Dodaj do ulubionych

chcę zmniejszyć wargi sromowe

• byte3 a mozecie dac foto jak wygladaja wasze wargi? 23.07.06, 12:40
      np przed i po operacji?
      • maja.cc Re: a mozecie dac foto jak wygladaja wasze wargi? 23.07.06, 12:50
        chodzi wam o takie?

www.penissizedebate.com/page49_big-pussy-lips.htm
        www.penissizedebate.com/page49a_large_labia_lips.htm
        images.google.com/imgres?
        imgurl=www.sexylabia.com/images/imag1/logpnk-
        lft.jpg&imgrefurl=www.sexylabia.com/08_labia-
        worship.htm&h=95&w=90&sz=4&hl=en&start=18&tbnid=Egv-
        LMFjgSivbM:&tbnh=80&tbnw=76&prev=/images%3Fq%3Dbig%2Blarge%2Blabia%26svnum%3D10%
        26hl%3Den%26lr%3D%26safe%3Doff%26sa%3DG
        • byte3 przeciez faceci wola duze wargi od malych 23.07.06, 13:01
          tak samo jak lechtaczki duze sa lepsze, kobiety co z wami??przeciez chcecie sie
          nam pdoobac wiec lepsze sa duze wargi sromowe,im wieksze tym lepsze
          • izolda201 Re: przeciez faceci wola duze wargi od malych 23.07.06, 14:20
            chyba żartujesz. Kobiety robia to dla siebie, zresztą nie tylko wasze potrzeby
            seksualne są najwazniejsze. Jesli kobieta zdecyduje sie na zmniejszenie warg, to
            chyba tylko dlatego, że sama tego chce.
          • aguja4 Re: przeciez faceci wola duze wargi od malych 24.07.06, 06:06
            ja juz sama nie wiem co robic... dziewczyny po zabiegach odezwijcie sie no i
            martwi mnie wpis o zaniku czucia :/
            cholera. moj chlopak lubi i tez nie ma nic przeciwko operacji- tylko zebym byla
            szczesliwa... i co tu robic... boje sie ryzyka... bo takie jest zawsze!
            • aguja4 Re: przeciez faceci wola duze wargi od malych 24.07.06, 06:21
              i kiedys w cosmopolitan pisali na ten temat..
              tak ku.. naciagaja tylko....
              i byl tam schemat cipki ze wrgi mniejsze nie wystaja poza wargi wieksze.
              bzdury. co myslicie o tym?
              i18.photobucket.com/albums/b147/mobrex23/labia.jpg
              • izolda201 Re: przeciez faceci wola duze wargi od malych 24.07.06, 15:41
                Jesli twojemu facetowi nie przeszkadzaja to ok:) Chociaz ja ci powiem, że mi
                samej one przeszkadzaly. Czułam sie tak sobie. Ogladało moją "małą" chyba 10
                ginekologów przed zabiegiem i każdy facet stwierdzał jest ok, natomiast babki
                mówiły mi, że to może byc krępujące. Jest to sprawa subiektywna. Ja np. nie
                pokazałabym duzych warg mojemu obecnemu facetowi, bo wiem jak by zareagował.
                Jestem po zabiegu 3 tygodnie i miałam kryzys. najgorsze są miejsca po szwach.
                Wargi na poczatku są nieładne, ale wiem, że goja sie pare miesiecy, żeby
                wygądały "normalnie". W sumie nadal mnie bolą i nalezy bardzo dbac o te miejsca,
                płukac pare razy, smarowac mascia i przez 2 tygodnie jak najwiecej lezec po
                zabiegu. Wiem, że bym zrobiła to jeszcze raz, ale rozważyłabym wszystko łącznie
                z tym ile czasu moge poleżec,co powiedziec znajomym, a czego wogole nie mówic.
                Aha noi nie mozna współzyc okolo 3 tygodni, chociaz mysle ze nawet miesiac to
                bardzo krotko. Pzdr;)
                • malinka079 Re: przeciez faceci wola duze wargi od malych 24.07.06, 16:43
                  ja powoli przygotowuję się psychicznie przed jutrzejszym zabiegiem. Napisz
                  proszę, przez kogo miałaś wykonywany zabieg.. przez chirurga czy ginekologa.
                  Pozdrawiam ciepło :)
                  • izolda201 Re: przeciez faceci wola duze wargi od malych 24.07.06, 17:21
                    przez 2 ginekologów. Babeczka mi robiła, facet asystował. Podobno ten zabieg to
                    prościarstow-tak powiedziało mi paru ginekologów. Oni poprostu ucinaja trochę i
                    zszywają. najgorsze 1 wrażenie, jak widzisz czarne szwy i strupy, ale wszystko
                    schodzi już po 2 tygodniach. Po tygodniu zdejmuja szwy. Ja liczę, że nie zostana
                    mi blizny, bo wiadomo po szwach zawsze są jakies, ale na co moge liczyc po 3
                    tygodniach, napisze jak jest po 3 miesiacach:)Nie masz co sie bac, to trwa ok
                    pol godziny. Dla mnie bylo najgorsze po narkozie, poniewaz lekarka nawet nie
                    spytala sie mnie o wage i doładowała jakis szajs, po którym wymiotowałam cały
                    dzien, ale zyje:)Napisz jak wrocisz po zabiegu, jak sie czujesz. pozdrowienia
                    • malinka079 Re: przeciez faceci wola duze wargi od malych 24.07.06, 17:49
                      powiem tylko tyle, że im bliżej zabiegu to tym bardziej zaczynam sie bać ;)
                      Podczas konsultacji na moją prośbę lekarz zdecydował, że zabieg bedę miała
                      robiony w znieczuleniu dozylnym... jakoś miałam małe obawy przed narkozą :)
                      Jest też inny problem.. robię to w tajemnicy przed narzeczonym, bo robię to
                      tylko i wyłącznie dla siebie, dla własnego komfortu i z przyczyn estetycznych...
                      Wiem, że mogą posypać się nieprzyjemne komentarze, że być może on nie życzy
                      sobie żebym przechodziła taki zabieg.. Mam nadzieję, że bedzie dobrze :)
                      izolda201 dziękuję za słowa wsparcia.. jutro napisze jak pierwsze wrażenie :)
                      Pozdrawiam
                      • izolda201 Re: przeciez faceci wola duze wargi od malych 24.07.06, 18:56
                        ja tez to robiłam w tajemnicy. Powiedziałam chłopakowi, że wyjeżdzam na wakacje,
                        a teraz udaje, że mnie noga boli. W sumie mam juz dosyc kłamastw, ale moja pani
                        ginekolog powiedziala, żeby nikomu nic nie mówic(oczywiscie rodzice wiedzą), bo
                        czasem nawet twój własny facet tego nie zrozumie. Nie ma sprawy, musimy sie
                        powspierac, bo to jest trudna decyzja:)
                        • malinka079 Re: przeciez faceci wola duze wargi od malych 24.07.06, 19:24
                          eech my kobietki jesteśmy czasem tajemnicze ;)
                          jestem tylko ciekawa jaka będzie jego reakcja po mojej "rekonwalescencji" :)
                          • aguja4 wargi wargi wargi 25.07.06, 01:59
                            hmm :/
                            ja w zyciu bym rodzicom nie powiedziala :p
                            wlasnie moj problem ciagnie sie za mna od dawna i kazdemu z moich chlopakow ...
                            ktorych mialam. i ktorego mam teraz mecze ze chce zrobic zabieg...

kazdy z nich mnie wrecz przekonywal ze jest ok i ja kochaja :]
                            mile slowa ale zapewne jak wiecie co by nie mowili to i tak nie zmieni naszego
                            nastawienia do wystajacych warg :/

wiec ten obecny wiem ze wrecz przepada za mna tam...
                            ale tez nie ma nic przeciwko moim decyzjom..
                            hyhy dziwny czlowiek :] bo skoro tak przepada to czemu nie stanie w obronie
                            cipki?:D
                            ale wlasnie chyba to daje mi do myslenia....
                            gdybym uslyszala nie rob bo taka lubie to odp bylaby 1: robie to dla siebie :p

i mnie nie obchodzi ze ty lubisz :]

podobal mi sie bardzo artykul o big labia :]
                            bardzo...

czytalyscie ogladalyscie?

trzymam kciuki za gojaca sie
                            i za poddajaca sie zabiegowi :]

i cholera ja juz sama nie wiem czy mi sie chce tyle meczyc ...:/
                            bo jednak troche meki jest :/
                            to po operacji nosa sie czlowiek mniej meczy :/

a tam jest bardzo delikatnie i niewygodnie na gojenie sie... :/

hmm :/

• aguja4 Re: wargi wargi wargi 25.07.06, 02:08
                              i ciekawe co z ta ''aplikantka'' co stracila czucie? i ja sczypie?:/
                              moze to jakis facet nas chce nastraszyc bo jeszcze nie slyszlam ani nie
                              czytalam o takim przypadku...

musze pogadac jeszcze raz z moim menem co on mysli :]
                              oczywiscie odp: najwazniejsze zebys byla szczesliwa :]

no nie podoba mi sie moja... i mi sie nie spodoba nigdy :/
                              a lechtaczki przciez mi nie zmniejsza

dlatego boje sie efektu ze zostanie mi lechtaczka bez warg :/
                              i dlatego obawaim sie ze bedzie gorzej...
                              ale zaraz zaraz
                              slyszalyscie o odsysaniu tluszczu ze wzgorka lonowego i wstrzykiwaniu go w
                              wargi wieksze? mi moja ginekuku powiedziala ze to raczej problem warg
                              wiekszych ... ze wlasnie sa za male i dlatego wsjo jest na wierzchu...

prosze o jakies rady doswiadczone kolezanki:]
                              • aguja4 Re: wargi wargi wargi 25.07.06, 04:50
                                www.sexylabia.com/table_of_contents.htm
                                ok wiec ja juz zaczynam sie oswajac ogladajac te strony
                                jedyne co mnie teraz meczy to ze ja mam zamiar znowu zaczac jazde konna a wtedy
                                boli...
                                jak juz zsiadziesz z konia :/
                                to bola :/
                                wiec tylko dlatego teraz sie zastanawiam :/
                                no i na rowerze to samo :/
                • online24 Re: przeciez faceci wola duze wargi od malych 27.08.06, 22:24
                  Prosze pomózcie mi znalezc dobrego chirurga plastyka w woj. łódzkim,
                  mam ogromny kompleks z powodu przerosnietych warg sromowych (teoretycznie ) mniejszych !!! Mój mąż mówi, ze mu nie przeszkadzają,ale wiem ,ze na pewno mu się nie podobają (nie mówi mi tego oczywiscie)i chętnie je całuje, ale dla mnie to jest okropne, bleee ....!!!!
                  nie chce tego robic dla niego tylko dla siebie, bo okropnie się z nimi czuje !!!!!!!!!
        • aguja4 Re: a mozecie dac foto jak wygladaja wasze wargi? 24.07.06, 06:04
          to mnie maja zaskoczylas niezle tymi fotkami a przede wszystkim tym co mozna
          tam przeczytac 0_0
    • malinka079 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 26.07.06, 08:31
      Za niedługo minie 24 godziny od zabiegu. Sam zabieg niestety nie wspominam zbyt
      miło, bo na moją prośbę do której przychylił się lekarz zabieg miałam robiony
      tylko w znieczuleniu miejscowym i jako panikara ale potrafiąca znieść ból.. to
      tu było ciężko.
      Ale przeżyłam nawet kilkunasto minutowe szczypanie po. Teraz takie uczucie
      towarzyszy mi tylko przy załatwianiu potrzeb fizjologicznych. Wczoraj wieczorem
      rozmawiałam jeszcze telefonicznie z moim lekarzem i powiedział, że to normalny
      objaw na początku.

Izolda proszę napisz jak Ty rodziłaś sobie w pierwszych dniach, bo ja już czuję,
      że będzie cieżko. Proszę doradź mi jakie okłady stosowałaś (jakie maści, czy
      może okłady z lodu ?) no i jak w tym szczególnym dniu dbać o higienę.. bo ja na
      razie mam lęk przed samym dotykaniem w to miejsce. Boję się.. boli mnie i
      obawiam się jakiegoś kryzysu :(
      Pomimo to jestem szczęśliwa, że zdecydowałam się na ten zabieg.
      • izolda201 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 26.07.06, 17:28
        ja płukałam te okolice roztworem TANTUM ROSA. Kupisz go bez recepty. Jest to
        proszek który rozpuszczasz w wodzie gotowanej i poprostu płuczesz te
        miejsca.Czujesz ulge pozniej, poniewaz zastepuje on mydlo, jest kojący i gojący.
        Myjesz nim 2 razy dziennie, ale mozesz nawet czesciej jak jest gorąco. teraz
        uzywam dodatkowo na te okolice masc Laticort. Ale wydaje mi sie ze mozna
        stosowac masc dopiero po zdjeciu szwów. Mozesz tez płukac sobie te miejsca
        rumiankiem-jest gojący. Ide za ok tydzien do ginek. to ci napisze jeszcze jak
        sie dopytam co dalej robic. Chodz jak najmniej, siedz z rozstawionymi nogami,
        bez majtek-moze to smieszne, ale wierz mi majtki nie sa najlepsze. ja dopiero od
        paru dni po 3 tyg zalozylam gacie, ale tylko dlatego ze mialam krotka
        spodniczke. Noi najwazniejsze chodz w spodnicach. napisz mi prosze jak wyglada
        to u ciebie, bo ja mialam kryzys. Czy tez cie tak boli w nocy, bo mnie szwy
        rwaly. Wogole napisz jak sie czujesz, buziaki:-)
        • malinka079 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 26.07.06, 19:55
          Mnie pomału też dopada kryzys, a to dlatego, że troszeczkę inaczej to sobie
          wyobrażałam. Wyglądu po zabiegu chyba nie muszę Ci opisywać, poza tym przy
          każdym ruchu mnie trochę boli. Tłumaczę sobie, że to dopiero pierwszy dzień po
          zabiegu. Najgorsze jest chyba to, że sama nawet boję się tam dotykać, nie mówiąc
          już o umyciu się. Boję się, że coś źle zrobię, więc na razie odświeżam się
          kompresami.
          Bardzo bym chciała z Tobą porozmawiać na gg, więc odbierz pocztę - podam Ci
          swoje gg.
          Pozdrawiam ciepło :)
          • izolda201 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 27.07.06, 11:15
            hej! napisalam ci wiadomosc na gg wiec jak bedziesz to odpisz
            • malinka079 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 27.07.06, 13:22
              dziękuję, chyba nie zdązyłam Cię złapać :) jestem najczęściej na niewidocznym,
              więc pisz jak tylko będziesz.

Pozdrawiam :)
              • kamillla7 Laser w Warszawie-blagam 05.08.06, 11:31
                kochane wiecie cos o tym?pisaly dziewczyny duzo o dr borzeckim z lublina ktory
                tam robi zmniejszanie ,czy w wawie nie ma takiego spretu i lekarza?nie stac
                mnie na operacje.blagam doradzcie jesli cos wiecie...
                • ooo7 Re: Laser w Warszawie-blagam 07.08.06, 20:30
                  Po pierwsze jak bym miała taki problem to nikt nie odciągnąłby mnie od
                  przeczytania tego wątku od deski do deski, po drugie z warszawy do lublina masz
                  dość niedaleko, a wątpię aby w stolicy było taniej
                  • lolla82 Re:ZAplacilam za okaleczenie sie 11.08.06, 21:29
                    hej dziewczyny, pisze to wszystko moze potrochu zeby sie wyzalic, a i poto by
                    wam uswiadomic ze skutki tej operacji czyli pomniejszenia..... sa
                    nieodwracalne, mialam ten 3 tyg. temu w klinice kolasinskich, poczatkowo bylam
                    taka szczesliwa ale jak opuchlizna zeszla i zobaczylam jak asymetrycznie mam
                    wargi obciete to sie zalamalam , jade za tydzien do ostatniej kontroli i jestem
                    ciekawa w jakisposob lekarz mi to wytlumaczy, jednoczesnie zdaje sobie sprawe
                    ze to co zostale wypalone laserem nie da sie przywrocic, jestem okropnie zla na
                    siebie bo jeszcze slone piniadze mnie ten zabieg kosztowal(ok. 6.000 zl ze
                    wszystkim) noi sama wybralam klinike ,
                    sprobuje jeszcze zasiegnac rady innych ginekologoe plastykow czy da sie w moim
                    przypadku cos poprawic
                    P.S. a pania z duzymi lechtaczkami radze by nie pozwalaly sobie calkowicie
                    pomniejszyc warg bo inaczej efekt bedzie bardzo smieszny a nawet tragiczny ,
                    cos oi tym wiem bo tak mam po jednej stronie
                    • aguja4 Re:ZAplacilam za okaleczenie sie 12.08.06, 04:38
                      lolla jest mi bardzo przykro :(
                      oby cos pomogli... :(
                      dzieki ze tu napisalas...
                      ja wlasnie tak sie zastanawialam co sie stanie z lechtaczka....
                      pisalam o tym wczesniej
                      nie wiem czy slyszalas o wstrzykiwaniu tluszczu w wargi mniejsze...
                      i wtedy wszystko sie ''zamyka''
                      ale nie wiem czy chcesz jeszcze az tak kombinowac :/
                      ogromnie ci wspolczuje );

ale dzieki Twojej wypowiedzi wiem ze nie rusze nic u siebie na dole...
                      boje sie ryzyka ze bede niezadowolona...
                      tak ze jescze raz dzieki i wierze ze sie naprawi ... ze wszystko naprawia

a czytalas to forum przed zabiegiem?
                      • lolla82 Re: do aguja4 12.08.06, 14:35
                        hej, przed zabiegiem moze raz zagladnelam do forum ale tak sie cieszylam ze sie
                        pozbede tych "fafelkow" ze nie pomyslalam wogole o tym jak to bedzie wygladac
                        po.Jedynie co mnie pociesza to to ze nic mi nie wystaje i nie zwisa, ale tak
                        jak pisalam operacja nie spelnila moich oczekiwan i nawet zaluje ze operowalam
                        sie w tej klinice(ktora zajela niby 2 miejsce w rankingu wprost ??!!).Zwlaszcza
                        ze operacje plastyczne powinny korygowac wszelakie asymetrie a nie je
                        powodowac!! No ale ,coz, moze poprostu mialam jako jedna z wielu pecha!
                        jak narazie pozostaje mi tylko pojscie po porade do innego chirurga (juz sie
                        zdecydowalam na dr.Latkowskiego z Polanicy Zdroj) i wtedy zobacze co dalej.
                        pozdrawia lolla
                        • izolda201 Re: do aguja4 12.08.06, 15:07
                          dziwię się dziewczyny, ponieważ nigdy nie skorzystałabym z gabinetów chirurgów
                          plastyków. Mam uprzedzenia, ponieważ wiem, że ci lekarze nastawieni są tylko na
                          kasę. Ja nic nie zapłaciłam, moj zabieg zrefundowany został przez NFZ. Operowali
                          mnie w szpitalu ginekologicznym, a wiem, że taki zabieg kosztuje ok 400 zł. Tyle
                          by kosztował gdybym musiała zaplacic NFZ, a tyle też biorą w prywatnych
                          gabinetach ginekolodzy. Ten zabieg jest prosty-wiem co mówię. Wargi są obcinane
                          i zszywane, wyglada to jak haft na żywym organizmie. I nie mądrzę się, chociaz
                          jestem studentką uczelni medycznej, ale poprostu przestrzegam przed takimi
                          gabinetami. Dziewczyny zanim udacie sie na taki zabieg to pochodzcie do paru
                          ginekologów, ponieważ jest to operacją plastyczna to można isc do chirurga. Nie
                          konczę poszukiwan na jednym lekarzu, który nie wie o co chodzi, bo najwidoczniej
                          jest kiepskim lekarzem. Ja jestem juz miesiąc po takim zabiegu. Wygląda to dla
                          mnie srednio, chociaz lekarze się zachwycili. To nie ma by równe i piękne, to
                          zabieg skrócenia. Wiadomo, że nikt nie chce zrobic z siebie potwora, dlatego
                          nalezy po zabiegu mało chodzic i siadac. Nalezy płukac, smarowac i dbac jak o
                          skorupke od jajka. Jesli chodzi o laser to jest na pewno lepsze, bo się nie ma
                          szwów, ale dziewczyny miejsca po szwach zrastaja się i jest ok. naprawde
                          współczuje i bede nadal namiawiac dziewczyny z kompleksami do tego zabiegu!:)
                          • aguja4 Re: do aguja4 12.08.06, 16:07
                            gdybym nie znalazla tego forum tez popedzilambym do chirurga..
                            moja ginekolog nie mi nie pomogla zapewniajac tylko ze wszystko jest w
                            porzadku.....

juz sama nie wiem bo lolla odradza a ty namawiasz.

a co poradzisz wlasnie na duza lechtaczke rowniez wystajaca? skrocenie warg
                            tylko troche tak? np o polowe a nie calkiem...?
                            :/

dla ciebie wyglada to srednio po zabiegu...dlaczego?
                            napisz cos wiecej...
                            • izolda201 Re: do aguja4 12.08.06, 16:23
                              hmm bo nie sa super symetryczne i narazie mam troche śladów, chociaż mówię, że
                              ginekolodzy zapewniaja, że wyglada jak z magazynu. każda z nas ma inna budowę i
                              jestesmy czasami asymetryczne, ja juz sie powoli przyzwyczajam do tego, ale nic
                              mi nie dynda miedzy udami-sorry za takie stwierdzenie, ale przerost mniejszych
                              warg sromowych był dla mnie koszmarem przez lata. Niektórym sie takie wargi
                              podobają-szczególnie panom ginekologom, poniewaz mnie w szpitalu ogladało paru
                              lekarzy i panowie mówili, że takie "duże' wargi to nic strasznego. Natomiast
                              kobiety ginekol. zapewniały, że im sie to nie podoba. Dzięki jednej pani
                              ginekolog, która stwierdziła, że jest to nieestetyczne i może byc
                              niekomfortowe-a jest, sama na pewno wiesz, to zdecydowałam się.Nie koncz na
                              jednej lekarce, skoro ona nie widzi w tym nic złego to sorry, ale jest do bani.
                              Ostatnio podczas wizyty moja pani ginekolog stwierdziła, że panom sie to podoba,
                              bo sa perwersyjni. I to jest prawda. Nie ma nic pieknego w takim czyms. A jesli
                              chodzi o łechtaczkę, to ja nie widziałabym problemu, bo wiem, że to panowie na
                              pewno lubia,a sama też bym była zadowolona:P takie moje zdanie, lepsze doznania
                              i tyle
                          • ilona76d do izoldy 05.10.06, 05:19
                            w ktorym szpitalu zrobilas zabieg?i w jakim miescie.ja pewnie pojade do Lublina.
                    • aguja4 Re:ZAplacilam za okaleczenie sie 12.08.06, 04:45
                      pomylka... wstrzykuja tluszcz w wargi wieksze :p
                      ja juz nie wiem ktore wieksze ktore mniejsze ;)
                      • nozyc tak jak pisałem... - ciekawość gubi kota 17.08.06, 20:13
                        Dziewczyny, pisałem tu już ponad rok temu, że ten zabieg jest bez sensu! (pl,
                        nozyc) - czytałem później, że powinienem odwalić się od tych spraw. A po tym,
                        co teraz czytam nie mam wątpliwości - na forum reklamują się lekarze. Podają
                        się za jakieś panienki i straszenie Wam współczują. Jak mi nie wierzycie to
                        zastanówcie się przez chwilę - czy ja Wam coś reklamuję? Podaję adres
                        wspaniałego gabinetu? Jeśli chcecie coś naprawdę dla siebie zrobić to idźcie do
                        dentysty i weźcie relaksującą kąpiel. Odczepcie się od swojego ciała! Nie
                        jesteście bogami, żeby je korygować.
                        Współczuję wszystkim dziewczynom, które przejechały się na tym zabiegu ale jak
                        mówi stare angielskie przysłowie: ciekawość gubi kota...
                    • xxx201 Re:ZAplacilam za okaleczenie sie 17.08.06, 20:17
                      Witaj, jest mi b,b,b, przykro. Spotkało mnie to samo. Bardzo potrzebuje sie z
                      Toba skontaktowac. Wiem, ze zabrzmi to dziwnie, ale widziałam Cię w Swarzedzu i
                      daj znac jak tylko dostaniesz ta wiadomośc.!!!!!! mam Ci do powiedzenia, kilka
                      rzeczy, które Ci pomoga.
                      • lolla82 Re:do xxx201 17.08.06, 22:10
                        hej xxx201!

prosze skontaktuj sie ze mna , to moj e-mail : lolla82@gazeta.pl

przykro mi ze cie to samo spotkalo :(

czekam z niecierpliwosc na maila od ciebie
          • asikkk4 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 10.04.07, 21:40
            malinka079 czy podałabys mi adres do lekarza borzęckiego albo nr telefonu?
            pozdrawiam Cie serdecznie :)
    • online24 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 27.08.06, 22:32
      Prosze pomózcie mi znalezc dobrego chirurga plastyka w woj. łódzkim,
      mam ogromny kompleks z powodu przerosnietych warg sromowych (teoretycznie ) mniejszych !!! Mój mąż mówi, ze mu nie
      przeszkadzają,ale wiem ,ze na pewno mu się nie podobają (nie mówi mi tego oczywiscie)i chętnie je całuje, ale dla mnie to jest
      okropne, bleee ....!!!!
      nie chce tego robic dla niego tylko dla siebie, bo okropnie się z nimi czuje !!!!!!!!!
      • gosia263 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 31.08.06, 10:37
        Hej dziewczyny sledzę biernie to forum od jakiegoś czasu i tak naprawde to wy
        pomogłyscie podjać mi ta decyzje(żałuje teraz że tak puźno sie zdecydowałam)
        Jestem własnie drugi dzień po operacji.....przejechalam cała Polske aby
        dojechać do Lublina(jestem z zachodiopomorskiego) ale uważam że było
        warto:))...operacje miałam robioną przez bardzo sympatyczne małżenstwo które
        wprowadzilo naprawde bezstresowa atmosfere...tez jestem straszna panikara ale
        naprawde prawie nie czuc bólu przy znieczulenie miejscowym(najgorszy dla mnie
        był moment kiedy dostawalam zastrzyk ze znieczuleniem,koszmar)...po zabiegu
        czuc tylko lekkie pieczenie ktore utrzymuje sie do teraz....wszystko mam
        jeszcze opuchniete ale jestem naprawde bardzo zadowolona:)))))) pozdrawiam
      • izolda201 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 07.09.06, 19:17
        zglos sie prywatnie do ginekologa. Idz do kobiety-ginekologa i nie zadnego
        plastyk! Plastykom sie nie wierzy. To jest zabieg owszem plastyczny, ale natury
        ginekologicznej. Ginekolodzy potrafia wykonywac takie zabiegi. Jesli powiesz o
        co chodzi na pewno ginekolog cie zrozumie. zabieg moze byc wykonany w szpitalu,
        niekoniecznie w prywatnej klinice chirurgii plastycznej.
        • online24 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 11.09.06, 13:21
          chyba masz rację - wybiorę się najpierw do ginekologa - nie do plastyka - w sumie wywalic 3 tys na taki zabieg to przesada - nawet znam takiego jednego którego żona jest anestezjologiem i moze zrobił by mi taki zabieg u siebie w gabinecie w znieczuleniu miejscowym - bo we wszystkich klinkiach w których pytałam o tego typu zabieg robią w ogólnym
          • ilona76d do izoldy 05.10.06, 05:21
            gdzie dokladnie zrobilas zabieg?
      • sstruzik Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 06.02.19, 10:56
        Doskonale Cię rozumiem. Tez byłam w podobnej sytuacji. Mój partner mówił że kocha mnie taką jaką jestem ale w głębi serca wiem, że nie chciałby mi zrobić przykrości. Ja się z tym męczyłam dlatego zdecydowałam się na zabieg. Dostałam z polecenia od koleżanki namiary na lekarza ale w Warszawie. W sumie to z Łodzi było blisko. Jakby co to doktor Kamil Zalewski. Pociągiem jest wygodnie pojechać bo klinika jest 300 m od dworca. Ja jestem bardzo zadowolona i trzymam kciuki żebyś i ty spełniła swoje marzenie.
    • ahava91 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 06.11.06, 15:00
      BŁAGAM POMOCY!
      Mam 15 lat i ten sam problem. Od ginekologa dostałam skierowanie (byłam w
      szpitalu, widział mnie drugi lekarz i powiedział, ze da sie to zrobic) Operacja
      wypada na 20 listopada. I mam problem - dzis mój ginekolog powiedział, że musi
      mnie obejrzeć pani ordynator bo ten zabieg to nie ich ''działka''... Chce mi
      się płakać, bo nie mam pieniedzy na ten zabieg. Czy on jest refundowany przez
      NFZ??? Wydaje mi sie, ze chcą ode mnie wyciągnąć pieniądze. Nie wiem, co
      zrobić. Pomocy!
      • julitaa20 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 07.11.06, 09:36
        A jak długie masz wargi ?
      • izolda201 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 18.11.06, 00:15
        Ten zabieg nie jest teoretycznie refundowany. Mozna go podciagnac pod inny. Tzn
        gdyby sie ktos uparl to mozna wykonac go w szpitalu na oddziale ginekologicznym
        i zapłacic NFZ-kosztuje chyba ok 300 zl. A ja mysle, ze powinnas poczekac z tym
        zabiegiem. Jestes jeszcze b. mlodziutka,rozwijasz sie jeszcze, twoje cialo
        dopiero nabiera kształtów. Poczekaj pare lat. Przynajmniej do 18 r.zycia. Wiem,
        ze to trudne, miałam ten sam problem. Dokladnie 15 lat jak wypłakałam sie mamie
        i powiedziałam o co chodzi. I musisz mi uwiezyc wargi mi troche urosly jeszze.
        Minelo 5 lat. Zdecydowalam sie dopiero wtedy na zabieg. jesli nie masz chłopaka,
        nie współzyjesz, to w sumie maly problem. Oczywiscie wstyd jest najgorszy. Boje
        sie jednak ze w tym wieku taki zabieg jest bezcelowy. Jesli jednak naprawde nie
        mozesz juz wytrzymac to w porozmawiaj z głowna ksiegowa w szpitalu i wydaje mi
        sie ze jesli sie uprzesz to masz prawo do tego zabiegu i zapłacenia NFZ. pzdr
        • mirebelka Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 18.11.06, 19:59
          witam!
          doktor Lesiak, chirurg z lublina, o ktorym byla mowa we wczesniejszych postach,
          mowil ze z finansowaniem tego zabiegu przez NFZ jest problem - bo to plastyka.
          moje wargi, ktore sprawiaja mi problem przy chodzeniu w dzinsach i innych
          obcislych spodniach dla NFZtu sa tylko i wylacznie moja fanaberia, ktora musze
          sama sfinansowac. czesciowo refunduja zabieg, jakby mi lekarz "wymyslil"
          dodatkowy defekt na skierowaniu, np. stan zapalny czy cos. czyli nie bardzo
          legalnie..ale nie bede oszukiwac-poszlabym na to, bo jestem bidna studentka i
          wole nieplacic 750zl(tyle wezmie Lesiak) niz placic:D ale jak jest oficjalne
          skierowanie do szpitala i rerundacja NFZ, to trzeba lezec w szpitalu 3-4 dni..
          a tu obowiazki, no i nie chwale sie zamiarami przed rodziną - wstyd, pewnie
          niepotrzebny, ale u mnie w rodzinie tematy ponize pasa zawsze byly krepujace:/
          jestem z wawy, wybralam sie do borzęckiego do lublina, stwierdzil, ze na laser
          jest za duzo tkanki i skierowal do doktora lesiaka-chirurga. zabieg u lesiaka
          bedzie wygladal tak, ze przyjade jednego dnia, pan pokroi, nocleg w gabinecie i
          nastepnego dnia powrot. zbieram kase, bo 7-8 stow (laser 200,300) ale w
          porownaniu z wawą (2000-3000tys) to i tak super. miejmy nadzieje ze lubelscy
          lekarze sie nie wycwania i nie podwyzsza cen..
          • rubia55 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 21.11.06, 02:05
            Czy ktoras z Was moze powiedziec cos na temat koloru warg? Moim wiekszym
            problemem niz ich wielkosc jest wlasnie kolor. Jestem brunetka o ciemnej
            karnacji i moje wargi nie sa slicznie rozowe tylko brzydko brazowe na koncach.
            Czy po zmniejszeniu (do miejsca, w ktorym sa rozowe)brzydki kolor zniknie?
    • wszystko_wiem Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 21.11.06, 10:19
      www.modelmed.pl/index.php?a=us&k=7&kid=334
      • online24 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 02.12.06, 16:42
        zapraszam na nowe forum :
        users.nethit.pl/forum/read/online/4453019/
        • maja9993 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 05.12.06, 23:10
          hej Dziewczyny,
          ja mialam zabieg pomniejszania warg 2 lata temu. martwi mnie jedna
          kwestia,tzn.wydaje mi sie,ze zostalo to zle zrobione. MOje wargi byly scinane
          wzdluz,nei bylo zadnych trojkatow wycinanych itp,po prostu zostaly sciete,jedna
          nawet za bardzo,bo zostal jej niewielki fragment. Poza tym wydaje mi sie,ze za
          bardzo zostaly sciete przy lechtaczce,tzn jest teraz ona praktycznie
          odslonieta,co mnie drazni,choc nie wiem czy mozna to bylo zrobic inaczej,bo u
          mnie byl bardzo duzy przerost,niemniej jednak mnie to martwi. NApiszcie prosze
          jak u Was to wyglada,tzn na czym konkretnie polegal Wasz zabieg i czy ktoras z
          Was ma podobne watpliwosci. Prosze,to dla mnie bardzo wazne,bo nikt inny mi nie
          odpowie na te pytania, tylko te,ktore mialy podobne problemy,
          podzrawiam
          Maja
          • online24 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 07.12.06, 20:53
            Witaj,
            czy miałas to robione przez ginekologa ????
            Ja pisałam wczesniej, ze będę miała wykonywany
            ten zabieg przez ginekologa, ale ...
            mój lekarz się rozmyslił :(
            po prostu mnie olał , ale moze i dobrze się stało,
            bo by mi jeszcze krzywdę zrobił !!!
            Będzie mi wykonywał ten zabieg chirurg ,
            dosłownie na dniach - trochę się boje - ale muszę to zrobic :)

tutaj pogaje Ci linki do innych forum na których poruszano te problemy :

users.nethit.pl/forum/read/cialo/3414737/
            users.nethit.pl/forum/read/cialo/3940166/
            users.nethit.pl/forum/read/cialo/4347385/
            users.nethit.pl/forum/read/cialo/2772045/
            może cos tam znajdziesz

pozdrawiam
            • maja9993 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 09.12.06, 00:06
              zastanow sie dobrze nad tym zabiegiem,bo mozesz tego bardzo zalowac. Nie rob
              nic pochopnie,zapytaj jak to ewentualnie bedzie wygladac tzn.na czym konkretnie
              ten zabieg ma polegac, bo "zabieg pomniejszania warg sromowych" moze miec rozne
              znaczenie dla roznych lekarzy. U nas w kraju tego rodzaju zabiegi sa rzadko
              wykonywane,wiec lekarze czesto nie maja o nich pojecia. JA gdybym mogla cofnac
              czas z ta wiedza,ktora mam teraz, nie zdecydowalabym sie raczej. U nie wszystko
              bylo bardzo pochopnie, kiedy znalazlam lekarza, ktory zdecydowal sie podjac
              tego zabiegu, czulam sie jakbym zlapala Pana Boga za nogi, nie zastanawialam
              sie specjalnei nad tym jak to wszystko bedzie wygladac,tzn. wiadomo myslalam o
              tym,ale wygrala chec jak najszybszego pozbycia sie kompleksu. Zasugerowalam sie
              tez opiniami dziewczyn, ktore robili juz taki zabieg i byly zadowolone, choc to
              przeciez nie musialo oznaczac,ze ja tez bede. Ale stalo sie,zrobilam to. NA
              poczatku bylam zadowolona,ze podjelam taka odwazna decyzje,ze sama to wszytsko
              zaaranzowalam, a pozniej przyszedl czas..rozczarowania niestety. Po prostu
              inaczej to sobie wyobrazalam. Wiesz,wczesniej wszystko bylo w miare ok,tylko,ze
              tak powiem, w powiekszeniu,a teraz jest jakos nieproporcjonalnie,chyba wiesz co
              mam na mysli. Chce Cie tylko uczulic,zebys nie myslala (choc moze wcale tak nie
              myslisz) ze ten zabieg Cie bardzo uszczesliwi.Oby tak bylo,ale roznie to bywa.
              Nie wszyscy lekarze zasluguja na to,zeby wykonywac ten zawod. Uczulam Cie tez
              na chirurgow plastycznych,bo oni czesto w ogole nie dbaja o pacjentow, chodzi
              im tylko o kase. Pamietam jak ja poszlam na konsultacje do plastyka po moim
              zabiegu i pytalam czy daloby sie to ewentualnie poprawic,powiedzial cene-
              4500zl, i pytal "kiedy sie umawiamy, za miesiac?". Ja powiedzialam,ze teraz nie
              jestem zdecydowana. Zaraz po zabiegu nie mozna wykonywac kolejnego,tzn.nie
              mozna nic robic na świezych bliznach,trzeba zaczekac okolo roku, kazdy lekarz
              tto powiniem wiedziec,a juz szczegolnie chirurg. Ten chcial wszystko zrobic jak
              najszybciej,zeby zgarnac ode mnie kase. Slyszalam ten o przypadku,ze jeden
              chirurg wycial dziewczynie lechtaczke przez pomylke!!! wiec badz ostrozna i nic
              nie rob pochopnie,pogadaj jeszcze z kims,moze z mama i zawsze Ci cos doradzi.
              • online24 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 09.12.06, 12:18
                Strasznie mnie przestraszyłas mówiąc o tym,
                ze chirurg wyciął jakiej dziewczynie przez przypadek łechtaczkę
                - to straszne - jak to się mogło stac ??????

Ja się cieszę,ze mój ginekolog nie podjął się tego zabiegu ,
                ponieważ jak się okazało, ma za mało doswiadczenia ,
                nie wykonywał takich zabiegów więc całe szczęscie ,
                ze on mi tego nie będzie robił. Dzwoniłam do lekarza z LUBLINA
                - dziewczyny są bardzo zadowolone "po" - wiec ja mam nadzieję,
                ze tez będe zadowolona, on chyba nie wycina po długosci
                - tak jak Tobie wykonano ten zabieg - wiem,ze po takim cieciu
                wzdłuż są okropne blizny, a jak wycięte są w trójkąt
                to tak bardzo nie widac nic jak się zagoi.
                Nie mysle w sumie,ze ten zabieg bardzo mnie uszczęsliwi,
                ale da mi pewien komfort - przeszkadząją mi te wargi ,
                są takie długie(na moje oko ok.2cm. wystają )
                i to sprawiają mi dyskomfort , przy czym mam często
                problem z pęcherzem, tzn. zapalenie dróg moczowych
                - mimo tego ,ze utrzymuje bardzo higienę.
                Czytałam,ze to może byc spowodowane własnie
                przerośniętymi wargami sromowymi :(
                Muszę się ich pozbyc !!! Chociaż boję się
                ,ze cos będzie nie tak jak trzeba po !!!
                Nie robie tego pod wpływem impulsu ,
                chwili- przemyslałam to dobrze i jestem zdcydowana :)

Mam jeszcze jeden problem - poniewaz spóznia mi się miesiączka
                - a zabieg mam za kilka dni i nie wiem co mam zrobic
                - jak przyspieszyc miesiączke - albo zatrzymac ????

Dziękuję Ci za rady, troszkę mnie przestraszyłas ,
                ale musze to zrobic :)

pozdrawiam

• asiula213 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 20.12.06, 23:51
                  Ja zrobiłam zabieg kilka dni temu u dr. Lesiaka z lublina i jak narazie to
                  załuję, wargi sa zabardzo wycięte przy dużej łechtaczce wygląda to nie
                  ciekawie. Mam nadzieje że po rozpuszczeniu szwów bedzie to lepiej wyglądać.
                  Wargi były cięte po całej długości.
                  • online24 do asiula213 21.12.06, 14:29
                    poczekaj na efekt jak wszystko się zagoi
                    -nie oceniaj na razie nic- ja przynajmniej dopóki
                    się nie zagoi nic nie mówie- nie jest zle -
                    mi tez wyciął prawie całe. Koło łechtaczki nic nie ruszał,zeby
                    nie zrobic mi krzywdy ,wyciął prawie wszystko to co
                    tak paskudnie zwisało - ogólnie jestem zadowolona na razie !!!
                    nic mi już stamtąd nie wychodzi,bardzo dobrze się czuje bez
                    tych frędzli.Nawet mi pokazał po zabiegu tą skóre którą usunął,
                    było jej sporo :)nie uprzedzał Cię ,ze przy dużej łechtaczce
                    może nie wyglądac to najlepiej ??? Przecież Doktor nie zajmuje
                    się taką typową labioplastyką tylko resekcją tych warg
                    - usuwa to co wystaje - mi wszystko powiedział przed zabiegiem
                    - zanim któras z Was zdecyduje się na taki zabieg to niech
                    lepiej dowie się wczesniej jak i co
                    - aby nie zdziwic się efektem końcowym :)

pozdrawiam i życzę WESOŁYCH ŚWIĄT

• online24 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 16.12.06, 20:56
      jestem 3 dni po zabiegu - jeżeli chcecie cos wiedziec to pytajcie :)
      pozdrawiam
      • kamila246 zabieg laserem 18.12.06, 22:09
        Cześć dziewczyny,
        oczywiscie tez mam ten problem.Czy moze któraś z Was
        wie, czy w Częstochowie jest jakis lekarz,
        ktory w miare tanio tnie laserem? Nie pojade do
        Lublina bo to dobre 5godzin pociągiem:(
        • asiczek999 Re: zabieg laserem 21.12.06, 10:49
          Do Kamila246.
          Ja jestem z Łodzi i też nie uśmiecha mi sie jechać do Lublina. Ale jak nie będę
          miała wyboru to pojadę. Trzeba chyba być naprawdę zdesperowanym i przekonanym
          co do decyzji. Przemyśl jeszcze sprawę. A jak będziesz na tak to co tam 5
          godzin pociągiem w porównaniu z efektem: pozbędziesz się problemu. Powodzenia!
          • kamila246 Re: zabieg laserem, do asiczek999 21.12.06, 16:27
            Dzięki asiczek999,ale nie wiem, czy pojade do lublina, to troche za
            daleko.Musze sie zorientowac jeszcze lepiej, czy w Częstochowie nie ma kogos
            takiego.na razie szukam wszystkich, ktorzy tna laserowo brodawki i
            znamiona.Jesli znajde kogos, kto zgodzi sie na uciecie warg, to dam znac.Tobie
            tez by bylo chyba blizej do czestochowy.chce to zrobic bez niczyjej wiedzy, a
            takie znikniecie na caly dzien troche podpada.nie wiem nawet, czy mialabym taki
            pociag w jedna i druga strone w tym samym dniu, a gdzie czas na zabieg?
            Wesołych Swiąt!!!
            • online24 Re: zabieg laserem, do asiczek999 21.12.06, 20:03
              Dziewczyny podaje Wam tu linki do zdjęć przed i po zabiegu
              - nie mojego oczywiscie:) :

www.labiaplastysurgeon.com/labiaplasty.html
              www.labiaplastysurgeon.com/labiaplasty-photos-3.html
              www.labiaplastysurgeon.com/vaginoplasty-photos.html
              www.labiaplastysurgeon.com/labia-vagina-photos.html
              www.labiaplastycenters.com/before_and_after_photos.htm
              www.labiaplasty.org/
              www.annelawrence.com/labiaplasty.html
              labiadoctor.com/
              www.lasertreatments.com/labiaplasty_before_and_after_pictures.html
            • asiczek999 Re: zabieg laserem, do asiczek999 22.12.06, 08:59
              kamila246, życzę Ci abyś znalazła na miejscu lekarza który podejmie się
              zrobienia tego zabiegu. Uważaj tylko żebyś nie była jego pierwsza pacjentką na
              której będzie eksperymentował. Powodzenia I WESOŁYCH ŚWIĄT!!
            • sstruzik Re: zabieg laserem, do asiczek999 06.02.19, 11:18
              Hej dziewczyny. Ja mogę polecić świetnego lekarza ale z Warszawy. Natomiast jest bardzo dobry dojazd bo klinika jest jakies 300 m od dworca. Ja dojezdzalam z łodzi ale wiem że połączeń jest wiele dobrych. Lekarz nazywa się Kamil Zalewski. Jak coś to piszcie, mogę powiedzieć więcej co i jak.
    • asiczek999 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 19.12.06, 13:08
      cześć! Dopiero teraz odzywam się na tym forum. Przeczytałam je całe. Chcę się
      poddać zabiegowi zmniejszenia warg sromowych. Po wszystkich Waszych
      wypowiedziach mam niesamowity mętlik. Wiem jedno, poddam się zabiegowi. Ale
      kompletnie nie wiem na jaka metodę się zdecydować. Mam swietnego ginekologa, ma
      pacjentki z całej Polski ale to facet . Ide do niego w styczniu ale obawiam sie
      żę uzna to za defekt kosmetyczny i moje widzimisie. Nie zrozumie mnie jak
      kobieta kobietę. Może któras z Was ma namiary na lekarza, prawdziwego
      fachowca ,który wykonuje takie zabiegi w Łodzi. I byle to nie kosztowało 3000
      zł. A jak nie to może ten Lublin? Chcę dokonac właściwego wyboru co do lekarza
      i metody wykonania zabiegu. LASER PRZY DUŻYCH ODPADA TAK? Cięcie wzdłuz jest
      gorsze niż wycięcie trójkącika tak? pomóżcie mi w tej kwestii, nie chcę oddac
      się w ręce konowała!A moje wargi są naprawde DUUUŻE! Odpiszcie proszę.
      • online24 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 19.12.06, 15:08
        Droga asiczek999

- mój ginekolog nie był w stanie mi pomóc,
        ze względu na zbyt małe doświadczenie- też był to facet
        i mam takie wrażenie,że w duchu smiał się ze mnie ,
        ze to moje wymysły,zeby poddac się takiemu zabiegowi,powiedział
        ,ze w sumie to są takie malutkie (w przeciwienstwie do lekarza który mi je
        usuwał- stwierdzi,ze na prawdę są ogomne )
        w ogóle to bardzo się na nim zawiodłam :( byłam już
        nastawiona psychicznie przez niego,ze mi zrobi ten zabieg,
        a tu nagle się wycofał :( i postanowiłam pojechac do Lublina
        - mimo prawie 300 kilometrów dzielących mnie od tego miasta!!!
        Nie miałam 3000 tyś zeby zrobic to w klinice (bo tak wszyscy lekarze mi pisali,
        ze będzie kosztowało od 2500 tys. a nawet do 4,500 tys)
        wiec został mi LUBLIN ! Szukając w Łodzi lekarzy znalazłam
        2 którzy wykonują te zabiegi - już Ci pisze nazwiska :

DOROTA ŻUKOWSKA , która przyjmuje w DERMEDZIE :
        www.dermed.com.pl/o_nas.php
        i Ryszard Bratoś :
        www.klinikachirurgiiplastycznej.pl/
        niestety nie zdecydowałam się na nich ,poniewaz kwota za ten zabieg
        u nich to ok 3.000

Jestem 6 dni po zabiegu - jednak miałam wycięte po długosci ,a nie w
        trójkącik(cały czas myslałam ,ze doktor z lublina wycina w trójkącik,jednak
        byłam w błędzie) - nie che na razie nic oceniac poniewaz jeszcze się
        nie zagoiło ale chyba będzie dobrze - na pewno mam tam czucie -i jak na razie
        dobrze się goi - za ok tydzień będe mogła ocenic nowy wygląd mojej ..... :)

a co do kosztów to juz pisze :

za zabieg zapłaciłam 800zł
        za leki w aptece troszkę ponad 100zł
        no i dojazd - ok 150zł

czyli wydałam tak ok. 1050 zł

mam nadzieję,ze jak mi się to wszystko wygoi będe zadowolona z efektu :)
        wczesniej tez miałam ogromne i było mi z tym bardzo zle !!!!!
        a teraz już nic mi nie wystaje i czuje się z tym dużo lepiej

jak chcesz cos wiedziec to pisz ,chętnie Ci odpowiem

• asiczek999 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 20.12.06, 11:03
          online24, dzięki za tak szybką odpowiedź i za namiary! Do dr. Żukowskiej
          wybieram sie w styczniu z problemem dermatologicznym, mam mieć zabieg laserem.
          Nie spodziewałam żę zajmuje sie również labioplastyką, nie rozmawiałam z nią
          osobiście, ale mówisz że woła 3000 zł!! to będę miała dylemat; mogłabym stanąć
          na głowie i stworzyć te 3000! Ale czy jest sens? Może ona tnie w trójkącik...
          Musze ją dokładnie wypytać. Ten lublin naprawde mnie korci. Co jest jeszcze
          ważne, czytałam pare wypowiedzi kobiet piszących że np. jedna warga jest
          bardziej ścięta, druga mniej. wiem że jesteś 7 dni po zabiegu ale może widac
          czy rozmiarowo jest ok? Ogólnie jesteś zadowolona mimo cięcia wzdłuż? Czy ja
          najpierw musiałabym jechać do Lublina na oględziny? czy umawiam się
          telefononicznie i jadę na zabieg? aha! i jeszcze. Czy fakt wykonania takiego
          zabiegu da się ukryć przed rodziną? Funkcjonujesz prawie normalnie? Pozdrawiam
          gorąco i niech ći się szybko zagoi!!!
          • online24 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 20.12.06, 11:28
            zapytaj Dr Żukowską o wszystko - ja rozmawiałam z nią tylko mail-owo
            Wykonuje takie zabiegi, jakie cięcie robi, nie wiem ???
            Ja jak patrze na moje wargi to są wyciete symetrycznie, w ogóle
            to ich nie widac - tylko przy łechtaczce się nie chowają tak całkiem ,
            a dalej ich nie ma,są schowane i symetryczne( jak tak patrze to
            tak widze na razie) Jak na razie jestem zadowolona :)
            Zresztą sama mozesz ustalic jak ma Ci je wyciąc !!!
            Ja umawiałam się z doktorem Lesiakiem telefonicznie, bez żadnej
            wczesniejszej konsultacji, umówiłam się od razu na zabieg.
            Zabieg trwał ok godziny.
            A co do ukrycia tego zabiegu przed rodziną to powiem Ci ,
            ze u mnie nikt nie wie - oprócz męża - mama dociekała gdzie byłam
            w dzien zabiegu( cały dzien spędziłam poza domem) ale nic jej nie
            powiedziałam- uspokoiłam ją tylko ,ze nie ma powodu do zmartwień - po prostu
            mnie nie było i juz - przez pierwsze 3-4 dni smiesznie chodziłam -ponieważ
            bolało i ciągnęło- mimo srodków przeciwbólowych :(
            ale juz jest ok, mogę normalnie siedziec i chodzic :)
            Przez te pierwsze 3 dni nie było kolorowo - ale starałam się za wszelką cenę
            normalnie funkcjonowac !!!!

pozdrawiam cieplutko

• asiczek999 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 21.12.06, 10:40
              Witaj online24!
              Dzięki za wyczerpujące informacje. 15ego stycznia ide do ginekologa, a 19ego
              do dr. Żukowskiej. Jak nie uda mi się z ginekologiem a Żukowska zaśpiewa 3000
              to dzwonię do Lesiaka. Przeszukałam jeszcze raz forum i albo zrobiłam to
              nieuwaznie albo nie ma podanego nr do niego. Możesz go podać? , do Borzęckiego
              mam ale przy moich rozmiarach laser to za mało. Wiesz, kiedyś myślałam że
              jestem wyjątkiem, nie wyjątkowa!, z powodu przerośniętych warg. Jednak
              potrzebne są takie "grupy wsparcia". Inaczej się czuję wiedząc żę jest masa
              innych kobiet borykających się z takimi problemami I że w końcu przestaje to
              być tematem tabu, choćby w necie. Nie wyobrażam sobie takiego forum kilka lat
              temu! Życzę zdrowych i radosnych Świąt!
              • online24 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 21.12.06, 14:17
                Do asiczek999 :

tutaj podaje namiary na DR Lesiaka :

www.lekarz.lublin.pl/index.php?ide=1000&idlek=60&wyswietl=szczegoly
                Dr.Borzęcki podobno nie podejmuje się zabiegu przy dużych wargach, lepiej usunąc
                je za pomocą skalpela - ja nawet nie zastanawiałam się nad laserem

• asiczek999 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 22.12.06, 09:14
                  online24!
                  Dzięki za namiary na Lesiaka! Ale wiesz te zdjęcia przed i po... okropność! nie
                  wiem jak niektórzy faceci mogą mówić że takie duże wargi ich rajcyją. Pewnie
                  tak jest. Ale ja oglądając te fotki czułam oobrzydzenie. Chcę wyglądać jak
                  te "po"! Odezwę sie. Powiem co powiedział mi najpierw mój ginekolog, niestety
                  to dopiero 15 ego stycznia, Żukowska 19 ego. Trzymajcie za mnie chćoć troszke
                  kciuki...
                  ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT !!!
                  • online24 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 22.12.06, 12:45
                    Trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno !!!!
                    Wszystko będzie dobrze - na pewno znajdziesz dla siebie
                    odpowiedniego lekarza , który Ci pomoże
                    -ODEZWIJ SIĘ JAK JUZ BĘDZIESZ PO WIZYCIE - u ginekologa albo u Żukowskiej

pozdrawiam Cię cieplutko !!!!
                  • online24 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 22.12.06, 12:51
                    A TAK W OGÓLE TO TERAZ MI SIĘ PRZYPOMNIALO, ZE W ŁODZI JEST GINEKOLOG - tylko
                    nie pamiętam nazwiska - wiem ,ze zaczyna sie na B...... - i robi też takie
                    zabiegi - jak tylko mi się przypomni to od razu Wam napisze !!!!!!!!!
                  • online24 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 22.12.06, 12:57
                    JEST - MAM :

juz Wam pisze
                    lekarz ten nazywa się Antoni Baradyn
                    i przyjmuje w szpitalu w Szpitalu Rydygiera w ŁODZI !!

Namiary na tego lekarza dała mi dziewczyna z ŁODZI na innym forum

jeszcze raz pozdrawiam
                    • asiczek999 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 22.12.06, 16:13
                      online24!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      Ależ ja właśnie idę do Baradyna!!!!! tyle że do przychodni , prywatnie. Że też
                      wcześniej nie podałam jego nazwiska!!!!!!! Przyjmował na Placu Zwycięstwa 2,
                      teraz w udynku obok. Ale jestem HAAAAAAPYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TERAZ
                      NAPRAWDĘ WIERZĘ ŻE WSZYSTKO SIĘ UDA!!!! BYLE NIE WOŁAŁ 3000....
                      DZIĘKI! ZDRÓWKA!!!!!!
                      • asiczek999 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 22.12.06, 16:18
                        Dodam jeszcze jakby ktos był zainteresowany namiary na Baradyna:

Przychodnia "ALMED"
                        Al. Piłsudskiego 135
                        tel. 042 6747470
                        • kamila246 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 01.01.07, 12:16
                          asiczek999!
                          jesli bedziesz juz po, to daj znac.jezeli Tobie sie uda to ja tez do niego
                          pojade(lodz mam blizej niz lublin) bo wyrobie sie w jednym dniu.moze sie uda...
                          trzymam mocno za Ciebie kciuki!
                        • kamila246 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 01.01.07, 12:24
                          a tak w ogole to zycze wam wszystkim wszystkiego najlepszego w tym 2007 roku!
                          nie wiem czy to przez to, ze caly czas mysle o tym zabiegu, ale chyba mam lekka
                          depresje.przeszkadzaja mi te wargi tak bardzo, ze czasem chce mi sie
                          plakac.zanim gdzies wyjde przegladam spodnie i juz doskonale wiem, ktore beda
                          niewygodne, w ktorych bede musiala caly czas sobie cos poprawiac, albo ktore
                          sprawia, ze bede czula nawet bol.to nienormalne... jest mi tak przykro czasem z
                          tego powodu, do tego doszly jeszcze ostatnio problemy w domu i juz w ogole mam
                          dosyc...Prapraszam, ze sie tak wynurzam, ale nie mam nawet z kim o tym pogadac,
                          a wiem ze wszystkie mamy podobny problem.to dobrze ze jest takie forum.
                          • asiczek999 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 02.01.07, 17:52
                            hej Kamila!
                            Jak Ci to pomoże to możemy pogadać o Twoich problemach. Każdego dnia zaglądam
                            na to forum. Na pocieszenie, u mnie w domu tez nie jest wesoło. Jestem w
                            trakcie rozwodu. Koszmar! W głowie mam jeden wielki mętlik. Bardzo ważne żeby
                            ktoś nas wspierał w takich chwilach. Na szczęście mam przyjaciółkę która trzyma
                            za mnie kciuki ale nawet jej nie powiedziałam o zabiegu który planuję. Powiem
                            już po. Za dwa tygodnie będę wiedziała na czym stoję, Baradyn pomoże czy nie...
                            Uszy do góry! Nie poddawaj się , nigdy! To Ty wiesz co dla Ciebie najlepsze!
                            Niech inni nie decydują za Ciebie!
                            Życzę dużo siły i wytrwałości w Nowym Roku!!
                            • online24 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 02.01.07, 20:38
                              Czesc dziewczyny :)

Jak Wasze sampoczucia po sylwestrze ??

asiczek999 - podaje Ci tu link do tego forum na którym się dowiedziałam o Baradynie:
                              users.nethit.pl/forum/read/cialo/4312439/
                              on tamtej dziewczynie wykonywał ten zabieg przy okazji innego,
                              ale skoro facet robi takie zabiegi, wiec czemu nie zapytac
                              - może Ci pomoże (może w szpitalu,a może prywatnie)- ważne żeby się podjął tego
                              i na pewno nie wezmie takiej kasy jak biorą w klinikach !!!

Jak nikogo nie znajdziecie to polecam Wam ten Lublin - mi wyciął po
                              długosci,ale wszystko jest symetrycznie i bardzo mi się podoba
                              - nic nie wystaje i mam normalne czucie ,takie samo jak przed
                              zabiegiem mimo tego,ze mam tam jeszcze szwy !!
                              ładnie się wszystko goi !!!

Bardzo Was wspieram i współczuje zarazem ,
                              ze nie układa sie Wam w życiu osobistym -
                              czasem tak bywa - ale bądzcie dzielne i się nie poddawajcie !!!

Zyczę Wam w Nowym Noku odwagi i wytrwałosci w dążeniu do celu .
                              Niech te życzenia towarzyszą Wam na drodze w nieznane i pokazują, że każdy nowy
                              początek ma w sobie pewien urok ....

pozdrawiam

• asiczek999 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 04.01.07, 15:07
                                Cześć wszystkim!

Jak minął Wam ostatni dzień roku? Ja opijałam klęskę życia osobistego. Ale
                                wszystko w normie. Powitałam Nowy Rok z nadzieja że będzie lepiej i że
                                wszystko sie ułoży. Praktycznie byłam spokojna jeżeli chodzi o Baradyna. Ale
                                teraz znowu jak sie dowiedziałam że ten zabieg wykonał przy okazji innego, to
                                czuję że nie będzie łatwo. SPRÓBUJĘ STANĄĆ NA RZĘSACH!!!! byle tylko go
                                przekonać...

Chcę sie przyłaczyc do życzeń noworocznych. Pamiętajmy wszystkie o sobie! Nie
                                żyjmy według zasad rodziców, nie poświęcajmy się całkowicie mężowi czy
                                dzieciom. My i Nasze potrzeby też są ważne. Problem w tym że otoczenie o tym
                                zapomina...

Życzę Wam i sobie siły by walczyc o SWOJE!!

POZDRAWIAM!!!
                                • kamila246 do asiczek999 04.01.07, 19:54
                                  cześć asiczek999!
                                  zycze Ci wszystkiego naj naj w nowym roku.od ostatniej mojej wiadomosci nie
                                  zagladalam na forum, dopiero dzisiaj.to bardzo dziwny zbieg okolicznosci, ale u
                                  mnie tez wszystko zmierza do rozwodu.dodam tu tylko, ze to wlasnie moj "maz"
                                  wytknal mi kiedys podczas klotni, ze mam przerosniete wargi i zaden facet mi
                                  tego nie powie, ale zadnemu sie to nie podoba.a sylwester spedzilam placzac, ja
                                  w jednym pokoju, on w drugim...
                                  • asiczek999 Re: do asiczek999 04.01.07, 20:28
                                    Kamila!

Mam nadzieję że to ostatni przepłakany Sylwester w Twoim życiu!! Ja mam
                                    to "szczęście" że klamka zapadła. Podjęłam decyzje dawno i jej nie zmienię bo
                                    wiem że to najlepsza decyzja w moim życiu. On już ze mną nie mieszka więc nie
                                    musze na niego patrzeć i słuchać go!
                                    Swoją drogą uważam siebie za osobę pozytywnie nastawioną do ludzi i baaardzo
                                    wyrozumiałą. Ale to co Ci powiedział Twój mąż! to przekracza wszelkie granice!
                                    Wiesz co to jest? przemoc psychiczna! Jemu właśnie chodziło o to żebyś się
                                    załamała.Nie wiem które z Was jest bliższe podjęcia decyzji o rozwodzie. Jeżeli
                                    Ty, to może on w ten sposób chce Ci wmówić że popełniasz błąd i że "za karę"
                                    będziesz sama ( bo przecież kto inny zniesie takie przerośnięte wargi!). A
                                    jeżeli to jemu coś nie pasuje to bardzo wygodnie wytknąć komuś wszelkie
                                    nedoskonałości żeby samemu się usprawiedliwić. Ale doskonałych ludzi nie ma i
                                    każdemu można przypiąć łatkę.

Proszę Cię ! głowa do góry!! Rozważ wszystko spokojne. Wsłuchaj się w Swoje
                                    serce, ono Ci doradzi...

Gorąco pozdrawiam!! Trzymaj się!
                                    • asiczek999 Re: do asiczek999 04.01.07, 20:34
                                      A Swoją drogą to małżeństwo powinno opierać się na miłości. Twój mąż w dziwny
                                      sposób okazuje miłość, upakarzając Cię. To tak jak Ty byś mu powiedziała że ma
                                      małego... a żadna kobieta mu tego nie powie ale nie będzie zadowolona!
                                      Sorry że tak sie rozpisałam, ale mnie poniosło!
                                      • kamila246 Re: do asiczek999 05.01.07, 08:36
                                        Chcialam Ci bardzo podziekowac za wsparcie.Wiesz, dzieki Twojej odpowiedzi
                                        uswiadomilam sobie, ze moze on żeczywiscie chcial, zebym myslala, ze nikogo juz
                                        nigdy sobie nie znajde.Swoja droga udalo mu sie.Nie dosc, ze te wargi mi tak
                                        przeszkadzaja, to jeszcze myslalam, ze przez nie nikt mnie nie zaakceptuje.Wiem
                                        ze to koszmar, ale w takich chwilach wszystko wydaje sie problemem.Masz racje,
                                        ja bym mu nigdy czegos takiego nie powiedziala.To ja juz mam tego wszystkiego
                                        dosyc i mysle ze rostanie otworzy mi oczy.Facet jak to facet, nie mysli o
                                        rozwodzie, jesli mu by bylo zle, to znajdzie sobie kochanke.Jeszcze raz wielkie
                                        dzieki za wsparcie!
                                • online24 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 05.01.07, 10:41
                                  Droga kamilo246,
                                  wiem,ze mi łatwo doradzać - ponieważ nie jestem na Twoim miejscu,
                                  ale proszę Cie głowa do góry - nie warto się załamywać przez faceta
                                  - mnie juz zycie nauczyło pewnych rzeczy - wiem,ze rozstanie bardzo boli
                                  -ale lepiej się rozstać - nie tkwiąc z chorym związku - a widocznie ten facet
                                  nie jest Ciebie wart. Co do jego uwagi na temat Twoich warg - było to nie na
                                  miejscu - przepraszam,ze tak powiem -ale to kretn jakiś !!! A czy on jest taki
                                  doskonały ??? Na pewno ma mnóstwo wad - CZAS LECZY RANY - znajdziesz kogos kto
                                  Cie doceni,a o tym facecie jak najszybciej zapomnij !!!
                                  SWOJEGO KOMPLEKSU JAK NAJSZYBCIEJ SIE POZBADZ - BO SIĘ ZAMĘCZYSZ PSYCHICZNIE -
                                  to nie jest trudny zabieg ,trwa godzinę a całe życie może się zmienic- będziesz
                                  dużo pewniejsza siebie -a pewnosc siebie w życiu jest bardzo ważna
                                  -WIĘC NIE PODDAWAJ SIĘ - TRZYMAM KCIUKI !!!

do maja9993 :

wiec cała operacja trwała godzinę ,
                                  przed zabiegiem dostałam środek uspakajający aby się tak nie denerwowac
                                  - po 10 minutach zaczął działac -więc byłam "rozluźniona" :)
                                  poproszono mnie to gabinetu zabiegowego - tam się rozebralam i usiadłam na
                                  fotelu - ustaliłyśmy wraz z żona doktora cięcie i do dzieła -
                                  wstrzyknięto mi w wargi znieczulenie (bardzo to było nieprzyjemne i bardzo
                                  bolało przez chwile )i później zaczął ciąć nożem elektrycznym czy czymś takim.
                                  Najgorsze było to ze znieczulenie na mnie bardzo krótko działało i było
                                  dostrzykiwane kilkakrotnie :( przy łechtaczce wycął tak zeby mi nic nie
                                  uszkodzić - tak jak mógł tak usunął - ja jestem zadowolona !! cięcie miałam
                                  wzdłuż ( po długości ) !!!
                                  i tyle - wszystko trwało mniej więcej godzinę

do julitaa20 :
                                  Nie mam pojęcia ile będzie kosztowało zmniejszenie 1 wargi - musisz zadzwonić do
                                  doktora o wszystko zapytac - Lekarz z Lublina jest bardzo miły i ciepły -
                                  rozmawia się o tym z nim bez większych problemów,wszystko Ci wyjaśni przez
                                  telefon- jest bardzo cierpliwy i wyrozumiały !!! Nie jest potrzebna żadna
                                  wcześniejsza konsultacja - ja zadzwonilam i umówiłam się bezpośrednio na zabieg
                                  !!! Zadzwoń do Doktora ,a na pewno się wszystkiego dowiesz !!!

Pozdrawiam Was wszystkie i mocno wspieram !!!!!!

• maja9993 Re: do online24 05.01.07, 00:59
                      hej,
                      napisz prosze jak u Ciebie wygladala operacja,tzn.w jaki sposob zostala
                      wykonana. Czy wycinali Ci cos w okolicach lechtaczki?
                      pozdro
                      • julitaa20 Re: do online24 05.01.07, 01:16
                        Dziewczyny piszcie błagam.....dodajecie mi siły Ja tez chce jechac na zabieg
                        Zbieram pieniądze i odwage.......boje sie :( Ale chce to zrobic Ale ja chce
                        skrócic tylko jedną warge ile moze to kosztowac u dr Lesiaka ? Czy mozna sie
                        umowic telefonicznie na zabieg czy potrzebna jest wczesniejsza konsultacja Czy
                        placi sie za konsultacje Piszcie wszystko Dzieki.....
                        • asiczek999 Re: do online24 05.01.07, 15:13
                          Kamila246

Widzę że online24 wali prosto z mostu. Ma rację! Twój mąż to kretyn! Może
                          kiedyś był człowiekiem a teraz jest człowiekiem z "zaburzeniami"... Nie może
                          poradzić sobie z samym soba więc wyżywa się na innych, a Ty jesteś "pod ręką".
                          Trzymaj się!

online24

Wyobrażasz sobie jacy faceci potrafią być okropni?! Mąż do żony z takim
                          tekstem! Ja bym takiemu nie darowała. Pociesz nas prosze i napisz że chociaż Ty
                          miałaś udanego Sylwestra! Bawiłaś się w świetnym towarzystwie, Nowy Rok
                          przywitałaś bąbelkami szampana i prominiałaś szczęsciem...
                          pozdrawiam!

julitaa20

online24 jest po zabiegu i udziela wyczerpujących informacji. Ja tak jak Ty
                          jestem w "poczekalni". Jeśli naprawdę chcesz mieć ten zabieg to nie bój sie .
                          Może znieczulenie nie jest najprzyjemniejsze ale potem jaki efekt! Grunt to
                          podjąć decyzję i potem już działać. Nie myśl o strachu, weź sie w garść! Na
                          pewno możesz liczyc na wsparcie każdej dziewczyny z tego forum. My rozumiemy
                          jaki to problem i dyskomfort mieć "coś nie tak " między nogami.
                          Odwagi dziewczyno! Weź głeboki oddech i do dzieła!
                          Pozdrawiam!
                          • online24 Re: do asiczek999 05.01.07, 17:14
                            Faceci potrafią byc bezwzględni - musimy się od nich tego uczyc !!!
                            Mój facet też powiedział mi kiedyś o moich przerośniętych wargach, zrobił co
                            prawda to bardzo delikatnie- zapytał dlaczego są takie a nie inne -ale myślałam
                            ze go uduszę - bardzo mnie to dotknęło - poczułam się jak odmieniec jakiś - to
                            było okropne!!! Później jednak mnie przeprosił i mówił ,ze nie zapytał złośliwie
                            !! Ale mnie to zabolało, ze pyta dlaczego mam takie wargi - bezsensu ! Nie
                            pamiętam co mu odpowiedziałam- ale na pewno mu dogryzłam,ze on też doskonały nie
                            jest i ma inne " wady " !!! Mówił mi później ,ze mu wcale to nie przeszkadza,ze
                            są takie duże- nawet lubił je całować - ale to było dla mnie odrażające - ja bym
                            takich warg nie pocałowała- wcale nie było to dla mnie przyjemnie -bo myślałam
                            przez cały czas ,ze leży mu cos na nosie !!! Był przeciwny temu zabiegowi ,
                            martwił się ,ze cos mi się złego stanie - ale nie wahałam się ani chwili,żeby
                            się tego pozbyć !!!! Teraz jak patrzy na moją ..... to od razu się nakręca -
                            jest taka fajna :)

A co do Sylwestra, spędziłam go razem z mężem i moją 2-letnią córcią w domciu :)
                            Było bardzo miło i sympatycznie - najbardziej cieszyła się moja córcia gdy
                            zobaczyła fajerwerki ;) o 0.00 popijając francuskiego szampana złożylismy sobie
                            życzenia noworoczne i dokładnie jak napisałas "prominiałam szczęsciem ... "

:)

pozdrawiam !!!

• asiczek999 Re: do asiczek999 05.01.07, 18:25
                              hej!
                              Chociaż jedna szczęśliwa!! Gratuluję!
                              Troszkę się roześmiałam ale nie dlatego że jestem złośliwa ale że wyobraźnia
                              działa!: "myślałam przez cały czas, że leży mu coś na nosie" to Twoje słowa.
                              Widzisz, a ja przez ten kompleks dużych warg nie pozwoliłam na takie
                              pieszczoty... a chciałabym ich kiedyś doświadczyć. Pewnie przez to dużo
                              straciłam:) ale nadrobię . Ale chce to zrobić bez mojego kompleksu i oczywiście
                              nie będzie to mój "jeszcze mąż". On chociażjest draniem nie powiedział mi
                              nigdy o za dużych wargach.. chociaż tyle..

pa,pa!
                              • kamillla7 Warszawa-laser. 05.01.07, 20:58
                                kochane!wrocilam po jakims czasie.,wiem o borzeckim,znam dziewczyne ktora miala
                                u niego zabieg jest bardzo zadowolona,ale ja nie mam opcji by jechac do
                                lublina.,byloby cos w wawie albo okolicach?moze o ytym napisalycie ale ja z
                                tego poodniecenia z powortu do rozmowy nie zauwazylam:) nie stac mnie na
                                skalpel,mowy nie ma:( ale laser jak najbarzdiej.tylko w wawie.byloby cos?ktoras
                                znalazla?prosze!
                                • online24 Re: Warszawa-laser. 05.01.07, 21:10
                                  do kamillla7

wiem, bo gdzies czytałam już na forum - ze można udac sie z tym problemem do
                                  dermatologa który ma laser - nie jestem w stanie Ci powiedziec konkretnie
                                  nazwisk lekarzy którzy wykonują takie zabiegi w wawie laserem- ale może podzwoń
                                  po gabinetach dermatologicznych i popytaj- dowiesz się wtedy wszystkiego z
                                  pierwszej ręki- jest jeszcze jedna sprawa - jak duże są Twoje wargi - ja pytałam
                                  Doktora Lesiaka o laser i powiedział,ze przy laserze to naprawdę niewielkie
                                  korekty się wykonuje ponieważ rana bardzo krwawi ,przy laserze nie jest niczym
                                  zszywana - to może byś niedobry wybór przy dużych wargach,a zresztą nikt się
                                  tego nie podejmie !!!! Ale jak masz "malutki" problem , np. wyrównanie czy tym
                                  podobne rzeczy - to laser jak najbardziej wskazany !
                                  U mnie w grę nie wchodził laser i bardzo się cieszę - skalpel jest lepszy-
                                  przynajmniej ładnie to jest pozszywane a nie wypalone - takie jest moje zdanie
                                  !!! Ja tez się zarzekałam ze do lublina nie pojadę - i co ??? Tylko ten lekarz
                                  mógł mi pomóc - bo na drogą klinikę mnie nie było stac!!

powodzenia w szukaniu :)

pozdrawiam
                            • kamila246 Re: do asiczek999 05.01.07, 22:11
                              Dziewczyny!
                              Dziękuję Wam wszystkim za poparcie.Jesteście super!Bałam się trochę pisać o
                              moich osobistych problemach z mężem, bo myślałam, że któraś mi napisze, że to
                              forum powstało w innym celu, ale teraz wiem, że moge na was liczyc.
                              Moja cała nadzieja tkwi w asiczku999, bo jeśli jej się uda, to ja też jadę do
                              Łodzi, choćby nie wiem co.

asiczek999!
                              odliczam dni do Twojej wizyty i chyba boję się tego dnia podobnie jak Ty.
                              • julitaa20 :) 05.01.07, 22:21
                                Pierwszy krok zrobilam Poszlam szukac pracy - bo musze sobie zarobic kase na
                                zabieg od Rodziców nie wezme bo chcieliby wiedziec na co mi potrzebna taka suma
                                A ja chce to utrzymać w tajemnicy. Mam nadzieje ze juz niedlugo uda mi sie
                                zrealizowac moje marzenie.
                                Dziewczyny trzymajcie sie ! Zobaczycie wszystko sie ułoży a 2007 - to bedzie
                                wspaniały rok ! :)
                                • maja9993 Re: do online24 06.01.07, 00:18
                                  dzieki za odpowiedz. Widzisz w moim przypadku jedyne co mnei martwi,to fakt,ze
                                  troch tej "skory" mi jednak wycieli w okloicy lechtaczki i to mnie drazni
                                  fizycznie,bo to jakby nie bylo najbardziej ukrwiona czesc naszego ciala.
                                  Wczesniej wszystko bylo takie "zasloniete". MArtwi mnie nie to,ze dolna czesc
                                  warg zostala zmniejszona, bo tamto do niczegos ei ni eprzydaje, tylko,ze
                                  u "gory" cos jets nie tak, ze to powinno byc bardziej schowane... Nie wiem czy
                                  mnei rozumiesz co mam w ogole na mysli...
                                  a u Was? innych dziewczyn, po takim zabiegu jak to wyglada? Napiszcie prosze,bo
                                  to mnie martwi. dzieki
                                  maja
                                  • online24 Re: do online24 06.01.07, 11:38
                                    nie wiem za bardzo o co Ci chodzi

- chodzi Ci o to ,ze łechtaczka za bardzo jest teraz na wierzchu niż przed
                                    zabiegiem ??? Wycieli Ci te "płatki" przy łechtaczce(które powinny ją przykrywac
                                    )i wystaje ??????? Czy chodzi o to ze łechtaczka w ogóle wystaje z warg
                                    większych ??? U mnie też nie chowa się całkiem - żeby się schowała to trzeba by
                                    było ją wyciąć - Wytłumacz mi dokładniej o co Ci chodzi to może wtedy będę
                                    mogła Ci dokładniej odpowiedzieć !!!

pozdrawiam
                                    • maja9993 Re: do online24 06.01.07, 23:49
                                      no wlasnie chodzi mi o te "platki" przy lechtaczce. U mnie zasoaly one sciete i
                                      to mnie martwi, choc nie wiem,moze nie dalo si etego zrobic inaczej... U mnie
                                      lechtaczka tez nie jest schowana zupelnie,bo tez byl to za duzy przerost,zeby
                                      ja zupelnie schowac. Jak to u Ciebie wyglada z tymi wlasnie "platkami", tzn. u
                                      Ciebie lechtaczka nadal jest przykryta? U mnie tylko taka cienka skora...
                                      • online24 Re: do online24 07.01.07, 19:32
                                        Jejku, nie wiem czy to dobrze,że wycięto Ci te "płatki" - ja je mam i Doktor ich
                                        w ogóle nie ruszał - - bo wargi mniejsze składają się tak jakby z 2-warstw(może
                                        to śmiesznie brzmi, ale tak jest) nie wiem jak za bardzo to ubrać w słowa, ale
                                        ja miałam wycięte te które wystawały spoza tych większych - przy łechtaczce nie
                                        chciał mi nic ruszać,żeby nie zrobic mi krzywdy - i gdyby wyciął mi te "płatki"
                                        to całą łechtaczkę bym miała na wierzchu - ale mam schowaną pod wargami
                                        mniejszymi i jest ok. wygląda teraz tak jak powinna wyglądac, nic nie wisi ,a
                                        łechtaczkę mam schowaną pod wargami mniejszymi - nie jest też całkiem przykryta
                                        wargami większymi !!!
                                        Mam teraz podobna do zdjęcia z rzędu 9 - B z tej strony :
                                        www.labiaplastycenters.com/before_and_after_photos.htm
                                        a wcześniej miałam mniej więcej cos takiego jak ze zdjęcia przed na tej stronie
                                        : www.labiaplastysurgeon.com/labiaplasty.html

U mnie nie ruszał tych płatków !!!

pozdrawiam

• maja9993 Re: do online24 09.01.07, 00:12
                                          dzieki za odpowiedz!!!
                                          przyznam, ze troche mnei zmartwilas, choc na 100% nie jestem pewna czy my sie
                                          do konca rozumiemy odnoscnie tych "platkow". No coz, razcej nie ma szans ,ze
                                          odrosna, wiec nie ma co rozmyslac nad tym
                                          podrawiam
                                          • asiczek999 Re: do online24 09.01.07, 09:43
                                            cześć dziewczyny!

Każdego dnia czytam Wasze wpisy. Zawsze mozna dowiedzieć sie czegoś nowego.
                                            Jak ja zazdroscze wszystkim Wam które jesteście juz po zabiegu!
                                            Online24 przejżałam te zdjęcia przed i po. Kochana! Teraz to ty wyglądasz
                                            rewelacyjnie!! Mam nadzieje że wkrótce ja też będę mogła powiedzieć to o
                                            sobie... Odliczam dni do Baradyna, Kamila246 razem ze mną? 6 dni tylko!
                                            Z dnia na dzien bardziej sie denerwuję!

pozdrawiam wszystkich!
                                            • kamillla7 Warszawa laserem... 09.01.07, 14:36
                                              to ja z ta wawa?tak sie troche wstydze dzwonic do kazdego gabinetu i to
                                              pytac...co mam zrobic?naparwde tylko lublin/nie wierze w to.
                                              nikt nie mial zabiegu w stolicy?
                                              prosze was...
                                              • online24 Re: Warszawa laserem... 09.01.07, 15:58
                                                do kamillla7 :

jak wstydzisz się dzwonic i pytac to spróbuj drogą mailową uzyskac informację,
                                                tu na dobry początek masz link do
                                                prywatnego gabinetu dermatologicznego w Wawie :

www.dermatolodzy.com.pl/ceny.php
                                                oni wykonują "małe zabiegi dermato-chirurgiczne" wiec czemu masz nie zapytać ??

nie wstydz się tylko szukaj informacji jak chcesz się tego pozbyc !!!
                                                jak znajdę jeszcze inne gabinety dermatologiczne w Wawie to wkleje Ci linki

pozdrawiam
                                                • online24 Re: Warszawa laserem... 09.01.07, 16:04
                                                  Proszę bardzo :

www.dermatologia-estetyczna.pl/pc/lekarze.htm#w
                                                  teraz już to zależy od Ciebie czy znajdziesz lekarza który Ci pomoże !!!!
                                                  • kamillla7 Re: Warszawa laserem... 10.01.07, 11:41
                                                    dzieki ci kochana!mam nadziejze sie przemooge i zadzwonie.musze.juz nie
                                                    wytrzymam z tym komplexem.
                                                    jesli jednak znalazlybyscie kogos ttu napszcie prosze.pozdr!
                                                  • malami56 gdzie w krakowie? 11.01.07, 00:17
                                                    czesc dziewczyny
                                                    od lat borykam sie z podobnym problemem, moje wargi sa duze na calej dlugosci (wyglada to jak spora falbana) i "mięsiste" (grube), wystajace...
                                                    jest to dla mnie koszmarem, ciagle cos uwiera, przeszkadza, moje zycie seksualne to jedna wielka porazka przez to, nie daje sie tam dotykac, zaslaniam gdy moj partner patrzy, przez co powoli moj zwiazek sie konczy, no bo ilez mozna wytrzymac z taka kobieta jak ja...
                                                    juz sama niewiem co robic, jestem z krakowa, niewiem gdzie isc, do kogo sie zglosic z problemem i kto moglby mi pomoc, chcialabym pozbyc sie problemu raz na zawsze.
                                                    moze jest tu na forum ktos kto jest z krakowa, robil taki zabieg, moglby podac jakies wskazowki gdzie sie udac, do kogo i ile to bedzie kosztowac?
                                                    zaznaczam, ze nie stac mnie na wylozenie 3 tysiecy na ten zabieg, poradzcie cos prosze!
                                                    wspominalyscie cos o jakims cieciu w trojkacik, mozna cos blizej sie dowiedziec o tym? na czym polega, czemu jest lepsze od ciecia wzdluz? no i cos blizej o laserze, chociaz pewnie ja do laseru sie nie kwalifikuje :(
                                                  • online24 Re: gdzie w krakowie? 11.01.07, 12:48
                                                    tu znajdziecie konkretne info na temat zabiegów i sposobie ich wykonywania -

www.lineacorporis.com.pl/index.php?modex=pokaz_artykul&id=29&pg_%5Bex_path%5D=2
                                                    jest tam o cięciach w "trójkącik", po długości i tak dalej !!!!

pozdrawiam
    • madzia10014 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 11.01.07, 23:52
      czesc dziewczyny po przeczytaniu forum i waszych wypowiedzi bardzo sie
      ucieszyłam ze jest nas tak dużo z takim samym problemem.Teraz juz jestem pewna
      ze i ja rowniez zdecyduje sie na taki zabieg, jesli mozecie napiszcie czy taki
      zabieg wykonuje jakis lekarz w radomiu.Pozdrawiam was wszystkie(-:
      • kamila246 do asiczek999 14.01.07, 11:31
        Chciałam tylko bardzo Cię prosić, żebyś opisała wszystko po jutrzejszej
        wizycie. Trzymam mocno kciuki!!!!Oby się udało!!!
        • asiczek999 Re: do asiczek999 15.01.07, 19:00
          Cześć dziewczyny!!!!!

Właśnie wróciłam od Baradyna! Nie wiem od czego zacząć. Po pierwsze nie
          powiedział "nie"! Kazał mi przyjść ża tydzień w poniedziałek do siebie do
          szpitala aby pokazać mnie swojemu koledze który zajmuje sie kwalifikowaniem
          pacjentek na operacje. Zaznaczył że to jest jego dobry przyjaciel i że on
          będzie ze mną na tej wizycie. powiedział żebym tamtego tak ładnie prosiła jak
          jego, żebym powiedziała że te wargi przeszkadzają mi w chodzeniu, jeżdżeniu na
          rowerze, mam ciągle otarcia od stringów, szwów spodni, że wsuwają się razem z
          penisem do pochwy. Czyli to wszystko co powiedziałam jemu (chociaż z tym
          rowerem to u mnie nieprawda).
          Na początku wizyty przypomniałam mu sie że przechodziłam u niego całą ciążę i
          że on jest najlepszy(to sie nazywa włażenie w d...)i że wiem że przeprowadza
          takie zabiegi.Baradyn jest bardzo bezpośredni ale w dobrym znaczeniu tego
          słowa,dowcipkuje, często mówi na "Ty", nie chce by pacjentka czuła sie spięta
          więc jak ktoś go nie zna to może dostać szoku na pierwszej wizycie, tak jak ja
          kiedyś. Dzisiaj jak mnie tam oglądał wychylił głowę i powiedział cyt: między
          nami kobietami to ty masz bardzo ładną pipke i te wargi też są bardzo
          kształtne.
          no tak ale później przyznał że owszem są większe od przeciętnych , próbował
          mnie zniechęcić do zabiegu mówiąc na pocieszenie że sa kobiety które mają
          naprawde duuuużo większe. Ale ja byłam nieugieta. Obiecał mi pomóc w
          przekonywaniu tego drugiego lekarza ze szpitala żeby mnie zakwaliwikował.
          jestem pełna nadziei!! Jak wychodziłam z gabinetu uśmiechałam się od ucha do
          ucha(teraz zresztą też). Pacjentki w poczekalni były "lekko" zdziwione...
          Mam nadzieje że to nie jest przedwczesna radośc. Jakby tamten lekarz był
          baaardzo uparty to będę próbowała "przekonać" go paroma stówkami. Lepsze to niż
          jechac do Lublina albo wybulic 3000zł.
          także dziewczyny, wszystko okaże sie za tydzień. Kamila 246 jak masz duże wargi
          to proponuję skorzystac z wiedzy Baradyna bo przecież sam przyznał że wykonuje
          takie zbiegi, to "tylko" kwestia zakwalifikowania na zabieg. Myślę że warto
          spróbować. Miałabyś bliżej i taniej.

Powodzenia wszystkim!!!
          • asiczek999 Re: do asiczek999 15.01.07, 19:19
            Zapomniałam dodać że zabieg zmniejszenia warg wykonuje Baradyn osobiście i
            robie cięcie wzdłuż. Tłumaczył mi wszystko szczegółowo ale nie potrafie tego
            powtórzyc bo dokładnie nie pamiętam. Nie znam sie na tym...
        • asiczek999 Re: do asiczek999 15.01.07, 19:22
          Zapomniałam dodać że zabieg zmniejszenia warg wykonuje Baradyn osobiście i robi
          cięcie wzdłuż. Wytłumaczył mi wszystko sczegółowo ale nie potrafie powtórzyc bo
          nie wszystko pamiętam. Nie znam się na tym...
          • kamila246 Re: do asiczek999 16.01.07, 07:55
            Asiczek999!
            Jest iskierka nadziei!Aż mi jest lepiej!Dziękuje za odpowiedz, bo już sie
            bałam, że nic nie napiszesz.Zobaczymy co to będzie.Jestem bardzo ciekawa, ile
            kosztuje zabieg w tym szpitalu.Pozdrawiam, papapa.
            • asiczek999 Re: do asiczek999 16.01.07, 11:12
              Hej Kamila!!

Jeśli tamten drugi lekarz w szpitalu da się przekonać to będę miała ten zabieg
              refundowany z NFZ. Jest iskierka, jest!!!

Pozdrawiam ! papa!!!
              • kamila246 Re: do asiczek999 16.01.07, 14:24
                Ale byloby super! Oby się udało, ale myślę, że wszystko będzie dobrze.Jeśli
                Tobie się uda, to ja odczekam troche, zeby nie bylo tak chamsko, ze nagle
                polowa Polski mu się zwala na glowe z tym problemem i też do niego jadę, choćby
                nie wiem co. To w sumie będa dwa wyjazdy na trasie Częstochowa-Łódź i po
                problemie.Tylko, czy ten lekarz w szpitalu nie miałby nic przeciwko temu, że
                nie jestem z Łodzi?Trzymaj się ciepło! Już Ci trochę zazdroszczę:)
      • sstruzik Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 06.02.19, 11:19
        Jedz do warszawy do dr Kamila Zalewskiego. Ja jestem nim zachwycona :)
    • kamila246 Do asiczek999 22.01.07, 13:58
      Witam po tygodniowej przerwie!
      Jestem bardzo ciekawa, co z Twoim zabiegiem. Jeśli tylko bedziesz mogła, to
      opisz proszę wszystko ze szczegółami.Pozdrawiam, papapa.
      • asiczek999 Re: Do asiczek999 23.01.07, 10:09
        Cześć!
        Ja również witam po długiej przerwie. Nie miałam możliwości wczoraj napisać.
        Nie miałam jeszcze zabiegu! To szpital i muszą trzymać się procedur.
        Najważniejsze dla mnie to fakt że ZOSTAŁAM ZAKWALIFIKOWANA na zbieg przez
        ordynatora!! Oczywiście Baradyn zgodnie z obietnicą był ze mną, ja bardzo
        nalegałam i prosiłam tego drugiego. Znowu nie popuściłam ale zdaję sobie sprawę
        że na pomyślne zakończenie sprawy miało wpływ to że był właśnie Baradyn.
        Ponieważ tak się niefortunnie składa że teraz mam okres wiec dopiero w piątek
        ide do szpitala na rutynowe badania które muszą wykonać:cytologia itp. i na
        wyznaczenie terminu zabiegu (liczę że na przyszły tydzień)!
        Kamila246, jak widać cała procedura nie kończy sie na jednej wizycie, niestety.
        Musiałabyś sobie wykalkulować czy opłacałoby Ci sie jeździć kilka razy do Łodzi
        i mieć zabieg refundowany czy może jednak skorzystać np. z Lublina. Jutro
        spotkam sie z przyjaciółką która pracowała w szpitalu i spróbuję sie dowiedzieć
        czy na refundowany zabieg można przyjechać z innego miasta (i to
        dużego).Obiecuję Ci że po zabiegu dopytam również Baradyna ,bo przecież
        środowisko lekarskie jak i każde inne zna się, czy może polecić lekarza z
        Częstochowy wykonującego takie zabiegi w szpitalu.
        Nie chcę żeby ktos w domu dowiedział się o tym zabiegu więc powiedziałam że mam
        narośl, którą trzeba usunąć. Ty tez możesz cos wymyśleć jeśli to ma być
        tajemnica.

Na razie pozdrawiam gorąco! Cały czas zaglądam na forum i będę pisała!
        Papa!!
        • asiczek999 Re: Do asiczek999 23.01.07, 10:13
          Online24!!
          Zagladasz jeszcze na to forum? Jesteś już dobry miesiąc po zabiegu. Możesz
          napisać jak to teraz wygląda?

Pozdrawiam!!
          • kamila246 Re: Do asiczek999 23.01.07, 17:22
            Dziękuje bardzo za odpowiedz.Tez zaczynam myśleć, ze ten wyjazd do Lodzi nie
            bedzie taki prosty.Znalazłam prywatny gabinet w Cz-wie i pojde tam, tylko ta
            babka(chirurg-wenerolog) przyjmuje w takich godzinach, ze za chiny mi nie
            pasuje.Ale moze w najblizszym czasie uda mi sie wygospodarowac ten czas, bo
            warto.Jak bedziesz miala taka mozliwosc i okazje, to bardzo prosze, zapytaj,
            czy Baradym nie zna nikogo w Cz-wie.Pozdrawiam.
          • online24 Re: Do asiczek999 24.01.07, 15:59
            Witajcie,

już pisze jak to teraz wygląda -
            hmmmm ... wygląda dobrze ;)

- niedawno dopiero pozbyłam się ostatniego szwu który doprowadzał mnie do szału
            i już nie mam zadnego - troche czuje jeszcze dyskomfort w tamtej okolicy - ale
            to normalne - tzn. wszystko się ładnie zagoiło ,ale jest tam jeszcze uczucie -
            jakby to nazwać -nie bólu, ale takie nieprzyjemne cos jak np . się myje. Nie
            umiem tego uczucia ubrać w słowa ale czuje jeszcze dyskomfort - wygląda w 100%
            lepiej niż przed zabiegiem - teraz już mogę powiedziec ze jestem zadowolona że
            podjęłam taką decyzję !!!

• asiczek999 Re: Do asiczek999 27.01.07, 14:25
              Cześć dziewczyny!

Online24, super że jesteś zadowolona i że wszystko jest ok. Na pewno to dziwne
              uczucie minie z czasem.

Ja byłam wczoraj u Baradyna, w środę będę miała badanie czystości pochwy i
              jeśli będzie ok, w czwartek idę już do szpitala. W piątek będę miała zabieg i
              dopiero w poniedziałaek wyjdę. Cieszę się że będę to miała za sobą.
              Nigdy wcześniej nie przypuszczałam że taki zabieg można mieć refundowany.
              Dopiero dzięki temu forum...
              Kamila, nie spiesz się z tym prywatnum gabinetem. To moje zdanie. Odpłatnie
              zabieg zawsze możesz mieć. Podpytam Baradyna o jakieś namiary.

Pozdrawiam!! Na razie!!
              • online24 Re: Do asiczek999 28.01.07, 11:41
                cześć Wszystkim !!!

Myślę,ze to uczucie minie,a wręcz jestem przekonana ,ze minie :)

Dobrze, że poszłaś do ginekologa !!!Przynajmniej jest bardziej wyrozumiały niż
                mój i na dodatek wykonywał już takie zabiegi i nie będą na Tobie eksperymentować
                - wierze w to ,że nie tylko on wykonuje te zabiegi w szpitalu - tylko trzeba
                trafic na dobrego lekarza który zrozumie nasz problem- trzeba trafic na takiego
                który nie jest tylko nastawiony na łapówki i kase - bo taki może zrobic krzywdę
                !!! Mój to od razu zaczął gadac,ze takie zabiegi w klinikach są bardzo drogie,
                no i nie wie czy się tego podejmą- ach nie chce tego wspominać ,bo się denerwuję
                tym jak mnie potraktował wtedy- kretyn jeden. Mi również zależało na tym ,zeby
                nie leżeć w szpitalu- zależało mi na tym abym mogła od razu wrócić do domu.Mam
                małe dziecko i nie mogłam sobie pozwolić na kilka dni "wolnego" :)

pozdrawiam i trzymam kciuki za Ciebie asiczek999 i za wszystkie inne dziewczyny
                zdecydowane na zabieg !!!!
                • shi_seido89 Re: Usuniecie warg sromowych 28.01.07, 15:22
                  Hej dziewczyny!! nawet nie wiecie jak sie ciesze ze WAs znalazłam!! :D z tym problemme borukam sie od 4 lat, amm 18 wiec jesli nawet znalazłambym jakis gabinet co nie stac mnie na wydanie 3.000 zł! nawet 400... czuje sie inna, mam prze zto straszne kompleksy, nienawidze przez to swojego ciała :( ;(, mieszkam we wrocławiu i jak narazie nie znalazłam miejsca gdzie taki zabvieg mogłby byc wykonany, po 1 boje sie ze jednak lekarz stwierdzi ze to moje widzimisie i nie bede chcieli tego zabiegu wykonac, prosze was o jakis kontakt, bo jednak wyjazd do lublina luz do lodzi byłby problemem... :(
                  • online24 do shi_seido89 :) 28.01.07, 16:11
                    Czesc, nie martw się -nie jesteś z tym problemem sama, jest nas bardzo dużo !!!
                    Doskonale Cię rozumiem i wiem co czujesz z powodu tych "warg".
                    Jeżeli trafisz na dobrego i doświadczonego ginekologa to na pewno Ci pomoże !!!
                    Tylko z szukaniem może byc problem - chociaż Wrocław jest dużym miastem - więc
                    musisz się zebrać w sobie i zacząc szukac!!! "Mój"" gin niestety nie zrozumiał
                    mojego problemu i raczej potraktował to właśnie jak moje widzimisię i mnie olał
                    - bardzo się zraziłam i załamałam wręcz - ale z drugiej strony dało mi to
                    dosłownie "kopa" abym pojechała do Lublina :)
                    • shi_seido89 Do online :) 28.01.07, 19:26
                      No wiem, narazie jako tako zbieram pieniadze, chociaz z tym jest najwiekszy problem, niestety, bo sie jeszcze ucze, coz, bede dalej wytrwale szukac i zagladac na wasze forum bo jednak lepiejnsie czuje jak wiem ze nie jestem sama z tym problemem. Ale jednak do lublina mi daleko, bardzo, a to wielka szkoda...
                      • asiczek999 Re: Do online :) 29.01.07, 11:23
                        Cześć shi_seido89!

Jestem z Łodzi i będę miała ten zabieg refundowany. Przekonałam swojego
                        ginekologa. To co Ci moge zaproponować to może warto popytać znajomych czy
                        znają dobrego ginekologa. W moim mniemaniu dobry ginekolog to świetny fachowiec
                        i jednocześnie taki, który podejdzie poważnie do problemu jaki ma pacjentka.
                        Możesz tez podzwonić po szpitalach i zwyczajnie poprosić w recepcji żeby
                        polecili Ci dobrego ginekologa (oczywiście nie mów z jakim problemem chcesz sie
                        zgłosic).Umów się na wizytę. Warto próbować. Zaoszczędzisz pieniądze.
                        Jestem pewna że we Wrocławiu znajdziesz lekarza który Cie zrozumie!
                        Powodzenia w szukaniu!!
                  • izolda201 Re: Usuniecie warg sromowych 29.01.07, 23:28
                    Wiesz co, ja bym na twoim miejscu poszla prywatnie do ginekologa. Musi to byc
                    kobieta-facet nie zrozumie, wiem co mowie, przez rok poznalam paru
                    ginekologów.Facet uwaza, ze kobieta ma widzi mi sie, uwazają ze to normalne,
                    poniewaz w anatomii wargi sromowe moga byc małe, duze,niesymetryczne.Musisz
                    natrafic na dobrego ginekologa, pogadaj z mamą-na pewno cie zrozumie.Takie
                    zabiegi mogą byc wykonywane na oddziale ginekologicznym, nie sa jak sie okazalo
                    refundowane, chyba, ze lekarz zrobi przekrecik mały-w co wątpie. Zabieg ten
                    został oszacowany przez NFZ na ok 400 zl, nie zadne 3000 zl. Dziewczyny nie
                    dawajcie sie oszukiwac chirurgom.To taka mala wskazówka
                    • asiczek999 Re: Usuniecie warg sromowych 30.01.07, 13:36
                      Izolda201.

Ten zabieg może byc refundowany. Wiem bo będę taki miała. Trzeba go dobeze
                      umotywować względami zdrowotnymi.

Pozdrawiam.
                      • izolda201 Re: Usuniecie warg sromowych 30.01.07, 14:19
                        wiesz co on nie jest refundowany w 99%, po prostu natrafilas na miłego
                        prowadzącego lekarza oraz przemiłą księgową w szpitalu. Słyszałas kiedykolwiek
                        żeby można było cos u nas w panstwie umotywowac? Tym bardziej, ze wygląd warg
                        sromowych o takiej wielkosci jest całkiem normalny-mówię z punktu widzenia
                        anatomii.Chodzi tylko o względy psychiczne, jesli NFZ popiera zły stan
                        psychiczny pacjentow z tą przypadłoscią to moze masz rację. W kazdym razie
                        zabieg zostal oszacowany na koszt 400 zł przez NFZ.
                        • izolda201 Re: Usuniecie warg sromowych 30.01.07, 14:23
                          PS będe trzymac kciuki. Na pewno bedzie wszystko dobrze, po 2 miesiącach
                          bedziesz baaaaaaardzo szczęśliwa i zadowolona:)I nie przejmuj się wyglądem po 1
                          dniu zabiegu, bo wtedy ma się lekką załamkę, ale później goi się dosłownie jak
                          na psie:P Pozdrawiam cieplutko!!!!!!!
                          • asiczek999 Re: Usuniecie warg sromowych 30.01.07, 22:29
                            izolda201;
                            przejżałam wcześniejsze wpisy.Studjujesz medycynę? Z tego co napisałaś wynika
                            że miałam niezłego farta z moim lekarzem. Właściwie z dwoma bo to ordynator
                            zakwalifikował mnie na zabieg (tylko on ma takie uprawnienia). Ale ostro się
                            tłumaczyłam i przekonywałam.
                            Ale myślę że to ważna informacja dla innych dziewczyn. Warto poszukać
                            właściwego ginekologa i walczyc o swoje!

Wielkie dzięki za wsparcie! Jeśli piszesz że będę baaaaaaardzo zadowolona
                            tzn .że Ty jesteś w 100%! Zazdroszczę! jeszcze raz dzięki!

Pozdrawiam szczęściaro!!
                            • izolda201 Re: Usuniecie warg sromowych 31.01.07, 01:21
                              Za parę miesięcy stwierdzisz "czemu tak długo zwlekałam z decyzją o zabiegu".
                              Wiele z nas miało zaraz po zabiegu mieszane uczucia. Ja bardzo źle zniosłam
                              pobyt w szpitalu-z 10 ginekologów mnie oglądało i patrzyli na mnie jak na
                              idiotkę, która ubzdurała cos sobie.Dodam, ze dowalili mi jakas waloną narkozę,po
                              której wymiotowałam cały dzien,a pielęgnairka nie chciała mi podac
                              kroplówki-nasza kochana służba zdrowia, jak na ironię wrzucam na nią:P Poza tym
                              cholernie to wyglądało, wszędzie nici, ja miałam jeszcze takie czarne mocne-żeby
                              się nie rozwaliło:) Płukanki codziennie po wyjsciu ze szpitala, parę razy
                              dziennie, przez tydzien lezenie(przy chodzeniu gorzej sie goi i jest ponoc
                              ucisk), zreszta cholernie boli do zdjęcia szwów, czyli tydzien. Abstynencja
                              seksualna przez jakies 1,5 miesiąca:)Da się jednak przezyc z tym wszystkim. I
                              gdyby mnie ktos zapytał czy spędziałabym 3 dni w tym piekielnym szpitalu, nie
                              mogłabym spac w nocy z bolu, miałabym chodzic z czarnymi nicmi pozwijanymi
                              miedzy wargi to odpowiedziałabym "tak". Jestem parę miesiecy po zabiegu i
                              podejrzewam, że gdybym nie powiedziala lekarzowi o zabiegu nigdy by się nie
                              domyslil. Nie mozna równiez liczyc na cud, to ze jedna warga moze bedzie węższa
                              inna szersza to nie koniec świata. Chodzi jedynie o skrócenie. Myślę, ze ten
                              zabieg to całkiem naturalna sprawa,nie warto z tym zwlekac. pozdrowki:)
                      • maja9993 Re: niekoniecznie musisz byc zadowolona 30.01.07, 23:55
                        chcialam Wam tylko powiedziec,zebyscie nie robily nic pochopnie.ten zabeig
                        wydaje sie prosty,ale taki nie jest. To anjbardziej wrazliwa czesc naszego
                        ciala,wiec latwo jest tam cos "uszkodzic",zwlaszcza jak traficie na lekarza
                        amatora. Ja tez sugerowalam sie wypowiedziany dziewczyn, ze "bede bardzo
                        zadowolona",a jakos nie jestem...Mozna to bylo zrobic o wiele lepiej jak juz
                        sie na to zdecydowalam. Ale wiadomo rozumiem Was,chcecie sie pozbyc problemu,ja
                        tez tak mialam,ale nie robcie tego za wszelka cene. tzn,zastanowcie sie 10
                        razy,zanim powierzycie swe cialo jakiemus lekarzowi. Na ten zabieg zawsze macie
                        czas,a wazne,zeby to byla dojrzala decyzja,bo od niej nie ma juz odwrotu. Nie
                        twierdze,ze powinnyscie z tym zyc (ja tez nie chcialam wtedy!!!),ale czasem
                        • maja9993 Re: niekoniecznie musisz byc zadowolona 30.01.07, 23:58
                          to tak nie wyglada jak byscie chcialy. mozna sie bardzo zawiesc...Czy sa tu
                          jeszcze jakies dziewczyny niezadowolone z takiego zabiegu???
                          • izolda201 Re: niekoniecznie musisz byc zadowolona 31.01.07, 01:25
                            A co jest nie tak?? Zabieg powienien byc moim zdaniem wykonywany przez
                            ginekologa. Moze faktycznie jakis amator cie operowal, ale w sumie to nie
                            plastyka warg, ale tylko skrócenie.
                            • online24 Re: niekoniecznie musisz byc zadowolona 31.01.07, 20:41
                              Moje drogie Dziewczyny,

u mnie nie było po zabiegu tak strasznie jak u izoldy201 , oczywiście,ze
                              odczuwałam dyskomfort (jeszcze do tej pory nawet czasami czuje nieprzyjemne
                              uczucie związane z zabiegiem) - ale nie było az tak zle !!! Mój próg bólu jest
                              dosc niski, ale da się to wszystko wytrzymać !!! Mówie Wam -nie zniechęcajcie
                              się tym wszystkim - to normalne,że trzeba szczególnie dbać o ta okolice po
                              skróceniu warg, bo przeciecz tam jest ogromna rana !!! Najgorszy jest ten
                              pierwszy tydzień , bardzo nieprzyjemnie sie wtedy chodzi, po prostu dokucza ból
                              - ale jak się kilka razy dziennie przemywa ta okolice i robi okłady zgodnie z
                              wskazówkami lekarza z przepisanej maści to ból jest naprawdę do zniesienia !!!
                              Wiem co mówię !!!

Odnośnie wyglądu warg po zabiegu(jak już się zagoją) :
                              jest różnie - te zabiegi w szpitalu jak i u chirurga w Lublinie polegają na
                              resekcji tkanki , czyli brzydko mówiąc usunięciu tego co "zwisa" !!! I tylko
                              wyłącznie na tym !!! Zabiegi w drogich klinikach inaczej wyglądają. Są to
                              kompleksowe zabiegi, polegające na plastyce warg ,a nie resekcji - dlatego tez
                              wycinają tam w trójkącik , bo np. przy dużej łechtaczce dużo lepiej wtedy to
                              bedzie wyglądało - a przy resekcji nic się nie naciągnie,ani nie poprawi - bo to
                              tylko odcięcie i zaszycie tego co wystaje !!!
                              Musicie się dobrze zastanowić jaki chcecie osiągnąc efekt
                              i nie podejmujcie tej decyzji pochopnie - bo możecie żałować !!!

Nie uważam również ,ze zabieg taki może wykonywać niedoświadczony ginekolog !!!
                              Owszem to jest zabieg natury ginekologicznej, ale nie ginekolodzy w Polsce nie
                              należą do najlepszych - różne cuda się dzieja !!! Jeżeli już ginekolog - to taki
                              który wykonywał takie zabiegi !!!

• online24 Re: niekoniecznie musisz byc zadowolona 31.01.07, 20:54
                          I popieram maje9993 !!!
                          nie róbcie nic u pierwszego lepszego ginekologa - NIC POCHOPNIE !!!
                          Bo zabieg ten jest nieodwracalny w skutkach !!!
                          Jak traficie na jakiegoś KONOWAŁA to co wtedy ???
                          Jak wszystko jest ok - to pewnie,że się mówi "dlaczego tak długo z tym
                          zwlekałam"!!! Pewnie, ze fajnie by było nic nie płacic za ten zabieg,
                          ale może to byc tragiczne w skutkach- jak wybierzecie jakiegoś lekarza amatora
                          to co wtedy ?? Chyba,ze jesteście pewne,ze dany lekarz już robił takie zabiegi z
                          pozytywnym efektem !!! U mnie na szczęście jest wszystko dobrze, mam czucie i
                          ładnie to wygląda. Jestem szczęsliwa,ze nie poszłam pod skalpel mojego
                          ginekologa, bo teraz mogłabym nie byc tak zadowolona jak jestem !!!

pozdrawiam :)
                          • izolda201 Re: niekoniecznie musisz byc zadowolona 31.01.07, 23:10
                            Nigdy nie masz pewnosci, czy akurat ten ginekolog jest dobry... Ja uważam, że
                            równiez powinno się pojsc do paru lekarzy, ale zauważ, że nigdy taka decyzja nie
                            jest pochopna. Bo czy pochopne może byc cos z czym chodzi się parę lat i non
                            stop o tym myśli, pochopny może byc tylko i wyłącznie wybór lekarza. Ja miałam
                            szczęście, a zabieg na ironię wykonywała mi pani dr, która 1 raz cos takiego
                            robiła. Jest to kobieta na emeryturze, która jest świetnym diagnostą i prawie
                            całe życie spędziła na oddziale w szpitalu-może dlatego nie sprawiło jej
                            problemu wzięcie skalpela do ręki i zszycie tak jak powinno byc. Zresztą
                            tłumaczę sobie równiez to tym, że ona jako kobieta na pewno starała się, aby 2
                            nie skrzywdzic. Ale z tym to już róznie bywa. Pzdr!
                            • online24 Re: niekoniecznie musisz byc zadowolona 01.02.07, 12:51
                              Tak, masz rację - zle to ujęłam po prostu - NIE WYBIERAJCIE POCHOPNIE LEKARZA !!!
              • kamila246 Re: Do asiczek999 30.01.07, 11:09
                Witam! A nie mówiłam, wiedziałam, ze Ci się uda asiczek999!fajnie, ze bedziesz
                miala to refundowane.Ja rzeczywiscie na razie wstrzymuje sie z tym prywatnym
                gabinetem i próbuje poszukac czegos refundowanego.Mój ginekolog tego nie
                zrozumiał, szczerze powiedziawszy wiedzialam, ze tak bedzie, ale stwierdzilam,
                ze musze go o to zapytac. Licze na Ciebie, asiczek999, ze zapytasz Baradyna,
                czy on nie zna kogos takiego w czestochowie. Sama sobie nie poradzę z tym, bo
                ginekologów pracujących w szpitalach jest bardzo duzo, a poza tym to nawet
                jesli znajde jakiegos, ktory by sie zgodził, to nie mam pewnosci, czy mnie nie
                okaleczy.Czestochowa słynie z różnych cudow, jesli chodzi o tą grupe lekarzy.
                Gdy np. moja znajoma rodzila, to lekarz zamiast naciac jej wejscie do pochwy
                naciął główkę dziecka, dlatego liczę na Ciebie Asiczek999.
                • asiczek999 Re: Do asiczek999 30.01.07, 13:32
                  Kamila246!!

MATKO BOSKA! Jestem przerażona tym co napisałaś!! To nie był lekarz tylko jakiś
                  KOSZMARNY KONOWAŁ!! O mnie możesz być pewna, powiedziałam że postaram się o
                  dobre namiary i dotrzymam słowa. Oby tylko znał kogoś odpowiedniego...

Im bliżej zabiegu tym większego mam pietra! Na samo hasło "szpital" ciarki mnie
                  przechodzą. Wiem już że zabieg będę miała w znieczuleniu ogólnym krótkim.
                  Dobrze. Zasnę i obudzę się już bez tych wiszących "falbanek"!

Trzymajcie za mnie kciuki! Proszę!
                  • shi_seido89 Re: Do asiczek999 30.01.07, 14:21
                    A jakie powody np. mam powiedziec zeby to było refundowane>? ogolnie wiem ale jakos wolalabym mowic to tak jakby tak było :D, i trzymam kciuki :* napewno sie uda^^
                    • asiczek999 Re: Do asiczek999 30.01.07, 22:44
                      hej!

To nie tak. Nie ma odpowiednich bądź nieodpowiednich powodów aby zabieg był
                      refundowany. Trzeba trafić na ginekologa który po usłyszeniu z jakim problemem
                      przyszłaś nie odeśle cię z kwitkiem. Nie powie że to Twoja fanaberia albo że sa
                      kobiety które mają jeszcze większe wargi i wcale im to nie preszkadza. Możesz
                      powiedzieć że juz sobie nie dajesz rady, ciągle masz zatarcia od bielizny,
                      szwów spodni. Ciągle musisz kupować jakies maści na te zatarcia, o jeździe na
                      rowerze nie ma mowy, że w trakcie stosunku wsuwają się z penisem do pochwy.
                      Jest to totalny dyskomfort. Tylko broń Boże nie mów że te wargi Ci sie
                      zwyczajnie nie podobają! Próbuj, kombinuj. Nie bedzie chciał pomóc ten lekarz,
                      zastukaj do drzwi gabinetu innego.
                      wierzę że Ci sie uda!!!!
                      I dzięki również za trzymanie kciuków!
                      Pozdrawiam!!!
                      • asiczek999 Re: Do asiczek999 30.01.07, 22:50
                        zapomniałam dopisać. Dobrze szukać w gabinetach prywatnych ale pamiętaj żeby
                        ten ginekolog miał również etet w szpitalu. podzwoń po szpitalach popytaj o
                        nazwiska .
              • online24 Re: Do asiczek999 05.02.07, 15:35
                Droga "asiczek999" czy jesteś już po zabiegu ???
                Jak będziesz w stanie to opisz wszystko - jak to przebiega w szpitalu,
                napisz jak się czujesz i tak dalej - pozdrawiam Cie serdecznie :)
                • asiczek999 Re: Do asiczek999 06.02.07, 12:47
                  Witam Was DROGIE dziewczyny!

Tak! Jestem po zabiegu! O rany, przezyłam!!
                  Dużo chciałabym napisać ale nie wiem od czego zacząc.
                  Na początku chcę powiedzieć że biję pokłony wszystkim tym które miały zabieg
                  np. w znieczuleniu miejscowym i zaraz po tym wróciły do domu.
                  Ja najpierw słyszałam że to będzie zabieg ale zaraz po przybyciu do szpitala
                  zakwalifikowano to oczywiście jako operację plastyczną. Przeszłam więc całą
                  procedurę przed- i pooperacyjną: lewatywy, zastrzyki, wenflon.
                  Jakiś czas przed operacją dostałam "głupiego jasia", a tuz przed, znieczulenie
                  zewnatrzoponowe ( tego bałam sie najbardziej). byłam przytomna więc słyszałam
                  jak mój lekarz sobie podśpiewuje i komentuje gdzie co przycina.
                  Po operacji przeleżałam dobę na sali pooperacyjnej nieruchomo , na płasko (z
                  cewnikiem!). Dostałam kroplówki. antybiotyk, zastrzyk przeciwbólowy. Wczoraj
                  wyszłam ze szpitala. Nie mogę jeszcze całkiem normalnie usiąść, boczkiem na
                  jednym pośladku.
                  Już jestem zadowolona z efektu. Patrzę tam i nie widze zwisów! Jest oczywiście
                  opuchlizna ale wszytstko ładnie sie goi. Przyznam że jestem z siebie dumna że
                  zdecydowałam sie na to.
                  W dzien poprzedzający zabieg nasłuchałam sie od innych pacjentek z jakimi
                  problemami i dolegliwościami przyszły ale jak mówiły "jak mus to mus" a ja
                  wtedy sobie myślałam: Boże, a ja tu jestem na własne życzenie...
                  Czuję sie bardzo dobrze!
                  Oczywiście podtrzymuję Wasze zdanie, najważniejsze to wybrac dobrego lekarza
                  który juz to robił a nie KONOWAŁA! Baradyn w Łodzi ma świetną opinię, chodze do
                  niego od wielu lat więc oddałam swój "skarb" w jego ręce "bez mrugnięcia okiem".
                  Dziewczyny, opłaca się dobrze poszukać, popytać. Jestem pewna że w każdym
                  mieście są lekarze ze świetną renomą. I moim zdaniem musi to być lekarz
                  pracujący w szpitalu z wieloletnim doswiadczeniem. Podzwoncie nawet po
                  szpitalach, niech doradzą świetnego ginekologa.
                  Kamila246, nie mam namiarów na lekarza z Częstochowy więc na razie proponuję Ci
                  też szukać. Jak będę szła na kontrolę to spróbuję jeszcze raz coś "wydębić".
                  Życzę wszystkim powodzenia!!
                  I wielkie dzięki za trzymanie kciuków. to mi dodawało siły w szpitalu...

POZDRAWIAM WSZYSTKICH GORĄCO!!!!!!
                  • asiczek999 Re: Do asiczek999 06.02.07, 12:48
                    Aha! I mam szwy rozpuszczalne!!! na szczęście!!
                    • kamila246 Re: Do asiczek999 06.02.07, 13:11
                      Witam Asiczek999!
                      Super, ze masz to juz za sobą, choć wierzę, że musiałaś nieźle sie bać jak
                      zaczęli to wszystko przygotowywać(trochę jak przed porodem!), te zastrzyki,
                      kroplówka itd. Może nawet po części zrobili to specjalnie, żebyś narobiła sobie
                      strachu i zrezygnowała. Dobrze,że się nie poddałaś! To nic, że nie masz dla
                      mnie namiarów, będe szukać dalej.
                      Tak, czy siak, pozbędę się tego dziadostwa.
                      Zdrowiej jak najszybciej i ciesz się życiem, już niedługo założysz obcisłe
                      spodnie i nic Cię nie będzie wreszcie uciskać.
                      Buźka!
                      • izolda201 Re: Do asiczek999 09.02.07, 22:54
                        Ale się miło czytało:) Cieszę się, że wszystko jest ok i dobrze sie czujesz.
                        Oszczędzaj się teraz i jak najmniej chodź, bo każdy krok to otarcie, a szwy
                        rozpuszczalne są delikatne. Wracaj szybciutko do zdrowia:) Buziaki
                  • online24 Re: Do asiczek999 06.02.07, 16:02
                    Czesc, ciesze się razem z Tobą ,ze jesteś juz po zabiegu. Teraz trzeba czekac na
                    efekt ;) Trochę strasznie to wygląda w szpitalu, lewatywy ,kroplówki i tak dalej
                    - to jest zbędne przy tym zabiegu - ale takie są procedury w szpitalach niestety
                    :( Najważniejsze jest to ze miałaś to refundowane , a pieniążki wydasz jedynie
                    na maści i ewentualnie antybiotyk !!! Ten doktor musi byc super sympatyczny :)
                    Zresztą ten w Lublinie tez jest bardzo miły !! i najważniejsze ,ze dobrze wiedzą
                    co robią - znają się na rzeczy !! Doktor Baradyn jest nadzieją dla dziewczyn z
                    łódzkiego :) Wiem jaką czujesz ulgę - bez tych wiszących warg jest dużo lżej na
                    duchu :) Musisz się teraz przemęczyć z tydzień - później będzie już lepiej -
                    zobaczysz - a szwy samo rozpuszczalne będą Ci "towarzyszyły" ok miesiąca
                    ,ewentualnie półtora ,więc musisz uzbroić się w cierpliwość!!! Najważniejsze
                    jest to,żeby się wszystko ładnie zagoiło i dobrze wyglądało !!! Trzymaj się -
                    pozdrawiam
                    • shi_seido89 Re: Do asiczek999 06.02.07, 21:47
                      Dziewczyny nawet nie wiecie jak ja wam zazdroszcze, ale jestem z was dumna :D trzeba byc wytrwałym a osiaga sie zamierzony cel :P Brawo Asiaczek999 :D:D:D oby jak najlepiej sie zagoiło :]
                      Ja nareszcie znalazłam namiary na lek. ktory moze wykonac ten zabieg, jest sprawdzony bo jest od lekarki ktora wycinała mi pieprzyka z policzka, powiedzialam jej ocb i mi dała wiec mam nadzieje ze sie nie zawiode :)
                      Do usłyszenia Kochane:*
                    • annoush Re: Do malami56 06.02.07, 22:10
                      W Krakowie znany i polecany jest dr Kasprzyk.
                      www.art-med.com.pl/kontakt.htm
                      Ja sama zdecydowałam się poddać zabiegowi u niego, kosztuje 2000-2500 zł, wycinanie klinowe (w
                      trójkącik) i zszywanie rozpuszczalnymi szwami. Więcej będę mogła napisać pod koniec tygodnia, jak już
                      będę po zabiegu. Trzymajcie kciuki! =)
                      • online24 Re: Do malami56 06.02.07, 22:53
                        Dziewczyny piszcie ,
                        jak jesteście przed zabiegiem lub już po
                        - wasze opinie i doświadczenia mogą byc pomocne dla innych
                        dziewczyn borykających się z tym problemem !!!

• asiczek999 Re: Do malami56 07.02.07, 14:02
                          Cześć forumkowiczki!!!

Wielkie dzięki za wszystkie miłe słowa! Cieszę się że mogę na was liczyć i że
                          podtrzymujecie mnie na duchu.
                          Opuchliznę mam coraz mniejszą. z prawej strony prawie całkiem zeszła, z drugiej
                          schodzi wolniej.
                          Wiem że te procedury szpitalne są uciążliwe ale potrzebne. Zajęli się mną
                          bardzo dobrze. Przed operacją trzeba byc wypróżnionym, nie wolno jeść , pić. Po
                          znieczuleniu zewnątrzoponowym trzeba leżeć dobę na płasko bo inaczej głowa
                          może pękać z bólu. Kroplówki sa wzmacniające i przeciwbólowe, a antybiotyk dają
                          aby zapobiec jakimkolwiek infekcjom.
                          Teraz nie zażywam antybiotyku, nie ma takiej potrzeby. Maści też nie stosuję.
                          Mój ginekolog jest zdania że to co najbardziej jest potrzebne by rana się
                          dobrze goiła to : powietrze. Po żadnym porodzie nie stosowałam maści na szycie.
                          Ale wiadomo , jak lekarz uzna że taka jest potrzeba to trzeba stosować. W
                          szpitalu po zabiegu położono mi między nogi lodowatą butlę zawinięta w kawałek
                          materiału by chłodzic to miejsce zapobiegając w ten sposób skrzepom.
                          Teraz w domu kiedy juz funkcjonuję normalnie znajduję chwilę czasu by się
                          położyć lub prawie usiąść, rozchylić nogi i wietrzyć krocze. O częstym
                          podmywaniu nie musze wspominać... A letni prysznic przynosi ukojenie w
                          szczypaniu bądź swędzeniu.
                          Oplaca się przez to przejść. Teraz przynajmniej widzę że mam wargi większe,
                          które wcześniej przysłoniete były wargami mniejszymi czyli zwisami!

Kamila246, szukaj , pytaj , rozglądaj się. Znajdziesz lekarza , zobaczysz!

Shi_seido, oby to był ten Twój przeznaczony ginekolog! Wypytaj go dokładnie o
                          wszystko. Zorientuj sie ile takich zabiegów wykonał, w jaki sposób. Powinien
                          Cie również uświadomić w kwestii ewentualnych powikłań (takie zawsze są).
                          Uważaj na takiego który będzie tylko koloryzował i przekonywał że wszystko na
                          pewno będzie OK.

Ja w szpitalu musiałam podpisać zgodę na operację, na taki rodzaj znieczulenia
                          i wypisać druczek kogo powiadomic w przypadku... zgonu. W takim momencie ma
                          sie nogi jak z waty...

Życzę wszystkim wytrwałości! Jeśli macie jakieś pytania to piszcie. Będę rada
                          jeżeli będę mogła pomóc.

Całusy dla WSZYSTKICH!!!!
                          • asiczek999 Re: Do malami56 07.02.07, 14:09
                            I jak zwykle musze coś dopisać.

Teraz kiedy widze jak będę wyglądała " tam na dole", już mam masę
                            nieprzyzwoitych, sprośnych myśli!! ;)))))
                      • malami56 Re: Do malami56 10.02.07, 22:50
                        z niecierpliwoscia bede czekac na info od ciebie, jak poszlo, jaki efekt koncowy, jak sie czujesz itp
                        trzymam kciuki, i chyba zaczne juz powoli odkladac pieniazki, zeby we wakacje sie poddac zabiegowi i usunac to raz na zawsze
                        • annoush Re: Do malami56 12.02.07, 16:56
                          Jestem już po zabiegu. Czuję się bardzo dobrze i nic mnie nie boli. Biorę jeszcze antybiotyk, mam też
                          środek przeciwbólowy, ale ten drugi biorę sobie tylko na noc, raczej profilaktycznie. Obrzęk jest
                          jeszcze spory, ale to naturalne (całkowite wygojenie trwa nawet do pięciu tygodni), choć nawet z tą
                          opuchlizną moje wargi mniejsze są schowane pod większymi!
                          W pierwszą dobę po zabiegu czułam lekkie pieczenie, ale żadnego bólu! Z samego zabiegu nic nie
                          pamiętam, bo zdecydowałam się na sedację. Naprawdę warto!!!
                          Dr Kasprzyk jest bardzo miły i przystępny, podczas konsultacji wszystko mi wyjaśnił, odpowiadał na
                          wszelkie pytania, obejrzał mnie, a nawet pokazał zdjęcie podobnego przypadku, żebym lepiej mogła
                          wyobrazić sobie efekt zabiegu.
                          W dzień zabiegu przyszłam do kliniki lekko zestresowana, ale na powitanie wyszła żona dr Kasprzyka i
                          rozmowa z nią nieco mnie uspokoiła (jak ktoś jest bardzo zdenerwowany, to można poprosić o tabletkę
                          uspokajającą). Później żona doktora zaprowadziła mnie na drugie piętro, gdzie są pokoje dla pacjentów
                          i łazienka. Dostałam szlafrok, ręcznik i klapki, i poszłam wziąć prysznic. Warto przynieść sobie jakąś
                          bawełnianą koszulkę do przebrania. Potem dostałam dwa dokumenty do podpisania; jeden to zgoda na
                          zabieg, a drugi to formularz, który trzeba wypełnić (pytania o choroby i dolegliwości, zażywane leki,
                          palenie, alkohol, datę ostatniej miesiączki, daty ostatniej wizyty u dentysty, fryzjera, kosmetyczki,
                          alergie, itp.). Następnie porozmawiałam z anestezjologiem i w jego towarzystwie zeszłam do sali
                          zabiegowej. Poza anestezjologiem i samym doktorem, przy zabiegu byli też: żona doktora, ginekolog i
                          pielęgniarka. Wszyscy naprawdę bardzo mili. Pomogli mi wejść na stół operacyjny, pielęgniarka
                          założyła mi opaskę ciśnieniomierza i czujnik na palec na jedną rękę, wenflon na drugą, a anestezjolog
                          podłączył kroplówkę. Pan doktor zrobił pamiątkowe zdjęcia do dokumentacji medycznej. Bardzo
                          szybko poczułam, że środek zaczyna działać, usłyszałam tylko słowa anestezjologa: "Teraz doktor
                          przemyje to miejsce, więc możesz poczuć nieprzyjemne zimno"... ale nic już nie poczułam, odleciałam!
                          Obudziłam się półtorej godziny później, pół godziny po zakończeniu zabiegu!!! Przez kolejne dwie
                          godziny po zabiegu byłam senna i niewiele z tego pamiętam. Otrzeźwiałam dopiero jak poszłam do
                          ubikacji, nieśmiale spojrzałam w dół i uśmiechnęłam się prawie dookoła głowy! Po "zwisach" nie było
                          ani śladu!!!

Tu można zobaczyć zdjęcia różnych przypadków przerośniętych warg przed i po zabiegu:
                          www.art-med.com.pl...i%20sromowe.htm
    • kamillla7 Warszawa-laser. 09.02.07, 19:05
      prosze doradzcie,popytalam tu i tam i znalezc nie moge...kogos kto zrobilby to
      tu laserem.prosze!!!
      • asiczek999 Re: Warszawa-laser. 12.02.07, 10:46
        Cześć dziewczyny!!

kamillla7, wiesz że laser można zastosować tylko przy niedużych wargach? Ten
        lekarz z Lublina który wykonuje zabiegi laserem, pacjentki z duuuużymi wargami
        odsyła do zaprzyjaźnionego chirurga. Na tym forum dziewczyny różnie wypowiadaja
        sie na temat lasera. jedne są absolutnie za, inne mówią że lepiej odciąć
        zwisające falbanki niż wypalić. Zastanów sie więc dobrze nad sposobem pozbycia
        sie problemu, takie jest moje zdanie.
        Nie mam pojęcia jak ci pomóc. Wydaje mi sie, jeżeli chcesz laserem, że powinnaś
        rozmawiać BEZPOŚREDNIO z lekarzami wykonującymi jakieklwiek zabiegi laserem.
        Zmniejszenia warg sromowych laserem może nie być w ofertach gabinetów, co nie
        znaczy że lekarze tego nie wykonują.
        Oczywiście niech na tobie nikt nie eksperymentuje!! Bo mogłabys mocno żałować!!
        Wierzę że znajdziesz kogos odpowiedniego! W końcu szukasz w Warszawie...

Dziewczyny które miałyście zabiegi juz wcześniej, napiszcie jak długo utrzymuje
        sie opuchlizna? Po jakim czasie od zabiegu widac jak one będą naprawde
        wyglądały.
        Jestem bardzo niecierpliwa. Jak oglądam jak moje teraz wyglądają (11 dni po
        zabiegu) , nie mogę doczekac sie kiedy nie będzie tych szwów i opuchlizny..:)

Pozdrawiam wszystkich gorąco i życze wytrwałości!!

• asiczek999 Re: Warszawa-laser. 12.02.07, 10:51
          Znowu dopiska...

Czuje sie świetnie, nie mam żadnych dolegliwości. To wielka ulga nie miec
          zwisów!! Szwy troche drażnią ale to mała pestka. Świadomość że zakładając
          bieliznę nie będzie sie tam odznaczało jakbym miała "małego siusiaka" , jest
          cudowna!!!

trzymajcie się!!
        • annoush Re: Do asiczek999 12.02.07, 17:02
          asiczek999, ja jestem dopiero cztery dni po zabiegu, ale podobno opuchlizna schodzi zupełnie od 2-5
          tygodni.
          • asiczek999 Re: Do asiczek999 13.02.07, 13:44
            annoush!

Super że masz to za sobą! gratuluję! Tak więc obie jesteśmy świeżo po zabiegu.
            Ciesze sie że nie mam zwisów i że wargi małe nie wystaja spod dużych ale martwi
            mnie jedna kwestia. Mam wrażenie że jedna warga jest troche bardziej ścięta od
            drugiej. i teraz nie wiem, czy ta jedna wydaje sie taka większa z powodu
            opuchlizny czy naprawde jest między nimi taka różnica. Bardzo mnie to męczy ,
            nie wiem co myśleć. I jeszcze tyle szwów że można sie pogubić!
            Napisz prosze jak to u Ciebie wygląda. Jest symetrycznie?
            Pozdrawiam gorąco! Pisz jak najwięcej. Albo mnie to uspokoi albo będę miała
            lekka załamke.
            Wszystkie inne dziewczyny które przeszłyście taki zaieg też prosze napiszcie
            jak to wyglądało jeszcze ze szwami i jak wyglada teraz.
            Zdrówka!!
            • annoush Re: Do asiczek999 13.02.07, 14:17
              Asiczku, niczym się nie przejmuj, na jakiejś stronie przeczytałam wypowiedź lekarza-chirurga, że o
              końcowym efekcie tego zabiegu można mówić po upływie 4, 5 tygodni. Ja też mam wrażenie, że moja
              lewa warga jest ciut większa od prawej, tak jakby bardziej opuchnięta. Szwów prawie nie widzę, są
              przezroczyste i schowane pomiędzy większymi a mniejszymi wargami. Narazie opuchlizna jest
              naprawdę spora, wargi mniejsze są jeszcze bardzo twarde, ale co się dziwić, przecież to najwrażliwsza
              okolica kobiecego ciała. Najgorsze jest to, że nie mogę brać prysznica (lekarz powiedział, że dopiero
              po tygodniu od zabiegu mogę wziąć prysznic), więc muszę się myć na raty, osobno nogi, tułów i głowa
              (pupę myję chusteczkami, jak niemowlę). Dwa razy dziennie stosuję na to miejsce Tantum Rosa, poza
              tym nic innego.
              Mam nadzieję, że dziewczyny, które są już dłużej po zabiegu, też coś tu napiszą.
              • online24 Re: Do asiczek999 14.02.07, 11:38
                Dziewczyny -

opuchlizna zejdzie dopiero kiedy rozpuszczą się Wam szwy- a szwy rozpuszczają
                się nawet do 6 tygodni !!! Więc musicie byc cierpliwe :) Pożniej dopiero
                będziecie mogły zobaczyć upragniony EFEKT końcowy !!! :)

pozdrawiam
                • online24 Re: Do asiczek999 14.02.07, 11:39
                  PS. nie liczcie na to,ze po 2 tygodniach wszystko ładnie się wygoi !!!
                • annoush Re: Do online24 14.02.07, 13:48
                  Online24, a kiedy dokładnie miałaś swój zabieg? Jeśli się nie mylę, to Ty i Asiczek miałyście cięcie po
                  długości? Ja miałam cięcie klinowe, dlatego nawet nie widzę tych szwów.
                  • online24 Re: Do online24 15.02.07, 13:53
                    Tak, ja miałam cięcie po długości - byłam pozszywana jak "szynka", miałam
                    mnóstwo szwów , przy cieciu klinowym są może 4 szwy, 5 ,a ja miałam z 15scie,
                    jak nie więcej :) Byc może przy cięciu w "trójkącik" szybciej się to będzie
                    goiło bo jest zdecydowanie mniejsza rana !!!
              • online24 Re: Do asiczek999 14.02.07, 11:41
                PS. nie liczcie na to ,ze po 2 tygodniach wszystko ładnie się wygoi !!!
                • asiczek999 Re: Do asiczek999 14.02.07, 11:46
                  Dziewczyny !

Wiedziałam że mogę na Was liczyć. Uspokoiłyście mnie. Juz dzisiaj widze że
                  opuchlizna jest mniejsza niz wczoraj. Musze się nauczyc cierpliwości.
                  Jeszcze raz wielkie dzieki za odpowiedź!!!

POZDRAWIAM BARDZO GORĄCO!
                • asiczek999 Re: Do asiczek999 14.02.07, 11:51
                  Dziewczyny!

Wielkie dzięki za szybka odpowiedź! Pocieszyłyście mnie! Muszę sie nauczyc
                  cierpliwości. Juz dzisiaj widze że ta jedna warga jest mniej spuchnieta niż
                  wczoraj. Jeszcze raz wielkie dzięki!!!

Bardzo gorąco Was pozdrawiam!!!

• asiczek999 Re: Warszawa-laser. 12.02.07, 10:56
        Znowu dopiska...

Czuję się świetnie, nie mam żadnych dolegliwości! Szwy troche drażnią ale to
        pestka. Ladnie się goi, z dnia na dzien wygląda coraz lepiej! Świadomość że
        zakładając bielizne nie będzie się tam odznaczało jakbym miała "małego
        siusiaka" jest cudowna!

trzymajcie się!
        • trajlajlaj Re: Warszawa-laser. 15.02.07, 18:45
          Czy te wardżele miałyście od małego takie duże, czy po porodach,ile macie lat?
          • shi_seido89 Re: Warszawa-laser. 15.02.07, 20:49
            Nie od malego, mi tyle co pamietam urosły w wieku dojrzewania. Gdzies w wieku 14 lat zauwazyłam ze cos jest nie tak.
            • asiczek999 Re: Warszawa-laser. 18.02.07, 11:21
              Cześć Dziewczyny!

Przez ostatnie dni miałam jakiegoś wirusa, byłam nie do życia. Ale wracam do
              zdrowia.
              Zauważyłam że powolutku zaczynają mi sie rozpuszczać szwy i że naprawdę z dnia
              na dzień wygląda to coraz lepiej. Nie moge sie doczekać efektu końcowego.
              A co u Was? Jak dziewczyny po zabiegach? A dziewczyny które szukałyście
              lekarzy , znalazłyście kogoś?

I nie dajmy sie prowokowac takim "trajlajlaj", czy jakoś tak. To pisze jakiś
              malutki człowieczek który sam jest niemiłosiernie zakompleksiony a udaje
              nieskazitelnego. Nie potrafi przyznac się do własnych słabostek więc naśmiewa
              sie z innych. Dla wygody. Ma nas za jakies małoletnie, niedorozwinięte
              dziewuszki, które z nudów wymyslaja sobie problemy. OLAĆ TAKICH!

Zdrówka dziewczyny!!!
              • agnieszka873 Re: Warszawa-laser. 19.02.07, 11:17
                znacie kogos z Olsztyna kto moze przeprowadzic taki zabieg
                ___
              • annoush Re: Warszawa-laser. 19.02.07, 12:58
                Cześć Kobietki! Dzisiaj mija 11 dni od mojego zabiegu. Opuchlizna ładnie schodzi, nic mnie już nie
                uwiera przy siadaniu i właściwie to już nawet nie pamiętam, że miałam jakiś zabieg! :) Tylko jak tam
                spojrzę i widzę różowiutki kolor, to mi się buzia śmieje, bo przed zabiegiem byłam tam koloru sino-
                brązowo-bordowego! Ten chirurg czyni cuda!!! Nie wiem jak on to zrobił, że zmienił mi się kolor, bo
                niczego nie uciął z długości. Pewnie dużo naciągał :) Jestem szczęśliwa!!!
                • kamillla7 Re: Warszawa-laser. 21.02.07, 13:21
                  asiczku!
                  dziekuje ci za rady i dobre slowo!jestem absolutnie zdecydowana na LASER nie na
                  skalpel,bo:
                  -nie mam duzych warg,ale sa do usuniecia laserem
                  -nie mam kasy i w ogole nie zrobilabym nigdy operacji
                  naprawde pisalam do wielu gabinetow,akurat oni nie robia...jestem
                  zalalamana,nie moge jechac do lublina,poza tym jestem pewna ze w wawie musi
                  ktos to robic-rtylko jak napisalas,ze zamieszcza tego na stronie czy
                  reklamie.przeciez to w koncu stolica.
                  cieplo pozdrawiam!dzieki.piszcie gdybyscie wiedziaby cos o kims z wawy...okolic?
                  prosze
      • sstruzik Re: Warszawa-laser. 06.02.19, 11:21
        To ja się też mogę wypowiedziec bo tam gdzie robiłam był i laser i chirurgicznie. Doktor wytłumaczył mi (dr Kamil Zalewski) że nie ma to w praktyce żadnego znaczenia. Takie same cięcie tkanki jest skalpelem i laserem. To tylko brzmi że jest niby takie wow. Dla niego nie miało to żadnego znaczenia.
    • kamillla7 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 22.02.07, 10:46
      up
      • shi_seido89 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 04.03.07, 12:32
        A wy co kobitki nic nie piszecie? juz po wszystkim czy co ? ja dalej zbieram kase ale cos mi nie wychodzi :P no i namietnie szykam lekarza, ktory by to zrobil nie dorgo w z tym jest problem, zeby w ogole to zrobił.. :(
        • annoush Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 06.03.07, 17:29
          shi_seido89 i kamillla7, wydaje mi się, że na tego typu zabieg nie powinnyśmy żałować pieniędzy, więc
          szukanie lekarza, który zrobi to tanio chyba nie ma sensu. Przecież z efektem takiego zabiegu musimy
          żyć już zawsze, bo ciężko tu cokolwiek poprawiać, nie wspominając już o utracie czucia, jeśli lekarz coś
          uszkodzi. Chyba lepiej cierpliwie zbierać pieniądze przez dłuższy czas i iść do dobrego chirurga
          plastycznego, niż znaleźć lekarza, który coś tam utnie, byle było tanio?
          Ja jestem bardzo zadowolona z efektu zabiegu i cieszę się, że poszłam do chirurga ze zdolnościami
          plastycznymi. Może to zabawnie brzmi, ale dobry chirurg plastyk jest zarazem takim artystą-rzeźbiarzem
          i zależy mu na estetyce.
    • anka10 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 07.03.07, 14:18
      Jestem zdecydowana na dr Lesiaka z Lublina, mimo że jeszcze do niego nie dzwoniłam.
      Proszę powiedzcie mi
      - czy mogę wybrać rodzaj znieczulenie np ogólne krótkotrwałe(miałam takie po porodzie właśnie na szycie)
      - ile kosztuje zabieg(przeczytałam całe forum i ktoś pisał że płacił 500 a ktoś inny że 800)
      - czy po zabiegu zostaję jeszcze np godzinkę na dojście do siebie czy słyszę "do widzenia"
      -czy będe w stanie wrócić pociągiem(wiadomo chodzi o 2 godzinne siedzenie)
    • anka10 Do pacjentek dr Lesiaka... 09.03.07, 18:05
      up, nikt nie odpisał na moje pytanka:(
      • kamillla7 warszawa 13.03.07, 18:59
        prosze czy ktos cos wie?chcialabym poddac sie laserowi ale w wawie,skoro jest w
        lublinie taki lekarz musi byc w wawie prawda?
      • asiczek999 Re: Do pacjentek dr Lesiaka... 15.03.07, 20:53
        Witam wszystkie dziewczyny!!

Długo sie nie odzywałam.Jestem już 6 tygodni po zabiegu. i wiecie co? Jestem w
        SIÓDMYM NIEBIE!!! Moje wargi wyglądaja teraz cudnie! Są takie małe i zgrabne!!
        Jeśli dane mi będzie kiedyś być z jakimś wspaniałaym facetem to nie będę się
        juz krępować by pokazać to co mam między nogami... Na razie 20ego marca mam
        sprawe rozwodową.Byle jeszcze to przeżyć!!

anka10!!
        Ja nie korzystałam z Dr. Lesiaka. Myślę że najlepiej będzie jeśli cofniesz sie
        do wcześniejszych wpisów W jednym z nich "online24" podała namiary na tego
        lekarza. Zadzwoń do niego i wypytaj o wszystko. Podobno to bardzo serdeczny
        człowiek. Tak więc do dzieła!! Trzymam mocno kciuki za Ciebie i za wszystkie
        dziewczyny decydujące sie na zabieg.

Pozdrawiam gorąco!!
        • iwka901 A we Wrocławiu gdzie?????? 15.03.07, 22:08
          Witam, Czy któraś z Pań przeprowadzała taki zabieg we Wrocławiu i może podać
          namiary na lekarza? Nie ukrywam ,że koszty mają znaczenie , nie mogę wybulić
          kilku tys. w prywatnej klinice.
          Dziękuję z góry

• kamillla7 Re: Do pacjentek dr Lesiaka... 19.03.07, 13:18
          asiczku!gratuluje!zazdroszcze:)tez chce!mialas laser?gdzie napisz?nie odczuwasz
          braku wrazliwosci w tych okolicach?gadalam z dziewczyna kora pisala ze tak moze
          sie stac.
          nic nie wiadomo o wawie?prosze
          • asiczek999 Re: Do pacjentek dr Lesiaka... 19.03.07, 14:05
            cześć kamilla7!

Ja nie miałam laserem. Mieszkam w Łodzi, zabieg miałam refundowany,
            przeprowadzony w szpitalu. Dlatego nie jestem w stanie napisać Ci nic o
            samopoczuciu po zabiegu laserowym. Nie sądzę aby możliwość przeprowadzenia
            zabiegu na wargach sromowych laserem była reklamowana na pierwszej stronie
            jakiejkolwiek kliniki.Myślę że pomocne może być zrobienie małego wywiadu który
            lekarz jest najlepszy jeśli chodzi zabiegi laserowe. Powinnas do takiego
            umówic sie na wizyte lub zdobyć nr.telefonu i pogadać BEZPOŚREDNIO Z LEKARZEM!
            Uważaj tylko żeby nie natrafić na takiego który chciałby na Tobie
            eksperymentować! Powodzenia w szukaniu, trzymam kciuki!!
            Co do odczuc w tej okolicy , wszystko u mnie super. Mam nawet wrażenie że
            jestem bardziej wrażliwa niż kiedyś :))))

pa!!!
            • kamillla7 Re: Do pacjentek dr Lesiaka... 19.03.07, 16:39
              to super:)
              ja na pewno na laser,znam jedna osobe ktora miala zabieg z lublinie i jest
              bardzo zadowolona.zwyczajnie nie stac mnie na inny,a refundacja?chyba nie mam
              glowy ani podstaw.
              bede szukac.tak na pewno na stronie nikt tego nie napisze na wstepnie,ale ja
              juz naporade probowalam,pisalam,na razie nic.nie mam za wiele adresow
              mailowychc do wskich klinik czy gabinetow.
      • asiczek999 Re: Do pacjentek dr Lesiaka... 15.03.07, 22:03
        www.lekarz.lublin.pl/index.php?ide=1000&idlek=60&wyswietl=szczegoly
        • anka10 Re: Do pacjentek dr Lesiaka... 19.03.07, 13:52
          Ale ja mam namiary do tego pana i na pewno gdy będę mieć wolny dzień i wolną kaskę wybiorę się tam:)
          Chciałabym się jedynie dowiedzieć jak to wyglądało u was.
          Czy mogłyście wybrać rodzaj znieczulenia i czy po zabiegu możesz "odpocząć" i dojść do siebie czy wychodzisz jak po zwykłym badaniu ginekologicznym?Ja jakoś nie wyobrazam sobie tego zabiegu w znieczuleniu miejscowym...
          • 12345zuzka Re: Do pacjentek dr Lesiaka... 21.03.07, 22:14
            hej dziewczyny. wspaniale było przeczytać, że nie ja jedyna.... moje życie
            seksulane przez kompleksy jakie mam z powodu tych oooookroooopnych warg leży
            zupełnie. jakoś zupełnie nie przyszło mi do głowy, że można to po prostu...
            ciachnąć!!! teraz będę zbierać kasę, żeby taki zabieg zrobić. jestem z Warszawy
            i znalazłam przez internet ze trzy gabinety zajmujące się tego typu zabiegami
            (operacjami?). pewnie nie pójdę na konsultacje wczesniej niż już część
            pieniędzy będe miała zaoszczędzone... ale nic to, nie ma jak nadzieja!!!!!!
            pozdrawiam Was wszystkie!!!!!
          • online24 Re: Do pacjentek dr Lesiaka... 22.03.07, 13:23
            Witaj "anka10",

ja byłam pacjentką Dr. Lesiaka z Lublina
            (jak czytałaś poprzednie wątki to powinnaś wiedzieć )
            Na wszystkie Twoje pytania są odpowiedzi w moich wcześniejszych wątkach :)

Ale mogę Ci napisać jeszcze raz w skrócie :

Ad. 1 Czy mogłyście wybrać rodzaj znieczulenia ?
            Nie, nie mogłam i przypuszczam ,ze nie ma takiej opcji u Dr. Lesiaka.

Ad. 2 Czy po zabiegu możesz "odpocząć" ?
            Wręcz musisz "odpocząć" i dojść do siebie po "głupim jasiu" !
            Po zabiegu leżałam nieruchomo ok 1 godz , później usiałam jechać do domu
            - Dr. Lesiak był przeciwny i obawiał się ,ze może mi się coś stać - i słusznie,
            po dojechaniu do mojego miasta i wejściu do apteki zemdlałam i o mało nie
            wylądowałam na pogotowiu !!

Ad. 3 Co do znieczulenia miejscowego :
            nie było to nic przyjemnego , przynajmniej dla mnie :(
            Podczas zabiegu było kilkakrotnie nastrzykiwane, ponieważ nie działało na mnie
            zbyt silnie !!! Ale można przeżyć - ja mam dość niski próg bólu ,ale jakoś
            wytrzymałam - może pomógł mi środek " ogłupiający "

Pozdrawiam
            • 12345zuzka Re: Do pacjentek dr Lesiaka... 22.03.07, 17:01
              cześć online.
              prześledziłam cały wątek i Twoja historia z omdleniem w aptece- no, nie powiem,
              brzmiała strasznie! Ale dzielna jesteś bardzo- w samochód wsiadłaś, dojechałaś
              i tak "kulturalnie" zemdlałaś dopiero w aptece ;). wysłałam z 10 mejli wczoraj
              do róznych gabinetów w wawie (wiem, że to idiotyczne, ale wciąż wstyd mi
              zadzwonić!!!) i odpowiedzi jakie spływają załamują mnie bardzo. Od 3500 do
              nawet 5500 zł!!!!!!!! Najchętniej wybrałabym się do Twojego lekarza i pewnie na
              tym się skończy. Jeśli masz czas, wrzuć, proszę, nr tel pod jaki mogę do niego
              zadzwonić, jeśli zaś czasu nie masz, przeszukam wątek. Pozdrawiam !!!!
              • anka10 Re: Do pacjentek dr Lesiaka... 22.03.07, 17:50
                Dzięki za odpowiedz. Podłamałaś mnie trochę z tym znieczuleniem tzn tylko miejscowe i głupi jaś:(Po moim trauamtycznym porodzie (w sumie po nim nie powinnam się już niczego bać...)boję się nawet zwykłego badania ginekologicznego:)aaa tel i adres do dr Lesiaka był 2 wpisy wcześniej...przypominam tel.(0-81)742-08-38
                • 12345zuzka Re: Do pacjentek dr Lesiaka... 22.03.07, 18:31
                  dzięki, luknęłam jeszcze w int i znalazłam jeszcze inne numery:
                  telefon: (0-81) 742 08 38 kom. 0 601 979 666 , ja zastanawiam się, czy nie
                  zadzwonić wczesniej do opisywanego tu też dr Adama Borzęckiego. Wolałabym
                  laser, nie skalpel... Jesu. Myśl o tym, że mam wziąć telefon i zadzwonić i
                  powiedzieć!!! z czym ja, paraliżuje mnie. ale nic to, przemogę się. i może już
                  niedługo, jeśli nie liczy sobie i on 3000... anka10, a Ty kiedy planujesz?
                  • online24 Re: Do pacjentek dr Lesiaka... 22.03.07, 22:03
                    Dziewczyny, ja również bardzo wstydziłam się zadzwonić do doktora Lesiaka,
                    uwierzcie mi -
                • online24 Re: Do pacjentek dr Lesiaka... 22.03.07, 22:09
                  Do "anka10"

niestety !!! ja miałam tylko podane jakieś tabletki "oszałamiające" - zrobiło mi
                  się po nich bardzo wesoło i przestałam się denerwować - po czym na fotelu /
                  łóżku zabiegowym wstrzyknięto znieczulenie bezpośrednio w to co miało zostać
                  usunięte :)

• 12345zuzka Re: Do pacjentek dr Lesiaka... 23.03.07, 15:29
                    no to jeszcze się podopytuję. czasem dziewczyny mówią tu o mierzeniu (wiadomo
                    czego). No i zastanawiam się jak mierzyć. Że "w dół" to jakby rozumiem. Ale,
                    hmmm, po naciągnięciu...? Zastanawiam się nad tym laserem, który jak słyszę na
                    duży" problem się nie nadaje. Ciekawi mnie więc, jak duży problem jest mój...
                    uf. coraz mniej się pocę pisząc o tym tam ;););)
                    • anka10 Re: Do pacjentek dr Lesiaka... 23.03.07, 18:53
                      Nie wiem kiedy planuje:)chyba jak będę mieć wolną kase.Koszt u tego Pana to ok 700-800zł. Powiem wam że też nie mam dużego:)problemu(chodzi raczej o jedną stronę). Nie jest to teraz (ani może tak naprawdę nigdy nie był)dla mnie duży kompleks...ale zawsze wiedziałam że jedna strona jest trochę za duża(wystaje trochę z warg większych).Zrobię ten zabieg dla wygody(żeby nic mi już nie wyłaziło). Szkoda że nie możemy jechać razem:)zawsze to razniej, ja jak już się zdecyduję czyt. pokonam lęk przed tym właściwie brakiem znieczulenia, pojadę pewnie z moim facetem. Wiecie jakoś nie mogę sobie wyobrazić że doktor podchodzi do mnie ze skalpelem (i ja o zgrozo to widzę!)i nie zaciskam wtedy kurczowo nóg albo nie daje mu kopa...położną podczas porodu gdy ta mnie nacinała(czułam wszystko)ostrzegałam że zaraz ją kopnę...
                      • 12345zuzka Re: Do pacjentek dr Lesiaka... 24.03.07, 12:35
                        do anka10. pozazdrościłam Ci towarzystwa i nie wnikając w szegóły powiedziałam
                        swojemu najprzyjacielowi, że będzie mi towarzyszył w pewnej wyprawie;). od razu
                        się lepiej poczułam. no nic, teraz tylko zebrać kasę i siłę by zadzwonić. nie
                        jest źle. a lekarza nie kop!!! pewnie pojedziesz wcześniej niż ja, więc
                        chciałabym by po Tobie nie zamknął praktyki;););););)
                        • iwka901 WrOcŁaW!!! 24.03.07, 13:00
                          Haloooo!

Czy ktoś zrobił taki zabieg we WROCłAWIU nie płacąc fortuny???( tzn 3-5 tys ,
                          tyle wołają chirurdzy plastycy).A może któraś z Pań poleci ginegologa, który
                          podejmie się zabiegu( mój nie chce).

• 12345zuzka Re: WrOcŁaW!!! 24.03.07, 16:57
                            hej iwka, musisz przeczytać cały wątek, z tego co pamiętam, jakaś dziewczyna
                            pisała coś o wrocku. ale obawiam się, że sensowną cenę ma tylko ten cud miód
                            lekarz z lublina...
                            • iwka901 Re: WrOcŁaW!!! 24.03.07, 17:15
                              Hej,
                              Przeczytałam cały wątek, aż mnie oczy pieką:-) był wrocławski wąteczek, ale
                              zdechł. Do Lublina jechać niemożliwe... ale nie tracę nadziei, może jakaś
                              wrocławianka po zabiegu tu zbłądzi i poda dobry adres w naszym mieście lub
                              bliższej okolicy.
                          • elizii88 Re: WrOcŁaW!!! 24.03.07, 20:07
                            Mam ten sam problem co ty, namietnie szukam lekarza ktory by to zrobil, za nie wiekie pieniadze, ale trudno naprawde...coz trzeba zbierac pieniadze i cierpliwe szukac.
                            • happy888 ... 24.04.07, 22:59
                              Mam 17 lat... O moim kompleksie za dużych warg sromowych nie wiedział nikt,
                              ponieważ było to dla mnie bardzo krępujące... Dopiero teraz zaczęły mi one tak
                              bardzo przeszkadzać. Najwiekszy problem sprawiala myśl jak to bedzie wygladac
                              przy wspolzyciu. Przeciez nie pokaze sie tak chlopakowi! kilka dni temu
                              znalazlam te forum i przeczytalam je dokladnie... Postanowilam, ze powiem o tym
                              mamie i tak tez zrobilam. Dzisiaj byłam u ginekologa prywatnie u pani
                              ordynator... Powiedziala mi ze moje duże wargi sromowe są za małe, a małe wargi
                              są za duże :P Powiedziala mi ze wykonuje takie zabiegi w szpitalu tylko dwa
                              tygodnie przed operacja mam się do niej zgłosic i to wszystko ;) Zagieg jest
                              bezplatny... a operacje bede miala na początku wakacji bo na wygojenie potrzeba
                              2-3 tygodnie a rzecz jasna teraz trwa rok szkolny i zbyt duzo obowiązków jest,
                              aby opuszczac lekcje ;)
                              • 12345zuzka Re: ... 29.04.07, 17:55
                                happy, a skąd jesteś?
                                • happy888 ... 30.04.07, 18:27
                                  Z Elbląga ;)
                                  • artmeida Pomniejszenie warg sromowych 03.05.07, 23:57
                                    Chciałabym zadać parę pytań, gdyz zastanawiam się nad wykonaniem tego zabiegu.
                                    Po pierwsze chciałabym sie dowiedzieć jakie miejsca, w których takowy zabieg
                                    mógłby być wykonany, polecacie. Dodam, że ejstem w województwa Wielkopolskeigo
                                    i zależało by mi abyście podali miejsca własnie z tego regionu;p Chciałam
                                    jeszcze spytać o klinikę Kolasińskiego, która mieści się w Swarzędzu blisko
                                    POznania, gdzie wykonuje się m.in zabiegi zmiejszania warg sormowych itd. Czy
                                    ktoś o tej klinice słsyzał? Jeśli tak to bardzo prosze o udzielenie
                                    jakichkolwiek inf. :) No i podobno w klinice ceny są o wiele wyższe, tam płaci
                                    się około 3 tyś. a jedna z was wypowiadała się że za zabieg wykonany u chirurga
                                    Stanisława Lesiaka zapłaciła ok tysiąca, a wieć różnica jest duża. No i właśnie
                                    o Lesiaka też chciałam spytać. W jakich warunkach wykonuje on te zabiegi? Czy
                                    wykonywał je już kilkakrotnie? I jak teraz się czujecie po tych zabiegach? I
                                    czy cena za skorektowanie jednej wargi będzie wiele mniejsza niż cena za
                                    korektę dwóch? I czy ból po samym zabiegu może zależeć od wielkości wargi? Tzn.
                                    czy ból będzie mniejszy jeśli obszar wargi objęty korektą będzie mniejszy?
                                    • kamillla7 Re: Pomniejszenie warg sromowych 07.05.07, 19:23
                                      dolaczam sie do pytania o lesiaka. pisalam do dziewczyny ktora miala u niego
                                      zabieg ,ale zaplacila tylko 500zl,czyzby cena rosla?martwi mnie to...
                                      najlepiej chcialabym w wawie,zalamala mnie tez info,ze laserowo mozna miec
                                      usuwane za duzoe wargi,ale tyllko do 0,5 cm,jaki to wiec ma sens?
                          • julkak85 Re: WrOcŁaW!!! 06.02.19, 11:23
                            Jesli wrocław to tylko dr Diana Kupczyńska!!! Polecam jestem po zabiegu u niej i jestem bardzo zadowolona z efektu. jak masz jakieś pytania to pisz śmiało.
    • kamillla7 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 08.05.07, 09:28
      up
      • 12345zuzka Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 09.05.07, 18:18
        zrobiłam risercz w wawie i nie ma szans na sensowną cenę. napisałam do 15
        róznych chirurgów, najtaniej- 2350 ale jeszcze dodatkowe koszty, więc na pewno
        wzrasta. Jedyny ratunek do dr lesiak. więc trzeba się zebrać tam, ja też z
        wawy...
        • kamillla7 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 09.05.07, 20:56
          ja slyszalam,ze sa mozliwe zabiegi u ginekologa,ze skoro robi sie npo nadzerke
          to moze i to.w koncu zaden skomplikowany zabieg.hm,co myslicie.cena ponad 2000
          jest absurdalna i nigdy tyle nie dam.
          • 12345zuzka Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 10.05.07, 20:49
            ha, jak znajdziesz kogoś takiego, kogoś kto robił już takie rzeczy (w wawie),
            ojj, napisz! ja zrobiłam risercz i wysłałam mejla do ponad dwudziestu miejsc
            klinik i lekarzy. Koszty mnie powaliły.
            Zwyczajnie mnie nie stać na 2500 tys.
            nic to, nie tracę nadziei.
    • kiciaa25 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 15.06.07, 17:51
      Czesc dziewczyny!Od dawna przygladam sie rozmowom na tym forum bo sama miałam
      problem ze zbyt duzymi wargami sromowymi. Ale postanowiłam skonczyc uzalac sie
      nad soba i szukac informacji w necie i wybrałam sie na konsultacje do
      specjalisty. byłam u dr Łonia w linea corporis w warszawie. doktor zrobił na
      mnie bardzo dobre wrazenie. wszystko mi dokładnie wytłumaczył i po chwili
      spedzonej w jego gabinecie zapomniałam o wstydzie. cała konsultacja trwała ok
      45 min i kosztowała 100 zł. a prezentacja moich "zwisów" to była sekunda:)
      lekarz zobaczył tylko i kazał sie juz ubierac takze dało sie przezyc. pokazał
      mi zdjecia z operacji, dał broszurki informacyjne ustalilismy cene (2 tys zł)i
      umowiłam sie od razu na zabieg. no i jestem juz dzien po:) cała operacja trwała
      ok godziny a pozniej musialam polezec z godzinke z zimnym okładem zeby nie
      spuchło i nie zrobił sie krwiak. wybralam znieczulenie miejscowe i bardzo
      dobrze zrobiłam bo nie widze potrzeby robienia tego w narkozie ogolnej. dało
      sie przezyc naprawde. znieczulenie nie jest takie straszne. lekkie kłucie.
      chyba z 5 zastrzyków. ale naprawde nie jest to bolesne. po prostu ukłucie i
      tyle. pozniej nie czułam nic. lezałam i czekałam na koniec. i modliłam sie zeby
      nie zemdlec bo ja jak widze krew to padam. ale na szczescie nic nie widziałam,
      nie zemdlalam:)wszyscy skakali nade mna, dopytywali sie jak sie czuje i czy
      wszystko ok. pozniej sama wstałam (mimo ze chciały mnie wiezc pielegniarki) i
      przeszłam do pokoju gdzie lezałam z tym okładem. właczyli mi tv i odpoczywalam.
      dostałam recepte na ketonal i płyn do przemywania rany. antybiotyku nie
      przepisał bo stwierdził ze nie ma potrzeby. wrociłam do domu i zaczeło mnie
      bolec pod wieczor jak znieczulenie zeszło. ale wziełam ketonal i dało sie
      wytrzymac. troche krew mi leciała ale to normalne podobno. noc przespałam bez
      problemu a rano wstałam bez zadnego bólu mimo ze ketonal dawno przestał
      działac. poszłam do pracy. do tej pory jestem bez przeciwbolowego bo prawie
      mnie nie boli. tzn tylko przy dotyku. ale staram sie nie siedziec na tym i nie
      dotykac. efekt juz widac mimo ze wszystko jest lekko opuchniete i fioletowe.mam
      nadzieje ze najgorsze za mna bo az mi ciezko uwierzyc ze to wszysko tak dobrze
      idzie. myslałam ze bede sie zwijac z bolu i nie bede mogła normalnie
      funkcjonowac a jest ok. takze tyle wam moge pomoc. polecam dr łonia mimo iz nie
      wiem jaki bedzie ostateczny efekt operacji wydaje mi sie swietnym specjalista i
      wszystko wyglada na to ze bedzie dobrze.
      • odchudzajacasie Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 15.06.07, 22:36
        a duzo ci obcial wargi sromowej?
        • kiciaa25 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 16.06.07, 10:25
          jakies 2 cm. sporo. mam chyba z 15 szwów. na szczescie same sie rozpuszcza.
          nadal jestem troche obolała ale nie potrzebuje nic przeciwbólowego bo da sie
          spokojnie wytrzymac. wszystko ładnie sie goi i wyglada coraz lepiej. tzn jest
          fioletowe ale juz mozna sobie wyobrazic efekt koncowy bo nabiera to wszystko
          kształtu normalnego. takze nie ma sie czego bac. zamiast szukac info w necie
          najlepiej udac sie na konsultacje a mysle ze wtedy juz idzie sie za ciosem i
          nim sie obejzycie bedziecie po zabiegu. a bol jest do zniesienia i ja
          przynajmniej normalnie pracuje i nikt z najblizszysz nawet sie nie domysla ze
          mialam 2 dni temu zabieg.
          • kamillla7 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 19.06.07, 08:35
            witajcie znowu.
            gratuluje ttm ktore maja to juz za soba,jak ciagle szukam osoby ktora mi to
            zorbi taniej,za kilkaset zlotych.pomoc sa sposoby,chocby w szpitalach,wiecie
            cos?
      • patrycjamonika Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 20.06.07, 15:30
        Czy mogłabyś mi dać więcej namiarów na tego doktora?Może na emaila?
        patolanda@wp.pl. Czekam
        • kiciaa25 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 21.06.07, 15:30
          dr n.med.Sławomir Łoń, ul Nowiniarska 1 Warszawa tel 22635 73 63 e-mail
          slon@slon.pl www.lineacorporis.pl
          • patrycjamonika Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 30.06.07, 15:17
            Bardzo dziękuje za te namiary
            • kasiaxx1 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 13.07.07, 12:55
              Witam Dziewczyny ! Tez mam ten problem od kiedy pamietam ,ale chce z tym skonczyc w wakacje . Mam prosbe do Was jezeli ktoras miala refundacje na ten zabieg ,ktory ginekolog wyslal Was na to ?Moze macie jeszcze namiary na niego ? Bo oczywiscie chodzi mi o kase ,nie mam tyle zeby pojsc do kliniki . Z tym ,ze najlepiej jezeli bylby to ktos z Elblaga ,Trojmiasta ,Bydgoszczy lub Torunia .Bede wdzieczna za jakies info .
              Trzymam kciuki za Wszystkie,ktore czekaja na zabieg .
              Pozdrawiam
              • miseczka1 Re: Porady - duże wargi sromowe 15.07.07, 11:51
                Dziewczyny duże wargi to nie jest wielki problem mam na to kilka porad i
                wskazówek z mojego doświadczenia porady praktyczne jak zakładać nogę na nogę
                przy siadaniu, jak jeżdzić na rowerze aby nie czuć bulu itp. Dla chętnych
                proszę o meila i napisz coś o sobie. Pozdrawiam papa
              • jolunia11 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 15.07.07, 16:11
                super porad udziela miseczka1 myślę że troszkę już przeszła
    • magdusijaa czy to przypadkiem nie kolejna moda? 16.07.07, 02:51
      oczywisice rozumiem jak sa nierowne, albo jak absolutnie przeszkadzaj, ocieraja
      etc. ale cos mi sie wydaje ze w wielu przypadkach jest jakas nowa moda. tak jak
      pare late temu bylo z biustem: przeciez patrzac na chocby greckie posagi
      afrodyty: symbol piekna, to ona ma nie wiecej jak 75B. miseczka D-E powoduje
      deformacje kregoslupa. i co madrzejsze, dojrzale dziwczyny pomniejszaja biust:
      ale nie tak nagminnie jak wargi. dlaczego: bo ktos wymyslil ze duze bust jest
      super: nie wazne ze szkodzi.
      do tych co maja duze wargi i szukaja w nich problemu: moje wargi mniejsze sa
      wieksze niz wieksze. wystaja. ale nawet sie nad tym nie zastanawialam czy mi
      przeszkadzaja w chodzeniu, wiec pewnie nie, albo nie tak bardzo. o tym ze mam
      duze powiedzial mi moj facet: zdziwilo mnie to bo myslalam (niedoksztalcona
      kinematografia porno) ze takie maja byc:) co wiecej: kiedys moj ginekolog
      powiedzial mi ze mam: ksiazkowe! a wystaja. wiec jak to jest...
    • 77misia1 Re: chcę zmniejszyć wargi sromowe 16.07.07, 18:49
      tez sie kiedys nad tym zastanawialam ale w sumie umnie to nie duzy problem i
      stwierdzilam ze nie jest to warte operacji
      • iwka901 Namiar na Wrocław!!! 19.07.07, 11:54
        Hej, obdzwoniłam wszystkie kliniki we Wro i okolicach, albo się tym nie zajmują,
        albo chcą ogromne kwoty rzędu 3-6 tys zł.
        A tu niespodzianka!
        Na rutynowej wizycie u mojego gina, wydukałam problem, a on bez mrugnięcia
        oświadczył, że nie ma sprawy i robi takie zabiegi.
        Jak bedę po zabiegu chetnie podam namiary na mail. Odezwę się po i napisze co i jak.
        Jak widać warto zapytać "swojego " gina, i ja to samo moge potwierdzić- resztą
        to już radziły dziewczyny wcześniej.

• kasiaxx1 c.d. 25.07.07, 07:08
          czesc dziewczyny .napiszcie jakie sa efekty po zagojeniu po dr z Lublina ? czy wszystko ok ? i czy w dalszym ciagu go polecacie ?
          • kasiaxx1 Re: c.d. 25.07.07, 07:09
            a moze ktos trafil na innego godnego polecenia, w przystepnej cenie ? pozdrawiam
            • lalurek Re: c.d. 31.07.07, 15:59
              Dziewczyny, zadzwoniłam dziś do Dra Lesiaka i powiedział mi, że już nie wykonuje
              zabiegów, bo nie ma nitek :(
              • kasiaxx1 Re: chce zminiejsyc wargi sromowe 09.08.07, 11:23
                hej dziewczyny . a czy moze ktos mial robiona poprawke zabiegu ??
                napiszcie cos jak mialyscie .pozdro
                • adrianaadriana Re: chce zminiejsyc wargi sromowe 21.08.07, 23:48
                  ja nie miałam w ogóle zabiegu mam dopiero 17 lat a moje wargi sa
                  okropne. w zyciu nie rozbiore sie przed chłopakiem ani nie pójde do
                  ginekologa. jak sie wkurze to sama je sobie jakos odetne. Najgorsze
                  jest to, ze zawsze myslaam ze to jest normalne nie ogladałam zadnych
                  filmów porno i nic w tym stylu wiec wyglad innych kobiet mnie nie
                  interesował jednak teraz jestem załamana czy ktos moze mi pomóc
                  zrobie praktycznie wszystko moj meil mika55520@wp.pl
                  • julitaa20 :((((((((((((( 22.08.07, 10:32
                    To niemożliwe ze Dr. Lesiak juz nie robi tych zabiegów I co juz ich
                    wogole nie bedzie robil ????? Czy chwilowo bo nie ma tych nici ? On
                    był moją ostatnią nadzieją chcialam jechac we wrzesniu a teraz co :
                    ((((((((((( Nie no rozplacze sie
                    • inka-inka-inka Re: :((((((((((((( 26.08.07, 21:47
                      up
                      • julitaa20 Re: :((((((((((((( 03.09.07, 13:36
                        Ktos cos wie nowego ?
                        • anka10 Ja już po zabiegu:) 03.09.07, 14:06
                          Byłam u dr Lesiaka. Polecam, to bardzo mili i "dostępni" ludzie.Troche spanikowałam i miałam ochotę uciec ale naszczęście tego nie zrobiłam:)Pewnie z powodu mojego ogromnego zdenerwowania głupi jaś nie podziałał na mnie jak powinien i byłam całkowicie świadoma niestety...Więc było tak: na początek oględziny mojego problemu, nastepnie zakfalifikowanie do zabiegu(usłyszałam ze nie mam "dużego problemu")pozniej dostałam do wypicia lek ogłupiający który niestety mnie nie ogłupił.Na fotelu zabiegowym ostrzykniecie warg znieczuleniem-bolało.Wycinanie nie bolało, szycie raczej bolesne. W sumie zabieg nieprzyjemny ale po zabiegu jest ok w sensie bólu. Trzeci dzień po zabiegu a ja nie biore zadnych leków przeciwbólowych. Dostałam ketonal ale nie brałam, wystarczył mi panadol i to 1 tbl. PO zabiegu lezałam ok 30 min na łózku pozabiegowym, dr sprawdzal czy bardzo nie krwawi, nie krwawiło więc opuściłam klinikę i to wszystko:) Sam zabieg trwał jakieś 40 min. Jestem bardzo zadowolona mimo że cała w szwach:)Zapłaciłam 800zł. Uważam że jeżeli ktoś ma taki problem to nie ma sensu się zastanawiać tylko jechać. Pozdrawiam
                          • kamillla7 Re: Ja już po zabiegu:) 03.09.07, 18:39
                            to ten z lublina?800zl?ale to laser?byl tanszy.bo operacja chyba
                            kilka tysiecy ktos pisal.
        • magda.mandys Re: Namiar na Wrocław!!! 04.10.07, 17:32
          Heyyy....tez jestem z Wroclawia...czy moglabys podac namiary na
          lekarza u ktorego wykonalas lub wykonasz zabieg???? Oraz ile
          zaplacilas...jesli jestes po zabiegu napisz rezultat. Z gory dzieki
          i pozdrawiam :* moj mail to nycgirl@wp.pl DZIEKI!!!
        • magda.mandys Re: Namiar na Wrocław!!! 04.10.07, 17:35
          Heyyy! Tez jestem z Wroclawia i chcialam prosisc abys podala namiary
          na tego lekarza u ktorego zrobisz lub zrobilas zabieg :) Jesli
          jestes juz po napisz jaki byl koszt i rezultaty. Moj email to
          nycgirl@wp.pl z gory dzieki wielkie i pozdrawiam!!! :**
          • izolda201 Re: Namiar na Wrocław!!! 04.10.07, 23:59
            ech ale dawno tu nie wchodzilam... Namawiam wszystkie panie z takimi
            problemami,zeby nie zwlekały z decyzja o zabiegu. To najlepsza decyzja jaka
            mozna podjac. Nikt nie jest idealny, ale mozna się "ulepszyc" fizycznie i
            psychicznie. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Buziaki!!!
            • magda.mandys Re: Namiar na Wrocław!!! 05.10.07, 15:11
              Heyyy...a Ty jestes po takim zabiegu?? Jesli tak gdzie go
              robilas...jakie byly koszty itd. Pozdrawiam sedrecznie :)
    • iwka901 WrocłaW 10.10.07, 09:59
      Witam!
      Jestem dzień po zabiegu. Zrobiłam go u swojego ginekologa.
      Opiszę jak było:
      Dostałam znieczulenie domięsniowe+ miejscowe, cięcia były podłużne skalpelem,
      mam ok 13 szwów kosmetycznych. Zabieg dość nieprzyjemny, bardzo krwawy:-), ale
      nie można powiedzieć, ze bardzo bolesny. Były 2-3 sekundowe momenty ostrego
      bólu, ale to dlatego,że słabo zareagowałam na znieczulenie- co było dziwne, ale
      sądzę, że zablokowałam się psychicznie. Leżałam ze znieczuleniem przed zabiegiem
      ok 20 minut i byłam już ospała i oszołomiona ale jak zobaczyłam narzędzia,
      otrzeźwiałąm od razu i cała świadomośc wróciła, ku zdziwieniu lekarza! Na moją
      prośbę, dołożył jeszcze zastrzyk.
      Po zabiegu wstałam z pomocą lekarza poczułam ogromne nudnosci i zawroty głowy i
      ...odleciałam, ocknęłam się na podłodze,po prostu nagle zemdlałam, ale
      lekarz-jak mówił przy przygotowany i mnie asekurował przy upadku. Potem
      odpoczywałam jeszcze ok godziny na leżance i do domku! Dostałam antybiotyi i
      ketonal, ale nie było potrzeby go zażywać, naprawdę rana nie boli,lekkie
      plamienie. Trochę piecze, ciągnie, ale to nie ból. Barziej dokuczały mi nudnosci
      i zawroty głowy- jak wstawałam.
      Przed chwilą odważyłam się spojrzeć... masakra, krwawa, czarna szynka, ale
      wszystko wreszcie schowane w środku:-))Na razie wygląda okropnie, ale tak ma być.
      W każdym razie jestem zadowolona , że już mam to za sobą!
      pzdrawiam
      • kamila246 Re: WrocłaW, iwka901;) 17.10.07, 19:55
        Witam!Gratuluję odwagi i życzę udanego gojenia.
        Ja przez ostatnie pół roku nie szukałam juz żadnego ginekologa, ale
        teraz znów zapaliła się iskierka nadziei.
        Proszę, prześlij mi namiary na Twojego lekarza i opisz ile to
        kosztowało.
        Będę Ci bardzo, ale to bardzo wdzięczna, ponieważ od
        niedawna mieszkam pod Wrocławiem i może wreszcie los sie
        do mnie uśmiechnie:
        kamila246@interia.eu
        Z góry serdecznie dziękuję.
        • julkak85 Re: WrocłaW, iwka901;) 06.02.19, 11:24
          Ja ci mogę polecić doktor Dianę Kupczyńską. Jestem po zabiegu i bardzo bardzo jestem zadowolona.
    • iwka901 Wrocław 19.10.07, 07:26

Witam!,
      Dziś 10 dzien po zabiegu, zaraz idę sciągać szwy. Nie bardzo to sobie wyobrazam,
      bo miejsce szycia jest dalej bolesne. Wszystko coraz ładniej wygląda, opuchlizna
      prawie zeszła. Nie bedę czarować, że jest rożowo, pierwsze 7 dni były okropne,
      noce przespane jak zając i to w rozkroku, ketonal brdzo pomagał, nasiadówki z
      kory dębu i tantum rosa.
      Może nie czuje sie bólu, ale jest ogromny dyskomfort, łatwo urazić
      ranę,zwłaszcza jak nie można poleżeć i trzeba normalnie funkcjonować. Od 7 doby
      opuchnięcie mocno zeszło i wargi schowały się do środka-od tamtej pory można
      normalnie żyć:-)jeśli nie brać pod uwagę kłujących końcówek szwów.
      Ale i tak powtórzę- warto było, jestem zadowolona, zadowolona, zadowolona!
    • iwka901 Wrocław 20.10.07, 08:29
      Hej, szwy wczoraj zdjęte. Jak dla mnie to było bolesne i nieprzyjemne i niestety
      jak zwykle musiałam powrzeszczeć- po prostu nie lubię i boję się każdego bólu.
      Na szczęscie doktor wyjątkowo cierpliwy i wyrozumiały, choć na pewno nie
      pomagało mu to w pracy.
      Ale dość o nieprzyjemnościach- z chwilą pozbycia się szwów normalnie odżyłam
      fizycznie i psychicznie, skończyły się wszelkie dolegliwości i dyskomfort,rana
      goi się bardzo ładnie, wargi sa wreszcie w środku, efekt jest bardzo naturalny,
      wcale nie widać, że coś było poprawiane. zostały jeszcze małe kreseczki- ranki
      po szwach, ale to już naprawdę nic. Zdaję sobie sprawę , że to jeszcze nie efekt
      końowy, ale to oznacza,że może być tylko lepiej:-) Warto było pocierpieć te 7-10
      dni:-)
      pozdrawiam!

• zielonesandaly Re: Wrocław 21.10.07, 00:40
        Hej dziewczyny!
        Mam do Was kilka pytan. Czy myslicie, ze moge porozmawiac o tym
        problemie z moim ginekologiem i zapytac go co o tym sadzi. Oraz czy
        pomoze mi znalesc lekarza, ktory wykonalby dla mnie ten
        zabieg.Dodam, ze moj gienkolog jest bardzo dobrym specjalista z
        Wroclawia.
        Acha, i jeszcze jedna sprawa. Czy zabieg laserowy jest drozszy od
        zwyklego?
        • iwka901 Re: Wrocław 22.10.07, 07:42
          Zielone sandały- oczywiście,że najlepiej porozmawiać o problemie ze swoim
          ginekologiem. Ja tak zrobiłam- i mój gin ten zabieg precyzyjnie wykonał.
          Wcześniej przez rok wydzwaniałam do różnych gabinetów- chirurgcznych,chir.
          plastycznej- ceny mnie porażały 3-6 tys...ale tu na forum dowiedziałam się, ze
          warto zapytać po prostu gina.
          Z tego co wiem, zabieg laserowy wykonuje się , gdy niewiele jest to "ucięcia",
          przy większych wargach idzie w ruch skalpel. Poczytaj co pisaly dziewczyny
          wczesniej- to kopalnia wiedzy.
          powodzenia!
          • kamila246 Re: Wrocław 26.10.07, 11:03
            Witam!
            Jeszcze raz bardzo, bardzo proszę Cię iwka901, przeslij mi na maila:
            kamila246@interia.eu namiar na Twojego lekarza. Codziennie sprawdzam
            pocztę;) Będę Ci bardzo wdzięczna!
            • kala137 Re: Wrocław 31.10.07, 23:29
              Hej! iwka901, zazdroszczę, że masz to już za sobą. Jeśli mogę prosić również o
              namiary na tego lekarza we Wrocku to będę wdzięczna!! Mój e-mail:
              kala137@interia.eu
              • cruella.de.mon Re: Wrocław 19.09.16, 23:46
                U mnie minelo sporo czasu od zmniejszania warg- i jestem zadowolona. Jestem aktywna fizycznie, a przerosniete wargi sromowe potrafia uprzykrzyć zycie w takich sytuacjach :( Obecnie takie zabiegi sa coraz czestsze, co mnie cieszy. Bo jak ja go robilam to kolezanki mowily, ze chyba oszalalam i cos sobie ubzduralam. A teraz- jedna z nich wlasnie sie zapisala na zabieg ;) bo przyznala, ze tez ma z tym problem, ale jakos sie wstydzila tego tematu. Czego sie tu wstydzic? Dla mnie to normalna sprawa, ktora mozna rozwiązać operacją ( swoją mialam w szpitalu Medicover)
        • julkak85 Re: Wrocław 06.02.19, 11:30
          Nie ma różnicy jesli chodzi o laser czy skalpel. Wiem to od pani doktor bo sama też byłam tym zainteresowana. Poczytajcie co pisze na blogu. Dr Diana Kupczyńska jakby co.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka