dea.nke 17.02.05, 12:31 Mam proste wlosy, ale uwielbiam loki. Jakich kosmetyków użyć (innych niż pianki i lakier), żeby skręt długo się trzymał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamelcia2 Re: Czym utrwalić loki? 17.02.05, 21:27 moze sprobuj odzywki matrix i mleczka podkreslajacego skret lokow matrix cena okolo 45 zł dostepne w salonach fryzjerskich albo hurtowniach..albo jest taka pianka do wlosow firmy wella do wlosow suchych i zniszczonych.. nie skleja wlosow(zazwyczaj wlosy krecone sa suche) i nie wysusza wlosow tak jak to robia inne pianki..mozna ja nakladac na mokro i na sucho. Dostepna jest w hipermarketach. Mozesz tez sprobowac Garnier fructis style woda dyscyplinujaca wlosy krecone..wielu osoba odpowiada natomiast moje wlosy po zastosowaniu tego sa sztywne i posklejane. Tobie moze bedzie odpowidac i jest takze Loreala curly hair modelujaca woda do wlosow kreconych dostepna tez w hipermarketach. Odpowiedz Link Zgłoś
dea.nke Re: Czym utrwalić loki? 19.02.05, 00:23 dzieki, ale czy te kosmetyki dzialaja, jak mam proste wlosy i podtrzymaja trwalosc lokow po ich nakreceniu? czy tylko skrecaja naturalnie krecone wlosy? __________________ Deanke Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: Czym utrwalić loki? 14.03.05, 11:25 Witam W przypadku prostych włosów aby uzyskać loki zawsze trzeba sporo się natrudzić. Ważne jest, aby włosy były dobrze nawilżone, co ułatwi ich układanie. W tym celu warto mieć sprawdzony szampon i odżywkę, raczej bez spłukiwania (wybieraj kosmetyki o gęstej konsystencji). Kolejna rzecz to sposób układania. Warto unikać wysokich temperatur (suszarka, lokówka). Lepiej będzie skorzystać z wałków. Aby fryzura utrzymywała się dłużej, niezbędny będzie lakier do włosów, wystarczy niewielka jego ilość aby utrwalić efekt końcowy. Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś
deanke Re: Czym utrwalić loki? 06.05.05, 11:42 A jakies konkretne kosmetyki oprocz lakieru? teraz w sklepach jest duzy wybor, ale kosmetykow raczej na prostowanie wlosow... jak wchodze do kosmetycznego to dostaje oczoplasu;) kupie cos, jakis wosk do ukladania itp i kompletnie to sie nie nadaje do lokow, wlosy po tym sa ciezkie i jakby tluste... ____________________________ D. Odpowiedz Link Zgłoś