działaniu. Jesli chodzi o składniki, to chodzić może tylko o kofeinę,
                  a tutaj to nie wiem, na jakiej podstawie ktoś twierdzi, że zaparzona kawa
                  kofeiny nie ma - wtedy wszyscy piliby kawę bezkofeinową, bo po zaprzeniu albo
                  kawę z kofeiną: zalewaną zimną wodą. :P
                  • Gość: manga Re: Peeling myjący do twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 00:04
                    no to wyszlam na "glupka" ;) <rotfl>

w takim razie od dzis zaparzam kawe do peelingu, bo w zasadzie teraz widze, ze
                    masz racje ;D (czyli ze ja racji nie mialam ;D)

pozdr i dobranocek (ziewww ;)
                    • Gość: Ness Re: Peeling myjący do twarzy IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 00:10
                      Po prostu nie zaparzaj jej wrzątkiem, bo to właśnie 'wybija' część kofeiny :) W
                      każdym razie mnie zawsze kładziono do głowy, że kawy i herbaty nie wolno parzyć
                      gotującą wodą ani broń boże gotować, bo tracą właściwości.

Chyba sobie zrobię ten piling kawowy do twarzy. Tak mi paszcza wysycha ostatnio,
                      że boję się używać zwykłych trących pilingów, może kawa z oliwką to będzie to.
                      • armyofme Re: Peeling myjący do twarzy 07.11.04, 01:23
                        Polecam gorąco peeling do ciała na bazie soli z Morza Martwego. Żadnej chemi,
                        czyste naturalne kosmetyki: www.mydlandia.pl/produkt.php?id=265 . Sama
                        taki posiadam i spisuje się naprawdę rewelacyjnie. Jeżeli chodzi o twarz to
                        również stosowałam, idelnie nawilża, nie podrażnia i pozostawia skórę gładką i
                        aksamitną. Jeżeli komuś nie odopowiada stosowanie kosmetyków do ciała również
                        do twarzy, tutaj jest również peeling z przeznaczeniem do twarzy:
                        www.mydlandia.pl/produkt.php?id=222
                        Naprawdę dobre kosmetyki! :)
                        • Gość: asiek_asiekowaty Re: Peeling myjący do twarzy IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.11.04, 13:51
                          Hmmm wydaja się być interewsujące. :)
                    • Gość: asiek_asiekowaty Re: Peeling myjący do twarzy IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.11.04, 13:40
                      E tam głupek... To co powiesz o osobie, która w topiku o peelingu z kasy
                      zapytała: a czy można zamiast kawy mielonej użyć rozpuszczalnej.? :P
              • Gość: OA Re: Peeling myjący do twarzy IP: 195.82.167.* 07.11.04, 12:08
                Jak zrobić ten peeling z kawy?:> Proszę o dokładne wytłumaczenie:D
                • Gość: asiek_asiekowaty Re: Peeling myjący do twarzy IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.11.04, 13:44
                  Jeśli ktoś u ciebie w domu pije kawę mielona, to świetnie: neich zostawi Ci
                  fusy, dodaj do nich, co tylko chcesz: cynamon, który ogrzewa i wpływa na
                  krążenie, jesli chcesz miec peeling antycellulit i nie masz kruchych naczynek;
                  oliwke z oliwek, jeśli chcesz mieć gładziutką, delikatnie natłuszczoną skórę
                  albo żel pod prysznic, wówczas poślizg jest lepszy, nie czuć aromatu kawy i
                  łatwiej się masuje.
                  • Gość: manga Re: Peeling myjący do twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 16:40
                    ja ostatnio do peelingu kawowego dodalam co sie dalo - cynamon, mleko, miod,
                    oliwke i troche cukru ;) fajnie bylo ;D

pozdr.

a co do kawy rozpuszalnej ... to z niej jakies oklady moznaby wykombinowac
                    <rotfl> ;)
    • balbina_alexandra Re: Peeling myjący do twarzy 07.11.04, 20:23
      Oczywiście że są takie - właśnie woczraj kupiłam - Bioderma Sebium Gel Gommant.
      BArdzo fajny, złuszczajacy pieniący się żel. Duża jak na peeling pojemność, 100
      ml/32 zł.
      Wcześniej miałam żel złuszczający z serii Normaderm Vichy, ale ma troszke za
      grube kuleczki a ja jestem naczynkowa...

Pozdrawiam :)
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Peeling myjący do twarzy IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.11.04, 21:04
        No właśnie o tym nAWet myslałam! Pytałam o niegoniedawno w jendym wątku na
        forum. :) To polecasz? A jaki jest: dleikatny, mocny, dużomałych drobinek, mało
        ostrych i dużych...?
        • balbina_alexandra Re: Peeling myjący do twarzy 07.11.04, 22:16
          Wiesz Asiek, ja już po rekonwalescencji wróciłam do pracy pełną parą i
          skończyło się forumowanie :( zaglądam czasem, na pisanie już sił nie starcza -
          pewnie przegapiłam Twój wątek...

MI się peeling Biodermy bardzo podoba. Jest bardzo delikatny - ma sporo
          maleńkich ale drobnych drobinek - jestem naczynkowiec, i nie mogę sie za bardzo
          ścierać, ale same enzymatyczne to dla mnie troszkę za mało, dlatego od czasu do
          czasu sięgam po coś ściernego (właśnie chętnie do mycia). Bioderma złuszcza
          dzięki kuleczkom, ale ma też kwas w składzie, więc łączy peeling ścierny i
          chemiczny. Przez chwilkę masuję nim twarz, a potem jeszcze na drugą chwilę
          zaostawiam na skórze. Bardzo dobrze działa na moją mieszaną cerę, efekt
          oczyszczenia dla mnie bardzo ok. Ale jeśli wolisz mocno ścierające peelingi
          możesz się rozczarować - ten jest naprawdę delikatny :)

Pozdrawiam serdecznie!
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: Peeling myjący do twarzy IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.11.04, 22:39
            Jak peeling ejst delikatny, to po prostu trochę mocniej trę albo dłużej masuję
            Ale jesli sie pieni to mmm...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka