Dodaj do ulubionych

mbank czy inteligo????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 13:20
Prosze Was o porade, moze mało "urodziwą" ale...chcę założyć ekonto i mieć mozliwość placenia za zakupy internetowe ekartą,tak więc które konto byście polecały???
Wlaśnie wchodzę na stronę banków, ale chciałabym znać opinie użytkowniczek:)
Prosze o odpowiedź.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mejbi Re: mbank czy inteligo???? 06.12.04, 13:48
      Zdecydowanie polecam mbank! Będziesz miała w nim dostęp nie tylko do ekarty,
      ale również mozliwość korzystania z dość popularnego w niektórych sklepach
      internetowych mTransferu. Inteligo (obecnie własność PKOBP) odpuść sobie.
      • Gość: monikaz Re: mbank czy inteligo???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 14:08
        Dziekuję, też mnie kusił mbank, bo wiem ze większośc allegrowiczów tam ma konta:)
        Pozdrawiam
        • kragmel Re: mbank czy inteligo???? 06.12.04, 14:23
          też mam konto w mbanku i polecam. zwłaszcza ze względu na: mtransfer, darmowe
          prowadzenie konta, tanie przelewy (50gr), prostotę obsługi, całkiem wysokie jak
          na tego typu rachunek oprocentowanie.
          • Gość: serena Re: mbank czy inteligo???? IP: *.4web.pl 06.12.04, 14:30
            i maja ładniejsze karty, ja dostałam z delfinkiem!!
        • Gość: aniaa_23 Re: mbank czy inteligo???? IP: 217.153.187.* 06.12.04, 14:29
          Nie narzekam jak na razie na mbank, chociaz mam tam konto od niedawna(3mc).
          Tyle, że trzeba pamietać aby nosić ze sobą(jesli trzeba cos przelac itp)listy
          haseł. Je je notorycznie zapodziewam.
          Dla osób mających stały dostęp do sieci (czyli dla mnie) to dobra sprawa.
    • wojtow Re: mbank czy inteligo???? 08.12.04, 15:33
      Ja mam w Inteligo i jestem bardzo zadowolona. Polecam ! Płacisz 2 zł
      miesięcznie i operacje za darmo.
    • rupertgiles mBank 08.12.04, 15:57
      Mam dwa konta w mBanku od 2 lat i jestem zadowolona. Nie było jak dotąd żadnych
      problemów. Plusem jest też miła i kompetentna obsługa w centrum telefonicznym.
      Przelewy i inne operacje robi się w prosty sposób i można je wycofać, jeżeli się
      np. pomylisz.

O Intelligo nic nie wiem.
      • Gość: monikaz Re: mBank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 16:10
        Dziękuję dziewczyny za wszystkie opinie, mąż ma w inteligo to ja założe w mbanku tak dla urozmaicenia:)
    • Gość: agnieszka Re: mbank czy inteligo???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 16:13
      a ja mam pytanie, czy konto zaklada sie tylko przez internet? czy w jakims
      banku? pozdrawiam i z gory dziekuje za to troche pewnie dla niektorych
      prostackie pytanie..
    • Gość: fi Re: mbank czy inteligo???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.04, 16:50
      Od roku mam konto w mBanku i jestem bardzo zadowolona -konto otwierasz drukując
      z internetu i wypełniając odpowiednie formularze, wysyła się je pocztą, potem
      tą samą drogą dostajesz podpisaną umowę, nie płaci się nic za prowadzenie
      rachunku, odsetki są w porównaniu do innych banków całkiem wysokiem, obsługa
      miła i kompetentna, na stronie mBanku jest ciągły czat z pracownikami - bardzo
      fajna forma kontaktu z bankiem - spróbuj odpowiedzą na wszystkie Twoje pytania.
      Generalnie polecam.
      • zuza123 mBank znam od podszewki :) 08.12.04, 16:58
        Miałam przyjemnośc być w zespole programistów tworzących mBank i nie mogę go
        nie polecić :) A sama mam konto w Multibanku, w którym nota bene też sporo
        produktów zaprogramowałam. I równiez polecam
        • paputerek Re: mBank znam od podszewki :) 08.12.04, 17:28
          ja także noszę się z zamiarem e-konta. Rozpatruję mBank, lukas bank, i troszkę
          myślę o Inteligo. czekam na dalsze opinie
        • Gość: Nessie=Rupertgiles ZUZA! IP: *.acn.waw.pl 08.12.04, 18:32

> Miałam przyjemnośc być w zespole programistów tworzących mBank i nie mogę go
          > nie polecić :) A sama mam konto w Multibanku, w którym nota bene też sporo
          > produktów zaprogramowałam. I równiez polecam

To ja mam dla ciebie feedback od konsumenta :)) Otóż bardzo brakuje mi w
          systemie mBanku możliwości założenia własnej bazy danych osobowych (pesel, NIP,
          inne takie) które wstawia się np. przy każdym przelewie do ZUS-u.

Jeżeli przeczytasz tę wiadomość, to weźcie to kochani programiści pod uwagę! :)
          • zuza123 Re: ZUZA! 09.12.04, 08:11
            Sęk w tym, że od dwóch lat jestem już na innym projekcie wdrożeniowym. Bardzo
            chętnie wzięłabym Twoje sugestie pod uwagę, gdybym tylko mogła :)
            • Gość: ela Re JAK Z PRZELEWEM do mBanku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 09:44
              Dziewczyny a gdzie dokonoać wpłaty na konto mBanku? Na Poczcie, czy w
              jakimkolwiek banku(i żeby prowizja nie była strasznie duża)kurcze jak to jest z
              tym mBankiem bo jeżeli wpłacam komuś pieniądze w banku, w którym ten ktoś ma
              konto, nie płacę prowizji, a tu jak to się odbywa.
              Z góry dzięki za pomoc
              Pozdrawiam
              • kragmel Re: Re JAK Z PRZELEWEM do mBanku? 09.12.04, 09:53
                poczta (tak mniej więcej do 700pln to jest 3,50zł, a potem rośnie - za 1000zł
                płacisz 5zł), inny bank (najdroższa opcja), albo mkiosk z
                bankomatem depozytowym (bez prowizji)
                • Gość: justa Re: Re JAK Z PRZELEWEM do mBanku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 10:30
                  ale w mkiosku można chyba tylko na własne konto wpłacić - chyba, że masz kartę
                  do bankomatu osoby, której chcesz wpłacić ;)
                  • kragmel Re: Re JAK Z PRZELEWEM do mBanku? 09.12.04, 10:36
                    a oui, w mkiosku tylko sobie :)
                    • Gość: ela Re: Dzięki Kragmel;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 11:46
                      Czyli zapłacę na poczcie:)
                      • paputerek Re: Dzięki Kragmel;) 09.12.04, 16:35
                        ale rozumiem że z innego banku można robić przelewy do mBanku?
                        bo juz zgłupiałam...
                        • Gość: Ness Re: Dzięki Kragmel;) IP: *.acn.waw.pl 09.12.04, 16:44
                          > ale rozumiem że z innego banku można robić przelewy do mBanku?
                          > bo juz zgłupiałam...

Jak najbardziej. Mnie tak nawet pensję płacą :)

Aha, jak już założysz konto, to transfery międzybankowe kosztują 50 gr z mBanku,
                          a transfery wewnętrzne (do innego użytkownika mBanku) są bezpłatne.
                          • madeleine7 Re: VW Bank lepszy niż MBank 09.12.04, 16:51
                            Ja mam konto w MBanku i VW Banku i polecam ten drugi.
                            Zero jakichkolwiek opłat za prowadzenie konta, otwarcie rachunku, 0 PLN za
                            przelewy internetowe!!! Nie musisz pilnowac haseł bo masz token - bezpieczniej,
                            bo kod zmienia sie co 30 sek - nie do wykrycia. Jedyny minus to bankomat zawsze
                            płacisz 1,5 PLN za kaskę, chyba że wypłacasz >400PLN to za darmo.Ale ja to
                            ominęłam bo mam kartę w MBanku i wypłacam w Euronetach.Za to w MBanku poza
                            Euronetem 5 PLNów za kaskę!!!
                            Ja wybrałam schemat, w którym nie mam żadnych opłat: trzymam kase na VWBanku i
                            przelewam drobne kwoty do MBanku.Tak najbezpieczniej.
                            Pozdrawiam,
                            M.
                            • paputerek Re: VW Bank lepszy niż MBank 09.12.04, 16:54
                              dzięki Ness, za odpowiedź,
                              jest forum bankowość internetowa i tam jest wiele ciekawychrzeczy polecam!
                            • Gość: gogo czy laduje Wam sie strona- MBanku?? IP: *.mt.pl / *.mt.pl 18.12.04, 23:58
                              mi od wczoraj nie ;-( nie wiem co sie stalo - pewnie moja wina ;(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka