Dodaj do ulubionych

Truth od teściowej- co robić?

IP: *.optinex.pl / 80.51.144.* 30.12.04, 18:00
Dostałam od teściowej- powtarzam od teściowej Truth C.K .Ona teraz codziennie
pyta:co nie podobają ci się te perfumy ,że nimi nie pachniesz? a ja
rzeczywiście nie mogę ich strawić, ale nigdy w życiu do tego się nie
przyznam(mieszkamy razem).co robić?właściwie mogłabym od czasu do czasu nimi
się popryskać (dla teściowej zrobię wszystko),ale czy ktoś zna ten zapach?czy
ludzi przebywających w moim towarzystwie nie będzie mdliło? niech ktoś mi to
powie zanim wyruszę to pracy lub koleżanek.
Obserwuj wątek
    • kragmel możesz 30.12.04, 18:15
      dostać na nie alergii. wysypka albo katar+łzawienie+duszności+ból_głowy. i być
      zmuszoną z bólem serca je odstawić.
      objawy alergii trzeba będzie jakoś wywołać, ale na wszystko są sposoby.
      pozdrav, krag-kombinator
      • Gość: Mimi Re: możesz IP: *.optinex.pl / 80.51.144.* 30.12.04, 18:28
        ale ja już jej powiedziałam ,że mi się podobają,tylko szkoda mi narazie ich
        marnować (jestem na urlopie),alergiczką nigdy nie byłam i nagle po perfumach od
        teściowej.... ,chyba podejrzane.
        • iwka901 Re: możesz 30.12.04, 20:22
          Moim zdaniem to ładny zapach. Raczej nie powinnaś sie przejmować, że otoczenie
          będzie mdliło, nie jest przecież duszący.
          Najgorsze ze Tobie się nie podoba szkoda, że teściowa Cię nie "wybadała" zanim
          kupiła taki prezent. Chyba trochę będziesz musiała się poświęcić i używać.
          Tylko rób odwrotnie- nie mów, że oszczędzasz, tylko właśnie szybko je zużyj w
          jakis sposób i bedziesz miała z głowy, a teściowa zadowolona będzie.
          Sama kiedyś kupiłam mamie perfumy i od dwóch lat widzę je w szafce prawie
          nietknięte. Mama mówi, że śliczny zapach i dlatego oszczędza. To już się chyba
          łatwo domyślić, że nietrafione... Twoja teściowa też się zorientuje i będzie
          jej przykro.

powodzenia.
          • dori7 Re: możesz 31.12.04, 05:12
            lepiej nie serwowac nadmiernych zachwytow. Co bedzie, jak tesciowa przekonana o
            zachwycie obdarowanej kupi jej nastepne??
            • Gość: Mimi Re: możesz IP: *.optinex.pl / *.optinex.pl 31.12.04, 17:21
              oj spryskam się dzisiaj nimi na imprezkę .Będzie tak dużo perfum, że nie będzie
              czuć od kogo tak pachnie.No i wydają mi się nawet coraz ładniejsze,tak po ok. 2
              godzinach jak ta pierwsza nuta wyparuje.Miłej zabawy wszystkim
              • emgiepe Re: NIE możesz 31.12.04, 17:40
                Mimi!
                Ja wszystko rozumiem, uwarunkowania i tak dalej, ale przecież do cholery dla
                Twojej Teściowej świat nie zawali się w chwili, kiedy jej powiesz DELIKATNIE,
                że te perfumy to tak nie za bardzo. Moja porzedniczka miała rację: a jak Cię
                uszczęśliwi nast. butlą? Powinna pomyśleć ptrzedz zakupem. Dla mnie wszystko ma
                swoje granice - jeśli by mnie mdliło od tych perfum, a z Twoich wypwiedzi
                wnoszę, ze tak jest, to tu właśnie znalazłaby się granica mojego poświęcenia.
                Jeśli Teściowa jest rozsądan to zrozumie. Gorzej, jeśli nie... Tak czy inaczej
                JA bym jej powiedziała jak najgrzeczniej i najmilej, ze jednak nie trafiła tymi
                perfumami w dziesiątkę. NB - nie znoszę tego zapachu. Sorry...
          • Gość: Ania Re: możesz IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 01.01.05, 14:34
            Trudna sprawa ... o gustach trudno dyskutować
            A ja lubię ten zapach.
            • Gość: Mimi Re: możesz IP: *.optinex.pl / *.optinex.pl 01.01.05, 15:16
              a ja wczoraj około północy usłyszałam od paru osób,że ktoś fajnie pachnie.I
              wyszlo ,że to ja.Zapach potrzebował na to 4 godziny,ale jest już ok.
              A dla teściowej i tak powiem,że to fajny zapach,niech stracę-co mi tam. Drugiego
              mi już nie kupi, bo Truth przywiozła jej znajoma ze Stanów.
              • Gość: Akne Re: możesz IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 01.01.05, 17:42
                Wolalabym zostac "uszczesliwiona" kolejna butla niz powiedziec, ze mi sie nie
                podoba. Nie ma nic bardziej przykrego dla dajacego prezent. Rozumiem i zgadzam
                sie w zupelnosci ze zdaniem, ze nie powinno sie kupowac perfum bez wyraznych
                wskazowek tego, kto ma je dostac - bo zapach to ogromnie indywidualna sprawa.
                Niemniej jednak niezadowolenia okazac nie wolno. Widzialm, bylam swiadkiem
                sytuacji, w ktorej ktos zrobil ostatnio prezent swej mamie i ona dala mu
                wyraznie do zrozumienia, ze jej sie nie podoba. Widzialam, jak strasznie bylo
                mu przykro. Pomecz sie Mimi te kilka godzin nim zapach sie nie zmieni. Nie
                warto sprawiac tesciowej przykrosci.
              • dori7 Re: możesz 01.01.05, 18:05
                Ooo Mimi, widze, ze problem powoli znika, bo jakos przekonujesz sie do
                zapachu :))
    • Gość: wiruska Re: Truth od teściowej- co robić? IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 01.01.05, 17:46
      Daj mi...
      • Gość: Mimi Re: Truth od teściowej- co robić? IP: *.optinex.pl / *.optinex.pl 01.01.05, 19:03
        a podoba ci się?
        • Gość: wiruska Re: Truth od teściowej- co robić? IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 01.01.05, 19:36
          szczerze mówiąc niewiem, ale jeśli nie masz co z nim zrobić...
          • Gość: aga31 Re: Truth od teściowej- co robić? IP: *.azory.net.pl 01.01.05, 20:00
            Szkoda ze ci sie nie podobaja.Dla mnie sa piekne ,zuzywam juz druga
            buteleczke.Ale niestety nie kazdemu podoba sie ten sam zapach.Ja bym byla z
            prezentu baaaardzo zadowolona :)
            • Gość: Mimi Re: Truth od teściowej- co robić? IP: *.optinex.pl / *.optinex.pl 01.01.05, 20:22
              To już będzie chyba niepoważne- ale od dzisiaj też mi się podobają.Chciałam
              tylko usłyszeć , że inni obok mnie jakoś to zniosą.To chyba zależy od ilości
              "wylania na siebie tej wody.No i jak pisałam po ok.4 godzinach jest ok.A mocne
              to jak cholera
    • balbina_alexandra Re: Truth od teściowej- co robić? 02.01.05, 01:32
      Moim zdaniem to ładny, nieinwazyjny zapach. Na pewno nikogo nie zemdli w Twojej
      obecności...

A tak w ogóle to w czym problem? Nie podobają Ci się, to ich nie używaj. Nie
      musisz teściowej mówić prosto w oczy że są do bani, bo zrobi sie jej przykro
      (oczywiście mówię to ze swojego punktu widzenia, jako osoba ciężko doświadczona
      przez eks-teściową z silną traumą. Znienawidzonej teściowej powiedziałabym
      prosto w oczy i dobitnie co sądzę o takich prezentach :)). Możesz zrobić tak
      jak radzi Kragmel, dyskretnie zamarkować jakąś alergię itd. Jesli nie zyczysz
      sobie w przyszłości takich prezentów, też postaraj się to zasugerować (ja
      nienawidzę tego typu prezentów kupowanych na slepo - perfumy kupił mi ostatnio
      mój boyfriend, zaprowadzony za rączkę do perfumerii, palcem pokazalam co ma
      być).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka