Dodaj do ulubionych

wygląd domowy

07.02.05, 10:18
Napiszcie prosze jak wygląda Wasz codzienny wygląd domowy? Malujecie sie?
Ubieracie jakos fajniej nawet gdy nie macie w planach wyjscia z domu i
spedzacie dzien z mezem dzieckiem czy domownikami?Czy poprostu chodzicie jak
to sie mowi totalnie rozwalone;)Do jakiego wizerunku domowego przyzwyczajeni
są Wasi domownicy;)
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: wygląd domowy 07.02.05, 13:39
      ja nie znoszę domowego ubioru w stylu rozciągnięty sweter, podarte dresy itp. -
      może gdybym mieszkała sama, to jeszcze. ale nie widzę powodu, dla którego dla
      mojego mężczyzny miałabym wyglądać brzydziej niż dla osób, które widzą mnie w
      pracy czy na ulicy.
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: wygląd domowy IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.02.05, 13:48
        Różnie bywa, przeważnie jedno, czego nie robię po domu, to makijaż, nie mam
        osobnych ciuchów na wyjście, osobnych po domu, chociaż zdarza mi się ubrać
        jakieś stare spodnie, w których normalnie nie chodzą, bo są na mnie za luźne i
        nie wyglądają zbyt fajnie. Aha no i włosy - często ich w ogóle nie czeszę, jak
        mam nigdzie nie wychodzić. Generalnie po domu nie wyglądam pięknie, ale też nie
        tak, żebym się bała komus pokazać, jakby nagle do mnie wpadł w odwiedziny.
        Popieram to, co powiedziała Justa - to przecież głównie dla swojego mężczyzny
        powinno się pięknie wyglądać. Nie wyobrażam sobie, żebym keidys mieszkając z
        przyszłym mężem wyglądała jak bida z nędzą, nie goliła nóg itd... Trzeba
        wypośrodkować - po domu wygodnie i swobodnie (prace domowe tego wymagają, ale
        też odpoczynek), ale nigdy niedbale i dpychająco. Dom to nasze małe królestwo,
        im lepiej wyglądamy, tym lepiej się czujemy - a w domu przecież powinnismy się
        czuć dobrze pod każdym względem.
      • kobietka_jm Re: wygląd domowy 07.02.05, 13:56
        w domu nie biegam w garniturze czy garsonkach (do pracy tak sie ubieram), bo
        nie wydaje mi sie to strój odpowiedni do zabawy z dzieckiem, gotowania czy
        spędzania wieczoru z męzem, ale ubieram się na sportowo np. dzinsowa spódnica
        lub spodnie, koszulowa bluzka lub koszulka.
        w dzien powszedni :)nie zmywam makijazu po wejściu do domu, ale w weekendy
        makijaz mam minimalny albo żaden, bo np. nie bardzo sobie wyobrazam jazde na
        nartach czy łyżwach w pełnym makijazu, poza tym mój mąż uznałby że mi odbiło :)
    • lunalovelight Re: wygląd domowy 07.02.05, 13:44
      mieszkam sama, wiec opcja maz [na razie] / domownicy nie istnieje. ale, mimo to,
      kazdy moj dzien zaczynam tak samo, niezaleznie czy wychodze, czy zostaje w domu,
      czy beda goscie czy nie: pobudka, wedrowka pod prysznic, mycie glowy, zabiegi
      pielegnacyjne na cialo i twarz, makijaz, ukladanie wlosow i ubranie sie :). przy
      czym 'ubranie sie' w opcji 'jestem w domu' to nie jakies rozwleczone spodnie do
      fitnessu i bluza, bron boze. zle bym sie czula w takiej 'formie' nawet sama ze
      soba :).
      • Gość: figa Re: wygląd domowy IP: *.icpnet.pl 07.02.05, 14:45
        A ja właśnie chodzę w spodniach od fitnesu i bluzach (z cienkiego polaru) lub
        bawłnianych bluzeczkach z długim rękawem. Pilnuję jednak żeby były czyste,
        wyprasowane i niepowypychane na kolanach. Naprawdę nie widzę w tym niczego
        zdroznego. Taki strój (odpowiednio dopasowany) na zgrabej sylwetce może być
        nawet seksowny. Jaką przewagę nad nim mają dźinsy i sweterek? Jest mi wygodnie,
        jestem zrelaksowana, a przez to milsza dla otoczenia. Są to rzeczy w miarę nowe
        i kupione specjalnie w tym celu, a nie stare lumpy z demobilu.
        Oczywiście higiena to podatawa domowego wyglądu - ale to jest chyba tak
        oczywiste, że szkoda słów.
        • sandra55 Re: wygląd domowy 07.02.05, 14:55
          popieram, u mnie jest tak samo, chodzę przeważnie w spodniach od dresu/bo są
          wygodne/ i jakiejś bluzeczce trykotowej lub sweterku/gdy jest chłodniej/.
          Będąc w domu w ogóle się nie maluję, natomiast gdy wychodzę gdziekolwiek to
          zawsze, nigdy nie wychodzę bez makijażu.
        • lunalovelight Re: wygląd domowy 07.02.05, 14:59
          alez ja nie mowie, ze jest w tym cos zdroznego! :) co nie zmiania faktu, ze ja
          rzeczy sportowe, typu spodnie reeboka czy adidasa itp., nosze tylko w
          sytuacjach, kiedy jest to niezbedne. nie przeszkadza mi to u innych, ale sama
          czuje sie 'nie bardzo' w takich zestawach w domu.
    • Gość: vesna Re: wygląd domowy IP: *.torun.mm.pl 07.02.05, 14:46
      Mieszkam z rodzicami, a nie facetem ;) A mój domowy strój to często dresowe
      spodnie i polarkowa bluza. Niespecjalnie atrakcyjne ;) Jeśli cały dzień nie
      wychodze z domu, to się nie maluję. Najwazniejsze, żeby było mi wygodnie. Jeśli
      wpadnie mój facet, to też w takich wypadkach się specjalnie nie pindrzę - a on
      i tak mi zazwyczaj mówi, że ślicznie wyglądam :-O
      Kiedy siedzę w domu, ale mam dużo pracy (uczę się, piszę esej, pracuję przy
      kompie) najczęściej już totalnie zlewam swój wygląd i wyglądam jak wiedźma ;)
      Poza tym cały dzień w domu to dla mnie okazja na do różnych zabiegów
      kosmetycznych owocujących czerwonymi plackami na skórze (depilacja) albo
      samoopalaczowym zapaszkiem ;), biegam w ręcznikach na głowie (maseczka), z
      zieloną albo białą twarzą (maseczka, preparat do rozjaśniania włosów)...
      strasznie wyglądam w domu ;)
      • Gość: mona Re: wygląd domowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:54
        Nie ubieram się i nie maluje donaszam stare ciuchy, bo o nowe dbam. mąż tak
        samo. nie wiem czy jestem takim wyjątkiem;)
        • Gość: trawiasta Re: wygląd domowy IP: *.limes.com.pl 07.02.05, 15:10
          Ubieram sie wygodnie: legginsy, jakas bawelniana bluzka lub t-shirt, sweterek
          gdy jest chlodniej. Jesli nigdzie nie wychodze, nie robie makijazu (moj facet
          jest uszczesliwony, bo woli mnie nie umalowana); nakladam tylko rano na twarz i
          pod oczy odpowiedni krem (po myciu i toniku). Poza tym przewaznie zapominam sie
          uczesac ;-) bo zaraz po wstaniu spinam wlosy i czesto tak pozniej zostaja przez
          reszte dnia ;-) A, no i nosze okulary zamiast szkiel kontaktowych.
        • janina14 Re: wygląd domowy 07.02.05, 15:19
          Świetny wątek!-ja właśnie stałam przed lustrem i patrzyłam na wyciagnięty dres.
          Mój ulubiony strój domowy.Ale przyszła pora żeby to zmienic.Co z tego ze jestem
          wysoka i szczupła- jak w tych dresach wszystko znika. Maż tez tak sie ubiera.
          Ale do rzeczy! Jestesmy z meżem po 40-stce, mamy dzieci, udane zycie rodzinne.
          Ale mój mąz pracuje z bardzo młoda koleżanką-żadna pieknośc -taka sobie z
          wyglądu/ jego słowa/.Lubi ją i czasem po pracy razem z 2 starszymi koleżankami
          wyskakuja do kawiarni. JESTEM ZAZDROSNA!! On sie cieszy/z tej mojej zazrosci/
          mówi: to znaczy że mnie tak kochasz? Trzy piątki pod rząd był po pracy w
          kawiarni. CO MI RADZICIE? Zgadzac sie na to?? Czy może byc bardziej sexy w
          domu?/ubiór itd?? Ja tez pracuję. Ale po pracy przebieram sie w wyleniały
          dres.....
    • smee Re: wygląd domowy 07.02.05, 15:06
      W dni kiedy siedzę w domu: maluję się zawsze, bo lubię po prostu być umalowana
      i już, ale tylko oczy i to lekko (już bez podkładu, różu itd). Włosy też mam
      zawsze OK (to znaczy po prostu uczesane). Jedynym wyjątkiem są trochę
      rozwleczone spodnie (tylko w zimie), które lubię nosić po domu, ale są na tyle
      OK, że mogą być wystawiane na krótki, publiczy pokaz ;) Moja Mama uczyła mnie
      zawsze, by w domu wygladać tak, zeby się nie wstydzić otwierając komuś drzwi :)
      • madzia773 Re: wygląd domowy 07.02.05, 15:14
        pierwsze co robię po przyjściu do domu to zmycie makijazu i spięcie włosów. Po
        domu chodzę w spodniach bawełnianych i podkoszulkach (opcja kiedy jest mi
        zimno), jak jest cieplej to mam spódniczkę z wiskozy i bluzeczkę, a najbardziej
        to lubię w takiej długiej bawełnianej "sukience plażowej", którą kupiłam kiedys
        w celu przeznaczenia ją na koszulę nocną ale za bardzo mi się podobała i stała
        się "strojem domowym".
    • courtney Re: Luna pytanie do Ciebie 07.02.05, 15:11
      Rozumiem ze jestes osobą z mnostwem czasu czy tak??Bo te codzienne rytuały
      pielegnacyjne wymagaja czasu i odrobiny poswiecenia. Ah i koniecznie napisz
      jaki stroj preferujesz po domu skoro stroj sportowy jest dla ciebie nie do
      przyjecia.
      Pozdrowienia!
      • justa_79 Re: Luna pytanie do Ciebie 07.02.05, 15:24
        a skąd wiesz, co to za zabiegi pielęgnacyjne, może to po prostu wklepanie kremu
        i balsamu :)
    • mszub3 Re: wygląd domowy 07.02.05, 15:23
      Po domku chadzam w spodniach od dresu ( nowe, czyste, wyprasowane ), koszulce (
      najchętniej z dekoltem lub rozpinanej ), zawsze mam umalowane oko i przyczesany
      włos. Mój mąż zawsze patrzy na mnie łapczywym okiem i nigdy mi nie powiedział,
      że źle czy nieatrakcyjnie wyglądam. Jest mi w tym szalenie wygodnie !
      Pozdrawiam !
    • Gość: ada Re: wygląd domowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:02
      obowiąkowo codziennnie robię makijaż typu podkład, tusz do rzęs odrobię rożu i
      błyszczyk na usta. Weszło mi to w krew tak jak mycie zębów. Uwielbiam się
      malować i jest to makijaż w zależności od okoliczności. W domu obowiązkowo
      dzinsy nigdy spódnice ani dres. Do tego jakiś sweterek albo bawełniana bluzka
      oczywiście nic super eleganckiego tylko takie bardziej na luzie. Włosy związane
      codziennie myte.
    • Gość: vikka dresik w domu:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:06
      0 makijazu,wlosy'out of bad'hehehehe

nie mieszkam z facetem na stałe,ale jak on u mnie mieszka jakis czas(np wyjazd
      rodziców)nic się w kwestii makijazu,stroju i fryzury nie zmienia:)
      zarówno mnie jak i jemu to pasuje:)
    • kalooo normalnie 07.02.05, 16:39
      bo i na codzień nie zakładam czerwonej koronkowej sukienki i szpilek...;P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka