Dodaj do ulubionych

Czy DIANA 35 na prawde pomaga???

IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.02.05, 19:47
Chciałabym zapoznac sie z Waszymi opiniami na temat tego leku, poniewaz
zastanawiam sie czy nie zaczac go brac... Aktualnie biore antybiotyki
przepisane przez dermatologa, poprawa jest, chociaz nie wiem czy to od tego,
czy moze od kremu na blizny po tradziku(bardzo zreszta skutecznego), jednak
slyszalam wlasnie o dianie tylko nie wiem na ile jest ona skuteczna i czy
nawroty tradziku po zaprzestaniu barnia sa silne. I czy w ogole sa? Prosze o
rade:) Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: doris Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga??? IP: *.chello.pl 08.02.05, 19:57
      diane 35 naprawde pomaga. po 1-2 misiacach mozna sie pozbylam sie pryszczy
      calkowicie. oczywiscie nie zaprzestalam codziennej pielegnacji, maeczek i wizyt
      u kosmtyczki. po odtsaieniu diene mam jednak nawroty tez po 1-2 misiacach. teraz
      biore ja znowu, ale po tym cyklu przestaje, bo dzialania uboczne sa zbyt duze.
      • Gość: Medea Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga???Do Doris IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.02.05, 20:03
        Ojoj to ja nie wiedzialam, ze powoduje jakies skutki uboczne... Dermatolog
        zapewniał mnie , ze nie powoduje to nic szczegolnego... A jakie to skutki?
        • Gość: aliska Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga???Do Doris IP: *.chello.pl 08.02.05, 20:46
          Ja biorę DIANE od 7 lat. Jak tylko przestaję od razu widać to na mojej twarzy.
          Mój lekarz twierdzi, że wcale nie ma skutków ubocznych, a w każdym razie nie
          większe niż u wszystkich innych pigułek. Że te pogłoski o skutkach ubocznych to
          efekt walki konkurencyjnej - rozpowszechniają je producenci innych preparatów,
          żeby trochę "zbić" popularność DIANE. Jak do tej pory jest to jedyny specyfik,
          który można kupić ze zniżką -jako że jest traktowany jako lek, a nie tylko
          środek antykoncepcyjny i NFZ go refunduje (50%).
          • Gość: dordulka Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga???Do Doris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 21:59
            Nie, nie jest to jedyny srodek anty, ktory mozna kupic ze znizka.
            • Gość: mona Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga???Do Doris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:15
              Diana 35 jest lekiem antyandrogenowym. Idż do dobrego lekarza i zrób badania
              poziomu hormonów, testosteronu i estrogenów. niestety są one kosztowne. Ja od
              lat mam kłopot z trądzikiem, diane brałam tylko przez 2 miesiące by zwalczyć
              najgorszy objaw trądziku a potem przeszłam na Femoden. Ma chyba ten sam skład
              co Diana ale nie jest tak silny i jest środkiem anty. Femoden brałam 7 lat.
              przerwałam bo usiłuje zaciążyć ( kosztem okropnej cery:(
              • Gość: paputerek Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga???Do Doris IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.02.05, 06:56
                Diana ma zupełnie inny skład niz Femoden, to są zupełnie inne tabletki różnej
                generacji
          • Gość: zuuza Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga???Do Doris IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 09:32
            ostatnie badania wykazały, ze nie mozna stosowac Dainy dłuzej niz rok. Ja
            brałam 2 lata, wszystko bylo ok. Musiałam przerwac bo wyniki prob watrobowych
            były zawyzone. A tak poza tym, to KAŻDY lek ma działania uboczne.
        • mips Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga???Do Doris 10.02.05, 15:14
          Skutki uboczne są zawsze indywidualne. U mnie było to gwałtowne pogorszenie nastroju (na początku było najgorzej - chciało mi się ciągle płakać, ot tak, bez powodu), a później doszły jeszcze kłopoty z żyłami, popękały naczynka. Zamieniłam na Mercilon.
    • Gość: Misia Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga??? IP: *.pronet.lublin.pl 08.02.05, 23:32
      Ginekolog Ci powiedzial ze Diane nie ma skutkow ubocznych?? Rany jak widze ze
      ktos tu pisze ze to bierze od 7 lat to mi się słabo robi...słuchaj radzę Ci
      wejść na forum np kobieta, zdrobie kobiety, jest tez chyba jakis prywatne o
      antykoncepcjii i wpisac Diane w wyszukiwarke. i zmienic ginekologa. to naprawde
      nie jest jakistam sobie lek na trądzik, tylko potezna dawka hormonow, ktora
      podobo nie powinno sie brac dluzej niz pol roku. swego czasu duzo dziewczyn
      pisalo na forum o tym, ze lekarze pzepisuja diane ot tak sobie, bez badan
      hormonalnych, potem trafiały do innego gin, ktory sie załamywał słysząc ile
      czasu to brały i z jakigo powodu. poczytaj dobrze Ci radze. pozdrawiam
      • Gość: doris Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga??? IP: *.chello.pl 08.02.05, 23:56
        kazde pigulki moga wywolac skutki uboczne, choc nie musza. ja biore dosc dlugo
        diane, lae robie 2-miesieczne przerwy, co 8 mies. diane ma inny sklad hormonalny
        niz inne pigulki i dlatego tak dziala na tradzik. gdy prosze mojego lekarza o
        kolejna porcje to pyta sie : "znowu pani chce ta trucizne?".
        tak jak pisalam, mam spore doswiadczenia z diane i do tej pory w widoczny sposob
        mi nie szkodzila, ale ostatnio bardzo przytylam. tak, ze musialam wymienic
        wszystkie moje spodnie! ponadto zrobil mi sie straszny cellulit, a moje nogi, w
        szczegolnosci uda wygladaja jak trzesaca sie galareta. mam tez spore wachania
        nastrojow. nie bede wchodzic w szczegoly :-) pewnosci nie mam, ale podejrzewam
        ze to wszystko po diane. zrobie sobie dluzsza przerwe wogole od pigulek zobacze.
        osobiscie przed braniem jakivchkolwiek pigulek polecam zrobic badania
        hormonalne. jak wszystko wyjdzie ok to mozna sprobowac ja brac i uwaznie
        obserwowac swoj organizm z zewnatrz i od wewnatrz. zawsze mozna przestac.
    • Gość: maryianna Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:53
      JA BRAŁAM DIANE PRZEZ ROK CZASU I FAKTYCZNIE MI POMOGŁO. NIE BIORE JUZ 3
      MIESICE I NA RAZIE JEST OKI. JEZELI CHODZI O SKUTKI UBOCZNE TO NA ZEWNĄTRZ NIE
      MIAŁAM ŻADNYCH, ALE W WEWNĄTRZ NA PEWNO JAKIEŚ BYŁY, WKONCU COŚ ZA COŚ.
      POZDRAWIAM I ZYCZE POWODZENIA.
    • chimerrra Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga??? 09.02.05, 11:08
      Ze względu na kilkuletnie już problemy z trądzikiem dermatolog zapisała mi
      własnie Diane.Zanim zaczęłam kurację,skonsultowałam się z ginekologiem -
      skrzywił się,ale powiedział,że mogę krótko to przyjmować,jeśli chcę poprawić
      stan skóry.Jednak po 5-6 opakowaniach kazał mi przestać.Nie dlatego,że działo
      się ze mną coś niedobrego,organizm funkcjonował normalnie,buźka wyglądała
      lepiej.Jednak powiedział kategorycznie,że nie chce,żebym się truła,że Diane to
      stary lek i robi więcej szkody niż pożytku.Z kolei dermatolog na wiadomość o
      tym,że ginekolog się sprzeciwia stosowaniu Diane,zdziwiła się i powiedziała,ze
      przecież to lek na trądzik.Tyle że ja wolę mieć zdrowy organizm od środka i nie
      mieć w przyszłości problemów..nawet kosztem cery (choć teraz jest już z nią
      nieźle).Jak czytam,że dziewczyny biorą Diane kilka lat,czasem nawet nie robiąc
      przerw,to ciarki przechodzą mi po plecach..naprawdę bałabym się,bardzo..

Generalnie odradzam przyjmowanie Diane.Tak naprawde cera poprawi się tylko na
      czas przyjmowania leku (o bardzo silnej dawce hormonów!),a potem nawrót
      choroby.A przecież nie można tego stosować w nieskończoność.Już lepsze są
      tabletki anty,też polepszają stan skóry,ale branie ich bez "właściwego"
      przeznaczenia też nie jest chyba dobrym wyjściem..Wiem,że trądzik to prawdziwa
      zmora,ale walczyć z nią można na różne sposoby.
      • Gość: Olga Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 11:24
        a od kiedy Diane przepisuje dermatolog? Nie jest to przypadkiem dzialka
        ginekologa? No dziewczyny, co wy mówicie ....?
        • chimerrra Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga??? 09.02.05, 11:49
          Dermatolog może przepisać Diane.Ja dostałam receptę własnie od lekarza
          dermatologa,jako że jest to lek stosowany m.in. w przypadku trądziku.Oczywiście
          Diane zapisać może też ginekolog,ale ja akurat odwiedziłam tych lekarzy w
          takiej własnie kolejności: derm, potem gin. Miałam poważny problem ze skórą i
          taką kurację zalecił mi lekarz dermatolog.Wolałam jednak skonsultować się z
          ginekologiem przed przyjmowaniem leku,bo Diane to nie witamina...
          • katija1 Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga??? 09.02.05, 11:54
            mnie po wieloletniej walce z łojotokowym zapaleniem skóry (wypadające włosy
            garściami) dermatolg zalecił Diane. po badaniach i wizytach u endokrynologa i
            ginekologa. Wczesniej brałam Cilest, który nie dawał sobie rady z moim
            schorzeniem. Diane biore od 1,5 roku. Zero skutków ubocznych (na razie), próby
            wątrobowe w normie, włosy odrastają. Kontroluje sie co 2-3 mies. zasięgamopinii
            różnych lekarzy. każdy jest zdania, ze to nic straszniejszego niż inne leki. a
            dobry czas na przerwe w braniu ma być ciąża.
      • Gość: nowa Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga??? IP: 195.94.205.* 09.02.05, 11:30
        Dolaczam sie do grona. Cierpie na tradzik juz od jakis paru lat, ale tak
        naprawde przez ostatnie 3 lata mam straszne zmiany w miesiacach zimnych, tzn od
        pazdziernika do marca zaczyna sie moja gehenna. Od prawie trzech cykli
        zaczelam uzywac Diane 35 i nie widze jakiejs znacznej poprawy, mam mniejsze
        cysty, ale w dalszym ciagu robia mi sie jakies ropniaki. Zaczelam tez stosowac
        differin na skore, ale...ciagle nie jest dobrze. W zeszlym roku zaczelam sie
        leczyc tetracyklyna i dodatkowo 4 razy bylam na zabiegach z uzyciem kwasow
        (200pln jeden zabieg) i faktycznie byla znaczna poprawa, nawet nie musialam
        uzywac jakis mocnych makijazow, ale po odstawieniu lekow (terapia trwala jakies
        4 miesiace) wszystko wrocilo...Jest mi strasznie zal, bo musze sie z tym
        swinstwem meczyc, a mam juz 27 lat. pozdr
      • Gość: aga Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga??? IP: *.chello.pl 09.02.05, 12:49
        mi diane przepisal endokrynolog ginekolog, biore juz 2 lata i na razie jest
        swietnie, twierdzi, ze pogłoski o diane rozpuszcza min. producent cilestu
        który jest równie grozny jak diane bo ma praktycznie to samo w srodku a wszyscy
        go przepisuja normalnie. dodam ze dostalam diane z powodu zawyzoego poziomu
        testosteronu
        • Gość: erika Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.05, 13:03
          Owszem pomaga, jeśli ją tolerujesz. Nie tolerowałam jej całkowicie, puchły mi
          nogi, bolały nerki, utyłam.

moje zbawienie nazywa sie Jeanine,ma działanie jak Diane 35 - może lżejsze ale
          ma inny skład. juz od prawie pół biorę Jeanine i jest ok. skórka się nie
          przetłuszcza, włosy też, pryszcze jeszcze sąale coraz mniej.
    • Gość: ewa 74 Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga??? IP: *.ras.sth.bostream.se 09.02.05, 14:25
      ja przez 4 lata bralam diane i bardzo mi pomogla na cere.dwz lata temu przez
      przypadek poszlam do innego dermatologa i ten mi zaproponowal yasmin.dziala tak
      jak diane ,ale jest to lek podobno nowszej generacji.na przyklad nie zatrzymuje
      wody w organizmie tak jak inne hormony,nie wywoluje depresji,nie tyje
      sie.bralam 11 mcy.przestalam ,bo juz czas na bebiska.ale naprawde polecam.
    • Gość: Ania Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 15:43
      Medea, jaki krem na blizny po tradziku stosujesz?
      • Gość: Medea Do Ani -krem na blizny IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.02.05, 22:04
        To niemiecki krem Drula Fade Cream Superforte (Drula sonderstarke plus) dosc
        drogi (ponad 40 pln) ale musze pwoiedziec, ze jak dla mnie bardzo skuteczny :)
        pierwszy krem, ktory tak bardzo pomaga w tak krotkim czasie (niecały
        miesiac):))))) pozdrawiam
        • Gość: gogo Re: Do Ani -krem na blizny IP: *.mt.pl / *.mt.pl 10.02.05, 09:05
          czy badanie hormonow mozna zrobic tylko placac z wlasnej kieszeni ? ponoc to
          okolo 160 zł ! - dla mne za duzo bbo dojda jeszcze wizyty u lekarza
          dermatologa ;-(
          od kogo trzeba skierowanie zeby zbadac na NFZ ?
          • Gość: a Re: Do Ani -krem na blizny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.05, 09:22
            Ostatnio właśnie zrobiłam sobie badania hormonalne ( 25zł jedno - są niestety
            odpłatne), lekarz polecił zrobić mi progesteron i estradiol (estrogen),te ponoć
            wystarczą, żeby określić czy zmiany skórne są spowodowane zaburzeniami
            hormonalnymi, nie jestem jednek pewna czy podał mi właściy dzień cyklu, w
            którym te badania powinnam zrobić.
            • mips Re: Do Ani -krem na blizny 10.02.05, 15:18
              Badania hormonalne NIE są odpłatne, jeżeli lekarz skieruje cię na nie. Ja ostatnio dostałam skierowanie na testosteron i prolaktynę. Nie płaciłam ani złotówki.
        • Gość: nowa Re: Do Ani -krem na blizny IP: 212.180.161.* 10.02.05, 09:55
          Zastanawiam sie, czy lekarz przepisal Ci ten krem, czy polecil Ci to aptekarz.
          Zastanawiam sie nad tym, poniewaz, co pomaga jednemu- nie koniecznie dziala na
          drugiego. Czy ktos ma juz doswiadczenia z kremami na blizny.....
    • Gość: P. Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 09:51
      tak, na prawdę działa.Odkąd pamietam miałam problemy z trądzikiem. Już po 1
      miesiącu widać dużą różnicę. Ja zdecydowałam sie zażywać diane tylko 5
      miesięcy. Zostały mi jeszcze 2 listki. Poprawa jest wręcz niesamowita. Mam
      piękna skórę bez pryszczy. Nadal sie świeci ale i to dużo mniej.
    • Gość: atola30 Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 12:39
      DIANE 35 brałam 1,5 roku i to podstępem bo ginegolog nie chciał mi przepisywać
      go dłużej niż 8 m-cy.Czułam sie ponich rewelacyjnie: nie było skutków
      ubocznych, schudłam lello, tryskałam energią (wcześniej cierpiałam na
      depresje), czułam sie zdrowo! Ginekolog nie wysłął mnie na badanie poziomu
      hormonów ale myśle ,ze mam zawyżony pozim testosteronu(pojawiające sie
      owłosienie na twarzy)lub to tylko starośc;). Chetnie brałabym DIANE nadal ale
      opinie lekarzy sie tak jak i tu podzielone:( Wiec teraz nie wiem.....
      • anecia80 Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga??? 10.02.05, 12:53
        Witam wszystkie forumowiczki jestem tu pierwszy raz i chciałabym podzielić się
        z Wami moimi wiadomościami.Sama studiuję medycynę i mam osobne zajęcia
        dotyczące skutków ubocznych działania leków hormonalnych.Wierzcie mi to nie
        tylko parę kilo więcej ale i nowotwory jajników i sutków w przyszłości dlatego
        osobiście odradzam stosowanie tych środków w celu leczenia trądziku choć sama
        również z nim walczę.
        • Gość: Inka_25 Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga??? IP: *.szwajcarska.pl 10.02.05, 13:11
          Mówisz tu chyba tylko o DIANE 35. Ale chyba wszyscy sobie zdają sprawę, że
          wszystkie leki mają działania uboczne, zawsze jest "coś za coś" ale nie
          przesadzajmy z tymi nowotworami. Moja przyjaciółka miała operację, miała
          torbiel na jajniku i po tej operacji ginekolog zapisał jej CILEST właśnie ze
          względów zdrowotnych.
          Ja sama też biorę CILEST od paru lat i na ulotce jest wyrażnie napisane, że
          CILEST zmniejsza zapadalność mi.n na raka jajnika i jest jeszcze parę inncy
          rzeczy na, które działa korzystnie ale nie chce mi się przepisywać.
          • truskawa495 Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga??? 10.02.05, 13:35
            Ja przez 6 miesięcy brałam Diane35. Najpierw przepisał mi je ginokolog, poszłam zupełnie z innym problemem ale widząc moją chorą buźkę przep[isał mi je. Później za jakiś miesiąc pojechałam do lekarza dermatologa na ul. Fieldorfa do Dr Petkova i on powiedział, żeby brać właśnie Diane 35 przez 6 miesięcy. Poprawqa była bardzo widoczna lecz krótkotrwała tak na 2 miesiące po zakończeniu kuracji. Później cera była ładniejsza ale też z wypryskami a na dodatek rozregulował mi się organizm, sprawa miesiączek. teraz mam bardzo ładną cerę a pomogła mi ciąża.
    • Gość: weronka79 Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.05, 16:51
      Już nigdy przenigdy Diane!
      Trzy potworne lata!
      Zaczęło się od zmian nastrojów: od euforii do płaczu. Zrobiłam się tak potwornie
      nerwowa i upierdliwa, że aż cud że mam jeszcze przyjaciół. Diane przede
      wszystkim działa na dekiel - o każdą bzdurę robiłam potworną awanturę, obrażanie
      się itp
      Rachunek po kilku latach:
      początek żylaków,ogromny celulit, 12 kg więcej i żadnej ochoty na sex.

I cóż po tym że trądzik prawie znikł, a włosy mogłam myć co 2-3 dni.

No nie warto!

Przestałam się truć i wychudłam już sobie 6 kilo, czasem mam pryszczyka i włoski
      myję codziennie - przynajmniej zawsze ładnie pachną. I z głową mam już w porządku ;)

PS Diane naprawdę działa dobrze na cerę.
      • Gość: because Re: Czy DIANA 35 na prawde pomaga??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 18:08
        Ja mysle ze na kazdego ma inny wplyw.
        Moja kolezanka zaczela brac dione wraz z jakimis antybiotaykami od dermatologa
        i swietnie sie jej poprawila skora.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka