Dodaj do ulubionych

Tłuste włosy

24.01.05, 23:53
Po prostu się przetłuszczają. Proszę... najlepiej wypróbowany szampon lub
domowy kosmetyk. Co radzicie??
Obserwuj wątek
    • l81 Re: Tłuste włosy 25.01.05, 10:10
      Ja wypróbowałam wiele szamponów od szamponów z rzepy, Seboradin dla
      przetłuszczajaych ale one skutkowały na chwilę. Ostatnio dostałam szampon z
      firmy Vous Rocher /chyba ta nazwę przekręciałam/ - delikatny szampon dla
      wszyskich rodzajów włosów, ale jest idealny, nawet za bardzo wysusza włosy, że
      musze brać odżywkę dla suchych, żeby nie były tak suche.Może wypróbuj i zobacz
      jaki będzie skutek. Ponadto nie stosuj silnych szamponów tylko delikatne.
    • Gość: gala Re: T?uste w?osy IP: 217.153.141.* 26.01.05, 12:09
      Kup sobie szampon Fitomed do tlustych wlsow (do dostania w sklepach
      zielarskich.
      • piwnookaagacia Re: T?uste w?osy 29.01.05, 19:58
        A w jakiej cenie są te szmpony?? I gdzie mogę dostać ten pierwszy??
        • l81 Re: T?uste w?osy 01.02.05, 10:53
          Ja dostałam ten szampon w prezencie. Ale postaram sie dowiedzieć jak jego
          zdobyć. Chodzi mi o szampon z firmy Yves Rocher - delikatny szampon dla
          wszystkich rodzajów włosów.Moze sa w aptekach.Pozdrawiam.Wydaje mi sie że one
          sa dostepne droga przesyłkową/może trzeba wejść na ich stroneę internetową/.
      • Gość: szwaczka Re: T?uste w?osy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 20:41
        A ja biedna nigdzie nie mogę znależć tego szamponu. Szukałam po całym mieście,
        po wszystkich aptekach, to tylko wielkie gały na mnie wypuszczają i nic nie
        wiedzą o takim szamponie :(((((((((((((((
        • ivi11111 Re: T?uste w?osy 29.01.05, 21:29
          Myj wlosy codziennie.Nie bedziesz miala problemu.
          • piwnookaagacia Re: T?uste w?osy 29.01.05, 23:12
            Sama sobie myj codziennie włosy. Sorry, ale nie moge taich głupich komentarzy-
            jak nie wiesz, nie pisz. Myję codziennie, ale w 5 godzin po myciu już klapa.
        • kosmisia Re: T?uste w?osy 29.01.05, 21:38
          fitomed mozna zamowic przez internet:
          www.fitomed.pl/index.php
          co do seboradinu to na stronie firmowej podaja adresy sklepow firmowych:
          www.i-f.com.pl/
        • Gość: aga31 Re: T?uste w?osy IP: 62.233.214.* 01.02.05, 12:59
          Sklepy z kosmetykami Yves Rocher sa w wiekszych hipermaketach np w Geanie.
      • Gość: Inka_25 Re: T?uste w?osy IP: *.szwajcarska.pl 29.01.05, 23:51
        A ten Fitomed to co daje? Naprawdę taki dobry?
    • kosmisia Re: Tłuste włosy 29.01.05, 21:39
      aha, no i w internetowych aptekach sa te szampony dostepne
      • ivi11111 Re: Tłuste włosy 29.01.05, 23:24
        Ja myje wlosy codziennie rano.Nie chcialam Cie obrazic.Naprawde to jest jedyne
        wyjscie.
        • justa_79 Re: Tłuste włosy 31.01.05, 11:56
          tak, tylko niektórzy mają te włosy tłuste już po kilku godzinach. i co, mają je
          myć kilka razy dziennie, bo to jedyne wyjście?
          • Gość: Mońka Re: Tłuste włosy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.05, 23:33
            MAm podobny problem. Moja fryzjerka poradziła mi, żeby nie myć włosów
            codziennie, bo to tylko powoduję większy łojotok. Podobno w aptece i w Auchon
            mozna kupić mydło anytbakteryjne do mycia twarzy i włosów. Tym mydłem należy
            myc włosy przez tydzień lub dwa. Potem nalezy wrócic do szamponu , a mydło
            używać raz na miesiąc. Fryzjerka nie pamiętała nazwy. Mydło jest w białym
            opakowaniu z brązowym obrazkiem. Jak któras z Was wie o co chodzi , to proszę o
            podanie nazwy i firmy. Pozdrawiam
            • Gość: Asi Re: Tłuste włosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 08:02
              Pewnie o mydło siarkowe, jest w taki opakowaniu, a ponadto przeznaczony dla
              osób z łojtokiem, itp
            • justa_79 Re: Tłuste włosy 01.02.05, 13:05
              Biały Jeleń?
    • dori7 Re: Tłuste włosy 01.02.05, 01:19
      Tez tak mialam jako nastolatka, wiec dobrze znam ten koszmar, wlosy lepkie i
      wiszace 5godzin po umyciu i nic nie pomagalo :((

Zelazne zasady: wlosy krotkie, rece z daleka, zadnych odzywek, bo tylko
      pogarszaja sprawe i bardzo delikatny szampon, bo po ostrzejszym przy tak
      czestym myciu podraznisz skore glowy i dostaniesz suchego lupiezu.

Moze sprobuj zmienic cos z dieta? Zeby wyregulowac organizm. Moze tez odrobine
      pomoc pianka do ukladania wlosow Taft (zielona nadajaca puszystosc) - wysusza
      troche wlosy - zdecydowanie mniej sie przetluszczaja.
      • dori7 Re: Tłuste włosy 01.02.05, 01:23
        A, i jeszcze koniecznie witamina B, najlepiej jakis skrzyp polny czy inna
        skrzypowita!
        • Gość: Martunia20 Re: Tłuste włosy IP: *.asternet.pl / 213.155.191.* 01.02.05, 13:11
          Mam ten szampon z Fitomedu-żadna rewelacja. Być może włosy odpoczywają od tej
          całej chemii zawartej w szamponach, ale na pewno szampon ten nie zmniejszył
          przetłuszczania moich włosów.
          Niedawno w akcie desperacji postanowiłam nie myć włosów przez tydzień...
          Wytrzymałam 5 dni. I co? Rzeczywiście mniej się przetłuszczały... przez jakieś
          2 tygodnie. Teraz znowu to samo :)

Pozdrawiam.
    • piwnookaagacia Re: Tłuste włosy 02.02.05, 19:24
      A to mydełko gdzie i po ile się kupuje??
      • Gość: Mońka Re: Tłuste włosy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.05, 23:54
        Wypróbowałam Acne Acid - ale nie zadziałało. Może za krótko stosuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka