Dodaj do ulubionych

KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!!

IP: *.stalowa.pilicka.pl 05.01.05, 16:36
Sporo kupuje na alegro,mam sprawdzonych sprzedawcow i takich,ktorych aukcjom (zanim cos kupię)dlugo sie przyglądam...Cos mnie dzis zmrozilo..chce Was ostrzec przed pewną osobą zobaczcie prosze konto Oliwkab aukcja.onet.pl/show_user.php?search=Oliwkab ..alegro niedawno zawiesilo jej konto..czemu?poczytajcie negatywy. Zupelnie niedawno trafilam na aukcje Double wear EL u uzytkownika Tomaszcx.Osoba ta pisala,ze ma do sprzedania ten podklad nie potrafila podac jego odcienia..ponoc sie zamazal..przedstawila sie jako wizazystka(zobaczcie strone "o mnie" Oliwkab.coz za zbieg okolicznosci...)ktora ma duuuzzzoo podkladow i nie wie jaki to kolor..dziwne,skoro to jej profesja to wie,ze EL ma ich w PL tylko 4 odcienie i latwo i ch rozroznic..Moja intuicja powiedziala mi,zeby uwazac na tą osobe..wydala mi sie podejrzana.Nie mylilam sie.Dzis zupelnie przypadkiem trafilam na aukcje wykonanie makijazu na studniowkę czy cos w tym stylu u uzytkownika Tomaszcx ..zdjęcia makijazy cos mi przypomnialy..Jestem wzrokowcem,mam pamięc fotograficzną.To byly zdjęcia ktore jako wlasne pokazylala tez kiedys Oliwkab!!!!!tez jako ofertę makijazu!!!!pomyslalam,ze to niemozliwe,Oliwkab ma zablokowane konto za te oszustwa z ponownym napelnianiem luksusowych kosmetykow..Weszlam na jej konto-odblokowane!-Sprawdzcie-ona kupuje sama od siebie( Tomaszcx od Oliwkab)zeby miec pozytywne komentarze!Zobaczcie ile razy powtarzala ten proceder,kupuje od siebie i sprzedaje z konta uzytkownika Tomaszcx..Zauwazcie(sprawdzcie aukcje tych obydwu osob)iz nawet opis,grafika aukcji są identyczne..Lokalizacja-jedna ŁOMIANKI ,druga-Warszawa..to tyle ku przestrodze.Pisze o tem,gdyz mialam zrobic spore zakupy u Tomaszcx swego czasu ale cos mnie tknęlo...a dzis przypadkiem skojarzylam fakty.Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • kalooo Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! 05.01.05, 16:41
      oh inez,ty sherlocku holmesie!! ;D
      Ale dzięki,zawsze takie wieści mogą się przydać! ;)
      pozdro noworoczne!! ;*
      • inez22 Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! 05.01.05, 16:47
        kalooo-zupelny przypadek ze to znalazlam,(+moja niezawodna intuicja;)))
    • insidemyownmind Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! 05.01.05, 18:19

Faktycznie... masz rację. Porówniałam stronki z produktami obydwu osób i układ
      graficzny jest ten sam i jest to więcej niż pewne, że to ta sama osoba.
      Na tym allegro to trzeba być aż przesadnie wyczulonym, bo co tam się dzieje,
      jakie buble ludzią sprzedają pod nazwą np."markowych kosmetyków", to się w
      głowie nie mieści.
      Ja kupiłam na allegro tylko 2 razy: perfumy u karolinka_wawa - odebrałam
      osobiście, bo się akurat tak złożyło, że mam rzut beretem i wszystko było ok:)
      ślicznie pachną, a drugi mój zakup to był u olaola1 taki zestawik CLinique do
      makijażu i też wszystko w najlepszym porządku, towar nowiutku, świerzutki,
      super zapakowany i przede wzystkim 100% oryginalny:)
      I to na tyle moich doświadczeń z allegro.
      Jednak jestem czujna... oj trzeba trzeba...

Pzdr:)
      • anula36 Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! 05.01.05, 20:19
        u Olaola1 troche kupuje ( z kolei ja mam w Krakowie rzut beretem:) i naprawde
        moge polecic to bardzo kompetentna i uczciwa osoba a towar ma zawsze oryginalny
        ( moj Allegro-nick AnulaKKK zeby nie bylo,ze sobie samej reklame robie)
        • Gość: klara Re: Do Anula36 IP: *.autocom.pl 06.01.05, 15:00
          podeslij mi stronke tego olaola1 bo jakos szukam i mowi mi ze nie ma takowego allegrowicza.prosze:).Ja tez jestem z Krakowa i zastanawiam sie czy jest ktos w Krakowie kto sprzedaje ogrinalne produkty, ktore mozna sprawdzic i odebrac osobiscie.
          • insidemyownmind Re: Do Anula36 06.01.05, 15:14
            www.allegro.pl/my_page.php?uid=1133202
          • Gość: Kss Re: Do Anula36 IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 06.01.05, 21:39
            www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1133202
    • Gość: Aga Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 20:36
      zglos administratorowi allegro
      • Gość: inez22 Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! IP: *.stalowa.pilicka.pl 05.01.05, 20:49
        Aga-to do mnie napisalas?mozesz mi powiedziec jak sie zglasza takie sprawy?kompletnie zielona w tych kwestiach jestem;(
        • Gość: kiku.san Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! IP: *.neonet.gliwice.pl 05.01.05, 20:56
          Nic nie da zgłoszenie tego zespołowi Allegro. Ma dwa konta, pewnie na dwa
          nazwiska, albo swoje i męża. Adresy może mieć inne, a i tak wysyła to sama
          idzie na pocztę. A nie ma zakazu sprzedaży i kupowania od siebie samej.
          • Gość: inez22 Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! IP: *.stalowa.pilicka.pl 06.01.05, 11:45
            mozna kupowac od samego sibie?pierwsze slysze...
            • justa_79 Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! 06.01.05, 12:15
              a jak mu udowodnią, że kupuje od samego siebie? jedno konto zarejestrował na
              siebie i swój adres, a drugie np. na nazwisko i adres babci.
              • Gość: em Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! IP: *.kp.pl 06.01.05, 14:06
                może kupuje tylko wirtualnie, nic nie wysyła tylko prowizję z Allegro reguluje -
                bo musi. W sumie na tym traci, ale cóż dobre imię kosztuje ... to tylko takie
                moje luźne przemyślenia, może błędne ...
                • justa_79 Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! 06.01.05, 14:13
                  albo przygotowuje sobie grunt do występów... przecież właśnie na takiej
                  zasadzie działają oszuści na allegro, tyle, że niektórzy występują w kilka
                  osób, całymi szajkami - najpierw kupują od siebie nawzajem, żeby sobie narobić
                  opinii, a później sprzedają innym ludziom i ich oszukują. np. jednocześnie
                  wystawiają 100 aukcji, wszystkie się kończą w jednym terminie, płatność tylko z
                  góry przelewem... i później 100 osób nie zobaczy na oczy oczekiwanej przesyłki.

nawet, jeśli koleś robi te matactwa tylko dla zrobienia sobie opinii, a nie w
                  celu zrobienia grubszej afery, to uważam, że jest nieuczciwy i wolę od niego
                  nic nie kupować. skoro oszukuje przy opiniach, to może oszukiwać i w innych
                  sprawach.
              • Gość: ziereal Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! IP: *.238.82.51.adsl.inetia.pl 06.01.05, 14:28
                i dwa numery ip tez ma?
                • Gość: inez22 Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! IP: *.stalowa.pilicka.pl 06.01.05, 14:39
                  nie sądze..ale jak to sprawdzic?
                  • Gość: zieeal Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! IP: *.238.82.51.adsl.inetia.pl 06.01.05, 15:37
                    od tego jest allegro:)
                    • konwalia33 Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! 06.01.05, 15:40
                      Ip tu nie ma nic do rzeczy. Przecież moze korzystać z kompa w domu, w pracy, w
                      kafejce internetowej - wszędzie będzie miał różne IP.
                • justa_79 Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! 06.01.05, 15:58
                  a słyszałaś o zmiennym IP? :)
                  • Gość: ziereal Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! IP: *.238.82.51.adsl.inetia.pl 06.01.05, 16:20
                    tak, slyszałam..
                    ale jezeli ono nie zmienilo nawet szaty graficznej swoich aukcji:),to zakladam
                    sobie, ze moze ma neo czy cos i loguje sie z tego samego kompa.
                    • justa_79 Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! 06.01.05, 16:24
                      fakt, może idzie na łatwiznę ;) w każdym razie napisałam do allegro, chociaż
                      wątpię, żeby mogli coś udowodnić.
                      • Gość: inez22 Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! IP: *.stalowa.pilicka.pl 06.01.05, 17:53
                        jedna z poszkodowanych osob(kupujących od uzytkownika Oliwkab)zglosila sprawe na policje,tej ,ktora dostala jakis kosmetyk dopelniony bodajze szamponem poradzilam zrobic to samo..
                • Gość: Nitka Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:57
                  Może mieć dwa i 100 jeśli mam dynamiczne, może miec i ten sam.
                  Ale ten sam adres IP jeszcze nic nie znaczy, bo może to być np sieć osiedlowa
                  • Gość: inez22 Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! IP: *.stalowa.pilicka.pl 07.01.05, 00:22
                    w kazdym razie oszukane dziewczyny poszly juz z tym na policje...najlepsze co mogly zrobic.
                    • zanzare Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! 11.01.05, 12:40
                      wczoraj sprawdzilam polecanego przez siebie wczesniej Ziorka - co sie z ty
                      gosciem stalo? jeszcze ok miesiac temu bylo ok a teraz prawie setka
                      niezadowolonych klientow i te chamskie komentarze od sprzedajacego!!!jezeli juz
                      kupowac na allegro to tylko od tzw super sprzedawcow.
    • Gość: zanzare Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:41
      inez22 ma racje - na allegro trzeba bardzo uwazac a przede wszystkim czytac
      komentarze wystawione spzedajacemu wczesniej. Osobiscie kupilam juz chyba z 6
      rzeczy na aukcji i z 4 bylam bardzo zadowolona , w pzrypadku jednej (plaszcz
      pikowany ortalionowy) nie do konca bylam zadowolona, a w pzrypadku perfum
      nacielam sie na oszusta - tez troche z wlasnej winy , bo nie przeczytalam
      komantarzy do tej osoby - perfum do tej pory nie dostalam , ale na szczescie
      paczka byla wysylana za pobraniem , wiec kasy nie stracilam, ale za to nerwy
      tak. Uzytkownik berkley ma zablokowane konto i nawet negatywa mu nie moglam
      wystawic. nie wszczyscy to oszusci bardzo polecam Ziorka towar jak najbardziej
      w porzadku.
      • mijka Ziorek - przeczytacie proszę 16.01.05, 20:43
        Dziewczyny, kiedyś było mnóstwo negatywnych postów o Ziorku. Poszukajcie w
        wyszukiwarce Gazety, a teraz przeczytajcie na czym polega jego złodziejstwo pod
        linkiem:

www.o_ziorku.webpark.pl/#
        oraz

forum.onet.pl/0,2,1,0,17275,9096646,27224907,uforum.html?ufSort
        Myślałam, że już nie ma sprawiedliwości (mnie też okradł), ale okazało się, że
        ta setka poszkodowanych przez Ziorka postanowiła się zjednoczyć i wysunąć
        przeciwko niemu potężne działa..

Ta strona ta tylko namiastka akcji jaka została podjęta, by ukrócić
        złodziejstwo i poniżanie innych uczciwych ludzi przez Ziorka.
    • justa_79 Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! 07.01.05, 12:05
      nieuczciwi sprzedający to jedna sprawa. a druga to kupujący. mnie czasami
      wkurzają ludzie, którzy zalicytują, a później nie mogą się zdecydować, czy
      kupić. kilka razy zdarzyła mi się taka sytuacja. przeciąga sprawę, kręci, a to
      chory, a to sieci nie ma... a jak wystawisz negatywa, to niestety rewanż pewny.

moim zdaniem wiele osób właśnie nie wystawia negatywnych komentarzy w obawie,
      że ta osoba się zemści. tego się niestety nie da uniknąć. a później ktoś
      przeczyta Twoje komentarze, nie wiem, jaka była prawda, ale woli nie ryzykować
      u już u Ciebie nie kupi...
      • Gość: inez22 Re: KU PRZESTRODZE-ALEGRO!!!!!!!!! IP: *.stalowa.pilicka.pl 07.01.05, 23:06
        opisalam to co znalazlam-zbulwersowal mnie fakt sprzedawania luksusowych kosmetykow zuzytych i napelnianych ponownie "cholerawieczym".Jestem w kontakcie z tymi dwoma pokrzywdzonymi dziewczynami(czyt.2 ostatnie negi Oliwkab)wiem,ze jedna dostala tubkę dopelnioną szamponem...bez komentarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka