Dodaj do ulubionych

biała bielizna-problem z kolorem/

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 08:36
mam komplet bialy z Elle i nie wiem dlaczego ale mimo ze piorę w rękach lub w
pralce w specjalnej siateczce kolor stal sie nie_calkiem_juz_bialy.
dodam ze pralam ten komplet jakie 6-8 razy nie wiem więc czemu stal się
troszkę szarawy/?/. po prostu nie ma juz tej bieli jaka miaal.
doradzcie czy moge to w Ace albo clorox pomoczyc? czy cos innego mozecie
poradzic?
Obserwuj wątek
    • julita30 Re: biała bielizna-problem z kolorem/ 01.03.05, 08:39
      wydaje mi się że od wybielacza może jeszcze zżółknąć;-(
      Miałam kiedys piękny biały biustonosz który po wymoczeniu w wybielaczu stał się
      żólty,,tak więc nie radzę tak robić.
      • Gość: plum1000 Re: biała bielizna-problem z kolorem/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 09:21
        mnie raz zżółknał po namoczeniu biustonosz w acze czy tez domestosie ale
        dlatego ze zapomnialam o nim i calą noc się moczył..
        • Gość: jullita30 Re: biała bielizna-problem z kolorem/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 09:40
          To dokładnie tak samo jak ja zrobiłam...moczyłam całą noc w mysli że czym
          dłużej tym lepiej ;-)Niestety, po tym zabiegu był do wyrzucenia.Teraz w ogole
          wystrzegam sie białej bielizny.Wolę ciekawa kolorowa,koronkowa, czarną....Bia
          la wyglada tylko dobrze gdy jest całkiem nowa.
    • Gość: asiek_asiekowaty Re: biała bielizna-problem z kolorem/ IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 01.03.05, 10:36
      Możesz spróbowć z Ace, ale co za kilka prań, keidy znoewu będzie szary? Nie
      możesz ciągle Ace używać, bo sobie poniszczysz bieliznę. Ja kiedyś wpadłam na
      pomysł, żeby moczyć bieliznę w takim proszku do firanek Bielinek czy cuś, hehe.
      Może jakby tak regularnie z każdym praniem, to coś da? A po Ace nie powinno
      zżólknąć, jeśli nie wlejesz tego dużo i nie będziesz moczyć w nieskończoność,
      właściwie to Ace przywraca poprzedni kolor ubranion - białym biały, a np.
      kremowym kremowy (miałam kiedyś kremową bluzeczkę, nie pamiętam, co się stało,
      że musiałam ją do Ace wsadzić, chyba zrobiła się koloryu szmatławego, heh, a po
      Ace wrocił piękny kremik).
      • Gość: nici1 Re: biała bielizna-problem z kolorem/ IP: *.torun.mm.pl 01.03.05, 10:56
        A ja proponuje stary wypóbowany sposób , który do tej pory działa - wrzucić do
        gara bieliznę troche proszku do rzeczy białych i poprostu wygotować - u mnie
        wszystko jest białe - oczywiście trzeba co jakiś czas to powtarzać, ale efekt
        utrzymuje sie dość długo no i nie masz szarej bielizny :) Kupiłam jakiś miesiąc
        temu bieliznę z Gatty z mikrofibry (białą ) - niestety też po praniu ręcznym
        zszarzała - wygotowałam ją i jest jak nowa !!!!
        pozdrawiam
        • Gość: plum1000 Re: biała bielizna-problem z kolorem/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 11:15
          nici ja tez mam z gatty majtaski te z mikrofibry. z tym ze kupilam 5 par
          bialych i jak na razie pralam je po 1 raz wiec na razie są biale.
          ale zrobie tak jak piszesz. wygotuuję.

Julitka pisze ze lepiej wiec kupowac kolorowa bieliznę -racja, ale ja widzialam
          znów ostatnio sliczny komplet bialej bielizny z samanty a moj Romeo lubi bialą
          bieliznę więc hmmmmmmmm.
          Mamwiększosc kompletów nie_bialych-racja latwe do utrzymania i uprania.
          Jednak biale też chcę mieć. a nie stac mnie na wyrzucenie kompletu nie az tak
          bardzo taniego po 3 mcach od zakupu/ a do tego rzadko uzywanego/.
          • Gość: julita30 Re: biała bielizna-problem z kolorem/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 11:20
            ja szczerze mówiąc nie lubię czysto białej bielizny i nie podoba mi sie .Wolę
            kolorową.Jest taki wybów naprawde pięknej kiolorowej bielizny i jest w czym
            wybierać .Ja uwielbiam czarne koronki;-))
            • asiek_asiekowaty Re: biała bielizna-problem z kolorem/ 01.03.05, 11:22
              Mi czarny tez się znudził - teraz to albo czarny z ozdobami kolorowymi, albo
              całkiem kolorowa. A zamiast białej myślę, że równie ładna będzie kremowa, ecru,
              a na pewno bardziej praktyczna i mniej problemowa.
            • asiek_asiekowaty Julita! 01.03.05, 11:22
              właśnie - masz jakieś upatrzone firmy, które maja duży wybór kolorowej
              bielizny? Albo jakieś fajne sklepy net?
              • Gość: julita30 Asiu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 07:55
                Niestety nie mam ulubionej, i nie kupuje pzrez net.
                Mam wiele bielizny z H&M i naprawdę bardzo ja sobie chwalę.Ja raczej kupuję nie
                zze wzgledu na firme, tylko po prostu taka jak mi wpadnnie w oko ;-)Jest teraz
                nowa kolekcja w H&M,cudny turtusowy kolor...chyba kupię.Podoba mi się ze tamte
                zestawy maja kilka rodzajów majtek, od stringów az po klasyczne.Ja ostatnio
                lubie majteczki typu biodrówki i bokserki.Biustonosze sa też w kilku rodzajach-
                i o to własnie chodzi, kazdy wybierze coś dla siebie.Ogiolnie mówiąc, kupuje
                ttylko w niemczech. bo mieszkam przy granicy.
          • asiek_asiekowaty Re: biała bielizna-problem z kolorem/ 01.03.05, 11:20
            Biała bielizna się ślicznie prezentuje, ale ze względów praktycznych jej nie
            kupuję. Mam jeden biały stanik, bo musze mieć pod białą koszulę, ale to
            wszytsko.
            • Gość: plum1000 Re: biała bielizna-problem z kolorem/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 12:19
              asiek i julitka skoro tak debatujemy na temat gatek to jakiej firmy komplety
              koronkowe polecacie?
              • Gość: asiek_asiekowaty Re: biała bielizna-problem z kolorem/ IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 01.03.05, 13:29
                Ja co najwyżej mogę polecić najtańsze sklepy internetowe:
                www.angrasc.pl/sklep/index.php
                mikoma.com.pl/sklep/index.php
                www.leksus-market.pl/
                www.edmarket.livenet.pl/
                www.swiatbielizny.krk.pl/eshop/default.php
                www.szyk.com.pl/index.php?o=kontakt
                www.mcprodukt.com.pl/shop/
                www.osobista.megasam.net/
                www.erotyczna.stronawww.pl/
                Jeszcze w żadnym nic nie kupowałam, więc nie wiem, jak z solidnością. No i
                oczywiście w każdym sklepie niektóre rzeczy są tańsze, inne droższe, trzeba
                porównywać (ceny są ogromne, ostatnio w 2 różnych sklepach widziałam taki
                komplecik nocny - w jednym za 139 zł, w drugim za 59 zł).
                A ostatnio podoba mi się część bielizny w sex shopach ;) i z nich tutaj
                zdecydowanie najtaniej (tzn. bielizna, akcesorii nie przeglądałam... na
                razie:P):
                www.sekrecik.pl/
                www.sexshop.sklep.pl/
        • justa_79 Re: biała bielizna-problem z kolorem/ 01.03.05, 11:48
          a wygotowanie nie zniszczy bielizny? bo ja nowych staników to nawet w pralce w
          ogóle nie piorę, tylko ręcznie.
          • Gość: nici Re: biała bielizna-problem z kolorem/ IP: *.torun.mm.pl 01.03.05, 16:57
            Z moją sie nic nie stało, nie zniszczyła sie wogóle. No napewno nie polecam
            gotowac bielizny , które na pierwszy rzut oka sie "rozlatują" albo sa z bardzo
            delikatnej tkaniny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka