Dodaj do ulubionych

BŁAGAM O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 18.05.02, 22:47
Proszę wszystkich o radę,jaki waszym zdaniem korektor do twarzy jest
anjlepszy? Mam raczej nieopaloną cerę z przeciętnymi śladami po trądziku ale
chciałabym pozbyć się tego czerwonawego odcienia twarzy i zamaskować widoczne
wypryski.Co możecie mi polecić? I jak kształtuje się przedział cenowy?
Obserwuj wątek
    • Gość: elph Re: BŁAGAM O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.05.02, 22:58
      Lubię korektor w sztyfcie z MaxFactora (do jasnej cery - nr 21), silnie
      kryjący, ale nie wysusza cery; cena ok. 26 zł. Polecam!
      • Gość: elph Re: BŁAGAM O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.05.02, 15:23
        Gość portalu: elph napisał(a):

> Lubię korektor w sztyfcie z MaxFactora (do jasnej cery - nr 21), silnie
        > kryjący, ale nie wysusza cery; cena ok. 26 zł. Polecam!

Zrobiłam tzw. "czeski błąd"-poprzestawiałam cyfry, korektor o którym piszę ma
        numer 12. Bardzo dobrze kryją też podkłady z firmy Vichy.
    • spearsbritney Re: BŁAGAM O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.05.02, 23:01
      Zapomniałam dodać że zależałoby mi na korektorze,którym można by pokryć całą
      twarz a więc na dość wydajnym produkcie,najlepiej w kremie...
      • Gość: rossa Re: BŁAGAM O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 18.05.02, 23:44
        Korektor na całą twarz??? Zgroza!
        Już chyba lepiej mieć lekko zatuszowane wypryski niż maskę na całej twarzy.
        Maska to się dopiero rzuca w oczy!
    • justy1 Re: BŁAGAM O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.05.02, 00:10
      Lepiej wyleczyć skórę, a nie maltretować ją grubą warstwą kosmetyków? A póki
      co, zamiast korektora na całą twarz może wystarczy kryjący podkład, np. La
      Roche Posay, i do tego miejscowo korektor (zielony na zaczerwienienia).
      • anet1 Re:Zielony korektor LRP 20.05.02, 18:23
        Mam zielony korektor LRP, nigdy wcześniej nie używałam korektorów. Dziewczyny
        wydaje mi się on beznadziejny, albo ja nie umiem się nim smarować. Smaruję nim
        wyprysk, czekam chwilę i na to podkład. Kiedy nakładam podkład korektor się
        rozmazuje i tak jakbym go wcale nie miała na twarzy. Po prostu żadnego efektu.
        Pozdrawiam,
        • Gość: katrina Re:Zielony korektor LRP IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.02, 20:12
          Ha ha, mam to samo! A najlepsze (najgorsze) jest to, że jak go stosowałam po
          raz pierwszy (był kupiony specjalnie na sylwestra), to efekt był, i to cudowny.
          Za diabła nie wiem jak mi się to wtedy udało? Może kwestia oświetlenia? W
          każdym razie teraz pełna tubka leży i zdycha.
          • Gość: vikcia Re:Zielony korektor LRP IP: *.pl 21.05.02, 11:36
            Nie wiem, czy to coś da, bo nie mam w tej kwestii zbyt dużego doświadczenia,
            ale może spróbujcie w związku z tym NA podkład (tak na "chłopski rozum"... ;-
            )))?? Rozumiem, że to jest zielone i może być widoczne, ale może da się tak
            wsmarować, wmieszać w podkład w miejscu syfka, że go ładnie zakryje?
    • Gość: agul Re: BŁAGAM O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 21.05.02, 12:04
      Z tym korektorem zielonym LRP to jest tak ze trzeba poczekać aż on się dobrze
      wchłonie, można go trochę wklepać w skórę i dobrze maskuje. Fajne są same
      podkłady LRP które też dobrze maskują. Na te czerwone przebarwienia radziłabym
      Ci robić dość regularnie peeling twarzy i wtedy powinno wszystko zniknąć po
      jakimś czasie bo ile można tak maskować i maskować?? Potem pojedziesz gdzieś na
      wakacje, będziesz chcciała pójść na plażę to przecież nie wysmarujesz się
      korektorem i podkładem, nie? Na lato trzeba mieć ładną cerę, bo nie można
      używać za dużo kosmetyków. Dobre są też korektory miejscowe LAncastera ale
      trochę drogie. Pozdrawiam i powodzenia.
      • Gość: ania Re: BŁAGAM O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.98.124.* 22.05.02, 11:07
        A ja polecam Touch Eclat-YSL ,sama, jak moja buzia wydaje się jakaś taka
        ziemista, daję go na środkową część buzi.Zaznaczam , że lekko rozświetla !
    • Gość: Vera Re: BŁAGAM O POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 17:10
      A może spróbujesz takiego koncentratu wybielająco-korygującego z serii AA
      Oceanic chyba jest on do cery z problemami naczynkowymi. Choć tak do końca to
      nie wiem czy chodzi Ci o rumień czy o czerwoność od wyprysków. Ale w jednym i
      drugim wypadku jak tu ktoś napisał najlepiej na dłuższą metę jest wyleczyć
      skórę u dobrej kosmetyczki. Wszystko się da skorygować więc się nie przejmuj.:)
      pozdrawiam
      Vera
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka