Dodaj do ulubionych

"PARÓWKA" - jak robicie?

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.05, 18:59
Podobno świetnie poprawia wygląd skóry na twarzy. Ale jak robić parówkę, żeby
sobie nie uszkodzic cery? Czytałam, że można raz na tydzień, na 10 minut.
Jakich użyć ziół, czy olejków? I co nałożyć potem-jaką maseczkę, żeby
odpowiednio zamknąc pory?

Podzielcie się swoimi doświadczeniami! Dzięki!! :D
Obserwuj wątek
    • smee Re: "PARÓWKA" - jak robicie? 30.01.05, 19:05
      Ja robie tak: do miseczeki (takiej wiekszej, jak na zupe) wsadzam jedna/dwie
      saszetki rumianku, zalewam wrzatkiem, czekam ze 2 minuty i pochylam nad
      miseczka umyta twarz (saszetki zostawiam w wodzie), zakrywam glowe recznikiem,
      zeby para nie uciekala i siedze tak ok. 10-15 minut. Potem nakladam maseczke
      zwezajaca pory Lirene (seria niebieska). I tyle :)))

• kragmel Re: "PARÓWKA" - jak robicie? 30.01.05, 19:13
        Smee, teraz mi powiedz, co to ci robi. bo ja tkwię tu w przekonaniu, że parówkę
        robi się, aby rozpulchnić skórę, rozszerzyć pory i móc wykonać oczyszczanie. a
        po nim dopiero maska ściągająca.
        • smee Re: "PARÓWKA" - jak robicie? 30.01.05, 19:17
          Khem khem nie chcialam sie przyznawac, ale ja po niej trochu usuwam roznych
          niechcianych gosci ;) Juz sie boje przyznawac, bo beda mnie tu scigac ;)) Oh
          Kragmel, przed Toba nic sie kurcze nie ukryje ;)))) Chyle czola, Madame
          Holmes ;)
          • kragmel Re: "PARÓWKA" - jak robicie? 30.01.05, 19:33
            hehe, mnie się bać nie musisz. ja chodzę na mechaniczne oczyszczanie do
            kosmetyczki i wcale się nie wstydzę ;P
          • mokra_jane Re: "PARÓWKA" - jak robicie? 07.02.05, 13:49
            małe pytanko (jeszcze nigdy nie usuwałam nic sobie po parówce - zawsze na
            sucho:))
            po jakim czasie od tego domowego zabiegu skóra wraca do normy, czyli nie jest
            zaczerwieniona?
      • Gość: Małgorzata Re: "PARÓWKA" - jak robicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 19:16
        Ja podobnie, z tym że zamiast miski uzywam sauny do twarzy (kupiona w Rossmanie
        za jakies 25 zl). Duzo wygodniej. Wlewam zaparzony rumianek i jakies 15 min
        robie parowke. Raz badz dwa na tydzien. Potem nakladam maseczke Avonu Pore-
        Fection zwezajaca pory. Na pewno nie nalezy po parowce po dworze lazic ;)
        • Gość: kiddo Re: "PARÓWKA" - jak robicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:01
          oooooo serio saunę do twarzy można kupić już za 25 zł? powiadasz że w
          Rossmanie? i co - sprawdza się, nie psuje? hmmmm to może i ja sobie taką
          sprawię, bo to na pewno wygoda o niebo większa..
          • Gość: Małgorzata Re: "PARÓWKA" - jak robicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 20:25
            Promocja wtedy byla :) Ale pewnie i teraz ze 30 zl tylko kosztuje, musisz
            przejsc sie do Rossmana i skontrolowac :). Swoja mam od sierpnia zeszlego roku
            i uzywam 1-3 w tygodniu, wciaz dziala :)
            • kraxa ja tez mam saune z rossmana 07.02.05, 12:28
              sa oczywiscie drogie sauny babyliss, ale po co?rosmanowska sie dobrze sprawdza.
              a do wody dodaje plyn "kapiel parowa" dr Hauschki- tani wprawdzie nie jest, ale
              ja jestem zywym dowodem skutecznosci tych kosmetyków. zlikwidowaly mi upiorne
              pryszcze, które mimo niemlodego juz wieku nie poddawaly sie niczemu.
              • ptasia Re: ja tez mam saune z rossmana 07.02.05, 12:36
                a gdzie to cudo stoi w Rossmanie? w dziale z piel. twarzy? nigdy nie widziałam :(
              • lunalovelight Re: ja tez mam saune z rossmana 07.02.05, 13:21
                hmm, a jak ta 'sauna' wyglada i na jakiej zasadzie dziala? bo cena sugeruje, ze
                nie jest to superskomplikowane ustrojstwo :).
                • Gość: Małgorzata Re: ja tez mam saune z rossmana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:00
                  Bylam dzis w Rossmannie, sauna kosztuje 34,90 zl. Nie stoi przy kosmetykach,
                  trzeba szukac jej w tej czesci, w ktorej sa radia, kubki itp. Wyglada podobnie
                  jak ta z Allegro:

www.allegro.pl/show_item.php?item=40513600
                  Wlewa sie na podstawke wode czy zaparzony rumianek, przykrywa nakladka, wlacza
                  guziczek i potem trzeba czekac, az woda zacznie parowac...I gotowe :)

• olka74 Re: "PARÓWKA" - jak robicie? 07.02.05, 12:43
      Czy osoby majace sklonność do pękajacych naczynek mogą sobie robić parówki?
      • kraxa raczej nie, ta metoda odpada 07.02.05, 12:53

• ola1973 Re: raczej nie, ta metoda odpada 07.02.05, 13:18
          kraxa,czy uzywasz jakichs innych kosmetykow dr.Hauschki.Jak tak to co mogla bys
          mi polecic do cery mieszanej i jakie sa ich ceny? Dzieki.
          • kraxa uzywam prawie wszystkich 08.02.05, 11:05
            Na poczatek przebój tej firmy, o którym juz wielokrotnie pisano na forum-
            olejek regulujacy- fantastyczna rzecz. Normalizuje wydzielanie sebum,
            zlikwidowal mi ropne wypryski. Ponadto, na dzien w polaczeniu z olejkiem uzywam
            fluidu barwiacego- bardzo dobra kombinacja bo mozna regulowac intensywnosc
            koloru przez zmiane proporcji mieszanki obu preparatów. Oczywiscie wspomniany
            wyzej plyn "do parówek", tonik regulujacy, krem pod oczy. Poza tym do ciala
            mleczko z pigwy, olejek fitness, olejek z tarnina, teraz czekam na zamowiony
            tusz. Ja jestem zwolenniczka kosmetyków naturalnych wiec Hauschka jest dla mnie
            strzalem w dziesiatke- niesamowity komfort stosowania i widoczne efekty. Ja
            kupuje Hauschke w Aquavicie- mysle, ze nawet doliczajac 7 zl za przesylke, jest
            to do przejscia. Polecam, spróbuj. a na noc do lustej cery proponuje
            wypróbowac aromasesencje- balsam z ylang Ylang z Decleora, niestety duzo
            drozsza niz Hauschka(ok 120 zB sBoiczek , ale bardzo wydajny).
            • Gość: Mała Re: uzywam prawie wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 11:14
              A możesz podać namiary na aquavitę bo nie mogę jej nigdzie znaleść.
              • kraxa www.aquavitae.com.pl 08.02.05, 11:35

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka