Dodaj do ulubionych

Przepisy na domowe kosmetyki

IP: 213.134.165.* 28.02.05, 20:25
Mam włosy zniszczone przede wszystkim codziennym prostowaniem, od jakiegoś
czasu bezskutecznie poszukuje dobrej odżywki aby wspomógł moje zmaltretowane
włoski.Ostatnio przypomniałam sobie domowy sposób na odżywke z żłótka, oliwy
z oliwek i soku z cytryny.Podeszłam do tego bardzo sceptycznie ale skoro
miałam wszystkie składniki w domu to postanowiłam spróbować.Nałożyłam to na
suche włosy owinełam głowę folią i ręcznikiem i chodziłam z tym 3 godz.Po
umyciu głowy byłam zachwycona, po pierwszym razie włosy są miękkie,puszyste i
znikł problem "sianowatości",naprawde polecam. Jeżeli znacie jakieś ciekawe
przepisy na domowe kosmetyki to prosze wpisujcie. Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • mikams75 peeling z kawy 28.02.05, 21:01
      peeling z kawy - niejednokrotnie wychwalany na forum. Kawe zalewamy wrzatkiem -
      malo wody - tak zeby powstala gesta papka, czekamy az wystygnie. Fusy z kawy
      mieszamy z zelem pod prysznic (albo oliwka jak ktos lubi szorowac lazienke ;-))
      i masujemy sie ta papka. Nie ma lepszego kupnego peelingu!
    • justa_79 Re: Przepisy na domowe kosmetyki 01.03.05, 10:04
      wpisz w wyszukiwarce: domowe ;)
      • Gość: Motyla Noga Re: Przepisy na domowe kosmetyki IP: 213.134.165.* 01.03.05, 11:09
        Wpisałam ale nie znalazłam prawie nic:(
        mikams75 dzięki za przepis na pewno wypróbuje:)
        • schaetzchen Re: Przepisy na domowe kosmetyki 01.03.05, 12:15
          Parę dni temu był taki wątek...
          Ale dobra, mam dużo czasu, siedzę przeziębiona w domu, to napiszę :)
          Ja stosuję takie wynalazki:
          -wspomniana maska na włosy - ale nie jestem w stanie wytrzymać 3 godzin!!! :) U
          mnie to najwyżej 30 minut. Mam pasemka i - może dzięki tej cytrynie? - nie żółkną.
          -peeling cukrowy - mieszam cukier z płynem/żelem do mycia, lub (zwłaszcza w
          zimie, albo jak ktoś ma przesuszoną skórę) z oliwką. Zrobiłam sobie kiedyś
          peeling kawowy, ale strasznie po nim śmierdziałam.
          -płatki owsiane zalewam wrzątkiem i tym myję twarz - zamiast peelingu.
          -miód na usta - uczciwie przyznaję, że nie udaje mi się zbyt długo z tym
          pochodzić, zaraz go zlizuję :)
          -na dłonie - peeling z cukru, smarowanie ciepłą oliwą (i potem rękawiczki), jak
          mam brudne np po obieraniu młodych ziemniaków, to myję sokiem z cytryny

Słyszałam też o kąpieli z dodatkiem mleka, maseczkach owocowych, drożdżowych, z
          twarożku, z ziemniaka, ale sama tego nie stosowałam.
    • Gość: :) Płukanka na połysk włosów IP: 213.134.165.* 02.03.05, 09:35
      Sparzone wrzątkiem skórki z 2 pomarańczy gotuje się przez 20 minut w litrze
      wody. Gdy wystygnie, dodaje się to do ostatniego płukania włosów.
    • Gość: Iguana Re: Przepisy na domowe kosmetyki IP: *.chello.pl 02.03.05, 11:03
      a ja stosuje majonez /skład w końcu podobny do maseczki którą poleciłaś -
      jajka ,oliwa cytryna itd/ to sposób top modelek
    • Gość: dariak Re: Przepisy na domowe kosmetyki IP: *.icpnet.pl 02.03.05, 11:04
      www.kobieta.byc.pl/articles.php?did=6&id=78 tu znajdziesz kilka
      ciekawych informacji
      • Gość: Motyla Noga Re: Przepisy na domowe kosmetyki IP: 213.134.165.* 02.03.05, 11:26
        I jakie masz włosy po tym majonezie, bo przyznam, ze słysze o tym pierwszy raz
        i pomysł mi sie podoba:)Dzieki za stronke Pozdrawiam!
        • Gość: Agaa Re: Przepisy na domowe kosmetyki IP: 213.134.165.* 03.03.05, 16:45
          Wypróbowałam tą pomarańczową płukankę do włosów i musze powiedzieć, że
          rewelacja!! Przede wszystkim to moje włosy juz 3 dzień się nie przetłuszczają,
          ładnie się błyszczą i płukanka odświerzyła kolor mojego balejarzu. Dzieki za
          przepis :)
          • barbara85 Re: Przepisy na domowe kosmetyki 04.03.05, 02:29
            ja mam jedno małe pytanie odnośnie tego linku do strony kobieta
            co to jest pulpa truskawkowa???
            jeśli ktoś wie to proszę o odpowiedź:))))

hmmmmmm pulpa truskawkowa :-O
            • Gość: Motyla Noga Re: Przepisy na domowe kosmetyki IP: 213.134.165.* 04.03.05, 09:39
              Nie wiem co to jest pulpa truskawkowa ale wyświetliło sie coś takiego kiedy
              wpisałam to hasło na google:"Należące do największych w Europie tolkmickie
              Zakłady Przetwórstwa Owocowo-Warzywnego wysłały specjalną ekipę do Zygmuntowa w
              województwie warszawskim, celem przeprowadzenia tam sezonowego przerobu
              truskawek, z których wytwarzana jest pulpa – podstawowy produkt do fabrykacji
              dżemów. "Pozdrawiam
            • Gość: Ag Re: Przepisy na domowe kosmetyki IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 04.03.05, 09:56
              Pulpa to to, co zostaje z owocow lub warzyw po odcisnieciu soku, lub czasem
              nawet jeszcze z czescia soku (np. sklepowy sok przecierowy z marchwii bedzie
              mial w skladzie pulpe marchwiowa, wode, cukier, sok z cytryny i jakies
              konserwanty). Czyli pulpa truskawkowa to rozgniecione, ewentualnie odsaczone
              truskawki.

Pozdrawiam
              Ag
              • Gość: Aaga Re: Przepisy na domowe kosmetyki IP: 213.134.165.* 10.03.05, 11:11
                Ja znalazłam fajną rade na wizażu na pozbycie sie skórek. Trzeba nakapac kilka
                kropel soku z cytryny na paznokcie, delikatnie wetrzec i po chwili odsunąć
                skórki drewnianym patyczkiem. Przez pierwszy tydzien trzeba to robic kila razy
                dziennie, a pozniej raz dziennie(najlepiej przed spaniem)wetrzec sok i odsunąc
                skórki. To naprawde pomaga poza tym sok z cytryny ma zbawienny wpływ na stan
                naszych paznokci:)
                • Gość: :) Re: Przepisy na domowe kosmetyki IP: 213.134.165.* 12.03.05, 20:33
                  Znacie jeszcze jakies przepisy?
                  • Gość: Thea Re: Przepisy na domowe kosmetyki IP: *.arcor-ip.net 12.03.05, 23:32
                    spröbuj nalozyc pare warstw jogurtu na sköre nie myjac jej, potem zobaczysz
                    jak zrogowaciala sköra bedzie sie walkowac pod twoimi rekoma, nie trzeba kawy
                    albo innych peelingöw. Po oczyszczenie nalöz tlusty krem. Robie to wieczorem,
                    zeby mogla sie sköra zregenerowac.
                    • Gość: Motyla Noga Re: Przepisy na domowe kosmetyki IP: 213.134.165.* 13.03.05, 15:26
                      Ten jogurt mozna nakładac na twarz? JAk długo trzeba to trzymać i czym to zmyć?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka