Dodaj do ulubionych

Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia

• Gość: Kasia Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.chello.pl 12.01.05, 13:11
      Witam

Mam problem z cerą polegający na strasznym przetłuszczaniu się. Byłam u wielu dermatologów, ale niestety żaden mi nie pomógł :-( Stwierdzono tylko łojotokowe zapalenie skóry (już 10 minut po umyciu w ujściach porów widać gromadzący się łój, a włosy latem muszę myć nawet dwa razy dziennie; dodam jeszcze że przez ten łojotok strasznie wypadają mi włosy). Robiłam badania na poziom hormonów i ku mojemu zdziwieniu wszystko w normie. Czy mogłabyć mi coś poradzić?
      • kampysia Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 12.01.05, 19:07
        Hmm... Szczerze mowiac, nie wiem, co moge doradzic. Dziwie sie, ze badanie
        hormonow nie wykazalo zadnych nieprawidlowosci. Bo przymus mycia wlosow dwa
        razy dziennie to przesada u zdrowej osoby. Ale czy dermatolodzy nie polecali
        jakichs lekow na lojotokowe zapalenie skory? Przeciez istnieja takie srodki,
        zarowno na skore twarzy i glowy? Popytaj moze w aptece i kup cos bez recepty.
        Byc moze pomoglyby ci zabiegi zluszczania u dobrego dermatologa, a jesli chcesz
        cos domowego, to moze krem Glyco A? Czytalam tu, ze bywa b.skuteczny w walce z
        przetluszczaniem sie skory i tradzikiem. Moze obkurczy ci pory?

Przykro mi bardzo, ze nie potrafie dac jakichs bardziej precyzyjnych rad, ale
        musze przyznac, ze jestem zaskoczona, ze dermatolodzy nic nie odkryli. A skoro
        im sie nie udalo, to na co ja mialabym sie porywac?

Pozdrawiam:)
    • Gość: agapa2 Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.chello.pl 12.01.05, 18:22
      Blagam poradz mi cos na rozszerzone pory ! Czy jest na to wogole jakis naprawde
      skuteczny i zarazem bezpieczny sposob ?
      • kampysia Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 12.01.05, 19:08
        Na ten temat pisalam juz bardzo wiele razy, wyswietl sobie tresc wszystkich
        wpisow i znajdziesz cos, nawet blisko poczatku.

• smee Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 12.01.05, 18:25
      Kampysiu witaj :)
      Z listy Twoich ulubionych kosmetyków, że używasz pudru Benefit. Tej marki nie
      ma chyba w Polsce, ale jest we Francji, gdzie okresowo mieszkam. Zamierzam więc
      poeksperymentować z ta firmą, ale chciałam się wcześniej dowiedzieć, czy
      używałaś innych ich kosmetyków. Te na stronie internetowej Benefitu zapowiadają
      się super!
      • kampysia Benefit 12.01.05, 18:42
        Czesc kolezanko z innych watkow:)

Oj tak, Benefit uwielbiam, to taka firma rozpieszczacz!
        Poza pudrem Get Even w odcieniu 2 uzywalam korektora "it stick", ktory nie jest
        za fajny - sucho wyglada na skorze i przebarwienia czy krostki z reguly jeszcze
        bardziej podkresla (a juz na male strupki nie nadaje sie w ogole). Mam krem do
        stop razem ze skarpetkami Sandal Scandal i jestem b.zadowolona (dostalam ten
        prezent w nagrode za zaprenumerowanie Glamour). Zamierzam kupic "blyszczyk" na
        nogi (to na lato) "Bathina So fine" i puder do ciala "Kitten shops new york
        city", mialam ten puder juz kiedys i bylam zachwycona. Wydaje mi sie ponadto,
        ze baza pod cienie do oczu moze byc fajna, ale nie potrzebuje jej. Natomiast
        wsrod gwiazd uwielbiane sa roz do policzkow i blyszczyk do ust Benetint (mimo
        ze sa czerwone, na skorze wcale tak intensywnie nie wygladaja.

Przyjemnosci z Benefitu!
        • smee Re: Benefit 12.01.05, 20:21
          Dzięki Kampysiu za odpowiedź. Jak kupie coś, czego Ty jeszcze nie masz i będzie
          fajne, to dam znać :)))
    • Gość: Kinga Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 18:47
      Cześć odpowiadałaś a anielskącierpliwością na moje pytanina o kremy i podkłady
      w zimie - mam do ciebie ogromną prośbę - czy zajmujesz się moze układaniem
      diet - jestem po operacji woreczka zółciowego, ale jednoczesnie staram sie zyc
      inrensywnie - duzo cwicze i nie mam juz sily na gotowanego kurczaka z ryzem
      albo z wazywami - czy masz moze jakies pomysly?
      jesli chcesz moge ci przesłac liste produktów dozwolonych i zabronionych - moze
      ty cos wymyslisz bo gotowane warzywa wychodzą mi juz uszami
      dzieki
      • kampysia Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 12.01.05, 19:01
        Dobra, moge sprobowac, czemu nie? Przeslij mi liste, a cos powymyslam. Nie
        gwarantuje jednak, ze odpowiem szybko...
        • Gość: kinga Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 19:09
          juz wyslalam maila i czekam cierpliwie -
          buźka
    • Gość: izzy-pop Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.bentom.pl / *.bentom.pl 12.01.05, 19:56
      droga kampysiu,
      tak sobie czytam te wszystkie porady i też bym chciała dowiedzieć się co nieco
      o sobie(bo któż nie lubi rozmawiać o sobie:-))),ale do rzeczy:od dłuższego
      czasu żyłam w błogim przeświadczeniu,że mam skórę suchą(a do tego wrażliwą i
      naczynkową),ale ostatnio doszłam do wniosku,że tak właściwie nie jestem do
      końca pewna,bo jak odróżnić cerę suchą od odwodnionej?
      mam nadzieję,że rozwiejesz moje wątpliwości:-)))
      pozdr
      • kampysia Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 14.01.05, 19:16
        Izzy-pop, pare dni temu pojawil sie watek wlasnie na ten temat. Poszperaj w
        wyszukiwarce, znajdziesz tam niezwykle dokladne informacje na temat obu
        rodzajow cery.
    • Gość: ?? cos na rozstepy i cellulit???? IP: *.dip.t-dialin.net 12.01.05, 20:05
      • Gość: zosik do Kampysi IP: *.238.103.185.adsl.inetia.pl 13.01.05, 10:43
        to ja też chciałabym skorzystać z Twojej porady. Mam 28 latek i wydaje mi się
        ze nadeszła właśnie chwila na radykalną (a może i nie ) zmianę kosmetyków
        pielęgnacyjnych do twarzy. Jak na razie żadnych zmarszczek i kurzych łąpek koło
        oczu nie mam ale za to pojawiły się cienie. Skóra też stała się taka jakby
        odrobinę wiotka. To chyba najlepszy moment aby zacząć działać. Do tej pory
        używałam la roche possay hydranorme na noc, loreala pod oczy a na dzień vichy
        oligo, lub normaderm, lub loreale które raczej się nie sprawdzały. Mam wrażenie
        że buzia jest jakby bardziej skłonna do podrażnień. Mam prośbę - poleć mi jakiś
        kremik pod oczy, krem na dzień i na noc. Czy powinien to być krem nawilżający
        czy już raczej odżywczy? Pozdrawiam
        • kampysia Re: do Kampysi 14.01.05, 19:24
          Zosiku,
          fakt, ze pojawily ci sie cienie pod oczami i ze twarz jest bardziej sklonna do
          podraznien nie ma nic wspolnego z wiekiem. Byc moze zmienila ci sie nieco cera,
          byc moze kosmetyki, ktorych dotychczas uzywalas, przestaly jej sluzyc, byc moze
          wreszcie popelnilas jakis blad w stylu zycia - papierosy, zle odzywianie,
          niedosypianie.
          Odzywcze kremy stosuje sie niezaleznie od wieku, kazda skora potrzbuje nieco
          odzywiania, zwlaszcza, jesli ktos nie odzywia sie wlasciwie.
          Trudno mi polecic ci konkretne produkty, jest b.wiele dobrych, a ja nie wiem
          ile mozesz na nie wydac, czego oczekujesz od kosmetykow i jaki tryb zycia
          prowadzisz (to wszystko ma wplyw na wybor). Ogolna porada jest taka - mysle, ze
          mozesz juz zaczac stosowac kremy przeciwzmarszczkowe, aby opoznic powstanie
          zmarszczek (dobrze, ze jeszcze ich nie masz) i walczace ze szkodliwymi
          czynnikami srodowiskowymi (np. kremy z antyoksydantami, przeznaczone specjalne
          do mieszkanek duzych miast - chyba ze mieszkasz na wsi, gdzie powietrze jest
          czyste i woda dobra).
          Co rozumiesz piszac, ze twoja skora stala sie odrobine wiotka?

• Gość: zosik Re: do Kampysi IP: *.238.97.118.adsl.inetia.pl 14.01.05, 21:05
            dzięki Kampysiu za odpowiedź. No to uzupełnie te kilka informacji. Tryb życia
            bardzo higieniczny - nie pale, alkohol b. sporadycznie, wysypiam się , ćwiczę 3-
            4 razy w tyg. w klubie fitness dosyć intensywnie, odżywiam się raczej zdrowo -
            zero soli, może czasami troszkę słodyczy ale to chyba niegroźne. Jedynynie może
            za rzadko wychodzę na spacerki. Mieszkam na przedmieściach dużego miasta ale tu
            powietrze jest całkiem, całkiem. Pisząc że skóra staje się odrobinę wiotka
            myślałam o tym że np. gdy jestem b. zmęczona mam wrażenie ze pojawiają się
            zmarszczki mimiczne. Zawsze b. dbalam o skóre, nawilżałam, oczyszczałam itp.
            ale kosmetyki które stosowałam były raczej niskopółkowe w porywach do średnich
            ostatnio. Uważam że to niestety także ma wpływ na skórę . Teraz w zasadzie mogę
            pozwolić sobie na b.dobry kremik. Twoja wiedza nt. kosmetyków powaliła mnie -
            ha ha ale lizusostwo - i dlatego liczę na jakieś sugestie z Twojej strony;)
            Szczególnie chodzi mi o kremik pod oczęta, chociaż chcialabym sprawić sobie
            jeszcze coś na dzień . Aha, myślę że cera zrobiła mi się bardziej wrażliwa. No
            to czekam na wyrok i serdecznie pozdrawiam.
            • kampysia Re: do Kampysi 14.01.05, 21:29
              Hmmm... jak to moja wiedza cie powalila??? Przeciez ani nie jestem kosmetyczka,
              ani dermatologiem, ani nawet nie pracuje w perfumerii... Czytam po prostu duzo
              i uzywam kosmetykow (a moze to wystarczy, by miec "powalajaca" wiedze?).

Zosiku, moze przetestuj fluid przeciwzmarszczkowy z koenzymem Q10 Nivei, wydaje
              mi sie byc w sam raz dla ciebie. Przetestuj - mam na mysli: nie kupuj, tylko
              albo zdobadz probke, albo nalej sobie troche z testera (jesli masz wrazliwa
              cere, nigdy nie wiadomo, a testowanie na dloni czy za uchem wiele moze nie dac).

Doraznie mozesz stosowac maseczki rozswietlajace, ujedrniajace, dotleniajace -
              jesli zmarszczki uwidaczniaja sie jedynie, gdy jestes zmeczona.
              Albo wyprobuj jakis krem zapobiegajacy wlasnie zmarszczkom mimicznym, np. z
              kompleksem botox-like (wiem, ze ma taki w ofercie AA, ale to nie jedyna firma).

Twoj tryb zycia, z tego co napisalas, brzmi idealnie, nie pozostawia nic do
              zyczenia. Fakt, ze stosujesz kosmetyki niskopolkowe nie jest zly sam w sobie.
              Mozna wsrod nich znalezc prawdziwe perelki. Aha, polecalabym ci moze pic wiecej
              wody (chyba ze juz pijesz ok. 2l) i jedzenie produktow bogatych w kwasy
              tluszczowe omega3 (zawsze to polecam, juz nudna z tym jestem): tluste ryby,
              orzechy, siemie lniane, awokado, oliwe z oliwek, pestki dyni i slonecznika,
              pelne ziarna zboz.

Jesli chodzi o krem pod oczy, to swietna opinia na tym forum cieszy sie krem AA
              Perfect Plus na noc. Ja polecam tez maseczke pod oczy ujedrniajaco-napinajaca,
              ale niektore dziewczyny narzekaja na przykry zapach. Mnie on nie przeszkadza.

Pozdrawiam serdecznie:)
              • Gość: zosik Re: do Kampysi IP: *.238.97.118.adsl.inetia.pl 14.01.05, 21:43
                hejka, powaliła to znaczy że ja nigdy aż tak nie interesowalam się kosmetykami
                i w życiu nie zdawałam sobie sprawy że dobranie właściwego kremiku ma takie
                znaczenie. AA niestety odpada - szczerze nie cierpię tej firmy, kiedyś coś mi
                nie pasowało i się zraziłam. Tak na prawdę Kampysiu myślałam o kremie pod oczy
                HR i o takim też lepszym na dzień. Vichy oligo właśnie mi się kończy i
                postanowiłam kupić coś naprawdę dobrego.
                • kampysia Re: do Kampysi 14.01.05, 22:38
                  To polecam ci Collagenist H.Rubinstein, ktory mialam i bylam b.zadowolona.
                  Swietnie nawilza, mialam wrazenie, ze nieco zmniejsza zmarszczki (choc takie
                  cos jest niemozliwe) i niweluje cienie. Chociaz prawde mowiac, stosujac go
                  bardziej sie wysypialam niz teraz, wiec nie wiem, czy to byla zasluga kremu...
                  Koniecznie wez probke zanim kupisz! Ja dostalam tuz po swietach w Douglasie, to
                  znaczy, ze miewaja probki - nie daj sobie wmowic, ze nie ma (choc wykrasc im
                  nie wykradniesz, jak ci sprzedawczyni wmowi, ze nie posiadaja, to klops)...
      • kampysia Re: cos na rozstepy i cellulit???? 14.01.05, 19:17
        To znaczy co? Masz na mysli cwiczenia, diete, masaze, kremy?
    • Gość: ania Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:59
      jak działa prąd wykorzystywany w gabinetach kosmetycznych na skóre? jakie jeste
      jego działanie z góry dziękuje za odpowiedz
      • kampysia Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 14.01.05, 19:28
        Musze przyznac, ze nie znam sie na tym za dobrze. Moja kolezanka miala kiedys
        taki przyrzad do uzytku w gabinetach (ona uzywala tego za rada kosmetyczki w
        domu), a ze miala wiele roznych ranek na skorze (byla potworna alergiczka),
        przyrzad ten mial sprawiac, ze szybciej sie goja, ze cala wymiana
        miedzykomorkowa przebiega sprawniej i skora szybciej sie regeneruje.
        Ale dla pewnosci radze ci zapytac jakas kosmetyczke, nawet tu na forum
        znajdziesz jakies.
        Pozdrawiam i przykro mi, ze nie moge pomoc bardziej...
    • afaza Re: email do Syli 15.01.05, 09:36
      Czesc, czy moglabys mi tez wyslac w wolnej chwili takiego e-maila jak do Syli -
      mam ten sam problem, 170 wzrost waga 74 kg, caly dzien w biurze praca siedzaca,
      po 2 dzieci, jem malo ale niestety w ciagu dnia, jak wracam ok. 18 to dopiero
      jem obiad. Cwicze raz w tygodniu 1 h - areobik. Staram sie jak moge ograniczyc
      jedzenie ale nie moge pracowac. Nie chce diety cud tylko jak jesc zeby nie tyc.
      Podaje adres afaza@gazeta.pl Dziekuje i pozdrawiam Asia.
      Bardzo fajny mialas pomysl.
    • Gość: 12 Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 19:47
    • Gość: dorka Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: 80.48.24.* 16.01.05, 14:39
      Cześć.Ja mam pytanie jak można pozbyć sie i zapobiegac wypryskom na
      plecach.Samo mycie żelem pod prysznic nie wystarcza.Czy skuteczny bedzie jakiś
      peeling?Za trzy tygodnie mam studniowke i chcialabym miec ladne plecy.Z góry
      dziękuje za odpowiedź.
      • kampysia Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 16.01.05, 15:45
        Czesc!

Najlepiej dziala peeling do ciala stosowany 2 razy w tygodniu (polecam
        Exfotonic L'oreal). Poza tym radze kupic sobie szczotke do szorowania ciala na
        dlugim kiju i codziennie wieczorem przed prysznicem szorowac cale cialo, a w
        szczegolnosci plecy. To powinno zlikwidowac zalegajacy martwy naskorek i
        ulatwic usuwanie toksyn. Raz z tygodniu (wedlug mnie czesciej nie trzeba) naloz
        na plecy balsam nawilzajacy.

Zwroc tez uwage na diete - jedz duzo owocow i warzyw, produkty bogate w kwasy
        omega3, pij duzo wody, zrezygnuj z fast foodu, slodyczy i ostrych potraw; to
        wszystko powinno tez pomoc ci osiagnac ladna skore, nie tylko na studniowke,
        ale na dluzej.

• Gość: oliwka problemy z cerą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 15:36
      CZesc,czytałam juz kilka wątków (z Twoimi świetnymi radami!)na temat cery
      mieszanej ale ciągle nie wiem co pasuje do mojej...
      Mam 24 lata Jakis czas temu mysle ze kwiecien 2004 zaczelam uzywac kremu
      nawilzająco - matujacego Lirene - eris 9dlatego bo świecila mi sie buzia) Po tym
      kremie było ok i chyba w sierpniu kupilam sobie Eris +25 tez matujaco -
      nawilzajacy no i po tym sie zaczęło Po miesiącu stosowania strasznie wysuszyła
      mi się cera szczególnie przy nosie i na policzkach (szczególnie w okół ust) moge
      powiedziec że nawet mi schodzi czasami Od tamtej pory nie moge sobie z tym
      poradzic...a używam juz tylko kremu nawilżającego + na noc półtłusty Co robić?
      • kampysia Re: problemy z cerą 16.01.05, 15:53
        Oliwko,

nie potrzebujesz kremu poltlustego, zwlaszcza na noc. Tego rodzaju krem ma
        chronic cere przed wysuszeniem na b.duzym mrozie, silnym wietrze itp. W nocy
        nie masz tak skrajnych warunkow, wiec nie spelnia swojego zadania.
        Prawdopodobnie nie masz cery suchej, tylko odwodniona. Lepiej tu podzialaja
        stosowane kilka razy w tygodniu maseczki nawilzajace.

Jezeli sluzyl ci krem Lirene, mozesz go uzywac dluzej, na noc natomiast radze
        nakladac jakis krem regenerujacy do cery odwodnionej (Avene ma takie w swojej
        ofercie - do cery suchej, a takze normalnej i mieszanej bodajze). Uzywaj takze
        mleczka lub lagodnego zelu do mycia twarzy (mycie silnymi preparatami powoduje
        uszkodzenie plaszcza hydro-lipidowego, w efekcie czego skora sie przesusza,
        traci zdolnosc ochrony przed agresywnymi kosmetykami i szkodliwymi warunkami
        srodowiskowymi i duzo dluzej zajmuje jej regeneracja). Polecam ci emulsje do
        mycia i demakijazu Avene, po niej spryskiwanie twarzy woda termalna i
        ewentualnie jakis lagodny tonik do twarzy.

Mam nadzieje, ze moje rady jakos ci pomoga :)
    • Gość: oliwka Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 19:00
      Dziękuję bardzo za odpowiedz Zmienię ten "nocny" krem :)
    • jumbala za duzo kosmetyków? 16.01.05, 19:17
      Witam
      Mam pytanko po czym poznac, że skóra ma dość kosmetyków odżywczych?
      Albo, że dany preparat jest za silny? Czxy np zbyt dużą ilością maseczek można
      przedobrzyć? i jakie sa tego efekty?
      I drugie pytanko używam właśnie od miesiąca vichy fix pod oczy i zaczęły
      pojawiac mi się takie małe kropeczki(kaszka, zapchane pory??) i nie wiem co może
      być tego przyczyną- zaczęły pojawiać sie ostatnio i raczej w kącikach
      oczu(innych kosmetyków do oczu raczej nie stosuję, czasem cień i tusz ale rzadko)

Dzieki za odpowiedź
      • kampysia Re: za duzo kosmetyków? 16.01.05, 19:29
        Czesc,

najpierw odpowiedz na to drugie pytanie: takie biale krosteczki to tzw.prosaki,
        bardzo mozliwe, ze powstaly od zbyt tlustego kremu. Kremy Vichy tu, na forum,
        maja opinie, iz czesto zatykaja pory. I niestety w okolicach oczu tak wlasnie
        sie to objawia. Dosc trudno jest usunac te prosaki, moze to zrobic dermatolog.
        Tobie radze odstawic ten krem, widocznie ci nie sluzy, ma zbyt ciezka
        konsystencje.

A teraz ten pierwszy problem: stan skory przekarmianej z reguly sie pogarsza.
        Wyskakuja jakies krostki (zwlaszcza w miejscach, w ktorych wczesniej ich nie
        bylo, np. na policzkach - przy cerze mieszanej lub suchej), skora zaczyna sie
        przetluszcza, moze sie zrobic wrazliwsza. Poza b.rzadkimi przypadkami nie ma
        potrzeby stosowac maseczek czesciej niz raz, dwa razy w tygodniu - stosowane
        czesciej po prostu przyzwyczajaja do siebie skore i nie daja zadnego efektu.
        Maseczka z reguly ma dawas dosc spektakularny rezultat. Jesli tak bylo na
        poczatku stosowania, po pierwszym uzyciu, a potem jakos nie widzisz roznicy, to
        znak, ze skora moze jej zwyczajnie nie potrzebowac.
        Zbyt silne nawilzenie skory czesto objawia sie wystapieniem drobnych krostek i
        wypryskow w okolicach ust.
        Skore nalezy myc dwa razy dziennie, kremy nakladac nie czesciej niz dwa razy
        dziennie, peelingi i maseczki nakladac 1-2 razy w tygodniu. Przy stosowaniu
        dobrych, skutecznie dzialajacych kosmetykow to powinno wystarczyc.

• Gość: Agnes Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.szczecin.mm.pl 16.01.05, 21:09
      Witaj!
      Dopiero odkryłam Twoje porady i bardzo mnie urzekły.
      Pomimo czytania różnych nowinek, mam problem z dbaniem o swoją "urodę"
      Liczę na to że mi pomożesz.
      Mam cerę z problemami - pryszcze, podskórne "wypustki", sińce pod oczami, cera
      tłusto-mieszana (ale na policzkach), spore zmarszczki na szyji. Nie wspomnę już
      o lekkiej nadwadze, rozstępach i "pomarańczowej skórce" oraz fatalnym stanem ud.
      Od czego mam zacząć poprawę swojego ciała i jakie są wskazane kosmetyki.
      Wspomnę że już mam 31 lat :-)i mam 10-godziną siedzącą pracę.
      Prosże o poradę.
      Z góry dziękuję i pozdrawiam.
      Agnes
      • kampysia Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 16.01.05, 21:42
        Agnes,

Do dbania o urode nalezy podejsc w sposob holistyczny, czyli calosciowy. Na
        poczatek radze przyjrzec sie swojemu trybowi zycia i odzywianiu. Kupic jakas
        porzadna ksiazke o zdrowym odzywianiu i sprawdzic, czy twoja dieta jest
        zbilansowana pod wzgledem wszystkich skladnikow odzywczych i wielkosci porcji.
        Prawdopodobnie nie jest, skoro piszesz o lekkiej, bo lekkiej, ale jednak
        nadwadze. Wtedy warto sie zastanowic nad zdrowymi metodami zrzucenia zbednych
        kilogramow. Zmienic odzywianie w taki sposob, abys mogla przy nowej diecie
        wytrwac cale zycie.

Nalezy rowniez zaczac sie ruszac, niezbyt intensywnie, ale systematycznie,
        najlepiej pol godziny dziennie. Powinnas wykonywac zarowno cwiczenia spalajace
        tluszcz, poprawiajace kondycje, wzmacniajace miesnie, jak i zwiekszajace ich
        elastycznosc.

Do trybu zycia i dbania o siebie naleza takze inne kwestie. Odpowiedz sobie na
        pytania: czy twoje zycie zawodowe i osobiste jest satysfakcjonujace? Czy nie
        stresujesz sie nadmiernie? Czy umiesz sie relaksowac? Czy otacza cie krag
        zyczliwych ci ludzi? Czy realizujesz sie w zyciu? Czy masz wysokie poczucie
        wlasnej wartosci? Jesli jestes zdania, ze nie wszystko w twoim zyciu uklada sie
        jak nalezy, warto zastanowic sie, jak to zmienic i podjac odpowiednie kroki.

Dobrze jest wypracowac sobie pewne rutynowe czynnosci w kwestii "dbania o
        siebie", typu: dwa razy w tygodniu peeling twarzy i ciala, codzienne
        wsmarowywanie balsamu antycellulitowego, picie duzej ilosci wody przez caly
        dzien, codzienne jedzenie zdrowego sniadania itp.

Jesli chodzi o kosmetyki, to trudno mi cos konkretnego ci polecic, gdyz nie
        wiem, jakich uzywasz obecnie. Na pryszcze mozesz wyprobowac jeden z licznych
        kremow z kwasami - powinien oczyscic ci cere z wszelkich problemow. Na since
        stosowac silny krem pod oczy (dodatkowo - wysypiac sie, pic duzo wody,
        zrezygnowac z kawy, jesli ja pijesz, spedzac czas na swiezym powietrzu, jesc
        sporo zelaza). Zawsze nakladaj krem z dosc wysokim filtrem (min.SPF15), takze
        na szyje. Na noc mozesz wklepywac w szyje krem ujedrniajacy, np. Nivea z
        kompleksem Q10, lub specjalnie przeznaczony do skory szyi, dekoltu i biustu.

Pozdrawiam :)
      • kampysia Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 16.01.05, 22:23
        Agnes, za dobre zrodla "nowinek" zdrowotnym, odzywczych i fitnessowych uwazam
        pisma SHAPE i VITA (to drugie bardziej zdrowotne). Kup sobie styczniowe numery -
        w SHAPE znajdziesz program cwiczen na poczatek i liste b.zdrowych produktow,
        ktore powinny koniecznie znalezc sie w twojej diecie. Polecam!
    • Gość: POMOCY!!! Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.05, 21:41
      uzywalam roznych kremow pod oczy i zawsze gdy rano wstaje mam zaropiale
      oczka.czemu?czy mozesz mi polecic jakis delikatny krem przeciwzmarszczkowy???
      dodam ze mam 23 lata.
      • kampysia Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 16.01.05, 21:51
        Byc moze to wcale nie od kremow. Moze masz jakies b.lagodne, niewyleczone
        zapalenie spojowek? Radze wybrac sie do okulisty.
        Inna sprawa, ktora moze pogarszac stan twoich oczu: moze za blisko oczu
        nakladasz krem pod oczy? Krem nalezy nakladac na nieruchoma czesc strefy pod
        oczami, na gore kosci policzkowych. Nalozony wyzej moze dostac sie do oka i mu
        zaszkodzic, dodatkowo moze spowodowac pojawienie sie malych krosteczek i
        opuchlizny, a na starosc worki wypelnione tluszczem, ktorego nie da sie usunac
        innym sposobem niz chirurgicznie.
        Lekkim kremem, ktory polecam, gdy chcesz zapobiegac i nie masz powazniejszych
        problemow ze skora, jest AA Perfect Plus krem kojaco-nawilzajacy na dzien.
    • satynka11 Wodoodporne tusze, pomadki 17.01.05, 17:33
      Hej, czy znasz kosmetyki, których mogę używać na basen i pozostać przez cały
      czas ładna? :) Może polecisz jakieś tusze czy pomadki. Jednak najbardziej
      interesuje mnie, czy są podkłady wodoodporne, róże i cienie do powiek. Dziękuję
      z góry.
      • kampysia Re: Wodoodporne tusze, pomadki 19.01.05, 20:40
        Czesc,

wiesz, ja bym sie za mocno nie malowala na basen. Nie slyszalam o istnieniu
        wodoodpornych podkladow i sama idea wydaje mi sie podejrzana. Mysle, ze
        musialyby byc strasznie silne i kryjace na maxa. Rozu tez wlasciwie sie nie
        potrzebuje - plywajac i tak sie zarozowisz zapewne. Co do tuszu - ja uzywam
        codziennie Aqua Lash Max Factora i uwazam go za najlepszy tusz w ogole, nie
        tylko w kategorii wodoodpornych. Istnieja jednak rowniez inne na rynku, m.in.
        wersja More Lashes wodoodporna (tez Max Factora). I tylko nakladanie tuszu na
        basen jestem w stanie zaakceptowac, wszystkie inne kosmetyki do makijazu wydaja
        mi sie zbedne. Lepiej zrobisz nakladajac mocno nawilzajacy krem i szminke
        ochronna na usta. Wyobraz sobie zreszta, jakby to bylo, gdyby kazda kobieta
        nakladala silny makijaz - chcialabys plywac w brudnej wodzie ze sladami czyichs
        kosmetykow kolorowych? (bo wydaje mi sie nieuniknione, ze cos by jednak zeszlo
        z podkladu, rozu, cieni i szminki).

• viscera Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 18.01.05, 11:25
      od stycznia(moje postanowienie noworoczne) zdrowo sie odzywiam: dużo warzyw,
      owoców, mieso chude i grilowane, jogurty musli, zero słodyczy ,zero cukru, pije
      dużow wody niegazowanej (2l dziennie conajmniej)herbaty czerwona i zieloną, do
      tego ćwicze codziennie około 1h i biorę aplefit który naprawdę poprawił mi
      przemianę materii:) i co? zero efektów, waga stoi w miejscy nie spadła nawet o
      kilogram:/ wałeczki nie znikają:/ co robie źle? może jakaś radykalniejsza
      dieta? mam sie poddać czy walczyć dalej?? a może to wina tabletek
      antykoncepcyjnych(Novynette)bo po nich dużo przytyłam(7kg)?? Dodam że wcześniej
      nie miałam problemów ze zgubieniem zbędnych kilogramów:) pomocy!! jestem bliska
      załamania:)
      • aniaa_23 Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 19.01.05, 12:19
        Viscera,
        Nie załamuj się!!
        Pewnie więcej fachowych porad uzyskasz od Kampysii, ale w międzyczasie ja
        dorzucam swoje 3grosze.
        To dopiero 2 tygodnie, tak szybko niestety nie ma spektakularnych efektów, ale
        za to jeśli większość swoich postanowień wejdzie ci w nawyk (te 0 słodyczy
        trudno utrzymać) to powinnaś zauwazyc poprawę.
        Bardzo możliwe, że to wina hormonów, często przemiana materii pogarsza sie z
        wiekiem. Poza tym waga nie jest najważniejsza, tłuszcz zamienia sie w mięśnie a
        ona ważą więcej niż tłuszczyk. Zastanów sie nad zmianą pigułek. Ogranicz
        węglowodany i nie jedz wieczorem, nie zbliżaj sie do alkoholu (miliony kalorii)
        i bądz wytrwała!!
        Nie wspomniałas o ćwiczeniach, a bez nich sama dieta niewiele da..
        Pozdrawiam :)
        • viscera Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 19.01.05, 14:52
          dzieki:) nie wspomniałam a ćwicze:)staram sie codziennnie chociaz 30 minutek,
          jakies tam brzuszki i przysiadty itp:) narazie jeszcze sie nie poddam i bede
          walczyła:)
          • kampysia Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 19.01.05, 20:53
            Viscera,

Ania podala juz b.dobre rady, ja jeszcze cos dorzuce.

To, ze nie od razu chudniesz, bywa normalne. Organizm czasem duzo czasu
            potrzebuje, by jakos zareagowac. Twoj plan wydaje sie byc dobry, wszystko to sa
            zdrowe produkty, ktore musisz spozywac codziennie. Sa dwa podstawowe bledy,
            jakie mozesz popelniac:
            1) jesz za malo
            2) mimo wszystko jesz za duze porcje

W pierwszym przypadku za malo znaczy ponizej ok. 1500kcal. Jedzac mniej niz
            twoj organizm potrzebuje, przestawiasz go na rytm glodowy, ktory kaze mu
            odkladac kazda porcje energii, jaka dostaje.
            W drugim - no coz, za duzo zdrowego tez tuczy.
            Zwroc uwage, zeby jadac regularnie, 4-5 posilkow dziennie, srednio co trzy
            godziny. Pisalam juz chyba gdzies wyzej o wielkosci porcji, jak masz
            watpliwosci albo nie mozesz znalezc informacji i nie wiesz, ile wynosza porcje
            konkretnych produktow - zapytaj mnie jeszcze.

Ania ma racje co do pigulek. To nie jest normalne, aby przytyc az 7kg. Norma to
            0-3kg. Byc moze pigulki powoduja u ciebie jakies zaburzenia hormonalne, w takim
            przypadku schudnac bywa b.trudno. Druga kwestia - moga strasznie zatrzymywac
            sol w organizmie (radze wyeliminowac sol niemal calkowicie).

Co do cwiczen - wlacz koniecznie cwiczenia aerobowe: szybkie spacery, jogging,
            plywanie, taniec itp. Same cwiczenia w domu na macie, rzebiace miesnie owszem,
            wymodeluja ci jako tako sylwetke, ale nie spala tluszczu i w efekcie rezultaty
            moga byc slabo widoczne. Wymodelowane miesnie beda w dalszym ciagu pokryte
            warstewka tluszczu, ty bedziesz wazyc wiecej (bo jak Ania slusznie zauwazyla,
            miesnie waza wiecej niz tluszcz) i bedziesz sfrustrowana. A wiec cwiczenia
            spalajace tluszcz, wykonywane w odpowiednim tempie sa konieczne razem z
            modelujacymi sylwetke!

Powodzenia! Pozdrawiam:)
            • viscera Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 19.01.05, 21:34
              dziekuje za wszystkie rady:)dostosuje sie i jeszcze troche powalcze, moze sie
              uda:)pozdrawiam gorąco
            • viscera Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 19.01.05, 21:45
              aha i jeszcze jedno:) czy w ramach cwiczeń aerobowych moge cwiczyc na takim
              sprzecie co sie nazywa Fitness Flayer?? moja kuzynak ma taka maszyne wiec
              mogłabym przejsc sie kilka razy w tygodniu na małą sesje razem pocwiczyłybysmy:)
              czy lepiej pobiegac? basen w moim wypadku odpada bo mma uczulenie na chlor:) i
              jeszcze prosze o te porcje produktów bo nie moge znalesc:) dziekuje
              • kampysia Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 23.01.05, 10:43
                Jasne! Ja znam te maszyne pod nazwa eliptical trainer albo cross trainer, moi
                rodzice tez maja taka w domu. Ja dosc czesto cwicze na niej, jest we wszystkich
                fitness klubach. Cwiczenia na niej zaliczaja sie do jednych z
                najskuteczniejszych aerobowych i poza spalaniem tluszczu umozliwiaja rzezbienie
                miesni, zwlaszcza nog (ale rece tez niezle moga pracowac). Wazne, zeby cwiczyc
                z odpowiednim tetnem (na spalanie tluszczu: 60-75% twojego tetna maksymalnego;
                tetno maksymalne to 220 minus twoj wiek, z tego policz 60-75% - takie tetno
                powinnas zachowywac podczas cwiczen), odpowiednio dlugo (30-60minut), najlepiej
                3-5 razy w tygodniu. I urozmaicaj cwiczenia: nastawiaj rozne programy, raz
                chodz z wiekszym obciazeniem wolniej, raz szybciej, ale za to z lzejszym
                obciazeniem.

Pozdrawiam!
    • Gość: kaha Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.uks.pl.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 07:43
      Kampysiu!
      Niedługo mam urodziny i na imprezę chciałam przykleić sobie na powieki takie
      dżety (to jest taka długa naklejka którą przykleja się tuż przy rzęsach, są
      rónież takie podobne naklejki na paznokcie). I w związku z tym mam pytanie jak
      najlepiej sie pomalowac - czy zrobić mocny makijaż czy może bardziej lekki tzn.
      tylko rózowe cienie na powieki. I czy przed przyklejeniem tego pomalować rzęsy
      cz dopiero po?????
      Proszę o jakąś poradę
      • kampysia Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 19.01.05, 20:57
        Nigdy sobie czegos takiego nie robilam, ale sprobuje cos doradzic. Wydaje mi
        sie, ze powieki powinny 'saute', czyli jak najbardziej naturalnie i
        odtluszczone, ZANIM przykleisz te dzety. Dlatego pomaluj je pozniej, lepiej
        beda sie trzymac. Nie wiem, czy te dzety maja jakis kolor. Jesli sa czarne,
        mozesz pomalowac oczy mocniej, np. zrobic tzw. smoky eyes (ciemne, rozmyte
        cienie). Jesli sa kolorowe - radze pozostac przy delikatnym makijazu. Nie
        sadze, zeby rozowy byl dobry na impreze - poznym wieczorem mozesz byc juz
        zmeczona, alkohol i dym papierosowy (zakladam, ze beda) moze spowodowac
        przekrwienie oczu, wiec dodatkowo rozowy cien moze dac efekt oczu krolika.
        Pomysl o tym jeszcze.

Pozdrowienia:)
        • Gość: kaha Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.uks.pl.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 07:39
          Kampysiu co do tych dźetów to będą one srebrne i na końcu 4 dżety będą różowe.
          Chcę się wymalowac na różowo bo mniej więcej będę tak ubrana tzn. bluzka Różowa
          ale ani landrynkowa ani jaskrawy róż tylko taki róż przydymiony , brudny,
          spodnie też w tym kolorze. Więc pomyślałam że pomaluję oczy takim cieniem
          jasnym różowym z drobinkami świecącymi , rozświetlającymi. A ty jakim byś
          pomalowała????
          • kampysia Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 23.01.05, 10:55
            Kaha,
            w takim razie spokojnie maluj sie na rozowo. Wszystko bedzie ladnie do siebie
            pasowac. Ja pewnie pomalowalabym sie dosc neutralnie, ale rozowy zaliczam w
            sumie do neutralnych kolorow:)

Baw sie dobrze!
      • Gość: up Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.238.64.79.adsl.inetia.pl 23.01.05, 07:11
        up
    • Gość: nina problem z pryszczami i zaskornikami. IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 19.01.05, 17:57
      Cześć Kampysiu!
      Mam do Ciebie pytanie. Mam 20lat i problem z tym ze caly czas na mojej twarzy
      pojawiają się jakies nowe pryszcze a oprocz tego praktycznie caly czas mam
      jakies zaskorniki w okolicy nosa.Ostatnio dwa tygodnie temu bylam u kosmetyczki
      na oczyszczaniu,przez pare dni potem mialam sliczna buzke az promieniala a
      teraz znowu wychodza nowe wypryski.Jak powinnam dbac o cere zeby ciagle nie
      pojawialy sie zaskorniki i nowe pryszcze takie biale w srodku? Jakiego zelu do
      mycia twarzy polecasz? Do tej pory stosowalam zel Soraya (regulujacy
      wydzielanie sebum), tonik ogorkowy Ziaja i krem odzywczo kojacy Ziaja.Dodam ze
      mam cere sucha-tak przynajmniej twierdzi kosmetyczka.Jak wogole poprawic jej
      koloryt i generalnie kondycje? Pozdrawiam
      • kampysia Re: problem z pryszczami i zaskornikami. 23.01.05, 11:01
        Nina,
        nie sadzisz, ze juz pisalam b.wiele o tego typu sprawach?
        Przypominam teraz najwazniejsze: powinnas zadbac o caly tryb zycia, nie tylko o
        pielegnacje twarzy (czyli wlasciwie sie odzywiac i pic duzo wody - to ma
        najwiekszy wplyw na dluzsza mete, cwiczyc, wysypiac sie), do mycia uzywac
        lagodnego zelu, dobrze, zeby mial kwas salicylowy (mi bardzo sluzy Garnier
        Czysta Cera, ale jesli masz sucha cere musisz ja b.dobrze nawilzac dodatkowo).
        Sprawdz, czy zel Soraya nie wysusza ci nadmiernie skory, a krem Ziaja nie
        zatyka porow. Lepiej stosowac krem mocno nawilzajacy, te odzywcze moga byc zbyc
        bogate=geste dla skory z wypryskami.
        Na poprawe kolorytu polecam kremy z wit.C, duzo ruchu na swiezym powietrzu (aby
        poprawic krazenie) i wysypianie sie.

Podrawiam serdecznie:)
    • Gość: agapa2 Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.chello.pl 20.01.05, 15:10
      Prosze poradz, jak pozbyc sie swedzacych potowek na dekoldzie
      i plecach
      /
      • kampysia Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 23.01.05, 11:04
        Przede wszystkim stosuj regularnie peeling calego ciala. Po kazdym prysznicu
        czy kapieli nakladaj balsam nawilzajacy. Poza tym unikaj ubran ze sztucznych
        metrialow - najgorsze sa tanie bluzki i topy z poliestru, ktore nie
        przepuszczaja powietrza.
    • Gość: superkinia Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 10:15
      blagam o pomoc!!! po poludniu spotykam sie z moim chlopakiem i nie wiem jak to
      sie stalo ale wieczorem jak zawsze smarowalam sie samoopalaczem i dzis
      zobaczylam wielgaśna plamę na wewn stronie ramienia (pod pachą), peeling nie
      pomógl, nie wiem co zrobic, nigdy nie robie zadnych plam z samoopalcza,
      czym mam to usunąc???
      • kampysia Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 23.01.05, 10:37
        Czesc,

sprobuj moze mocno to czyms zetrzec. Jesli peeling nie pomogl, to moze szczotka
        do ciala, gabka, w ostatecznosci lekkie tarcie pumeksem (powtarzam: lekkie!).
        Potem mozesz przemyc to np. zmywaczem do paznokci (mi czasem pomaga na male
        nierownosci po samoopalaczu na dloniach czy stopach). W moim przypadku na
        plamki na stopach (przy kostce) skuteczne jest tarcie specjalna tarka do stop,
        ale nie wiem, czy taka posiadasz...

Mam nadzieje, ze ktorays ze sposobow ci pomoze. Pozdrawiam:)
        • Gość: b Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.238.69.22.adsl.inetia.pl 23.01.05, 18:01
          podtrzymuje watek
        • Gość: kinga Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.238.69.22.adsl.inetia.pl 23.01.05, 18:12
          a co na rozstępy polecisz ? jaki cudowny krem , moze jakieś sprawdzone
          sposoby , osobiście zastanawiam sie nawet nad operacją plastyczną ale od czegoś
          trzeba zacząć, była w Douglasie i pani poleciła mi tam krem Biodherm ale czy
          warto inwestować 150 zł na ten krem , może coś innego?
          rozstępy są na razie małe (po ciąży) i jest ich niewiele 2-3 centymetrowe
          kreski w dole brzucha i po bokach tam gdze skóra najbardziej była rozciągana ,
          ostatnio zauważyłam że robi mi sie nowy mały rozstęp tuż pod pępkiem na samym
          środku , boję sie o skórę w następnej ciąży , aha w ciąży smarowałam sie
          mustellą.
          pozdrawiam i czekam na Twoją odpowiedż
          kinga
          • kampysia Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 23.01.05, 18:40
            Czesc Kinga,
            sprawdz watki wyzej, bo juz pisalam kilkakrotnie o rozstepach. Zlikwidowac
            mozna je tylko glebokim peelingiem, ewentualnie laserem, zaden krem nie usunie
            istniejacych rozstepow.
            Najlepiej sprawdza sie zapobieganie, smarowanie sie kremami. Slyszalam, ze
            Mustella ma jedne z najlepszych kremow zapobiagajacych rozstepom.

• Gość: kinga Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.238.73.17.adsl.inetia.pl 24.01.05, 09:36
              dzieki Kampysiu
        • Gość: superkinia Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 20:26
          plamy zobaczyl i podobamu mu sie nawet w cętki... wieczorem znow sprobuje
          peelingu, dzieki
    • yakaga nietypowa - life coaching 24.01.05, 18:41
      Droga Kamilko - wlasnie tu trafilam i jestem pod ogromnym wrazeniem Twojej
      wiedzy oraz checi udzielania pomocy. W przeciwienstwie to wiekszosci dziewczyn
      zwracajacych sie do Ciebie - ktore sa bliskie idealu - zdrowy tryb zycia,
      regularne cwiczenia, itp. ja (wiek 35) robie wszystko zle - pale, dosc czesto
      pije alkohol (czrewone wino), sporadycznie chodze na silownie (ostatnio bardzo
      przytylam)- jedynie zdrowo sie odzywiam (zero slodyczy, duzo warzyw, owocow,
      itp). Wiem, ze moj tryb zycia jest wprost okropny - i tu wlasnie moja prosba -
      bardziej do Ciebie jako life coach niz specjalistki od kosmetykow - czy mozesz
      mi powiedziec jak zaczac zmiane? jak mozna sie skutecznie zmotywowac do
      calkowitej zmiany? ja ciagle sobie obiecuje od jutra to, tamto - trwa to jeden
      dzien a potem znowu siegam po papierosy i koniec. Zdajac sobie sprawe ze
      swojego braku dyscypliny wpadam nastepnie w dol psychiczny - jestem
      beznadziejna - i chyba juz nic sie na to nie poradzi. Kiedy przeczytalam posty
      w tym watku jeszcze bardziej sie zalamalam - bo z nich wyglada, ze to takie
      proste - zdrowo sie odzywiaj, cwicz 4 razy w tygodniu, pij duzo wody - i niemal
      wszystkie dziewczyny tutaj tak wlasnie robia - a mnie to sie wydaje calkiem
      nieosiagalne. Juz zaczelam sie zastanawiac czy moze powinnam udac sie do
      psychiatry - bo cos ze mna nie tak. Kwoli wyjasnienia dodam (choc to znowu nie
      swiadczy o mnie dobrze)ze nie mam zadnych stresow, czuje sie ogolnie
      szczesliwa, zyje niemalze wolna od problemow - no, poza tym ze soba.
      Co moglabys doradzic takiej osobie - jakbys juz byla tym life-coachem? Bede
      bardzo wdzieczna za jakies porady - i chetnie sie zrewanzuje w dowolnie wybrany
      sposob. Mozesz mnie potraktowac jako pierwszego klienta (relacja zawodowa -
      usluga platna, itd).
      Serdecznie Cie pozdrawiam i czekam na Twoje rady.
      • kampysia Re: nietypowa - life coaching 24.01.05, 20:43
        Yakaga,

nie niecierpliw sie, twoj list jako ciekawy kasek zostawilam sobie na deser:)
        Bardzo mi sie podoba to, co napisalas i juz sie ciesze na wyzwanie - bo zalezy
        mi najabrdziej chyba na motywowaniu, nie tylko doradzaniu kosmetykow.

Mam opracowane pytania, ktore wysylam osobom, chcacym, zebym opracowala im plan
        schudniecia badz poprawy zdrowia. Moge ci je wyslac i porad konkretnych
        udzielic dopiero po uzyskaniu odpowiedzi od ciebie na zadane pytania. Wtedy tez
        wymysle, czy moge ci jednorazowo cos doradzic, czy nasza "wspolpraca" powinna
        sie opierac (tak jak u fachowego life coacha) na kilku - kilkunastu
        cotygodniowych np. sesjach (takie cos z reguly jest skuteczniejsze: okreslamy
        cel, ty zdajesz mi relacje z poczynionego progresu, ja doradzam w miare
        poczynionych przez ciebie postepow). Po mojej pierwszej poradzie zdecydujesz
        tez, czy w ogole chcesz mi zaufac i stosowac sie do moich rad - masz swiete
        prawo zrezygnowac zreszta w kazdej chwili.

Co o tym sadzisz?

• yakaga Re: nietypowa - life coaching 24.01.05, 20:50
          kampysiu - co o tym sadze? jestem zachwycona Twoja od razu profesjonalna
          postawa! czy moglabys mi wyslac te pytania na gazete (yakaga@gazeta.pl) - bo
          tak troche mi glupio mowic o sobie w szczegolach - i tak pewnie wszyscy
          czytelnicy tego watku pelni oburzenia dla mnie. Dzieki.
        • narcyza1 Re: nietypowa - life coaching 25.01.05, 15:28
          Kampysiu! Mam podobny problem z motywację.Mam 163 cm wzrostu i ważę 59 kg.
          Niestety, wyglądam źle, tłuszczyk mi się "leje" na brzuchu, biodrach i nogach.
          Obiecuję sobie regularnie intensywną pracę nad sobą, ale nie umiem się
          zmobilizować. Czy mogłabyś wysłać mi mailem Twoje pytania i spróbować mi pomóc.
          Dziękuję. narcyza1@gazeta.pl
      • Gość: ewcik ja również poproszę o pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:32
        Cześć Kampysiu, ja znowu przeciwnie niz yakaga, jako tako sie ruszam (chociaż
        ostatnio mam jakiś zastój i nie mogę się zmobilizować do pójścia na zajęcia),
        ale z odżywianiem jest u mnie okropnie, uwielbiam słodycze i nie mogę się od
        nich uwolnić, poza tym w mojej diecie brakuje ryb, które ty bardzo chwalisz, i
        wielu innych zdrowych produktów. Będę wdzięczna jeśli prześlesz mi twoje
        pytania, może to zmieni mój stosunek do jedzenia, ewcik@neostrada.pl, z góry
        dzięki i pozdrowionka
        • catula Re: ja również poproszę o pytania 08.02.05, 13:21
          Kampusiu
          również proszę o zestaw Twoich pytań na adres catula@interia.pl. Może dzięki
          temu przemyśle kilka spraw i uda mnie się zgubić parę zbędnych kg.
          Pozdrawiam i z góry dziękuję
          Ula
      • lacerta100 life coaching po raz kolejny 26.02.05, 19:02
        Wątek "life coachingu" rozpoczęty przez yakagę stał się chyba nowym rozdziałem
        na tym forum! Kampysiu - wiem że teraz posypią się w Twoim kierunku prośby
        o "life coachowanie" i ja też bym się chciała do tych próśb dołączyć. Już w
        poprzednich postach doradziłaś mi w moich problemach z wrażliwą i
        problematyczną skórą - i po zastosowaniu niektórych rad cera naprawdę
        spektakularnie mi się poprawiła! Tak sobie myślę, że zbliża się wiosna, a ja
        chciałabym się poczuć nieco lepiej w swojej skórze, a choć nie mam problemów z
        wagą i odżywianiem się jakoś po zimie czuję się zupełnie pozbawiona formy i
        strasznie zestresowana. Czy mogłabyś również i mnie przesłać swoje pytania?
        Będę naprawdę bardzo, bardzo wdzięczna! Pozdrawiam :-) (lacerta@interia.pl)
    • malgosia60011 Re:jak dbac o tlusta cere? 24.01.05, 18:44
      jak mam zadbac o tlusta cere w dodatku z tradzikiem?i co zrobic z krostkami na
      dekoldzie i plecach.blagam o pomoc
      • kampysia Re:jak dbac o tlusta cere? 24.01.05, 20:09
        Malgosiu,
        przede wszystkim przeczytaj wszystko, co juz pisalam o tradziku i krostkach
        (takze na dekolcie i plecach). Teraz tylko najwazniejsza uwaga: tradzik to
        choroba i radze wybrac sie jak najszybciej do dermatologa, zanim podejmiesz
        jakiekolwiek leczenie na wlasna reke! Tradzik da sie czesto naprawde skutecznie
        wyleczyc.

• Gość: zośka Re:Suche wlosy IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 24.01.05, 19:25
      Droga Kampysiu,
      Mam kilka pytan o pielegnacje suchych i zniszczonych wlosow. Mam cienkie i
      lekko krecone wlosy, ktore lubia sie "puszyc" i strasznie nie lubia by
      proste... Proste sa tylko od prostownicy, ale uzywalam jej przez ostatni rok i
      bardzo mi zniszczyla wlosy. Sa strasznie suche, wygladaja jak siano, a koncowki
      sa bardzo mocno rozdwojone. Uzywam wielu odzywek, np. termoregeneracyjnej Gliss
      Kur i takiej z apteki henna wax. Ale nie widze wielkich efektow. Moze dlatego
      ze czesto susze wlosy suszarka (nie moge ich zostawic zeby same wyschly bo mam
      wtedy jeszcze wieksze siano i brzydkie loczki. Jak powinnam pielegnowac wlosy??
      oze doradzisz mi jakies odzywki lub maseczki, tylko prosze nie z tych okropnie
      drogich. Moge byc z salonow fryzjerskich, ale nie drozsze niz 50 zl. z gory
      dziekuje za pomoc i pozdrawiam :))))
      • kampysia Re:Suche wlosy 24.01.05, 20:31
        Zosiu,

najpierw cie pociesze: wlosy suche sa z reguly duzo latwiejsze w pielegnacji
        niz tluste:) Paru zasad musisz jednak przestrzegac. Jak najrzadziej uzywac
        prostownicy (najgorsze dla wlosow jest gorace powietrze), suszyc suszarka na
        srednim poziomie (jesli masz 3)- zarowno ciepla jak i mocy, trzymac suszarke
        ok. 25cm od glowy.
        Jesli chodzi o produkty do wlosow, unikaj tych z alkoholem (sa takie, ja sama
        jakis czas temu kupilam spray do ukladania wlosow Szwarzkopfa z alkoholem,
        glupio nie spojrzawszy na sklad), uzywaj tych, ktore uwalniaja swoje
        pielegnujace czynniki w cieple (ochronia ci wlosy podczas suszenia) - wydaje mi
        sie, ze twoja Gliss Kur jest niezla. Stosuj raz w tygodniu maseczke do wlosow
        (najlepsze sa podobno Kerastase L'oreala, niestety tez b.drogie, ale slyszalam,
        ze dobre sa takze Karite). Zniszczone koncowki najlepiej obetnij, a w jeszcze
        niezniszczone wmasowuj odzywke do splukiwania (ale tylko w koncowki!) i nie
        splukuj jej. Jako kuracje polecam odzywke w ampulkach Seboradin Inter
        Fragrances. To 14 ampulek na 14 dni, ktore wmasowuje sie w skore glowy i wlosy,
        zawierajacych mase witamin i skladnikow wzmacniajacych wlosy (kosztuja ok.
        20zl) - mi b.pomogly w zeszlym roku na nieco zniszczone trwala wlosy.
        Co do diety, to radze jesc wiecej produktow zawierajacych zdrowe kwasy
        tluszczowe omega 3: tluste ryby, orzechy, pestki dyni i slonecznika, siemie
        lniane, pelnoziarniste produkty - to naprawde pomaga na dluzsza mete!

Pozdrawiam i powodzenia w trosce o wlosy:)
        • Gość: zoska Re:Suche wlosy IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 24.01.05, 20:44
          Bardzo Ci dziekuje.Mam jeszcze pytanie gdzie mozna kupic te ampulki?? Jezeli w
          salonie fryzjerskim wto w jakim, bo mieszkam w niezbyt duzym miescie i nie ma u
          nas salonu o tym szyldzie... Z gory dzieki
          • kampysia Re:Suche wlosy 24.01.05, 21:19
            Ja kupilam je raz w aptece w Warszawie, a drugi raz w zwyklej drogerii. One nie
            sa chyba powszechnie znane, nie sa reklamowane, ja o nich przeczytalam kiedys w
            LOOKu w artykule dotyczacym wlosow wypadajacych i z problemami. Popytaj w
            drogeriach i aptekach, gdzies powinny byc. Szampon Seboradin jest dosc
            popularny i latwy do dostania (poamaga chyba na wypadanie wlosow), wiec ampulki
            tez powinnas gdzies znalezc.

• Gość: marta Re:Suche wlosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:24
              czy istnieje inna metoda niz laserowa na usuniecie rumiencow z policzkow? moze
              jakis kremik? na laser mnie nie stac niestety :( pozdrawiam
              • Gość: marta rumience IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:24
                czy istnieje inna metoda niz laserowa na usuniecie rumiencow z policzkow? moze
                jakis kremik? na laser mnie nie stac niestety :( pozdrawiam
                • kampysia Re: rumience 25.01.05, 21:09
                  Niestety, musze cie zmartwic. Na popekane naczynka (bo chyba o tym problemie
                  mowimy?) skuteczny jest tylko laser. Zaden krem nie "poskleja" juz popekanych
                  zylek, moze jedynie zmniejszyc wrazliwosc skory i zapobiec kolejnym.
                  Nie wiem jednak, czy masz problem z popekanymi naczynkami czy tylko i wylacznie
                  z rumiencami. Na to drugie kremy pomagaja, lagodza, uspokajaja cere.
                  Wzmacniajaco dzialaja rowniez zabiegi jonoforezy.
                  Moja rada: lepiej jest oszczedzac na laser niz wydawac duzo pieniedzy na kremy,
                  ktore dadza b.niewielki efekt.

• yakaga Re: Oferuje porady dotyczace urody i zdrowia 24.01.05, 20:26
      kampysiu!! a mi odpowiesz? dzieki z gory!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka