Dodaj do ulubionych

OKROPNE PLAMKI-UCZULENIE???POMOZCIE:(

IP: 81.219.117.* 28.11.04, 20:06
Witam,od paru pojawily plamki-male czerwone troche swedza, sa na
szyi,brzychu ,ramieniu i na piersi... nie mam pojecia od czego to,moze
polecicie jaks masc??prosze...do lekarza moge isc dopiero w czwartek:(( do
tej pory smarowalam Clotrimazolum ,ale nic nie moga i widze ,ze pojawiaja sie
nowe wstretne plamki:(( Dziekuje.
Obserwuj wątek
    • babessa Re: OKROPNE PLAMKI-UCZULENIE???POMOZCIE:( 28.11.04, 20:48
      Wydaje mi się, że może to być łupież różowy czy jakoś tak(nie pamiętam jak
      dokładnie się to nazywa). Też to miałam i bardzo mnie zdziwiło, że można mieć
      jakiś łupież na brzuchu, piersiach,... Dermatolog zapisał mi maść i pomogło,
      ale teraz nie pamiętam jej nazwy - jak znajdę to napiszę.
      Oczywiście może masz jakieś uczulenie - ale ja miałam małe różowe, suche i
      swędzące plamki i to był właśnie ten łupież.
      • Gość: Ness Re: OKROPNE PLAMKI-UCZULENIE???POMOZCIE:( IP: *.acn.waw.pl 28.11.04, 20:54
        Łupież różowy Giberta to może być, jak napisano powyżej :) albo łupież pstry. Na
        to pierwsze to chyba nic nie pomaga, trzeba przeczekać. A na to drugie możesz
        kupić szampon Ketozen (Ziaja) albo Nizoral i myć tym, zostawiając na 5 minut
        (tak jest napisane w ulotce Nizoralu w każdym razie).
    • Gość: anna Re: OKROPNE PLAMKI-UCZULENIE???POMOZCIE:( IP: 81.219.117.* 28.11.04, 21:01
      no w sumie to one sa takie rozowe...i swedza,moze to wlasnie to,kupie ten
      nizoral,ale za nazwe masci tez bylabym wdzieczna...Dzieki!
      • babessa Re: OKROPNE PLAMKI-UCZULENIE???POMOZCIE:( 28.11.04, 21:05
        No nie mogę doszukać się nazwy tej maści, ale działała znakomicie. Wiem, że
        pisało o niej w któryś z numerów "Look'a". Może ktoś znajdzie jej nazwę i Tobie
        pomoże. No i uważaj bo te plamki przenoszą się i możesz je roznosić po całym
        ciele, więc często myj ręce, nie dotykaj ich, miej oddzielny ręcznik, itp.
        • Gość: anna Re: OKROPNE PLAMKI-UCZULENIE???POMOZCIE:( IP: 81.219.117.* 28.11.04, 21:12
          a to nie byla moze masc Tormentiol??albo chociaz pierwsza literke:)
          Dziekuje :***
          • babessa Re: OKROPNE PLAMKI-UCZULENIE???POMOZCIE:( 28.11.04, 21:15
            Mam totalną zaćmę, ale jak tylko sobie przypomnę to napiszę
            • babessa Re: OKROPNE PLAMKI-UCZULENIE???POMOZCIE:( 28.11.04, 21:16
              Opakowanie było biało-niebieskie
              • Gość: anna Re: OKROPNE PLAMKI-UCZULENIE???POMOZCIE:( IP: 81.219.117.* 28.11.04, 21:19
                Ok, wiec jakby co to czekam na wiadomosc,ale i tak serdecznie Ci dziekuje.
                • babessa Re: OKROPNE PLAMKI-UCZULENIE???POMOZCIE:( 28.11.04, 21:31
                  Przypomniało mi się, że smarowałam je też fenistilem i mniej swędziało, a co do
                  nazwy maści to nadal czarna dziura
    • Gość: inecita Re: OKROPNE PLAMKI-UCZULENIE???POMOZCIE:( IP: *.chello.pl 28.11.04, 22:12
      Toochę jakby wysuszone? Łupież Różowy Giberta? Mam to od 8 tygodni, atakuje
      głównie kobiety, jest epidemia podobno. Zejdzie samo po 8 tygodniach, myj się
      produktami bez mydła i smaruj półtłustym dermosanem. Jeśli to Gibert...
      • Gość: anna Re: OKROPNE PLAMKI-UCZULENIE???POMOZCIE:( IP: 81.219.117.* 29.11.04, 18:28
        tak tak,wlasnie takie jakby troche wysuszone...jakby troche schodzila z nich
        skora:(( ale mam ich coraz wiecej:(((((
        • Gość: inecita Re: OKROPNE PLAMKI-UCZULENIE???POMOZCIE:( IP: *.chello.pl 29.11.04, 21:54
          Łupież różowy niestety... idzie w górę wzdłuż nerwów obwodowych: początkowo uda
          i brzuch, pachy, szyja twarz. Ja mam to już ósmy tydzień. Wszelkie leki możesz
          sobie darować. Myj ciało oilatum a twarz żelem bez mydła np johnsona top to
          toe, nakładaj jasnoniebieski dermosan. Natłuszczaj czymś ale tylko z apteki!!!
          I czekaj... łączę się w bólu. Kryje to podkład la roche posay nr 23 fluid nie
          krem!
    • Gość: blondyna Re: OKROPNE PLAMKI-UCZULENIE???POMOZCIE:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 22:17
      ja też mam coś takiego ale tylko na szyi:/. a wlasciwie na kawałku szyi. ja długo to trwa???????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka