Dodaj do ulubionych

krem do twarzy

IP: *.ds12.agh.edu.pl 30.01.05, 20:33
ja wiem ze to indywidualna sprawa....ale ja naprawde nie wiem jakiego kremu
powinnam uzywac albo zelu do mycia twarzy. Mam skore slonna do wypryskow, ale
po umyciu woda z mydlem lub tylko woda jest ona sucha i sciagnieta (czasem
nawet boli)...jakis krem nawilzajacy, tłusty, półtłusty? Jesli tak to jaki?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: olka Re: krem do twarzy IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:29
      Miałam ten sam problem co ty. Używam kremu Bambino. Wieczorem myję twarz wodą z
      szarym mydłem, które zaczęłam stosować po wypowiedziach niektórych
      forumowiczek. Myślałam na początku że zedrze mi skórę bo to mydło, ale jest
      łagodne i dobrze oczyszcza. Żele do skóry mieszanej mnie uczulały a co do
      wrazliwej to nie czułam się po nich umyta. Potem ten krem. Rano myję tylko wodą
      i również stosuję ten krem. Słyszałam też że taką cerę najlepiej oczyszczać raz
      dziennie (chyba że się człowiek poci to częściej), bo niszczy się jej płaszcz
      ochronny i wtedy cera nam ,,szaleje". Jeszcze tego nie wypróbowałam ale może w
      przyszłości.
    • kragmel Re: krem do twarzy 30.01.05, 22:21
      mycie żelem antybakteryjnym albo mydłem dla dzieci. potem krem nawilżający,
      który nie zatyka porów. w tej chwili mam żel Olay i całkiem mi się on podoba
      (używam na noc). na wypryski jakiś punktowy wysuszacz. a jaką masz generalnie
      skórę?
      • Gość: aaa Re: krem do twarzy IP: *.ds12.agh.edu.pl 30.01.05, 22:48
        dzieki za odpowiedzi.
        skore kiedys mialam bardziej tlusta ale teraz to raczej mieszana, krem
        nawilzajacy nie zatykajacy porow - a jakiegod konretnego uzywasz?
        Pozdrawiam
        • kragmel Re: krem do twarzy 30.01.05, 22:52
          eh się niezbyt precyzyjnie wyraziłam ;) na noc smaruję buzię żelem Olay,
          dokładnie Active Hydrogel się zowie. trochę się bałam, że będzie za mało
          nawilżał, a skóra się ściągnie, ale jestem miło zaskoczona. na dzień używam
          biodermine, reguluje skórę tłustą i świetnie matuje.
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: krem do twarzy IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 30.01.05, 23:14
            Żel do higieny intymnej - dobrze myje, jest delikatny, nie wysusza (a myję
            twarz 3 razy dziennie). Kremik w zależności od tego, czego bardziej potrzebuje
            skóra - intensywniejszego nawilżenia, czy antybakteryjnego działania.
            • Gość: olka Re: krem do twarzy IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:46
              A jakiego żelu używasz? Ja wczoraj to wypróbowałam i na początku miałam bardzo
              przyjemne odczucie a później zaczęły mnie piec policzki. Ale może to kwestia
              firmy.
              • Gość: asiek_asiekowaty Re: krem do twarzy IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 12:07
                Ziaji. To trochę dziwne, że Cię piekły, bo skoro na twarz tak działają, to co
                dopiero na miejsca intymne...?
                • Gość: olka Re: krem do twarzy IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:00
                  No właśnie mi też się wydaje dziwne, bo podmywam się kilka razy dziennie i nic
                  mi nie jest w tamtych okolicach. Ale widać policzki mam bardziej wrażliwe... :-
                  (((.
    • mszub3 Re: krem do twarzy 31.01.05, 14:53
      Polecam ci zmywanie żelem z serii matującej Sorai a z kremów na dzień Y&U Eris,
      na noc natomiast Mat-B Dermiki - świetna kombinacja do której doszłam po długim
      czasie poszukiwań. Mam cerę mieszaną ( teraz już się tak nie świecę jak kiedyś
      i pory są mniejsze ), można by powiedzieć, ze ze skłonnością do wyprysków ale
      odkąd zaczełam stosować w/w kosmetyki cerka lśni świeżością, skóra mięciutka i
      gładka a po wypryskach ani śladu. Pozdrawiam !
      • Gość: danna Re: krem do twarzy IP: *.ds12.agh.edu.pl 01.02.05, 22:21
        troszke za pozno przeczytalam, ale jeszcze nic straconego.
        Kupilam sobie 'odswiezajacy zel do mycia twarzy' Nivea Visage (do skory
        normalnej i mieszanej) z systemem HydroBalance hihi ;)
        Czy uzywa ktos tejze serii Nivea Visage - jak tam kremy sie sprawuja?
        Wyprobuje go - ale ciagle sie zastanawiam nad kremem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka