Dodaj do ulubionych

najlepsze second-handy

IP: *.radio.com.pl 11.05.02, 10:55
Uwielbiam dobre ciuchy i nie raz udało mi się kupić coś świetnego w tzw.
grzebalni. Znam kilka, ale zanim znikną z oczu (wiecie-nowa ustawa) mam chrapkę
na nowe namiary. Na razie podaje 2 swoje (w Warszawie): ciucholand przy ul.
Stawki, przy pętli autobusowej, upolowałam tam białą skórzaną spódnicę, Ciuchy
na Kabatach, przy KEN, duży wybór, ale jeden minus - brak przymierzalni, na
Stawki zresztą też.
cdn
Obserwuj wątek
    • Gość: ana Re: najlepsze second-handy IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.05.02, 15:17
      Nie chodze do tego typu sklepów, byłam raz i przyznam szczerze niezbyt dobrre
      wrażenie. Jednak nie jestem przeciwniczką tego typu sklepów. Nie raz
      zazdrościłam znajomym, że udało im się upolować naprawdę fajny ciuch. Jeśli
      macie jakieś fajne miejsca w Krakowie, to podajcie namiary, może mnie
      przekonacie:)
      • Gość: Xena Re: najlepsze second-handy IP: *.acn.waw.pl 11.05.02, 15:48
        Nie mam swoich ulubionych second-handów - zaglądam do nich sporadycznie, zwykle
        wtedy, gdy jakiś mijam. Generalnie trzeba długo myszkować wśród sterty
        badziewnych ciuchów, by upolować coś rzeczywiście fajnego i w jeszcze w miarę
        przyzwoitym stanie, dlatego nie jestem zadeklarowaną amatorką ciuchlandów.
        Jakiś czas temu udało mi sie wypatrzyć całkiem przyzwoitą marynarkę zamszową
        (rozmiar trochę przyduży, więc traktuję ją bardziej jak letnią kurteczkę) - ale
        niestety nie jest najlepszej jakości, podszewka co i rusz się pruje :((. I
        gruby wełniany sweter, który rewelacyjnie mi służy w mroźne zimowe wieczory,
        choć nie jest szczegółnie efektowny.
        Swoja drogą - podobno są w Warszawie second-handy bardziej exclusive, gdzie
        sprzedaje się wprawdzie używaną, ale tylko markową odzież (począwszy od firm
        typu Naf-Naf, Promod etc. aż do Armaniego i Versace), ale niestety nie znam ich
        lokalizacji - jeśli ktoś zna adresy, to byłabym wdzięczna za namiary
        • Gość: ptasia Re: najlepsze second-handy IP: *.wcp.pl 11.05.02, 18:50
          jeden taki eksluzywny jest na Bednarskiej i nazywa się Madame, sprzedają
          Gucciego, Armaniego itd.
          osobiście lubię Ciucholand na Żelaznej róg Solidarności, parę rzeczy udało mi
          się tam wygrzebać naprawdę prawie nie używane. Trafiłam też na parę fajnych
          second handów w Pradze Czeskiej, naprawdę fajne ciuchy. Lubię też grzebać w
          lumpeksach w Szczytnie... Mam nadzieję, że ich wszystkich nie zlikwidują :-)))
          • Gość: renia Re: najlepsze second-handy IP: 193.0.117.* 17.05.02, 11:51
            A jakie ceny są w tym Madame? Pewnie takie jak za nowy ciuch nie-Versace, tylko
            np. Zary? Warto tam chodzić? Opiszcie bo słyszałam, jak ktoś go polecał mojej
            koleżance przed pójsciem na wesele. To chyba lekka przesada.
            • Gość: ptasia Re: najlepsze second-handy IP: *.wcp.pl 17.05.02, 12:21
              ceny różne, rzeczy dość eleganckie; utkwiła mi w pamięci mała torebka od
              Armaniego za 130-140 zł (z materiału). Widziałam jakieś marynarki za 300-400,
              koszule itd. Nie było nic, co by mnie interesowało, nie zależy mi na markowych
              produktach, więc więcej (tj. od zimy) nie byłam.
              • Gość: renia Re: najlepsze second-handy IP: *.radio.com.pl 18.05.02, 16:50
                Dzięki! Nie opłaca się. Mam w nosie Armaniego, wolę nowiutką marynarkę za tę
                samą cenę.
    • miriam_73 Re: najlepsze second-handy 12.05.02, 15:34
      Polecam na Ursynowie, przy Stokłosach na placyku przy kościele (na rogu). Mają
      brytyjskie ciuszki, zwykle można naprawdę coś ładnego wybrać.
      • Gość: aneta Re: najlepsze second-handy IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 13.05.02, 07:18
        czytalam gdzies kiedys,ze sklep z selekcjonowana odzieza uzywana w stylu
        vintage jest na chmielnej 10 i nazywa sie retro.zapamietalam ten adres,zeby
        zajrzec tam przy okazji,ale jeszcze takiej nie bylo,wiec nie moge napisac jak
        tam jest.
        • Gość: ptasia Re: najlepsze second-handy IP: *.wcp.pl 13.05.02, 09:52
          retro jest, jak na second-hand, drogie, więc z tymi okazjami to nie wiem....
          kupiłam tam spódnicę, która ma super materiał, ale mój chłopak wzdycha
          spazmatycznie, a mama chichocze, jak mnie w niej widzi... a, kupiłam też super
          torebkę z skóry na bazarze na Kole.
    • flora1 Re: najlepsze second-handy 13.05.02, 14:50
      Róg Majewskiego i Skorochód na Ochocie. Duży sklep, kilka przymierzalni.
      Wygrzebałam tam kilka fajnych ciuchów min. spódnicę i spodnie Benettona, sweter
      Olsena.
    • Gość: Pia Re: najlepsze second-handy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.02, 09:55
      Chociaż mieszkam we Wrocławiu, to do second-handu jeżdżę do Opola (Lakma przy
      ul. Głogowskiej). Ciuchy są podzielone na dwie bardzo duże sale: w jednej tzw.
      porządniejsze, w drugiej bardziej zniszczone ubrania, wszystkie oczywiście na
      wieszakach. Udało mi się tam kupić kilka perełek, w tym rzeczy nowe jeszcze z
      metkami min piękny, kolorowy sweter z Benettona, a mojej siostrze trafiła się
      kurteczka z czarno-białego aksamitu od Gianni Versace (w doskonałym stanie i w
      cenie ok. 30 zł). Oczywiście zdarza mi się też wychodzić z pustymi rękami, ale
      są to raczej wyjątki (zawsze znajdzie się przecież jakaś fantastyczna apaszka w
      cenie 1 zł).
    • Gość: Kama Re: najlepsze second-handy IP: *.proxyplus.cz / 192.168.0.* 20.05.02, 15:04
      A znacie jakieś naprawdę fajne we Wrocławiu??
      • Gość: Pia Re: najlepsze second-handy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 10:50
        Niestety we Wrocławiu nie znalazłam żadnego fajnego sklepu, dlatego polecam Ci
        wyprawę do Opola, samochodem, to naprawdę niedaleko, można pojechać w kilka
        osób, to i koszty benzyny się zmniejszą. Z mojej ostatniej wyprawy do Opola
        (27.05) przywiozłam śliczny, różnokolorowy sweterek Bennetona z ubiegłorocznej,
        letniej kolekcji (14 zł), grafitowy, obcisły sweterek Kokai (12 zł) i
        pomarańczowy sweterek z chenile C&A (14 zł). Wszystkie ciuszki w idealnym
        stanie!
    • Gość: renia Re: najlepsze second-handy IP: *.radio.com.pl 25.05.02, 11:44
      Czy ktoś był w ekskluzywnym second-handzie w Panoramie przy Witosa? Słyszałam o
      nimm, ale nie wiem czy to nie ta sama superdroga kicha co w Madame?
      • Gość: Aga Re: najlepsze second-handy IP: *.future-net.pl 30.05.02, 08:46
        jeśli chodzi o Madame, to bluzki za 400 zł trudno tam znaleźć, ja widziałam
        ciuchy w granicach 2000 zł.
        • Gość: renia Re: najlepsze second-handy IP: *.radio.com.pl 30.05.02, 08:53
          Chyba żartujesz? Używany ciuch za 2 tys????? Nie wiedziałam, że można być takim
          snobem, żeby kupić coś tylko dla metki. Bo podobno tam są tylko luksusowe
          ubrania. Chciałam się wybrać, ale sama nie wiem czy jest po co. Była tam
          ostatnio?
          • Gość: Agusja Re: najlepsze second-handy IP: *.infinity.net.pl / *.infinity.net.pl 30.05.02, 15:21
            Gość portalu: renia napisał(a):

> Chyba żartujesz? Używany ciuch za 2 tys?????

pomysl ile kosztuje taki nowy ciuch.Kilka tysiecy dolarow.

Nie wiedziałam, że można być takim
            >
            > snobem, żeby kupić coś tylko dla metki.

jesli ktos ma pieniadze ale nie tyle zeby kupic nowy ciuch dobrego projektanta to
            taki second hand jest calkiem dobrym pomyslem.
            • Gość: Aga Re: najlepsze second-handy IP: *.future-net.pl 30.05.02, 15:55
              Chodzi tu o ciuchy światowej sławy projektantów, które - nowe - kosztują kilka
              tysięcy $. Są prawie nieużywane. Za ile byś je chciała kupić? za 30 zł? Mnie na
              to nie stać, ale są kobiety, które to kupują.
              • Gość: renia Re: najlepsze second-handy IP: *.radio.com.pl 01.06.02, 13:20
                Gość portalu: Aga napisał(a):

> Chodzi tu o ciuchy światowej sławy projektantów, które - nowe - kosztują kilka
                > tysięcy $. Są prawie nieużywane. Za ile byś je chciała kupić? za 30 zł? Mnie na
                >
                > to nie stać, ale są kobiety, które to kupują.

Kupuja i udaja ze to z Nowego Jorku? Hi hi hi. Ja znam swiatowej slawy mloda
                projektantke ktora wygrywa wszystkie prestizowe konkursy - i ona tez sie ceni,
                ale od niej kupuje zawsze cos szyte na mnie i nowiutkie. I wiem, ze nikt inny
                tego nie bedzie mial. Ale mi chodzi o co innego, o snobizm. Czy to slowo nabralo
                nowego znaczenia? Bo dla mnie ma ujemny odcien.
    • Gość: ola Re: najlepsze second-handy IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 30.05.02, 16:39
      Szukam dobrego second-handu w Katowicach lub na Śląsku.
      • Gość: silie Re: najlepsze second-handy IP: *.jmk.lodz.pl 31.05.02, 09:56
        A w Łodzi?
    • conti najlepsze second-handy we Wrocławiu 31.05.02, 11:10
      ...zna ktoś je...prosze o wiadomość...
    • lady_ann Re: najlepsze second-handy w Warszawie 01.06.02, 16:32
      "Retro future" al. Jana Pawła II 44 ( w bramie. pojedyncze dobrze
      dobrane "perełki". Podobno dla stałych klientów wizyty na zapleczu).
      "Retro moda 70" ul.Chmielna 10 (byłam. W porzo ale bez rewelacji)
      "limit" ul. Sobieskiego 60 lok.1 - róg Bonifacego (można dostać ciuch od
      np.:Prady)
      wszystkie adresy były podane w magazynie CITY więc to są chyba "topowe"
      secondhandy
      • Gość: renia Re: najlepsze second-handy w Warszawie IP: *.radio.com.pl 01.06.02, 17:05
        No właśnie chciałabym się dowiedzieć czegoś o tym "Limicie". Czy on się mieści
        w Panoramie? A ciuchy za 2 tys. czy trochę mniej? ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka