Dodaj do ulubionych

Wybielanie zebow

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 01:39
Mysle, ze znajde tutaj osoby (panie), ktore zdolaja mi pomoc. Otoz chcialbym
wybielic zęby, jednak nie u stomatologa (800-2000zl...drogo) a w domu przy
pomocy przeznaczonych do tego srodkow. Nie wiem jednak na co sie zdecydowac.
Moze ktos moglby cos polecic, waham sie miedzy tymi produktami:

- Blend-A-Med Night Effects
- Natural White Pro
- Biała Perła
- CleverWhite
- Colgate Simply White
- Colgate Simply White Night
- Colgate Simply White Advanced
- Yotuel
- Opalscene 20%

Mialyscie z nim ijakies doswiadczenie? Co zadzialalo, a co nie. Bede
wdzieczny za wszelkie rady i opinie.
Obserwuj wątek
    • slotna Re: Wybielanie zebow 16.03.05, 02:52
      Czytalam tu, ze Simply White Night jest lepsze od "dziennego", ale nie moglam
      dostac, wiec uzylam tego drugiego. Efekt bdb, utrzymuje sie od grudnia,
      polepszony pasta Sensodyne White.
    • Gość: karoll Re: Wybielanie zebow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 07:46
      Polecam z czystym sumieniem Białą Perłę,widać efekty.Moja przyjaciółka po tym
      po prostu świeci zębami:) Pozdrawiam:)
      • Gość: Nata Re: Wybielanie zebow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 11:42
        Mam pytanie.Co to jest Biala Perła?czy to sa paski czy płyn??Bardzo
        zainteresował mnie ten temat i chętnie wypróbowałabym dobry specyfik:)
        pozdrawiam
    • Gość: felice Re: Wybielanie zebow IP: *.net.euron.pl 16.03.05, 08:33
      a powiedzcie mi, czy takie wybielanie nie jest szkodliwe dla zębów? jak często
      mozna to robić?
      • Gość: pedro Re: Wybielanie zebow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 20:47
        Z tego co czytalem nie jest specjalnie szkodliwe. Chyba zdecyduje sie na biala
        perle, jezeli nie bedzie efektow kupie cos drozszego ;)
      • verena2891 Re: Wybielanie zebow 18.03.05, 21:38
        Jesli chcesz zobaczyc konkretne i dlugotrwale efekty to moim zdaniem tylko
        opalescence.Sprawdzone i polecam:)
        • Gość: magda Re: Wybielanie zebow IP: *.gorzow.mm.pl 18.03.05, 21:46
          ja polecam Colgate Simply White
          efekt utrzymywal sie u mnie okolo rok z tym ze nie pale nie pije kawy ani
          herbaty tylko owocowe :))
    • sweetducky Re: Wybielanie zebow 18.03.05, 23:02
      Ja juz kiedys napisalam dlugi watek o wybielaniu zebow.
      Natomiast jezeli chodzi o podane przez Ciebie srodki do wybielania, to wg mnie
      najskuteczniejszy bedzie zapewne Opalscene 20% - jezeli jest to ten sam system
      o ktorym mysle, a mianowicie jezeli polega on na noszeniu nakladek na zeby
      wypelnionych zelem wybielajacym. Takie naladki nosi sie przez kilka godzin.
      Pamietaj tylko, ze zeby maja prawo byc nadwrazliwe po tym zabiegu..tzn. mozesz
      czuc bol zabkow przez jakis czas. Niestety, aby byc pieknym trzeba cierpiec;):).

Dobrym rozwiazaniem wg mnie byl Blend-A-Med Night Effects - zel, ktory
      stosowalo sie na noc. Kiedys go wyprobowalam, nawet niezly, bardzo latwa
      aplikacja, wygodna, efekty zauwazalne, ale nie obiecuj sobie zadnych rewelacji.
      Nie wymieniles paskow zelowych Blend-A-Med. Wg mnie warte polecenia sa paski
      zelowe Blend-A- Med 7 dniowe ( nie jestem pewna czy sa dostepne na rynku
      polskim). Latwe w uzyciu, a efekty widac. I nie trzyma sie ich godzinami tylko
      po pol godziny dwa razy dziennie przez kilka dni. Ja je stosuje od czasu do
      czasu (po jednym) aby podtrzymac efekt profesjonalego wybielenia zebow w
      gabinecie dentystycznym.

Colgate nie stosowalam, nie wiem jakie ma dzialanie. Slyszalam, ze nie jest tak
      skuteczny jak Blend-A-Med, ale moze sie myle. Raz widzialam w sklepie zel
      Colgate Simple White Day na wielkiej przecenie ( a to cos czasami mowi), w
      przeliczeniu na polskie kosztowal chyba wtedy okolo 15 zlotych.

• Gość: _79 Re: Wybielanie zebow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.05, 11:19
      Ja miałam paski Blend-A-Med (chyba tak to sie pisze...)i po 7 dniach
      rzeczywiście miałam bielsze zęby. Moja dentystka poleciła mi wybielanie za
      pomoca pasków, bo ,jej zdaniem, paski z żelem sa najdelikatniejsze dla
      szkliwa, zresztą... zawsze można je zdjąc wvześniej, kiedy coś cię zaniepokoi
      (np. taki ból, jak w czasie jedzenia czegos zimnego lub gorącego). Jej zdaniem
      paski nie są tak agresywne jak preparaty nakładane bezpośrednio na zęby, bo żel
      z pasków nie wnika w 100%w styki zębów, a tam szkliwo jest najdelikatniejsze.
      Moja koleżanka uzywała Colgate Simply White - żel nakładany pedzelkiem na zęby -
      i po kilku tygodniach miała bialutki uśmiech, ale teraz ma nadwrażliwe
      zęby.Sam musisz zdecydować.Aha, podobno skuteczność tych wybielających
      preparatów zależy tez od tego, jakie masz zęby, bo kolor zębów i stopień, w
      jakim mozna je wybielić, zależy od warunkowań genetycznych- po prostu to się
      dziedziczy.Powodzenia. Pozdrawiam woisennie... (nareszcie!!!!)
    • Gość: Ewelina Re: Wybielanie zebow IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 20.03.05, 10:17
      witam... uzywalam juz simply white ......po dwoch tygodniach stosowania cos tam
      widac bylo( nie polecam).. pozniej uzywalam blend'a'med white strips.. efekty
      bylo widac.... a terza stosuje blend'A'med nights effects i dla mnie jest
      najlepszy.. ( nie pale, ale pije duzo kawy.) pozdrawiam
      • Gość: gogo Re: Wybielanie zebow IP: *.mt.pl / *.mt.pl 20.03.05, 11:29
        ile kosztuje ten Blend-A-Med Night Effects ?? i jak wyglada ! nie wiedziałam
        tego nowego cuda ;-(
        • Gość: pedro Re: Wybielanie zebow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 17:13
          37zl

allegro.pl/show_item.php?item=44819237
          Kupilem Biala Perle (drozsza - 55zl). Jezeli efekt bedzie mizerny (odpukac)
          kupie produkt, do ktorego prowadzi powyzszy link.
          • Gość: Karolina Re: Wybielanie zebow IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 21.03.05, 09:36
            Daj znac jakie rezultaty po tej Bialej Perle. Tez sie nad nia zastanawiam:)
            • kanapkazserem Re: Wybielanie zebow 21.03.05, 09:54
              Ja używałam kiedyś Białej Perły. Zęby były zdecydowanie bielsze, tylko ten
              wylewający sie, gorzki zel byl ohydny.
    • annika_vik Re: Wybielanie zebow 21.03.05, 10:07
      Jak ty zamierzasz użyć Opalescence 20% bez dentysty?
      Potrzebujesz przecież nakładek, robionych na wymiar. Tym żelem się nie da po
      prostu posmarować zębów.

Polecam zdecydowanie wybranie się do dentysty. Wybielanie nakładkowe masz już
      od 400 zł, a nakładki zrobione specjalnie dla cienie masz już na zawsze! potem
      wystarczy dokupić żel i powtarzać wybielanie co 2 lata.
      Wybielenie nakładkowe trzymało się u mnie 4 lata mimo że codziennie piję kawę
      litrami.
      Inwestycja warta pieniędzy.
      po drugie wybierz się do dentysty na ściądnięcie kamienia i piaskowanie - koszt
      około 80 zł. Czasem okazuje się, że po tym zabiegu nie ma już po co wybielać :)

Jeżeli jednak upierasz się przy stosowaniu Opalescence w domu, zrezygnuj proszę
      cię, z 20%. Nie wytrzymasz z bólu. Weź jakieś niższe stężenie. I tak będzie
      boleć, zęby zrobią się nadwrażliwe. Wtedy kup w aptece żel fluorowy, wlej w
      nakładki i pochodź tak z pół godziny. Bardzo pomaga.

Druga bardzo ważna rzecz - żele utleniające (opalescence i inne) mają działanie
      silnie "wolnorodnikowe" (to przez ten tlen). Podczas używania żeli nie wolno
      pod żadnym pozorem palić - żele podbijają zdecydowanie rakotwórcze działanie.

• Gość: pedro Re: Wybielanie zebow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 21:30
        tzn. jak dlugo nie wolno palic? Przez caly okres stosowania Bialej Perly, czy
        tylko przed i po nalozeniu zelu? W ogole czy przy Bialej Perle nie wolno palic
        czy to jej nie dotyczy?
        • Gość: Karolina do pedra IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 21.03.05, 22:05
          Czy cena 55 zl to cena z allegro?? Jesli tak u kogo kupowales?? No i pochwal
          sie jakie efekty:)
        • annika_vik Re: Wybielanie zebow 22.03.05, 10:29
          Niestety, nie znam Białej Perły. Czy to również zawiera jakiś utleniacz?
          W przypadku żeli dentystycznych (opalescence i inne) nie wolno palić papierosów
          podczas wybielania - czyli do momentu zmycia i dokładnego wypłukania żelu.
          Przed moim pierwszym wybielaniem dostałam od moich (cudownych) dentystów
          ksiązkę do przeczytania na ten temat, to się trochę otrzaskałam :)
          • Gość: pedro do karoliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 11:49
            Jak tylko skoncze kuracje pochwale sie. 55zl to cena z Allegro.
          • Gość: pedro do annika_vik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 11:53
            wybielal bede w nocy, wiec rano po umyciu zebow juz chyba bede mogl zapalic?
            • Gość: fihee Re: do annika_vik IP: router.potokowa* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 12:20
              biala perła - efekt beznadziejny przynajmniej u mnie..14 dni i zero
              różnyicy..no moze lekka taka jak po wybielającej paście do zębów, szkoda kasy,
              w dodatku nieciekawa aplikacja..i te smak...
              • Gość: Vienera Re: do annika_vik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 15:13
                potwierdzam slowa fihee! biala perla jest beznadziejna! Praktycznie zero efetow!
                • Gość: pedro Re: do annika_vik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 00:51
                  Ktos wyzej pisal, ze dziala, dlatego sam przetestuje i ocenie. Dzis uzyje jej
                  po raz pierwszy ;) Zeby przyspieszyc efekt bede ja stosowal 2-3 razy dziennie
                  po 30min przez 14dni i zobaczymy jak dziala.
                  • hooz Pierwsze opinie o BP 05.04.05, 08:22
                    Uzywam bialej perly juz jakis tydzien i chyba sa pierwsze niewielkie efekty.
                    Chociaz nie zakaldam jej kilka razy dziennie po 30min, bo to jednak troche
                    uciazliwe a mam ja na zebach w nocy podczas snu, srednio przez ok. 5h (w ulotce
                    informacyjnej wyczytalem, ze BP dziala godzin 4). Zeby staja sie faktycznie
                    nadwrazliwe, rano gdy zdjeme te 'ochraniacze' przez ok. 2h mam takie dziwne
                    uczucie w ustach, mam nadzieje, ze tak dlugie trzymanie tego na zebach niczym
                    nie grozi...Ogolnie rzecz biorac, BP moze dzialac, zobaczymy jaki kolor beda
                    mialy moje zeby gdy wykorzystam 2 tubki.
                    • prusiak Re: Pierwsze opinie o BP 21.04.05, 22:15
                      Witam

Takze zaczalem stsowac zel Biala Perla. Podoba mi sie wygoda z tymi
                      aplikatorami, chociaz musze przyznac ze po zalozeniu mam 'slinotok' w ustach.
                      Nie wiem czy bedzie to mialo wplyw na efekt. Ja nie stosuje aplikatorow na noc,
                      zakladam jedynie na ok. 30 - 60 min i to nie codziennie. po tym czasie mam
                      wrazenie ze troche sliny dostaje sie do aplikatorow i troszke zelu wyplywa
                      (gorzkie ochydztwo). Narazie stosuje tylko na gornych zebach, po 5 razach
                      zauwazylem niewielka roznice..... ale naprawde niewielka.

P.S. Wydaje mi sie ze Zelu jest bardzo duzo, starczy napewno na wiecej niz 14
                      dni wybielania.... nie ma co zalowac...

Pozdrawiam, odezwe sie za ok. 2 tyg. opisze efekty
            • annika_vik Re: do pedro 05.04.05, 11:16
              Jeżeli zdejmiesz nakładki i zmyjesz żel, to pal :)
    • Gość: Moniśka Re: Wybielanie zebow IP: *.gorzow.mm.pl 22.04.05, 23:47
      Biała Perła jest bardzo w porządku. Kupiłam ją i testowałam przez 2 tygodnie i przestałam, bo juz miałam białe ząbki i nie potrzebowałam więcej . Nie chciałam, by to wyglądało nienaturalnie.
      Całość 2 tygodniowej kuracji i zużyłam 1 tubke żelu, więc za jakiś czas wrócę do tej formy wybielenia.
      Jedna uwaga, by ograniczyć slinotok podczas noszenia to polecam powkładanie ruloników z lingniny czy ręczników papierowych pod dolną i górną wargę. Ślinotoku nie będzie i działanie OK.

Warto naprawdę zainwestować i uśmiechać się zdrowymi białymi ząbkami :)
      pozdrawiam
      • Gość: zxc Re: Wybielanie zebow IP: *.aster.pl 24.05.05, 22:50
        Spróbujcie Yotuel... Ja skorzystałem z Yotuel Starter Kit.
        Ja zauważyłem już spory efekt po 2 dniach i już staram się uśmiechać.
        Na 30 min(do 60 min) wtłacza się żelik ze strzykawek we wkładki bokserskiej szczęki. Do tego jest jeszcze pasta, którą należy stosować 3 razy dziennie.
        Koszt ->89 zł. Warte swojej ceny. Yotuel stosuję jako wstęp do wizyty u dentysty:), ale aktualnie nie mam większeych funduszy, a białe zęby to przecież kobiecy fetysz! :)
        • Gość: ...:::MaRTa:::... Biała Perła IP: *.21.pl / 212.87.240.* 20.09.05, 14:47
          A ja kupiłam sobie "Białą Perłę" i jestem bardzo zadowolona. Tylko krępuję się
          usmiechać na dyskotece, bo moje zęby w ultrafiolecie nie są żółte - jak u
          wszystkich - tylko bielutkie. Czyli nie wyglądam jak wampir z żółtymi jak ser
          zębami :D... To by było na tyle...
          Pozdro i inwestujcie w "Białą Perłę" :D.
        • Gość: mb Re: Wybielanie zebow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 19:21
          Szukam czegos konkretnego o tym systemie wybielającym (Yotuel Starter Kit) i nic
          nie mogę znaleźć - co jest w zestawie, na ile trwałe jest wtbielenie, o ile
          odcieni wybiela, czy naprawde jest wlasciwy dla wrazliwych zebow?
    • Gość: gosciowka Re: Wybielanie zebow IP: *.onecik.pl / 213.17.232.* 24.10.05, 16:37
      ja tez jestem bardzo ciekawa jakie skutki z ta biala perla, bo chetnie bym
      sprobowala... a efekt takiego wybielania (tzn. nie u dentysty) utrzymuje sie na
      dlugo ?
      • Gość: helen Re: Wybielanie zebow - dodatkowe pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 10:49
        A powiedzcie proszę, choć to pewnie oczywiste, czy przed takim zabiegiem
        wybielania trzeba mieć wszystkie zęby wyleczone. Niestety trochę je zaniedbałam
        i pewnie zanim wyleczę minie troche czasu ;). I jeszcze jedno pytanie - jeżeli
        ma się koronkę - czy wówczas taki zabieg odpada w ogóle? Co się dzieje z
        koronką w takim wypadku, chyba nie zmienia ona koloru?
        • Gość: blackmolly Re: Wybielanie zebow - dodatkowe pytania IP: 212.33.86.* 25.10.05, 23:20
          Tak, przed wybielaniem trzeba wyleczyć
          wszystkie ubytki. Koronki nie rozjaśnisz,
          plomb też nie.
    • Gość: lili Re: Wybielanie zebow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 12:51
      no jasne ze musisz miec wyleczone
      • czarnooka25 Re: Wybielanie zebow 25.10.05, 19:03
        ZYczę wam powodzenia z wybielaniem zębów. Za jakieś 20 lat murowana proteza lub
        jeśli kogoś stać - implanty. Zęby niestety słabną poprzez proces wybielania,
        składniki w zelach wybielających "wyciągają" wapń z zębów.
        Ps.Korona nie zmieni koloru
        • Gość: helen Re: Wybielanie zebow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 09:06
          Dziękuję za odzew :). No cóż, chyba moge zapomnieć o wybielaniu :(.
          Ech...zazdroszcze Wam pięknego usmiechu :)
    • Gość: secondnight Re: Wybielanie zebow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 23:07
      Kiedyś byłam u dentysty i wypisał mi pastę do zębów, na receptę, niestety nie
      pamiętam nazwy.
      Działa tak jak fluoryzacja w szkole (fuj) ale jest bardzo skuteczna.
      Można ją stosować raz na dwa tygodnie, przez określony czas. Warunek: trzeba
      mieć wszystkie zęby zdrowe i dziąsła również.
      Efekt jest doskonały, ale dla cierpliwych - mniej więcej po 1.5 miesąca.
      Utrzymuje się długo (czego nie można powiedzieć o reklamowanych specyfikach)
      Zapytaj swojego dentysty, może będzie wiedział.

• Gość: berma Re: Wybielanie zebow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.05, 14:35
        a tam od razu jakies szemrane specyfiki,albo potwornie drogie zabiegi u
        dentysty!!Najlepsze na białe zabki sa rzodkiewki!!!kiedys przez dwa dni zjadłam
        kilka rzodkieweczek i moje zeby od razu stały sie bielsze!!!wiec zasuwac do
        sklepu po rzodkiewki!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka