Dodaj do ulubionych

jak zlikwidowac pory

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.05, 13:26
nie cche orzystrac z uslug kosmetyczki, za duzo zlego sie nasluchalam ! jak
domowymi sposobami zlikwidowac pory na czole i policzkach?
Obserwuj wątek
    • ruda_80 Re: jak zlikwidowac pory 07.02.05, 13:30
      Likwidować nie radziła bym, bo jak Twoja skóra bedzie wtedy oddychała?? :-)
      • Gość: beata Re: jak zlikwidowac pory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 13:37
        haha bardzo smieszne.Ja tez mam ten problem i chetnie sie dowiem,niech ktos
        doradzi!!
        • ruda_80 Re: jak zlikwidowac pory 07.02.05, 13:40
          No to napiszę od razu - zlikwidować się nie da.
          • inecita Re: jak zlikwidowac pory 07.02.05, 13:46
            niestety PORÓW nie da się zlikwidować (no chyba, że zamienisz na selery...),
            zapewne chodzi ci:
            -albo o zmniejszenie rozszerzenia porów
            - likwidację "wagrów" czyli zapchanych porów
            • Gość: iwart Re: jak zlikwidowac pory IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 19:36
              Dziewczyny po co wy tu w ogóle zaglądacie, szukam czegoś pożytecznego a przez
              takie pierdoły tracę tylko czas
              • ruda_80 Re: jak zlikwidowac pory 08.02.05, 10:11
                A na napisanie tego co napisałaś nie straciłaś czasu? Ktoś się pyta jak
                zlikwidować pory, więc mu odpowiadamy, że takich cudów nie ma żeby je
                zlikwidować
    • Gość: ola Re: jak zlikwidowac pory IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.05, 14:24
      ok zle to ujelam , ale po co ta dyskusja jak i tak wszyscy wiedza o co chodzi!!
    • kociak19 Re: jak zlikwidowac pory 07.02.05, 14:27
      ja się podpisuję pod pytaniem Oli.
      Mam mnóstwo znienawidzonych "czarnych kropek" na nosie. ;-)
      Czy ktos zna jakiś sposób??
      • Gość: mona Re: jak zlikwidowac pory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:37
        Iść do dobrej kosmetyczki. nie koniecznie drogiej, ale do kogoś kto zna się na
        swojej robocie. można oczyścić tradycyjnie, albo np. zrobić sobie serie kwasami
        owocowymi, polecam do tłustej skóry - super efekt. Koniecze jest jednak
        zaaplikowanie całej serii zabiegów i nie zrażanie się początkam (skóra się
        oczyszcza co niestety widać na zewnątrz). zobaczysz poprawę ale do konca ich
        nie zlikwidujesz. Minusem tego zabiegu jest jego koszt ok 80 zł.
        • kociak19 Re: jak zlikwidowac pory 07.02.05, 14:40
          a cos co nie kosztuje tyle i można zrobić w domu??
          Wiem, że skutki nie będą takie same, ale może choć trochę pomoże...
          • malgosia60011 Re: jak zlikwidowac pory 07.02.05, 14:47
            zabieg ten u nas w toruniu kosztuje od 50-60zl.ja mam ten sam problem.nos i
            broda to poprostu koszmar.smaruje sudokremem(dostepny w aptekach i jest rowniez
            na tradzik) i blakna ale niestety nie znikaja.boje sie isc do kosmetyczki raz
            ze wiem ze bedzie okropnie bolalo) w moim przypadku bo jest az tak zle) a dwa
            ze musi to byc naprawde dobra kosmetyczka.ryzyko jest nawet spore.jesli znacie
            jakas dobra w toruniu albo w okolicach to piszcie.pozdrawiam
          • Gość: mona Re: jak zlikwidowac pory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:50
            pilingi systematycznie, oczyszczanie twarzy zawsze nawet jak nie masz na nic
            siły i wróciłaś do domu o 4 rano masz zmyć makijaż umyć twarz, przetrzeć
            tonikiem. jest mase domowych sposobów na pilingi, do twarzy to płatki owsiane,
            do ciała sól kuchenna. Jakaś mseczka, jak masz tlustą cerę to drożdże. Kup
            któryś z tanich kosmetyków np. Ziaja jest na dobrym poziomie a najważniejsza
            jest systematyczność. A jak już musisz samo dłubać to parówka z ziołam na twarz
            chusteczki higieniczne, niczego ne dotykasz bez chusteczki, rączki wyszorowane,
            potem odkazić można Acnosanem (dostaniesz w aptece dawno nie kupowałam ale nie
            powinien być drogi) na to maseczka ściągająca (z białka). I nie zmasakruj sobie
            twarzy - moze lepiej iść jednak do kosmetyczki a nie słuchać przesądów jak to
            jedna pani drugie pani...
    • mszub3 Re: jak zlikwidowac pory 07.02.05, 15:30
      Dziewczyny mówicie chyba o kosmetyczkach z przed lat. Przecież już się ręcznie
      twarzy nie oczyszcza ( mam nadzieję że wszędzie jest tak jak w Opolu ). Moja
      kosmetyczka ma wspaniały aparat oczyszczjący pory, usówający zaskórniki i
      jednocześnie pilingujący twarz. NIc nie boli, jest nawet przyjemne, nie ma
      żadnych śladów po zabiegu a cera śliczna, matowa, rozświetlona... Tylko cena 90
      zł może być dla niektórych przeszkodą ale serdecznie wam polecam - warto są
      efekty !
      Pozdrawiam !
      • Gość: e Re: jak zlikwidowac pory IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.05, 15:35
        i jak to się konkretnie nazywa???
        • mszub3 Re: jak zlikwidowac pory 07.02.05, 17:19
          Jest to oczyszczanie ultradźwiękami !
      • annik78 gdzie???????? 07.02.05, 15:42
        A czy mogłabyś napisać gdzie chodzisz do kosmetyczki i jak często powtarzasz
        zabieg. Też jestem z Opola i może też bym poszła , skoro mówisz ze warto:-)
        Pozdrawiam!
        • mszub3 Re: gdzie???????? 07.02.05, 17:24
          Zabieg powtarzam w zależności od potrzb skóry ( mam mieszaną z tendencją do
          wyprysków ) raz na 2-3 msc. Salon znajduje się na ul Sosnkowskiego 40-42 IIp.,
          wejście klatką k/ Biedronki np Politechniki, jest to Studio Stylizacji i Urody
          Katarzyny Kielar. Polecam serdecznie ! Właścicielka to prawdziwa
          profesonalistka, ma świetny sprzęt, przytulny gabinet i jest prawdziwym
          fachowcem z dziedziny kosmetyki.
          Pozdro Monika
      • paulet Re: jak zlikwidowac pory 08.02.05, 10:32
        A gdzie w opolu?mieszkam tam i jestem zainteresowana.pozdrawiam
        • mszub3 Re: jak zlikwidowac pory 08.02.05, 11:43
          paulet skocz jeden post w górę tam odpowiadam na to samo pyt annik78
      • annik78 Re: jak zlikwidowac pory 09.02.05, 07:38

Bardzo Ci dziękuję. Nie uwierzysz ale moja przyjaciółka chodzi do tego gabinetu
        ale nie skojarzyłam ,że chodzi o peeling ultradzwiekami.
        Faktycznie efekt jest niezły!!! I już od jakiegoś czasu się nad tym
        zastanawiam! I wygląda na to ,ze wkrótce się skuszę;-) Zresztą to na moim
        osiedlu!
        Pozdrawiam gorąco!
    • Gość: suselka Re: jak zlikwidowac pory IP: *.petrus.com.pl 07.02.05, 19:52
      Czy ktos oczyszczal twarz ultradzwiekami w Toruniu?? jesli mozecie cos polecic
      to bardzo prosze,adres,cena,kto wykonywal i jakie efekty...dzieki
      • malgosia60011 Re: jak zlikwidowac pory 07.02.05, 19:58
        hej tez jestem tym zainteresowana ale w toruniu chyba nie ma.szukalam w necie i
        nic nie znalazlam.jak bedziesz cos wiedziec to prosze odezwij sie do mnie,ok?
        zostawiam mail malgosia60011@tlen.pl
        • Gość: anula Re: jak zlikwidowac pory IP: *.238.98.175.adsl.inetia.pl 07.02.05, 20:24
          Dziewczyny, polećcie fajną kosmetyczkę, która oczyszcza ultradźwiękami i
          pracuje w Poznaniu.
          • Gość: doris Re: jak zlikwidowac pory IP: *.chello.pl 07.02.05, 23:41
            a w warszawie? ja za tradycyjne oczyszczanie place ponad 100pln. a boli tak, ze
            mam zamiar ucikac z fotela. wiem, zemoge sobie wziac znieczulenie, ale szkoda mi
            kasy (40pln).
            • Gość: erika Re: jak zlikwidowac pory IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.05, 00:39
              znieczulenie?? ciekawe jakie? apap??

takie mechaniczne oczyszczenie nie spowoduje zniknięcia zaskórnikówi
              rozszerzonych por.

Ktoś na forum wspomniał o kwasach i to jest dobra rada na zaskórniki, ale jeśli
              takie złuszczanie nie przynosi efektów, trzeba zajrzec do dermatologa po maści
              typu RetinA, regulujące wydzielanie sebum, rogowacenie naskórka
              (zaskórnikipowstają gdy skóra nadmiernie rogowacieje).
              • Gość: doris Re: jak zlikwidowac pory IP: *.chello.pl 08.02.05, 11:49
                znieczulenie miejscowe, zastrzyk. to jest chyba podobne znieczulenie jak u
                dentysty.
                • Gość: ania Re: jak zlikwidowac pory IP: 212.244.242.* 09.02.05, 11:31
                  Mnie pomogły kwasy.najpierw zwykły effeclar K, potem zabiegi u
                  kosmetyczki,chyba 15% kwasem...potem chyba 2 10%..teraz kupuje znowu krem na
                  noc 8%,,te zabiegi oczywiście nie były jednokrotne...zwykle funduje je sobie na
                  jesień i wiosne,,,żadne nie zbyt inwazyjne czyli nie przeprowadzane przez
                  lekarza...cera się wyrównała,zaróżowiła i ZDECEDOWANIE zmniejszyły się(lub są
                  mniej widoczne) pory...polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka