Dodaj do ulubionych

Jakie perfumy - doradźcie ?

IP: *.ltk.com.pl 22.05.02, 13:19
Wiem, ze to sprawa bardzo indywidualna, na kazdym perfumy pachną inaczej itd...
ale bardzo proszę o radę - szukam jakiegoś nowego zapachu. Mam w tym względzie
bardzo małe doswiadczenie, niestety. Wizyta w perfumerii niewiele daje, bo po
chwili wszystko wydaje mi się takie samo.

Doradzcie mi prosze, jakies swieze, lekkie wody toaletowe, nie duszące, nie za
słodkie. Spróbuję określić moje preferencje - lubie np. Green Tea E.Arden i
L'eau par Kenzo. A np. Dune Diora lub Parfum d'ete Kenzo są dla mnie męczące i
za słodkie.

Jesli przyjdzie Wam cos do głowy - napiszcie ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: mar Re: Jakie perfumy - doradźcie ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.02, 14:29
      Emporio White Armani - uwielbiam na lato
      L'eau d'Issey Isseya Miyake
      Acqua di Gio Armani
      • Gość: Gosia Re: Jakie perfumy - doradźcie ? IP: *.nat.visnet.pl 22.05.02, 16:40
        Polecam ci gorąco OUI Lancoma.Jest to bardzo świeży i subtelny zapach.
        • dominique_o Re: Jakie perfumy - doradźcie ? 24.05.02, 13:27
          popieram !OUI Lancoma to bardoz przyjemny zapach na lato ...
          A moj faworyt to: 'Romance' Ralpha Laurenta (kwiatowy, bardzo kobiecy).
    • Gość: paulka2 Re: Jakie perfumy - doradźcie ? IP: *.tc.ph.cox.net 22.05.02, 17:23
      Polecam Happy Clinique.Swiezy , lekki - w sam raz na lato.
    • Gość: magamaga Re: Jakie perfumy - doradźcie ? IP: *.provider.pl / *.ost-poland.com.pl 22.05.02, 17:44
      Fajny jest tez Relaxing Fragrance Shiseido.
    • Gość: Teri Re: Jakie perfumy - doradźcie ? IP: *.abo.wanadoo.fr 22.05.02, 18:09
      Zwroc uwage na 212 (Carolina Herrera), uzywalam ich
      zeszlego lata, sa bardzo subtelne. Ich nuta cytrusowa
      stosunkowo szybko sie ulatnia i jakos szybciej z ciala
      niz z papierka, wiec nie sie daj zwiesc w perfumerii
      (papierek pachnie intensywnie cytursowo na poczatku)

Ciekawe sa tez perfumy Eau Belle d'Azzaro

Aqua di Gio, osobiscie bardzo je lubie (i wlasnie nimi
      pachne), ale zostawiaja zbyt silna korzenna nute jak na
      lato i tak sobie wlasnie mysle o tych 212.

Pozdrawiam T.
      • Gość: katrina Re: Jakie perfumy - doradźcie ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.02, 18:26
        Czy któraś z Was używała może 212 on ice? Mogłybyście opisać ten zapach i czy
        długo się trzyma? Zakochałam się w butelce, kolorku, poza tym NYC to moje
        najukochańsze (po Krakowie) miasto, a nie mogę nigdzie trafić na tester!
        Wszędzie stoją obok siebie 212 i 212 on ice ale testery sa tylko 212. przecież
        to chyba nie jest całkiem taki sam zapach? W dodatku wszędzie duże butelki, nie
        będę eksperymentowac za 250zł.
        • dominique_o Re: Jakie perfumy - doradźcie ? 24.05.02, 13:32
          Gość portalu: katrina napisał(a):

> Czy któraś z Was używała może 212 on ice? Mogłybyście opisać ten zapach i czy
          > długo się trzyma? Zakochałam się w butelce, kolorku, poza tym NYC to moje
          > najukochańsze (po Krakowie) miasto, a nie mogę nigdzie trafić na tester!
          > Wszędzie stoją obok siebie 212 i 212 on ice ale testery sa tylko 212. przecież
          > to chyba nie jest całkiem taki sam zapach? W dodatku wszędzie duże butelki, nie
          >
          > będę eksperymentowac za 250zł.

212 on ice jest bardzo podobne do normalnych - nuta zapachowa prawie bez zmian...
          no moze jest ciut bardziej cytrusowy. Jedyny minus(jak dla mnie, bo uwielbiam
          intesywnie pachniec) to to, ze sa bardziej ulotne (tak jakby to byla wersja na
          lato czyli tego alkoholu jest chyba mniej i krocej utrzymuja sie na ciele).

Mnie tez skuscilo opakowanie ..
    • Gość: kasica Re: Jakie perfumy - doradźcie ? IP: 157.25.78.* 23.05.02, 00:02
      Ja ostatnio do znudzenia propaguje Chaumet - Eau :-)
      Lekki kwiatowy zapach, wiosenny (przywodzi na mysl
      bez, konwalie, jasmin). W tym watku padly juz nazwy
      moich ulubionych zapachow: Oui, Relaxing fragrance,
      Eau d'Issey i Aqua di Gio, co okresla moje upodobania
      zaapachowe :) A Chaumet ma jeszcze te zalete, ze jest
      niepopularny, chyba nigdy nie spotkalam osoby, ktora
      by nim pachniala.
      • Gość: coralin Re: Jakie perfumy - doradźcie ? IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 23.05.02, 16:16
        Ja pachniałam poprzedniej wiosny, ale Chaumet w wersji podstawowej(białe
        pudełko:) Faktycznie są to mało popularne zapachy,ale dla mnie to ogromna
        zaleta.
    • Gość: meg Re: Jakie perfumy - doradźcie ? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 23.05.02, 07:17
      zielone Les belles Niny Ricci. Cudne, swieże. Ja na ich punkcie szaleje w
      lecie, mój facet - cały rok. ;)
      • Gość: Szarlot. Re: Jakie perfumy - doradz´cie ? IP: 195.116.180.* 23.05.02, 09:53
        Ja ostatnio zgupialam (codziennie sie nimi wrecz zlewam) na punkcie
        nowej wody Givenchy EAU TORRIDE (goraca woda).. jest to zapach
        zaskakujacy, bo kontrastowy.. na poczatku swiezy, a pozniej troche
        bardziej zmyslowy, powiem drapiezny... (ale nie duszacy czy mdlacy)..
        mysle, ze wart sprobowania na skorze.
      • Gość: Vera Re: Jakie perfumy - doradźcie ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 17:08
        Oj Meg popieram Cię całkowicie te perfumy są świetne, takie subtelne,
        eleganckie i kobiece.
        Jeśli ktoś lubi zapach herbaty, to np: Green Tea, mi bardziej podobają się Love
        me again, a dodatkowo fajne są Iceberg i trochę chłodny Truth.
        pozdrawiam
        Vera
    • Gość: ananies Re: Jakie perfumy - doradźcie ? IP: *.ipartners.pl 23.05.02, 16:19
      Teraz uzywam Manifesto Isabelli Rossellini - bardzo delikatny zapach, kwaitowo-
      ziolowy, w sam raz na lato.
      pozdr, ananies
    • Gość: coralin Re: Jakie perfumy - doradźcie ? IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 23.05.02, 16:29
      Ktoś wyżej napisał już o przepięknym zapachu Les Belles Niny Ricci(zielona
      butelka).Niestety zapach jest mało trwały(przynajmniej na mojej skórze).Dotyczy
      to zresztą wielu zapachów letnich. Lepiej po prostu kupić większą butelkę
      odświeżającej wody,bo efekt trwałości będzie podobny jak w bardziej
      skoncentrowanych.Tym bardziej,że takimi wodami można spryskiwaćcałe ciało bez
      ryzyka podrażnień.
      Świeże i jednocześnie trwałe są zapachy Herba Fresca i Pamplelune z serii Aqua
      Allegoria Guerlaine'a.Używałam jednej z nich ubiegłego lata i będę używać teraz.
      • Gość: kasica Re: Jakie perfumy - doradźcie ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 22:37
        Gość portalu: coralin napisał(a):

> Ktoś wyżej napisał już o przepięknym zapachu Les Belles Niny Ricci(zielona
        > butelka).Niestety zapach jest mało trwały(przynajmniej na mojej skórze).Dotyczy

Potwierdzam, jest niezbyt trwaly ale naprawde swietny... kolejny moj ulubiony :)
    • Gość: Pia Re: Jakie perfumy - doradźcie ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 16:50
      Ja także polecam: Emporio White Armaniego (mój absolutny hit z zeszłego roku),
      212 Coctail Summer Caroliny Herrery (była tylko jedna edycja tego zapachu rok
      lub dwa lata temu, ale można go jeszcze spotkać w perfumeriach), Aroma Tonic
      Lancoma (cała gama kosmetyków świetnych na lato), wody Biothermu (Vitaminee,
      Fitness itp, wszystkie świetne na upały), Eau Dynamisante Clarinsa. Herba
      Fresca oraz Pampelune Guerlaina to też niezły nabytek. Ostatnio bardzo dużo
      zapachów ma swoje letnie, lżejsze odpowiedniki (czytaj w czerwcowym TS). Życzę
      udanych zakupów, bo wybieranie i kupowanie perfum to prawdziwa frajda!
    • dzokejka Re: Jakie perfumy - doradźcie ? 24.05.02, 13:47
      Issey Miyake: L'eau d'Issey
      widziałam też dwie wersje na lato, jedna w pomarańczowym flakonie: Słońce i w
      niebieskim: Księzyc
      • kasiulek Re: Jakie perfumy - doradźcie ? 24.05.02, 21:07
        Ja od siebie dokladam Tommy Girl, moze byc w nowej wersji Summer w cieniowanej
        rozowawej butelce - kupilam sobie pare dni temu i bardzo jestem zadowolona!
        • Gość: aga Re: Jakie perfumy - doradźcie ? IP: *.jeremi.pl / 192.168.0.* 26.05.02, 15:38
          A ile ten nowy Tommy kosztuje? :)
          • kasiulek Nowy Tommy Girl 26.05.02, 20:37
            Zaplacilam 38 Euro za 50 ml - w Polsce pewnie bedzie troche drozej jak to
            zwykle z 'lepszymi' kosmetykami bywa
    • od71 Re: Jakie perfumy - doradźcie ? 27.05.02, 16:20
      Cze,

Calamus Comme des Garcons - bardzo zielone (liscie bambusa) i lagodne
      (seler!!!)

Najblizszy sklep w Berlinie.

Pozdr.

• Gość: agul Re: Jakie perfumy - doradźcie ? IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 27.05.02, 16:23
      Happy Clinique jest rewelacyjny na lato - świeżutki i leciutki. Ostatnio
      pojawiły się nowe Allure na lato - bardziej cytrusowe, też extra. No i myślę,
      że DKNY sa dobre na lato.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka