wiwi1
15.04.24, 19:00
Kurcze mam problem. Bylam z dziecmi na przegladzie zebow i moj syn ma dwa zeby do leczenia. Zla jestem, bo chodze z nimi regularnie, na ostatnim przegladzie wszystko bylo ok. No ale moj syn uwielbia cytryny, limonki, grapefuity no i pewnie kwasy naruszyly szkliwo. problem polega na tym, ze nie dosc ze on jest autystyczny to jeszcze ma silne fobie okolomedyczne, nie pozwoli sobie pobrac krwii, wszelkie urzadzenia medyczne go przerazaja, nawet jak lekarz opuszcza fotel to on sie tego boi. Dentyste mam fajnego, prywatnego, ktory zna mojego syna od malego dziecka, no ale nie jestw stanie nic zrobic, bo moj syn nie pozwoli na zadne leczenie. Weic skontaktowalam sie z community dental service, ktorzy maja mozliwosc leczenia z sedation. Pomijajac fakt jak moj syn dalby sobie to sedation zrobic to nie mam pojecia, ale czas oczekiwania na wizyte to rok. Wiec jak sie ma dwa ubytki to rok to troche dlugo czekania. Nie moglam uwierzyc jak mnie pani poinformowala jak lugo sie czeka. No i co ja mam zrobi teraz? Moze ktos cos doradzic? prywatnie isc? tylko biorac pod uwage ze najprawdopodobniej bedzie potrzebne sedation to koszty takiego leczenia pojda w kosmos a moj syn nie bedzie wspolpracujacym pacjentem wiec moge zaplacic jak za zboze i niec z tego moze nie byc. Wyjazd do Polski moze nie byc mozliwy. Biore to pod uwage, ale mamy tez inne problemy, ktore mocno utrudniaja wyjazd gdziekolwiek