Dodaj do ulubionych

jak pozbyc sie tipsow

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 17:35
jak w temacie
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: jak pozbyc sie tipsow IP: *.echostar.pl 16.11.04, 20:00
      Zalezy jakich. Zel sie spilowuje a akryl rozpuszcza.
    • Gość: nela Re: jak pozbyc sie tipsow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 22:41
      i zel i akryl mozna rozpuscic acetonem, trwa to ok. 15min. pozniej trzeba mocno
      odzywisc paznokcie i sa ok. spilowywac nie radze, bo beda w tragicznym stanie,
      a aceton w plynie powinnas dostac bez problemu. mi rozpuscil i mam spokoj :))
      • Gość: Mango Re: jak pozbyc sie tipsow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 19:24
        Dlaczego chcesz się ich pozbyć? Zawsze mnie zastanawiało, dlaczego kobitki najpierw je zakładają - płacąc wcale niemałe pieniądze - a potem chcą zdejmować. W życiu z własnej i nieprzymuszonej woli bym tego nie zrobiła. Naprawdę jestem ciekawa, dlaczego najpierw je chcecie, a potem nie.
        • Gość: Emm Re: jak pozbyc sie tipsow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 19:51
          ja zalozylam bo obgryzalam na maxa paznokcie i mialam nadzieje, ze dzieki
          tipsom sie tego oducze.No i oduczylam sie.A odnosnie acetonu to slyszalam , ze
          nie wolno tego robic, bo bardzo niszczy naturalny paznokiec, ktory pod tipsem i
          tak ledwo dyszy.ja moje po prostu zerwalam ktoregos pieknego slonecznego dnia w
          te wakacje lezac na plazy w łebie ;)A potem odzywka, odzywka i jeszcze raz
          odzywka...Moje juz odrosly i wydaje sie , ze beda calkiem niezlymi mlodymi
          pazurami!
          Mojej kumpeli manikiurzystka tez zrywala tipsy, bo powiedziala, ze acetonu nie
          uzywa, bo niszczy i juz lepiej jest zerwac.
          • Gość: anula Re: jak pozbyc sie tipsow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 20:02
            wlasnie nie wolno tipsow zrywac, bo zrywa sie rozniez zewnetrzna czesc
            paznokcia, ktora i tak jest strasznie zniszczona od tipsa. ja na swoje
            nieszczescie zrobilam sobie tipsy na wakacje, ale czulam sie w nich jak jakas
            pindzia, poza tym mimo, ze krotkie to byly niewygodne i po miesiacu je zdjelam-
            wlasnie acetonem i paznokcie wygladaja jak przed zalozeniem, czyli sa ok i
            nawet nie potrzebuja juz jakiejs odzywki bomby :) takze tez polecam aceton, bo
            on szybko rozpusci tips, i nie uszkodzi paznokcia tak jak przy zrywaniu, czy
            spilowaniu. oczywiscie po usunieciu trzeba je mocno odzywisc jakas dobra
            oliwka.
            • Gość: mru Re: jak pozbyc sie tipsow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:48
              interesuje mnie gdzie kupie aceton,ja jestem własnie po zdjeciu tipsów
              zelowych/ kosmetyczka spiłowała pozostawiajac ostatnia warstwe zelu,po kilku
              dniach nie wyglada to najlepiej wiec wolałabym calkowicie wrocic do swoich
              pazurkow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka