Dodaj do ulubionych

podkład cud

IP: *.uks.pl.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 12:45
Proszę napiszcie jaki używacie podkład w chwili obecnej, jaki chciałybyscie
stosować albo jaki zamierzacie kupić. Prosze mi tu tylko nie pisać o Privi
CityMat bo nigdzie go nie mogę dostac!!! ;))

Aha dla siebie szukam podkładu lekko kryjącego, który nie tworzy maski na
twarzy, a przede wszystkim nie wysusza!!!! Mam cerę mieszaną ale bardzo
przesuszoną . Jeszcze nie znalazłam podkładu po ktorego nałożeniu nie widać
by było tego przesuszenia.

Wpisujcie dziewczęta...
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: podkład cud IP: *.lec.dk 08.02.05, 12:48
      W prawdzie duzo juz takich watkow ale coz... jak pisac to pisac :))

Ja mam cere podobna do Ciebie i uzywam zamiennie Spectacular HR (wart nazwy) i
      Sense Matte Biothermu (bardzo milusi, matujacy i dbajacy o skore)
    • Gość: greatkania Re: podkład cud IP: *.uks.pl.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 12:48
      o i jeszcze jedno

słyszałyście o nowym podkładzie Bourjois???

Co sądzicie o L'oreal True Match, i color adapt z Max Factor???
      • Gość: Magdzik Re: podkład cud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 13:22
        Ja używam Color Adapt Max Factora i jestem bardzo zadowolona. Jest bardzo
        lekki, świetnie się rozprowadza a długo się trzyma. Niestety nie jest kryjacy,
        więc jak wyskoczy jakaś krostka, to trzeba sięgnac po korektor.
      • magda-fl Re: podkład cud 11.02.05, 23:18
        Gość portalu: greatkania napisał(a):

> Co sądzicie o L'oreal True Match, i color adapt z Max Factor???

Używałam i tego i tego i muszę przyznać, że True Match jest o niebo lepszy od Colour Adapt. Oba wyglądają naturalnie, łatwo rozprowadzić, oba się dopasowują do odcienia cery (choć TM chyba lepiej), oba mają wygodne i higieniczne opakowania. Ale są i różnice: TM kryje dużo lepiej i przy tym pozostawia delikatną i gładziusieńką cerę, a CA ma średnie krycie i pozostawia lekko pudrową warstewkę. Poza tym myślę, że TM jest trwalszy.
    • Gość: Lenka Re: podkład cud IP: *.chello.pl 08.02.05, 12:50
      Dla mnie takimi podkładami są:
      -Double Wear Estte Lauder
      -Colorstay(nowa wersja)Revlon
      Są bardzo podobne w działaniu-dosyć dobrze kryją,trzymają się cały dzień więc
      nie wymagają poprawek,są niewidoczne jeśli się je z umiarem nałoży,twarz po
      nich ładnie wygląda,jest wygładzona.Mojej cery nie wysuszyły,choć też mam
      mieszaną:)
      • Gość: greatkania Re: podkład cud IP: *.uks.pl.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 13:12
        Lenka co oznacza Revlon - nowa wersja, czyżby zmienili ten podkład????
    • Gość: monia76 Re: podkład cud IP: *.u.mcnet.pl 08.02.05, 12:58
      przede wszystkim musisz dobrze nawilzyc i odzywic skore, sam podklad, w dodatku
      matujacy, nie dokona cudu. polecam porzadny a lekki krem nawilzajacy (biotherm
      aquasource dla skory mieszanej jest wprost fantastyczny) a do tego podklad
      superfit clinique (bardzo ladnie matuje, dlugo sie trzyma, a jest lekki)
    • mantha Re: podkład cud 08.02.05, 13:09
      Cale zycie uzywalam Revlonu Colorstay (stara wersje), do momentu kiedy
      wyprobowalam nowy L'oreal (true match) - jest rewelacyjny: kryje, nie tworzy
      maski, utrzymuje sie bardzo dlugo, a kolor N4 jest pieknie naturalny. no i cena
      wreszcie nie powalajaca tylko ok 40 zl. polecam z czystym sumieniem.
      • Gość: greatkania Re: podkład cud IP: *.uks.pl.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 13:15
        Mantha

proszę napisz jaką masz cerę .

Ja mam cerę mieszaną ale absolutnie nie mogę stosować podkładów matujących bo
        mi strasznie wysuszają cerę, wolę się jednak świecić niż wyglądać jak zmora
        wysuszona.
        zastanawiam się właśnie nad tym L'oreal true match
        • mantha Re: podkład cud 08.02.05, 14:20
          O mojej cerze moglabym ksiązke napisac: jest przede wszystkim bardzo wrazliwa,
          naczynkowa, sklonnosci do uaktywniania sie tradziku różowatego, świeci sie
          czoło, cala jest bardzo delikatna w dotyku, ale zarazem przesuszona - ma silna
          potrzebe kremow mocno nawilzających (przy okazji :-) demredic hydrain2 znosi
          świetnie), wiec potrzebuje krycia, matu i nie podraznienia mojej nieszczesnej
          cery. Odnosilam wrazenie, ze Revlon jednak przesuszal i -nie wiem czy to dobre
          slowo - wżarał sie- za mocno. Z L'orealem tego nie ma, jestem bardzo zadowolona.
          Poza tym odnosze wrazenie, ze ten ktory mam - N4 - nie ciemnieje na mojej
          twarzy, jak wiekszosc podkladow, tylko wrecz przeciwnie -jaśnieje, albo ja juz
          moze mam jakies omamy???
          tak czy owak warto spróbować :-)
          pozdrawiam
          • Gość: greatkania Re: podkład cud IP: *.uks.pl.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 14:29
            mantha wielkie dzięki za odpowiedź!! ;0)))
      • Gość: greatkania Re: podkład cud IP: *.uks.pl.uks.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 13:17
        aaa jeszcze jedno
        próbowałam Revlon Colorstay i był świetny ,bardzo mi się podobał ale po kilku
        dniach skóra przesuszona - niestety
    • Gość: jo Re: podkład cud IP: *.toya.net.pl 08.02.05, 13:54
      Mam podobny problem. Do tej pory najlepszy jest dla mnie podkład Avonu- Beyond
      Colour Perfecting Foundation z jasną nakrętką. Nie bardzo lubię kosmetyki tej
      firmy ale podkład juz kupiłam 4 razy bo lepszego nie znalazłam a testowałam
      nawet te z górnej półki.
      • Gość: E. Re: podkład cud IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.05, 14:34
        A dla mnie absolutnym cudem jest Vitalumiere Chanel.Nie wysusza,a wręcz mam
        wrażenie że nawilża i odżywia,świetnie się rozprowadza,wygląda naturalnie
        (tzn.nie tworzy maski),ale ukrywa to,co trzeba,rozświetla i w ogóle cud-miód-i
        orzeszki:-)Tylko ta cena...
        • Gość: Akne Re: podkład cud IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 08.02.05, 15:58
          Mam wrazliwa, sklonna do przesuszania, ale i do wypryskow cere. L'Oreal True
          Match to rewelacja!!! leciutenki, slicznie kryje, idealnie stapia sie z cera,
          no i te bajeczne wrecz kolorki! Polecam!
          • cytrusowa Re: podkład cud 08.02.05, 16:41
            a co z cerą wrażliwą z popękanymi naczynakami, raczej suchą niż tłustą?
            Jakoś nie mogę znalezc podkladu dla siebie - ostatnio trafilam na podklad
            Sephory, jest w miarę ok, ale teraz mam dostęp do lepszych, bo mieszkam za
            granicą i chcialabym sobie cos kupic, na co wczesniej nie bylo mnie stać
    • Gość: Display Re: podkład cud IP: *.zax.pl 08.02.05, 19:43
      Ja już od dłuższego czasu używam podkładu AA i jestem z niego bardzo
      zadowolona. Świetnie kryje, wogóle go nie widać na twarzy a przy okazji ma
      rozświetląjace drobinki i nie wysusza mojej skóry. Ja mam w kolorze kości
      słoniowej. Każda moja znajoma juz go sobie kupiła i one również są bardzo
      zadowolone. Pozdrawiam
      • alla22 Re: podkład cud 11.02.05, 08:47
        Mam cerę mieszaną, polecam podkład Lancome Teint Idole - chyba tak to się
        pisze. Pozdrawiam.
        • damona Re: podkład cud 11.02.05, 10:52
          niestety Teint Idole jest chyba wycofywany, bo w perfumeriach kroluja resztki
          tego podkladu, glownie ciemne odcienie:/
          Ja na szczescie zrobilam sobie zapas. Jak sie skonczy to moze wyprobuje
          Spectacular HR.
      • Gość: kikibp Re: podkład cud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 08:56
        ja też używam aa ale matującego choć mam cerę suchą i jest ok, kryjący nie jest
        ale fajnie wyrównuje cerę, myślałam o tym rozświetlającym bo miałam taki z
        vichy b. lubię, aa ma świetną cenę ale czy te rozświetlające drobinki nadają
        się na dzień, czy nie jest typowy na noc, no i czy kość słoniowa do b jasnej
        cery byłaby ok - jeśli możesz napisz, pozdrawiam
        • sitc Re: podkład cud 11.02.05, 10:53
          Hej!
          Pytanie nie było do mnie ale się wypowiem, bo całe lato używałam togo podkładu
          rozświetlającego i byłam bardzo zadowolona. Drobinki są dość widoczne, ale nie
          wygląda to tandetnie i moim zdaniem jak najbardziej nadaje się do używania
          normalnie na dzień. Kolory obu tych podkładów nie są za jasne i bardzo blade
          osoby będę miały problem z doborem odpowiedniego, ale chyba kość słoniowa w
          jednym i drugim jest taka sama.
        • Gość: Display Re: podkład cud IP: *.zax.pl 11.02.05, 12:07
          Zgadzam się, drobinki nie wyglądaja tandetnie. Jeśli chodzi o odcień to do
          mojego koloru cery jest w sam raz ale dla osoby o ciemniejszej cerze może
          faktyczne być za jasny. Nie pamiętam czy są inne odcienie tego podkładu ale
          warto zapytać w sklepie bo jest bardzo dobry. Pozdrawiam
    • Gość: Ania Re: podkład cud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 10:37
      Do Akne- jaki masz odcień tego podkładu
      • Gość: Akne Re: podkład cud IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 11.02.05, 17:52
        C1, czyli zimny. Jestem bialasek.
    • Gość: beza może Soraya? IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 11.02.05, 18:56
      mam podobną cerę niby mieszana, ale ostatnio z tendencją do przesuszania. we
      wcześniejszych wątkach była mowa o podkładzie Sorai z nowej serii Aksamitny
      make-up z wyciagiem z perły), używam go dopiero kilka dni, ale uważam, że jest
      dobry. cena ok. 8-10 zł
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka