Dodaj do ulubionych

Czym utrwalić loki?

17.02.05, 12:31

Mam proste wlosy, ale uwielbiam loki. Jakich kosmetyków użyć (innych niż pianki i lakier), żeby skręt długo się trzymał?
Obserwuj wątek
    • kamelcia2 Re: Czym utrwalić loki? 17.02.05, 21:27
      moze sprobuj odzywki matrix i mleczka podkreslajacego skret lokow matrix cena
      okolo 45 zł dostepne w salonach fryzjerskich albo hurtowniach..albo jest taka
      pianka do wlosow firmy wella do wlosow suchych i zniszczonych.. nie skleja
      wlosow(zazwyczaj wlosy krecone sa suche) i nie wysusza wlosow tak jak to robia
      inne pianki..mozna ja nakladac na mokro i na sucho. Dostepna jest w
      hipermarketach. Mozesz tez sprobowac Garnier fructis style woda dyscyplinujaca
      wlosy krecone..wielu osoba odpowiada natomiast moje wlosy po zastosowaniu tego
      sa sztywne i posklejane. Tobie moze bedzie odpowidac i jest takze Loreala curly
      hair modelujaca woda do wlosow kreconych dostepna tez w hipermarketach.
      • dea.nke Re: Czym utrwalić loki? 19.02.05, 00:23
        dzieki, ale czy te kosmetyki dzialaja, jak mam proste wlosy i podtrzymaja
        trwalosc lokow po ich nakreceniu? czy tylko skrecaja naturalnie krecone wlosy?

• oksana.zarewicz Re: Czym utrwalić loki? 14.03.05, 11:25
      Witam
      W przypadku prostych włosów aby uzyskać loki zawsze trzeba sporo się natrudzić.
      Ważne jest, aby włosy były dobrze nawilżone, co ułatwi ich układanie. W tym
      celu warto mieć sprawdzony szampon i odżywkę, raczej bez spłukiwania (wybieraj
      kosmetyki o gęstej konsystencji). Kolejna rzecz to sposób układania. Warto
      unikać wysokich temperatur (suszarka, lokówka). Lepiej będzie skorzystać z
      wałków. Aby fryzura utrzymywała się dłużej, niezbędny będzie lakier do włosów,
      wystarczy niewielka jego ilość aby utrwalić efekt końcowy.
      Pozdrawiam
      Oksana
      • deanke Re: Czym utrwalić loki? 06.05.05, 11:42
        A jakies konkretne kosmetyki oprocz lakieru? teraz w sklepach jest duzy wybor,
        ale kosmetykow raczej na prostowanie wlosow... jak wchodze do kosmetycznego to
        dostaje oczoplasu;) kupie cos, jakis wosk do ukladania itp i kompletnie to sie
        nie nadaje do lokow, wlosy po tym sa ciezkie i jakby tluste...

D.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka