Dodaj do ulubionych

GĘSTY krem nawilżajacy

03.12.04, 13:56

Szukam, szukam i nie znajduję - potrzebny mi krem nawilżający o gęstej
konsystencji. Gęstej, czyli takiej jak budyń, bita śmietana, a nie półpłynnej
(jak jogurt na przykład). Ciągle trafiam na takie niemalże "fluidy", których
dużo nałożyć się nie da (wałkowanie), a nie wystarczają mojej skórze w tej
ilości, która ma szanse się wchłonać.
Czy może ktoś używał kremów na zimę Dax Cosmetics? Są niby nwilżające, ale
czy nie są wsciekle tłuste przy okazji?
Czy ktoś używał Dermiki Rosarium na dzień? Na wizazu nic nie ma. Może ten
krem jest nieco mniej płynny?
Proszę, pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: Iza Re: GĘSTY krem nawilżajacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 16:03
      Spróbuj Kremu z Masłem Kakaowym Daxa. Ja nigdy nie kupuję tego samego kosmetyku
      drugi raz, a w przypadku tego kremu mam już trzecie opakowanie. Pachnie jak
      budyń waniliowy, jest gęsty, w dużym pudełku, fajnie nawilża i wygładza no i
      kosztuje grosze, ok. 10 zł. Na bokach zrobiła mi się szorstka skóra (nie miałam
      peelingu dość długo) i po posmarowaniu szorstkość zniknęła. Krem jest pyszny!
      • kragmel a propos Daxa kakaowego 03.12.04, 16:05
        a porów nie zatyka? bo on się nazywa "do twarzy i ciała" i jakoś mnie to
        przeraża.
        • Gość: Ness Re: a propos Daxa kakaowego IP: *.acn.waw.pl 08.12.04, 13:33
          > a porów nie zatyka? bo on się nazywa "do twarzy i ciała" i jakoś mnie to
          > przeraża.

Nie wiem jak kakaowy, ale malinowy Dax ma na pierwszym miejscu wśród składników
          Isopropyl Myristate, więc raczej będzie zapychał pory. Do ciała jest b. dobry,
          ale do twarzy chyba trzeba uważać.
    • Gość: natka Re: GĘSTY krem nawilżajacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 16:10
      Polecam krem Nivea w wersji czeskiej. Niedrogi i do kupienia w kioskach Ruchu.
      Super nawilża. Najlepszy krem na zime, jaki do tej pory używałam. Wszystkie
      przereklamowane i drogie kremy się do niego umywają.
    • ruda_80 Re: GĘSTY krem nawilżajacy 03.12.04, 16:39
      Hydrain 2 firmy Dermedic, do kupienia w aptekach. Ma b. gęstą konsystenjcę i
      zachowuje się trochę jak krem półtłusty.
      • Gość: justyna Re: GĘSTY krem nawilżajacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 16:48
        Ja też polecam Dermedic,jest naprawdę dobry i bardzo gęsty
    • konwalia33 Re: GĘSTY krem nawilżajacy 03.12.04, 19:22
      Oto moje typy:
      1. Kremy Eris- wszystkie są gęste i jakby " ubite"
      2. Krem nawilżający z serii Sekrety Natury Dax Cosmetics
      3. Krem nawilżający hypoalergiczny Inter Fragrance.
      • Gość: kati Re: GĘSTY krem nawilżajacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 20:40
        hydrain 2 dermedic - zdecydowanie
        • Gość: em Re: GĘSTY krem nawilżajacy IP: *.icpnet.pl 03.12.04, 22:24
          Krem z masłem kakaowym jest raczej tłustawy, bardzo apetycznie pachnie, używam
          do rąk, nóg wymiennie z balsamem. Konsystencja gęsta, ale niestety masło
          kakaowe zatyka pory, jest wysoko w rankingu substancji komodogennych. Do cer
          bezproblemowych może być dobre, ja nie zaryzykuję do używania na twarz - może
          na mróz i na krótko.
          Z nawilżających odpowiada mi ostatnio Iwostin Intensywny o przedłużonym
          działaniu. Bardziej gęsty niż śmietana (co nie znaczy, że b.gęsty) i można
          aplikować 2, 3 razy i wchłania się bez problemu.
          • kragmel Re: GĘSTY krem nawilżajacy 03.12.04, 22:29
            Gość portalu: em napisał(a):

> Krem z masłem kakaowym jest raczej tłustawy, bardzo apetycznie pachnie,
            używam
            > do rąk, nóg wymiennie z balsamem. Konsystencja gęsta, ale niestety masło
            > kakaowe zatyka pory, jest wysoko w rankingu substancji komodogennych.

dziękuję :) to ja mam dobrą intuicję jednak.
    • virtuallady Re: GĘSTY krem nawilżajacy 04.12.04, 10:10
      A ja polecam Dermika Meritum. jest gęsty, bardzo odżywczy, pomógł mi nawilżyć i
      wygładzić wysuszoną skórę na policzkach, Byłam nim zauroczona.
    • Gość: Daria Re: GĘSTY krem nawilżajacy IP: 213.17.133.* 04.12.04, 10:54
      Ja takze polecam hydrain 2 dermedic. Pani w aptece powiedziala mi, ze chroni
      cere wrazliwa do -10 stopni. POtem, w zaleznosci od potrzeb mozna ewnentualnie
      dosmarowac na niego jakis poltlusty, choc mam wrazenie ze nawet przy nizszej
      temperaturze zachowuje wlasciwosci ochronne. Zima w moim przypadku (cera
      mieszana, na policzkach naczynkowa) niezastapiony!!!
    • Gość: M Re: GĘSTY krem nawilżajacy IP: *.aster.pl 04.12.04, 14:21
      Jeśli gęsty - Iwostin z wit. C na noc. Mój faworyt
      • Gość: iza Re: GĘSTY krem nawilżajacy IP: *.torun.mm.pl 04.12.04, 15:08
        Nautrogena z aktywną soją, jest gęsty usper nawilża, dobrze sie wchłania.
        • Gość: kiwi Re: GĘSTY krem nawilżajacy IP: *.238.69.239.adsl.inetia.pl 04.12.04, 20:12
          Dermedic
          • Gość: anka Re: GĘSTY krem nawilżajacy IP: *.star.ceti.pl / 62.121.129.* 04.12.04, 21:00
            Ja też głosuje na Dermedic-a
    • mag-ia Re: GĘSTY krem nawilżajacy 08.12.04, 12:07
      Bardzo polecam krem nawilżający Kolastyny z serii Piękno natury.
    • Gość: suye Re: GĘSTY krem nawilżajacy IP: *.chello.pl 11.12.04, 19:28
      a ile ten dermadic hydrain kosztuje??????? mniej wiecej??
    • Gość: Beacia Re: GĘSTY krem nawilżajacy IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 19:53
      Ja uważam,że wśród gęstych kremów nawilżających najlepszy jest zwykły krem
      Nivea. Też lubię gęste kremy i tylko takie mogę stosować, gdyż po innych mam
      szorstką buzię lub uczulenie. Dobry jest też krem firmy Zjaja Masło
      kakaowe.Kiedyś czytałam, że tym kremem można smarować dzieci np. w trakcie
      mrozów i to mnie przekonało do niego. A jeśli chodzi o pory - to bez przesady
      zwłaszcza przy suchej skórze.Zawsze miałam skłonność do zaskórników zanim
      jeszcze zaczęłam stosować kremy. Po prostu raz na jakiś czas robię maseczkę
      oczyszczającą i buzia wygląda dobrze. Ale to sprawa jak zwykle indywidualna.
      • Gość: madzi1 Re: GĘSTY krem nawilżajacy IP: *.acn.waw.pl 11.12.04, 20:44
        zakupilam niedawno Dermedic Hydrain 2 i narazie jest suuuuper, moja skora go
        pije po prostu, do suchocerych nie naleze, ale mam skore wysuszona od skinorenu
        i retin-a i ten kremik naprawde daje ukojenie mojej buzi :)
        ok 30 zl w aptekach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka