Dodaj do ulubionych

kosmetyki ATW

IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 20.02.05, 10:37
co sadzicie o tych kosmetykach?ktore sa dla was najlepsze? www.atw.com.pl
Obserwuj wątek
    • magda-fl Re: kosmetyki ATW 20.02.05, 11:20
      Miałam już trochę kosmetyków z ATW i muszę powiedzieć, że jak z tych do pielęgnacji ciała byłam raczej zadowolona, to tych do buźki nie bardzo. W tym momencie to mogę powiedzieć, że boję się ich kupować, bo cerę mam wrażliwą i chyba te wszystkie ziółka mi nie służą, co objawia się albo zaczerwienieniem albo szczypaniem albo wręcz wysypką :( Za to kosmetyki do pielęgnacji ciała działąją tak, jak obiecuje producent i ich nie boję się kupować ;) Polecam zatem:
      - balsam wyszczuplający i modelujący sylwetkę XXL Fast - rzeczwiście wyszczupla (straciłam 2cm w udach), a do tego ujędrnia i wygładza
      - żel-krem do pielęgnacji biustu Terapie Urody - ujędrnia i podnosi biust, sprawia że nabiera pełnych kształtów
      - balsam nawilżający Derm Basic - świetnie nawilża suchą skórę, nawet w okresie grzewczym
      - mleczko z tonikiem 2w1 Antystres - jedno co mi się spodobało z pielęgnacji twarzy i jeszcze nie zaszkodziło - mleczko świetnie zmywa makijaż, nie podrażnia i jest wydajne, a ma tylko 75ml
      - krem do rąk biologiczna rękawiczka - świetnie chroni dłonie czy to podczas porządków domowych czy podczas innych prac przed kontaktem z chemikaliami, brudem itp., a zmywa się po kilkakrotnym umyciu rąk mydłem
      Zatem co wypróbowałam poza tym i co omijam szerokim łukiem
      - balsam wyszczuplający i modelujący sylwetkę XXL For Students - ten na mnie nie działał, zapachu nie znosiłam, forma żelowata też mi się nie podobała
      - krem do pielęgnacji biustu Fast -zapach niezbyt przyjemny, konsystencja aż za lekka, działanie mało zauważalne
      - tonik Antystres - swędząca wysypka po 2 dniach
      - żel-krem pod oczy i na powieki Soft - przyjemna konsystencja, ale polecam dla nastolatek, bo z moimi cieniami i lekkimi zmarszczkami mimicznymi nic nie robil, a jeszcze po 2 tygodniach zaczęły mi po nim puchnąć powieki i łzawić oczy
      - serum olejowe pod oczy Fast - może i działa, jak trzeba, ale ja je oddałam - dla mnie to śmierdzący olej i przez ten zapach znieść go nie mogłam, choć wchłaniał się przez noc nieźle
      - tonik na Ukojenie - zwykła woda w atomizerze, która nie koi wcale, szczypie w oczy i jeszcze mam wrażenie, że lekko podrażnia moją naczynkową buźkę
      To by było na tyle. Więcej póki co ATW nie używałam.
      • Gość: angli Re: kosmetyki ATW IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 20.02.05, 11:47
        bo wlasnie.... moj lekarz homeopata tak te kosmetyki zachwalam ze zaczelam je
        testowac i nie bylam z nich zadowolona. Lekarz wychwalal ze bez konserwantow,
        ze zdrowe, ale co z tego skoro efekt dzialania jest znikomy! moze znacvie
        jakies inne 'bezpieczne' kosmetyki ale o skuteczniejszym dzialaniu
        • Gość: asiek_asiekowaty Re: kosmetyki ATW IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 20.02.05, 12:20
          No ziółka jak to ziółka - mogą powodować alergie. Ja mam na razie doświadczenie
          z 2 produktami: krem na... zmęczone okolice oczu oraz krem z ziołem Azteków.
          KKremik do oczu jest leciutki, ma bardzo przyjemny subtelny ziołowy zapach,
          chyba nieco rozjaśnia skórę pod oczami (może to efekt "od-zmęczania" oczu), ale
          wydaje mi się, że krem pod oczy powinien lepiej nawilżać i natłuiszczać, czyli -
          dla młodej niewymagającej cery. Krem Aztekowy - ładniutki zapach, leciutka
          konsystencja - szybko się wchłania i nie zostawia świecącej twarzy (choć mam
          skórę mieszaną). Mam jeszcze cienie do oczu i pomadkę - one są produkowane dla
          ATW przez firmę Margo zdaje się, w każdym razie jest to firma, której kosmetyki
          sprzedaje się na bazarach (szminki za 2 zł) no i jakś w ATW się potwierdza -
          kolorówka jest bznadziejneh jakości, a ceny śmiesznie wysokie jak na takie
          badziewie.
        • Gość: asiek_asiekowaty Pytanie IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 20.02.05, 12:23
          O co dokładnie chodiz z małą skutecznością? I czego szukasz i oczekujesz od
          kosmetyków? Być może z ATW jest tak, jak piszą: na efekty trzeba poczekac, bo
          te kosmetyki nie mają wyręczać organizmu i skóry, ale uczyć ją, jak zwalczac
          różnego rodzaju problemu. Także być może działają rpzy regularnym i dłuższym
          stosowaniu?
      • avon_22 Re: kosmetyki ATW 20.02.05, 12:33
        Ile kosztuje żel-krem do pielęgnacji biustu Terapie Urody?
        • Gość: asiek_asiekowaty Re: kosmetyki ATW IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 20.02.05, 12:40
          23,3 zł, stały klient ma oczywiście zniżkę. Wszystkie ceny i promocje są na
          www.atw.krakow.pl - lepsza strona niż główna ATW.
    • justa_79 Re: kosmetyki ATW 21.02.05, 12:32
      Forum ATW
      • kraxa tez sie kiedys na ATW zlapalam 21.02.05, 17:08
        na jakichs targach. Kupilam dla mamy krem z bylicy boze drzwko, ze niby na
        naczynka, to male mleczko do zmywania twarzy i dla siebie, zel kapielowy
        intymnosc. zapach mial fantastyczny, ale co z tego, skoro wbrew zapewnieniom
        Pani sprzedajacej- sztuczny. Zawieral rowniez agresywney detergent myjacy SLS,
        i konserwant. Moze maja wyciagi homeopatyczne, ale kolejna linia "spaskudzona"
        chemia. Opakowania tandetne
        • Gość: asiek_asiekowaty Re: tez sie kiedys na ATW zlapalam IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 21.02.05, 17:17
          Pamiętam, że keidyś ATW miały gwarancję rpzez rok - bo nie zawierały
          konserwantów (tak przynajhmniej mówili), teraz to są już normalne kosmetyki
          konserwowane.

Ooo Kraxa, to musisz przeczytać. :) Ze strony ATW:

"Zacznijmy od emulgatora. Zgodnie z przyjętą przez A.T.W. zasadą nie jest nim
          lanolina, euceryna, oleje parafinowe czy inne substancje zwierzęce bądˇ
          przemysłowe."

Kupiałan jeden krem, drugi krem, patrzę: paraffinum liquidum w jednym, mineral
          oil w drugim. No to pytam o to na forum, odpowiedź:

"Wyjęte z kontekstu określenie nie do końca w całości zacytowane może
          przedstawiać powyższy obras sugerowany przez respondenta ale po głębszej
          analizie i zasięgnięciu informacji u specjalistów parafina uzyskana z ropy
          naftowej nie może być wogóle porównywana z parafiną roślinną - soja"

Aha aha... Bez komentarza. :/ Ale ja się keidyś wybiorę na jakieś szkolenie do
          centrum i zadam paniom specjalistkom o ATW pytanie osobiście...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka