Gość: aska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 17:35 jak w temacie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: jak pozbyc sie tipsow IP: *.echostar.pl 16.11.04, 20:00 Zalezy jakich. Zel sie spilowuje a akryl rozpuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nela Re: jak pozbyc sie tipsow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 22:41 i zel i akryl mozna rozpuscic acetonem, trwa to ok. 15min. pozniej trzeba mocno odzywisc paznokcie i sa ok. spilowywac nie radze, bo beda w tragicznym stanie, a aceton w plynie powinnas dostac bez problemu. mi rozpuscil i mam spokoj :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mango Re: jak pozbyc sie tipsow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 19:24 Dlaczego chcesz się ich pozbyć? Zawsze mnie zastanawiało, dlaczego kobitki najpierw je zakładają - płacąc wcale niemałe pieniądze - a potem chcą zdejmować. W życiu z własnej i nieprzymuszonej woli bym tego nie zrobiła. Naprawdę jestem ciekawa, dlaczego najpierw je chcecie, a potem nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emm Re: jak pozbyc sie tipsow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 19:51 ja zalozylam bo obgryzalam na maxa paznokcie i mialam nadzieje, ze dzieki tipsom sie tego oducze.No i oduczylam sie.A odnosnie acetonu to slyszalam , ze nie wolno tego robic, bo bardzo niszczy naturalny paznokiec, ktory pod tipsem i tak ledwo dyszy.ja moje po prostu zerwalam ktoregos pieknego slonecznego dnia w te wakacje lezac na plazy w łebie ;)A potem odzywka, odzywka i jeszcze raz odzywka...Moje juz odrosly i wydaje sie , ze beda calkiem niezlymi mlodymi pazurami! Mojej kumpeli manikiurzystka tez zrywala tipsy, bo powiedziala, ze acetonu nie uzywa, bo niszczy i juz lepiej jest zerwac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: jak pozbyc sie tipsow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 20:02 wlasnie nie wolno tipsow zrywac, bo zrywa sie rozniez zewnetrzna czesc paznokcia, ktora i tak jest strasznie zniszczona od tipsa. ja na swoje nieszczescie zrobilam sobie tipsy na wakacje, ale czulam sie w nich jak jakas pindzia, poza tym mimo, ze krotkie to byly niewygodne i po miesiacu je zdjelam- wlasnie acetonem i paznokcie wygladaja jak przed zalozeniem, czyli sa ok i nawet nie potrzebuja juz jakiejs odzywki bomby :) takze tez polecam aceton, bo on szybko rozpusci tips, i nie uszkodzi paznokcia tak jak przy zrywaniu, czy spilowaniu. oczywiscie po usunieciu trzeba je mocno odzywisc jakas dobra oliwka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mru Re: jak pozbyc sie tipsow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:48 interesuje mnie gdzie kupie aceton,ja jestem własnie po zdjeciu tipsów zelowych/ kosmetyczka spiłowała pozostawiajac ostatnia warstwe zelu,po kilku dniach nie wyglada to najlepiej wiec wolałabym calkowicie wrocic do swoich pazurkow. Odpowiedz Link Zgłoś