Dodaj do ulubionych

DORWALO MNIE PRZEZIEBIENIE-POMOCY DZIEWCZYNY!

IP: *.acn.waw.pl 30.12.04, 19:52
DZIEWCZYNY!!!zlapalo mnie dzis przyziebienie...wstalam i nie wiem skad zle
sie czuje..niby nic mnie nie boli ale jestem spiaca i szybko sie poce!!boje
sie ze jutro bedzie gorzej:(ale najadlam sie czosnku:)trudno bedzie
smierdziec ale mzoe do wieczora wyparuje i pomoze..wypilam coldrex..jeszcze
na wieczor mam wziasc jakis antybiotyk:)mzoe znacie jeszcze jakies sposoby
zeby to cholerstwo sie nie rozinelo:((bo jutrop sylwek i nie chce isc i tam
padac z nog:((poradzcie!!
Obserwuj wątek
    • fruttini Re: DORWALO MNIE PRZEZIEBIENIE-POMOCY DZIEWCZYNY! 30.12.04, 19:56
      to zostań w łóżeczku:) super wytłumaczenie, żeby się najeść dobroci, napić i
      zasnąć!
      • Gość: lola Re: DORWALO MNIE PRZEZIEBIENIE-POMOCY DZIEWCZYNY! IP: *.acn.waw.pl 30.12.04, 20:05
        buu ..!!ja chce na impre!!!:)musze do jutra sie wykurowac:)najgorszy bedzie
        ranek ..ale potem musi byc dobrze i zabawa do rana;))
    • Gość: aga Re: DORWALO MNIE PRZEZIEBIENIE-POMOCY DZIEWCZYNY! IP: *.chello.pl 30.12.04, 20:35
      gripovita, wapno z vit C firmy Sandoz, Oscillococcinum, aspiryna, herbata z
      malin z sokiem z połowy cytryny, sokiem malinowym i miodem to na noc. Jeśli
      byłoby gorzej postawi cie na nogi coldrex max grip, apap, wapno sandoz, na
      gardło strepsils dolointensive. Pozdrawiam
      • Gość: aga Re: DORWALO MNIE PRZEZIEBIENIE-POMOCY DZIEWCZYNY! IP: *.chello.pl 30.12.04, 20:37
        zapomniałam: weź na noc 2 tabletki aspiryny a nie jedną, załóż ciepłą piżamę i
        skarpetki, jak pobolewa gardło to także zawiąż chustkę. Wypoć się w nocy,
        nasmaruj jakąś maścia np rub arom.
    • kragmel Re: DORWALO MNIE PRZEZIEBIENIE-POMOCY DZIEWCZYNY! 30.12.04, 20:44
      antybiotyku nie bierz, Lola, bo on na przeziębienie nie pomaga. za to szkodzi
      na wątrobę, unieszkodliwia pigułki antykoncepcyjne itd.
      mnie ostatnio bardziej od coldrexu pomaga gripex.
      aha, jak się naszpikujesz odgrypiaczami to uważaj na alkohol. uhh mnie gdzieś
      przepadł kawałek mojej własnej osiemnastki przez coldrex i wino ;)
    • Gość: lola Re: DORWALO MNIE PRZEZIEBIENIE-POMOCY DZIEWCZYNY! IP: *.acn.waw.pl 30.12.04, 20:57
      dzieki za rady:)zrobie jak kazecie;)buziakii dla wszystkich:)
      • Gość: kolaa Re: DORWALO MNIE PRZEZIEBIENIE-POMOCY DZIEWCZYNY! IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 21:59
        tylko nie mieszaj leków (np. aspiryny z coldrexem!)
        • Gość: lola Re: DORWALO MNIE PRZEZIEBIENIE-POMOCY DZIEWCZYNY! IP: *.acn.waw.pl 30.12.04, 22:12
          ok:)
    • Gość: Detoxy Re: DORWALO MNIE PRZEZIEBIENIE-POMOCY DZIEWCZYNY! IP: 5.2.* / *.chello.pl 30.12.04, 22:25
      Ja dwa lata temu byłam bardzo chora.Na sylwestra jechalismy do hotelu z
      noclegiem. Miałam temperature , katar i było mi tak słabo, ledwo stałam- byłam
      wściekła bo sie szarpnelismy;) i nie chciałam zostać w domu. Pojechaliśmy tam i
      znajomi zrobili mi dzin z tonikiem-dość mocny -pomyślałam albo padnę albo mnie
      uzdrowi (jestem wino lubna)to tak nawiasem mówiąc i drinków nie tykam. I nie
      mogłam uwierzyć ale bawiłam sie całą noc,tylko katar mi dokuczał-tańczyłam i
      nie oblewały mnie poty ani słabości nie czułam. Naprawdę dobrze, że się dałam
      namówić. Nie wiem czy Ci pomoże, czy spróbujesz ale chciałam sie podzielić
      swoim doświadczeniem :-)
      Zdrówka życzę
    • brunhi Re: DORWALO MNIE PRZEZIEBIENIE-POMOCY DZIEWCZYNY! 30.12.04, 23:08
      na poczatku przeziebienia najlepiej dziala kuracja ibuprofenem (bez
      przekraczania zapisanych dawek). w pozniejszym stadium juz tak dobrze nie robi,
      ale na samym poczatku - swietny. i lezec w cieple jak najdluzej sie da.
      antzbiotyk odradzam. nie warto z powodu sylwestra, a poza tym przeziebienie
      powoduje wirus a antybiotyki nie dzialaja na wirusy. antybiotyki zabijaja
      jedynie bakterie.
    • Gość: AGA Re: DORWALO MNIE PRZEZIEBIENIE-POMOCY DZIEWCZYNY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 10:15
      Jak najbardziej polecam "gorącą cytrynę" do picia w saszetkach kupuje się w
      aptece, najlepiej z wapńem, powodzenia!
    • kragmel Lola, jak się czujesz? n/t 31.12.04, 10:24
      • Gość: azja Re: Lola, jak się czujesz? n/t IP: *.dip.t-dialin.net 31.12.04, 11:56
        a ja wlasnie mam angine. a mialam jechac nad morze. co to za zycie niedobre!
        Wam zycze szampanskiej zabawy!!!
      • Gość: lola czuje sie lepiej:) IP: *.acn.waw.pl 31.12.04, 14:23
        nafaszerowalam sie lekami...nio i naturalnym
        czosnkiem,cytryna,malinami ,miodem:)wstalam rano po7wtedy gardlo mnie troche
        meczylo:(zrobnilam goracej herbaty z dodatkami:)i poszlam spac:)wstalam i czuje
        sie dobrze:)narazie nic nie boli:)czuje sie lekko oslabiona ale zle nie jest:)
        zaraz wezme nastepna porcje lekow i zaczynam przygotowania na impre:)moj misio
        juz sie cieszy ze na pewno pojdziemy:)ja tez:)dziekiiiiiii za rady:))jestescie
        kochane!!:)
        • Gość: e Re: czuje sie lepiej:) IP: *.cac.psu.edu 31.12.04, 14:37
          Po czosnku tu sie wybierasz miedzy ludzi.To jes barbarzynstwo.Wstydu nie masz.
          • Gość: lola Re: czuje sie lepiej:) IP: *.acn.waw.pl 31.12.04, 14:43
            hheh czosnek juz dawno wyparowal wiec prosze cie nie musisz sie tak martiwc:)
            • Gość: e Re: czuje sie lepiej:) IP: *.cac.psu.edu 31.12.04, 15:00
              Ty przestlas go czuc.
              • kragmel Re: czuje sie lepiej:) 31.12.04, 15:06
                bożesz ty mój jak mawiają w klanie, dajże Loli spokój
                czosnek wyparował jak najbardziej, bo właśnie mija coś koło doby od spożycia,
                razbirasz?

Lola, dobrej zabawy :)
                • Gość: lola Re: czuje sie lepiej:) IP: *.acn.waw.pl 31.12.04, 15:28
                  dzieki kragmel;)jak ja nie lubie takich glupich komentarzy:)ty tez baw sie
                  dobrze!!wielkie dzieki za rady:)cmokaski:)
                  • Gość: e Re: czuje sie lepiej:) IP: *.cac.psu.edu 31.12.04, 18:29
                    Dziecko,ze czosnek smierdzi to fakt, nie glupia rada.Smierdzi dlugo to tez fakt.
                    Wiem to dobrze, pracuje z koreanczykami i chinczykami. Oni bez niego zyc nie
                    moga.Pozatym watpie zeby cosnek pomaga na przeziebienie.Lepsze jest czeste mycie
                    rak (profilaktyka).Mam nadzieje,ze dobrze sie bawisz(mimo wszstko).
                    • kragmel Re: czuje sie lepiej:) 31.12.04, 18:50
                      hehe czosnek nie śmierdzi, tylko pachnie. to rzecz gustu.
                      Lola pewnie dobrze się bawi i nikt nawet nie podejrzewa, że czosnek jadła.
                      ty się chyba dobrze nie bawisz skoro tu wchodzisz dokuczać ludziom?
                      • Gość: lola Re: czuje sie lepiej:) IP: *.acn.waw.pl 31.12.04, 18:58
                        hehe:)szkoda ze nie wiesz ze czosnek pomaga..ale dlatego pewnie teraz pracujesz
                        z chinczykami ..:)nie sluchalas na lekcji bilogi:)a kragmelko:)czosnek juz caly
                        wyparowal bo bralam ok 26godzin temu:)wlasnie szykuje sie na impreze:)zycze
                        rowniez udanej zabawy:)pozdarwiam:)
                      • Gość: e Re: czuje sie lepiej:) IP: *.cac.psu.edu 31.12.04, 19:13
                        Hi,kragmel lubie cie.Czosnek pachnie ladnie tylko w kielbasie.Fakt jeszcze sie
                        nie bawie.Tu zaczynamy duzo pozniej.Pozdrowienia.
                        • kragmel Re: czuje sie lepiej:) 31.12.04, 19:17
                          Gość portalu: e napisał(a):

> Hi,kragmel lubie cie.
                          <merci>
                          ;)

> Czosnek pachnie ladnie tylko w kielbasie.
                          podsmażany na maśle mmmmmmm
                          albo w sosie pomidorowym do makaronu mmmmmmmm

Fakt jeszcze sie
                          > nie bawie.Tu zaczynamy duzo pozniej.Pozdrowienia.
                          pozdrav i miłej zabawy
                          a ja tu pracuję i pracuję, masochizm jakiś ;)
                          • Gość: e Re: czuje sie lepiej:) IP: *.cac.psu.edu 31.12.04, 21:54
                            kragmel "a ja tu pracuje Tak sobie tylko pracuje, maochizm jakis", co ty
                            policjant jestes?Na farmacji sie znasz , moze masz na ime mariola.tak sobie
                            tylko rozwazam.Bez odbioru. Chyba.
                            • kragmel Re: czuje sie lepiej:) 31.12.04, 21:56
                              well
                              ani mariola
                              ani farmaceuta
                              ani policjant

w tej chwili tłumacz
                              ale to przejściowe

<pa pa>
                              • Gość: e Re: czuje sie lepiej:) IP: *.cac.psu.edu 31.12.04, 22:06
                                Z jakiego na jaki?
                                • kragmel Re: czuje sie lepiej:) 31.12.04, 22:10
                                  z polskiego na angielski
                                  • Gość: e Re: czuje sie lepiej:) IP: *.cac.psu.edu 31.12.04, 22:16
                                    Dlaczego przejsciowe?Mieszkasz w Stanach? No chyba ,w Polsce o tej porze wszycy
                                    pijani.Przepraszm za wscibstwo, mozesz nie odpowiadac.
                                    • kragmel Re: czuje sie lepiej:) 31.12.04, 22:19
                                      > Dlaczego przejsciowe?
                                      bo to przysługa, zwykle się nie zajmuję tłumaczeniami

> Mieszkasz w Stanach?
                                      nie, w Wawie :)

No chyba ,w Polsce o tej porze wszycy
                                      > pijani.
                                      hehe, bynajmniej. bardzo wielu Polaków nie jest pijanych :)
                                      i całkiem sporo zostało z różnych powodów w domu.
                                      • Gość: e Re: czuje sie lepiej:) IP: *.cac.psu.edu 31.12.04, 22:27
                                        przepraszm .Kiedys tam spedzalismy sylwestra (w Warszwie).Zawsz w teatrze, i to
                                        sa bardzo mile wspomnienia.
                                        • kragmel Re: czuje sie lepiej:) 31.12.04, 22:28
                                          no prob
                                          właśnie utknęłam na zdaniu o obrzędowości cerkiewnej eh
                                          • Gość: e Re: czuje sie lepiej:) IP: *.cac.psu.edu 31.12.04, 22:50
                                            CZy ty nie jestes zbyt tajemnicza osoba.Ja na tej stronie jestem od wczoraj.I
                                            czuje sie jak swinia (no moze) krowa na pastwisku.No nie wiem.Na tej stronie -
                                            mam na mysli:gazeta.pl Co to wlasciwie jst?
                                            • kragmel Re: czuje sie lepiej:) 31.12.04, 22:55
                                              Gość portalu: e napisał(a):

> CZy ty nie jestes zbyt tajemnicza osoba.
                                              bynajmniej
                                              na tym forum wszyscy prawie mnie dobrze znają ;)

Ja na tej stronie jestem od wczoraj.I
                                              > czuje sie jak swinia (no moze) krowa na pastwisku.No nie wiem.Na tej stronie -
                                              > mam na mysli:gazeta.pl Co to wlasciwie jst?
                                              gazeta.pl to portal jednego z największych polskich dzienników. przy okazji
                                              jest to bardzo aktywne forum dyskusyjne. i kilka innych rzeczy. chyba mówię
                                              jakieś oczywistości, ale nie wiem właściwie o co pytasz.
                                              • Gość: e Re: czuje sie lepiej:) IP: *.cac.psu.edu 31.12.04, 23:03
                                                nie, nie wiem ,cztalam inne nie wiem :temay, strony sa smieszne i bulwersujace
                                                • kragmel Re: czuje sie lepiej:) 31.12.04, 23:07
                                                  hmm to jest forum o urodzie. o niczym innym tu nie rozmawiamy. możesz się
                                                  przejść po innych forach, albo po usenecie (gazeta ma dostęp z www) i wybrać
                                                  coś dla siebie. jeśli nic ci nie odpowiada to po prostu nie lubisz tej formy
                                                  komunikacji i już, nie trzeba się zmuszać ;)
                                                  • Gość: e Re: czuje sie lepiej:) IP: *.cac.psu.edu 31.12.04, 23:29
                                                    hmm, Ty sie "jezysz"i ja sie" jeze'.Ja to lubie.O urodzie to ja bym mogla
                                                    dlugo.I nawt mysle ,ze wiem cos niecos na ten temat i moze sie nawet" zaloguje
                                                    sie".Kragmel nie wim jak dlugo bedziesz siedzialala przy komputerze.Polnoc sie
                                                    zbliza i my tu tez celebrujemy polski nowy rok.Zycze ci wszstkiego naj i bedzie
                                                    mi ciebie brakowalo.
                                                  • kragmel Re: czuje sie lepiej:) 01.01.05, 01:02
                                                    ja tu jestem stale. więc jak się już zalogujesz to mrugnij, że to ty ;)
                                                    ja sobie i wszystkim życzę, żeby wciąż było lepiej i zawsze krok do przodu,
                                                    odważnie.
                                                  • Gość: e Re: czuje sie lepiej:) IP: *.cac.psu.edu 01.01.05, 01:18
                                                    OK
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka