Dodaj do ulubionych

Kosmetyki dla 22 latki

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 14:59
Witam. W tym roku skończe 22 lata. I sie tak zastanawiam, jakie kosmetyki sa
dla takiej jak ja. Do tej pory buzia myta wodą i mydłem, potem jakiś krem
nawilżający, zimą coś tłustszego. Nie używam żadnych podkładów pudrów,
jedynie oczy maluje i usta błyszczykiem przejadę. A na ciało balsam. I chodzi
mi o to czy powinnam cos zmienic. Tzn. jakie kosmetyki? Toniki, mleczka,
zele. Tyle tego jest, a ja nie wiem czy mi to potrzebne itp. Mam cerę raczej
mieszaną, czasem coś na buzi wyskoczy, ale rzadko, głownie na czole, brodzie.
Tam też parę wągrów, rozszerzone pory na policzkach. Poza tym nie narzekam.
Są jakieś kosmetyki , które powinnam stosowac na buzię? Do ciała, jak już
wspomnniałam, mam balsam. Raczej nie narzekam na nie, choć skórę mam jakąś
wysuszoną (pewnie przez mydło).Ale czy powinnam juz stosowac coś na biust?
Mam raczej duże piersi i wydaje mi sie,że powinnam o niego dbać. TYlko jakie
kosmetyki?
Z góry dziękuję. Troche to chaotyczne, ale ogólnie moje pytanie, to : jakie
kosmetyki dla 22 latki:)
Obserwuj wątek
    • sitc Re: Kosmetyki dla 22 latki 15.02.05, 15:33
      Po pierwsze i najważniejsze NIE MYJ TWARZY MYDŁEM! To jest poprostu zabójstwo
      dla cery! Powinnaś zainewstować w żel lub mleczko, jesli chcesz czegoś
      zwalczającego pryszczyki i wągry to polecam Normaderm Vichy żel i tonik, albo z
      tańszych Dax Cosmetic z Serii Czysta cera, z takich tylko troszkę
      nawilżających "oczyszczaczy" fajne jest mleczko AA Hydraoxygen lub też tej
      firmy żel Oligovital. Na dzień krem to piszesz że używasz, ale moim zdaniem
      powinnaś zacząć uzywac jakiegoś nawilżającego kremu pod oczy ja sobie chwalę AA
      Eye Perfect krem na dzień, podobno bardzo dobry jest Eris forte 25.
      Co do ciała może spróbuj nawilżać oliwką dla dzieci, moim zdaniem w sezonie
      grzewczym jest niezastąpiona.
      Co do pielęgnacji biust nic się nie wypowiem, bo nie stosuje żadnych preparatów.
      • Gość: magnessmeg Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 16:12
        dziękuję Ci bardzo za rady:) Ale prawda też jest taka,że jak umyje tę buzię
        woda i mydłem to czuje ,że jestem czysta. przynajmniej woda musi mieć kontakt z
        buzią. Inaczej wydaje mi sie,że nie jest umyta. A ten krem pod oczy na pewno
        jest już dla nas? Bo nie chciałabym tej mojej buzi przedobrzyć też..
        • colleen_1 Re: Kosmetyki dla 22 latki 15.02.05, 16:45
          Gość portalu: magnessmeg napisał(a):

> dziękuję Ci bardzo za rady:) Ale prawda też jest taka,że jak umyje tę buzię
          > woda i mydłem to czuje ,że jestem czysta. przynajmniej woda musi mieć kontakt z
          >
          > buzią. Inaczej wydaje mi sie,że nie jest umyta.

Radze zamienic mydlo na zel do mycia twarzy. Ja lubie Soraye, taka w
          niebieskiej tubie.
    • wszystko.zajete Re: Kosmetyki dla 22 latki 15.02.05, 16:23
      Mam 23 lata i chyba trochę więcej problemów z cerą niz Ty... Też kategorycznie
      apeluję, żebyś odstawiła mydło!!! Proponuję zestaw Iwostinu do cery trądzikowej-
      zel do mycia twarzy (nadal będziesz miala uczucie, że twarz jest dobrze umyta)
      + krem nawilzający tej samej serii (oba po ok 17 zł). Uważam, ze stosowanie
      kremów pod oczy w tym wieku to przesada ( co byś musiala robić w wieku np 45
      lat??). Najważniejsze mieć dobrze oczyszczoną i nawilżoną cerę. Od czasu do
      czasu zrób sobie peeling, bo to naprawdę zbawienny kosmetyk ( mam wypróbowany
      Nivea Visage Young- cud), Używaj nadal balsamu (osobiście wolę oliwkę dla
      niemowląt na mokrą skórę). I to chyba podstawa. pozdrawiam
      • zloty_delfin Re: Kosmetyki dla 22 latki 15.02.05, 16:36
        Też mam 23 lata i kremu pod oczy używam od pół roku. Skóra pod oczami starzeje
        się już po 20 roku życia i nie stoi na przeszkodzie zaaplikowanie jej jakiegoś
        specjalnego środka. Nie mówię o kremie przeciwzmarszczkowym, odpowiednie są
        żele nawilżające, łagodzące, usuwające cienie. Bez obaw, skóra nie rozleniwi
        się pod ich wpływem.
        Co do pielęgnacji biustu, to- jezeli Twoj jest spory (tak samo jak i mój),
        istotnie warto o niego zadbać. Ja codziennie używam do ciała balsamu
        ujędrniającego i stosuję masaż, na razie to wystarcza.
        • Gość: magnessmeg Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 19:04
          Czyli mówisz delfinku, że jesli chodzi o biust, to na razie starczy mi jakis
          normalny balsam ujedrniający do ciała? Nic specjalnego? A masaz to pod
          prysznicem? Zimna-ciepła woda?:)
          • zloty_delfin Re: Kosmetyki dla 22 latki 16.02.05, 16:27
            Ja ten masaż robię gdy wsmarowuję balsam- 20-30okrężnych ruchów wokół każdej
            piersi i nie wyglądają źle. Nie omijam przy tym dekoltu ani szyji. Na jakiś
            mocniejszy specyfik pewnie się kiedyś przestawię, ale jeszcze nie planuję.
      • sitc Re: Kosmetyki dla 22 latki 15.02.05, 17:06
        wszystko.zajete napisała:
        Uważam, ze stosowanie
        > kremów pod oczy w tym wieku to przesada ( co byś musiala robić w wieku np 45
        > lat??). Najważniejsze mieć dobrze oczyszczoną i nawilżoną cerę.

Wiesz ja mam 19 lat i kremu pod oczy używam. A co będę używała w wieku lat 45?
        Sądze że innego kremu pod oczy :)
        Mnie pod oczami skóra do tego stopnia się przesusza że tworzą się bruzdy, takie
        typowo z wysuszenia, gdy nie używam kremu. Poza tym jestem okularnicą mającą
        skłonności do chodzenia bez okularów :) więc często mrużę oczy, dlatego wole
        teraz zapobiegać.
        • lunalovelight Re: Kosmetyki dla 22 latki 15.02.05, 17:45
          sitc, forumowa kolezanko, zupelnie off topic, ale zylam w przekonaniu, ze jestes
          starsza ode mnie :).
          • sitc Re: Kosmetyki dla 22 latki 15.02.05, 17:51
            Luna :) cmok! Traktuje to jako komplement!
            Czyli widzisz, ja księżniczka- małolatka jestem :D
            • lunalovelight Re: Kosmetyki dla 22 latki 15.02.05, 17:53
              a mi niedawno 24 stuknelo :D, wiekowa ze mnie dama.
              ale skad i jak sobie ubzduralam, ze jestes starsza ode mnie, nie wiem ;) - widac
              zacmienie :P.
              • sitc Re: Kosmetyki dla 22 latki 15.02.05, 17:57
                Tylko nie mów że już czas umierać, czasem!!! Wiesz, a to nie koniecznie od razu
                zaćmienie, tylko chyba każdy czasem sam sobie coś wywnioskuje i trwa w takim
                niezbitym przekonaniu.
                • lunalovelight Re: Kosmetyki dla 22 latki 15.02.05, 17:59
                  jak to nie czas umierac :D, a ja tu sobie juz kir szykuje i wieniec :D! no
                  dobra, ale z takimi gadkami to lepiej na 'matki, zony...' ;).
          • klara-klara Re: Kosmetyki dla 22 latki 15.02.05, 17:56
            Dokladnie to samo pomyslalam!:)) Ciekawe..
        • kalooo Sitc;) 15.02.05, 21:42
          sitc-kurka wodna,toś Ty dziewcze nastolatka jeszcze?!;) Moje uszanowanko,bo ten
          tego...Mądrze gadasz i poważnie brzmisz moja droga..;D Bym Ci 19 nie dała.;P
          Gratuluję szanownej damie forumowej!;)
          • Gość: magnessmeg Re: Sitc;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 22:00
            Jestem bardzo zadowolona, że dzięki mojej skromnej osobie wyjasniła sie zagadka
            roku i juz wiadomo ile Koleżanka ma lat:)))
          • sitc Re: Kalooo!! :) 15.02.05, 23:08
            Dzięki za słowa uznania! <zawstydzona>
            Jakoś nigdy to w żadnym wątku na temat wieku nie weszłyśmy, ale szczerze mówiąc
            jestem zaskoczona waszym zdziwieniem :D
            • lunalovelight sitc :D 16.02.05, 11:04
              ja tez jestem zaskoczona swoim zdziwieniem, szczegolnie, ze myslalam, ze na
              'matkach, zonach...' najmlodsze jestesmy: ja, papryczka i inezja, ale jednak
              nie! :D ha!
    • Gość: magnessmeg Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 16:47
      Nie wiem czy potrzebuje kosmetyków do cery trądzikowej. Moim zdaniem nie. Bo
      tak szczerze mówiąc to ja sama nie wiem jaką ja mam, heheh. Te pryszcze są
      naprawde rzadko i pojedyncze,niby mi sie ten nos, czoło i broda szybciej
      zaczyna błyszczeć, ale żeby to jakoś strasznie to tez nie. Może ona normalna?No
      tak własnie sie waham między ta mieszana a normalną z jakimis krostkami od
      czasu do czasu. No ale jeszcze te pory rozszerzone na policzkach, ale też
      nie,żeby jakoś strasznie.. BOże , kobiety, zaczynam sie już gubić, heheeheh
      • Gość: doris Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.chello.pl 15.02.05, 16:59
        mam 23 lata, troche problemow z cera. moje rady:
        1. zamien mydlo na zel, koniecznie!
        2. myj twarz miekka woda. ja kupilam sobie spryskiwacz do kwiatkow, do ktorego
        wlewam mineralki i po umyciu zelem pryskam i splukuje.
        3. po myciu tonik nawilzajacy! to bardzo wazne!
        4. krem nawilzajacy. jezeli skora ci sie blyszczy to mozesz kupic nawilzajaco
        matujacy.
        5. krem pod oczy, ale tk jak mowila poprzedniczka cos delikatnego.
        6. raz w tygodniu peeling enzymatyczny! rowniez niezbedny. nie kupuj peelingow
        mechanicznych.
        7. po peelingu maseczka. wybor jest ogromny, zalezy czego naprawde potzrebujesz.
        moze byc maseczka nawilzajaca, odzywiajaca, dotleniajaca i tysiac innych. ja
        stosuje algi. to jest maska gumowa, ale na sam poczatek wyprobuj cos prostszego
        bo z algami trzeba sie troche pobawic.

i to jest PODSTAWOWA PIELEGNACJA.
        nie podaje konkretnych produktow, bo wszystko zalezy od skory i od kieszeni.
        a, bylabym zapomniala:
        8. po kazdym umyciu wlosow, odzywka
        9. raz lub dwa razy w tygodniu maseczka do wlosow.
        pozdrawiam
        • Gość: magnessmeg Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 17:38
          Stara baba a głupia jestem..

> 6. raz w tygodniu peeling enzymatyczny! rowniez niezbedny. nie kupuj peelingow
          > mechanicznych.
          czym to sie rózni???
          • Gość: doris Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.chello.pl 15.02.05, 18:09
            mechaniczny to taki z drobinkami orzecha, piaskiem, jakimis tajemniczymi kulkami
            itd. do twarzy sie on nie daje, bo skora jest zbyt delikatna. do ciala owszem.
            peeling enzymatyczny to taki ktory chemicznie rozpuszcza wierzchnia warstwe
            naskorka. do twarzy w sam raz.
            pozdr
            • Gość: magnessmeg Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 18:29
              jezus Maria.. Dzięki Ci serdecznie. Mi jest coraz bardziej głupio,żem taka tępa
              pod tym względem:(
              • Gość: doris Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.chello.pl 15.02.05, 19:14
                nie przesadzaj... po to jest forum, zeby sie pytac i dowiadywac :-)
                jak zaczniesz wszystkie zabiego to napisz jak ci idzie, jakie efekty i jakie
                samopoczucie :-)
                • Gość: magnessmeg Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 19:19
                  No w sumie racja:) Nie wiem kiedy sie zdecyduje zacząć. Bo tez nie weim co,
                  heeh. pare propozycji było, teraz musze się na coś zdecydować:) Jedno co jest
                  pewne, to spróbowac sie przerzucić z mydełka na jakiś żel do mycia buzi:)
                  Troche musze połazić i pomyśleć, żebym nie wybrała byle czego i sie zraziła:))
            • justa_79 Re: Kosmetyki dla 22 latki 16.02.05, 11:00
              zależy, do czyjej twarzy mechaniczny się nie nadaje. do wrażliwej, naczynkowej,
              suchej, trądzikowej - nie, ale to nie znaczy, że nikt nie powinien używać
              peelingu mechanicznego do twarzy.
    • Gość: magnessmeg Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 20:25
      A moze macie jakieś propozycje? Byłam na stronie Dax Cosmetics. Oglądałam ten
      żel do mycia twarzy, wygląda ciekawie. Ale bardzo istotną cena jest też cena.
      Zalezy mi,zeby to była jakas przyzwoita cena:) Ile ten żel kosztuje?
      • Gość: ja Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 21:16
        Ten zel kosztuje od 10 do 12-13 zl zalezy od drogerii w ktorej go kupujesz..
        Nie jest to tez jakas wygorowana cena, ale wiem z doswadczenia ze najwieksza
        role odgrwa woda. Ja mieszkam w Krakowie gdzie woda jest fatalna. Cala tablica
        Mendelejewa sie tam znajduje i jak kolwiek dobrego zelu bym nie uzywala..
        skora zawsze jest wysuszona i podrazniona. Dobry pomysl to ten z woda mineralna
        w spryskiwaczu. Sprobuj a sama zobaczysz efekty...
        • Gość: magnessmeg Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 21:21
          No mam nadzieje,że zobacze efekty:) Jesli nie.. to Was wszystkie poznajduje i
          wtedy Wy zobaczycie, hihi.
          • Gość: doris Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.chello.pl 15.02.05, 21:36
            ja uzywam rozny zeli, ale bardzo sobie chwale zel iwostinu (ich strona w necie),
            oraz bardzo, bardzo chwale ogolnie kosmtyki bandi www.bandi.com.pl ceny sa
            spoko, a mozna zamawiac przez internet.
            z ozoru firma wyglada malo ciekawie, ale na niczym sie nie zawiodlam.
        • puchatkowa Re: Kosmetyki dla 22 latki 15.02.05, 22:44
          to przepraszam bardzo - kiedy się powinno zacząć stosować kremy
          przeciwzmarszczkowe?już jak pojawią się pierwsze zmarszczki, czy jeszcze
          wcześniej?a jak tak to kiedy?jak to u Was jest??
    • Gość: magnessmeg Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 13:51
      Czyli takie wstepne podsumowanie. Mycie buzi zelem do mycia twarzy (chyba
      zdecyduje sie na tem z Dax Cosmetics), potem przemyć buzie tonikiem (czy to
      jest niezbędne???), a na koniec jakiś krem nawilzający. Tyle,że ponoć zima
      powinno sie uzywac czegoś tłustszego niż krem nawilżający. Piersi starczy na
      razie zwylłkum balsamem ujędrniającym. Czyli ok. Ale tak mi sie własnie
      przypomnniało. A co z szyją i dekoltem?Bo na to, to ja już w ogóle nie zwracam
      uwagi..:(
      • naila Re: Kosmetyki dla 22 latki 16.02.05, 14:40
        Szyję i dekolt nawilżać. Ja kładę zazwyczaj ten sam krem, co na twarz.
        Pod oczy są bardzo lekkie i dobrze działają żele pod oczy Flos Lek, np. ze
        świetlikiem i chabrem. Są delikatne.

Ważne w pielęgnacji jest to, aby reagować na potrzeby skóry. Jeśli czujesz, że
        skóra robi się szorstka, to peeling + intensywniejsze nawilżanie, jeśli
        przychodzą chłodne chłodniejsze dni, to coś gęstrzego na twarz, ochronnego itp.
        Dobrze jest śledzić to, lub inne fora. Zawsze można się dowiedzieć ciekawych
        rzeczy :)
        • Gość: magnessmeg Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 14:48
          > Dobrze jest śledzić to, lub inne fora. Zawsze można się dowiedzieć ciekawych
          > rzeczy :)
          No.. Tu masz całkowitą rację. Lubię sledzić te forum , bo dowiaduje się róznych
          ciekawych rzeczy. Ale z drugiej strony im więcej czytam, tym większy mam zamęt
          w głowie:) Bo nieraz w jednym wątku jest 10 odpowiedzi, nieraz sprzecznych:)I
          niewiadomo kogo tu słuchać:)
          • Gość: doris Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.chello.pl 16.02.05, 15:07
            tonik jest niezbedny. przygotowuje sjore do nalozenia kremu. wydaje sie ze to
            tylko byle jaki plyn ale to bardzo wazne.
            jezeli chodzi o zime to jauzywam kremu nawilzajacego z samego ranaa wychodze na
            mroz dopiero po jakims czasie, wiec nie mam problemu. rzeczywiscie w zime
            powiino sie stosowac kremow tlstszych, ale wszystko zalezy od skory. ja mam
            raczej tradzikowa, iwec tlusty krem to zaglada. moim zdaniem mozna odczekac
            przed wyjsciem. ponadto ja uzywam pudru, a on tez chroni przed mrozem.
            • Gość: magnessmeg Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 15:11
              No własnie, to jest to,że ja żadnych pudrów podkładów etc. nie stosuję i raczej
              nie chcę, stąd musi mi krem wystarczyć. Wpatruje sie w ten mój dzióbek
              własnie.. Piekny to on może jakiś nie jest, ale najgorszy też nie, więc warto
              się o niego troche postarać, trochę go dopieścić. A nie tylko traktowac wodą i
              mydłem:)
    • Gość: magnessmeg Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 14:37
      Dziewczyny, ja was zamęcze.. Co uważacie o "łagodnym żelu do mycia twarzy" z
      Eris. Ten z serii Lirene. jest w sumie tani i ostatnio tez mi go ekspedientka
      proponowała. Co o nim sądzicie? Czy któras go miała lub wie coś na ten temat?
      • Gość: primavera Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.chello.pl 17.02.05, 15:33
        Jest swietny, koncze wlasnie druga butelke. Nie wysusza, nie szczypie w oczy,
        jest naprawde lagodny. Ja mam 23 lata i cere mieszana, sklonna do przesuszen i
        jest w sam raz. Polecam.
        • Gość: madzi a co na swiecaca japke???? IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.05, 16:07
          jakiego kremu i toniku uzywac?Jak naloze krem i puder ,to po 30 minutach twarz
          zaczyna sie swiecic.fuj.
        • Gość: magnessmeg Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.05, 18:10
          ja sie tam na cerach nie znam własnie zbytnio, ale w sumie moja tez jest
          mieszana, bo mam tam jakies rozszerzone pory, kilka "kropek " na nosie;) itp.
          ale bywa tez jakaś taka sucha i napięta. Więc wywnioskowałam z tego, co
          mówisz,ze mamy to samo:) Powiedz mi, czego w takim razie (i konkretnie z jakich
          firm) uzywasz oprócz tego żelu z Eris. Bo jest szansa,ze jeżeli Tobie pasują to
          może i mi będą:) I jeśli bys mogła jeszcze tak orientacyjnie ceny tych
          kosmetyków. Byłabym wdzieczna. pozdrawiam.
          • Gość: primavera Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.chello.pl 19.02.05, 20:50
            Oprocz zelu Lirene uzywam kremu Acne Expert Dermedic (w aptekach, 35 zl) -
            dobrze nawilza, nie przetluszcza cery, troche ogranicza wypryski (ale i tak mam
            je sporadycznie). Teraz jak mi sie ten skonczy, chce kupic Avene Clean-AC, bo
            slyszalam o nim wiele dobrego. Poza tym peeling Clearskin Avonu, bardzo dobrze
            oczyszcza, ale raczej do tlustej cery. Toniku nie uzywam, bo po kazdym czuje
            sie jakas lepka na twarzy. Aha, a kremu na dzien, z filtrami nadal szukam, chce
            wyprobowac doskonalacy cere Y&U Eris.
    • Gość: m_aj krem pod oczy IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 17.02.05, 21:32
      to jaki wlasciwie polecacie krem pod oczy??
    • wessna Re: Kosmetyki dla 22 latki 17.02.05, 23:12
      Wiecie co poczytałam wasze odpowiedzi i niektóre mnie przestraszyły:) Boże
      dziewczyny czy wy naprawde używacie tyle kosmetyków i z takim pietyzmem je
      wszystkie nakładacie? Ja mam 24 lata, wiem, że to już wiek krytyczny:) ale poza
      dobrym kremem pod oczy zbytnio nie przesadzam. Żel do buzi Nivea Young rano i
      wieczorem, na noc kremik Soraya z serii dotleniającej a na dzień Soraya
      matująca. Czasami maseczka jak mi się przypomni, peeling - nie, bo moim zdaniem
      może powodowac tylko podrażnienia. Do caiała jakiś balsamik i coś ujędrniającego
      na pupkę, czasami masarz rękawicą z kolcami, czasami jakiś balsam brązujący i
      finito.
      Myślę, że w tym wieku nie ma co przesadzać, ciało jest jeszcze sprężyste i ładne
      a kosmetyki nie oszukujmy się to przecież chemia i jakkolwiek byłby polecany
      dany krem to i tak nie zatrzyma on procesu starzenia się skóry, szczególnie z
      tego względu, że prawdziwe dobre kremy są naprawdę bardzo drogie a te na kt w
      większości nas stać są takie sobie:)
      Wg mnie nie wolno przesadzać z chemią i spędzać codziennie tyle czasu w łazience
      - lepiej porobić coś ciekawszego, ale każdy woli co innego - pozdrawiam!
    • Gość: Młoda Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.pl / 213.155.191.* 18.02.05, 00:20
      Wessna a co powiesz na mnie? Za 2 miesiące 23 lata i co uzywam? Praktycznie
      nic!! Czasem (rzadko) mleczko do twarzy, ale żadnych toników, żeli czy kremów
      na twarz lub pod oczy ani na noc ani na dzień.
      Do ciała czasem balsam, jak mi sie przypomni,albo mam ochotę się
      posmarowac...ale to też bardzo rzadko..
      Ostatnio za namową forumowiczek zastowałam 2 razy ten pelling kawowy (zresztą w
      ogóle mój pierwszy peeling)... fakt ciałko po tym rewelka... tylko niestety
      niedobrze mi od zapachu kawy ;((
      i co? Az mi głupio jak czytam Wasze wszystkie wypowiedzi.. ehh sama nie wiem..
      • Gość: magnessmeg Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 16:18
        heheeh, skąd ja to znam:))Tyle ze ja żadnego mleczka, ale za to krem musze miec
        na buzi bo mnie ściąga niemiłosiernie. nie jest to jakiś wymyślny krem tylko
        zwykła nivea soft, a zimą ziaja z masłem kakaowym, czy jak to sie tam nazywa:))
        tak czy inaczej nie jest z nami najgorzej:)Co za duzo to tez nie jest zdrowo:)
      • Gość: doris Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.chello.pl 19.02.05, 00:01
        prawde powiedziawszy to tylko wam pozazdroscic. tez bym chciala nie martwic sie
        o swoja skore. niestety od 5 klasy szkoly podstawowej mam tradzik. zaleczlam go
        roznymi sposobami ale zawsze wracal. czasmi jest tak ze jak cos mi pomaga na
        pryszcze to zbyt wysusza skore. gdy znowu nie stosuje nic to po tyg mam pryszcze.
        podstawowa higiena jest u mnie niezbedna.
        ponadto zaczynaj sie niestety pierwsze zmarszczki pod oczami. mysle ze i tak
        jest dobrze, bo nie pale papierosowo i nie codze do solarium, ale zmarszczki sa.
        z drugiej jednak strony przyzwyczailam sie do tych wszystkich zabiegow i robie
        to juz odruchowo, tak jak kazda z nas myje zeby. dobrze sie czuje po peelingu,
        relaksuje sie z algami na twarzy. trzeba robic cos dla siebie.
        nie chce za 10 lat obudzic sie i wygladac jak stara baba. wszystkie te zabiegi
        to inwestycja na przyszlosc. teraz moze wszystkie wygladamy podobnie mlodo, ale
        w wieku 50 lat bedzie widac, kto jak dbal o siebie, a wtedy to bedzie juz za pozno.
        przypatrzcie sie waszym mamom, ciociom innym i zobaczcie co sie stanie za te
        20/30 lat.
        • Gość: magnessmeg Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 09:10
          Doris, ja dlatego tak niepewnie i podejrzliwie podchodze do tego co jest na tym
          forum z jednego powodu. Moja mama nigdy sie nie malowała, zadnych mazideł na
          siebie nie nakładała, ino krem jakiś tam zwykły. Czasem na jakąś impreze cień
          do powiek, tusz i szminka- zadnych podkładów pudrów itp. Dopiero przed 40 czy
          ciut wczesniej , może koło 35 roku zycia zaczęła używac jakis mocniejszych
          rzeczy, typu jakies kremy pod oczy, kremy przeciwzmarszczkowe itp. I troche
          bardziej sie maluje, ale i tak często jest bez makijażu. Ale do dziś pewnie nie
          wie o istnieniu zeli do mycia buzi, toników itp. I powiem Ci tyle, że ona ma tą
          twarz naprawde młoda , bez zarzutu, a zmarszczek jakis szczególnych też nie
          widze, a ma 44 lata w tym roku. Stad moje obawy i nieufnośc. A ja tez nie mam
          jakis strasznych problemów. Doskonała to ona nie jest, jak pisałam na poczatku
          tego tematu, ale własnie nie wiem czy musze po prostu to wszystko na buzie
          ładowac. No ale nic, na razie sobie kupiłam żel do mycia twarzy i stopniowo,
          stopniowo..;) Pozdrawiam
          • Gość: doris Re: Kosmetyki dla 22 latki IP: *.chello.pl 19.02.05, 20:27
            no to tylko pozazdroscic. czasami sa jakies predyspozycje genetyczne i wtedy
            rzeczywiscie jest mniej problemow. z drugiej strony, jezeli ma sie takie
            predyspozycje to dlaczego nie zrobic kroku dalej i nie miec, zamiast
            "ladnej"cery, "zajebistej" cery?
            u mnie w rodzinie nie ma niestety zadnych predyspozycji i niestey uwazam ze moja
            mama moglaby wygladac ladniej gdyby myla twarz zelem i raz w tygodniu nalozyla
            maseczke. o jej twarz nie zadbam ale o swoja jeszcze moge.
            ponadto te wszystkie zabiegi moga sie wydawac bezuzyteczne ale jak przejdziesz
            na zel do mycia twarzy i miekka wode (spryskiwacz do kwiatkow napelniony
            mineralka zamiast kranowki) to efekty zauwazysz juz po tygodniu. a jak dolozysz
            do tego cotygodniowy peeling i jakas maseczke to bedzie ..."zajebista cera'
    • filipinkaa Re: Kosmetyki dla 22 latki 18.02.05, 06:52
      Ja mam 20 latek.
      Polecam żel do mycia twarzy Nivea Visage Young jest naprawde delikatny i nie
      podrażnia skóry a ja mam bardzo wrażliwą ostatnio. Na dzień smaruje twarzyczkę
      kremem dla dzieci Nivea Baby (ciało tez nim smaruję i jest bardzo gładziutka
      skóra )w takim niesieskim dużym opakowaniu a na noc ostatnio Alalntan Plus krem
      bo miałam bardzo podraźnioną skórę. Ale zauwazyłam że ten Alantan jest naprawde
      skuteczny dla mojej cery, odpukać zeby nie zapeszać.
      Do niedawna jak ciągle zmieniałam kosmetyki i cudowałam z tym wszystkim moja
      cera była fatalna i buntowała się to uczuleniem to krosteczkami lub pieczeniem,
      wiec ja nie polecam przesadzania z tym wszystkim, jak się mówi co za dużo to
      nie zdrowo.
      A dodam ze czasem uzyje pudru w kamieniu rozświetlającego z Bell.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka