Dodaj do ulubionych

szampony do wlosow farbowanych

29.04.02, 11:36
Niedawno po raz pierwszy zmienilam kolor wlosow. Fryzjerka doradzila mi
uzywanie szamponow do wlosow farbowanych- podobno kolor bedzie sie dluzej
trzymal. Czy ktos moze mi polecic jakis dobry szampon? Aha, czy
te "specjalistyczne" szampony jakie mozna kupic u fryzjerki, drogie, sa
rzeczywiscie takie dobre?
Obserwuj wątek
    • rossa_ Re: szampony do wlosow farbowanych 29.04.02, 11:53
      Rewelacyjny jest szampon do włosów farbowanych z profesjonalnej serii Loreala
      (nazywa się chyba Color Power albo jakoś tak). Kosmetyki profesjonalne do
      włosów są rzeczywiście droższe, ale moim zdaniem te hipermarketowe się do nich
      nie umywają, zwłaszcza, jeśli ma się z włosami jakiś problem- jak np. ich
      zniszczenie farbowaniem.

• Gość: kasica Re: szampony do wlosow farbowanych IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 12:17
        Mnie z kolei ten szampon nie podpasowal - przy moich przetluszczajacych
        sie wlosach musialabym chyba myc nim wlosy dwa razy dziennie. Ale zwykle
        tak jest z rzeczami "do farbowanych" - sa dosyc ciezkie.
        • rossa_ Re: szampony do wlosow farbowanych 29.04.02, 12:44
          No tak- co użytkowniczka, to inna opinia :))
          Ja mam bardzo przetłuszczające sie włosy, myję głowe codziennie, ale ponieważ
          farbowanie samo w sobie trochę jednak wysusza, jest dla mnie ok.
          Ale prawdą jest, że kosmetyki do włosów farbowanych są przyciężkawe- zupełnie mi
          nie pasują żadne odżywki, chociaż chciałabym je używać:(
    • Gość: ptasia Re: szampony do wlosow farbowanych IP: *.wcp.pl 29.04.02, 17:35
      Używałam szampon Nivea do farbowanych (ale nie ten z filtrem), czerwone pasemka
      wypłukały się po ok. miesiącu do rudawego, teraz mam Advance Techniques Avonu i
      udało mi się trochę odwlec ten proces, ale myję co dwa dni, a nie codziennie.
      Mnie też fryzjer namawiał na szampon L'oreal Color coś tam, ale dodał, że
      należałoby też włosów nie myć codziennie... Teraz i tak będzie słońce, więc
      wiem, że kolor zjaśnieje automatycznie (no i tym bardziej by się przydał
      szampon z filtrem :-). A, moja mama używa Kerastase L'oreal i jest b.
      zadowolona.
      • Gość: bobik Re: szampony do wlosow farbowanych IP: *.chello.pl 29.04.02, 20:50
        Ja nareszcie trafilam na swoj szampon do wlosow wiecznie farbowanych: po wielu
        probach i bledach odkrylam szmpon i odzywke Ultra Doux.
    • Gość: Madusiak Re: szampony do wlosow farbowanych IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.02, 14:07
      własnie wróciłam od fryzjera i na głowie mam takie czerwone cudo, że aż nie
      mogę uwierzyć ze takie ładne to wyszło.HELP jak utrzymać ten kolor jak
      najdłużej? Liczę na was bo wy zasze wiecie wszystko(o rany ale ze mnie lizus...)
      a swoja drogą jakie to interesujące jak nowy kolor potrafi poprawic humor!
      Pozdrawiam
      • Gość: Helena Re: szampony do wlosow farbowanych IP: *.waw.cdp.pl 17.06.02, 14:26
        Zapomni, ze sie uda :-((( i nie strzelaj do kuriera ze zla wiescia. Czerwony
        barwnik sie bardzo szybko wyplukuje z wlosow... niestety. Napewno mozesz
        przedluzyc mu zycie szamponami do wlosow farbowanych. L'Oreal Proffesionel jest
        moim zdaniem rewelacyjny - raczej polecalabym Ci Power Color niz Vitamino
        VColor, bo ten drugi bardziej obciaza wlosy. Obowiazkowo uzywaj tez odzywki w
        balsamie, kremie, sprayu (jest do kompletu Power color - rewelacyjny), bo to
        uszczelnia luski wlosa i kolor sie nie wyplukuje. Napewno bedzie lepiej i kolor
        lagodniej bedzie blaknal, jednak tak jak wspomnialam, czerwienie sa malo trwale.
        Ja odpuscilam co prawda jakis czas temu, szampony do koloryzowanej czupryny, bo
        u mnie efekt wyplukiwania nie ma wiekszego znaczenia, natomiast wiernie trwam
        przy L'Orealu i goraco polecam te stounkowo nowe regeneratory w sprayu.
        Naprawde sklepowe jakiekolwiek serie sie nie umywaja. Cenowo roznica jest spora
        x 2,5 na oko. Jednak warto zaplacic za szampon 20-25 PLN i nie zmagac sie z
        kiepskimi wlosami, ktore zyja wlasnym zyciem i w nosie maja Twoje wysilki.
        Dbanie o wlosy se naprawde oplaca - ja od roku nie podcinalam wlosow nawet o
        milimetr a fryzjerka powiedziala mi ze koncowki mam okaz zdrowia.
        Pozdrawiam
        H.
    • Gość: melodja Re: szampony do wlosow farbowanych IP: *.net.autocom.pl 17.06.02, 15:01
      Ja polecam EKINOS do włosów farbowanych. Nie pamiętam teraz koloru paska( to
      można sprawdzić w sklepie). Różne rodzaje np:do farbowanych, tłustych itp mają
      swoje kolory pasków na butelce. Kolor dłużej się utrzymuje, wlosy układają się
      super. Są miekkie, nie sprawiają problemów typowych dla farbowanych włosów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka