Dodaj do ulubionych

cellulit a tabletki antykoncepcyjne

03.02.05, 18:04
ja generalnie odnoszę wrażenie,że oprocz biustu, ktory jest zdecydowanie fajny
po tabletklach, to wszystko mi sie pogorszyło: przytylam ze 3,4 kilo, pojawił
mi sie cellulit,i to nie dosc ze na udach to jeszce na brzuchu. Zastanawiam
sie czy zmiana tabletek cos da , czy tylko radykalne odtstawienie pomoże.
CZy któraś z was miala podobne objawy po zazywaniu tabletek antykoncepcyjnych?
Obserwuj wątek
    • kanapkazserem Re: cellulit a tabletki antykoncepcyjne 03.02.05, 18:14
      A u mnie na odwrót. Nie przytyłam a schudlam, a poczatki cellulitu zanikły :D
    • Gość: życzliwa Re: cellulit a tabletki antykoncepcyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 19:31
      miałam identycznie. przedtem wcale nie było idealnie i początkowo nie łączyłam wcale tego co się dzieje (zmiana sylwetki i kalafiorek na udach...) z pigułkami. ale kiedy odstawiłam i w kilka miesięcy bez odchudzania i wysiłku schudłam 5 kg i wygładziła mi się skóra to nie mam wątpliwości.
      a w ogóle miałam wrażenie, że od pigułków brzydłam, rysy twarzy miałam takie jakieś inne, oczy zapuchnięte, włosy. smutna byłam ciągle i miałam napady płaczu bez powodu (nigdy wcześniej ani później tak nie miałam).
      teraz jest duuużo lepiej.
      pewnie nie na wszystkich tak to działa, ale u mnie zmiana na niekorzyść była duża. i nie tylko ja ją widziałam, rodzina i znajomi też.
      pozytywy brania pigułek (lepsza cera i biust) po odstawieniu niestety minęły:(.
      • Gość: Monica Re: cellulit a tabletki antykoncepcyjne IP: *.wlb.vectranet.pl 03.02.05, 21:17
        Ja właśnie odstawiłam pigułki. Bo od nich miałam huśtawkę nastrojów, cellulit
        jak kalafior, wypryski na twarzy, i 10 kilogramów więcej. No i jeszcze brak
        ochoty na seks. Zmieniałam 3 razy i nic to nie dało. Nawet te z najmniejszą
        dawką estrogenów dawały taki efekt. Mam zamiar spróbować po raz ostatni z
        Cerazette, bo one sa jednoskładnikowe, bez estrogenów.
    • new_woman wszystko się zgadza!!! 03.02.05, 22:07
      wszystkie objawy niekorzystne u mnie też występują tzn. przytyłam parę kilo,
      cellulit, wahanie humoru. Dopiero teraz zaczęłam się nad tym zastanawiać i
      doszłam do wniosku, że jest to wynik stosowania tabletek. Chyba będę musiała
      sie zastanowić nad ich przyjmowaniem. Z drugiej jednak strony nie wyobrażam
      sobie, że znowu będę musiała czekać na miesiączkę i zastanawiać się kiedy mi
      się pojawi (nigdy nie miałam regularnej). A poza tym z tabletkami przechodziłam
      ją bezboleśnie i bezproblemowo. Chyba , że spróbuję przejść na inne tabletki?
      Och, już sama nie wiem co mam zrobić....
      Pozdrawiam wszystkich:)
    • Gość: ninna Re: cellulit a tabletki antykoncepcyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 23:02
      Zdecydowanie tak!!!
      Z resztą lekarz to potwierdził. Jak by nie było jest to ingerencja w gospodarkę
      hormonalną i tyle.
      Zanim zaszłam w pierwszą ciążę 7 miesięcy nie faszerowałam się żadnymi
      hormonami i bez żadnego wysiłku schudłam 5 kilo, a ciałko wreszcie pozbyło się
      cellulitu na udach i pośladkach. Było lato, a ja pierwszy raz od niepamiętnych
      czasów mogłam usiąść w krótkiej spódnicy, założyć nogę na nogę i nie
      zastanawiać się czy cellulit na udach nie jest widoczny.
      Na szczęście dzieciatym są zalecane i inne środki anty, bo do hormonów nie
      chciałam wracać za nic.
    • Gość: Anna Re: cellulit a tabletki antykoncepcyjne IP: 80.51.227.* 04.02.05, 09:06
      Dziewczyny, ale konkretnie, co brałyście, czego nie polecacie.
      Od czego przytyłyście?
      Bardzo to dla mnie ważne, chce zacząć brać.
      • Gość: ninna Re: cellulit a tabletki antykoncepcyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 11:32
        Długofalowo Cilest i Mercilon.
      • new_woman Re: cellulit a tabletki antykoncepcyjne 05.02.05, 13:21
        Ja od prawie roku Regulon.
    • Gość: suselka Re: cellulit a tabletki antykoncepcyjne IP: *.petrus.com.pl 04.02.05, 10:07
      od trzech miesiecy nie biore tabletek- Diane 35, lezac na kanapie i
      nieprzejmujac sie zbytnio tym co jem schudłam kilka kilogramów, smukła jak
      łania bez wysiłku. Libido poszło również bardzooo w górę, nastrój cały czas
      swietny, kiedy były pigułki byłam czesto przygnebiona, myslałam ze to przez
      pogode, zimeitp.
      Czuje sie teraz naprawde cudownie, bardzo atrakcyjnie, mniej przejmuje sie
      wszystkimi niepowodzeniami, jestem bardzo optymistyczna.
      Jedyny minus bolesne miesiaczki, czego nigdy wczesniej niebyło.
      Boje sie wracac do tabletek, kupiłam Microgyno, narazie czeka.
      Jakie macie doswiadczenia z tymi tabletkami?
      Napiszcie prosze
    • mantha Re: cellulit a tabletki antykoncepcyjne 04.02.05, 10:41
      Potwierdzam - przytylam 10 kg!!!!!!! jestem wsciekla, bo tego sie nie da
      cofnac, jedynie katorga w postaci diety (nienawidze diet :-( jutro biore
      ostatnia tabletke, a ostatnie opakowanie cilestu chetnie komuś odstąpie za
      darmo.
    • Gość: josephine Re: cellulit a tabletki antykoncepcyjne IP: *.toya.net.pl 04.02.05, 11:13
      Ja biore Harmonet piersi mi nie urosły, nie przytyłam ani kilograma, a początki
      celulitu poszły papa. Teraz odstawiłam i celulit wrócił. Z nastepnym okresem
      wracam do Harmonetu
      • Gość: madzia76 Re: cellulit a tabletki antykoncepcyjne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 11:39
        Też biorę Harmonet, i aż się boję zapeszać. Wydaje mi się że chudnę, a przez
        wiele miesięcy próbowałam zrzucić zbędne kilogramy. Osiągnęłam pewną wagę i nie
        mogłam już zejść niżej. A teraz albo mi sie wydaje ale nogi jakby smuklejsze.
        Acha ...biust bez zmian.
        Pozdrawiam
        • Gość: ada Re: cellulit a tabletki antykoncepcyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 12:09
          oprócz bóli głowy, które mialam podczas brania tabletek nie zaszły u mnie
          żadne zmiany ani pozytywne ani negatywne
          • olka74 Re: cellulit a tabletki antykoncepcyjne 04.02.05, 12:19
            Zanim urodzilam dziecko bralam Marvellon i wtedy jakos mi to wszytsko
            slużylo:oprócz bólu glowy nie dolegaly mi ani zbedne kilogramy ani cellulit. Po
            urodzeniu dziecka, wiadomo zmiania sie gospodarka hormonalna. Wiec najpierw
            bralam Cillest- przytylam, pojawil sie cellulit wiec odstawilam. Wszystko
            wrocilo do normy, waga spadla, pomarańczka zniknęła. Znowu sie zlamalam (lubię
            ten komfort psychiczny po tabletkach)- zaczęłam brać Femoden i znów mam powtórkę
            z rozrywki.Aha i oczywiście na dodatek nastrój mam generalnie z dupy, i libido
            mi tez znacząco spada. Chyba jednak poswięce biust na rzecz dobrego humoru i
            pozbycia sie cellulitu.
        • kanapkazserem Re: cellulit a tabletki antykoncepcyjne 05.02.05, 12:30
          No ja tez wlasnie biore Harmonet. Nigdy bym nie przypuszczala, ze tabletki
          zamiast powiekszac pomniejszaja ;P
          • new_woman Re: cellulit a tabletki antykoncepcyjne 05.02.05, 13:23
            A ile ten Harmonet kosztuje?
            Ja obecnie za opakowanie Regulonu płace 23zł.
    • Gość: suselka Re: cellulit a tabletki antykoncepcyjne IP: *.petrus.com.pl 05.02.05, 11:57
      Wiem ze kazdy organizm reaguje indywidualnie, alekto brał Microgynon i jakie
      efekty ??
    • Gość: ol Re: cellulit a tabletki antykoncepcyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 13:05
      Ja biorę Harmonet. Zmian nie widzę. Biust się nie powiększył. Cellulit ani nie
      powiększył ani nie zniknął. Waga ta sama. Ale moja siostra po Harmonecie
      przytyła 3 kg. Cellulitu jak nie miała, tak nie ma
    • lunalovelight Re: cellulit a tabletki antykoncepcyjne 05.02.05, 13:33
      hmm, to zalezy, jak na kogo pigulki podzialaja. nie ma reguly.
      mam 24 lata, biore pigulki od 16 roku zycia. nie przytylam, nie zrobil mi sie
      kalafiorowaty cellulit [poza tym malym, ktory juz mialam], poprawila sie cera
      [brak wypryskow i przetluszczania], nie mialam nigdy hustawek nastrojow, ani
      innych dolegliwosci.

moze sek w tym, ze mialam od poczatku dobrze dobrane tabletki?
    • Gość: nadinka Re: cellulit a tabletki antykoncepcyjne IP: *.tel167.petrotel.pl 05.02.05, 14:21
      przez 4 lata bralam logest i wszystko bylo ok przez jakis czas, schudlam, z
      celulitem nie mialam problem. po mniej wiecej 3, 5 roku zaczely sie problemy z
      cera, wiec go odstawilam. przez nastepne 2 lata nie bralam nic. przytylam jakies
      8 kg, pojawil sie celullit, niewielki, ale zawsze. :( ale bylam w dobrej formie
      psychicznej i podobalam sie sobie, taka ladna - tlusciutka :)
      mniej wiecej od pol roku biore migrogynon21, ale zadowolona nie jestem. boli
      mnie glowa, przed okresem boli mnie krzyz i mam niezle napady depresji. srednio
      raz w miesiacu jestem gruba, brzydka, glupia i nikt mnie nie kocha.:D
      ale 2 moje kolezanki biora i sa bardzo zadowolone. mysle, ze wszystko zalezy od
      organizmu. ja zamierzam zmienic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka