Dodaj do ulubionych

zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowiedzie

IP: *.elpos.net 31.01.05, 15:41
na wasze pytania :) szczegolnie o akrylu i zelu :)
Obserwuj wątek
    • smee Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi 31.01.05, 16:25
      Mam takie pytanie: czy znasz kosmetyki do paznokci firmy FPO Pinnacle? Kupilam
      ostatnio odzywke Peak i oliwke Mountain Oil, jestem ciekawa, co sadzi o nich
      profesjonalistka :)) Pozdrawiam serdecznie i dziekuje z gory za odpowiedz :))
      • Gość: Monia Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.elpos.net 31.01.05, 16:32
        osobiscie nie uzywalam z tej firmy produktow wiec nie moge nic Ci powiedziec. przykro mi :(
        • crimes Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi 07.02.05, 14:30
          mam bardzo slabe i lamliwe paznokcie. do tego sie rozdwajaja. probowalam juz
          roznych odzywek, np Sally Hansen, ale niestety zadnych efektow. prosze o pomoc,
          zalezy mi na tym by miec dlugie i zadbane paznokcie.dziekuje z gory ps. co
          myslisz o zestawie do francuskiego manikiur avonu?
    • mikams75 Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi 31.01.05, 16:35
      to i ja skorzystam chetnie z porady :-)
      Skad sie biora pionowe bruzdy na paznokciach i czy da sie zapobiegac (rece)?

Na palcu na nodze zszedl mi paznokiec - nie mialam zadnego urazu, nie byl
      chory, nic mu nie dolegalo i po prostu pewnego razu odszedl od skory (bez
      bolu). Bylam u dermatologa z innam problemem, przy okazji zapytalam czemu sie
      tak stalo - uslyszalam odpowiec, ze tak bywa. Czy znasz moze jakas
      sensowniejsza odpowiedz?
      Dodam ze paznokiec dosyc szybko odrosl i wyglada normalnie, ale czasem mnie to
      zastanawia. No i czy to sie jeszcze nie powtorzy?

Serdecznie dziekuje z gory za odpowiedz i pozdrawiam!

• Gość: Monia Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.elpos.net 31.01.05, 16:48
        mysle ze chodzi Ci o bruzdy podluzne a one wystepuja najczesniej w starszym wieku. a jesli jestes dos moloda to przyczyna moze byc: choroby np. reumatyczne zapalenie stawow, zapalenie trzustki. moze tez byc uszkodzenie urazowe dzialające tylko na jeden punkt macierzy paznokcia <to tam gdzie jest oblaczek - czyli przy skorce take blade zabarwienie> przyczyna moze tez byc zaburzenie hormonalne albo zaburzenia ukladu obwodowego.

co do zapobiegania to:
        mozna wygladzac i polerowac
        stosowac lakiery i podklady zawierajace wlokna nylonowe
        mozna tez pokryc paznokcie akrylem
        stosowac olejki do paznokci

co do palucha to mysle ze paznokiec mogl zejsc od zimna
        lub tez od ciasnych butow takich ze zwezajacymi sie noskami
        • mikams75 Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi 31.01.05, 17:58
          dzieki za odpowiedz!
          ales mnie nastraszyla tymi chorobami. Mam 30, wiec mam nadzieje ze sie do
          mlodych zaliczam ;-) i wydaje mi sie ze jestem zdrowa.
          Urazu tez zadnego nie mialam a te podluzne bruzdy nie sa takie strasznie
          wodoczne. Moze znasz jakies miejsce w necie, gdzie sa zdjecia paznokci, zebym
          mogla porownac, co jest norma, a co choroba?

Metody, ktore podalas to raczej dzialania poprawiajace estetyke, nie
          zapobiegajace. Poniewaz preferuje naturalne metody mam pytanie, jakie olejki
          masz na mysli?
          I jeszcze jedno pytanie - czy polerowanie nie oslabia paznokci?
          Dodam ze mam dosyc mocne tzn nie sa lamliwe, czasem sie rozdwajaja, ale sa
          bardzo elastyczne - moge wygiac paznokiec i sie nie zlamie (nie wiem tez czy to
          dobry objaw)
          • Gość: Monia Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.elpos.net 31.01.05, 18:22
            olejki do paznokci najlepiej profesjonalne np. z chabrem taka mala buteleczka a w nim zatopione kwiatki lub tez zwykle oliwki takie jak dla dzieci odrobine oliwki kladziesz na kazdy paznokiec i wmasowujesz najepiej na noc

polerowanie nie oslabia jesli nie robisz tego mocno <polecam poleki delikane takie na grubej gabce>

co do elastycznosci to 1 raz o tym slysze ale popytam sie znajomych jak cos beda wiedzieli to dam znac
    • alicja-ciekawska Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi 31.01.05, 16:41
      Gość portalu: Monia napisał(a):

> na wasze pytania :) szczegolnie o akrylu i zelu :)
      Czy pracujesz na szablonach(przedluzanie)?
      • Gość: Monia Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.elpos.net 31.01.05, 16:49
        zdaza mi sie pracowac. ale moje klientki wola na tipsach
        • beznadziejna2 Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi 11.02.05, 21:31
          Gość portalu: Monia napisał(a):

> zdaza mi sie pracowac. ale moje klientki wola na tipsach

jest wygodniej pracowac na Tipsach, ale ja mam powazne podejzenia ,ze kleje
          ktore ja kupuje sa nienajlepszej jakosci. Zdradz jakich klei uzywasz?
    • Gość: oliwka Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 16:54
      Jak zrobic manicure? ja mam dwie lewe ręce i kompletnie nie wiem jak sie za to
      zabrać piłowanie, wycinanie skórek, malowanie to dla mnie koszmar...
      • Gość: Monia Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.elpos.net 31.01.05, 17:04
        najlepiej udac sie do salonu i oddac sie w dobre rece bo wtedy wiadomo ze macierzy sobie nie uszkodzisz.
        ja przewaznie robie manicure biologiczny czyli nie uzywam ostrych narzedzi typu cazek.

ale jakbys chciala w domu zrobic to:
        1. opiluj paznokcie - zawsze rob w jedna strone wtedy nie beda sie rozdwajaly
        2. pozniej namocz paznokcie w cieplej wodzie z dodatkiem mydla to pozwoli usunac skorki lub tez najpierw naluz preparat ulatwiajacy usuniecie skorek a potem do cieplej wody z dodatkiem mydla
        3. odsun skorki najlepiej patyczkiem z drzewa pomaranczowego lub je wytnij tylko sie nie skalecz
        4. ponownie lekko opiluj paznokcie <teraz wystarczy raz przeciagnac pilnikiem>
        5. polakieruj paznokice
        pamietaj najpierw baza czyli podklad pozniej dopiero lakier a na sam koniec utwardzacz i wysuszacz
        mozesz tez zamiast lakierowac uzyc oliwki do paznokci a nastepnie wypolerowac je polerka
    • Gość: beta Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.aster.pl 31.01.05, 17:47
      jak zrobic parafine na dłonie w domu?dzieki
      • Gość: Monia Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.elpos.net 31.01.05, 18:12
        nie obejdzie sie bez kupienia parafiny to pewnie musisz tez kupic peeling i kremy do tego zabiegu. osobiscie bym radzila kupic caly zestaw z podgrzewaczem a najlepiej isc do salonu tam kosz bedzie niewielki ok25zl
    • Gość: marys Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 17:55
      Super!! ja mam pytanie .Wieć jakiś misiąc temu zrobiłam sobie akryl french, w
      związku że zrobiła sobie też je moja siostra i mama swiedziłyśmy, że same
      kupimy zestaw i będziemy uzupełniać. Zestaw jest w trakcie kupowania .Chciałam
      się zapytać czy wypełenie nie będzię się odrużniać czy ladnie połączy się ze
      starą masą. A co zrobić z tym jeżeli bo bokach odszedł mi akryl tak jakby
      podeszło powietrze na 1-2 milimetry próbowałam to piłować ale jakos nie
      wychodzi i dużo bym musiała spiłować jak przygotować paznokcie przed
      wypełnianiem??
      • Gość: Monia Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.elpos.net 31.01.05, 18:14
        to ja chce sie zapytac jak same go sobie zrobice bez kursu bo mysle ze go nie macie i na jakich produkrach zamierzacie pracowac?? profesjonalnych czy nie??
        • Gość: Akkk Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:29
          Witam. Strasznie mi się kiedyś łamały paznokcie (teraz też tylko rzadziej)
          kupiłam odrzywkę SH Diamentową i są dosyć twarde ale nadal mi się rozdwajają.
          Może znasz jakąś odżywkę która mi pomoże. Z góry dziękuję.
          • Gość: Monia Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.elpos.net 31.01.05, 18:34
            uwazam ze najlepsze sa olejki juz o nich pisalam. jesli chodzi o odzywke to polecam tez SH Teflon Tuff jest naprawde dobra. polecam tez zabiegi parafinowe one nie tylko wygladzaja dlonie ale tez wzmacniaja paznokcie kosz jest niewielki a zabieg bardzo przyjemny.
            • Gość: też monia Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.chello.pl 31.01.05, 18:59
              Monika... skąd jesteś ?? :)
              • Gość: Monia Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.elpos.net 31.01.05, 19:03
                z podlasia. a dlaczego sie pytasz??
            • Gość: willow Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 21:50
              cześć
              pisałyście o pafarinie, która może czynić cuda..
              A ja mam ten sam problem, czyli bardzo słabe i łamliwe paznokcie.
              prawdę mówiąc nie orientuję się w tym temacie.
              Jak jej się używa? Można ją kupiś w drogerii?
              Będę wdzięczna za wskazówki!
              • Gość: Monia Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.elpos.net 04.02.05, 22:27
                parafina to zabieg na dlonie/ stopy ktory jest stosowany w gabinetach kosmetycznych. parafina po rozgrzaniu powoduje uaktywnienie sie gruczolow potowych, otwierajas sie pory skory, co sprzyja wchlanianiu sie substancji aktywnych zawartych w kosmetykach <stosownych przy tym zabiegu>
    • Gość: Monia dzis tez jestem :) IP: *.elpos.net 01.02.05, 16:09
      • Gość: Gosia Re: dzis tez jestem :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 16:17
        jakie są obecnie modne paznokcie ,chodzi mi o kształt, kolor a może wzorek?
        • Gość: Monia Re: dzis tez jestem :) IP: *.elpos.net 01.02.05, 16:27
          kolor paznokci, tak samo jak ich ksztalt powinien byc dobierany indywidualnie, nie ma na to scislych regul. zawsze chyba bedzie mogny french. ja np. najwiecej robie french i hologramy. duzo dziewczyn przychodzi tez zeby pomalowac paznokcie na fiolet, roz lub krwista czarwien. wszystkie oczywiscie chca miec dlugie :)
    • smee Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi 01.02.05, 16:30
      Jeszcze raz ja :) Od zawsze mam slabe paznokcie, tzn. miekkie, mozna je
      doslownie wygiac :( Poza tym sa zdrowe, nie rozdwajaja sie, bez plamek itd. Nie
      jest to u mnie zwiazane z brakiem witamin. Marza mi sie dlugie paznokcie, ale
      przez to, ze sa miekkie, nie jestem w stanie uhodowac dluszych niz milimetr za
      opuszke, bo sie lamia.

I teraz pytanie: czy jestem w stanie uzdrowic je na tyle, by staly sie twarde?
      Uzywam codziennie odzywki Pinnacle (juz Ci pisalam o niej, to profesjonalny
      kosmetyk) wedlug zalecen na opakowaniu, a 2 razy dziennie wcieram w skorki i
      podstawe panokcia olejek (tez Pinnacle). Jestem ciekawa czy mam szanse osiagnac
      zamierzony efekt (wiem ze nie znasz tych produktow Pinnacle, wiec po prostu
      napisz czy da sie zdzialac cuda jakakolwiek profesjonalna odzywka i oliwka).
      Bardzo Ci dziekuje i pozdrawiam :)))
      • Gość: Monia Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.elpos.net 01.02.05, 16:36
        oczywiscie ze sie da :) kiedys sama czegos podbnego uzywalam tylko nie pamietam jakiej firmy bylo :( bylo w brazowym opakowaniu z zakraplaczem u mnie podzialalo. a dodatkowo polecam zabiegi parafinowe :) one naprawde dzialaja cuda. sama mam mocne i zdrowe paznokcie wlasnie dzieki parafinie ktora robilam co tydzien przez 4 tyg. <mimo iz pracuje jak kazda kobieta w domu, wiadomo detergenty nie sa przyjazne :( i od tego sie oslabiaja paznokietki>
        • Gość: fruzia Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.chello.pl 01.02.05, 19:50
          monia! ja mam bardzo slabe, rozdwajajace sie paznokcie. bardzo mozliwe ze to od
          braku witamin. merz specialu jednka nie moge brac bo... mi wzmacnia wlosy do
          tegop stopnia ze wyrasta mi wasik:) moze masz pomysl na inne tabletki ja sie na
          tym nie znam no i moze jakas dobra odzywke do paznokci! mam i rozdwajajace sie
          i lamiace, jedyne co dobre to ze sa gladkie! licze na pomoc!
          • Gość: Monia Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.elpos.net 02.02.05, 18:25
            moze skrzyp polny?? ale nie dluzej niz 2 tyg. a co do odzywek to juz pisalam :)
          • Gość: Monia najlepsza odzywka SH TeFlon Tuff IP: *.elpos.net 02.02.05, 18:28
            i juz wiecej nie pytajcie o odzywki. lepiej czasem cos drozszego kupic niz niszczyc paznokcietki srodkami ktore i tak im nie pomoga :). jesli macie rodzinke w U.S.A to ja poproscie bo tam kosztuje taka odzywka 2$
            • smee Re: najlepsza odzywka SH TeFlon Tuff 02.02.05, 18:39
              Bardzo duzy wobor odzywek z USA jest w sklepie internetowym Euro-Fashion, tutaj macie link
              To dla wszystkich, ktorzy nie posiadaja znajomych w USA ;) Jedyny mankament
              tego sklepiku, to wysylanie produktow przez kuriera DHL - 15zl!!!! No, ale
              mozna sie zebrac wieksza grupa i wtedy koszt sie rozklada :) Pozdrawiam Monie ;)
    • Gość: Monia dzis tez jestem wiec piszcie IP: *.elpos.net 02.02.05, 19:47
      • Gość: kasia Re: dzis tez jestem wiec piszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 22:19
        jak często nalezy robić manicure? To pewnie sprawa indywidualna, ale tak mniej
        więcej? Chciałabym regularnie chodzić do kosmetyczki.
        • Gość: Monia Re: dzis tez jestem wiec piszcie IP: *.elpos.net 02.02.05, 23:28
          to prawda ze sprawa jest indywidualna np. zalezy od tego jak szybko rosna Ci paznokcie, skorki, czy bedziesz miala pomalowane paznokcie czy tez nie. ja osobiscie robie sobie co tydzien manicure ale skorki wycinam co 2tyg. bo mi szybko nie odrastaja. staram sie tez czasem pozostawic paznokcie bez malowania, nawet odzywka. ja dosc czesto zmnieniam kolory paznokci chociaz jest jeden zestaw kolorow ktory nosze doslownie do wszyskiego :) i nie jest to french
    • Gość: Monia po co dziewczynki piszecie 100 podobnych do siebie IP: *.elpos.net 06.02.05, 23:22
    • Gość: Monia ... IP: *.elpos.net 06.02.05, 23:23
      postow przeciez ja tu jestm i chetnie odpowiem na Wasze pytanka
    • Gość: ada Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 12:40
      moim paznokciom nic nie pomoże są kruche słabe rozdwajają się łamią się wręcz
      się strzępią. ich jedyną zaletą jest ładny kształt
      • monia70 Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi 08.02.05, 18:35
        ja mysle o odzywka SH powinna pomoc i zabieg parafinowy ktory tez poprawia kondycje paznokci. a moze zaczniesz wykonywac prace domowe w rekawicach??
    • czajniczek81 Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi 07.02.05, 15:35
      co poradzisz na strasznie wysuszone i popekane skórki przy paznokciach?
      dzieki
      • monia70 Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi 08.02.05, 18:33
        po 1 nie obgryzac
        po 2 pic witaminki
        po 3 stosowac oliwki do paznokci lub tez zwykle oliwki dla dzieci
        mozna tez zastosowac zabieg parafinowy
    • Gość: Mika Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.gov.pl 08.02.05, 13:47
      Czesc Moniu,
      widzę że jestes tutaj ekspertem w sparwie paznokci, wiec pozwolisz że spytam
      sie także Ciebie o coś, mam brzydkie łąmliwe paznkokcie z bruzdami poprzecznymi
      i wgłębieniami, robiłam kilka razy badania mykologiczne i nie stwierdzono chrób
      na tle grzybicznym, wstydzę sie swoich rak poradź co zrobić?, jak schowac
      bruzdy na paznokciach ?, czekam i licze a pomoc
      Mika
      • monia70 Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi 08.02.05, 18:30
        a moze po prostu masz luszczyce bo przy niej wystepuja liczne wglebienia
        a co do bruzdowania czy jestes pewna ze to poprzeczne??

jesli tak to przyczynami moze byc:
        zle wykonany manicure
        urazy
        choroby zakazne
        zatrucia np. talenem
        cukrzyca
        odchudzanie

a postepowanie jest podobne jak przy bruzdach podluznych <juz o nich pisalam>
    • monia70 monia70 to ta sama Monia :D tylko juz zalogowana 08.02.05, 18:31
      • Gość: jumbala ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 19:49
        Jak sie dba o przyrzady do manikiuru i tego typu w salonach kosmetycznych? czy
        np pilniczki sa jednorazowe? Na ile prawdopodobne jest przeniesienie jakiejs
        choroby skornej z jednej klientki na druga?? Ja k to wyglada w praktyce(teoria
        nie zawsze sie sprawdza...)
        • monia70 Re: ? 08.02.05, 19:58
          nie wiem jak jest u innych
          ja dbam o swoje narzedzia pilniki zawsze czyszcze a pozniej spryskuje plynem do dezynfekcji
          inne narzedzia typu cazki za kazdym razem wkladam do sterylizatora a raz w tyg zawoze do zaprzyjaznionej dentystki ktora wklada tez je do sterylizatora specjalnego dla dentyskow <nie pamietam nazwy>

jesli sa brudne narzedzia to ryzyko jest bardzo duze
    • Gość: nutka Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.chello.pl 08.02.05, 19:34
      moje paznokcie rozdwajają się, są łamliwe, cienkie, mie mam siły juz z
      nimi "wlaczyć " przy pomocy odżywek, olejków, witamin, skrzypu itd - przez
      ponad 1,5 roku stosowałam wszystkie te metody jednocześnie i efekt żaden.
      Postanowiłam założyc tipsy. Prosiłabym Cię o radę czy lepsze sa akrylowe czy
      treż żelowe a może wzmocnienie jedwabiem? Czy każda z ww. "metod" wymaga równie
      częstego uzupełniania ? Zaznaczę że jestem "gospodynią domową " zalezy mi na
      jak najtwardszych paznokciach wolałabym również zeby po zdjęciu tipsów
      paznokcie nie były bardziej zniszczone niż obecnie. Co polecasz???
      • monia70 Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi 08.02.05, 20:06
        kazda metoda jest dobra, kazda tez wymaga uzupelnienia. jesli jak piszesz jestes "gospodynia domowa" to musisz szczegolnie o nie dbac nie tylko o paznokcie ale tez o cale dlonie.

ale jesli zalozysz juz tipsy to pamietaj ze trzeba tez o nie dbac wcierac w nie oliwke i pamietaj zeby nie przychodzic z bardzo duzym odrostem bo wtedy wiecej Cie to wyniesie bo stylistka bedzie musial zdjac caly a nie tylko uzupelnic. mam nadziej ze jesli bedzisz je zdejmowala to nie beda wygladac gorzej niz sa. moze to dziwnie zabrzmi ale u moich klientek wrecz sie poprawily paznokcie
    • malgosia60011 prosze o odp 08.02.05, 19:36
      kiedy duzo pracuje fiz. lub sprzatam peka mi skora wokol paznokci.to boli i
      szczypie.co robic???
      • monia70 Re: prosze o odp 08.02.05, 20:09
        jest taka masc w aptece tylko nie pamietam jak sie nazywa i ona wlasnie pomaga na takie dolegliwoasci. jesli sobie przypomne jaka miala nazwe to napisze albo Ty zajdz do apteki i sie spytaj.
    • Gość: Mika Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.gov.pl 09.02.05, 12:49
      Dziekuje bardzo Moni za informacje nt moich paznokci, pozwolisz że zdam Tobie
      jeszcze jedno pytanie przeczytałam ze te bruzdy można pokryc żelem czy tak?,
      chce by wyglądały one jakoś, i jeszcze prosze o podpowiedx jestem z Wawy i
      szukam tutaj dobrej maniciurzystki powiedz mi o co mam sie ich pytać? rozumiem
      że mój problem mam od razu powiedzieć? prosze podpowiedź mi jak mam dokonac
      wyboru?, byc moze to banalne pytanie ale liczę i czekam na pomoc.
      pzodrawiam
      Mika
      • monia70 Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi 09.02.05, 14:23
        Gość portalu: Mika napisał(a): przeczytałam ze te bruzdy można pokryc żelem czy tak?
        zelem lub akrylem jesli masz ktorkie paznokcie nie polecam jedwabiu

>chce by wyglądały one jakoś, i jeszcze prosze o podpowiedx jestem z Wawy i
        > szukam tutaj dobrej maniciurzystki powiedz mi o co mam sie ich pytać?
        napewno na jakich produktach pracuje, ile czasu juz sie tym zajmuje, jesli Ci cos opradnie np. po 2 dniach czy bedziesz musiala za to zaplacic, ile kosztuje przedluzanie <niech Ci dokladnie wszystko powie tj. przedluzanie, zdobienie moze jest wliczone w koszt, czy za zmycie lakieru tez musisz zaplacic>, umow sie z nia na konkretna wizyte zeby miala dla Ciebie czas, mozesz sie tez zapytac gdzie robi dezynfekcje, kiedy masz przyjsc na uzupelnienie odrowsow. nie boj sie pytac zadawaj wszyskie pytania jaki Ci do glowy przyjda.

a teraz bedziesz musiala sama pomyslec jakie chcesz paznockie, czy akryl czy zel, na tipsie czy na formie, jakie kolory <naturalne, french, czy moze kolorowe> ze zdobieniem czy bez i najwazniejsze ile zamierzasz pieniazkow na to przeznaczyc.
    • kociak19 pusty paznokieć 09.02.05, 14:25
      Rośnie mi co jakiś czas "pusty paznokieć", tzn. bez tej "wierzchniej" warstwy.
      Jest jakiś sposób, żeby temu zaradzić??
      • monia70 Re: pusty paznokieć 09.02.05, 14:29
        nie rozumiem o co chodzi
        kociak19 napisała:
        >Rośnie mi co jakiś czas "pusty paznokieć", tzn. bez tej "wierzchniej" warstwy.
        • kociak19 Re: pusty paznokieć 10.02.05, 10:05
          przy samej skórce (jak paznokieć zaczyna wyrastać) robi się dziura. Paznokieć
          rośnie tak jakby nie było jednej z jego warstw.
          • Gość: Monia Re: pusty paznokieć IP: *.elpos.net 11.02.05, 19:18
            proponuje zglosic sie do dermatologa
    • Gość: basia Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 17:36
      a nie znasz moze jakiegos zelu czy innego preparatu do usuwania skorek? mam juz
      dosc traktowania ich cazkami...
      • Gość: Monia70 Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.elpos.net 11.02.05, 19:25
        jest cos takiego jak "Cuticle Remover - usuwacz skórek" lub "Usuwacz skórek BioSolutions" lub "Cuticle Softener & Remover usuwacz skórek" one powinny pomoc
    • Gość: lola Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 09:46
      up
      • karat2 Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi 10.02.05, 20:51
        a dlaczego twoim zdaniem akryl sie lamie lub jakos odpada? czy twoje klientki
        tez maja taki problem? jaki akryl jest dobry,bo chce sprawdzic na jakim moja
        kosmetyczka pracuje
        • Gość: Monia70 Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.elpos.net 11.02.05, 19:28
          to zalezy gdzie sie lamie lub gdzie odpada. u mnie jeszcze tak sie nie zdarzylo. a na jakich produktach Twoja kosmetyczka pracuje to mniej wiecej powiem. bo nie ktorych nie uzywalam wiec nie wiem czy sa dobre czy tez nie
          • Gość: m Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 19:48
            mysle od pewnego czasu nad poprawieniem wygladu moich paznokci. chcialabym
            manicure francuski. ale nie wiem zupelnie jaka metoda najlepiej zrobic to. co
            mi polecasz? czym sie roznia akryle od zeli?
            • Gość: Monia70 Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.elpos.net 11.02.05, 20:00
              to chcesz manicure czy przedluzyc paznokcie??
              • Gość: m Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 20:23
                przedłuzyc paznokcie
                • Gość: Monia70 Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.elpos.net 11.02.05, 20:29
                  po 1 technika nakladania
                  2. zawartoscia skladnikow
                  3. przy akrylu wydobywa sie nieprzyjemny odor ale jesli stylistka pracuje na spa - to go nie bedzie
                  przeciez Ci nie napisze zrob zele bo sa lepsze albo tez zrob akryl bo jest lepszy. to i to jest tak samo dobre i ladne jesli odpowiednia stylistka zrobi.
                  • Gość: m Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 20:37
                    a czy bardzo sie niszcza paznokcie po takich "zabiegach"?
                    dzieki ktorej metodzie efekt bedzie dluzszy i trwalszy?
                    przy ktorej paznokcie wydaja sie bardziej naturalne?
                    sorki, ze tak pytam, ale nie znam sie zupelnie na tym:)
                    pozdrawiam i z gory dziekuje
                    • Gość: Monia70 Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.elpos.net 11.02.05, 20:49
                      akryl i zel nie niszcza paznokci jesli sama na sile ich nie sciagniesz. gdy juz bede odrastac przewaznie sa takie jak do tej pory mialas, moga jednak byc mocniejsze <u moich klientek tak sie zdarzylo>

> dzieki ktorej metodzie efekt bedzie dluzszy i trwalszy?
                      mniej wiecej jest taki sam dorost po akrylu i zelu to zelezy czy szybko rosna Ci paznokcie czy nie

> przy ktorej paznokcie wydaja sie bardziej naturalne?
                      jesli dobrze beda opracowane to akryl i zel daja podobne efekty

• karat2 Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi 12.02.05, 19:56
                        moja kosmetyczka pracuje na jakis a u.s.a, i jest napis NSI-taki rozmazany. a
                        czy one powinny byc grube czy cienkie i jakie to ma znaczenie,bo napewno ma.
                        jak czasem spiluje mi na cienko to sa ladne ale lamie przy uderzeniu wcale nie
                        mocno. a jak sa grubsze to sa brzydsze,ale mocniejsze. i juz niewiem jak robic.
                        w sumie nosze juz je dlugo bo ponad rok,rza zciagalam na miesiac,bo tak
                        doradzila niewiem po co. chyba zmienie kosmetyczke. ale ladnie ona robi.,wiec
                        nie wiem
                        • Gość: Monia70 Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.elpos.net 13.02.05, 18:22
                          dobre sa produkty z NSI :) ale na Twoim miejscu zmnienilabym stylistke bo Twoje paznokcie jesli sa dobrze wykonane to nie powinny sie lamac wiec cos musi byc nie tak nie wiem czy uda mi sie opisac idealny kszatalt ale powinnien byc: tuz przy skorkach powinno byc dosc cienko ale nie za cienko bo akryl sam bedzie schodzil posniej tzn. na lini usmiechu czyli gdzie sie konczy naturalny paznokiciec i zaczyna sie jego wolny brzeg powinno byc nieco grubiej ale nie jakas tam gora tylko lekkie wzniesienie ktore powinno lekko sie obnirzac do wolnego brzegu pazn. czyli tego co masz na opuszkiem :) mam nadzieje ze zrozumialas :)

a jesli chcesz zostac przy tej stylistce to moze popros zeby zrobila Ci paznokcie na tipsie a nie na formie
                          • karat2 Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi 15.02.05, 22:23
                            a na tipsie to nie beda sie bardziej odklejaly? jest róznica jakas? a moze to
                            wina paznokci? mam swoja plytke bardzo krótka i cienka.
                            • Gość: Monia70 Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi IP: *.elpos.net 16.02.05, 15:53
                              napewno to nie wina paznokci tylko zlej stylistki :)

karat2 napisała:a na tipsie to nie beda sie bardziej odklejaly?
                              jak to odklejaly?

roznica miedzy szablonem a tipsem jest zasadnicza gdyz tips naklejasz na paznokiec a szablon jest podlozony pod a reszta jest taka sama takie same czynnosci
    • Gość: asiek_asiekowaty Akryl na kikutki? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 15.02.05, 22:25
      Czy akryl da się założyć nawet na strasznie krótkie obgryzione paznokcie?
      • Gość: Monia70 Re: Akryl na kikutki? IP: *.elpos.net 16.02.05, 15:54
        oczywiscie ze sie da tylko trzeba wiecej pracy w to wlozyc. ale do takich krotkich polecam zel na szablonie
    • jeanny78 Re: zajmuje sie paznokciami - postaram sie odpowi 09.03.05, 01:38
      powiedz mi
      jakich pilnikow (chodzi mi o ziarnistosc) uzywasz do: matowienia naturalnego
      paznokcia oraz do opracowywania masy akrylowej? 180 i 100?
      jaka technike nakladania kulek stosujesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka