Dodaj do ulubionych

Matujacy puder w kulkach...?

23.11.04, 20:38
Istnieje takowy? Bo sa rozświetlające, korygujące, brązujące... A jest taki
zywkły transparentny puder do wykoczenia makijażu i zmatowienia buzi? Pudry
prasowane mi się znudziły, a do sypkich się raczej nie rpzekonam.
Obserwuj wątek
    • verena2891 Re: Matujacy puder w kulkach...? 23.11.04, 20:58
      W kulkach to nie wiem jaki , ale sypki moge z czystym sumieniem manhatan
      polecic.Troche do bani sie go aplikuje jak juz jest resztka bo przez to
      siteczko nie chce wylatywac , ale tak poza tym jest bardzo fajny.

---
      Bo w zyciu piekne sa tylko chwile...
    • justa_79 Re: Matujacy puder w kulkach...? 24.11.04, 15:09
      a dlaczego do sypkich się nie przekonasz?
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: Matujacy puder w kulkach...? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 24.11.04, 16:37
        Bo nie wyobrżam sobie babrac sie w takim proszku, często sie śpieszę i na
        szybko otwieram puder i maziam po nim pędzlem, sypki wymaga więcej czasu i
        precyzji. To naprawde nie dla mnie.
        • justa_79 Re: Matujacy puder w kulkach...? 24.11.04, 16:44
          a kulki to szybciej? nie widzę różnicy, naprawdę.
          ale z Ciebie zabiegana kobieta ;) odejdź parę minut szybciej od kompa, to i na
          puder czas się znajdzie ;)
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: Matujacy puder w kulkach...? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 24.11.04, 16:49
            Mysle, że kulk, to jak prasowany, o iloe będę wystarczająco twarde i sie nie
            rozwala. Oj no nie wiem juz. :P Potrzebuje odmiany. :P Znasz jakis fajny
            matujący puderek...?
            • justa_79 Re: Matujacy puder w kulkach...? 24.11.04, 17:15
              rozumiem potrzebę odmiany, ale chyba nie ma pudru matującego w kulkach ;) może
              matujące muszą mieć inną konsystencję? w kamieniu najbardziej lubię Lentheric i
              Max Factora Creme Puff, Joko mozaikowe też całkiem fajne. sypki mam z Avonu,
              ale mi nie odpowiada, mam najjaśniejszy odcień, a jest dla mnie za ciemny.
              • Gość: asiek_asiekowaty Re: Matujacy puder w kulkach...? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 24.11.04, 17:22
                Mam MF Creme Puff. Kupiłam go raczej ze wzgl. na możliwośc używanbia
                bez/zamiast podkładu, dlatego tez wybrałam kolorowy, a nie tranparentny jak
                zwykle. Okazał się za ciemny <sciana>, dodatkowo nie jest za wydajny i matuje
                na góra 2h. Generalnie, jesli używa sie pudru tak, jak ja: czyli naprawde tylko
                musk musk pedzelkiem, zeby zmatowić buźkę, to jakośc nie ejst taka ważna. Od
                dawna używałam Carolla i było ok, teraz tez myslę nad Lenthericiem, Joko mam
                brązujący, więc ciężko mi obiektywnie stwierdzić, jaki byłby transparentny jako
                matujący puderek, bo uzywam go tylko na policzki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka