_meg_ 01.06.02, 13:47 Wlasnie...konczy mi sie Avonu, mialam tez Oriflame'u i bylam zadowolona, cena tez nie szokujaca. Ale moze jest cos lepszego, nowszego czego juz zaczelyscie uzywac kobiety?? Poradzcie, prosze... Pozdrawiam cieplo meg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: katrina Re: Jaki puder w kulkach??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 14:01 Ja mam Meteoryty Guearlaina, czyli niejako oryginał (one były pierwsze). Jestem zadowolona, nie próbowałam żadnych innych więc nie moge porównać, ale zasadnicza różnicę widzę już po twoim poście: Meteoryty się nie kończą :-) tak po prostu, wygląda na to że będę ich posiadaczką przez najbliższe pół wieku co najmniej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Jaki puder w kulkach??? 01.06.02, 14:48 Potwierdzam. Mam Meteoryty juz poltora roku i nawet polowy z nich nie ubylo... Pozy tym pieknie pachna...Zaluje tylko, ze pudelko jest tekturowe, ale po prostu uzywam ich w domu, a ze soba biore do pracy puder w pedzlu Bourjois- nawiasem mowiac, jest to, moim zdaniem, tez swietny puder sypki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Jaki puder w kulkach??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 15:14 O, Tobie też podoba się zapach? Spotkałam się z wręcz przeciwmymi opiniami. Zastanawiałam się nad wodą toaletową z tej linii ale nie dotarłam do osoby która używała i mogłabymi powiedzieć czy jest trwała (na mnie zapachy strasznie nie chcą się trzymać :((( ). Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Jaki puder w kulkach??? 01.06.02, 15:24 Nawet nie wiedzialam o wodzie...tez sie nazywa Meteoryty? Myslalam, ze to tylko kolorowe kosmetyki. Zapach jest bardzo subtelny, dla mnie taki wlasnie "pudrowy", w sam raz pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coralin Re: Jaki puder w kulkach??? IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 01.06.02, 17:23 Mam próbkę zapachu Meteoryty. Pachnie fiołkowo-irysowo.Słodko, a nawet mdło i trwale. To taki pudrowo-babciny zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Jaki puder w kulkach??? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 22:06 Gość portalu: coralin napisał(a): > Mam próbkę zapachu Meteoryty. Pachnie fiołkowo-irysowo.Słodko, a nawet mdło i > trwale. To taki pudrowo-babciny zapach. :-)))) Mój chłopak powiedział wsadziwszy nos do pudełka: "landrynkowy" :-) mnie się podoba jak pachnie puder, ale skoro mówisz że woda jest wyraźnie słodka, to raczej nie dla mnie, moja skóra ma dwie denerwujące właściwości jeśli chodzi o zapachy: wszystko pachnie ma niej 3 razy bardziej słodko niż w butelce ("zesładzają" się nawet niesłodkie zapachy) i nic się nie chce trzymać :-( Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Jaki puder w kulkach??? 01.06.02, 22:12 Caly czas nie wiem, o czym mowicie...na stronie Guerlaina nie ma ani slowa o zapachu z serii Meteoryty...czy to nowosc, czy jest do kupienia wszedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: Jaki puder w kulkach??? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 22:43 staua napisał(a): > Caly czas nie wiem, o czym mowicie...na stronie Guerlaina nie ma ani slowa o > zapachu z serii Meteoryty...czy to nowosc, czy jest do kupienia wszedzie? Nie przejmuj się, strona Guerlaina jest zapóźniona o jakieś dwa tysiąclecia :-) To chyba nie nowość, bo widziałam w USA jakieś dwa lata temu. Może w Polsce nowość. Na pewno tam można kupić, ale dam sobie rękę (głowę to nie) obciąć, że kiedyś gdzieś widziałam go w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coralin Re: Jaki puder w kulkach??? IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 02.06.02, 11:59 staua napisał(a): > Caly czas nie wiem, o czym mowicie...na stronie Guerlaina nie ma ani slowa o > zapachu z serii Meteoryty...czy to nowosc, czy jest do kupienia wszedzie? Nowość to nie jest. Ja dostałam próbkę zapachu przy zakupie wody Guerlaine'a rok temu.Mam przed sobą pismo wydane przez dystrybutora Guerlaine' na Polskę(teraz podobno już byłego)i tam jest zaprezentowana kolekcja z limitowanej serii Meteoryty przygotowana na poprzedni sezon karnawałowy(np z biżuterią do przyklejania na twarz i ciało...), nie ma zaprezentowanej co prawda tej wody, ale myślę sobie,że może to też była linia limitowana.A tak w ogóle to zapach taki sobie(choć jak będzie okazja wypróbujcie), ale zaczyna mnie kusić po Waszej rozmowie by kupić sobie ten puder Meteoryty. Odpowiedz Link Zgłoś
_meg_ Re: Jaki puder w kulkach??? 01.06.02, 17:10 ...hm, slyszalam juz wiele razy o meteorytach i nawiasem mowiac przeczuwalam sie odpowiedza na moj post wlasnie jego zwolenniczki...;-)) Ale gdzie teraz we Wrocławiu go kupic??? W salonie Guerlaina jest remont teraz?? meg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Jaki puder w kulkach??? IP: *.future-net.pl 02.06.02, 18:12 Ja też chciałam Meteoryty, niestety na razie ich nie ma (przynajmniej w Wawie) - tych róznokolorowych. Są straszne braki w związku ze zmianą dystrybutora i jak mi powiedziano w salonie - dopiero zaczynają powolotku sprowadzać. Myślę, że jak puder w kulkach to tylko Guerlain:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Jaki puder w kulkach??? IP: 62.148.83.* 03.06.02, 09:40 no właśnie,Meteoryty są nieosiągalne w sklepach, coś z dystrybutorem jak napisano powyżej w związku z tym proszę o informację od tych, które miały szczęście i je ostatnio dostały - gdzie? pozostało chyba tylko Strawberry, były w ofercie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Jaki puder w kulkach??? IP: *.future-net.pl 03.06.02, 10:26 Strawberry lepiej olej (patrz----> wątek www.strawberrynet.com). Ja czekam, myslę, że za 2-3 tygodnie już braki zostaną uzupełnione przez nowego dystybutora (pani z salonu Guerlaina mówiła mi, że powoli kosmetykli już spływają). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Jaki puder w kulkach??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl / 192.168.0.* 03.06.02, 11:01 a jak wypadaja w porównaniu : Avon - Oriflame . Który radzicie lepiej kupic . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Jaki puder w kulkach??? IP: 62.148.83.* 03.06.02, 12:08 czekam na Meteoryty już dwa miesiące i obawiam się, że za 3 tygodnie nic się nie zmieni, wpędza mnie to w koszty przez kupowanie wciąż niesatysfakcjonujących substytutów Kulki Oriflame są dobre (mam te jaśniejsze), ale to jednak nie to Dobre opinie czytałam też o Palomie i Avonie, ale tylko czytałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mela Paloma IP: *.chello.pl 03.06.02, 14:07 No wlasnie, jak to jest z ta Paloma, bo widzialam w galerii centrum 3 rodzaje - brazujacy, rozswietlajacy i jakis jeszcze. Mnie interesuje szczegolnie rozswietlanie, mam jasna cere. Ale niestety byly zafoliowane a zadnych probek brak. Moze ktoras z Was uzywala i wie jak dzialaja. Albo gdzie mozna je chociaz obejrzec :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Paloma IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 17:38 Mam Palomę rozświetlającą, i nie jest to jakieś cudo. Szczególnie teraz, gdy zostały głównie brązowe kuleczki (pozostałe kolory zużyły się nieco szybciej). Nie widzę żadnego rozświetlenia, raczej zaróżowienie, dlatego zastępuję tymi perłami róż do policzków. Czy któraś z Was stosowała kulki firmy Yoko lub Pierre Rene? Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Paloma 04.06.02, 15:44 Mam już kolejne opakowanie Palomy rozświetlającej - jak jest "komplet" perełek to jest świetnie. Potem pożna uzywać tych pozostałych (ciemnych, jasne się szybciej zużywają nie wiem dlaczego) na policzki zamiast różu. Jest dość wydajny - ja poprzedniego opakowania używałam ponad 1,5 roku. Opalony jest zbyt ciemny do codziennego użytku, a korygujący - jak dla mnie - wyglada nienaturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: meteoryty IP: 62.148.83.* 05.06.02, 08:03 w perfumerii Incognito w Poznaniu Meteorytów brak, ale za to są .... zapisy na Meteoryty - nie wiem czy to bardziej mnie ubawiło czy rozzłościło nowy dystrybutor dostarczył wszystko zamówione oprócz naszych sławnych kulek zniechęciłam się Odpowiedz Link Zgłoś