Dodaj do ulubionych

głębokie blizny i mocne przebarwienia po trądziku

IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 18:30
Mam GŁĘBOKIE i MOCNE przebarwienia po trądziku. Chcę się ich pozbyć raz na
zawsze. Szukam osoby, która miała podobny problem i poddała się jakiemuś
zabiegowi cud. Napiszczcie proszę jaki był stan waszej buzi przed i po
zabiegu oraz jaka jest jego cena. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jolka Re: głębokie blizny i mocne przebarwienia po trąd IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 22:24
      wyżej
    • juliet22 Re: głębokie blizny i mocne przebarwienia po trąd 23.01.05, 10:38
      Najlepiej się z tym udać do dobrego dermatologa. Jeżeli jesteś z Warszawy, mogę
      Ci podać namiary na takiego. Ja wprawdzie nie miałam takiego problemu jak Ty,
      ale jestem pewna, że i w tej sprawie "moja" pani doktor będzie Ci w stanie
      pomóc :)
      • pixela Re: głębokie blizny i mocne przebarwienia po trąd 24.01.05, 05:50
        Juliet, mogłabyś podać namiary na tego dermatologa w Warszawie? Leczyłaś u u
        niej trądzik?

pzdr
    • andrea10 Re: głębokie blizny i mocne przebarwienia po trąd 23.01.05, 12:16
      mam dokładnie ten sa problem co i ty,, tez poszukuje jakiejś dobrej kuracji
      dzięki której pozbede sie blizn,, jesli uda ci sie cos znaleć napisz do mnie i-
      v-k-a@wp.pl dziękuje
      • Gość: Jolka Re: głębokie blizny i mocne przebarwienia po trąd IP: *.artcom.pl / 194.6.246.* 23.01.05, 12:50
        Ciąle szukam ! Zabiegów jest pełno, tylko który wybrać ???
        Dlatego szukam osoby, który jakiś sprawdziła na własnej skórze i mogę się od
        niej czegoś dowiedzieć.
        Sama zastanawiam się nad Exodermem lub Dermabrazją. Chcę raz a dobrze !
        Podobno te wszystkie Easy, Yellow, Blue itp, itd są jak dla mnie za lekkie i
        musiałabym ich zrobić kilkanaście, co daje tyle samo kasy ile poważny, droższy
        i bardziej skuteczny "ciężki zabieg".
      • Gość: Martunia20 Re: głębokie blizny i mocne przebarwienia po trąd IP: *.asternet.pl / 213.155.191.* 23.01.05, 13:00
        Hej dziewczynki!
        Widzę że nie tylko mnie ten problem dotyczy. Więc ja Wam powiem tak: kiedy
        zapytałam swojej pani dermatolog o jakieś zabiegi na blizny i przebarwienia po
        trądziku usłyszałam: Na to nie ma żadnej rady, jedynie kremy pomogą, polecam
        Cepan.
        I co? Jajeczko. Cepan może i pomaga, ale trzeba go dłuuuugo stosować. No a ja
        nie byłam w tym systematyczna. Teraz, od września, używam Acne Derm. Zmiany są
        widoczne, jednak uzywam go naprawdę systematycznie-rano i wieczorem :) Zabiegów
        typu mikrodembrazja czy tym podobnych trochę się boję, tym bardziej, że dużo
        kosztują jak dla mnie i nie zawsze są po nich efekty, jakich się oczekuje.
        • Gość: Jolka Re: głębokie blizny i mocne przebarwienia po trąd IP: *.artcom.pl / 194.6.246.* 23.01.05, 17:10
          Martusiu a ile kosztuje ten Acne Derm i czy można go dostać w aptece bez
          recepty ? Na co on działa ? Na blizny, przebarwienia czy na stany zapalne
          skóry ? Opowiedz coś więcj o nim, jakie zauważyłaś efekty ? Z góry wielkie
          dzięki.
          • Gość: gosc Re: głębokie blizny i mocne przebarwienia po trąd IP: *.icpnet.pl 23.01.05, 17:23
            Acne derm kosztuje ok. 16 zł jest dostepny bez recepty i działa na przebarwienia
            • Gość: Martunia20 Re: głębokie blizny i mocne przebarwienia po trąd IP: *.asternet.pl / 213.155.191.* 23.01.05, 18:19
              Dokładnie tak jak napisała poprzedniczka-ok. 16 zł, bez recepty.
              Działa i na pryszcze i na przebarwienia, z tym że działa dość wolno i łagodnie,
              ale pozostawia długotrwałe efekty (już kiedyś go stosowałam i od tamtej pory
              mam ładniejszą buźkę). Oczywiście czasami pojawiają się jakieś paskudztwa, ale
              teraz znikają nie pozostawiając blizn i nie są tak bolące. Ogólnie rzecz biorąc-
              Acne Derm naprawdę pomaga, ale potrzeba troszkę czasu. Podczas kilku pierwszych
              aplikacji może pojawić się zaczerwienienie skóry, dlatego ja np.najpierw
              stosowałam go tylko na noc.
              A może zmniejszenie ilości pryszczy to też kwestia wieku? W końcu ja mam już 20
              lat i czas najwyższy żeby trądzik znikał ;)
              Polecam również zmianę diety-więcej owoców i warzyw a mniej tłuszczu i cukru-to
              też ma zbawienny wpływ na cerę :) Sprawdziłam na sobie :)
              • Gość: karola Re: głębokie blizny i mocne przebarwienia po trąd IP: 80.53.167.* 23.01.05, 22:19
                A co ma w składzie ten krem Acne Derm?
              • Gość: ania Re: głębokie blizny i mocne przebarwienia po trąd IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.01.05, 10:58
                polecam kremy z kwasami AHA i BHA np. Effaclar K (la roche posay) lub Lysanel
                Activ (SVR). Mają bardzo dobre działanie a są mnej inwazyjne i tańsze niz
                zabieg w gabinecie.
    • Gość: Monika wypróbuj ... IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 18:45
      1. najpierw smaruj twarz kremem Cepan (18 zl.) - skuteczny na blizny,
      oczywiście przy systematycznym stosowaniu - przez około kilka miesięcy
      2. później smaruj twarz kremem Acne Derm (16 zl.) - bardzo skuteczny na
      wszelkie przebarwienia

Efekty sama zobaczysz ! Powiem tylko tyle, że u mnie były REWELACYJNE !!!!
      • Gość: egis Re:głębokie blizny i mocne przebarwienia po trąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 18:42
        Zaskakuje mnie fakt, iż polecacie do usunięcia głębokich blizn potrądzikowych
        kremy, nie bardzo to rozumię, jak krem np LRP czy Acne Derm itp. może uzupełnić
        ubytek skóry? jest to niemożliwe, owszem blizny w postaci przebarwień to się
        zgodzę ale nie wgłębienia, żaden krem czy inny specyfik nie ma takiego
        działania.

Tu może tylko pomóc jakiś zabieg, nic więcej.
        • Gość: łaciata Re:głębokie blizny i mocne przebarwienia po trąd IP: *.chello.pl 25.01.05, 14:59
          na ubytki żel skinoren. on powoduje ziarninowanie naskórka, czyli chyba
          tworzenie się. a na blizny, pory itp (oraz przebarwienia) retin a (krem) na
          recepte w aptece. sama go stosuję od listopada codziennie na noc. na początku
          skora jest różowa i się w widoczny sposób łuszczy ale można to zatuszowac
          tormrmentiolem. retin a powoduje zmniejszenie widocznych zmarszczek poprzez
          odnąwę warstwy kolagenowej skóry. ja stosuje go raz na rok przez kilka miesięcy
          jesienno zimowych, dopóki słońce nie operuje mocno. szukam kogoś z plamami po
          ciąży.moje gadu gadu 5073902. łaciata
        • Gość: Olka Re:głębokie blizny i mocne przebarwienia po trąd IP: *.artcom.pl / 194.6.246.* 26.01.05, 06:00
          Wierz mi, że nawet krem może pomóc przy głębokich bliznach. Sama od jakiegoś
          czasu używam kremu Cepan (a musze przyznać, że mam również bardzo brzydkie
          blizny na twarzy). Poszłam ostatnio do mojej kosmetyczki i ona była w szoku, co
          ja robiłam z moją buzią. Myślała, że byłam na jakimś "poważnym" zabiegu. Nie
          wierzyła, że to po Cepanie. Moje blizny zmniejszyły się, stały się mniej
          widoczne, skóra na twarzy jaśniejsza, elastyczna, wogóle taka jakaś inna
          piękniejsza. A smaruję tym kremem tylko na noc (grubą warstwe najpierw
          wmasowuje przez jakieś 20 min, potem jeszcze drugą warstwe wklepuje i ide
          spać). Cepan naprawdę pomaga !!!!!
          • Gość: elissa Re:głębokie blizny i mocne przebarwienia po trąd IP: 80.53.167.* 26.01.05, 18:28
            Co to jest ten krem Cepan? Jaki ma skład? Ile kosztuje?
    • Gość: asica Re: głębokie blizny i mocne przebarwienia po trąd IP: *.dip.t-dialin.net 25.01.05, 18:21
      dziewczyny a czy kupie Acne Derm w Niemczech????Wiecie???Czy tylko w Polsce???
      • Gość: agata Re: głębokie blizny i mocne przebarwienia po trąd IP: 80.48.245.* 27.01.05, 09:28
        kupisz , pod nazwą skinoren krem , taki sam skład chemiczny , produkowany przez
        międzynarodowy koncern a acne derm produkt polski.
    • Gość: doris Re: głębokie blizny i mocne przebarwienia po trąd IP: *.chello.pl 26.01.05, 20:25
      ja tez mam ten problem rozmawialam z kosmetyczka. powiedziala, ze zaden, nawet
      nabardziej inwazyjny zabieg nie da mi gwarancji zlikwidowania blizna. to sa
      blizny, ktore znajduja sie w skorze wlasnciwej a ona jest jaka jest i nie da sie
      jej zmienic. zabiegi moga jedynie splycic niektore blizny, ale kazdy reaguje na
      nie inaczej. powiedziala tez, ze dla osob w mlodym wieku (ja mam 23) lepiej
      zastowac kilka lzejszych zabiegow nic jeden wielki. mi poradzila kwasy. moja
      kumpela tez mowila jaki maja fajny efekt. poki co nie mam kasy wiec chyba
      wyprobuje jeden z zaproponowanych kremikow. powiedzcie tylko dziewczyny, jezeli
      caly czas robia mi sie zaskorniki, to ktory krem bedzie lepszy?
      • Gość: Monia oj doris, doris ... IP: *.artcom.pl / 194.6.246.* 27.01.05, 06:07
        Powiem ci szczerze, że twoja kosmetyczka jest mało "fachowa". Obecnie na rynku
        jest ogrom takich zabiegów, które usuwają blizny, nawet te największe. Wiem, bo
        sama byłam u niejednych specjalistów. Niestety zabiegi te są bardzo drogie i
        niestety nie stać mnie. Ceny wahają się od 1200 zł do 7000, a nawet 10000 zł.
        Ale co może wiedzieć "zwykła" kosmetyczka .... popytaj lekarza wachowca !!!!!
        Kosmetyka estetyczna idzie z postępem !!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka