Dodaj do ulubionych

Jaki puder w kulkach???

01.06.02, 13:47
Wlasnie...konczy mi sie Avonu, mialam tez Oriflame'u i bylam zadowolona, cena
tez nie szokujaca. Ale moze jest cos lepszego, nowszego czego juz zaczelyscie
uzywac kobiety??

Poradzcie, prosze...
Pozdrawiam cieplo

meg
Obserwuj wątek
    • Gość: katrina Re: Jaki puder w kulkach??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 14:01
      Ja mam Meteoryty Guearlaina, czyli niejako oryginał (one były pierwsze). Jestem
      zadowolona, nie próbowałam żadnych innych więc nie moge porównać, ale
      zasadnicza różnicę widzę już po twoim poście: Meteoryty się nie kończą :-) tak
      po prostu, wygląda na to że będę ich posiadaczką przez najbliższe pół wieku co
      najmniej :-)
      • staua Re: Jaki puder w kulkach??? 01.06.02, 14:48
        Potwierdzam. Mam Meteoryty juz poltora roku i nawet polowy z nich nie ubylo...
        Pozy tym pieknie pachna...Zaluje tylko, ze pudelko jest tekturowe, ale po
        prostu uzywam ich w domu, a ze soba biore do pracy puder w pedzlu Bourjois-
        nawiasem mowiac, jest to, moim zdaniem, tez swietny puder sypki.
        • Gość: katrina Re: Jaki puder w kulkach??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 15:14
          O, Tobie też podoba się zapach? Spotkałam się z wręcz przeciwmymi opiniami.
          Zastanawiałam się nad wodą toaletową z tej linii ale nie dotarłam do osoby
          która używała i mogłabymi powiedzieć czy jest trwała (na mnie zapachy strasznie
          nie chcą się trzymać :((( ).
          • staua Re: Jaki puder w kulkach??? 01.06.02, 15:24
            Nawet nie wiedzialam o wodzie...tez sie nazywa Meteoryty? Myslalam, ze to tylko
            kolorowe kosmetyki.
            Zapach jest bardzo subtelny, dla mnie taki wlasnie "pudrowy", w sam raz
            pasuje...
          • Gość: coralin Re: Jaki puder w kulkach??? IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 01.06.02, 17:23
            Mam próbkę zapachu Meteoryty. Pachnie fiołkowo-irysowo.Słodko, a nawet mdło i
            trwale. To taki pudrowo-babciny zapach.
            • Gość: katrina Re: Jaki puder w kulkach??? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 22:06
              Gość portalu: coralin napisał(a):

> Mam próbkę zapachu Meteoryty. Pachnie fiołkowo-irysowo.Słodko, a nawet mdło i
              > trwale. To taki pudrowo-babciny zapach.

:-)))) Mój chłopak powiedział wsadziwszy nos do pudełka: "landrynkowy" :-) mnie
              się podoba jak pachnie puder, ale skoro mówisz że woda jest wyraźnie słodka, to
              raczej nie dla mnie, moja skóra ma dwie denerwujące właściwości jeśli chodzi o
              zapachy: wszystko pachnie ma niej 3 razy bardziej słodko niż w butelce
              ("zesładzają" się nawet niesłodkie zapachy) i nic się nie chce trzymać :-(
              • staua Re: Jaki puder w kulkach??? 01.06.02, 22:12
                Caly czas nie wiem, o czym mowicie...na stronie Guerlaina nie ma ani slowa o
                zapachu z serii Meteoryty...czy to nowosc, czy jest do kupienia wszedzie?
                • Gość: katrina Re: Jaki puder w kulkach??? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 22:43
                  staua napisał(a):

> Caly czas nie wiem, o czym mowicie...na stronie Guerlaina nie ma ani slowa o
                  > zapachu z serii Meteoryty...czy to nowosc, czy jest do kupienia wszedzie?

Nie przejmuj się, strona Guerlaina jest zapóźniona o jakieś dwa tysiąclecia :-)
                  To chyba nie nowość, bo widziałam w USA jakieś dwa lata temu. Może w Polsce
                  nowość. Na pewno tam można kupić, ale dam sobie rękę (głowę to nie) obciąć, że
                  kiedyś gdzieś widziałam go w Polsce.
                • Gość: coralin Re: Jaki puder w kulkach??? IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 02.06.02, 11:59
                  staua napisał(a):

> Caly czas nie wiem, o czym mowicie...na stronie Guerlaina nie ma ani slowa o
                  > zapachu z serii Meteoryty...czy to nowosc, czy jest do kupienia wszedzie?

Nowość to nie jest. Ja dostałam próbkę zapachu przy zakupie wody Guerlaine'a rok
                  temu.Mam przed sobą pismo wydane przez dystrybutora Guerlaine' na Polskę(teraz
                  podobno już byłego)i tam jest zaprezentowana kolekcja z limitowanej serii
                  Meteoryty przygotowana na poprzedni sezon karnawałowy(np z biżuterią do
                  przyklejania na twarz i ciało...), nie ma zaprezentowanej co prawda tej wody, ale
                  myślę sobie,że może to też była linia limitowana.A tak w ogóle to zapach taki
                  sobie(choć jak będzie okazja wypróbujcie), ale zaczyna mnie kusić po Waszej
                  rozmowie by kupić sobie ten puder Meteoryty.

• _meg_ Re: Jaki puder w kulkach??? 01.06.02, 17:10
      ...hm, slyszalam juz wiele razy o meteorytach i nawiasem mowiac przeczuwalam
      sie odpowiedza na moj post wlasnie jego zwolenniczki...;-))
      Ale gdzie teraz we Wrocławiu go kupic??? W salonie Guerlaina jest remont teraz??

meg
      • Gość: Aga Re: Jaki puder w kulkach??? IP: *.future-net.pl 02.06.02, 18:12
        Ja też chciałam Meteoryty, niestety na razie ich nie ma (przynajmniej w Wawie) -
        tych róznokolorowych. Są straszne braki w związku ze zmianą dystrybutora i jak
        mi powiedziano w salonie - dopiero zaczynają powolotku sprowadzać. Myślę, że
        jak puder w kulkach to tylko Guerlain:)
        • Gość: em Re: Jaki puder w kulkach??? IP: 62.148.83.* 03.06.02, 09:40
          no właśnie,Meteoryty są nieosiągalne w sklepach, coś z dystrybutorem jak
          napisano powyżej
          w związku z tym proszę o informację od tych, które miały szczęście i je
          ostatnio dostały - gdzie?
          pozostało chyba tylko Strawberry, były w ofercie
          • Gość: Aga Re: Jaki puder w kulkach??? IP: *.future-net.pl 03.06.02, 10:26
            Strawberry lepiej olej (patrz----> wątek www.strawberrynet.com). Ja czekam,
            myslę, że za 2-3 tygodnie już braki zostaną uzupełnione przez nowego
            dystybutora (pani z salonu Guerlaina mówiła mi, że powoli kosmetykli już
            spływają).
    • Gość: Marta Re: Jaki puder w kulkach??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl / 192.168.0.* 03.06.02, 11:01
      a jak wypadaja w porównaniu : Avon - Oriflame . Który radzicie lepiej kupic .
      • Gość: em Re: Jaki puder w kulkach??? IP: 62.148.83.* 03.06.02, 12:08
        czekam na Meteoryty już dwa miesiące i obawiam się, że za 3 tygodnie nic się
        nie zmieni, wpędza mnie to w koszty przez kupowanie wciąż
        niesatysfakcjonujących substytutów
        Kulki Oriflame są dobre (mam te jaśniejsze), ale to jednak nie to
        Dobre opinie czytałam też o Palomie i Avonie, ale tylko czytałam
        • Gość: Mela Paloma IP: *.chello.pl 03.06.02, 14:07
          No wlasnie, jak to jest z ta Paloma, bo widzialam w galerii centrum 3 rodzaje -
          brazujacy, rozswietlajacy i jakis jeszcze. Mnie interesuje szczegolnie
          rozswietlanie, mam jasna cere. Ale niestety byly zafoliowane a zadnych probek
          brak. Moze ktoras z Was uzywala i wie jak dzialaja. Albo gdzie mozna je chociaz
          obejrzec :)
          • Gość: justy Re: Paloma IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 17:38
            Mam Palomę rozświetlającą, i nie jest to jakieś cudo. Szczególnie teraz, gdy
            zostały głównie brązowe kuleczki (pozostałe kolory zużyły się nieco szybciej).
            Nie widzę żadnego rozświetlenia, raczej zaróżowienie, dlatego zastępuję tymi
            perłami róż do policzków.
            Czy któraś z Was stosowała kulki firmy Yoko lub Pierre Rene?
          • miriam_73 Re: Paloma 04.06.02, 15:44
            Mam już kolejne opakowanie Palomy rozświetlającej - jak jest "komplet" perełek
            to jest świetnie. Potem pożna uzywać tych pozostałych (ciemnych, jasne się
            szybciej zużywają nie wiem dlaczego) na policzki zamiast różu. Jest dość
            wydajny - ja poprzedniego opakowania używałam ponad 1,5 roku. Opalony jest zbyt
            ciemny do codziennego użytku, a korygujący - jak dla mnie - wyglada
            nienaturalnie.
            • Gość: em Re: meteoryty IP: 62.148.83.* 05.06.02, 08:03
              w perfumerii Incognito w Poznaniu Meteorytów brak, ale za to są .... zapisy na
              Meteoryty - nie wiem czy to bardziej mnie ubawiło czy rozzłościło
              nowy dystrybutor dostarczył wszystko zamówione oprócz naszych sławnych kulek
              zniechęciłam się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka