Dodaj do ulubionych

Trwala w domu.

IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 12.05.02, 13:08
Jak zrobic trwala w domu, jakich preparatow i walkow uzyc, chcac osiagnac
srednie loki-fale na cienkich, delikatnych wlosach?
Pomozcie, ktora ma doswiadczenie....
Obserwuj wątek
    • Gość: rossa Re: Trwala w domu. IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 12.05.02, 16:40
      Ja bym w życiu nie zaryzykowała domowej trwałej, zwłaszcza że to jeden z
      najtrudniejszych i praktycznie nieodwracalnych zabiegów.
      • Gość: JULKA Re: Trwala w domu. IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 12.05.02, 17:39
        Myslę podobnie jak Rossa,nie ryzykowałabym robieniem trwałej ondulacji w domu,
        lepiej wydaj więcej kasy i zrób to u profesjonalnej fryzjerki,będziesz miała
        pewność że robi to fachowiec i nie będzie opłakanych skutków...chociaż trwała
        to raczej spore ryzyko i nawet w salonie fryzjerskim nie ma pewności że uda się
        dobrze.
        • Gość: katrina Re: Trwala w domu. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 18:32
          Podpisuje się pod dwoma powyższymi odpowiedziami. Moja kuzynka (piękne długie
          naturalny blond włosy) zrobiła sobie trwałą w domu - szkoda jej było pieniędzy
          na fryzjera - i efekt był... no, chwała Bogu to już było pare lat temu, ścięła
          włosy i już jej odrosły.
          • Gość: Dorota Re: Trwala w domu. IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 13.05.02, 15:43
            Mam pare znajomych, ktore zdecydowaly sie na trwala u fryzjera... Nie wiem, czy
            fryzjer nie taki (chociaz robily w nienajgorszych salonach)... Ale efektem byly
            jakies rzadkie "skreto-puchy". Chyba nie mialy dostatecznie duzej ilosci walkow
            na glowie. Nie wiem...ale jakos nie mam wiekszego zaufania do fryzjerow...Po
            drugie preparat moge sobie wybrac sama z calej gamy produktow, a w salonie
            zaloza mi loczki z takiego plynu jaki maja...
            Mam wlosy do okolic ucha...wiec chyba nie byloby to mega trudne...
            • Gość: Xena Re: Trwala w domu. IP: *.acn.waw.pl 13.05.02, 19:08
              Moja koleżanka zdecydowała się jakiś czas temu na samodzielne zrobienie
              trwałej. Przed zakupem płynu do ondulacji wysłała maila do producenta (zdaje
              się, że była to Joanna, ale jeszcze podpytam) z prośba o poradę - opisała kolor
              włosów, dlugość, ich ogólny stan etc. - i dostała bardzo wyczerpującą
              odpowiedź, który płyn wybrać, jakie wałki zastosować, czym pielęgnować włosy po
              zabiegu etc. Uczciwie przyznam, że w trwałej, którą sobie zrobiła, nie
              wyglądała jakoś sensacyjnie, ale raczej nie dlatego, że coś skopała, tylko
              generalnie dużo lepiej - moim zdaniem - do jej typu urody pasują idealnie
              proste włosy - ale to już kwestia gustu. Tak czy siak wydaje mi się, że to nie
              jest głupi pomysł wysłać podobnego maila do jakiegoś producenta domowych
              trwałych - odpisze-nie odpisze, wiele to nie kosztuje.
              • diavolita Re: Trwala w domu. 13.05.02, 20:03
                Dzieki Xena:))
                Mma nadzieje tylko, ze ta odpowiedz bedzie wiarygodna i obiektywna...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka