Dodaj do ulubionych

Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto on.

14.11.04, 19:45
FITOMED
..................cutuję koko z wizażu....................
Z radością odkryłam, że sodium laureth sulfate jest w tym szamponie dopiero
na 6 miejscu! Rzeczywiście włosy czują różnicę.Po pierwsze używam go bez
obaw, że funduję włosom kolejną porcję chemii, która najpewniej zaszkodzi.Po
drugie, włosy odwdzięczają się następującymi rzeczami: Mniej wypadają,mniej
się łamią,nie są takie porowate i suche.Czyli efekt jest nastepujący: włosy
są miękkie i delikatne, gotowe na przyjęcie porcji odżywki. I jest w tym
wszystkim sens i konsewkencja, w odróżnieniu od sytuacji w której używamy
szamponu detergentowego(czyli każdego z supermarketu, łącznie z tymi dla
dzieci)- najpierw potworny wysuszacz i niszczyciel włosów w postaci
kolorowego i pachnącego szapmonu, a potem na to super -hiper maska.Trzeba
zacząć od łagodnego szamponu- moim zdaniem, a potem inwestować w odżywianie
włosów.Szampon to kosmetyk niedoceniany , rzadko kiedy zwracamy na niego
większą uwagę, a dużo od niego zależy.
Fitomed nie będzie się pienił jak szalony, ani pięknie pachniał i miał
różowego koloru, ale to wszystko zbędne cechy szamponu, które zawdziączać
należy właśnie sodium laureth sulfate, który jest silnym detergentem nie
obojętnym dla włosów i skóry głowy.Moje włosy nie są splątane po jego użyciu,
zapach jest neutralny, a szampon pieni się pięknie- a to wszystko zasługa
ziół.

www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=d7e58febbf16a2ecb99d0998f203c996&cmd=details&itemid=2844
Obserwuj wątek
    • Gość: julita30 Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 19:57
      Tak, znamy go, znamy.Tylko że trudno go dostac, normalnie w aptekach go nie ma,
      trzeba zamawiac .Przynajmniej tak jest w miescie w ktorym ja mieszkam.Tez mi
      odpowiadal ten szampon-brzydko pachnie niestety ,ale to szczegoł.Miałam wersje
      do suchych wlosów.Odżywka Fitomed, nie powaliła mnie-malo wydajna, zreszta nie
      widziałam aby cos specjalnie dobrego zrobiła z wlosami.Prawdą jest, że Fitomed
      nie powoduje zbytniego platania sie wlosów podczas mycia, i spoko sie
      rozczesuja .Maja po nim piekny połysk ;-))Są gładkie i lekkie.Ja nie
      potrzebowałam nawet odżywki aby bezbolesnie się rozczesac .Po Seboravicie np
      rozczesywanie bez odżywki jest trudniejsze...

Mam takie pytanie-czy 9 letniej córce moge myc włosy szamponem Fitomed???
      • Gość: Ness Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: *.acn.waw.pl 14.11.04, 20:03
        Ja właśnie odżywkę Fitomedu do włosów przetłuszczających się kocham i uwielbiam.
        Jest to jedyna odżywka, która 'coś daje' - w tym sensie, że włosy wyglądają po
        niej pięknie, są gładkie, a absolutnie nie obciążone. No i nie podrażnia skóry
        głowy! A jestem na to niestety bardzo wrażliwa :(

Zapach kosmetyków Fitomedu mi się podoba. Może jestem psychiczna. :D Odżywka
        ślicznie pachnie ziołami i nagrzaną słońcem łąką.
        • Gość: julita30 Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 20:20
          Tak, odżywka pachnie lepiej niz szampon.Miałam tylko raz te odzywkę, jest to
          małe opakowanie...Może za krótko ja uzywałam Cecha charakterystyczna tej
          odzywki to to, ze "wsiakała"we wlosy, wlosy ja pochlaniały niemal..Może
          ponownie zaczna jej uzywac...
      • kraxa sodowy siarczan laurylu 16.12.04, 16:26
        Polska nazwa chyba bardziej przystepna. Ja myje szamponem caBkowicie tego
        skladnika, jak i innych swinstw pozbawionym, regenerujacym z
        www.ekologiczny.pl. I chociaz rozjasniam wlosy wygladaja i sa bardzo zdrowe.
    • Gość: gogo dzieki ! IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 14.11.04, 19:59
      jutro wyprobuje bo juz wiele mnie rozczarowało - moze ten bedzie ok
      chociaz wiele zalezy od wody - ja mam chyba za twarda !;-(
    • niunka20 Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o 14.11.04, 20:43
      Pięnieeee!!!!! Przeglądam etykiety dwóch "rewelacyjnych" szamponów i co widzę?
      Oczywiście te dwa składniki na głównych miejscach w składzie jak jeden mąż.
      Wrrrr jutro całe miasto przemierzę w poszukiwaniu Fitomedu, choćby nie wiem co,
      będe go miała!

Cocamidopropyl betaine
      Jest to detergent anionowy, podstawa płynów kąpielowych, żeli do kąpieli,
      szamponów i mydeł w płynie.
      Jeżeli występuje samodzielnie w produkcie wówczas nie jest szkodliwy. Jednakże
      w połączeniu z sodium lauryl sulfate (itp.) powoduje przesuszenie skóry,
      łupież, wypryski na skórze owłosionej i alergiczne zapalenie skóry.

• martaross Re: Ile kosztuje...? 14.11.04, 20:47
        Ile kosztuje i czy w necie gdzieś go mogę zamówić?
        Dzięki i pozdrawiam
        • martaross Re: Ile kosztuje...? 14.11.04, 21:36
          tylko podciagam
        • Gość: justyna Re: Ile kosztuje...? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.04, 11:57
          możesz go zamowić ze strony Fitomedu:

www.fitomed.pl/index.php
      • Gość: zuziarozia Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 16:10
        Cześć
        We wszystkich moich szamponach te dwa wymienione składniki sie znajdują, nawet
        w radicalu farmony, który jesty szamponem leczniczym. i co wy na to?
    • Gość: katia Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: 194.63.132.* 14.11.04, 22:28
      CZy nadaje sie na zapalenie łojotokowe skóry? Napisane jest, ze do skóry suchej
      i normalnej, wiec nie wiem.
    • goch007 Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o 15.11.04, 08:34
      Mam szmpon i odżywkę do włosów tłustych Fitomed i powoli przestaję być nimi
      zachhwycona. Początkowe efekty były świetne, mniejsze przetłuszczanie, włoski
      ok, kupiłam drugi szampon po skończeniu pierwszego i już nie jest tak świetnie -
      swędzi mnie skóra głowy, mam wrażenie, że jest przesuszona, włosy tłuszczą się
      po staremu (muszę myć codziennie) i są strasznie splątane.
      • Gość: ags2 Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 10:40
        Mam male pytanko. Po przeczytaniu wczesniejszych postow natychmiast zakupilam
        ten szampon. Dodam ze wlsoy mam połdługie i do tego uwielbiaja sie
        przetłuszczac.
        Tak wiec kupiłam, umyłam wieczorem, rano było OK.Wieczirem OK. Ale rano dnia
        następnego o zgrozo SMALEC jakich mało. Po normalnym szmponie nie mialam czegos
        takiego na głowie. Mogłam spokojnie pojsc do pracy i dopiero wieczorem umyc
        włosy.
        I teraz pytanie: czy to moglabyc reakcja włosów na cos "naturalnego " i stad to
        przetłuszczenie ?
        • Gość: a Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: *.chello.pl 15.11.04, 10:50
          a ile to kosztuje???
          • Gość: ags2 Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 10:55
            ja zaplcilam 8.90
        • Gość: aga Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: 157.25.31.* 15.11.04, 15:52
          kurcze, mam to samo co ags2, na początku używania podobał mi się ten szampon,
          chociaż i tak musiałam myć codziennie, ale zużyłam już ponad połowe butelki i
          jest coraz gorzej, już w połowie dnia czuję, że moje włosy a raczej skóra głowy
          jest nieświeża a na drugi dzień rano po prostu smalec przy skórze! tragedia,
          przy żadnym innym szamponie nie miałam aż takiego smalcu! może powinnyśmy się
          przerzucić na jakieś super delikatne szampony - może to objaw jakiejs
          nadwrażliwości czy wręcz alergii???
          • agata1238 Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o 15.11.04, 19:54
            ja tam uzywalam wielu szamponow, wlosy przez dlugi czas mialam do pasa, teraz
            tez dlugie i wedlug wszystkich fryzjerek, niemozliwe do rozczesania na mokro,
            zawsze musialam czekac jak wyschna, ewentualnie pozbawic sie polowy owlosienia.
            Fitomed jest niezly. Ale z tego co wiem wlosy do kazdego sie przyzwyczajaja.
            Nie smiejcie sie, ale najlepiej dziala na moje szare mydlo i plukanie w occie.
            No i cale jajca tez sa dobre. Slowo daje!!!
          • Gość: linka Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: *.man.rsk.pl 08.12.04, 09:49
            Mam to samo. W końcu odstawiłam ten szmpon, bo wszystko zaczęło mnie swędzieć. Włosy nie przetłuszczają się po nim stopniowo, tylko natychmiast robią się smalcowate. Nie zachwycił mnie ten szmponik i odżywka również. A żeby je zdobyć musiałam się nieźle wysilać.
            • Gość: bebe Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: 81.210.3.* 08.12.04, 12:04
              I ja go kupiłam i uwielbiam! Pierwszy szampon po którym mogę myć głowę co 2
              dzień. Po nałożeniu kropli płynnego jedwabiu włosy świetnie się układają i są
              miękkie i lśniące. Polecam jedno i drugie.
    • nastazja2 Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o 10.12.04, 15:32
      Niunka skad wiesz że ten sodium lauryl jest taki szkodliwy , tzn chodzi mi czy
      możesz podac jakiś link . Przejrzłam wczoraj wszystkie szampony w
      supermarkecie , tanie i drogie a takze te bardzo drogie sprzedawane u
      fryzjera , we wszystkich nawet dzieciecych byly te dwa skladniki ktore
      podalaś.Czy one sa rzeczywiście takie szkodliwe?
      Ale cos znalazłam--Nivea Baby szampon dla dzieci -na przedostatnim msc sodium
      laureth sulfate , bez zawartości cocamidopropyl betaine
      • justa_79 Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o 14.12.04, 14:47
        nastazja, tu masz linka:
        urodazdrowia.pl/serv01.htm
        • Gość: Ness Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: *.acn.waw.pl 14.12.04, 22:09
          Nie podoba mi się ta strona. Okropne błędy, nie po polsku po prostu, a poza tym
          jak zwykle: najpierw lista strachów i potworności bez żadnych dowodów i
          uzasadnień, a pod spodem "KUPUJCIE NASZE PRODUKTY, bo one *tego świństwa* nie
          zawierają". :( Nierzetelne informacje, krótko mówiąc.
          • Gość: justa Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:49
            jest wiele innych stron mówiących o szkodliwości niektórych składników. podałam
            tą, bo na niej jest akurat mowa o Sodium Lauryl Sulfate, a tego dotyczyło
            pytanie. można zajrzeć do innych źródeł:
            www.halat.pl/kosmetyki.html
            www.wprost.pl/ar/?O=43852
          • Gość: justa Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:54
            www.guardian.co.uk/chemicalworld/story/0,14534,1209991,00.html
    • Gość: jasiek Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 21:50
      Musze powiedziec, ze od jakiegos czasu szukam bez skutku tego szamponu w
      aptekach. Dodam, ze w Warszawie (jesli ktos moze poradzic mi gdzie go dostac,
      bede wdzieczna). Dzisiaj pojechalam do siedziby firmy, na ul. Janowskiego 50. I
      co? i nic. tylko zmarzlam, starajac sie tam trafic. bylam pol godziny przed
      zamknieciem, a tam glucho i ciemno. PROSZE POMOZCIE MI!! ;-)
      • Gość: Ness Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: *.acn.waw.pl 14.12.04, 22:06
        Ale trafiłaś w końcu? To są moje okolice, więc ja właśnie na Janowskiego
        kupowałam. Dostałam przy okazji mnóstwo próbek. Nie wiem, gdzie jeszcze można je
        nabyć. Na Janowskiego najlepiej dojechać autobusem 504 lub 505, przystanek
        Poleczki.
        • Gość: jasiek Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 07:42
          niestety. trafiłam, ale było zamknięte, chociaż powinno być jeszcze czynne.
          Przejechałam przez całą Warszawę, pogubiłam się, no i nic nie kupiłam. Było
          napisane że godziny otwarcia to 9-17, może się coś zmieniło? pozdrawiam
          • Gość: rocca Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 12:28
            Szampon Fitomed jest do zdobycia ;))) w Hali Banacha (na Ochocie) - w hali, w
            której znajduje się sklep spożywczy (pierwszej - bo są dwie, w drugiej można
            kupić ubrania, kosmetyki, agd itd.), od wejścia po lewej stronie, na końcu. To
            takie stoisko z lekami i ziołami. Może brzmi to dość pokrętnie, ale trudno
            wytłumaczyć komuś, kto nigdy tam nie był. W każdym razie - hala z
            supermarketem, na lewo od wejścia (od ulicy Grójeckiej). Mam nadzieję, że wam
            pomogłam ;))) Jeśli nie tam, to radzę przejść się po różnych sklepach
            zielarskich itp., ale ja niedawno kupiłam właśnie w Hali Banacha. Pozdrawiam
      • Gość: Basia Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: *.devs.futuro.pl 16.12.04, 12:53
        Szampon Fitomedu kupowałam w sklepie zielarskim na ul. Złotej chyba 5 , za
        Domami Towarowymi Centrum, w niektórych aptekach też jest ale rzadko.
        • Gość: jasiek Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 13:45
          dzięki za podpowiedź. bliżej mi na złotą niż do Hali Banacha ;-)
          • Gość: prod junkie Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.12.04, 23:45
            jest tez w drogerii forte farma ul swietokrzyska na przeciwko min. finansow
            tez w hali mirowskij na pietrze w sklepie zielarskim (jest tylko jeden), no i
            pewnie jeszcze w paru miejscach ale nie pamietam :)
    • Gość: jasiek Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 13:09
      a moze ktos zamawial kosmetyki fitomed za pomoca poczty? na ich stronie mozna
      zakupic. moze to jest najlepsze wyjscie? ciekawi mnie ile trzeba doplacic za
      przesylke...
      • Gość: imoe Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: *.aster.pl 19.12.04, 15:41
        a mi niestety ten szampon robi okropny kołtun na głowie. nie do rozczesania mimo
        odżywki fitomedu. mam wersje do włosów suchych i normalnych, a moje włosy są
        troche przesuszone, ale żadne siano, więc nie wiem czemu taki kołtun mi się robi.
        • Gość: kasiam Re: Najlepszy na świecie szampon do włosów. Oto o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 00:20
          Szampony te są w sklepie zielarskim na Jana Pawła II, koło Citibanku i nowego
          Sfinxa (czy jak on się pisze). Przystanek kino Femina.
          Jesli nie ma w danej chwili (w tym tygodniu były) to pani sprowadza za chwilkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka