silie 31.05.02, 15:28 Tak bym strasznie chciała, żeby coś takiego było!!! A więc: -laser bardzo drogi; i czy NAPRAWDĘ po zakończeniu cyklu zabiegów nic juz nie wyrośc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silie Re: Permanentna depilacja? 31.05.02, 15:34 Coś się pokitwasiło, wybaczcie:) A więc chodziło mi o to, że: -laser za drogi, i czy na pewno usuwa włosiska na STAŁE?! -jakieś inne sposoby pozbycia sie tego cholerstwa? Na zeszłorocznych targach Beauty Fair w Łodzi prezentowano takie urządzenie, ponoć właśnie do permanentnego usuwania włosów; działało to na zasadzie jakichś elektrostymulacji...Mam gdzieś jeszcze ulotkę na ten temat; spróbuję odgrzebać i przytoczyć tutaj.Ale wydaje mi się, że gdyby to było jakieś odkrycie, to już by było o tym głośno...No ale zobaczymy, jak to odgrzebię. Bo my tak tu stale o tych woskach, maszynkach,elektryce; a może ktoś coś słyszał nowego w tym owłosionym temacie?:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimbla Re: Permanentna depilacja? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.02, 19:33 Laser drogi , dla mnie okazał się nieskuteczny , choć wierzyłam w trwałość aż do 5 zabiegów Szukam innych metod TRWAŁEGO USUWANIA OWŁOSIENIA ale szczerze wątpię , że włos można raz na zawsze usunąć , chyba trzeba zaakceptować i potraktować zabieg depilacji jak podobną czynność do mycia zębów ps: jestem ciekawa działania preparatu -Kalo albo Calo -zapomniałam dokładnej nazwy? Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Permanentna depilacja? 31.05.02, 23:09 Ten zabieg z prądem to być może Mikroliza. Jest to zabieg usuwający zbędne owłosienie, szczególnie dobry dla osób ze skłonnością do pękających naczyne. Wykonuje się go przy pomocy urządzenia Microlysis, który emituje prąd o wysokiej częstotliwości. Ma on 9 programów, z których 8 służy do usuwania owłosienia a jeden do zamykania naczynek. Każdy program daje inną wartość natężenia prądu, dostosowywaną indywidualnie (jeśli okaże się za wysokie, to komputer sterujący pracą urządzenia nie uruchomi go). Najpierw kosmetyczka nakłada na jedną elektrodę żel z olejkami i wyciągami roślinnymi. Drugą elektrodę trzyma klientka zamykając obwód. Kosmetyczka przesuwa elektrodą z żelem po ciele. Preparat wnika w cebuli i je niszczy. Nie ma znaczenia kolor włosów, mogą być jasne i delikatne. Elektrodą przesuwa się po ciele nie dłużej niż 10 minut. Następnie usuwa się włosy woskiem, a w ciało wciera się żel zwiększające skuteczność epilacji. Przez 4 kolejne dni klientka naciera się tym preparatem w domu. Metoda ta działa najintensywniej na włosy w fazie wzrostu, dlatego zabieg po pewnym czasie trzeba powtórzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silie Re: Permanentna depilacja-do Justy:))) IP: 2.4.STABLE* / 10.120.21.* 31.05.02, 23:25 Jesteś niezastąpiona! Chyba to właśnie miałam na myśli... Tylko; pi razy oko, ile trzeba zrobic tych zabiegów, jaka cena i gdzie? Może jakiś wykaz gabinetów w tym się specjalizujących?? W wielu wątkach widać, że znasz się na rzeczy nieco bardziej profesjonalnie niż my, dlatego prosze o dalszą pomoc:))) Dzieki i pzdr, s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Permanentna depilacja-do Silie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 00:05 Niestety, znam się na czym innym (farmacja). W tym przypadku przepisałam po prostu fragment artykułu z Votre Beaute o zastosowaniu prądu w kosmetyce. Mam jeszcze informacje na temat ceny mikrolizy: całe nogi 700zł, nogi+ bikini 900zł. Poza mikrolizą z nowszych metod depilacji pojawiła się: * depilacja ultradźwiękami- przy ich pomocy wprowadza się do mieszków włosowych enzymy: papainę i trypsynę, które niszczą cebulkę ceny: 90-120zł (wąsy), 130-150 zł (pachy), 540-600 zł (nogi) Adres Centrum Dermatologii Estetycznej Derma Plus, Wrocław, ul.Piwna 17, tel 0- 71 3227642 * termoliza depilacja przy pomocy prądu zmiennego, cebulki są uszkadzane wysoką temperaturą, służy do usuwania cienkich włosów z małej powierzchni ceny 50-150 zł (twarz) * blend połączenie elektrolizy i termolizy do mieszka włosowego wprowadza się igłę (przy termolizie też), "puszcza się prąd" i wyjmuje się włosek pęsetą, metodę tą stosuje się do grubszych włosów na małej powierzchni ceny 150 zł -twarz Zarówno przy termolizie, jak i przy blendzie można znieczulić skórę kremem Emla, ponieważ nie są to zabiegi bezbolesne. Istnieje też (niewielkie) ryzyko powstania mikroblizn. Firma BaByliss oferuje urządzenie (widziałam W Euro) do depilacji przez elektrolizę czyli prądem (9V). W zestawie są elektrody do depilacji twarzy, nóg, ramion i bikini- nie wiem jednak na ile jest to skuteczne urządzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silie Re: Permanentna depilacja-do Justy IP: 2.4.STABLE* / 10.120.21.* 01.06.02, 15:57 Wygląda na to, że są to zdecydowanie tańsze metody od lasera; na który i tak absolutnie mnie nie stać. Ale tak 900 na nogi to byłabym skłonna wydać; z tym, że jeszcze raz ponawiam pytanie: na ile skuteczne są to metody (pomijając to domowe urzędzenie z B.)?? Czy powtarzając zabieg, aby dopaść wszystkie włosy w fazie wzrostu, jest gwarancja, że to na pewno na stałe? Bo przecież o to chodzi. A jak nie na stałe, to może choć na parę lat?;)))) Dziękuję Ci serdecznie za te wszystkie informacje:))) pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Skuteczność mikrolizy i liczba zabiegów IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 20:17 Oto kilka cytatów na temat skuteczności Mikrolizy i ilości potrzebnych zabiegów, które znalazłam. "Po pierwszym zabiegu usunięte jest na stałe około 30—40% owłosienia. Ponieważ usuwane włosy znajdują się w różnych fazach wzrostu (anagennej, katagennej i telogennej) konieczne jest powtarzanie zabiegu, co 4 tygodnie. Po 3-4 zabiegach widzimy już znaczną różnicę w stanie odrastających włosów, są one o wiele rzadsze, słabsze i odrastają wolniej. W celu osiągnięcia pożądanego rezultatu należy przeprowadzić całą kurację." Źródło: www.kosmetyczka.konin.lm.pl/TOCFrame.html "Żadną ze znanych metod nie usunie się włosków w ciągu jednego zabiegu, ponieważ włosy nie rosną równocześnie. Część z nich znajduje się w tzw. fazie wzrostu (to te, które widzimy na skórze), pozostałe są w fazie uśpienia i wyrosną dopiero po 3–8 tygodniach. Dlatego zabiegi muszą być powtarzane 3, a czasem nawet 7 razy (jeśli wcześniej używałaś maszynek lub depilatorów). Przy pierwszym zabiegu kosmetyczka usunie zaledwie od 20 do 40 proc. włosów. Efekty mikrolizy widać już po dwóch zabiegach, a po całej serii pozostaje na skórze tylko niezauważalny meszek." Źródło: www.proszynski.pl/czasopisma/poradnikdomowy/2001/05/02.html "Ze względu na brak fachowego piśmiennictwa o skuteczności tej metody, trwałości jej efektów i bezpieczeństwa stosowania należy ostrożnie podchodzić do gwarancji udzielanych przez producenta i zakłady kosmetyczne oferujące tą metodę Wszystkie przedstawione powyżej metody niestety nie gwarantują całkowitego usunięcia zbędnego owłosienia. Zarówno elektrokoagulacja, elektroliza jak i laseroterapia umożliwiają trwałe usunięcie owłosienia w ok. 30-40% po kilkakrotnych prawidłowo przeprowadzonych zabiegach. Odrost pozostałych włosów pojawia się ok. 6-9 miesięcy po ostatnim zabiegach. Jednak odrastające włosy są najczęściej cieńsze i krótsze. Powszechnie panujący pogląd o skuteczności usuwania włosów przy użyciu laserów czy mikrolizy jest na pewno przesadzony, choć niewątpliwą zaletą tych zabiegów jest ich nieinwazyjność, zmniejszająca możliwość przeniesienia infekcji." Źródło: strony.wp.pl/wp/dermart/kosmetol/techniki.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimbla Re: Permanentna depilacja-do Justy:))) IP: 213.76.53.* 02.06.02, 18:12 Przyłaczam się do prośby o konkretne adresy , mile widziana Bydgoszcz lub Toruń Obiecujace w mikrolizie jest to ze nie działa na barwnik we włosach- laser niestety daje mierne rezultaty dla osób z jasnymi włosami pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lady_ann Re: na ile to wystarcza?????? 01.06.02, 17:40 ja też jestem skłonna wydać te 900 zł, byleby już więcej nie ujżeć włosów na nogach i bikini. Ale właśnie - czy mikroliza pozwoli mi pozbyć się "tego" na całe życie? czy np.: na rok? Baaaaaaaaardzo interesuje mnie czas działania i miejsca (adresy) w warszawie gdzie można poddać się takiemu zabiegowi, albo jakiemu kolwiek byleby pozbyć się włosów na nogach i bikini! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silie Re: na ile to wystarcza?????? IP: 2.4.STABLE* / 10.120.21.* 01.06.02, 20:41 Z tego co przyopczyła Justy wynika, że po 9 m-ach coś znowu się pojawia. Piszą też, że na skórze pozostaje "niezauważalny" meszek.W/g mnie będzie on jednak zauważalny w pełnym słońcu. To mozna jednak zrobic juz woskiem, nie problem ,ale czy po tym ten meszek nie odrosnie jak normalne włosy po woskowaniu??? Hmmm, no i adresy, podawajcie jakieś namiary, jeśli znacie... Mnie o czywiscie najbardziej Łódź interesuje:)))) pzdr, s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: na ile to wystarcza?????? IP: *.future-net.pl 02.06.02, 18:29 Mikrolizę, podobnie jak i laser, musisz powtórzyć kilka razy, aby uchwycić wszystkie włosy w fazie anagenu, czyli trzeba przemnożyć owe 900 zł przez 6 czy 8. Cenowo nie jest to atrakcyjniejsze od lasera, i nie sądzę, by było skuteczniejsze, bo metoda nie ejst nowa, a cicho o niej. Odpowiedz Link Zgłoś